|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
CYNAMONKU spokojnej nocy!!! wreszcie wracacie do normalnego życia, normalnych problemów i swojego domku! czuje po kościach ze teraz corazmniej Cie tutaj bedziebo synuś w domu zacznie szaleć i wracać doformy jak perszing
![]() Czy to znaczy,że możemu już zmienić avatary?? takie pytanie dla ogółu ![]() W rybniku na rynku,w raciborzu jeszcze nie sprawdzałam Czy Ty bywasz jeszczekiedy w racku?? Cytat:
a nie chcemy wydac wszystkich oszczedności |
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
A ją nie mogę usnąć, Lila śpi, a ją przewracam się z boku na bok. Jak i tak nie śpię mogę przygarnąć na noc dziecko, która chce się wyspać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Żadna nie chce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Witam przy I karmieniu.
Niepotrzebnie sciagalam mleko laktatorem, bo teraz walcze z nawalem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam tylko napisać: Dobranoc. Życzę spokojnej nocy
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko weszlam napisac, w sumie odp.,ze lekarka widziala te plamki Alexa i mowila ze to hormony.
Mnie np.dzis wysyfilo, a myslalam ze mnie ominie. Pewnie tez ze stresu i nerwow. Malemu za to buzia dzis zlagodniala. Ale jesli bedzie sie nasilac to pojde do lekarza z nim. Narazie na sprobe zrezygnuje z mleka itd. Tylko czy jajek tez jesc nie mozna? Jesli bede mogla jesc soje, siczewice i ciecierzyce to przezyje bo b12 mam w wit. Jak cos to sie extra dosuplementuje. U mnie dzien koszmar, a poprzednia nocka dwa koszmary. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#1478 |
|
Konto usunięte
|
Usypiam po I. Paproch wyleciał z oczka. Artur płakał, musiałam karmić na raty, nie wiem czemu. Może go te dziasla bola...
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
U nas drugie + chrapiacy maz. Grrr
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugie. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Trzecie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ---------- Ale chyba 10 razy odkładam po pierwszym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ---------- Nie umiem odłożyć po trzecim. Co chwilę nerwy i wiercenie. Czekam aż głębiej zasnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Rzuca mi sie na rękach od pół godziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- Kurcze Juz zmeczona jestem a nadal nie da rady odłożyć sary. Co próbuje to wiercenie, kopanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
1, dawno o tej porze nie karmiłam. Spać nie mogę, dzisiaj będę jak zombie. Nie wiem czy dzisiaj zmiana pogody mnie czeka, ale strasznie rwie mnie noga:banghead:
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem. Karmie
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Trzecie
Surka bo idzie zmiana. U mnie wczoraj wieczorwm to sie zima zrobiła Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Domi nie wiem jakcie pocieszyć. U mnie też czasem sie rzuca i po odłożeniu troche i zasypia ale nie zzawsze Jak ja nie lubie w nocy pisać. Milion razy błedy poprawiam w swojej pisowni Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1485 |
|
Konto usunięte
|
Drugie. Za oknem śnieg, szlag...
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
to super
będziemy dwie ![]() Cytat:
u nas już pierwsza drzemka idę to może i ja podeśpię
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie 12:30 a mały dalej nie spi
Tak mnie gielo na spanie, a teraz m sen odszedł. Założe sie , ze jak on zasnie to ja bede chodzić po domu i kombinować bo nie bede mogła spać. W radiu dzis cos gadali o czymś co pozwala zasnął dzieciom, a Tz doopa wolowa zmienił kanał Kuzwa zero pożytku z tego chłopa ![]() Nie wiem chyba jakieś mantry zaczne mówić zeby spał.
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Peter je banana surowego
Nie miksowanego![]() Po prostu urywam mu kawałek i wkładam do dzioba a on pałaszuje ![]() Tak samo zjada brzoskwinie i morele (mamy w słoiku w soku własnym) Może tak jeść je na kilogramy
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Nie wiem co dalej. Idziemy dzisiaj prywatnie do obleganego dermatologa dziecięcego i zobaczymy co ona powie. Pytałam pediatry o te testy z krwi i powiedział, że u niemowląt nie są w 100% wiarygodne. Paczka na 30 alergenów kosztuje 200zł, więc może uciułam i zrobię Kamilowi... No po prostu nie wiem co powinnam zrobić ![]() Nie ogarniam fb
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja malemu ostatnio jak jadlam banana to dalam polizac surowego. Zjadl kawaleczek doslownie ociupinke i lubil nawet ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem co doradzic. Moze zrob te testy moze cos sie rozjasni. Maly spi w koncu. Tz ma opoznienie w pracy. Mi sie juz nie chce sie myc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#1492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi przykro czytac, jakie macie dziewuszki problemy ze skóreczką ogromne kciuki dla Ciebie i innych mamaus (Jakierka!!!) za poprawę!!!Cytat:
Cytat:
Lilo od dawna je bananki, ja po prostu miksuję z odrobiną bebilonu. Banan jest bardzo delikatny dla przewodu pokarmowego o ile wiem. U nas nic po nim nie bylo, a od poczatku podawalam sporą ilosc na raz. I na dodatek BARDZO bardzo Lili smakowal [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44019365]Artkowi wleciało coś do oka i nie da sobie wyciągnąć :/ Zaciska powieki mocno...[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44023604]Usypiam po I. Paproch wyleciał z oczka. Artur płakał, musiałam karmić na raty, nie wiem czemu. Może go te dziasla bola... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ostatnio tez mialysmy paprocha w oku, wyplynal podczas kapieli, taki klaczek jak ze swetra np a caly dzien cham siedzial i nijak nie dalo się wyiagnac ![]() DZIEWUSZKI, moj mąż od dzis na L4, umowa rozwiazuje sie 31 grudnia, dostanie jeszcze ekwiwalent za niewykorzystany urlop i finito. Pojechal zawiezc zwolnienie, zdac lapa, samochod i telefon. Wiec od dzis jestesmy wielodzietna patologią niezmotoryzowaną juuuuupiiiii
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
No i muszę się ogarnąć, bo za 1,5 godziny ma być facet od pralki... Tak zepsuła się nam jeszcze pralka
|
#1494 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry dzień
![]() CYNAMONKI Cytat:
i raczej nie chciałabym zakładać. Żeście oszalały spamować w pinciu miejscach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44015034]Dziewczyny mam mega durne pytanie: czy saszetki z probiotykiem można dzielić na 2 części, czy jak już otworzę jedną to muszę ją wykorzystać jednego dnia? Bo daję je Artusiowi codziennie, ale chciałabym przejść na wersję 1 na 2 dni, a łatwiej mi dawać po pół, bo... saszetki mają smak waniliowy i jak Artur nie chce pić, to go oszukuję i wsypuję probiotyk do mleka i pachnie jak budyń i moje słodkożerne dziecię pije chętnie :P (dżizas jakie zdanie długie...)[/QUOTE] Ja bym spokojnie dała. Myślę, że otwarta saszetka spokojnie może poleżeć np. do kolejnego ranka, byle w suchym miejscu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczna malutka |
||||||
|
|
|
#1495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Posadziłam go dwa razy bo u niego ewidentnie widać kiedy ciśnie kupę Za drugim razem ładnie znalazła się w nocniczku![]() Asekuruje go cały czas, ale generalnie na wyprofilowanym nocniczku siedzi sam, bez podtrzymywania Cytat:
![]() Nie zostawiam Go samego więc jak się zadławi to będę Go ratować ![]() Papką tak samo może się zakrztusić, a nawet wodą mineralną... a przecież nie będę Mu miksować do końca życia ![]() Jak mam więcej czasu to zupki tez Mu nie miksuję tylko rozgniatam widelcem... ale to w zależności właśnie ile mam czasu Ps. to już nie jest malutki Dzidziuś, 6 miesiąc Mu leci ))))---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Zapomniałam o najważniejszym CYNAMONKI
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-12-05 o 08:45 |
||||
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jem śniadanko, póki Mały dał mi trochę luzu W nocy 5 pobudek, z czego 4 karmienia..raz udało mi się zastąpić cyca smoczkiem Ale mam lenia.. że też nie wypada chodzić w tłustych włosach i (w moim przypadku) bez make-upu |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak często robię... Tż i tak całe dni nie ma w domu, a siedzieć samemu nudno
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i zaraz zmykam, muszę w końcu skończyć fotoksiążkę.
Margosia jak to dobrze, że masz takie podejście do jedzenia, nie jestem sama Choć na razie jeszcze uważam z tym. I gratuluje Piotrusiowi ząbka i bezbolesnego ząbkowania zazdroszczę ![]() Co do miksowania/blenderowania potraw, to w wieku 7 miesięcy nie powinno się już podawać jedzenia w takiej konsystencji jak 4 miesięcznemu dziecku.. Powinno być z małymi grudkami i potem zwiększając je. A to daltego, że jeśli bardzo długo będziemy podawać całkowicie zmiksowane, to dziecko potem nie będzie chciało innych jeść i tym sposobem później będą problemy z gryzieniem. |
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy można to leczyć jakoś. Jak mój TZ zacznie chrapać a ja chce spać to ryczeć mi się chce ze wściekłości
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

idę to może i ja podeśpię 

dla Antosia i Laurki!!!!