|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Kasiab teście na górze mają Wigilię a my na dole. Jakoś wolę kolację Wigilijną spędzić tylko w gronie ja , TŻ i syn
Po kolacji idziemy na podzielenie się opłatkiem , i wymianę prezentową. A potem na dół do siebie. Za to zawsze idziemy na pierwszy lub drugi dzień świąt do teściów i tam spędzamy czas prawie od obiadu do wieczora.Carmena no to widzisz – mamy podobny gust co do imion ![]() Paulka to bardzo mile spędziłaś urodziny ![]() Co do imiona to teściowa chciała miała wybrane imiona, ale jak teść poszedł go zarejestrować to pomylił pierwsze z drugim ![]() Kasian ja też od razu prałam tunikę bo mi fajkami śmierdziała :P Ramona ja w poprzedniej ciąży takie sobie kupiłam , ale i tak TŻ musiał mi pomagać już w zaawansowanej ciąży :P Podaj mi na PW dane to Cię dopiszę na 1 stronę , bez tego nie jestem w stanie :P Ciężko mi czasem bez PW ogarnąć listę , kalendarz wizyt itd. :P Principessina nie miałam takiego badania Asiulka TSH ja miałam robione na NFZ, jeszcze nigdy nie płaciłam za jakieś badanie ![]() Gosiaczek to odpocznij u rodzinki ![]() a ja już wykąpana i oporządzona na jutrzejszą wizytę ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- I ciekawe jak tam Monita bo dziś wg kalendarza miała połówkowe
|
|
|
|
#3602 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
VwVampirka o mamusiu...ta pierwsza fotka
Cytat:
Swoją drogą Beatusia..fajnie, że tez jesteś z tego miasta Ja też słyszałam takie opinie, że na Borowskiej jest straszna masówka..jest mnóstwo kobiet rodzących, bo wszystkie niby chcą tam rodzić i że nie za bardzo sobie dziewczyny chwalą. Jedyny plus - nowy oddział, remont itd. Ponoć pod tym względem jest full wypas..ładnie, wszystko nowe..fajnie wygląda itd. Tutaj od razu napiszę, że pod tym kątem Brochów wypada gorzej. Oczywiście czysto jest, ale widać, że to "stary" szpital. Jedynie właśnie sale do porodu rodzinnego są odnowione i wyglądają super. Są dwie..i obie wyglądają praktycznie tak samo. Jest jedno pomieszczenie gdzie jest duże łóżko porodowe, łazienka w tym pokoiku gdzie rodzisz z prysznicem..więc podczas porodu jak ma się skurcze można wskoczyć pod prysznic dla złagodzenia bólu i drugie pomieszczenie oddzielone trochę taką ścianką i tam jest kanapa i tv Ta sala do porodu rodzinnego wygląda tak bardzo przytulnie. Bardziej mi to przypominało pokój w hotelu niż sale szpitalną ![]() Jak mi się rodziło? Położna ze szkoły rodzenia nie była przy moim porodzie bo akurat skończyła zmianę 12 h wcześniej. Rodziłam z inną, taką blondyneczką - super babeczka!! Miła, żartowała sobie ze mną, z moim mężem, rozluźniała atmosferę, a jak trzeba było to mnie bardzo dobrze motywowała. Z jej strony duża pomoc. Wystarczyło jej słuchać, robić to co mówi i poród na serio poszedł sprawnie. Mój mąż był nią zachwycony Po porodzie już na oddziale..jak dla mnie bez zastrzeżeń. Położne ok, jeśli potrzebowałam pomocy przy karmieniu (ciężko było mi przystawiać Milę) zawsze chętnie pomagały. Był taki wspólny pokój do karmienia..tam się przychodziło i można było poprosić położną o pomoc. Do tego same mówiły że jak chcę odpocząć mogę przywieść dziecko do takiego pokoiku, one się małą zajmą a ja mam się przespać - obudzą mnie na karmienie jeśli będzie potrzeba. Pod tym względem nie wiem jak jest na Borowskiej no bo tam nie rodziłam Fakt też że ja nie miałam żadnych komplikacji przy porodzie ani po..więc nie wiem co się dzieje tam w takich sytuacjach. W każdym razie po tym jak tam było jestem na bank pewna, że znowu chcę tam rodzić. Aha i jeszcze jedno! Nie wiem jak jest na Borowskiej, ale wiem, że w niektórych szpitalach robią problemy ze znieczuleniem! Nie chcą podawać, albo nie ma akurat