Scent Bar LI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 20:56   #1501
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje
Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Zarezerwowaliśmy dziś Sylwestra w knajpie znowu nie będę musiała nic szykować oprócz siebie, jupi
My chyba znów wylądujemy najpierw na domówce u kogoś, a później na mieście, pewnie na placu przed ratuszem. Dla mnie tak se, bo nie lubię stać na mrozie
V. się marzy sylwester w chatce w górach, ale ponoć trzeba coś takiego rezerwować ze 2-3 lata wcześniej
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:59   #1502
Parabelka
Panaroja

snad cherbaty
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
2. Albo nagle dochodz ado wnosku, że klawiatura to najwygodniejsze miejsce w całym domu i koniecznie muszą na niej teraz, natychmiast poleżeć
z klawiatury gonię

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. z wódek wolę te słodkie więc od razu zaleję pieprz olejem
2. widzę to! Nisza wszechczasów, do tego macerat z ogóreczka małosolnego. I wódka pieprzowa
3. mój siada na procesorze i długo, bacznie na mnie popatruje a potem włazi na kolana, na biurko jakoś nie.
1.no tak
2.
3.na kolana to strasznie mejnstrimowo

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Macham znad kawy i podgorączkowego bólu łeba

A moja się sadowi pod lampką nabiurkową - gdy lampka świeci, to i grzeje, a gdy jest wyłączona, to kot gapi się z miną "no włącz w końcu ten grzejnik!".
Natomiast ulubione miejsca koty zimą to jej namiot na piecu kaflowym - czasami chętnie sama bym tam wlazła
1.
2. moja się na drukarce sadowi i nawet kocyk ma do leżenia
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
No wie c snilo mi sie ze lulua oglosila ze sie rozbudowala. Wiec ja uchachana pobieglam do niej. Wchodze pacze a ta wszedzie.....ksiazki..... ale nic za glowna sala jestdruga sala...a tam tez ksiazki....za druga sala trzecia sala...i czwarta..polaczone amfiladowo...i wszedzie to samo ...na koncu byla jaskinia....wylozona kocimi lbami (takie kamienie ) na srodku wielki ekran...pod scianami ksiazki i......doslownie kilka flakonikow perfum miedzy knigami....nagle ekran rozblysnal swiatlem i zaczelo sie wyswietlanie....oobrazkow prfum ...pytam w koncu pani wtf...a ona ze dostosowalia asortyment do oczekiwan klientow ....i ze teraz beda glownie ksiazki..a perfumy beda...wyswietlane:cojest :
Najlepsze ze pamietam ze sobie pomyslalam ze to eszystko przez redzie...i przez to co pisala w sb...

zdaje się że właściciel MSB pracował w lului .

lete

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:00   #1503
tricolor
Wtajemniczenie

Mursz, a która to najładniejsza lampka?
Najbardziej podobają mi się 1 i 4, 2 fioletowa też ładna, ta srebrna podoba mi się chyba najmniej, choć zależy, do jakiego wnętrza

Ad Sylwester - mam nadzieję się nie udzielać
Stary 2013-12-04, 21:02   #1504
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Otóż obfociłam moje lampki i woski przy okazji Gwoli ścisłości -moja to jest jedna lampka, ta najładniejsza
to konkurs? ;P

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:03   #1505
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Mursz, a która to najładniejsza lampka?
Najbardziej podobają mi się 1 i 4, 2 fioletowa też ładna, ta srebrna podoba mi się chyba najmniej, choć zależy, do jakiego wnętrza

Ad Sylwester - mam nadzieję się nie udzielać
No pszesiesz jedynka...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:30   #1506
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie muszę nic przygotowywać, w pracy siedzę na dyżurze A potem to już nie będzie czasu na nic, więc przed TV...
jest to jakiś sposób na spędzanie
Cytat:
Otóż obfociłam moje lampki i woski przy okazji Gwoli ścisłości -moja to jest jedna lampka, ta najładniejsza
super
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
My chyba znów wylądujemy najpierw na domówce u kogoś, a później na mieście, pewnie na placu przed ratuszem. Dla mnie tak se, bo nie lubię stać na mrozie
V. się marzy sylwester w chatce w górach, ale ponoć trzeba coś takiego rezerwować ze 2-3 lata wcześniej
ja ani razu się nie zdecydowałam na Sylwestra "na placu," za zimno jest a w Pl będziecie na Sylwka czy w W?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:40   #1507
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

1 i 2 najpikniejsze
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:01   #1508
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
ja ani razu się nie zdecydowałam na Sylwestra "na placu," za zimno jest a w Pl będziecie na Sylwka czy w W?
Święta w PL, sylwester w W
W sumie nie mielibyśmy nic przeciwko sylwkowi przed tv, ale z drugiej strony pozostałych 13 czy 14 wieczorów tam spędzę z winem na kanapie, więc nie zaszkodzi raz gdzieś wyjść

a tak w ogóle to znad wiecznego niedoczasu
Stary 2013-12-04, 23:36   #1509
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mam problema z perfumą hand made.
Zmieszałam dwa olejki w ilości 1 ml, dodałam 8 ml spirytusu, zmieszałam i wetknęłam na 24 h do zamrażalnika (miało zamarznąć? nie zamarzło), wyjęłam dzisiaj, trzymam w ciemności i wstrząsam. Testowo psiknęłam i zapach trzyma się raptem z godzinę, czy za te dwa tyg leżakowania jego moc wzrośnie? Dodać % olejków, hydrolatu a może niczego i zostawić takie proporcje?
W ogóle mam wrażenie, że olejek saute pachnie mocniej niż ta mieszanka.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:40   #1510
Murszafka

Cytat:
Mam problema z perfumą hand made.
Zmieszałam dwa olejki w ilości 1 ml, dodałam 8 ml spirytusu, zmieszałam i wetknęłam na 24 h do zamrażalnika (miało zamarznąć? nie zamarzło), wyjęłam dzisiaj, trzymam w ciemności i wstrząsam. Testowo psiknęłam i zapach trzyma się raptem z godzinę, czy za te dwa tyg leżakowania jego moc wzrośnie? Dodać % olejków, hydrolatu a może niczego i zostawić takie proporcje?
W ogóle mam wrażenie, że olejek saute pachnie mocniej niż ta mieszanka.
No wydaje mi się , że zawsze sam olejek będzie intensywniejszy... Ale ogólnie, napisz do Justyny, ona mieszała sporo swego czasu, może coś podpowie

Stary 2013-12-05, 00:13   #1511
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No wydaje mi się , że zawsze sam olejek będzie intensywniejszy... Ale ogólnie, napisz do Justyny, ona mieszała sporo swego czasu, może coś podpowie
Dzięki za koncepcję, jeszcze może coś Skrb i Parabelka podpowiedzą

Stary 2013-12-05, 06:53   #1512
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Święta w PL, sylwester w W
W sumie nie mielibyśmy nic przeciwko sylwkowi przed tv, ale z drugiej strony pozostałych 13 czy 14 wieczorów tam spędzę z winem na kanapie, więc nie zaszkodzi raz gdzieś wyjść
też mam takie podejście mogłabym w domu posiedzieć, parcia na "obchodzenie" nie mam, ale jak się ekipa zbiera i gdzieś idą to iść też mogę

Heloł

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2013-12-05 o 18:37
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:28   #1513
Murszafka

Cytat:
Heloł
Helou... Ja od rana za wściekłego nindżę robię -łeb napiernicza, przeciwbólowce nie działają, więc starą metodą pieluchową się leczę... Tetrowa pielucha zanurzona w gorącej wodzie i skropiona kroplami miętowymi, owiązana na czerepie tak mocno, żeby oczy wystawały dalej, niż nos... Pomaga...

Stary 2013-12-05, 08:58   #1514
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

wpadłaś w szpony nałogu
wpadłam i przepadłam

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jakby co to wstępnie wtorek po południu, w Riwierze też mają woski YC, całe stoisko jest

Moje dziecko właśnie kończy kolejną chorobę, w ciągu 3 tyg był dwa dni w szkole On oczywiście zadowolony
no wiem, tam kupuję o właśnie, chyba gdzieś na Świętojańskiej jeszcze powinni mieć YC?
a wtorek jest bardzo ok. albo i nie , bo akurat tego dnia mam "termin" więc jadę do miasta, ale nie wiem jaki będę miała nastrój

no i zdrówka dla Młodego

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
uściskaj Barbrę - miełego spotkania

którą świecęęęęęę?

Majka - no to trzymam kciuki
dzięki w imieniu Barbry

Loves me, loves me not
ale nie kupiłam, bo przed wyjazdem odkryłam na majlu kupon rabatowy od zd, zamawiam dziś więc
a wczoraj dokupiłam trzy woski:
- vanilla lime , białą gardenię, snow in love i zapach do auta

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
No wie c snilo mi sie ze lulua oglosila ze sie rozbudowala. Wiec ja uchachana pobieglam do niej. Wchodze pacze a ta wszedzie.....ksiazki..... ale nic za glowna sala jestdruga sala...a tam tez ksiazki....za druga sala trzecia sala...i czwarta..polaczone amfiladowo...i wszedzie to samo ...na koncu byla jaskinia....wylozona kocimi lbami (takie kamienie ) na srodku wielki ekran...pod scianami ksiazki i......doslownie kilka flakonikow perfum miedzy knigami....nagle ekran rozblysnal swiatlem i zaczelo sie wyswietlanie....oobrazkow prfum ...pytam w koncu pani wtf...a ona ze dostosowalia asortyment do oczekiwan klientow ....i ze teraz beda glownie ksiazki..a perfumy beda...wyswietlane:cojest :
Najlepsze ze pamietam ze sobie pomyslalam ze to eszystko przez redzie...i przez to co pisala w sb...
Cytat:
Bo ludzie chcą perfum o dobrej projekcji.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Obejrzałam dwa filmy "drogi": na Drive spałam z nudów za to The Hitcher z 1986 - mniam! Jest kilka błędów, ale Rutger Hauer w roli psychola jest świetny
ha, toć to klasyka

Cytat:
Zarezerwowaliśmy dziś Sylwestra w knajpie znowu nie będę musiała nic szykować oprócz siebie, jupi
P. też coś bąka o wyjściu , a mnie się jak zwykle nie chce

Cytat:

i zlewasz woski do foremek też mam serduszka i planuję je przetopić na świece tylko muszę dozbierać "tematycznie" wosków

dzień dobry

a więc nie było mojego leku , dwie godziny po moim telefonie do apteki, Główny Inspektor Farmaceutyczny wycofał całą partię z rynku
dostałam zamiennik za 1/4 ceny, który mogłam zakupić na wsi

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:07   #1515
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie muszę nic przygotowywać, w pracy siedzę na dyżurze A potem to już nie będzie czasu na nic, więc przed TV...

fajne te lampki , jak działają?
a te woski serduszkowe i inne to z aromatelli, hotie czy jakoś tak?

macham znad niczego

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:17   #1516
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

i zlewasz woski do foremek też mam serduszka i planuję je przetopić na świece tylko muszę dozbierać "tematycznie" wosków

dzień dobry

a więc nie było mojego leku , dwie godziny po moim telefonie do apteki, Główny Inspektor Farmaceutyczny wycofał całą partię z rynku
Ad. zlewania... O, fajny pomysł, nie wpadłam na to Te maleństwa w dziwnych kształtach, to Little Hotties Bomb Cosmetics

A z lekami tak zawsze... Lipa

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
fajne te lampki , jak działają?
a te woski serduszkowe i inne to z aromatelli, hotie czy jakoś tak?

macham znad niczego
Lampki mają podobno jakiś magiczny kamień katalityczny, który po rozgrzaniu ściąga do siebie wirusy, bakterie, roztocza i inne syfy. Ponoć wymyślili to Francuzi, kiedy jeszcze nie było środków do dezynfekcji takich, jak dziś -do odkażania szpitali.
No a przy okazji, jeśli się wleje do środka nie taki neutralny olejek, tylko pachnący, emituje to zapach.
Działa to tak, że się podpala, po kilku minutach zdmuchuje płomień i ten kamyk zostaje gorący i działający tak długo, jak długo się kapturka gaszącego nie nałoży.
Na 20 m kwadratowych pól godziny wystarczy.

I zauważyłam, że zapach jest tym intensywniejszy, im więcej olejku jest w lampce.

Stary 2013-12-05, 11:17   #1517
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Idę do Was z fajnym pomysłem na prezent
Od razu mówię, że nie płacą mi za reklamę
Stary 2013-12-05, 11:35   #1518
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Helou... Ja od rana za wściekłego nindżę robię -łeb napiernicza, przeciwbólowce nie działają, więc starą metodą pieluchową się leczę... Tetrowa pielucha zanurzona w gorącej wodzie i skropiona kroplami miętowymi, owiązana na czerepie tak mocno, żeby oczy wystawały dalej, niż nos... Pomaga...
to przez Orkan - gwarantuję Ci to u mnie jeszcze luz, ale to cisza przed burą, kwestia czasu, bo ja bardziej oddalona jestem
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
Loves me, loves me not

1. hmmm kfiatowy?

2. taki niefart myślałam że mam na wyłączność, współczuję, dobrze wiem co znaczą te pogonie za lekami i inne absurdy
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:38   #1519
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Idę do Was z fajnym pomysłem na prezent
Od razu mówię, że nie płacą mi za reklamę
Dla pewności dam Ci bana :P

Co rano z pół godziny ogarniam syf zostawiony przez TŻta i zastanawiam się czy Wasze chłopy też robią następujące rzeczy:
- brudne majtki i skarpetki rzucają wieczorem obok łóżka (rano zbieram)
- po prostu wstają z łóżka i zostawiają rozwalony barłóg nie kłopocząc się nawet o nakrycie go równo kołdrą czy coś
- zostawiają na umywalce resztki brody, pasty, mydła
- a i na lustro im się czasem chlapnie
- nie wstawiają szczotki i pasty do zębów z powrotem do kubka tylko zostawiają rozłożone na blacie
- piżamę rzucają na podłogę w sypialni
- po wyjęciu nowej bielizny nie domykają szuflad
- zostawiają na blacie kuchennym papierki, folijki (np. po serze), torebki i okruszki, nie zgarniają tego
- w zlewie zostawiają skórki z pomidora itp.
- oczywiście nie zmywają nigdy przenigdy, no chyba że mnie tydzień nie ma i się garnki kończą
- robiąc w kuchni cokolwiek zachlapują podłogę (bo np. niosą jedną parówkę wyjętą z wody przez dwa metry do talerza zamiast se talerz w drugiej ręce trzymać)
- puste butelki po coli rzucają w losowych miejscach na podłogę lub stawiają na losowych półkach
- jedzą na kanapie, kruszą i tak zostawiają
A może wszyscy tak robią a ja mam zawyżone standardy? Aż się boję mieć syna.

Stary 2013-12-05, 12:02   #1520
rachell111
Zakorzenienie

mój NIE - nic z powyższych

ale uspokajam, mój jest serio chyba wyjątkiem, gdyż ponieważ, to nie są jakieś dramatyczne sprawy, to są często standardy, np ja zostawiam barłóg zawsze i mój chuopin mnie opierdziela

tzn dla mnie nie byłoby standardem zostawienie po sobie w zlewie/ umywalce syfu - bleeeeeh fuj fuj fuj bleeeeh ztłukłabym powiesiła za jaja itp
ale już barłóg to dla mnie norma - ścielę później albo wcale

także każdy ma inne standardy, dla mnie niedomknięta szuflada - zaden problem ale komuś, może przeszkadzać

niemniej, serio większość tych rzeczy faceci robią, imo, kwestia wychowania, jak mu dupkę podcierali to co się dziwić.

Ale Ty chcesz to zwalczyć?

odnośnie umywalki - chyba już kiedyś pisałam, mam wrażenie, że się powtarzam, ale mój po strzyżeniu zarostu obmywa i wychodzi, ja wchodze do łązienki i co ja pczae? kilka włosków mu umkło, no wiecie jak jest, bywa, i tak sobie leżą wokół kranu, no to go wołam, pokazuję i mówię: M. powiedz mi podoba Ci się tak zostawiona umywalka? A on o fuuuuj sorki, źle mi się zmyło. i zmywa. Po prostu wiem, że nie lubi syfu. Jakbym syfek zmyła sama to by go nie widział, a tak widzi i wiem, że nie toleruje obleśnych brudków.

Ale serio mam chyba wyjątka, albowiem jak ostatnio wejszłam do kajbla to oślepiło mnie. Serio można było jeść z sedesu. W życiu tak nie posprzątałąm jak on.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-12-05 o 12:11
Stary 2013-12-05, 12:17   #1521
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
także każdy ma inne standardy, dla mnie niedomknięta szuflada - zaden problem ale komuś, może przeszkadzać

Ale Ty chcesz to zwalczyć?

Ale serio mam chyba wyjątka, albowiem jak ostatnio wejszłam do kajbla to oślepiło mnie. Serio można było jeść z sedesu. W życiu tak nie posprzątałąm jak on.
1. mnie to wkurza bo wchodzę do sypialni a tam jak po napadzie: szuflady poodsuwane, butelki i ciuchy się walają, łóżko rozgrzebane, krzesła też na środku pokoju zamiast normalnie koło biurka.
2. niee, kiedyś miałam takie ambicje ale zwątpiłam. Teraz co najwyżej pokazuję paluchem "dosuń", "wyrzuć", "spłucz" etc.
3. zazdroszczę

Stary 2013-12-05, 12:28   #1522
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. mnie to wkurza bo wchodzę do sypialni a tam jak po napadzie: szuflady poodsuwane, butelki i ciuchy się walają, łóżko rozgrzebane, krzesła też na środku pokoju zamiast normalnie koło biurka.
2. niee, kiedyś miałam takie ambicje ale zwątpiłam. Teraz co najwyżej pokazuję paluchem "dosuń", "wyrzuć", "spłucz" etc.
3. zazdroszczę
no fakt jest taki, że pod tym względem reprezentujecie SKRAJNIE odmienne standardy.

Jeśli nei sprzątasz po nim, nie dosuwasz itp to już super bo coś tam na pewno się zmieni. Ale od razu powiem Ci szczerze, nie wszytsko, z wróbla nie zrobisz kanarka. Bad habits die hard A mówię to na swoim przykładzie. Ty amsz standardy jak moja mama - najwyższe. Całe życie słyszałam dosuń, odkurz itd. I o ile po latach nabyłam jakiejś tam ogłady, to szuflad zdarza mi sie nei dosuwać do dziś, bo dla mnei to nic takiego, ja tego nawet nei zauważam, to nie jest brud, syf, itp. Choc w sumie kurzą sie niepotrzebnie rzeczy, no ale. Wiem, że pewne rzeczy są tak zakorzenione i spójne z daną osobą, że amsakreska. Wiem to też stąd, że teraz słyszę od chuopina z tymi szufladami Normalnie z deszczu pod rynnę W ogóle mój chuop jest przerażająco do mojej matki podobny pod przerażającą ilością względów, i to takich że go samego przerażają bo on of kors nei chce być jak ona, no i tak jakby odkryliśmy to już po fakcie Tera muszę z tym żyć Z panem perfekcjonistą. Ale to nie tylko o to chodzi. To się przejawia w guście, sposobie spania, etc etc

Dla Ciebie za pokazywanie palcem Jest to zawsze jakaś metoda zwalczania "wandalizmu domowego"

scena z parówką - cąły mój eks i to się raczej trwale nie zmieni , to część "osobowości"

Mnie u eksa w domu rozpierdzielało na amen, że wszyscy ( w tym rodzice ) w kuchni zostawiali po sobie wszystko na blacie i np szli do pracy, do dziś widzę rozbabrane masło w papierku - dla mnie trauma, zaiste i niechlujstwo, a dla kogoś to tylko masło w rozbabranej formie. Kogoś nie uwiera fakt że sobie leży spokojnie, who said że masło ma być ładne ? także najgorsze są te zderzenia standardów Masła i ogólnego burdelu nie zapomnę do końca życia, uciekłam gdzie pieprz rośnie

Czas edycji: 2013-12-05 o 12:53
Stary 2013-12-05, 12:54   #1523
Murszafka

Cytat:
to przez Orkan - gwarantuję Ci to u mnie jeszcze luz, ale to cisza przed burą, kwestia czasu, bo ja bardziej oddalona jestem
Udało się, ale musiałam łyknąć Cinie i pojogować na ból głowy...

Cytat:
Dla pewności dam Ci bana :P

Co rano z pół godziny ogarniam syf zostawiony przez TŻta i zastanawiam się czy Wasze chłopy też robią następujące rzeczy:
- brudne majtki i skarpetki rzucają wieczorem obok łóżka (rano zbieram) -tego nie robi
- po prostu wstają z łóżka i zostawiają rozwalony barłóg nie kłopocząc się nawet o nakrycie go równo kołdrą czy coś -to robimy obydwoje
- zostawiają na umywalce resztki brody, pasty, mydła -nigdy
- a i na lustro im się czasem chlapnie -wyciera
- nie wstawiają szczotki i pasty do zębów z powrotem do kubka tylko zostawiają rozłożone na blacie -sprząta
- piżamę rzucają na podłogę w sypialni -rzuca, ale na pralkę w łazience
- po wyjęciu nowej bielizny nie domykają szuflad -domyka
- zostawiają na blacie kuchennym papierki, folijki (np. po serze), torebki i okruszki, nie zgarniają tego -okruszków nie widzi resztę sprząta
- w zlewie zostawiają skórki z pomidora itp. -zawsze...
- oczywiście nie zmywają nigdy przenigdy, no chyba że mnie tydzień nie ma i się garnki kończą -co drugi dzień mamy zmiany, trzeba gonić, ale zmywa
- robiąc w kuchni cokolwiek zachlapują podłogę (bo np. niosą jedną parówkę wyjętą z wody przez dwa metry do talerza zamiast se talerz w drugiej ręce trzymać) -nic nie robi w kuchni...
- puste butelki po coli rzucają w losowych miejscach na podłogę lub stawiają na losowych półkach -ustawia na blacie w kuchni, ale nigdy nie gniecie i bez próśb nie wynosi...
- jedzą na kanapie, kruszą i tak zostawiają -nie kruszy
A może wszyscy tak robią a ja mam zawyżone standardy? Aż się boję mieć syna.
Trochę chyba Twój nietopsz rozpuścił synka...

A ja po prośbie też... Klikniecie mi konkurs foto?? Bez logowania, tylko klik O TUTAJ

Stary 2013-12-05, 13:00   #1524
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Udało się, ale musiałam łyknąć Cinie i pojogować na ból głowy...

Trochę chyba Twój nietopsz rozpuścił synka...

A ja po prośbie też... Klikniecie mi konkurs foto?? Bez logowania, tylko klik O TUTAJ
1.

2. nie trochę i nie chyba

3. pomo.. klikniecie

ostatnio zamawiałam olejki organiczne z pomarańczy w ilosciach hurtowych dla mnie i dla Mam, ze stronki ekomaluch.pl. Dostałam bezglutenowe pierniczki wraz z przepisem, 5 % rabatu i w ogóle baaardzo miła obsługa. Szybka wysyłka itp. To ad pierniczków ale mina chuopa jak odbierał przesyłkę bezcenna

Czas edycji: 2013-12-05 o 13:03
Stary 2013-12-05, 13:05   #1525
Murszafka

Cytat:
1.

2. nie trochę i nie chyba

3. pomo.. klikniecie

ostatnio zamawiałam olejki organiczne z pomarańczy w ilosciach hurtowych dla mnie i dla Mam, ze stronki ekomaluch.pl. Dostałam bezglutenowe pierniczki wraz z przepisem, 5 % rabatu i w ogóle baaardzo miła obsługa. Szybka wysyłka itp. To ad pierniczków ale mina chuopa jak odbierał przesyłkę bezcenna
Dzięki
Co robisz z takim olejkiem?? "Pachnisz" nim coś??

Stary 2013-12-05, 13:07   #1526
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jeśli nei sprzątasz po nim, nie dosuwasz itp to już super bo coś tam na pewno się zmieni.
Tak to nie ma, on wychodzi do roboty a ja sprzątam. Palcem pokazuję w weekendy albo wieczorami. Ale to nic nie zmienia, jemu zwisa i powiewa chociaż gadam i pokazuję.
Jeszcze wkurza mnie wynoszenie śmieci, stawiam worki na balkonie z przykazaniem "wynieś rano" ale jeśli ja jeszcze śpię to i tak nie wynosi bo zapomina. Muszę wstać i podać mu do ręki bo inaczej nie weźmie.
O matko, rozciapane masło... U mnie zaraz koth by w to wlazł, zrzucił na podłogę i całą zaświnił, potem did wziąłby resztki, wtarł sobie we włosy, w ciuchy, w moje ciuchy w szafie i w lustra.

Ad sinupret didów, czy Wasze specjalnie (nie mylić z niechcący):
- biorą picie w usta i plują na dywan
- rozlewają picie z butelki
- kruszą jedzenie na podłogę
- wcierają sobie jedzenie we włosy
- rzucają wazonami albo talerzami
- wsadzają ręce w krem i wycierają o lustro albo o Wasze ubranie
- ciągle włażą na wszelkie blaty chociaż im się zabrania
- biorą np. karty i rozrzucają
- wyciągają wszystko z szuflad ale się tym nie bawią
- rysują po ścianach i podłogach
Podejrzewam, że tak

Cytat:
Kliknąwszy
Mój też czasami wyciera lustro ale tylko robi większą smugę

Stary 2013-12-05, 13:14   #1527
Murszafka

Cytat:
Kliknąwszy
Mój też czasami wyciera lustro ale tylko robi większą smugę
Dzięki
Mój na co dzień jest bałaganiarz, ale jak zaczyna sprzątać, odpadam, bo nawet meble przesuwa i odpina wszystkie kabelki, żeby je z kurzu powycierać...

Stary 2013-12-05, 14:01   #1528
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Co robisz z takim olejkiem?? "Pachnisz" nim coś??
kąpię się w nim - tzn dolewam do kąpieli i przenoszę sie w czasie i przestrzeni do rajskiego Spa na wyspie Bali

uwielbiam ten zapach, relaksuje mnie tak totalnie, a jako bonus zauważyłam że nie mam odmoczonych a potem wyschniętych stóp po takiej kąpieli, a po każdej mam zmarszczone i potem łuszczące się to info dla twrdzieli

ale piszą że organiczny można pić, dla niejadków, więc ja sobie odmawiam, jako że mam wręcz naprzeciwny problem

a taki zwykły dodawam do spreju do przecierania blatów kranów i pachnie mi w kuchni jak w raju
oraz do kominka czasem też ale to standard
Stary 2013-12-05, 14:07   #1529
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Kliknięte

Cytat:

Ad sinupret didów, czy Wasze specjalnie (nie mylić z niechcący):
- biorą picie w usta i plują na dywan
- rozlewają picie z butelki
- kruszą jedzenie na podłogę
- wcierają sobie jedzenie we włosy
- rzucają wazonami albo talerzami
- wsadzają ręce w krem i wycierają o lustro albo o Wasze ubranie
- ciągle włażą na wszelkie blaty chociaż im się zabrania
- biorą np. karty i rozrzucają
- wyciągają wszystko z szuflad ale się tym nie bawią
- rysują po ścianach i podłogach
Podejrzewam, że tak
Małe złośliwe + chce zwrócić na siebie uwagę
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:10   #1530
Murszafka

Cytat:
kąpię się w nim - tzn dolewam do kąpieli i przenoszę sie w czasie i przestrzeni do rajskiego Spa na wyspie Bali

uwielbiam ten zapach, relaksuje mnie tak totalnie, a jako bonus zauważyłam że nie mam odmoczonych a potem wyschniętych stóp po takiej kąpieli, a po każdej mam zmarszczone i potem łuszczące się to info dla twrdzieli

ale piszą że organiczny można pić, dla niejadków, więc ja sobie odmawiam, jako że mam wręcz naprzeciwny problem

a taki zwykły dodawam do spreju do przecierania blatów kranów i pachnie mi w kuchni jak w raju
oraz do kominka czasem też ale to standard
Genialne z tymi blatami!!! Kupuję!! Kąpiel to nie dla mnie, od maleńkości nie umiem... Prysznic tylko, inaczej tracę oddech w wannie.

Powróciłam z apteki z siemieniem lnianym, będę pić

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Kliknięte

Mam nadzieję, że się niepotrzebnie nie najarałam, tam ludzie mają setki kliknięć... I to za takie sobie zdjęcia... Nie mówię, że moje jest jakieś wybitne, ale na niektórych w ogóle prawie nic nie widać...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości