Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 22:48   #1021
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Dla mnie karmienie cycem do oporu i spanie z dzieciakiem w jednym lozku znaczy:najpierw jestem mamusia amelii a potem kobieta.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:48   #1022
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jest raczej na odwrót.
Najpierw i przede wszystkim 'JA,' później 'MAMA'. Też tak uważam.

kennedy: a to tak, ale wiadomo, zdrowe to nie jest:/

Edytowane przez 201712111032
Czas edycji: 2013-12-04 o 22:49
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:51   #1023
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Rodzicielstwo bliskosci kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy sa glownie rodzicami a potem soba
błędnie,bo RB zakłada równowagę,dbanie o potrzeby wszytskich członków rodziny

Z RB jest trochę jak z wegarianizmem,nagle robi się na coś boom,wiele osób płynie z nowym nurtem ,ale zamiast zgłębić temat opierają się na tym co gdzies tam usłyszeli,coś tam przeczytali i powielają nieprawdziwe mity.Ktoś kto gdzieś coś tam słyszał o wege,postanowił spróbować,schrzanił sobie zdrowie bo żywił się sałatą i kiełkami potem moze powiedziec 'wege jest do dupy,rujnuje zdrowie'. Tyle ze on o tym nic wie.

RB to nie uwiązanie się przy dziecku,nie bycie niewolnikiem dziecka.To szacunek do niego,prawdziwy,nie umniejszanie jego wartosci bo jest mniejsze i bezbronne.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:53   #1024
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie karmienie cycem do oporu i spanie z dzieciakiem w jednym lozku znaczy:najpierw jestem mamusia amelii a potem kobieta.
Karmienie piersią jest dla mnie jedną z oznak kobiecości, a nie jej wykluczeniem.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
kennedy: a to tak, ale wiadomo, zdrowe to nie jest:/
Moje dziecko za dwa miesiące kończy dwa lata, jest kp raz na dobę wieczorem (jak chcę wyjść na noc, bez problemu i bez tego karmienia zostanie z babcią), śpi z nami w jednym łóżku. Co w tym niezdrowego?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:55   #1025
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
a ja jestem najpierw człowiekiem ,pozniej równorzędnie żoną/kobietą/mamą/córką/siostrą itd. tyle ze w roznych momentach zycia rozne z tych ról na jakiś czas wysuwają się na pierwszy plan

No i Twoj komentarz jest dowodem na to,ze nie wiesz czym jest rb kojarzysz z karmieniem i spaniem razem. A tu chodzi o to,zeby nie wypierniczać dziecka do jego łozka na siłę. Jesli wszytskim pasuje spanie razem,to się to robi,jesli nie to szuka wyjścia nie krzywdzącego nikogo.

Stary 2013-12-04, 22:57   #1026
monicar
Zakorzenienie

Offtopy piszemy na inny kolor. Tak ciężko zrozumieć i się dostosować?Rozwalajcie inny wątek.
Stary 2013-12-04, 22:59   #1027
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzicielstwo bliskosci kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy sa glownie rodzicami a potem soba
Będąc rodzicem jest się sobą

Cytat:
Jestem mamą i kobietą i człowiekiem. Tak samo jak facet jest ojcem, mezczyzną i człowiekiem.
Ponieważ razem z tatą podejmujemy decyzje dotyczące dziecka, także to, czy śpi w naszym łóżku, kiedy tego potrzebuje.
Czasem najpierw jesteśmy matkami, ojcami, czasem kobietami, mężczyznami, kiedy pracujemy jestesmy pracownikami. Każda nasza "rola" ma swój czas, czasem bycie matką i ojcem jest przed innymi rolami, czasem inne role są przed rodzicielstwem.

nie bardzo rozumiem, jak to jest, że ludzi bardzo dziwi to, ze czasem ktoś "najpierw" jest matką czy ojcem. A jakoś nikt się nie zastanawia nad tym, dlaczego czasem inne "role" są "najpierw", tylko bycie matką czy ojcem jest na cenzurowanym.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:59   #1028
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Karmienie piersią jest dla mnie jedną z oznak kobiecości, a nie jej wykluczeniem.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Moje dziecko za dwa miesiące kończy dwa lata, jest kp raz na dobę wieczorem (jak chcę wyjść na noc, bez problemu i bez tego karmienia zostanie z babcią), śpi z nami w jednym łóżku. Co w tym niezdrowego?
Bo później ciężko takie dziecko odzwyczaić od spania z kimś. Poza tym karmienie piersią 2letniego dziecka jest dla mnie dziwne - ale zaznaczam, nie mam dzieci, to tylko moje zdanie i nie chcę byś odebrała to jako naskok na Ciebie. Po prostu się dziwię, bo dla mnie ssanie cyca przez dwulatka to trochę przesada.
Ale podkreślam: nie znam się i być może moje dziwienie się jest bezsensowne chociaż z tym spaniem uważam, że przesada; dziecko powinno spać osobno, rodzice osobno.
Stary 2013-12-04, 23:00   #1029
_vixen_
Zakorzenienie

Kiedyś bym się pewnie przejmowała, że córka się przyzwyczai i do matury będzie z nami spała. Teraz sobie myślę, że jeśli zacznie nam to przeszkadzać, jak będzie starsza, łatwiej jej będzie wytłumaczyć, że ma spać w swoim łóżku.
Mój brat był dzieckiem śpiącym długo z rodzicami, bo jak się urodził, tata był w wojsku, a mama go długo kp, więc wygodniej było spać razem. Potem łaził w nocy do ich łóżka. Potem mieli umowę, że w jakieś dni śpi z nimi. Miał cały rytuał związany z przykrywaniem go kołdrą przez tatę na noc. Sam z tego wszystkiego stopniowo zrezygnował po czasie. Wyrósł.
Stary 2013-12-04, 23:02   #1030
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Bo później ciężko takie dziecko odzwyczaić od spania z kimś. Poza tym karmienie piersią 2letniego dziecka jest dla mnie dziwne - ale zaznaczam, nie mam dzieci, to tylko moje zdanie i nie chcę byś odebrała to jako naskok na Ciebie. Po prostu się dziwię, bo dla mnie ssanie cyca przez dwulatka to trochę przesada.
Ale podkreślam: nie znam się i być może moje dziwienie się jest bezsensowne chociaż z tym spaniem uważam, że przesada; dziecko powinno spać osobno, rodzice osobno.
Tak moje dziecko ,jak i mnóstwo znajomych dzieci w odpowiedniej porze wynosiły się same do swoich łóżek,z reguły ok 2 r.ż. Karmię 2,5 latkę ,raz dziennie,odstawia się powoli sama.

Dziecko powinno spac osobno bo? pytam retorycznie,bo takie 'bo' z racjonalnych przyczyn nie istnieje

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2013-12-04 o 23:08
Stary 2013-12-04, 23:04   #1031
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
A karmienie dwulatka butlą to nie przesada? Albo dwulatek ze smokiem? Dla wielu ludzi nie, a ten nieszczęsny cyc jednak tak. Dziwi mnie to.

Hehe, dla mnie też kiedyś to była gruuuba przesada Dwóch lat jeszcze nie ma.
Niedługo ją pewnie i tak odstawię, ale poszła do żłobka, miała sporo stresu, nadal pewnie ma i nie chciałam jej dodawać. Ona z tej piersi również wyrasta, kiedyś to była wielka miłośc, a teraz pewnie by się obeszła.

Aha, dodam jeszcze, że ona ssie pierś jakieś 5 minut na dobę. Wiele dzieci w jej wieku ssie smoka prawie że non stop. I co jest przesadą ?

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2013-12-04 o 23:05
Stary 2013-12-04, 23:05   #1032
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? Jeśli wszystkim to pasuje, to w czym problem?

nie jest ciężko "odzwyczaić" dziecko od spania z rodzicami, dorastają do tego dość szybko same.

Stary 2013-12-04, 23:06   #1033
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

A co z seksem kiedy dziecko śpi obok? Co jeśli malzenstwo lubi sobie pofiglować, a nie tylko jak najkrocej w pozycji niczego niesugerującej?;>

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-12-04 o 23:11
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:07   #1034
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Bo później ciężko takie dziecko odzwyczaić od spania z kimś.
Zależy od dziecka i podejścia do tematu. Moje dziecko miała etap, że koniecznie musiała spać z mamą i tatą. Nie było innej opcji, jak nie było taty obok był płacz, jak wychodziłam na chwilę z pokoju był płacz. Teraz sama pokazuje, aby położyć ją w jej łóżeczku, mnie odsyła do mojego łóżka, a tata może oglądać film na fotelu. Coś pogada do siebie, do misiów, do mnie. Potem ziewnie, odwraca się na bok i zasypia.
Na wszsytko przychodzi czas.

Kiedyś moja mama powiedziała, że małemu dziecku nie daje się rzeczy do wyboru. Spytałam, którą spinkę chce aby wpiąć jej we włosy. Osobiście uważam, że przy wyborze tak mało istotnym, który nie ma większych konsekwencji, dać wybór. Która bluzeczka, spinka, gumka do włosów czy jakie skarpetki - może wybrać sama.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:09   #1035
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
A co z seksem kiedy dziecko śpi obok?
A, że tak wzajemnie zapytam, Ty uprawiasz seks tylko w tym łózku w którym śpisz?

Stary 2013-12-04, 23:09   #1036
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Są jeszcze inne miejsca, łóżka, kanapy w domu zazwyczaj

Tylko oczywiście, jeśli PARZE to przeszkadza, spanie z dzieckiem nie jest dobrym rozwiązaniem.
Stary 2013-12-04, 23:10   #1037
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
a seks to tylko w sypialni? nie ma innych łóżek w domu?

Stary 2013-12-04, 23:10   #1038
201712111032
Konto usunięte

Bo mnie się wydaje, że później cyrki z oduczeniem spania w samotności są. No i bliskość rodziców, nie wiem jak z tym a to przecież nie umiera po narodzinach dziecka. Ale podkreślam znowu: to moje zdanie, być może mając dzieci inaczej bym na to patrzyła, nie mam w tej kwestii doświadczenia dlatego cenię sobie te normalne odpowiedzi i pewnie wy, matki, mające doświadczenie wiecie lepiej.
Dwulatek ze smokiem też za dużo ale ja mogę powiedzieć, że dwulatek w pieluchach też przesada bo można już go nauczyć sadzania na nocnik. Takie jest moje wyobrażenie ale to nie znaczy, że neguję jakieś zachowania, bo matką nie jestem.

Może zakończmy ten ot bo mnie pogrążycie
Stary 2013-12-04, 23:12   #1039
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Bo mnie się wydaje, że później cyrki z oduczeniem spania w samotności są. No i bliskość rodziców, nie wiem jak z tym a to przecież nie umiera po narodzinach dziecka. Ale podkreślam znowu: to moje zdanie, być może mając dzieci inaczej bym na to patrzyła, nie mam w tej kwestii doświadczenia dlatego cenię sobie te normalne odpowiedzi i pewnie wy, matki, mające doświadczenie wiecie lepiej.
Dwulatek ze smokiem też za dużo ale ja mogę powiedzieć, że dwulatek w pieluchach też przesada bo można już go nauczyć sadzania na nocnik. Takie jest moje wyobrażenie ale to nie znaczy, że neguję jakieś zachowania, bo matką nie jestem.

jesteś jedną z niewielu osób,która mówi ze obecnie ma jakies tam zdanie,dale dopuszcza,ze moze się mylić bo nie ma doświadczenia w temacie ,respekt

Stary 2013-12-04, 23:14   #1040
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mnie się wydaje, że później cyrki z oduczeniem spania w samotności są. No i bliskość rodziców, nie wiem jak z tym a to przecież nie umiera po narodzinach dziecka.
nasze młodsze dziecko spało z nami, sama się ewakuowała do swojego łózka, potem czasem przychodziła, nie trzeba było jej "oduczać".
A jeśli chodzi o bliskość, to przecież jest na okazywanie jej cały doba, nie trzeba z tym czekac aż się człek położy do łożka W łóżku się śpi

Stary 2013-12-04, 23:15   #1041
_vixen_
Zakorzenienie

Mnie trochę denerwuje czepianie się kp zwłaszcza w kontekście tego, ile dzieci 1,5 rocznych i wzwyż chodzi jeszcze ze smokami. Ciekawe, że nikt się tak nie czepia rodziców, że fundują dziecku nałóg czy wady zgryzu zatykając go non stop smokiem,widuję mnóstwo takich dzieci, a tej nieszczęsnej piersi w dawce już minimalnej wielu się czepia. Dla mnie to jest szok, jak można zdrowego półtoraroczniaka wieźć na spacer ze smoczkiem w buzi, pewnie taki jak dla niektórych półtoraroczniak kp
Stary 2013-12-04, 23:23   #1042
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, ja przed porodem i na początku macierzyństwa uważałam, że dziecko powinno spać samo, niekoniecznie w innym pokoju. To spanie w samotności to też nie, że zostawiasz je samo w pokoju, wszystko wychodzi "w praniu".
Dwulatek bez pieluchy to raczej rzadkość, gdyż ponieważ bo... dziecko do odpieluchowania dojrzewa pomiędzy 2-3 r.ż. trzylatek i więcej z pieluchą to przesada ale przy trzyletnim dziecku jeszcze nie skrajna, przy 4-5 latku już tak
Po prostu do dziecka czasem trzeba podejść indywidualnie, sama uważam, że nic na siłę, czasem trzeba sposobem nie zawsze się udaje ale nikt nie ma instrukcji obsługi do dziecka

A tak przy okazji, przypomniało mi się pewne OZM
mama już drugiego dziecka, nauczona doświadczeniem i upartością pierwszego, młodszą latorośl postanowiła od początku uczyć zasypiania bez pomocy piersi i innych pomocy. Nie wiem jakie niesie to skutki w późniejszych etapach wzrostu, ale mama była dumna jak paw, że nauka zajęła jej tylko 2 miesiące Zapytałam delikatnie "po co?"
odpowiedź: bo dziecko musi wiedzieć, że zasypia się w swoim łóżeczku...
druga rzecz, noworodek, później niemowlę jest zdrowe - trzymanie się restrykcyjnej, lekkostrawnej diety "bo nie chcę zaszkodzić maluszkowi" i zywienie się pieczywem białym, zero masła czy margaryny, chude mięso (gotowana pierś kurczaka, broń boże z solą czy w przyprawach). Kaszki mleczne na kolację... serki homogenizowane (to jest hit!). Zero słodyczy, kawy... ale 3 razy dziennie mocna, czarna herbata.
Na siłę uczenie dziecka picia z butelki - aby przy odstawianiu od piersi nie było problemu.

No ale...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
nasze młodsze dziecko spało z nami, sama się ewakuowała do swojego łózka, potem czasem przychodziła, nie trzeba było jej "oduczać".
A jeśli chodzi o bliskość, to przecież jest na okazywanie jej cały doba, nie trzeba z tym czekac aż się człek położy do łożka W łóżku się śpi
Ja w wieku zerówkowym lubiłam wgramolić się rodzicom do łóżka z rana

Cytat:
Mnie trochę denerwuje czepianie się kp zwłaszcza w kontekście tego, ile dzieci 1,5 rocznych i wzwyż chodzi jeszcze ze smokami. Ciekawe, że nikt się tak nie czepia rodziców, że fundują dziecku nałóg czy wady zgryzu zatykając go non stop smokiem,widuję mnóstwo takich dzieci, a tej nieszczęsnej piersi w dawce już minimalnej wielu się czepia. Dla mnie to jest szok, jak można zdrowego półtoraroczniaka wieźć na spacer ze smoczkiem w buzi, pewnie taki jak dla niektórych półtoraroczniak kp
o właśnie! Ale wiele matek mówi "ma smoczek bo bez niego drze się w niebo głosy i nie da się spacerować". Choć spotkałam się z odpowiedzią "bo powietrze jest zimne, niech go nie wdycha"
Moje ponad 20-miesięczne dziecko odkryło smoczek dopiero teraz, przy młodszej kuzynce. Jest tylko jedno słowo - masakra!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:24   #1043
Bananalama
jestę wieszczę

zaś offtop na stronę to ja jeszcze dodam, że mój piesek czasami śpi ze mną, ale rzadko, bo to już duża dziewczynka i czasami śmierdzi

Kukurukku, wiem o czym mówisz, w kontekście tych zachowań w sklepie. Do mojego kiedyś przyszła baba z dzieciorem, który zachowywał się jak nawiedzony. Tak na oko 5 lat, rozwalał wszystko. Może był chory, może nie, faktem jednak jest, że mamuśka zamiast go pilnować, mierzyła sobie bluzeczki

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:54   #1044
monicar
Zakorzenienie

Dziewczyny jak chcecie się powymieniać uwagami kto z kim, gdzie i od jakiego wieku śpi to przejdzie na inne podforum, priv albo chociaż kolor pisania zmieńcie
Stary 2013-12-05, 00:37   #1045
abiblabla
Zakorzenienie

O rany ile offtopów, gdzie są moderatorzy?
Stary 2013-12-05, 00:45   #1046
sublime
Zakorzenienie

Góra stwierdziła, że jak dyskusja zdrowa i nie wymyka się spod kontroli mamy/możemy nie reagować. Póki nie ma ad personam to ostatnio nie ruszam. Swoją drogą nie widzę problemu by offtoperki założyły temat na ozm na temat seksu "przy dziecku" czy na wyliczankach "kiedy miałaś pierwszy raz?" czy "do którego roku życia spałaś w łóżku z rodzicami?" itp itd - która chętna niech poda link tylko najpierw sprawdźcie czy jeszcze nie ma takiego wątku.

Prosiłabym póki co by wrócić do tematu ozm, bo się serio bałagan robi.

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Dobór moderatorów nie polega na ocenie ich stażu i zdolności - raczej na odporności na trolli

Edytowane przez sublime
Czas edycji: 2013-12-05 o 00:50
sublime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 00:51   #1047
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
zaś offtop na stronę to ja jeszcze dodam, że mój piesek czasami śpi ze mną, ale rzadko, bo to już duża dziewczynka i czasami śmierdzi

Kukurukku, wiem o czym mówisz, w kontekście tych zachowań w sklepie. Do mojego kiedyś przyszła baba z dzieciorem, który zachowywał się jak nawiedzony. Tak na oko 5 lat, rozwalał wszystko. Może był chory, może nie, faktem jednak jest, że mamuśka zamiast go pilnować, mierzyła sobie bluzeczki
Ano właśnie, nie wiadomo jak się zachować, bo jakby na to nie patrzeć to nie wina dziecka. Przynajmniej ja tak uważam.

A co do offtopowania: nie wiem skąd oburzenie i nawoływanie moderatorów? W każdej normalnej dyskusji, takiej 'na żywo' na tym polega rozmowa, schodzenie z jednego tematu do drugiego, poznaje się zdanie kogoś na wiele tematów, chyba nie ma wątku bez ofa Tutaj wracamy z powrotem do rozmowy. Już bez przesady.
Stary 2013-12-05, 01:02   #1048
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Ano właśnie, nie wiadomo jak się zachować, bo jakby na to nie patrzeć to nie wina dziecka. Przynajmniej ja tak uważam.

A co do offtopowania: nie wiem skąd oburzenie i nawoływanie moderatorów? W każdej normalnej dyskusji, takiej 'na żywo' na tym polega rozmowa, schodzenie z jednego tematu do drugiego, poznaje się zdanie kogoś na wiele tematów, chyba nie ma wątku bez ofa Tutaj wracamy z powrotem do rozmowy. Już bez przesady.
Tylko że Ty potrafisz napisać offtop na szaro, a reszta wali czarnym i ciężko się połapać później.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 01:04   #1049
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Tylko że Ty potrafisz napisać offtop na szaro, a reszta wali czarnym i ciężko się połapać później.
Nie pochlebiaj mi zawczasu -dużo pisałam na czarno
Już nie będę
Stary 2013-12-05, 08:34   #1050
kennedy
Zakorzenienie

Wysie dziewczyny czepiacie pojedynczych wyrwanych z calosci zdan i komentujecie. Napisalam ze wydaje mi sie ze rodzicielstwo bliskosci... ne napisalam ze wiem. Tak jak napisala stokrotka ze niektorzy mysla ze wege jedza tylko salate. I ok.
Vixen napisala ze dla niej kamienie piersia to kobievosc- no ok nie neguje tego , ja napisalam co mysle o bardzo dlugim karmieniu a nie karmieniu w ogole.
Co do spania z dzieciakiem- tak uwazam ze to dziwne i niepotrzebne. Od poczatku ma swoje miejsce a nie w lozku mamy i taty. Wg mnie to stawia zdrowe granice- lozko to miejsce moje i tzta tutaj jestesmy my i nasze potrzeby a nie dziecka.

Aha no i stawianie dzieciaka ponad wszystko inne. Dokladnie o tym jest caly ten watek: o ludziach ktorzy nie potrafia zlapac dystansu, postawic granicy i pogodzic roznych rol. Dlatego nabijam sie z mamusiek wklejajacych na fb codziennie posty o ' najwiekszym cudzie'.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości