Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 15:34   #3541
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Drogie mamuśki! skoro mnie tak solidarnie klikacie to dzisiaj zmiana taktyki: klikamy tutaj
http://dobryklik.pl zrobicie więcej dobrego
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:41   #3542
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

W ogole to dostałam kaskę z becikowego..prawdopodobni e nie wystarczy nawet na fotelik

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:48   #3543
diabli
Zakorzenienie

Deb, to Ty pytalas ile kaszki mi wychodzi z 50ml?

zrobiłam fotki i liczyłam - 26 lyzek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08389.jpg (74,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08390.jpg (48,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-12-04, 16:01   #3544
maarchewka
Zakorzenienie

A i wylaza kolejne zeby, tym razem kly....

mowie mu synu zainwestuj w cos innego - we wlosy np..na co Ci te zeby teraz?? do hollywodu Cie nie puszcze!.. a on nie i nie i robi swoje.. moze chce juz dostac schaboszczaka??

Wojtek
Stary 2013-12-04, 16:02   #3545
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
calkiem spora 189x92 albo 182x98 hehe
.
a będziesz tam jeszcze? i mogłabym Cie wykorzystać? bo wpadla nam w oko ona jest taka jak na obrazku w gazetce?
Stary 2013-12-04, 16:27   #3546
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

mowie mu synu zainwestuj w cos innego - we wlosy np..na co Ci te zeby teraz?? do hollywodu Cie nie puszcze!.. a on nie i nie i robi swoje.. moze chce juz dostac schaboszczaka??
własnie a jak wychadza zęby to sa jakies zwiastuny bo ja słyszałam że niby śmierdzące zielone kupki a co jeszcze o tym świadczy oprócz marudzenia dząsełek czerwonych.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:36   #3547
cloche
Zakorzenienie

maarchewka, to nie po dojczu, ale mam kolezanke, co szwedzki zna podpytac jej o co kaman?

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-12-04 o 16:37
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 16:36   #3548
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kocham cie!!!!!!!!!!!!! bylismy na spacerze ponad 2h i sobie od czasu do czasu zawylam, juz mi lepiej, no a teraz to juz w ogole
i moze ci jeszcze tak dla otuchy powiem, ze ten placz moze tez byc forma wyrazania sie naszych dzieci. jesli wszystkie potrzeby zaspokojone, a dziec dalej placze (nie steka, nie marudzi, tylko placze), to ... coz, jest to wyraz nadzwyczajnej wrazliwosci i niemocy wyrazenia tego inaczej

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

aa, Ash, u nas tez ciezko ze spaniem, ale troche inaczej niz u was. mlody ma tez problem z zasnieciem, ale na spacerach dobrze mu idzie, a w domu to przy cycu i lulaniu i spiewaniu. i wtulony potrafi dlugo spac. mam wrazenie, ze on spi teraz wiecej niz jak byl noworodkiem na morfinie, serio!
a z ubieraniem bylo kiepsko do niedawna i robilam tak jak ty: po kroczku i przerwa na tulenie. teraz jako tako idzie, ale czesto musze robic glupie miny
7 miesiecy w niedziele. 30 tygodni dzis sie dowiedzialam bo byla u nas pielegniarka srodowiskowa.

Cytat:

hehe widac mu potrzebne a wlosy niby do czego? Matka i tak.czapke zalozy

Cloche ciesze sie, ze zainteresowania mojego meza poprawily Ci humor. Jakby sie jeszcxe zainteresowal mopem i scierka to i ja bym sie usmiechnela
Dobrze tez ze Wam spacer poslozyl. My dzis szybciej wrocilysmy niz wyszlysmy bo Sofii nic nie pasowalo. Za to po.powrocie dostala dynie (tzn nie dynie a butternut squash tylko nie ma tego warzywa w pl z nieznanych mi przyczyn) i byla przeszczesliwa potem przyszla pielegniarka (bylam przkonana, ze przyjdzie jutro wiec mialam troche syf ). Sofia wazy 7700g i ma 67cm. Myslalam, ze kolo 70 bo ubranka 74 sa idealne. Ale i tak spoko bo wzrost i wage ma lekko powyzej 50. centyla wiec jestesmy zadowolone. Ach i zasnela moze tym razem na dluzej ( z drugiej dezemki wybudzila ja wizyta pielegniarki po calych 15min ) Ach i jeszcze z dobrych wiesci kupilam sobie kurtke puchowa i spacery mi niestraaszne

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-12-04 o 16:37
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:49   #3549
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
własnie a jak wychadza zęby to sa jakies zwiastuny bo ja słyszałam że niby śmierdzące zielone kupki a co jeszcze o tym świadczy oprócz marudzenia dząsełek czerwonych.
Może być że i nic nie zwiastuje. Mój Daro to taki typ. Zęby też nie wiem kiedy mu idą.Dziąsła ma zawsze twardawe, kolor jak zwykle, kupy jak zwykle a tu nagle "myk" i mamy 2 zęby. Ledwo się zmieścił w czasie by przed każdym zębem z 1 dzień zrobić awanturkę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:06   #3550
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Może być że i nic nie zwiastuje. Mój Daro to taki typ. Zęby też nie wiem kiedy mu idą.Dziąsła ma zawsze twardawe, kolor jak zwykle, kupy jak zwykle a tu nagle "myk" i mamy 2 zęby. Ledwo się zmieścił w czasie by przed każdym zębem z 1 dzień zrobić awanturkę
Aha bo mój dziś zrobił taka zielona i strasznie ale to strasznie sie slini wszystko pcha do buzi nawet mój sweter.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:16   #3551
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzieki, ze pytasz Stolarz robi ostatnie szlify przy schodach tj. Montuje barierki, czesc rzeczy juz przewieziona, czesc jeszcze czeka wiec lada dzien
najgorsze to pakowanie, rozpakowywanie, przewozenie bleeee. ale do nowego domu musi się cuuudnie wprowadzać. zazdrościmy! i czekam na jakies fotki.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mialam Ci pisac, ze w komcu zamowilam ten spiworek z womaru grafitowy i wczoraj przyszedl spoko jest, chociaz na zdjeciu ta welna wydawala sie taka bielutka a w rzeczywistosci jest taka przyzolkniona ale cieply i milusi jest. A zeby nie bylo to zamowilam mufke w kolorowe kropeczki
hehe nie ma jak sztuka kompromisu nasz śpiworek jeszcze nie dotarl. za to dojechala bardzo glodna gasienica xxl zrobie za chwile jakas fotke

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Najpierw mam obiecaną wizytę u Vil i się wybrać nie mogę
Chętnie się jakoś zgadam. Tylko spacerki ostatnio mam ekspresowe max 1h bo zimno.
a do nas kiedy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 17:58   #3552
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
to nie do konca tak... on zdrowy nigdy nie bedzie, to po pierwsze. a po drugie - musze sobie czasem tez ponarzekac, co nie zmienia faktu, ze Florka kocham ponad wszystko i jak bedzie trzeba, to bede chodzila jak zombie i go lulala do 18tki. i tak te wszystkie placze i nerwy w domu to pikus w porownaniu ze szpitalem, gdzie do placzu i nerwow dochodzily kable, igly i mozliwosc poruszania sie w promieniu 2m wokol lozeczka (chyba ze sie udalo zapakowac szpryce i butle z tlenem do wozka, to spacer po korytarzu sie zaliczylo). ale mnie najbardziej boli fakt, ze nie wiem czasem, jak mlodemu pomoc. ta niemoc, swiadomosc, ze tam w srodku cos jest nie tak i juz zawsze bedzie inne... chce tylko, zeby mogl byc szczesliwy... zeby nie czul sie inny
tak mnie troche naszlo teraz, bo wypelniam formularze o przyznanie stopnia niepelnosprawnosci i wg roznych zrodel bedzie to 80-100%. w glowie mi sie to nie miesci...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
<przytul>
Cudowna z Ciebie mamusia
Twój dzieć przy Tobie jest najszczęśliwszym brzdącem pod słońcem i tak sobie to powtarzaj bo to najprawdziwsza prawda
Smutne jest to co piszesz, wiem co to jest ta cholerna niemoc. Jestem świadoma że nasze przejścia są niczym wobec Waszych ale wiem jakie uczucia Ci towarzyszą.
Będzie dobrze bo musi tak być i ja w to wierzę i trzymam kciuki z całego serduszka

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, ja też będę wypełniać te formularze o przyznanie niepełnosprawności dla dziecka i opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym dla mnie.
W poniedziałek jedziemy na operację.Już mnie bolą plecy na myśl, że mam go nosić tak jak mówisz - w koło łóżeczka, bo ciągle albo kroplówki, albo leki w pompie ... Rzygam tym już. Mały się tak super rozwija, pełza już i boję się, że ta przetoka będzie go boleć i przestanie to robic. W szpitalu po operacji bede sama,bo mąż w pracy. Dopiero popołudniu przyjedzie. Nie wiem jak sobie poradzę z tą raną, z tym lecącym moczem itp.
Do dupy.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ostatnim razem mój mąż tak go nosił przez 5 godzin, bo miał podłączoną pompę na 1,5 h i co chwilę dołączaną nową. W dodatku nie mógł jeść i ciągle krzyczał masakra.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Nie lubię mówić o tych operacjach i szpitalach, bo nie cierpię siebie dołować. Muszę tam iść i nic tego nie zmieni, ale jak już jest coraz bliżej tego dnia, to mam dość. tym bardziej, że teraz zostaniemy tam dłużej.
Z drugiej strony lekarz powiedział mi że może stać się tak, że może naprawią moczowód w czasie operacji i obejdzie się bez przetoki. Ale kazał mi o tym nie myśleć i nastawić się na razie na przetokę. Różnie bywa, może się uda.
Oby się udało bez przetoki.
Jejciu taki maluszek się tak wycierpi

A jak mogę zapytać - gdzie będziecie mieli zabieg?

Stary 2013-12-04, 18:02   #3553
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Diabli - jestem ciekawa jakie wdzianka przygotowałaś dla Neli na Święta
A wogóle to jestem ciekawa wszystkich mamusiek zestawów świątecznych
hehe jeszcze nie wiem. na razie mamy fajne swiateczne rajstopki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg renif.jpg (63,1 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-12-04, 18:02   #3554
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Clo ja Cie rozumiem bardzo dobrze i jestem zdziwiona, ze tak rzadko narzekasz takie podlaczenie pod dziecko praktycznie 24h na dobe ma dobre strony (bezposredni kontakt z drugim czlowiekiem, jego cieplo, dotyk, usmiech zaspokaja tez nasza potrzebe bliskosci) ale tez potrafi dac w kosc. W dodatku mimo tego przyklejenia ten maly czlowiek sporo placze (u nas glownie ze zmeczenia i.przy przebieraniu... u Was tez dzieci sie zanosza jak zmieniacie im body??? ja musze po kazdym malym elemencie np.wlozenie raczki w rekaw wyprzytulac Sofie, zeby sie uspokoila...). czytam teraz ksiege RB (malutkimi fragmentami ) i z jednej strony pokrzepiajaca jest ta lektura a z drugiej jak czytam, ze dzieci wychowywane w tym duchu prawie nie placza bo nie musza, rodzice w mig odgaduja i zaspokaja ich potrzeby to zastanawiam sie jak to mozliwe, ze Sofia wciaz tak duzo placze a ja wcale nie zawsze wiem czego potrzebuje i tak jak przy lekturze Tracy Hogg czulam sie jak beznadziejna matka bo nie rozumialam o co dziecku chodzo tak teraz mam niestety podobnie

Na dokladke znow mamy.problemy ze spaniem. Sofia obudzila.sie po 20min drzemki i nie dala sie uspic n jeszcze troche.

Do tego maz mnie wkurza swoja niedomyslnoscia. Ma po pracy czas na jakies kursy online o glupotach (o kosmosie i ekosystemach <wtf???> ), czytanie ksiazek.i gry komputerowe. Ale rzadko mu przyjdzie do glowy posprzatanie np Sofii tez nie uspi bp ona potrzebuje do tego piers, Obiadu nie ugotuje bo on o jedzeniu mysli dopiero jak jest glodny i zadowoli sie smieciami. Kurcze..... Niby rozmawiamy o tym, przez chwile jest lepiej a.potem wszystko dalej wraca do starego porzadku-nieporzadku nie mam juz na to pomyslu
No widzisz jak na ironię losu, ja mam z TŻ całkiem odmienną sytuację. On tylko jak wróci to od razu odkurza i podłogi myje nawet jak jest w miarę czysto. Ja nieraz potrzebuję żeby się małym zajął po pracy a on sprząta. Taki bardzo pedantyczny typ mi się trafił. A ile razy wojna o to że moje ubrania wszędzie leżą ja nie z tych porządnickich

Stary 2013-12-04, 18:05   #3555
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
to nie do konca tak... on zdrowy nigdy nie bedzie, to po pierwsze. a po drugie - musze sobie czasem tez ponarzekac, co nie zmienia faktu, ze Florka kocham ponad wszystko i jak bedzie trzeba, to bede chodzila jak zombie i go lulala do 18tki. i tak te wszystkie placze i nerwy w domu to pikus w porownaniu ze szpitalem, gdzie do placzu i nerwow dochodzily kable, igly i mozliwosc poruszania sie w promieniu 2m wokol lozeczka (chyba ze sie udalo zapakowac szpryce i butle z tlenem do wozka, to spacer po korytarzu sie zaliczylo). ale mnie najbardziej boli fakt, ze nie wiem czasem, jak mlodemu pomoc. ta niemoc, swiadomosc, ze tam w srodku cos jest nie tak i juz zawsze bedzie inne... chce tylko, zeby mogl byc szczesliwy... zeby nie czul sie inny
tak mnie troche naszlo teraz, bo wypelniam formularze o przyznanie stopnia niepelnosprawnosci i wg roznych zrodel bedzie to 80-100%. w glowie mi sie to nie miesci...
Clo pociesz się, ze to "tylko taka" niepelnosprawnosc. naprawdę musimy dziekowac Bogu, ze żadna z nas nie musi się zmierzyć z jakas okropna choroba. Lekarze jak widzisz swietnie daja rade i pomagają Florkowi jak potrafią, wiec glowa do góry! i jak dla mnie pomagasz mu naprawdę wzorowo!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 18:09   #3556
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
My mamy strój Mikołaja i czapeczkę
Ponadto body z reniferem i skarpety z Mikołajem
Jak malucha przystroję 6.12 to wrzucę fotkę

A tak wogóle to Wam się pochwalę - byłam dziś na masażu. Kolega znajomej otwiera gabinet i przez 2 tyg masuje żeby poćwiczyć. Dziś był olejkiem kokosowym a za tydzień masaż twarzy i masaż czekoladą. TŻ zielenieje z zazdrości

Stary 2013-12-04, 18:33   #3557
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Hump-wrocilas do pracy, a czy Ty mialas macierzynski.. Bo ja majac mavierzynski z zusu moge wrocic do pracy i utracic ta kaske. A gdybym dostawala od danej firmy to moglabym i praacowac i miec zus.. Powiesz mi jak to wygląda?
Podobno moge z pup miec zgode, na prace I macierzynski tylko na umowe o dzielo...
kto Ci tak naklamal? :P przecież masz firme...wiec przysługuje Ci tylko zasiłek macierzyński, ale nie urlop. pracować możesz normalnie. i nie sadze, żeby pup miał tu cos do gadania

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzięki za info
ja się teraz czaję na jakieś fajnie promocje fotoksiążek
znajoma w prezencie gwiazdkowym kupuje swoim rodzicom cyfrowa ramke, w która zapakują fotki - glownie wnuka to tez calkiem fajny pomysl

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny ja daję rano: 90 ml wody, 3 miarki mleka, 3 miarki kaszki jaglanej holly, 4 łyżeczki owoców. I to wychodzi 150 gram
a po południu daje 70 ml wody i dwie łyżki kaszki owsianej holly + 4 łyżeczki owoców. I to też wychodzi 150 g bo niby tyle dziecko powinno jeść. Dopiero w 9 m-cu życia zwiększa się do 200 gram.
a ja nie lubie tego "powinno". kto te normy ustala? na bebilonie 2 jest napisane, ze siedmiomiesieczniak powinien wciagac 210ml wody plus 7 miarek mleka - toz to wyjdzie z 250ml nie wiem ile naszych forumowych dzieci wypiłoby tyle mleka naraz... każdy je tyle ile miesci

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, ja też będę wypełniać te formularze o przyznanie niepełnosprawności dla dziecka i opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym dla mnie.
W poniedziałek jedziemy na operację.Już mnie bolą plecy na myśl, że mam go nosić tak jak mówisz - w koło łóżeczka, bo ciągle albo kroplówki, albo leki w pompie ... Rzygam tym już. Mały się tak super rozwija, pełza już i boję się, że ta przetoka będzie go boleć i przestanie to robic. W szpitalu po operacji bede sama,bo mąż w pracy. Dopiero popołudniu przyjedzie. Nie wiem jak sobie poradzę z tą raną, z tym lecącym moczem itp.
Do dupy.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ostatnim razem mój mąż tak go nosił przez 5 godzin, bo miał podłączoną pompę na 1,5 h i co chwilę dołączaną nową. W dodatku nie mógł jeść i ciągle krzyczał masakra.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Nie lubię mówić o tych operacjach i szpitalach, bo nie cierpię siebie dołować. Muszę tam iść i nic tego nie zmieni, ale jak już jest coraz bliżej tego dnia, to mam dość. tym bardziej, że teraz zostaniemy tam dłużej.
Z drugiej strony lekarz powiedział mi że może stać się tak, że może naprawią moczowód w czasie operacji i obejdzie się bez przetoki. Ale kazał mi o tym nie myśleć i nastawić się na razie na przetokę. Różnie bywa, może się uda.
no to magiczne forumowe kciuki i MUSI SIE UDAC. buziaki dla Jurka.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Do tego maz mnie wkurza swoja niedomyslnoscia. Ma po pracy czas na jakies kursy online o glupotach (o kosmosie i ekosystemach <wtf???> ), czytanie ksiazek.i gry komputerowe. Ale rzadko mu przyjdzie do glowy posprzatanie np Sofii tez nie uspi bp ona potrzebuje do tego piers, Obiadu nie ugotuje bo on o jedzeniu mysli dopiero jak jest glodny i zadowoli sie smieciami. Kurcze..... Niby rozmawiamy o tym, przez chwile jest lepiej a.potem wszystko dalej wraca do starego porzadku-nieporzadku nie mam juz na to pomyslu
może jakiś grafik? Ty usypiasz mala, maz w tym czasie szykuje kolacje... jak ma wolne to wyślij go z mala na spacer - choćby na pol godz. gadaj gadaj, az zakoduje
Stary 2013-12-04, 18:34   #3558
maarchewka
Zakorzenienie

diabli - o co chodzi z tą gąsienicą i sznurówka, oglądam zdjęcia czytam i nie wiem..? jakas tepawa chyba jestem...

Wojtek
Stary 2013-12-04, 18:36   #3559
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole nie wiem o co chodzi, ale Florek duzo snu potrzebuje ostatnio. wstalismy o 7mej i juz o 8:30 zaczal marudzic, przy cycu odlecial i prawie 2h spal przy mnie (beze mnie budzil sie i placz). teraz tez nie wytrzymal nawet 2h aktywnosci, przy warzywkach juz tarl oczy i plakal potem coraz mocniej. maruda taka ze hej, dalam cyca i odlecial. nie wiem, czy to sie nie kwalifikuje do kardiologa znowu...
mnie tez przeraza to jej spanie. dzisiaj przespala caaaly spacer - 3,5 godziny! myslalam, ze się ni obudzi i nigdy nie będziemy mogly isc do domu nogi mi wchodzily do tylka, wozek pelen zakupow (bo specjalnie wchodziłam do sklepow żeby się obudzila :P). wrocila do domu i co? zadowolona, bawi się 40 min i znow ziewa, trze oczy, jeczy o smoczek i pieluszke...mam nadzieje, ze to przez nadchodzący wielkimi krokami snieg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 18:37   #3560
nuna2
Zakorzenienie

o czym się tu gada??
Stary 2013-12-04, 18:55   #3561
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

N ela tez zamiast spac moglaby zabki produkować.

aaa! te które podaja zelazo. dopytajcie pediatrow jak to jest, bo znajoma ma szesciolatka (który jest na etapie zębowej wrozki - i co chwile wraca z zerowki z kolejnym zebem w kieszeni hehe). zeby ma srednie...dzisiaj mi opowiadala, ze przez to, ze dawala mu od 8 miesiąca zycia zelazo nie wiem czy to prawda, ale temat wart przestudiowania.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Sofia wazy 7700g i ma 67cm. Myslalam, ze kolo 70 bo ubranka 74 sa idealne. Ale i tak spoko bo wzrost i wage ma lekko powyzej 50. centyla wiec jestesmy zadowolone. Ach i zasnela moze tym razem na dluzej ( z drugiej dezemki wybudzila ja wizyta pielegniarki po calych 15min ) Ach i jeszcze z dobrych wiesci kupilam sobie kurtke puchowa i spacery mi niestraaszne
fiu fiu, a pamiętam jak nas gonilyscie super, średniaczek centylowy

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
No widzisz jak na ironię losu, ja mam z TŻ całkiem odmienną sytuację. On tylko jak wróci to od razu odkurza i podłogi myje nawet jak jest w miarę czysto. Ja nieraz potrzebuję żeby się małym zajął po pracy a on sprząta. Taki bardzo pedantyczny typ mi się trafił. A ile razy wojna o to że moje ubrania wszędzie leżą ja nie z tych porządnickich .
ooo ja tez trafiłam na takiego "maniaka" czasem to az mi głupio, bo sprzątamy dom "na pol", a on i tak idzie i po mnie poprawia

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Jak malucha przystroję 6.12 to wrzucę fotkę .
my tez jakies takie mikołajkowe p.i.e.r.d.o.l.k.i mamy, ale w Wigilie i swieta musze z mojej chłopczycy zrobić gwiazde babcie będą się rozplywac i nie zauwaza, ze nie jem karpia

Cytat:
A tak wogóle to Wam się pochwalę - byłam dziś na masażu. Kolega znajomej otwiera gabinet i przez 2 tyg masuje żeby poćwiczyć. Dziś był olejkiem kokosowym a za tydzień masaż twarzy i masaż czekoladą. TŻ zielenieje z zazdrości
.
ajjj zazdroszcze. szczególnie tej czekolady znajoma mnie namawiala, bo na grouponie była sesja 6 masazy za 50zl, ale boje się isc w nieznane miejsce żeby mi nie zaszkodzili. i tak ledwo kuśtykam

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
diabli - o co chodzi z tą gąsienicą i sznurówka, oglądam zdjęcia czytam i nie wiem..? jakas tepawa chyba jestem...
zaraz wrzuce fotki, tylko je musze zmniejszyć
a zabawa ze sznurowka to modyfikacja - bierzesz zielona jak gasienica sznurowke i "zjadacie" po kolei kazde warzywo z książki. w książce sa otworki - zobaczysz za moment. zrobiłam Neli kilka fotek.
Stary 2013-12-04, 18:57   #3562
maarchewka
Zakorzenienie

j
Cytat:
Clo ja Cie rozumiem bardzo dobrze i jestem zdziwiona, ze tak rzadko narzekasz takie podlaczenie pod dziecko praktycznie 24h na dobe ma dobre strony (bezposredni kontakt z drugim czlowiekiem, jego cieplo, dotyk, usmiech zaspokaja tez nasza potrzebe bliskosci) ale tez potrafi dac w kosc. W dodatku mimo tego przyklejenia ten maly czlowiek sporo placze (u nas glownie ze zmeczenia i.przy przebieraniu... u Was tez dzieci sie zanosza jak zmieniacie im body??? ja musze po kazdym malym elemencie np.wlozenie raczki w rekaw wyprzytulac Sofie, zeby sie uspokoila...). czytam teraz ksiege RB (malutkimi fragmentami ) i z jednej strony pokrzepiajaca jest ta lektura a z drugiej jak czytam, ze dzieci wychowywane w tym duchu prawie nie placza bo nie musza, rodzice w mig odgaduja i zaspokaja ich potrzeby to zastanawiam sie jak to mozliwe, ze Sofia wciaz tak duzo placze a ja wcale nie zawsze wiem czego potrzebuje i tak jak przy lekturze Tracy Hogg czulam sie jak beznadziejna matka bo nie rozumialam o co dziecku chodzo tak teraz mam niestety podobnie

Na dokladke znow mamy.problemy ze spaniem. Sofia obudzila.sie po 20min drzemki i nie dala sie uspic n jeszcze troche.

nic nie mow, moj to mnie tak strasznie irytuje swoim zachowaniem... ehh i moge mu gadac i powtarzac. jest chwile dobrze a potem od nowa to samo...

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
u mnie zaczyna sie slinic, tak ze plynie strumieniami, wkladac twarde przedmioty i z nerwem zagryzac.. a potem jak sie zajrzy po tygodniu do paszczy to widac w dziaslach zeby.takie obrysy. i potem jest nerwowy i marudny przez iles czasu az sie przebija przez dziasla i do nastepnych zebow jest spokoj...

Cytat:
maarchewka, to nie po dojczu, ale mam kolezanke, co szwedzki zna podpytac jej o co kaman?
o ja ale wtopa!!:h ahaha:.. a ja sie zastanawiam czego nic nie moge zrozummiec i ze pwnie tam duzo fachowych slow jest i dlatego... cos tam po niekorych wyrazach i obrazkach zrozumialam to juz moze nie pytaj..

Wojtek
Stary 2013-12-04, 19:05   #3563
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Deb, to Ty pytalas ile kaszki mi wychodzi z 50ml?

zrobiłam fotki i liczyłam - 26 lyzek
Nie ja ale sporo tego.

Ash
- zupełnie jakbym o moim mężu czytała
A co do płaczu przy ubieraniu mieliśmy z tym problem, ostatnio jest lepiej. Ale Hela się nie zanosiła tylko płakała coraz bardziej i bardziej.
Teraz też jej się zdarza ale nie jest jużtak źle.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
No widzisz jak na ironię losu, ja mam z TŻ całkiem odmienną sytuację. On tylko jak wróci to od razu odkurza i podłogi myje nawet jak jest w miarę czysto. Ja nieraz potrzebuję żeby się małym zajął po pracy a on sprząta. Taki bardzo pedantyczny typ mi się trafił. A ile razy wojna o to że moje ubrania wszędzie leżą ja nie z tych porządnickich

może się zamienimy mężami tylko wtedy ja będę mieć super porządek a Ty mega syf mój mąż nie uznaje szafy

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
ale boskie muszę takich poszukać

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Jak malucha przystroję 6.12 to wrzucę fotkę

Super zestaw, czekamy na fotki

ooo zazdroszczę tych masaży

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:05   #3564
diabli
Zakorzenienie

Wielka gasienica i Nela spotkanie pierwsze...

fotek brak

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-12-16 o 14:28
Stary 2013-12-04, 19:08   #3565
deb
Zakorzenienie

Cytat:

znajoma w prezencie gwiazdkowym kupuje swoim rodzicom cyfrowa ramke, w która zapakują fotki - glownie wnuka to tez calkiem fajny pomysl

my daliśmy i jednym i drugim rodzicom na weselu po ramce cyfrowej i ich nie używają nawet jak zdjęcia wrzucimy to jeszcze nigdy się nie zdarzyło by były włączone. Tylko zaraz po wrzuceniu zdjęć, a potem takie czarne, wyłączone lądują za witryną moja teściowa jest na prawdę nowoczesną babką ale co z tego jak w niektórych kwestiach ma jakieś 'stare' spojrzenie.
Stary 2013-12-04, 19:08   #3566
diabli
Zakorzenienie

i drugie spotkanie - z pajaczkiem

edytowane :P

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-12-16 o 14:27
Stary 2013-12-04, 19:10   #3567
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
o czym się tu gada??
o wszystkim jak zawsze co tam?
Stary 2013-12-04, 19:12   #3568
deb
Zakorzenienie

Cytat:

ooo ja tez trafiłam na takiego "maniaka" czasem to az mi głupio, bo sprzątamy dom "na pol", a on i tak idzie i po mnie poprawia

my tez jakies takie mikołajkowe p.i.e.r.d.o.l.k.i mamy, ale w Wigilie i swieta musze z mojej chłopczycy zrobić gwiazde babcie będą się rozplywac i nie zauwaza, ze nie jem karpia

ajjj zazdroszcze. szczególnie tej czekolady znajoma mnie namawiala, bo na grouponie była sesja 6 masazy za 50zl, ale boje się isc w nieznane miejsce żeby mi nie zaszkodzili. i tak ledwo kuśtykam
Ja tak robię po mężu

Haha a co karpia nie lubisz

Też bałabym się iść w nieznane miejsce..nie polecone i nie sprawdzone przez kogoś

Ale się uśmiałam z tego niemiecko-szwedzkiego
Stary 2013-12-04, 19:16   #3569
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ja ale sporo tego.
a bylam pewna, ze to Ty :P

Cytat:
ale boskie muszę takich poszukać
już Ci wspolczuje, ile ja się naszukałam...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
my daliśmy i jednym i drugim rodzicom na weselu po ramce cyfrowej i ich nie używają nawet jak zdjęcia wrzucimy to jeszcze nigdy się nie zdarzyło by były włączone. Tylko zaraz po wrzuceniu zdjęć, a potem takie czarne, wyłączone lądują za witryną moja teściowa jest na prawdę nowoczesną babką ale co z tego jak w niektórych kwestiach ma jakieś 'stare' spojrzenie.
oszczednosc jednak gora
Stary 2013-12-04, 19:18   #3570
deb
Zakorzenienie

Ale super ta gąsienica ja już małą zamówiłam, Hela jakoś to przeżyje

zastanawiam się czy dla 2,5 letniego chłopca też byłaby fajna? Kupilibyśmy dużą dla chrześniaka

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:

już Ci wspolczuje, ile ja się naszukałam...

nie strasz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości