|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
Hej ja mam ślub w parafii obok, do której nie należę ani ja ani mój TŻ. Dopiero będziemy szli załatwiać pozwolenie u TŻ w parafii, ale zmienił się proboszcz na niekorzyść i nie wiem co zrobić teraz, bo mój też do polubownych nie należy ;/ a koszt myślałam załatwić na zasadzie co łaska. |
|
|
|
|
#1052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
ale chyba nie można nie dać ?
Edytowane przez laddybird Czas edycji: 2013-12-16 o 22:18 |
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
Ktoś z Was słyszał o zespole HERTZ? tak już chciałabym mieć to wybranie zespołu za sobą ale ciężko to idzie.
Stanęło, że mysimy wybrać między : Comapol Ma Sens Band Hertz. Nie wiem co zorobić no. Zespół to połowa wesela..
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
My wybraliśmy DJ'a więc w ogóle nie znam zespołów... Chętnie bym pomogła ale nie mam jak :P
|
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i wyrazi swoją opinie..
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc, to o żadnych z tych zespołów nic nie słyszałam.
|
|
|
|
#1060 |
|
Przyczajenie
|
Może to oczywista oczywistoćć, ale proponuje wpisać w przeglądarkę Wizazu nazwy tych zespołów, a powinny się pojawić wątki / fragmenty rozmów o nich. Nazwę Comapol i Hertz kojarzę własnie z pogaduszek Kieleckich Panien Młodych, wiec może warto "przekopać" starsze części? Powodzenia
|
|
|
|
#1061 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Raczej zdecyduję się na nich To ma być jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu i chciałabym żeby wszystko było idealne.. niestety często zdarza się tak że nie które firmy obiecują gruszki na wierzbie..dlatego dobrze że jest to forum Jeżeli macie jakieś info o VideoAvi proszę dajcie znać? Byłam u nich i zdjęcia mi się podobały cenowo też ok. Poza małymi drobiazgami mamy już wszystko zarezerwowane.. wiec mogę spokojnie odliczać dni! Aha co do drobnostek to podzielam twoją opinie o galerii ślubnej mają mały wybór. Więcej takich gadżetów znalazłam w weselej wyprawce u nich zamówiłam księgę gości drzewko (zrobili mi indywidualny projekt drzewka i nie musiałam dopłacać ![]() Pozdrawiam
|
||
|
|
|
#1062 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy wiecie cos o jakis promocjach na wódkę ? Poszukuje stocka albo bolsa platinium
|
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
witajcie. jestem nowa na forum. Mam ślub 19 lipca 2014
podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam z Wami popisać... kropka2904 co do półślubków to słyszałam różne opinie i to zależy od księdza- ale obiło mi sie o uuszy, ze półślubek jest liczony wtedy, gdy para nie ślubuje ani w parafii młodej, ani u młodego... ja też slubuję w parafii Narzeczonego Patrycja122 musisz śledzić promocje w Macro słyszałam, że czasem są. My będziemy to po Nowym Roku załatwiać więc niestety nie pomogę...
|
|
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- milka777 Witamy na naszym skromnym wątku Może opowiesz coś o sobie, co, gdzie, jak
Edytowane przez kropka2904 Czas edycji: 2013-12-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
od czego zacząć... jak pisałam, ślubujemy w lipcu- parafia Ducha Św., wesele mamy niewielkie około 65-70 osób i robimy je w Kamracie. Może ciężko dojechać, ale podoba Nam sie okolica tej sali
![]() Co do kamerzysty i filmu- Prestiż HD Studio- baaardzo Nam sie spodobały ich filmy i mają fajną cenę Suknia- jescze nie mam- znaczy mam upatrzoną, ale będę szyła u krawcowej (jescze nie wiem gdzie) ![]() teraz zamówiliśmy zaproszenia i naklejki na alko. a winietki robimy sami... i to na razie tyle... ![]() a i zespół Concret- tylko niestety zmienili wokalistkę, a tamta tak pięknei śpiewała... Edytowane przez milka777 Czas edycji: 2013-12-10 o 12:02 |
|
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam Avi Studio. Zdecydowałam się na nich ze względu na to,że moja koleżank ai siostra cioteczna bardzo ich chwaliły. widziałam od nich zdjęcia i filmy zrobione i wszystko mi się podobało. A jeżeli chodzi o weselną wyprawkę to też na pewno skorzystam z usług tej Pani,bo bardzo pomocna i pomysłowa jest
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych:
W ta niedziele od 15 do 19 jest event w Grand hotelu, pokaz sukni slubnych Pronuptia, butiki Olsen, Betty Barcley oraz bielizna Bella Rosa Wstep wolny
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, od 1 stycznia wzrasta cena alkoholu (podwyżka akcyzy). Akcyza na wódkę rośnie o 15%, czyli mniej wiecej jedna butelka wodki zdrozeje o ok. 2 -3 zł.
http://bi.gazeta.pl/im/ca/23/e7/z151...trowej-but.jpg |
|
|
|
#1070 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Zespół już mamy Ekstra Band <3 Narzeczony trochę śpiewa i był to dla nas mały problem wybrać zespół bo w każdym znalazł jakieś niedoskonałości Fajnie grają dziewczyna bardzo ładnie spiewa ale nadal się martwie chyba taka moja natura żałuje że nie byliśmy na żadnym weselu na którym grali ;( Ale jeszcze cały rok może akurat trafimy Jeśeli chodzi o zespół Heartz to naprawdę polecam ! Znam ten zespół bardzo dobrze bawiłam się z nimi na 2 weselach . Uważam że to profesjonaliści i grają nie od dziś Było bardzo śmiesznie i zabawnie ![]() Co do Galerii Ślubnej...uważam że jest to bardzo fajne miejsce, Panie które tam pracują są bardzo miłe i sympatyczne a dla mnie to ważne żeby nikt mnie nie pośpieszał i rozumiał. Ktoś mówi że gdzieś można kupić te produkty taniej ? Ale czy masz taki komfort że pójdziesz pogadasza pooglądasz dostaniesz dokładnie tego czego chesz w dodatku z tego co wiem bo byłam tam już kilka razy i na Targach spotkałam wykonują swoją pracę z wielką pasją. Jedna z tych Pań robi rzeczy ręcznie i naprawdę ma głowę pełną pomysłów Więc ja polecam bo warto i nie uważam żeby tam było drogo. My mamy czas do 2015 Mamy już sale tj pisałam Ustronie Leśne(sala ładna podoba mi się blisko i można wynając sama sale nie płacic od osoby ), zespół Ekstra Band aaa i najważniejsi nasz najlepszy wybór wideo WHITE PANTHER STUDIO naprawde polecam młode chłopaki a mają taki talent że szok No i cena fajna bo dopiero rozkręcają firme . Kręcili mi też studniówkę pracowali w innej firme ale zdobyli się na odwagę i otworzyli swoją własną Możecie zobaczyc na facebook ich pracę Uwielbiam ich o nich jestem naprawde spokojna ![]() Milena
|
|
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też utwierdzam się w przekonaniu, że to dobry wybór. Po świętach mamy się z nimi spotkać. Co do sali nie byłam w tej o której mowisz. Swoje wesele będe mieć w Anioł Wita w krajnie http://aniolwita.pl/ ale słyszałam złe opinie o niej i nie wiem czy nie zmienić na Cholesiowy Dworek..
|
|
#1072 |
|
Przyczajenie
|
Witam, was dziewczęta... Właśnie zaczynam swoją przygodę związaną z przygotowaniami do ślubu. No i mam do was pytanie dotyczące ślubu w kościele. Idąc zapytać o termin no i zamówienie go, już muszę zapłacić? Czy od razu już się płaci za zapowiedzi? Ile mniej więcej taka przyjemność mnie będzie kosztować?
Dodam że należę do parafii Św Józefa.
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
witaj kaschia teraz idziesz tylko ustalić datę ślubu i nic jeszcze nie płacisz. Później zglaszasz się trzy miesiace przed ślubem- musisz dać zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu (za to jakaś symboliczna opłata) i reszta opłacana tuż przed samym ślubem...
|
|
|
|
#1074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Na pierwszym weselu tam był kucharz i było super, moja koleżanka tam była, obsługa ekstra. Ale później taka kobieta, znajoma mojej cioci, robiła tam wesel syna i nie poleciła. Właściciele sami podobno gotowali, kelnerzy nie ogarniali i nie zmieniali talerzyków a na zapłacone łóżko nie można było położyć dwójki dzieci (pierw jedno a pźniej drugie). Jedzenia mało, bardzo mało, cały wiejski stół poszedł bo na stołach nic nie było.
|
#1076 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, na jakim etapie przygotowań jesteście? Bo mi się wydaje, że ja nie mam nic załatwione, a TŻ uparcie stoi przy tym, że mam obsesje na punkcie tego wesela i przygotowań...
|
|
|
|
#1078 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;44222770]Treść usunięta[/QUOTE]
To widzę, że u mnie jest gorzej :P dodatkowo nie mam sukienki na poprawiny, bielizny, butów ani na jeden ani na 2 dzień, brak fryzjera i makijażystki - jestem na etapie szukania i testowania :P |
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

A masz może już jakieś swoje prace? 

mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i wyrazi swoją opinie..

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014