Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 14:33   #3511
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ilkas synka... SUper mieć parkę. Podobno synka wychowuje się tak jak córkę tylko zamiast lalek dajesz mu samochodziki

A sylwester ładne imię
hehe dobre
A co do imienia jakoś tak zdrobnień mało Tylko Sylwek Jejku najgorsze jest to, że przez to gadanie męża ja nawet jak coś myślę sobie o dziecku to też go nazywam już Sylwester
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:36   #3512
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Pallas Ril >> witaj, rzeczywiście dawno Cie u nas nie było....
dziękuje za opinie dot, ciuszków, fajnie że się podobają.... / wiesz jak robią u nas taką cene 1 zł dzień przed wymianą towaru to żal nie brać.... teraz póki brzuch jeszcze mały to chodze, no i ten plus że teraz wiekszość ludzi kupuje rzeczy zimowe a ja mam większy wybór tych wiosennych/ letnich. a w lecie bede kupowac oswrotnie czyli zimowe hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:37   #3513
meniaa94
Wtajemniczenie

monijaaa ale robiłaś zakupy w Kik-u w Niemczech czy w Polsce?

ilkas gratulujemy synka
Stary 2013-12-04, 14:38   #3514
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
A co do imienia jakoś tak zdrobnień mało Tylko Sylwek :
a Sylwuś ?? hmm chodziaż bardziej to na dziewczynke Sylwie pasuje
Stary 2013-12-04, 14:42   #3515
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwię się, bo ja bez znieczulenia też nie dałabym się dotknąć
Hm..a nie masz tam jakiegoś innego dobrego dentysty? Bo mój jak wiedział, że jestem w ciąży to miał specjalne znieczulenie na tą okazję Było delikatniejsze, nie szkodziło dziecku, a ja i tak nic nie czułam jak mi tam robił. Mało tego...na tym lżejszym znieczuleniu miałam w pierwszej ciąży wyrywaną ósemkę i nie czułam nic a nic. Może dopytaj o to?
mam innego, ale tamten weźmie z 1000 zł za jednego zęba, 2-3 wizyty po 250-450 zł, bo tyle płaciła moja mama To najdroższy dentysta w mieście, kupił mega wypasiony sprzęt, to musi mu się zwrócić teraz
Ta moja bierze góra 300 zł za kanałowe
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:12   #3516
carolyna86
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
Ja tak tylko szybko i bezosobowo:
gratuluję poznanych płci
i gratuluję nowo rozpoczętych tygodni
i gratuluję udanych wizyt
i gratuluję udanych zakupów
i trzymam kciukasy za nadchodzące wizyty

u mnie wszystko dobrze (<pluje> - odpukać), zmykam dalej pracować

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:17   #3517
agus7ia
Raczkowanie

Ilkas gratuluję chłopca.

Ramona ja byłam wczoraj u dentysty i choć dziurka była mała to i tak poprosiłam o znieczulenie i dostałam bez problemu. Co prawda słabsze niż normalnie bo bez adrenaliny i można po 12 tygodniu je dopiero stosować więc nie wiem dlaczego twoja dentystka nie chce dać Ci znieczulenia. A ceny u tego drugiego dentysty kosmiczne.
Stary 2013-12-04, 15:18   #3518
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem!!

Oczywiście u gina małe opóźnienie..potem jeszcze skoczyliśmy do tesco..i tam było mnóstwo zabawek! Tż chciał coś wybrać Mili i spędziliśmy tam z 40 minut Co chwilę mieliśmy już coś innego w ręce..potem odkładaliśmy bo zobaczyliśmy coś lepszego..i tak w kółko

No ale wracając do wizyty...
Z dzidziolkiem wszystko ok! Mózg piękny, serducho bije, nos dalej duży Pierwszy raz w życiu wyszedł mi ten sam tydz i dzień wg OM i wg usg Lekarz długo tam gmerał między nogami. Tzn między nogami dziecka..nie moimi Ale w końcu się udało podejrzeć i będziemy mieli synka Ehh...nawet nie wiecie jaka ja jestem szczęśliwa Mąż to już w ogóle...szalał tam w tym gabinecie Z jednej strony ciutkę żałuję, że Milcia nie będzie miała siostry Pewnie z siostry bardziej by się cieszyła Ale z drugiej strony jestem przeszczęśliwa, że będzie parka
Jej..tylko jak się wychowuje syna ? Z córką to już wiem mniej więcej co i jak
A nie mówiłam!!!
Moje przeczucia nie zawodzą!!

Tylko cholerka u siebie raz czuję chłopaka, raz dziewczynkę... I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze...

Ale się uśmiałam z tej historii z kropidłem, aż się popłakałam
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:24   #3519
Nikii89
Zakorzenienie

Asiulka ja biorę bo tak mi zalecił lekarz że teraz mam brać Materna Centrum a od III trymestru DHA. W pierwszej ciązy tak samo brałam i nic się złego nie działo.W sumie to nie zagłębiam się bo ufam mojemu lekarzowi

No i fakt większość witamin dla kobiet w ciąży to te same składniki mogą się minimalnie tylko różnić.

Ramona rozbieżność bo w większości płaci się za firmę , metkę itp. To tak samo jak z ciuchami możesz mieć te same spodnie ale jedne zwykłe i 30zł a drugie z metką Pumy i już 150zł.

Pallas z TŻ dajemy sobie tylko pod choinkę

Ilkas to co na 1 str napisac Sylwester ??

Kasiab a co u mnie czujesz ?? może będziesz naszą wątkową wróżką

No to zaczynamy hodowlę pieczarek TŻ właśnie kupił te kostki (grzybnie ) z pieczarkami . Znowu będą pieczarki pod każdą postacią

Udało mi się ogarnąć całą kuchnię już jak Oskar spał
Stary 2013-12-04, 15:27   #3520
ilkas
BAN stały

Ramona_85 kurczę..to faktycznie strasznie drogo Lipa z tymi dentystami. Gorzej jak Cię tak fest rozboli.. (czego Ci oczywiście nie życzę..mam nadzieję, że ząb wytrzyma do porodu), bo wtedy będziesz musiała na coś się zdecydować. Eh..ja pod względem zębów to marzę o tym żeby dotrwać do porodu bez takich przebojów jak miałam w pierwszej ciąży.

Asiulka_22 ołł noł. Teraz będzie mi się z Sylwią kojarzyło to imię

Meniaa94, Agus7ia dziękuję

Kasiab91 Noo..miałaś rację ! Otwieraj gabinet!
Stary 2013-12-04, 15:28   #3521
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Ilkas gratuluję chłopca.

Ramona ja byłam wczoraj u dentysty i choć dziurka była mała to i tak poprosiłam o znieczulenie i dostałam bez problemu. Co prawda słabsze niż normalnie bo bez adrenaliny i można po 12 tygodniu je dopiero stosować więc nie wiem dlaczego twoja dentystka nie chce dać Ci znieczulenia. A ceny u tego drugiego dentysty kosmiczne.
nie mam pojęcia
ale i tak teraz nie pójdę, muszę się wykurować, bo z katarem mnie nie weźmie na fotel muszę być zdrowa
Stary 2013-12-04, 15:29   #3522
asiulka_22
Zakorzenienie

zapaliłąm w kominku bo normalnie zamarzam,,,, > / nie palimy jeszcze w centralnym w salonie mamy kominek i jak się pali w ciągu dnia to na inne pomieszczenia idzie , a w sypialni elektrycznym kaloryferem. ale to też nie cały czas /<najlepsze że poszłam do kuchni zrobić obiad to mi sutki z zimna "snatęły" i zaczęły boleć, taki palcy ból/ o którym wcześniej pisałam że czasem mam/ i to chyba w gł. stopniu sie nasila jak jest zmiana temperatury.... tak zauważyłam, moze i ja jakś fotkę cykne,,,, tak Vampirka nastriła mnie zdjęciowo hehe ide po drewno

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-12-04 o 15:32
Stary 2013-12-04, 15:30   #3523
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Asiulka ja biorę bo tak mi zalecił lekarz że teraz mam brać Materna Centrum a od III trymestru DHA. W pierwszej ciązy tak samo brałam i nic się złego nie działo.W sumie to nie zagłębiam się bo ufam mojemu lekarzowi

No i fakt większość witamin dla kobiet w ciąży to te same składniki mogą się minimalnie tylko różnić.

Ramona rozbieżność bo w większości płaci się za firmę , metkę itp. To tak samo jak z ciuchami możesz mieć te same spodnie ale jedne zwykłe i 30zł a drugie z metką Pumy i już 150zł.

Pallas z TŻ dajemy sobie tylko pod choinkę

Kasiab a co u mnie czujesz ?? może będziesz naszą wątkową wróżką

No to zaczynamy hodowlę pieczarek TŻ właśnie kupił te kostki (grzybnie ) z pieczarkami . Znowu będą pieczarki pod każdą postacią

Udało mi się ogarnąć całą kuchnię już jak Oskar spał
Już kiedyś pisałam, że ja u Ciebie to wyczuwam dziewczynkę
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-04, 15:32   #3524
ilkas
BAN stały

Cytat:
Nieee Jeszcze muszę się z tym przespać
Stary 2013-12-04, 15:37   #3525
asiulka_22
Zakorzenienie

hehe widziałyście? bodziaki z krawatem, albo muchą
http://koszulker.pl/product_info.php...8eb0f2dce3ebe2
Stary 2013-12-04, 15:41   #3526
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
fajne podobają mi się jeszcze rampersy takie a la garnitur albo strój marynarski
Stary 2013-12-04, 15:42   #3527
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dziewczyny ależ wy macie tępo w pisaniu..Nie było mnie raptem od rana a tu taki nawał

Napisze tak ogólnie bo znów z cytowaniem mi nie wyjdzie jak tyle postów..

Więc gratulacje udanych wizyt Ruchów bobasów,oraz dobrych wyników badań.
Dziewczyny ale ja wam zazdroszcze juz tego chlupania w brzuszkach.

Moja waga puki co stoi w miejscu a juz mamy 10 tydzień
Ale ten czas leci...

Dzis ogarnęłam troche prezentów.Ale tylko dla TŻ i córy.
Wciąz nie wiem co dla chrzesniaków jeden ma chodzi do 1 klasy a drugi do 2 klasy podstawówki...
Nie mam pojęcia co im kupić,nie mam z nimi bliskiego kontaktu i za bardzo nie wiem co lubią itp..
Stary 2013-12-04, 15:45   #3528
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz to asiulka ja to się zakochałam jak to zobaczyłam
http://www.hm.com/pl/product/16314?article=16314-A
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-04, 15:47   #3529
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
mamy taki z wystającą muchą Kurcze no ominą mnie zakupy ciuszkowe Za to Tż się ucieszy Przynajmniej nie będzie problemu gdzie zabawki upchnąć bo na topie pozostaną auta

Podwójne mamuśki Rh minusowe mam pytanko Ile dni byłyście w szpitalu po pierwszym porodzie? Bo my aż 5 dni, trochę dlatego że młody miał obserwowane jelitka ale i tak by nas nie wypuścili dopóki żółtaczka nie wyjdzie niby przy konfliktowych zawsze wychodzi i musieli obserwować jak maluch reaguje... A wyszła dopiero 4 dnia Przy pierwszym to oki dałam rade ale teraz cieżko byłoby tyle czasu bez Olisia...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

O Kasiab właśnie ten bodziak mamy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:52   #3530
Ramona_85
Zakorzenienie

dziewczyny, własnie na siedząco próbowałam zasznurować buta i tak mi cos niewygodnie było, takie dziwne uczucie, jakby mi ktos podłożył poduchę na kolana, a to przecież mój brzuch wystający
Stary 2013-12-04, 15:53   #3531
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
łaaaa...boski Jej...będę mogła kupować chłopięce ciuszki

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Podwójne mamuśki Rh minusowe mam pytanko Ile dni byłyście w szpitalu po pierwszym porodzie? Bo my aż 5 dni, trochę dlatego że młody miał obserwowane jelitka ale i tak by nas nie wypuścili dopóki żółtaczka nie wyjdzie niby przy konfliktowych zawsze wychodzi i musieli obserwować jak maluch reaguje... A wyszła dopiero 4 dnia Przy pierwszym to oki dałam rade ale teraz cieżko byłoby tyle czasu bez Olisia...
Hm..szczerze mówiąc pierwsze słyszę z tą żółtaczką, że przy konfliktach zawsze wychodzi.. Ja urodziłam w sobotę a w poniedziałek już wyszłam I Mila nie przechodziła żółtaczki. No chyba, że przechodziła taką lajtową..w każdym razie nic nie było po niej widać aha..no i oczywiście ja jestem rh minusowa

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2013-12-04 o 15:54
Stary 2013-12-04, 16:07   #3532
janeczka7891
Zadomowienie

Ja tak tylko na chwilkę...
Wczoraj TZ miał urodziny ani a ja się niezle dobiłam, byłam w sklepie, nieźle się namachałam pod górę z wózkiem i małym i całe popołudnie źle się czułam.
Muszę powiedzieć lekarce o tych bólach krocza bo to chyba coś nie tak żeby już w 5 tym miesiącu tak bolało. Taki ból miałam kilka dni przed porodem jak już dzieć spory był to wiadomo moze uciskać ale żeby już teraz???

No nic nie odp na konkretne wypowiedzi bo jestem już widzę 10 stron do tyłu, muszę nadrobić co tam u Was a zaledwie jeden dzień mnie nie było :/

Pozdrawiam Was Mamuśki
Stary 2013-12-04, 16:10   #3533
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
łaaaa...boski Jej...będę mogła kupować chłopięce ciuszki

Hm..szczerze mówiąc pierwsze słyszę z tą żółtaczką, że przy konfliktach zawsze wychodzi.. Ja urodziłam w sobotę a w poniedziałek już wyszłam I Mila nie przechodziła żółtaczki. No chyba, że przechodziła taką lajtową..w każdym razie nic nie było po niej widać aha..no i oczywiście ja jestem rh minusowa
Też bym bardzo chciała chłopięce kupowac
Dziś byłam na lumpku, piękne bodziaki takie maluśkie, ale jakoś się boję jeszcze kupowac, nie wiem czemu Niby połowa niedługo, a ja ciągle jakoś mam jakieś opory przed wszystkim...
Oglądam wózki i łóżeczka w internecie, ale nie mam jeszcze takiej euforii jak widzę u Was... Może jak już będę wiedziała jaka jest płec to inaczej jakoś to poczuję...

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Ja tak tylko na chwilkę...
Wczoraj TZ miał urodziny ani a ja się niezle dobiłam, byłam w sklepie, nieźle się namachałam pod górę z wózkiem i małym i całe popołudnie źle się czułam.
Muszę powiedzieć lekarce o tych bólach krocza bo to chyba coś nie tak żeby już w 5 tym miesiącu tak bolało. Taki ból miałam kilka dni przed porodem jak już dzieć spory był to wiadomo moze uciskać ale żeby już teraz???

No nic nie odp na konkretne wypowiedzi bo jestem już widzę 10 stron do tyłu, muszę nadrobić co tam u Was a zaledwie jeden dzień mnie nie było :/

Pozdrawiam Was Mamuśki
No koniecznie powiedz o tym bólu
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-04, 16:30   #3534
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
- No chciałem popatrzeć, żeby później wiedzieć co i jak, żeby Ci robić tak samo
padłam ze śmiechu
a sen faktycznie przerażający...

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
częściej mamy chcą drugie dziewczynki niż drugich chłopców pewnie ze względu na to, że dziewczynki są cichsze, grzeczniejsze i spokojniejsze
tak mi się wydaje przynajmniej
a gdzie tam! Mój młodszy brat zawsze był cichy, spokojny i tylko schodził z drogi pewnej starszej diablicy a siostra, to podobno taka sama jak ja...
ale mnie się zawsze w miarę słuchała (z rodzicami było gorzej) więc z małym diablątkiem też dam sobie radę

Cytat:
Co do Mikołaja jeszcze to u Nas jest tak że po południu przychodzi Mikołaj i wręcz prezenty, a w Wigilie prezenty są pod choinką i po kolacji Wigilijnej jest ich rozpakowywanie

Jeśli chodzi o same prezenty to ja z TŻ i resztą rodziny stwierdziliśmy że na Mikołaja tylko dzieciom i to takie skromne upominki , a pod choinkę coś większego i lepszego
U mnie w domu zawsze było podobnie... Mikołaj po kilka razy: w szkole, z mamy pracy, z taty pracy, od rodziców i od dziadków...

A jako ciekawostkę powiem, że w Grecji standardem jest to, że na święta prezenty robi się samemu sobie Pisałam kiedyś z taką Greczynką i pamiętam, że strasznie się namęczyłam, by zrozumieć zdanie, że "samej sobie kupiła sweter" (pisałyśmy po angielsku, a ja dopiero się uczyłam)

Cytat:

No ale wracając do wizyty...
Z dzidziolkiem wszystko ok! Mózg piękny, serducho bije, nos dalej duży Pierwszy raz w życiu wyszedł mi ten sam tydz i dzień wg OM i wg usg Lekarz długo tam gmerał między nogami. Tzn między nogami dziecka..nie moimi Ale w końcu się udało podejrzeć i będziemy mieli synka Ehh...nawet nie wiecie jaka ja jestem szczęśliwa Mąż to już w ogóle...szalał tam w tym gabinecie Z jednej strony ciutkę żałuję, że Milcia nie będzie miała siostry Pewnie z siostry bardziej by się cieszyła Ale z drugiej strony jestem przeszczęśliwa, że będzie parka
Jej..tylko jak się wychowuje syna ? Z córką to już wiem mniej więcej co i jak
gratuluję chłopaka

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
hej Mamusie byłam dziś na wizycie na nfz, wyjątkowo poszło sprawnie bo zamiast standardowego 1,5 h czekania po pół godziny byłam już zrobiona... Słuchałam serduszka maleństwa, glukoza wyszła super, więc dziś cały dzień uśmiech na buzi jedyny minus, to że skończyły się jakieś umowy na nfz i na nast. wizytę w grudniu właściwie tylko po wypisanie zwolnienia muszę iść prywatnie a grudzień taki bidny...
to nie mógł Ci już dłuższego wypisać... nie no, wtedy by nie zarobił

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Ostatnio ktoras pisala o bialej czekoladzie z jagodami, szukam jej we wszystkich sklepach i nei ma
A w Rossmannie patrzyłaś? Akurat jest na nie promocja, są po 3,79 zł (niestety są trochę drogie, ale taką dostałam)

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Aldrin jakby moja teściowa zaczęłaby mi przygotowywać soczki, to bym pomyślała, ze chora jest albo rychła śmierć ją czeka i chce odpokutować
No i historia z kropidłem

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Tak pędzicie, że obawiam się, że nie zdążę poczuć tych wątkowych "ruchów" na czas
No niestety nawet połowa mam chyba nie zdąży...
Zawsze można przedłużyć tytuł do następnego wątku i zrobić np:

"Jak ten czas szybko leci, kolejne mamy czują ruchy swoich dzieci"

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziewczyny, własnie na siedząco próbowałam zasznurować buta i tak mi cos niewygodnie było, takie dziwne uczucie, jakby mi ktos podłożył poduchę na kolana, a to przecież mój brzuch wystający
Mi też już niewygodnie... a brzuszek wciąż malutki... co to będzie w kwietniu/maju?

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Pocytowałam Was i zapomniałam się pochwalić, że byłam na spacerku do siłowni... Ale krótko. Poćwiczyłam 15 min i poszłam z powrotem do domu... Jakoś tak pusto tam było, nikt poza mną nie odważył się tam przyjść w tym wietrze Chociaż mi ćwiczyło się bardzo dobrze... te powietrze takie rześkie było... niestety ławki były pokryte lodem i nie miałam na czym odpocząć...
Ale poza domem byłam godzinę, więc misja zaliczona

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:34   #3535
lolitka888
Rozeznanie

Dziękuje za wyjasnienie odnośnie pęcherza

Ilkas Mamuniu Parka Gratulacje synusia! no i że wszystko jest dobrze,że mózg piękny i duży nosek dalej po Tatusiu heh Superowe wieści!! to dzisiaj musicie

Agagaga ciesze się,że z Dzidzią oki i glukoza superowa Masz pozwolenie na słodycze:P
Ja czekam na gołąbki

Udało mi się dzisiaj wszystko załatwićPrawo jazdy mam nowe,gorzej mi się podoba bo jak dowód jest..a było takie fajne cieniutkie buu. Włoski podcięte,także moge dalej zapuszczać do ślubu

P.S. Janeczka a jaki to jest ból jakbys mogła opisać?bo mnie czasem złapie taki jakby przeszywający,jakby mnie ktoś prądem albo igłą dźgnał..ale też nie wiem czy to w tyłku czy cipce. heh bo to jakoś tak w środku no;p

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-04 o 16:39
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:42   #3536
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Pocytowałam Was i zapomniałam się pochwalić, że byłam na spacerku do siłowni... Ale krótko. Poćwiczyłam 15 min i poszłam z powrotem do domu...
jeju ale zazdroszczę Wam tych siłowni
Stary 2013-12-04, 16:43   #3537
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Ilkas gratulacje synka

Agagaga super ze wizyta udana

A ja jestem padnieta Nie mam siły doslownie...

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:54   #3538
Carmenaa_88
Zakorzenienie

ilkas gratuluję synusia

agaaga no grudzień to rzeczywiście ciężki okres. ja też się boję jak to będzie, na szczęście chodzę z NFZ no i super, że wizyta udana.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
oj moja to spokojna nie jest ja tam chcę synka żeby była parka, wtedy tż nie będzie chciał 3 dziecka
ja nie napisałam, że tak jest tylko, że częściej się zdarza że matki córek chcą drugiej córki niż matki synów drugiego syna a akcentem na tą drugą część zdania
No ja też chcę parkę, ale po to BY MI się nie zachciało trzeciego potem

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

carmen mój mąż twierdzi że dziewczynki są rozwrzeszczane, niegrzeczne i w ogóle... Ja tak nie uważam... Chciałabym chłopca, dziewczynke albo bliźniaki byle zdrowe
nie wiem, ale wszystkie które znam są słodkie, ciche, grzeczne i kochane
Ja na początku napierałam extra, żę musi być dziewucha, teraz jakoś wyluzowałam i stwierdziłam, że jak będzie chłopak to też będzie dobrze bo raz kupę autek i ciuchów już mam po Igusiu, dwa Iguś miałby się z kim bawić i szaleć (prędzej niż z dziewczynką).

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że u takich małych dzieci to jest bardziej kwestia charakteru i wychowania, niż płci. Natomiast później z dziewczynkami może być mniej problemów (statystycznie :P) z odrabianiem lekcji, chodzeniem do szkoły etc.. No ale później w okresie dojrzewania może być z kolei masakra Ja nie mam tak, że bym coś wolała... w sensie chłopca czy dziewczynkę.. Zanim zaszłam w ciążę marzyłam o dziewczynce, żeby ją ładnie ubierać (wiem.. chory powód :P), ale jak już zaszłam to mi było obojętne .
tak jak pisałam wyżej, że ja znam dziewczynki małe które są grzeczne, potulne i kochane a prędzej chłopaki to rozrabiaki owszem są niektóre głośne, ale raczej nie są tak niesforne jak chłopaki, które znam.

Cytat:
pięęęęęęękneeeeeeeeeeeee zakochałam się!!!!! aż mi się zachciało chłopczyka, w to bym go ubrała na chrzciny

Cytat:
Też bym bardzo chciała chłopięce kupowac
Dziś byłam na lumpku, piękne bodziaki takie maluśkie, ale jakoś się boję jeszcze kupowac, nie wiem czemu Niby połowa niedługo, a ja ciągle jakoś mam jakieś opory przed wszystkim...
Oglądam wózki i łóżeczka w internecie, ale nie mam jeszcze takiej euforii jak widzę u Was... Może jak już będę wiedziała jaka jest płec to inaczej jakoś to poczuję...
nie martw się, ja też za niczym się nie rozglądam i niczego nie kupuję tyle co w necie wózki i łóżeczka tak jak ty, ale to tak z ciekawości i dla porównania.

Mąż poszedł na nockę. Przed wyjściem oznajmił mi, że jak będzie dziewczynka to on chce Nikole i koniec kropka, bo mu się strasznie spodobało. Aż jestem w szoku, że mi tak wyskoczył z tym imieniem nigdy się nie interesował takimi rzeczami, to ja dawałam propozycje a on tylko przytakiwał albo nie.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:58   #3539
kasiab91
Zakorzenienie

A ja zaczynam przygotowywac się do świąt. Spisuję to co mam zrobic na święta i przepisy sobie spisuję. Nie lubię miec w zakładkach, tylko w zeszycie. Taka moja fanaberia

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ilkas gratuluję synusia

agaaga no grudzień to rzeczywiście ciężki okres. ja też się boję jak to będzie, na szczęście chodzę z NFZ no i super, że wizyta udana.

ja nie napisałam, że tak jest tylko, że częściej się zdarza że matki córek chcą drugiej córki niż matki synów drugiego syna a akcentem na tą drugą część zdania
No ja też chcę parkę, ale po to BY MI się nie zachciało trzeciego potem

nie wiem, ale wszystkie które znam są słodkie, ciche, grzeczne i kochane
Ja na początku napierałam extra, żę musi być dziewucha, teraz jakoś wyluzowałam i stwierdziłam, że jak będzie chłopak to też będzie dobrze bo raz kupę autek i ciuchów już mam po Igusiu, dwa Iguś miałby się z kim bawić i szaleć (prędzej niż z dziewczynką).

tak jak pisałam wyżej, że ja znam dziewczynki małe które są grzeczne, potulne i kochane a prędzej chłopaki to rozrabiaki owszem są niektóre głośne, ale raczej nie są tak niesforne jak chłopaki, które znam.

pięęęęęęękneeeeeeeeeeeee zakochałam się!!!!! aż mi się zachciało chłopczyka, w to bym go ubrała na chrzciny

nie martw się, ja też za niczym się nie rozglądam i niczego nie kupuję tyle co w necie wózki i łóżeczka tak jak ty, ale to tak z ciekawości i dla porównania.

Mąż poszedł na nockę. Przed wyjściem oznajmił mi, że jak będzie dziewczynka to on chce Nikole i koniec kropka, bo mu się strasznie spodobało. Aż jestem w szoku, że mi tak wyskoczył z tym imieniem nigdy się nie interesował takimi rzeczami, to ja dawałam propozycje a on tylko przytakiwał albo nie.
No właśnie ja też o chrzcinach pomyślałam jak to ujrzałam
Jaki u mnie wiatr okropny jest
Zachciało mi się sałatki greckiej... Niech już mąż wraca i do sklepu sobie podjadę po składniki
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-04, 17:02   #3540
Ramona_85
Zakorzenienie

Przyszła książka Heidi Murkoff z DDD
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości