![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
Cytat:
Każda z nas zrobi to co będzie uważała za stosowne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dokładniej jedno spotkanie jest na pewno poświęcone naturalnym metodom planowania rodziny, pani Ci wszystko tłumaczy, daje Ci szablonik do wykresu temperatur a Ty masz przyjść na następną wizytę (za miesiąc) z wypełnionym wykresikiem. wiem, ze to brzmi strasznie, jakieś dziewczyny na w3izażu ściągały gotowy wykresik z netu, ale naprawdę warto zrobić go samemu, zwłaszcza jak się dodatkowo poczyta trochę o medycznych aspektach gospodarki hormonalnej, jej wpływie na organizm, zmianach, które zachodzą w czasie cyklu itp. poza tym znajomość metody termoczno-objawowej pomaga, gdy ludzie już starają się o dziecko, a wiadomo, ze taki moment przychodzi ![]() a jeszcze jedno z tych trzech spotkań jest poświęcone ciąży, rozwoju płodu i takim tam rzeczom. te panie (bywają upierdliwe i nawiedzone, to fakt) mają naprawdę sporą wiedzę o tym, co mówią (poza tym, że te nawiedzone mówią czasami, że gumki mają nie więcej niż 40% skuteczności ![]() ![]() takich poradni jest trochę, ale na pewno nei przy każdej parafii, dlatego trzeba się zorientować, gdzie są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() każda z nas zna swoje przeżycie wesele ![]() ![]() jesli chodzi o mnie - to wizytówki będą na pewno ![]() Cytat:
![]() do poradni udamy się w Kielcach, bo stąd jesteśmy i tu mieszkamy ![]() szkoda tylko,że już mi się nóż w kieszeni otowrzył na wizję tego spotkania ![]() J eśli chodzi o naturalne metody planowania rodziny no to znam je dość dobrze, (zresztą jak swój organizm) - wszystkie kalendarzyki, metody termiczno-objawowe są mi znane, cykl mój też bardzo dobrze znam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak zaczną mi jakieś wzięte z sufitu dane podawać co do skuteczności prezerwatyw czy pigułek to chyba sobie popolemizuję z nimi ![]() ![]() ![]() dobra, to zaraz zacznę szukać w google jakiś danych i jeszcze raz dzięki za info czego mam szukać ![]() a tak na marginesie to TŻ na pewno "bardzo" się ucieszy jak się dowie,że mamy jeszcze Poradnię zaliczyć - hahaha już widzę Jego minę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tej poradni to można iść rok wcześniej? No, niecały rok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
do poradni można iść wcześniej, pewnie ; ja póki co czekam na wątku o Kielcach na informacje, gdzie mogę u nas w mieście spotkać jakąś nienawiedzoną babkę z poradni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
U mnie narazie przestuj z przygotowaniami. Tż w jednostce siedzi moze przyjedzie za tydzien to mam nadzieje ze zaklepiemy kamerzyste i foto.
Co do wizytówek to u mnie ich nie bedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
"u mnie" jest bardzo różnorodnie, właściwiwie wszystko zalezy od sali i młodych. ale w mojej sali jest zwyczaj, że przy stole młodych są miejsca tylko dla młodych i świadków - nikogo więcej (czyli 4 miejsca, jeśli świadkowie są bez par, 6 miejsc, jeśli są z parami) i nie ma problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
elo a ja sie dolacze do wateczku!!
ja z tz planujemy ten wielki dzien na 15-08-2008 dla mnie to dosc odlegly terminj choc wiem ze nie warto odkladac takich zeczy w nieskonczonosc! ale narazie jestem szczesliwie zareczona od 15 dni ![]() pozdrawiam was wszystkie dziewuszki ![]()
#672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
Ja juz chyba pisalam w tym temacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
tak was czytam i zaczynam sie przerazac czy zdaze ze wszystkim, zwlaszcza ze nie mieszkam na miejscu
chcemy pobrac sie 2. sierpnia 2008 mielismy w grudniu tego roku ale z tym to juz zupelnie nie damy rady sale mamy zarezerwowana ale na tym koniec |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
No proszę jak ładnie
![]() Dla mnie ta data jest zupełnie przypadkowa, pierwsza wolna z tych co nas interesowały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Raczkowanie
|
Witam Olcia_17, oprócz ciebie to jeszcze ja wychodzę za mąż w 2008 roku, a dokładnie 14 czerwca o godzinie 15:00. Do ślubu jest jeszcze ponad rok, ale ja już mam prawie wszystko załatwione, oprócz samochodu i autobusu dla gości (wkrótce będzie i to załatwione). Suknia na pierwszy i drugi dzień już wybrana ( w pażdzierniku 2007 przylatuje zeby mi ściagli miare i będe szyła), obrączki, kamerzysta , fotograf , orkiestra i sala- wszystko gotowe- tylko zapłacić, kościół załatwiony. Zeby dobrze spać musiałam wszystko załatwić wcześniej, żebym później nie miala problemów z dobraniem sali do kościoła czy orkiestry i innych rzeczy. Teraz tylko czekamna ten szczególny dzień .
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
Ja ostatnio byłam na dwóch ślubach i weselach, no i na jednym z nich mieli bardzo fajny zespół. Obecnie moje przygotowania ruszyły do przodu: mam sale, kucharkę, kościół, wstępnie zarezerwowane dwa zespoły (decyzja w połowie czerwca), mam fotografa (znajomego), kamerzystę chcemy dograc w czerwcu. Po wakacjach chcemy zająć się naukami, poradnią i zapisać na kurs tańca (ogólne bo bardzo lubimy, a na wesele się przyda). Musimy tez poszukać fotografa na plener. Co do wizytówek na stół to ja bardzo chcę, bo chcę uniknąć sytuacji kiedy właśnie są pojedyncze miejsca. Jeśli macie wątpliwość proponuję rozwiązanie pośrednie. Byłam kiedyś na weseleu były stoły na których była jedna kartka "rodzina panny młodej" rodzina pana młodego", "Młodzi panny młodej" "młodzi pana młodego" itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
A My mamy tylko sale i orkiestre...
![]()
#682 |
Raczkowanie
|
A ja mam tylko date (28.06.2008), nic poza tym
![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
to będą z kolei moje (25
![]() ![]() strasznie sobie żartuję z mojego TŻ, który jest ode mnie dwa miesiące starszy i urodziny ma w kwietniu, że na ślubie (31 maja) on już będzie miał ćwierć wieku, a ja (urodzona DOPIERO :P 28 czerwca) ślubować będę jeszcze jako dwudziestoczterolatka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
My tak samo
![]() Uważam, że nie ma sie czym zamartwiać ![]()
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Panie Młode 2008.
Mam na imię Marta, jestem z Oświęcimia, obecnie mieszkam w Irlandii. Jestem zarejerstrowana od paru dni i przeczytałam już duzo wątków - na temat sukni, obrączek, zaręczyn itp. Pomyślałam sobie, ża może tak rozpocząć taki wątek, w którym bedzie wszystko na temat ślubu i przygotowań związane z nim. Każda z nas chciałaby wiedzieć jak zorganizować ślub tak, żeby wszystkim sie on podobał , był oryginalny, niepowtarzalny, żeby suknia była piękna, obrączka jedyna w swoim rodzaju. Możemy popisać sobie na tym watku jakie kwiaty wybrać, jaką biżuterie, jaką zrobić fryzurke, żeby pasowała, a także makijaż. Tutaj wszystkie możemy sie podzielić każdą rzeczą. Wysyłajcie fotki, piszcie o wszystkim , a także o tym co was nie pokoi przed ślubem. Chętnie się podziele także z Wami moimi przygotowaniami. Może napiszecie jakie podziękowania dla rodziców macie, albo jaka piosenke zadedykować. A może już macie suknie upatrzoną. Możemy sobie pomóc. Każda z nas przeżywa to przecierz po raz pierwszy. POZDRAWIAM ![]() MóJ DZIEń TO 14 CZERWIEC 2008 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko na temat ślubu - PANIE MłODE 2008
Zapraszam do tego wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=136464 - jest dokładnie na ten sam temat
![]()
#687 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie Panny Młode, chciałam sie zapytać czy macie może jakieś wzory podziękowań dla rodziców? Z góry dziękuję za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja też mieszkam w Irlandii, dokładnie w Dublinie i ślub mam zaplanowany tydzień przed Tobą, czyli 7 czerwca 2008 ![]() ![]() pozdrawiam!
#689 |
Raczkowanie
|
no i kolejna rzecz załatwiłam
![]() musze pogadac o tym z tż i jego rodzicami. Moja mama stwierdziła ze oki, tata cos dzisiaj byl w zlym chumorze i stwierdzil ze wedlug niego to mozemy nawert o 12 zrobic:/. sama nie wiem. ale liczyłam tak o 14 sie zacznie, ok 15 sie skonczy ok 45-pojedziemy na sale (Tymi konikami) to jest 16, zdjecia, toast, no i sie robi 17. pomozcie bo juz zglupialam |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Witam, my to mamy ciężko no nie, za granicą i jak tu sobie wszystko zaplanowac żeby było pięknie i ładnie w ten ważny dla nas dzień. Ja to moją siostre wynajęłam do tego
![]() Zalatwiła mi sale, orkiestre, firma kateringowa, kościół, ( fotograf, kamerzysta i suknia to jest razem zapłaciłam 2100zł, to jest jakaś firma i oni tak mają, im więcej weźmiesz u nich tym taniej. Obrączki też już mam upatrzone i suknie na 2 dzien też, obie bede szyć. Tylko nie ma auta i autobusu dla gości, ale i to wkrótce mi załatwi. Ja do Poski lece 5 pażdziernika to jest piątek, a na drugi dzien ide na wesele do kuzyna, więc chociaż zobacze jak to jest, bo dawno nie bylam. Mam jeszcze prośbe, powiedz która ci się najbardziej podoba suknia , bo ogólnie tomam szyć tą pierwszą z różyczkami, ale inne tez mi się bardzo podobają i sama juz nie wiem . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.