Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 09:46   #4201
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
ja się też naszorowałam ostatnio fug w łazience cifem i szczotką, bo mi w zeszły piątek właściciel mieszkania zafajdolił montując nową szafkę...

dziś miał wpaść tylko na 5 minut wymienić syfon, ale stwierdził, że ta szafka się kolebie, więc ją przykręci do ściany... i... wwiercił się w rurę z 5 minut zrobiło się 4 h, pełno wody, błota, hydraulików i grzebków niczym w programie usterka, ze ściany leciała gorąca woda pod ciśnieniem........... masakra. I moje fugi są czarniejsze, niż kiedykolwiek wcześniej...

Ja pilnowałam "fachowców" a tż co? Grał w grę żenua.

Wczoraj rozpoczęłam 9 msc, jutro mam NFZtowskie USG, pewnie znów zobaczę i dowiem się NIC.

i chyba odszedł mi czop, chyba, bo nie wiem co to za maź była - takie gęste, lekko sztywne, koloru zielonkawo-beżowego, takiego jak te fluorescencyjne gadżety ale nie świeci w ciemnościach, sprawdzałam krwi nie było. 9 rozpoczynam 37 tydzień, więc w teorii mogę rodzić. Chociaż jak to jest - ten 37 musi być skończony, czyli to musi być 37 t 0 d czy wystarczy rozpoczęty, czyli np 36 t 1 d ?
Zamordowalabym

Zeby ciaza była oficjalnie donoszona ma byc skończony 37 tydzien. Czyli od 37t0d mozna rodzic. Pytałam wczoraj o to położną
Stary 2013-12-04, 09:59   #4202
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
My już po USG. Wszystko w porządku, ilość wód prawidłowa, łożysko w porządku, Młody w pozycji nietoperza i waga ok. 2300g. Bardzo mi ulżyło, bo to znaczy, że moja cukrzyca ciążowa na razie specjalnie na niego nie wpływa i oby tak zostało. Ginek, który robił USG usilnie mnie namawia jednak na próbę porodu naturalnego, bo mówi, że wygląda na to, że poród miałabym lekki...? Tylko ciekawe co by było, gdyby jednak lekki się nie okazał...
Fajnie, że wszystko ok a masz inne wskazania do CC oprócz cukrzycy?
Dobrze, że drugi gin nie widzi konieczności, żebyś się kładła na oddziale wcześniej.
Co do TŻta - mój momentami ma więcej objawów ciążowych niż ja, więc może Twój miewa humory ciężarnej

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Nemezis gratuluję zaliczenia egzaminów
Dziękuję, ale niestety nie mam jeszcze wszystkich wyników. Powinno być jednak ok

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Odnośnie poduszeczki, to dzisiaj sporo o tym poczytałam na internecie. Ponoć najlepszym rozwiązaniem jest gdy dziecko śpi jak najdłużej na płaskim bez żadnej poduszki. W rezultacie czego zrezygnowałam z podusi dla małego. Będzie tylko w rożku/śpiworku ewentualnie później będę przykrywała kołderką/kocykiem.
My mamy rożek, śpiworek i właśnie komplet pościeli, jednak poduszki nie mam zamiaru w ogóle na razie używać, ewentualnie kołdry. Zobaczymy co Lenka polubi

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Ja pilnowałam "fachowców" a tż co? Grał w grę żenua.
Szok co za facet...

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Mam nadzieje ze dzisiaj nic sie nie zmieni i wreszcie po 48 dniach spędzonych w szpitalu i na 35 dni przed planowanym terminem porodu zabiorę mojego Kluseczka do domu.
Dzisiaj Imieniny Barbary - mojej mamy wiec prezent bedzie miała wypasiony
Super bardzo szybko. Dobrze sobie Twój Synek radzi

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dlatego kontrola wagi i obwodów jest ważna bo np mały brzuszek moze sugerować za mało wypełnione lozysko. Niestety moja lekarka obwodów brzucha wogole nie sprawdzała a Wasze to robią?
Mój nie sprawdza. Waga idzie w górę bardzo powoli i w 26 tyg. miałam tylko 2 kg na plusie. A łożyska i ilości wód nie sprawdza się dokładniej na USG? mój lekarz robi je co wizytę i wszystko dokładnie ocenia.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Orientujecie się może, czy za kwestie długów dorosłego dziecka mogą być pociągnięci rodzice? osoba ta mieszka z rodzicami.
Co do zasady raczej nie, chyba że rodzice np. poręczali jakieś długi. Może się niestety zdarzyć, że komornik przychodząc do domu zajmie jakieś przedmioty, które są własnością rodziców, a nie dłużnika. Wtedy trzeba składać w terminie tzw. powództwo przeciwegzekucyjne (nie pisać skargi na czynności komornika, bo taka skarga nie zostanie raczej uwzględniona).

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewczyny

Mam pytanie do tych z Was które już rodziły...
czy można (a jeśli można to w jakim stopniu) porównać skurcze porodowe ze skurczem np. łydki ? No bo dla mnie i to i to skurcz? A czasem tak mnie złapie, że płaczę z bólu to czy te porodowe też są mniej więcej takie? tylko, że boli brzuch, plecy i części intymne?
przepraszam jeśli to pytanie wyda się Wam tragicznie głupie, ja po prostu się boje i chciałabym mieć jakieś porównanie...

Dziś moja teściowa też ma imieniny i nie wiem co kupić.
Powiem Ci, że sama ostatnio o tym myślałam, bo też zdarzyły mi się takie skurcze w łydce, że płakałam i ostatnio się zastanawiałam jak przeżyję ten ból w trakcie skurczy porodowych

Odbyłam z moim TŻtem rozmowę na temat jego obecności przy porodzie. Od początku ciąży mówił, że będzie ze mną na pewno, ale na ostatnich zajęciach na szkole rodzenia omawialiśmy właśnie I i II fazę porodu, więc już jest biedaczek świadomy tego co go czeka. Na szczęście nie zmienił zdania i nadal chce być przy porodzie, ale widzę, że jest biedaczek przerażony tym wszystkim i boi się o wiele bardziej niż ja

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki, ubranka dla maluszka prać w proszku dla dzieci i płukać w płynie dla dzieci czy w samym proszku/płynie?

Jak robiłyście?
Jeszcze nie robiłam, ale zamierzam prać w mniejszej niż zalecana ilości i wstawiać na podwójne płukanie, tak nam radziła położna. Mówiła, żeby nie dokładać płynów do płukania, bo to tylko dodatkowa chemia.

Edytowane przez Nemezis23
Czas edycji: 2013-12-04 o 10:03
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:05   #4203
senira666
Zakorzenienie

Aaaaa !!!! dzisiaj mam równe 60 dni do terminu... ja nie jestem jeszcze na to gotowa

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-12-04 o 10:22
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:06   #4204
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Kobietki, ubranka dla maluszka prać w proszku dla dzieci i płukać w płynie dla dzieci czy w samym proszku/płynie?
właśnie wstawiłam na pranie delikatne w jednej pralce a w drugiej na delikatne i podwójne płukanie. w jednej pieluchy i ręczniki a w drugiej ubranka i pościel. Mam dość segregowania.
piorę i prałam w płynie dziecięcym bobomi czy coś takiego i do płukania mam dziecięcy. Ale to tylko teraz na pierwsze pranie, później będę prała w zwykłym proszku (tzn persil sensitive). Te płyny dziecięce mają fajny zapaszek taki hmmmm dziecięcy, ślicznie to pachnie . Gdyby były tańsze to mogłabym przy nich pozostać
Nie wiem czy będzie chciało mi się to później wszystko prasować Sama nie wiem po co to robię . Poświęcę się do tych pierwszych prań a później nie będę już prasowała. Rano dzwoniła do mnie babcia i pytała jak tam w ciąży to jej mówię, że czeka mnie pranie i prasowanie he to się zdziwiła czy pampersów nie będę używała, że tetrowe chcę prasować. i w końcu mówi do mnie lekko rozbawiona "nie zawracaj sobie tyłka takimi pierdołami" no to chyba jej posłucham
hehhe na mamie z klasą jest temat "czy macierzyństwo to poświęcenie" to chyba zaraz się tam wypowiem, że "oczywiście tak i to ogromne. ja poświęciłam się - zaczęłam prasować ubrania"

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
no niestety takich ludzi jest od groma a najlepiej żeby im to przywieźć i jeszcze dopłacić i podziękować że w ogóle biorą ...
też mam parę rzeczy na tablicy wystawione i pytań od groma, co druga osoba "zadzwonię wieczorem to się umówimy na odbiór" a potem cisza...
no niestety takich delikwentów też miałam
przypomniał mi się typek, który do mnie dzwonił w sprawie dywanu za 20zł i ciągle gubiło zasięg. To w końcu mu delikatnie mówię, że chyba nie ma zasięgu a on oburzony do mnie "co też pani mówi!! ja MAM zasięg, bo używam porządnego DROGIEGO sprzętu a nie dziadostwa to u pani jest problem z telefonem" i z jaką wyższością to powiedział a chwilę wcześniej chciał zbijać cenę dywanu, za 20zł

jaszczurka_2007 doczytałam w cytowaniu o Twoich problemach ze wzrokiem. proszę Cię nie lekceważ tego!!!! tym bardziej że nie miałaś ciśnienia ani bólu głowy!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:08   #4205
sweet_vintage
Rozeznanie

Co do prania, ja piore w płatkach i wstawiam na podwójne płukanie.

W sobotę byłam na porodówce, położne mówiły o znieczuleniu i bardzo do niego zachęcały. Mówiły, ze dobrze podane moze nawet przyspieszyć porod, bo można chodzić i normalnie sie ruszać, ból ustępuje i ciało sie rozluźnia. Dzięki temu dziecku łatwiej wstawić sie w kanał rodny. Do tego fajne sale z nowoczesnymi łódkami, plikami, workami sako i stołkami. Generalnie spodobał mi sie stołek do rodzenia i właściwie mogłabym już rodzic, gdyby nie to, ze jestem dopiero w 33 tyg. Wole wiec poczekać do nowego roku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:11   #4206
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Mamuski
Co do skórczy ostatnio łydke mi masakrują i wam powiem że w nocy darłam jape, a przy porodzie nie krzyczałam i własnie pierwsze co pomyślałam to ze nie przypominam sobie zeby bóle porodowe az tak bolały
Swoją drogą mój mąż to ostoja spokoju. Ma żone w 33 tyg ciąży, nagle o 2 w nocy siadam na łóżku i zaczynam krzyczeć (skurcz łydki -ale on tego nie wiedział) co mi sie nie zdarza. A on otworzył oko, sprawdził godzine w komórce i zapadł w błogi sen Rano się z niego śmiałam i mówie że przecież mogłam zacząć rodzić na co on "kochanie gdybyś rodziła to przecież byś mi powiedziała"
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:16   #4207
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa !!!! dzisiaj mam równe 60 dni do porodu... ja nie jestem jeszcze na to gotowa

U mnie 25 dni do terminu z OM i 22 do terminu z usg

Skurcze łapią mnie juz codziennie, co najmniej 2-3 razy. Niestety większość z nich to krzyżowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 10:25   #4208
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
hehhe na mamie z klasą jest temat "czy macierzyństwo to poświęcenie" to chyba zaraz się tam wypowiem, że "oczywiście tak i to ogromne. ja poświęciłam się - zaczęłam prasować ubrania"
to jak ja prasowanie to dal mnie skaranie boskie ... nienawidzę tego robić i nie mam zamiaru prasować dzieciowych ubranek za długo...
mieszkam sama od jakiś 6 lat a dopiero teraz mnie zmusiło żeby deskę do prasowania kupić ... a żelazko w domu mam tylko dlatego że mi teściowa dała

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
to ja bym już chyba stan przed zawałowy miała ...
Stary 2013-12-04, 10:27   #4209
demonyianioly
Rozeznanie

Roane też bym tak poczyniła z grą tż
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:29   #4210
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:

Skurcze łapią mnie juz codziennie, co najmniej 2-3 razy. Niestety większość z nich to krzyżowe

Aaaaa u mnie 24 dni do terminu z OM a 29 z USG. Ja jeszcze nie chce, chyba dobrze mi w tej ciąży, a porodu boję się strasznie.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:32   #4211
senira666
Zakorzenienie

właśnie patrząc na naszą pierwszą stronę uświadomiłam sobie że zaczęłam już 8 miesiąc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 10:34   #4212
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Aaaaa u mnie 24 dni do terminu z OM a 29 z USG. Ja jeszcze nie chce, chyba dobrze mi w tej ciąży, a porodu boję się strasznie.
Ja mam hustawkę nastrojów Raz chcę urodzic teraz natychmiast, a chwilę pozniej stwierdzam, ze nie chcę rodzic w ogole Porodu się nie boję, ale czasu tuz po porodzie bardzo

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Swoją drogą cos Mezaga dawno się nie odzywala
Stary 2013-12-04, 10:37   #4213
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie patrząc na naszą pierwszą stronę uświadomiłam sobie że zaczęłam już 8 miesiąc
Przybijam pioneczkę (toast z soczkiem oczywiście )

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Aaaaa !!!! dzisiaj mam równe 60 dni do terminu... ja nie jestem jeszcze na to gotowa
A co masz jeszcze do zrobienia, że nie gotowa?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:42   #4214
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Przybijam pioneczkę (toast z soczkiem oczywiście )
A co masz jeszcze do zrobienia, że nie gotowa?

hmmm .mam więcej do zrobienia niż do kupienia bo muszę wszystko poprać, część poprasować a co chwilę mi się przypomina co jeszcze trzeba do pralki wrzucić... niby łóżeczko już stoi ale muszę materacyk wyczyścić (a nie chcę tego robić za szybko) dokupić kosmetyki dla dziecia i pierdółki szpitalne dla mnie ale co chwilę coś mi się przypomina...
nie wiem chyba muszę sobie jakiś plan pracy rozpisać ...
Stary 2013-12-04, 10:42   #4215
Le La
Zadomowienie

Cytat:

Mnie termin z OM i usg się pokryły i właśnie liczyłam ile mi zostało. Równe 27 dni.... AAAAAAAAAAAA
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:50   #4216
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuski
Co do skórczy ostatnio łydke mi masakrują i wam powiem że w nocy darłam jape, a przy porodzie nie krzyczałam i własnie pierwsze co pomyślałam to ze nie przypominam sobie zeby bóle porodowe az tak bolały
Swoją drogą mój mąż to ostoja spokoju. Ma żone w 33 tyg ciąży, nagle o 2 w nocy siadam na łóżku i zaczynam krzyczeć (skurcz łydki -ale on tego nie wiedział) co mi sie nie zdarza. A on otworzył oko, sprawdził godzine w komórce i zapadł w błogi sen Rano się z niego śmiałam i mówie że przecież mogłam zacząć rodzić na co on "kochanie gdybyś rodziła to przecież byś mi powiedziała"
ooo... no to mam już jakieś odniesienie. No z tym wyjątkiem że skurcz łydki to kilka/naście minut a poród... troszkę dłużej.
A mężowi należy się order za spokój opanowanie i dobre spanie

Cytat:

Twój organizm już na całego się przygotowuje. Już niedługo będziesz tulić maleństwo

iwantyou buziaki dla Dominiczka. A ile on już waży jeśli można wiedzieć?

Moja mała dziś wygina śmiało ciało - z jednego boku na drugi
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:50   #4217
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Dziewczyny właśnie dotarł kocyk z effii

http://effii.pl/sklep/akcesoria/koce...y-100x100.html

Jest cudownie cieply delikatny i milutki Jestem w nim zakochana
Dobrze że TŻ w firmie, padł by na widok tych wszystkich paczek, paczuszek i kartoników które codziennie zalegają pod drzwiami
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 10:55   #4218
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

hmmm .mam więcej do zrobienia niż do kupienia bo muszę wszystko poprać, część poprasować a co chwilę mi się przypomina co jeszcze trzeba do pralki wrzucić... niby łóżeczko już stoi ale muszę materacyk wyczyścić (a nie chcę tego robić za szybko) dokupić kosmetyki dla dziecia i pierdółki szpitalne dla mnie ale co chwilę coś mi się przypomina...
nie wiem chyba muszę sobie jakiś plan pracy rozpisać ...
No bez planu to ciężko

Ja mam listę i według niej przystąpiłam do działania i organizacji
Stary 2013-12-04, 10:55   #4219
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie dotarł kocyk z effii

http://effii.pl/sklep/akcesoria/koce...y-100x100.html

Jest cudownie cieply delikatny i milutki Jestem w nim zakochana
Dobrze że TŻ w firmie, padł by na widok tych wszystkich paczek, paczuszek i kartoników które codziennie zalegają pod drzwiami
Śliczności piękne rzeczy tam mają, nie na moją kieszeń niestety, ale cudeńka

Dziewczyny orientujecie się może, czy jeśli ja jestem na l4 i przed Świętami pracownicy dostaną coś extra (bony, pieniądze, cokolwiek) to mi też się należy czy nie bardzo?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 10:59   #4220
selena85
Wtajemniczenie

Było i praniu to teraz o torbie do szpitala

Właśnie... JAKA TORBA/walizka?
Duża?
Mała?
Na kółkach?
Bez kółek, przenośna?
Jedna?
Dwie?

Nawet na Allegro proponują torby do szpitala http://allegro.pl/listing/listing.ph...&search_scope=
Stary 2013-12-04, 10:59   #4221
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny orientujecie się może, czy jeśli ja jestem na l4 i przed Świętami pracownicy dostaną coś extra (bony, pieniądze, cokolwiek) to mi też się należy czy nie bardzo?
Też ciezko mi było wydać tyle na kocyk, ale śnił mi sie po nocach

Ja pracuje w banku, jestem na zwolnieniu od jakiegoś czasu, ale pieniadze przyznawane na święta dostane. Wiem napewno bo w tamtym roku, byłam od listopada do końca grudnia na zwonieniu i dostałam
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:02   #4222
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie też się nad tym zastanawiam i myślę, że dotaniemy coś tak jak co roku <na to liczę>

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Mnie termin z OM i usg się pokryły i właśnie liczyłam ile mi zostało. Równe 27 dni.... AAAAAAAAAAAA
O kurczę! To już lada dzień Gotowa i zwarta?
Stary 2013-12-04, 11:07   #4223
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
A łykasz witaminki dla ciężarnych z DHA w składzie ?
Bo to też wspomaga wzrok w ciąży.

Może być też z przemęczenia.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Jakież to prawdziwe...
Witaminy łykam od 3 miesiąca ciąży Prenatal Classic i DHA.. gdzieś wyczytałam, że takie zaburzenia mogą być też od wody gromadzącej się w organizmie, a ja mam z tym poważny problem :/ mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent..
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:10   #4224
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
ooo... no to mam już jakieś odniesienie. No z tym wyjątkiem że skurcz łydki to kilka/naście minut a poród... troszkę dłużej.
A mężowi należy się order za spokój opanowanie i dobre spanie

No właśnie też mam takie odczucia, że ból nie był gorszy, myślę że w najgorszych momentach taki jak silny skurcz łydki, tylko że trwał długo i z czasem kobieta robi się mniej odporna na niego.

Co do kasy na święta ja też pracuje w banku i wszyscy dostają, musiałam podejsć tylko wniosek podpisać. Kazda osoba oficjalnie zatrudniona dostaje, również te na wychowawczym. Tylko u nas trzeba podpisać oświadczenie o dochodach bo od tego zależy próg kwotowy i jak ktoś nie poinformował dziewczyn i w określonym czasie nie podpisały wniosków to im przepadło.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

O kurczę! To już lada dzień Gotowa i zwarta?
Juz wkrótce chyba rozwarta
Stary 2013-12-04, 11:20   #4225
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Witaminy łykam od 3 miesiąca ciąży Prenatal Classic i DHA.. gdzieś wyczytałam, że takie zaburzenia mogą być też od wody gromadzącej się w organizmie, a ja mam z tym poważny problem :/ mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent..
Aaa no to pewnie to było tym spowodowane.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

też fakt

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Chyba muszę zakupić taką strzykawkę na brodawki do cycków :/ :
http://mamdziecko.interia.pl/raport-...rsi,nId,642668
Stary 2013-12-04, 11:28   #4226
lidkaa82
Zadomowienie

Jak to jest że jak się człowiek schylić nie może to mu ciągle wszystko spada
Stary 2013-12-04, 11:32   #4227
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
No bez planu to ciężko
Ja mam listę i według niej przystąpiłam do działania i organizacji
ja liste zakupów taką wyprawkową też mam ale chyba muszę sobie opracować jakiś plan prania/prasowania/itp

Cytat:
wydaje mi się że to zależy od pracodawcy bo ZUS ci na pewno premii nie da

Cytat:
dobre
Stary 2013-12-04, 11:39   #4228
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Lidka myślałam , ze tylko mi tak wszystko ciągle upada
Przyjdzie taki czas , ze nie będe w ogóle podnosić tych rzeczy które upadną

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Negrid należą nam się wszytskie talony czy paczki Ja już u Siebie nie mogę się doczekać Tym bardziej , że z mężem pracujemy w tej samej firmie więc u nas zakupy będą mega duże bo dwa talony do jednego sklepu będziemy mieć
Stary 2013-12-04, 11:46   #4229
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
ja bym na Twoim miejscu weszła na jego konto w grze, zabiła jego postać którą tworzył pewnie miesiącami, po czym zmieniła hasła do konta, żeby nie był w stanie dojść co się stało. Jeśli dużo gra to hasło pewnie ma na autouzupełnianiu albo nie ma go wogóle na kompie którego używa w domu. Zaiste anielska Twoja cierpliwość. Co innego jakby pograł raz na jakiś czas, w wolnym czasie, a co innego jak zamiast zajmować się swoją kobietą i domem, gra. Jak dla mnie to zasłużył na karę Ale ja złośliwa jestem
Haha świetny pomysł

Cytat:

Jak robiłyście?
Ja piorę w proszku/płynie i nie dodaje żadnego płynu do płukania.

Cytat:

Spadam się szykować na wizytę do ginki Trzymajcie kciuki!
Ciekawe czy moje maleństwo coś urosło od soboty
Stary 2013-12-04, 11:56   #4230
selena85
Wtajemniczenie

A jednak rożek.
Mleczko, rożek i do spania --> http://www.youtube.com/watch?v=z8Q2WlaEr7k
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości