Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 15:21   #991
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Dla mnie bomba, niespecjalnie lubię istnieć
Fejsbuczka masz? Bo jak nie masz FB to wtedy nie istniejesz

Mnie tez wkurza decydowanie się na dziecko jak nie ma się warunków finansowych. Znajoma w wieku 18 lat zapragnęła dziecka bo siostra ma i taki słodki Szkoda że nie dość że w domu się nie przelewało to jeszcze zrobiła sobie z totalnie nieodpowiedzialnym typem, który ma 3 dzieci z innymi kobietami i ją również puścił w trąbe Teraz jej się wszystko należy bo ma dziecko i musi się nim zajmować.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:34   #992
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Mnie tez wkurza decydowanie się na dziecko jak nie ma się warunków finansowych. Znajoma w wieku 18 lat zapragnęła dziecka bo siostra ma i taki słodki Szkoda że nie dość że w domu się nie przelewało to jeszcze zrobiła sobie z totalnie nieodpowiedzialnym typem, który ma 3 dzieci z innymi kobietami i ją również puścił w trąbe Teraz jej się wszystko należy bo ma dziecko i musi się nim zajmować.
mam fejsbuczka, nawet dwa

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 16:01   #993
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
bo niektóre mamusie bycie mamą traktują jako wymówkę by nic poza opieką nad dzieckiem w życiu nie robić :p dziecko ma usprawiedliwić lenistwo
i często wypominają innym zadbanym, mającym własne pasje i zainteresowania matkom że bzdurami się zajmują, a nie dzieckiem
Stary 2013-12-02, 19:16   #994
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
No właśnie nie, to było na zasadzie a kiedy idziesz do pracy za pół roku, rok czy półtora?
Cóż po prostu laska nie planuje nigdy pracować bo chce być mamą, szkoda tylko że nie ma na to warunków bo mąż nie zarabia fortuny.
Dacn, pora znów zawęzić grono znajomych?
Jako przykład, że można powinnaś podać siebie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 19:39   #995
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dacn, pora znów zawęzić grono znajomych?
Jako przykład, że można powinnaś podać siebie.
Ale ja jestem matka wyrodna.

Jej mąż jest ok i w sumie to nam go żal, bo sam wiele razy, jak się później okazało, prosił żonę żeby wróciła do pracy chociaż na pół etatu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:28   #996
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

Jej mąż jest ok i w sumie to nam go żal, bo sam wiele razy, jak się później okazało, prosił żonę żeby wróciła do pracy chociaż na pół etatu.
Nie ogarniam ,zrzuciła tylko na niego odpowiedzialność za finanse rodziny,wie ze mu ciężko a mimo to zasłania się dzieckiem ,żeby nie wrócić do pracy.

Rozumiem ,kiedy jest to zgodne ustalenie obojga i sytuacja pozwala na takie rozwiązanie,wtedy ok,czemu nie.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:29   #997
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

No i jak by Ci coś takiego powiedziała to foch.

Ja to się zastanawiam za kogo, albo za co niektóre kobiety mają swoich facetów... Najpierw mają faceta, żeby się popisać przed koleżankami, najlepiej jak zarzuca drogimi prezentami, wozi panienkę gdzie ta zapragnie, potem żeby chwalić się ślubem i weselem, a na koniec żeby się zaharowywał jak ona sobie "odpoczywa" w domu. Szkoda mi niektórych mężczyzn.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:33   #998
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No i jak by Ci coś takiego powiedziała to foch.

Ja to się zastanawiam za kogo, albo za co niektóre kobiety mają swoich facetów... Najpierw mają faceta, żeby się popisać przed koleżankami, najlepiej jak zarzuca drogimi prezentami, wozi panienkę gdzie ta zapragnie, potem żeby chwalić się ślubem i weselem, a na koniec żeby się zaharowywał jak ona sobie "odpoczywa" w domu. Szkoda mi niektórych mężczyzn.
Jak to za kogo? Za dawcę nasienia i sponsora
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 10:07   #999
Lemmy is God
Wtajemniczenie

A mi nie jest szkoda. Wiedzą z kim się wiążą i do ślubu nie są zmuszani. Wybrał sobie facet leniwą babę za żonę, to teraz ma.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:35   #1000
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Rozmawiałam dzis z koleżanką i powiedziałam, że jak dla mnie decyzja o posiadaniu dziecka powinna być przemyślana i jeśli o mnie chodzi, to muszę mieć pewne podstawy typu sytuacja mieszkaniowa i stałe zarobki. Inaczej czułabym się bardzo niespokojna. Na co koleżanka "jakby każdy podchodził z takim wyrachowaniem, to populacja by wyginęła" . Zatkało mnie.
No faktycznie, po co dziecku dach nad głową i jedzenie, przecież jakoś to będzie
Podejście niektórych jest diabelnie nieodpowiedzialne.Trzeba było zapytać co by zrobiła, gdyby nagle ona i mąż stracili pracę ,albo nawet jedno z nich, bo to już często wystarczy by wylądować na bruku, co powiedziałaby dziecku, jak zapewniłaby mu godziwe życie i gdzie

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Taaa, to też uwielbiam, bo ja chcę taką samą lalę...tfu...dziecko! jak ona, oNieważne, że to będzie dla tego dziecka droga przez mękę, wysłuchiwanie ciągłych awantur,martwienie się czy mamusia ma za co kupić chlebek

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
i często wypominają innym zadbanym, mającym własne pasje i zainteresowania matkom że bzdurami się zajmują, a nie dzieckiem
Szczerze to pamiętam, jak moja własna przyjaciółka, wtedy kiedy ja jeszcze nie miałam dziecka, a ona tak, zapytała mnie przez telefon co robię, na to ja jej zgodnie z prawdą, że wyszłam od fryzjera i jem kanapkę w McDonalds, bo zgłodniałam, a ona z wyższością, że ona to ma inne sprawy na głowie i nie może sobie pozwolić na fryzjera ,czy na różne wyjścia, bo nie ma czasu ,pieniędzy itp.Jak ją kocham tak mnie wtedy wkurzyła ,ale pomyślałam sobie, że pewnie ma rację.
Teraz sama mam dziecko i mam czas i na fryzjera i na fitness, pieniędzy też na to wystarczy
Jeśli ktoś się decyduje na dziecko nie mając ku temu warunków, a potem wypomina różne rzeczy innym, to jest to nie fairAle to jedyna jej wada, więc przymykam oko, bo sama nie jestem święta

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 21:03   #1001
Bananalama
jestę wieszczę

taaa... "co Ty tam wiesz, jak dziecka nie masz". Moje ulubione hasło mam z OZM

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 23:57   #1002
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
OZM to też agresywny gówniarz co rzuca się z pięściami na inne dzieci i dorosłych!! bez powodu i mamuśka której jedyne tłumaczenia to zły dzień, dużo złych emocji i to tylko dziecko.

Dzieci to dzieci coś o tym wiem, ale tolerowanie agresji u trzylatka nie jest normalne.
BTW ni z tego ni z owego podbiegł do mnie i skopał moją torebkę bo " jest paskudna", a to nie jest najciekawszy jego wyczyn.
dobrze wiedzieć
tydzień temu dostałam z pięści w brzuch od takiego 5-letniego gówniarza, reakcja matki - poszła otulić, ucałować biednego synka, bom na niego się wydarła, kazała przeprosić, oczywiście nie zrobił tego, wielce się obraził na mnie, a mamunia dalej synusia tuliła, oj bo biedny on, taki bezbronny, malutki
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 00:06   #1003
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć
tydzień temu dostałam z pięści w brzuch od takiego 5-letniego gówniarza, reakcja matki - poszła otulić, ucałować biednego synka, bom na niego się wydarła, kazała przeprosić, oczywiście nie zrobił tego, wielce się obraził na mnie, a mamunia dalej synusia tuliła, oj bo biedny on, taki bezbronny, malutki
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=pwXQQNz4r1c Nie kop pana, bo się spocisz.
Stary 2013-12-04, 13:59   #1004
Lillkaa
Zadomowienie

Moi sąsiedzi mają niespełna 5-letnią córkę. Noszą ją zawsze na 4 piętro po schodach na rękach, bo "małą nogi bolą i się męczy"
Poza tym nie jest nauczona nawet odrobiny kultury i życia z innymi ludźmi. I na kaltce - czy to 6.30 rano czy dzień czy wieczór - wrzeszczy. Nie wiem czy to płacz, śpiew czy co. Ogólnie niemiłosierne wycie. Sąsiadka z ich piętra dała jej ksywkę "Bass".

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:04   #1005
dooorra
Zadomowienie

Cytat:
dobrze wiedzieć
nie rozumiem takiego zachowania. Takie przyzwalanie dziecko na wszystko i jeszcze mówienie, że on jest taki biedny.

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Moi sąsiedzi mają niespełna 5-letnią córkę. Noszą ją zawsze na 4 piętro po schodach na rękach, bo "małą nogi bolą i się męczy"
Poza tym nie jest nauczona nawet odrobiny kultury i życia z innymi ludźmi. I na kaltce - czy to 6.30 rano czy dzień czy wieczór - wrzeszczy. Nie wiem czy to płacz, śpiew czy co. Ogólnie niemiłosierne wycie. Sąsiadka z ich piętra dała jej ksywkę "Bass".
"Bass" - podoba mi się przezwisko
W każdym razie mnie zawsze dziwi jak taki mały człowieczek może być taki głośny. Nie wiem gdzie dzieci mają w sobie tą moc aby wydawać aż tak głośny dźwięk
Stary 2013-12-04, 17:21   #1006
nadia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dooorra Pokaż wiadomość
nie rozumiem takiego zachowania. Takie przyzwalanie dziecko na wszystko i jeszcze mówienie, że on jest taki biedny.

"Bass" - podoba mi się przezwisko
W każdym razie mnie zawsze dziwi jak taki mały człowieczek może być taki głośny. Nie wiem gdzie dzieci mają w sobie tą moc aby wydawać aż tak głośny dźwięk
Przeważnie to wysokie dźwięki, stąd to świdrowanie w uszach. W każdym razie, ja mam koleżankę, z która razem jeździmy do pracy i ona codziennie rano budzi sąsiadów swoimi szpilkami jak schodzi po schodach. Pewnie nikt jej nigdy nie powiedział, żeby dać ludziom spać. Ktoś mógłby powiedzieć, że to banał, czepianie się ale ja przez wzgląd na innych, do windy (czyli parę kroków) chodzę na palcach.
nadia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:37   #1007
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Czasem sobie ogladam znajomych znajomych na fb i oto 3 przypadki jakie zauwazylam:
1. parka malzenska z malutkim dzieckiem - facet wstawia nagie foty malej m.n. z podpisem ,,tato, jestem naga !!!" - matka widac guzik sobie z tego robi, zglaszalam to administracji,odpisali mi ze to nie sa zdj. nadające sie do usunięcia. Dodatkowo w czasie ciąży wstawili obleśne zdjęcie na ktorym ona siedzi niby naga, trzyma książkę ,,w przygotowaniu na dziecko", a on z rozpiętą koszulą zerka w tą książkę z wielce zdziwioną miną. Mnostwo wpisow typu ,,pierwszy spacerek z mala", ,,kapiel w wanience i wszystko ochlapane"
2. baba wstawiająca swoje foty w ciąży w wielkich pantalonach, w jednej ręce ogor kiszony a w drugiej czekolada, albo karmiąca cycem swoje dziecko, a cyc na wierzchu.
3. komentarze pod zdjęciami wscibskich matek ,, cesarka czy naturalnie?'' albo kiedy ktos im napisze ,,piekny'' to zaraz tekst ,,tez sobie takiego zrobcie, nie wiecie jak to się robi?"
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:05   #1008
nadia82
Raczkowanie

Właśnie natrafiłam na post, który doskonale opisuje temat OZM. Autorka trafiła w samo sedno.
http://makoweczki.pl/nie-wychowuj/
nadia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:31   #1009
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez nadia82 Pokaż wiadomość
Właśnie natrafiłam na post, który doskonale opisuje temat OZM. Autorka trafiła w samo sedno.
autorka nie opisuje ozm tylko brak wychowania nie wiadomo czemu mylony przez nia z rodzicielstwem bliskości ,którego jednym z narzędzi jest pozytywna dyscyplina
RB wlasnie przede wszystkim stawia na włączanie dziecka do społeczeństwa od pierwszych chwil,traktowanie go jak człowieka nie bezmózgiej istoty,pomaganie w zaspokojeniu potrzeb,których samo zaspokoic nie potrafi i stawianie granic ,budowanie dobrej relacji.
A wielu ludziom,którzy liznęli temat 'po wierzchu ' i kojarzą głownie z noszeniem i karmieniem piersią wydaje się,ze RB to kładzenie dziecku świata u stóp.
Nie cierpię kiedy ktoś pisze artykuły o czymś o czym nie ma bladego pojęcia.

I zapomina o jednym : w domu i poza nim obowiązują nieco inne reguły. Ona też w pracy działa na komendę,w domu ma luz.Dziecko wbrew pozorom łatwo adaptuje się do nowych warunków,wie ze w róznych miejscach sa różne reguły. I tak,w przedszkolach nie raz pracują (tak jak wszędzie) osoby bez powołania,niedouczone. I wtedy należy wymagać ,a nie godzić się na byle jakie standardy.

Od dorosłych oczekuje się kreatywności,umiejętości bronienia swojego zdania,niezależności. Jak to osiągnać,jesli wychowuje się dziecko na bezwolną posłuszną wszystkim marionetkę.

Moje dziecko zaczyna adaptację w przedszkolu i o dziwo nikt maluchom tam nie każe spać na rozkaz,robić wszystkiego na komendę. To nie wojsko.

sorry za off top,ale tak jak pisałam,szlag mnie trafia jak ktoś pisze o czymś co mu się wydaje

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:57
Stary 2013-12-04, 20:38   #1010
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
dobrze wiedzieć
Ciekawe kiedy jej tak przyfasoli...

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2013-12-04, 20:55   #1011
Luba
Zakorzenienie

To nawet nie jest artykuł ale wpis na blogu.

Jesli ktoś jest tak tępy, że nie rozumie czym jest rodzicielstwo bliskości i myli go z "wychowywaniem bezstresowym", to nie ma o czym rozmawiać. I owszem, wtedy zostanie matką, która uważa dziecko za pepek wszechświata a której dziecko przeżyje szok w przedszkolu.
Ludzie często mylą rodzicielstwo bliskości z brakiem wychowania i równie często, z czystego lenistwa nie wychowują dziecka usiłując wytłumaczyć się "nowoczesnym podejściem". Dziecko, które notorycznie wymusza coś wrzaskiem, rzuca w ludzi jedzeniem itd. to nie wynik "nowoczesnego podejścia do dzieci" ale tego, że rodzice nie rozumieją tego co wyczytali albo są zbyt leniwi żeby dziecko wychować.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2013-12-04 o 21:18
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:59   #1012
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez luba Pokaż wiadomość
to nawet nie jest artykuł ale wpis na blogu.

Jesli ktoś jest tak tępy, że nie rozumie czym jest rodzicielstwo bliskości i myli go z "wychowywaniem bezstresowym", to nie ma o czym rozmawiać. I owszem, wtedy zostanie matką, która uważa dziecko za pempek wszechświata a której dziecko przeżyje szok w przedszkolu.
Ludzie często mylą rodzicielstwo bliskości z brakiem wychowania i równie często, z czystego lenistwa nie wychowują dziecka usiłując wytłumaczyć się "nowoczesnym podejściem". Dziecko, które notorycznie wymusza coś wrzaskiem, rzuca w ludzi jedzeniem itd. To nie wynik "nowoczesnego podejścia do dzieci" ale tego, że rodzice nie rozumieją tego co wyczytali albo są zbyt leniwi żeby dziecko wychować.
10/10

Stary 2013-12-04, 21:36   #1013
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To nawet nie jest artykuł ale wpis na blogu.

Jesli ktoś jest tak tępy, że nie rozumie czym jest rodzicielstwo bliskości i myli go z "wychowywaniem bezstresowym", to nie ma o czym rozmawiać. I owszem, wtedy zostanie matką, która uważa dziecko za pepek wszechświata a której dziecko przeżyje szok w przedszkolu.
Ludzie często mylą rodzicielstwo bliskości z brakiem wychowania i równie często, z czystego lenistwa nie wychowują dziecka usiłując wytłumaczyć się "nowoczesnym podejściem". Dziecko, które notorycznie wymusza coś wrzaskiem, rzuca w ludzi jedzeniem itd. to nie wynik "nowoczesnego podejścia do dzieci" ale tego, że rodzice nie rozumieją tego co wyczytali albo są zbyt leniwi żeby dziecko wychować.
Dokładnie

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2013-12-04, 21:45   #1014
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadia82 Pokaż wiadomość
To jest stek bzdur, autorka nie ma pojęcia o czym pisze.
Wychowywać w bliskości to znaczy m.in. wprowadzać zasady, wyznaczać granice itd.

A na marginesie - fascynująca jest kariera słowa dzieć brrrrrr
Cytat:
Dzieciowi nie jest łatwo.. Nikt już nie uważa, że to ‘urocze’ jak strzeli w restauracji strzeli babce obok kalafiorem we włosy. Nikt już nie mówi “to jeszcze mały dzieć przecież” jak robi scenę rozpaczy w sklepie. Nagle trzeba się dzielić, słuchać, dopasowywać do innych.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:00   #1015
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy jej tak przyfasoli...
oj chyba dopiero, jak ją przerośnie

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ludzie często mylą rodzicielstwo bliskości z brakiem wychowania i równie często, z czystego lenistwa nie wychowują dziecka usiłując wytłumaczyć się "nowoczesnym podejściem".
zgadzam się, po prostu tak im wygodniej... a dzieci wychowują się same
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:31   #1016
201712111032
Konto usunięte

Nie przeczytałam całego wątku, kilka stron ale... pracuję w sklepie i przychodzą do mnie mamy z dziećmi. I to jest masakra jakaś: nie rób/zostaw/nie wolno/ pani cię zbije/pobrudzisz/zniszczysz/ zostawię cię tutaj i wiele wiele innych. Chociaż są wyjątki: przyszła mama z córką, córa ze 3lata i widać, że matka ma focha na dziecko i mała coś chce a mama jej mówi: 'Córeczko, wiesz że cię kocham, mama cię bardzo kocha ale byłaś niegrzeczna przed chwilą i niestety teraz nie dostaniesz (czegośtam)'. Podobało mi się takie coś, podkreślenie 'kocham cię zawsze ale czasami jest tak że jestem na ciebie zła'.

Dodam jeszcze sytuację, nie z mamą ale z babcią. Wnuczek i babcia, przychodzą do sklepu, widać że wnuczek coś nabroił, przed nimi facet coś kupuje. I ta babcia mówi: bo cię pan zabierze; facet podłapał i mówi małemu, że go weźmie ze sobą, do swoich dzieci; nakręcają go nawzajem, widać że dzieciak się boi, łzy w oczach... Szczerze? Żałuję, że się wtedy nie odezwałam. No kur*a mać, straszyć dziecko? Do łez? Ono jeszcze nie kuma, że to idiotyczne żarty? Gdybym miała dziecko i moja matka tak by mu zrobiła to już by z nim nie została nigdy w życiu.

Sama nie mam dzieci, byłam nianią, mam piątkę dzieci na swoim koncie i jedyne z czym się spotkałam, to z rodziną z cyklu: a M to, tamto już umie, tylko rok a już śpiewa/tańczy i co tylko/ a dzieci innych są takie niedorozwinięte

Naprawdę, boję się być matką.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:36   #1017
_vixen_
Zakorzenienie

Ja niedawno byłam w CH i jakiś tatuś uciekał przed swoim synkiem, mały miał ze 3-4 lata, biegł za nim i rozpaczliwie płakał.
A niedawno na dworcu widziałam jak mała dziewczynka prosiła swoją mamę, żeby jej batonika odwinęła. Mama do niej jechała tekstami: "Cicho bądź, nie denerwuj mnie, nie kupię Ci więcej tego dziadostwa...", mała cichutka, trochę tylko popłakiwała. Naprawdę serce pęka, jak się czasem patrzy jak ludzie dzieci traktują.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:44   #1018
kennedy
Zakorzenienie

Rodzicielstwo bliskosci kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy sa glownie rodzicami a potem soba
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:46   #1019
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Rodzicielstwo bliskosci kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy sa glownie rodzicami a potem soba
Jest raczej na odwrót.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:48   #1020
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja niedawno byłam w CH i jakiś tatuś uciekał przed swoim synkiem, mały miał ze 3-4 lata, biegł za nim i rozpaczliwie płakał.
Od tego dzieci mogą się fobii nabawic, nerwic.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości