|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Ja chce meza pedanta
![]() ![]() Sofia wlasnie przeraczkowala.pare.kroko w! Stawia raczki jak czapla nogi w stawie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
a to już czaje.. fajna ta gasienica, bo pająk to taki trochę scary ![]() Dzisiaj wrzucam sąsiadce liścik.. trochę mam stresa ![]() A w nocy Wojtek się obudzil o 12 i potem nie chciał zasnąć.. i w sumie leżał sobie machal nogami na wszystkie strony i nawet nie marudzil... ale matka wariatka zamiast go zostawic w spokoju co 2 minuty wstawala i patrzyla czy się nie zakopal i nie dusi pod kocem, jak zacząl kaszlec to możę się dlawi, a może się zachlysnąl... a może się przykryl maskotką ktora lezy obok... no masakra.. po 15 minutach w koncu go wzielam do swojego lozka, wtulilam to cieplutkie cialko i poszlam spac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- nie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i oczywiscie zeby się zabrać za jakiekolwiek sprzątanie to też wieki mijają bo on nie rozumie ze mieszkanie to po prostu czasami ogarnąć trzeba zeby się w nim funkcjonować dalo.. a nie ze od razu podlogi, kurze, okna, żyrandole.... a i coś czego po prostu nienawidze... robienie z krzesla szafy.. wszystkie ciuchy po kolei wiszą na krzesle ani tego schowa ani wyrzuci do prania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
jakoś nie umiem się wbić...
Julce dziś podałam pierwszy raz marchewkę. Zjadła ze smakiem. Szukam teraz pomysłów na prezent i ich brak...
#3577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Piszę, ku pokrzepieniu, tych, które boją się, że dziecko przyjdzie czegoś oduczać. Nie przyjdzie. Samo się nauczy. Daro dotychczas na nocny sen szedł zawsze przy piersi. Jakiś tydzień temu czy 1,5 zaczął pić z piersi, a później nie chciał i się kręcił. Odkładałam go więc do łóżeczka i tam o dziwo zasypiał. Byłam pewna, że to chwilowy kaprys, ale dziś mija już 1,5 tygodnia i on dalej tak samo.
I on naprawdę w tym łóżeczku zasypia sam. Pokręci się chwilkę i zasypia. Tak więc po prostu wyrósł mi chłopak z zasypiania przy piersi na noc. A moim zdaniem potwierdza to teorię, że dziecko jak będzie gotowe samo wyrośnie ze wszystkiego.
#3579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale slodkie ![]() gasienica wieelka nasza to taka wersja kieszonkowa, a Pajaczka w koncu nie dostalismy, ale bedziemy mieli napewno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||
Zadomowienie
|
ja podaje małej narazie kasze manne tak pół łyzeczki , czasem łyżeczke
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a prezenty...jeśli nie masz pomysłu książki sa zawsze dobre ![]() mój tz uparl się na bębenek, o taki http://allegro.pl/bebenek-z-muzyka-i...729101894.html kombinuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() helo, jestem w trakcie nadrabiania ale muszę pójść po kolację ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3586 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do tż to spróbuj go zaszantarzować ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ta ksiązka !! też chcę taka!! z kad masz???? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
kupowałam bezpośrednio z wydawnictwa www.tatarak.com ale dziewczyny kupowaly na www.aros.pl i tam chyba jest taniej. sa dwie wersje zwykla i xxl jak ta nasza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() megusia, masaz i czekolada, juz czuje ten zapach ![]() diabli, a Nelcia od zawsze tyle spala, czy teraz jakos sie jej tak porobilo? bo sobie mysle, czy to nie bedzie u Florka ten niemiecki skok od 26go tygodnia... bo on idzie grafikiem niemieckim i faktycznie cos sie dzieje, bo na czworaka zaczyna stawac... co to ja chcialam jeszcze... aa, Ash, no troche niedomyslni ci faceci... ja na razie na mojego nie bluzgam, bo troche Florka przejmuje czasem, ale po pracy najczesciej cos kombinuje, szuka po necie lamp itp., sklada szafe (i obcina ja tak, zeby byla wnekowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3589 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny moja mała na brzuch przekręca sie od dawna i to sparwnie jejj wychodzi, ale w drógą strone już wogóle, próbuje niby ale zaraz płacze i sie denerwuje.....nauczy sie wkońcu, czy może pedairty sie zapytać ajk bede ba szczepieniu??
......................... ......................... .............. Przyszła dziś kula hula vtech ![]() ![]() ![]() ......................... ......................... .............. Ugotowałam dziś małej zupke z kurcaakiem, warzywka no i kukurydze pierwszy raz ugotowałam, ale niepomyślałam ze po zblenderowaniu te skórki z ziarek zostną---> no i musiałąm zupke zblenderowaną jeszcze przez drobniutkie sitko ręcznie przecierać---> mała zjadła "zuke krem z kukurydzy", 230 ml i jeszcze mało jej było, a dobra wyszła bo słodka w smaku ![]() ......................... ......................... ............... A i przypomnieli sobie odemnie z pracy (z głównej siedzimy z wawy, nie tu z ck ![]() ![]() ......................... ......................... .............. Mój tz od niedzieli w delegacji, dziś pózno w nocy wraca, mała śpi, a mi się piwko chłodzi w lodówce, soczek malinowy tez mam, ide nadrabiać seriale moje ![]() Dobrnoc ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh te ramki cyfrowe który my kupiliśmy niczego dodatkowo nie wyświetlają, więc stoją wyłączone ![]() Znam to, też ciągle zaglądam jeśli małą nie śpi, a jak śpi to też co jakiś czas. A jak śpi za długo to ją macam i wtedy od razu się budzi ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() Ja lubię karpia. Jednak u moich rodziców od kilku lat występuje raczej symbolicznie, tak by każdy po kawałku sobie zjadł a tak występują w większej ilości inne rybki. Och tak uszka ![]()
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Czekam na waszą rewizytę
![]() Do BB w zimie nie bardzo. Chciałam na święta, ale mąż marudzi, że z dzieckiem na długo i ślisko i zimno... no i rodzice przyjeżdżają do nas. Jak ty to robisz, ze Nela ogląda książki? Moja od razu pcha do buzi, ewentualnie później poogląda ![]() Cytat:
![]() Hehe, chyba większość facetów tak ma.
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
już się nie mogę doczekać Nelki w świątecznym wydaniu
![]() Cytat:
aaa ona tak przewraca strony? I. jak dostaje książeczkę to ładuje do buzi i wścieka się jak mu przewracam kartki
![]() |
#3595 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe nie ma jak babski wieczor. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ash - kolejny mały łazik na forum ![]()
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow! szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu takiej, mamy małą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem przewrażliwiona i pewnie bym poszła...ale ja chyba przesadzam ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Mysia - a Ty już coś wybierałaś z wózków ![]()
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
I miałam pisać. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która od roku używa krzesełka Antilop z IKEI.
Jak zapytałam czy nie jest przypadkiem mało stabilne to zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że w życiu by nie kupiła niestabilnego krzesełka, Mały czasem w nim STOI i jest naprawdę bezpieczne ![]() No i nie wiem czy tutaj się chwaliłam, Bartuś pełza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.