anestezjologa bo coś tam..itd. Tutaj z tym nie było problemów i to nie tylko u mnie..ale u innych dziewczyn również (gadałam z wieloma już na sali poporodowej i w pokoju matek karmiących ). Ja chciałam znieczulenie i mimo, że była 1 w nocy bez problemu przyszła pani anestezjolog, przeprowadziła wywiad i podała znieczulenie. A co do szkoły rodzenia to chodziłam na ul. Gajową. Położna nazywa się Dorota Fortunko. Wpisz sobie jej imię, nazwisko i ulicę i od razu wyskoczy Ci w google stronka Sorki za długość postu, ale chciałam dla dziewczyn wyczerpać temat
|
|
|
|
|
#3603 | |||
|
Zakorzenienie
|
ano tak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny no to wrzucam foty tej kiecki na sobie
|
|||
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No sylwester to też ładne imię, znam kilku i fajni faceci z nich ![]() asiulka ty to masz wypas z tymi ciuszkami, ja dziś weszłam do jednego sklepu to nie było w czym wybierać... sylvunia ja czesto takim dzieciom kupuję gry planszowe albo ciekawe puzzle. Vampirka zgadzam sie z tobą co do przedłużenia tytułu na nastepny wątek bo ja np ciągle nic nie czuje, już zaczynam panikować Carmen co do imienia NIKOLA kiedyś usłyszałam od pewnego przyszłego tatusia że to imię kojarzy mu sie "ni-cola, ni-pepsi Pallas Rill mój małż już wczoraj dostał prezent na mikołaja - bo się nie mogłam powstrzymać slipki z hendersona (na życzenie) do tego koszulke i nową książke sapkowskiego Sezon Burz. paulka to widze że urodziny mega udane lece do klubu...
|
|
#3605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2mc? To faktycznie długo. Ciekawe jak będziemy miały przy drugich..i jaki będą miały czynnik rh Magdi555 dziękuję Ci
|
|
|
|
|
#3606 | |||
|
Raczkowanie
|
Snieg u mnie pada...
Maly juz spi, maz pojechal cos zalatwic, to mam chwile luzu. Moj biedaczek mial po spaniu 39,4, na szczescie troche mu zbilam ta goraczke, zobaczymy co bedzie dalej. Strasznie mi go szkoda;( Nikii, maly w ciagu dnia dobrze spi (ok. 3 h), ale budze go po ok 1,5 h, i tak nam daje popalic w nocy, wiec jak sie wyspi solidnie w dzien to juz jest koniec swiata. Moj maz nie chcial nikomu mowic o tej operacji, wiec caly czas wszystkim sciemniamy dlaczego ich nie mozemy odwiedzic itp, wiec i pomoc nie moga. No ale mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej. Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
ale wyszlam z zalozenia ze jest jeszcze maly, wiec jak wszyscy go zasypia prezentami to nie bedzie wiedzial czym sie interesowacA co do zakupow to ja w poprzedniej ciazy dlugo mialam opory. Moja mama juz szalala, a ja nie umialam sie za bardzo cieszyc nawet z tych prezentow, jakos sie caly czas balam. Zamowilismy dzis sanki dla malego, takie z pchaczem, wiec chyba zamiast wozka bede mogla ich uzywac? Bo ciagnac to chyba nie za bardzo... A tak w ogole to zastanawiam sie jak beda nasze spacery wygladac... Adas caly czas ma swoje pomysly, wiec jak jestem sama to mam problem z wozkiem zeby za nim nadazyc, nie wiem co to bedzie z kolejnymi dziecmi. Moze zaprosze supernianie |
|||
|
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie to ten sam magazyn
![]() Monita chyba dawno się w ogóle nie odzywała Super wyglądasz moja jest trochę krótsza Cytat:
Cytat:
Ja się też zbieram powoli mamusie, dobrej nocy |
||
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam Was , ale nie będę cytować, wybaczcie
jakoś nie mam weny do pisania dziś, chyba pójdę spać, zmęczona jestem dzisiejszym dniem.. mała długo nie mogła zasnąć i dała popalić a mąż jak zwykle w pracy na drugą zmianę
|
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Vampirka chyba najlepiej będzie jak będzie trochę to i trochę tu. Nikt nie będzie czuł się pokrzywdzony.
Kasiab pierwsze koty za płoty. W przyszłym roku będzie już łatwiej ![]() Do mnie przyszła spódniczka z all. Używana dzinsowa z h&m rozmiar 38, ale jest gigantyczna. Nie wiem czy pod koniec ciązy ją ubiorę Dziwne to jest bo mam dość szerokie biodra i wszystkie moje spódniczki to najmniej 38.
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Monita chyba nie odzywa się od tej dyskusji na temat odżywiania ...
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
ilkas dziękuję za opis
wiadomo, że sam szpital to nie wszystko, głównie to opieka w czasie i po porodzie są ważne. Trzeba się zastanowić ![]() kasian no właśnie mąż mi podawał syrop z cebuli, ale zapach mnie nie zachęca :P zbieram się kobietki, bo 5:30 pobudka ![]() Słodkich snów, może znów jakiś ciekawy scenariusz jutro się pojawi
|
|
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) dziękuję Ci bardzo Kochana! chciałam jeszcze zapytać o nacinanie krocza i wyciskanie dziecka na siłę przez "skakanie po brzuchu"- bo takie opinie słyszałam od koleżanki i to mnie przeraża aha, a sale te już poporodowe to jakiej wielkości są? bo na ginekologii, to leżałam na 6-osobowej i to była masakra.. ale podobno im wyższe piętro tym lepiej i z salami, i jedzeniem, i w ogóle opieką (bo ciężarne do 22tygodnia leżą na 3.piętrze, na 4. jest patologia ciąży, czyli powyżej 22.tygodnia, na 5. jest poporodowa, a na 6. porodówka, jeśli dobrze zapamiętałam...)ja akurat trafiłam na średnio miłe pielęgniarki, a lekarz, który mnie przyjmował to najgorszy cham, jakiego w życiu spotkałam, tak mi wepchał wziernik, że zrobiła się rana i zaczęłam krwawić |
|
|
|
|
#3613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć teraz się nieźle czuję ![]() Może kiedyś mi się odmieni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale w przyszłym roku mam nadzieję już u siebie zrobić. Wtedy mama będzie organizować ze mną u mnie, a i może teściowa coś od siebie dorzuci ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam dziewuszki spać...
dziekuje oczywiście tym które głosują Już nie długo - do poniedziałku ![]() Dobranoc.
|
#3615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze z ciążową odzieżą nie miałam styczności, bo mieszczę się jeszcze w swoje ubrania, ale już coraz mniej i niedługo będzie trzeba się porozglądać..---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() My też jeździmy tu i tu, i też odległość podobna.. raz robiliśmy święta u siebie, ale wolę tego nie pamiętać. moja teściowa zawsze musi wprowadzić nerwówkę, żeby trzeba było się do niej dostosować... dlatego ja wolę jechać do niej na kolację i od razu po niej do moich rodziców i przeważnie tam spędzamy święta (chociaż teściowa w tym samym mieście, co my). Nie wiem, jakoś tak u moich rodziców jesteśmy zawsze wyczekiwani, a do teściowej to zawsze musimy się wpraszać.. Ty też na Brochowie rodziłaś? |
||
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale nie cytuję bo z tableta
![]() Dobranoc dziewuszki |
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
może ja jednak niższa jestem
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() na mnie XS'ki są nawet za duże ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- prowadzisz czy mi się wydaje branoc |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i w miejscowym rodziłam. A o doświadczeniach porodowych to nie mogę powiedzieć że mam złe, miałam cesarkę bardzo profesjonalnie przeprowadzonę, blizna się pięknie zagoiła, tylko ze znieczuleniem był problem, ale już tam. Mi tu bardziej chodzi o to że przez 9 miesięcy czułam się jak na skraju omdlenia itd. Bardzo mnie ciąża wymęczyła, teraz już troszkę mnie, ale dla mnie to nie jest stan błogosławiony i wytrwać 9 miesięcy to dłuuuugo. 3 raz nie chcę się tak czuć, choć też byłam zwolenniczką modelu 2+3
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3620 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś cały czas nie mogę się zebrać, żeby je zareklamować. Ta galeria w której je kupiłam jest na drugim końcu miasta, strasznie mi się tam nie chce jechać :P Może w przyszłym tygodniu skoczę... i może bym sobie kupiła tam jakąś sukienkę na Święta? Wiem, szalona jestem :P Niby mi ta firma podpadła straszne, ale nadal uważam, że sukienki mają boskie! U mnie w klasie na Ewelinę mówili Ina... Cytat:
Widzę, że na pierwszej stronie coraz więcej imion się pojawia.. Tak mi się wstyd zrobiło, że moje dziecie figuruje tam jako "DZIEWCZYNKA", więc postanowiłam się zmobilizować i pomyśleć nad imieniem. Wypisałam wszystkie z listy, które w ogóle biorę pod uwagę. I tak.. z takich popularnych to Julia, Maja, Zuzanna, Zofia, Emilia.. Z takich mniej popularnych: Jagoda, Ada, Julita, Mila, Tatiana, Tamara i Maura. Te popularne to niestety imiona z samej góry listy i zresztą już kilka z nich tu padło, więc jakoś tak się nie mogłam zdecydować, a z kolei te mniej popularne to pewnie za niektóre mnie wyśmiejecie :P Więc cały czas się nie mogłam zdecydować i nagle doznałam olśnienia.. Będzie Hania i koniec kropka! Nawet nie dzwonię do męża, żeby z nim ustalić :P Nigdy nie brałam pod uwagę tego imienia, bo sama jestem Ania i wydawało mi się zbyt podobne, ale kurcze... czasem rodzice nazywają dziecko w ogóle identycznie i jakoś nie ma problemu. Mimo, że pozostałe imiona też ładne to jakoś mówiąc Hania widzę moją córcie i tak już chyba zostanie
|
||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas no powiem Ci ze wybralas najladniejsze imie jakie moglas
jest naprawde cudne i ma mnostwo zdrobnien i tak sie sklada ze znam taka mala dziewczynke o tym imieniu i jest najcudowniejsza na swiecie ![]() A sukienki w happy mum naprawde maja boskie W ogole witam sie z rana mala sie na mnie wrzuca bo maz moj madry uswiadomil ja ze na komorce tez jest you tube wiec msm przegrane Milego dnia mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie rankiem
jeszcze z wyrka klikam.Strasznie bolą mnie plecy tak na wysokości łopatek :/ od wczoraj sie z tym mecze.Ani lezenieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Ani lezenie ani chodzenie ani siedzenie nie pomaga... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
obudziłam się o 6, nie mogłam zasnąć, dusił mnie kaszel, wstałam, wzięłam tabletkę, a teraz ![]() Cytat:
Myślałam jeszcze nad Janinką, ale babcia nie chce nawet o tym słyszeć ![]() Moja koleżanka dała córci na imię Helenka, tez ładnie. Myślałam jeszcze nad Amelią, ale jedna na mojej ulicy wystarczy To tak w wrazi, gdyby miała byc córcia - bo tak chciałam, więc imiona mam juz wybrane dużo wcześniej, a co będzie los pokaże
|
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
)Młodemu coś się odmieniło i o 1 przytuptał nam do łożka żądając kołysanek ![]() Cytat:
Tym bardziej że teraz początek był gorszy I ten stres ciążowy...Ja jeszcze myślę o adopcji trzeciego, ale to przemyślenia na później Cytat:
Ja chcę już Mikołajki i dać prezenty młodemu W ogóle spodobał mi się wasz pomysł z ciasteczkiem i mlekiem bo tego nie znałam, tylko musimy pewnie mleko kupić :pKiedy ma być ten wiatr bo nie wiem kiedy na spacer?
|
|
#3625 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiła to na skurczu..nawet nie wiedziałam kiedy bo nie poczułam. Ja leżałam na sali 5-osobowej, ale wiem, że są mniejsze bo dziewczyna z pokoiku karmiącego leżała w trójce. Ale nie mam pojęcia ile jest sal i jakie dokładnie są. Ja spędziłam w szpitalu bardzo mało czasu więc nie miałam możliwości dokładnie się rozejrzeć ![]() Pallas Ril jak już jest dziecko na świecie to o wszystkim się zapomina Ja na ten moment trzeciej nie chce - nigdy w życiu Ale wczoraj okazało się, że małż chce trzecie...i że wcale go ten syn nie zadowolił wystarczająco bo on marzy o trójce i koniec A co do imion..to nawet nie wiedziałam, że występuje takie jak Mila, osobno Bo ja Mila mówię do Emilki Mila-Emila ![]() No ale Hania ślicznie Mam nadzieję, że TŻ nie będzie Ci marudził ![]() A my dzisiaj w nocy z małżem prowadziliśmy negocjacje w sprawie imienia............
|
||
|
|
|
#3626 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Dziś na szczęście dobrze się czuję, babcia idzie do lekarza wiec zobaczymy czy to angina... Wzmacniam się tym czym mogę, oby nic nam nie było. A dziś idziemy do chrześnicy męża z prezentem mikołajowym taka fajną sukienke jak ogrodniczki jeansową jej kupiliśmy mam nadzieję, że będzie pasowaćmiłego dnia mamusie ![]() ilkas biorę pod uwagę Kliniki, szwagierka tam rodziła i bardzo zadowolona była. Ogólnie szpital jest stary i brzydki, ale za to opiekę baaardzo chwaliła. Do jakiegoś go przekonałaś innego niż Sylwester? :P Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-12-05 o 08:10 |
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 15 tygodniu, jeszcze z łóżeczka bo
mnie z rana dopadły Wczoraj tak pięknie śnieg padał a dziś nie ma nawet śladu, szkoda. Miłego dnia mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas w takim razie wpisuję Hania a w razie czego można zmienić :P
Madziula ale zasnął od razu czy męczyliście się dłuższą chwilę ?? Ilkas i jak te negocjacje ?? Dzień dobry nie pamiętam kiedy ostatnio tak wstaliśmy - 7.40 Chociaż kilka pobudek w nocy było, ale to krótkie.Dziś wizyta u gina tylko szkoda że bez USG no i głupio się przyznac ale w ciągu 3tygodni przytyłam 900g ![]() Jeśli chodzi o ilość dzieci to ja wiem że TŻ chciałby 3kę a nawet i 4ke ja zawsze byłam zdania że chcę 2kę i najlepiej parkę. Ale teraz jak tak sobie myślę , to mogę i mieć 3 ale troszkę później. Obie ciążę przechodzę super mimo że w tej na początku były przygody i stresy. Pierwszy poród też super , zobaczymy jak będzie z tym :P
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co to leukonychia, ale te plamy zazwyczaj oznaczają brak Wit D Dziś znowu ciężki dzień w pracy, mam nadzieje ze wytrzymam z plecami |
||
|
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
U nas delikatnie poprószyło śniegiem i troszke się bieli na drogach ![]() Po za tym mam w planie już pomału wyciągać wystrój świąteczny tzn, świeczki, bo choinkę to zostawiam na sam koniec
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Po kolacji idziemy na podzielenie się opłatkiem , i wymianę prezentową. A potem na dół do siebie. Za to zawsze idziemy na pierwszy lub drugi dzień świąt do teściów i tam spędzamy czas prawie od obiadu do wieczora.

co mogę brać na odporność????

Ale bawiłyśmy się nim chyba z godzinę 

mnie z rana dopadły