|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
Ale obiecuje, że jak tylko skończymy zmiksowane zapasy z zamrażarki koniec z blenderowaniem A szkoda bo dostajemy w spadku po rodzicach ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ther momix ;p nie wiem co w tym złego, że trzeba było zamaskować hahahah
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry, Robert uskutecznia pierwszą drzemkę, a ja mam wolną chwilkę. Tyle mam rzeczy do zrobienia i nie wiem za co się zabrać...więc posiedzę i poczytam wizaż
![]() edytkaac mój tż od mikołaja dostanie czapkę i 2 pary skarpetek ![]() ja pewnie nic narazie, dopiero na święta i to w połączeniu z urodzinami bo mam 20 grudnia ![]() Robciowi chce grającą zabawkę kupić, ale nie umiem się zdecydować jaką... może jakieś sugestie? Margosia co do wyjazdu do rodziców to zostawałam parę razy na kilka dni, potem tż kompletnie nie wiedział co ma z dzieckim robić, nie potrafił się nim zając po rozłące... ogólnie to was czytam jak tylko mam czas, ale jakoś ciężko wbić mi się w rozmowę, tyle miesięcy tylko podczytywałam, chyba się przyzyczaiłam....
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wody to też słyszałam nawet w książce "język niemowląt" o tym czytałam tylko co z tego jak mój mały nie chce wody pić
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/profesjone-krzesel...734058782.html co myślicie o tym krzesełku? też nie wiem jakie mam kupić
|
|
|
|
#1535 |
|
Rozeznanie
|
My mamy krzeselko Chicco Polly Magic i jestem bardzo zadowolona
. Zaluhe ze nie kupilam go wczesniej bo jest od 0+ |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze wiesz kiedy kupsko idzie i mozesz na nocnik dac. Niech sie uczy ladnie. Mniej zasmiecenia globu pieluchami. Dziecko ktore ok.2lat uzywa pieluch, zuzywa 2tony :/ Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#1537 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka! Cytat:
W dzień ma dwie drzemki- czasowo różne od 20 minut do 1,5 godziny Nigdy nie utrafię ![]() Cytat:
Zdrówka dla Dzieciaczków i cierpliwości dla CiebieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W tym momencie jemy 3 stałe posiłki codziennie ![]() Jedlibyśmy już 5 ale ze względu na to, ze karmię piersią muszę Mu czasami podać, żeby mi cycków nie urwało ![]() Kciuki za wizytę ![]() A pomysł Mikołajkowy cudowny- aż chyba zgapię ![]() Cytat:
Każda z nas potrzebuje odpoczynku i porozmawiania z kimś i w momencie kiedy Tż nie bardzo może Cię odciążyć jest Ci ciężej niż innym MamomTż łatwiej będzie złapać kontakt z Robertem kiedy Młody będzie starszy i bardziej kontaktowy ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Miłego Dnia Dziewczyny i Kobiety I Maluchy
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Margo może nie jest mi ciężej niż innym mamom, każdej z nas jest trudno, a ja czuję jakąś presję, że muszę dać radę!
wszyscy mówią jaki Robert grzeczny i że pewnie nie sprawia kłopotów, no niby nie ale jak jesteśmy tylko we dwoje to jest całkiem inaczej niż jak pół rodziny stoi nad nim i mu guga... muszę schudnąć, ostatnio jak byłam w domu to mi taty kolega dowalił, że jestem gruba! niby tak niedosłownie, ale o to mu chodziło miałam nie jeść słodyczy i nie potrafię,a najlepsze jest to, że przed ciążą nie lubiłam słodkiego.... |
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Margosiu dziekuje za idpowiedz
Ciekawe tylko po co te sztywne schematy? W takim razie my tez powoli zaczniemy podawac miesko A jak u Was z kupami?
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
YEVeLE hyhy to na spacer jeszcze zdążę
![]() My na Mikołajki też drobne słodkie ale maz się zawsze wylanie,wiec muszę mu coś kupić ![]() SAmMi dobrze ze lepiej,poczekam na bardziej szczegółowe info Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
A mieliśmy iść na spacer
Zostawiłam Małego z osiołkiem, a sama szykowałam się chodząc po mieszkaniu i śpiewając przy tym piosenkę..umówiłam się nawet telefonicznie z koleżanką i jej małą Anią..Wracam a tu proszę..Olek chrapie Akcja odwołana |
|
|
|
#1542 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
dzonan jak słodko zasnął, często sam zasypia czy taki był zmęczony?
|
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
![]() Powiem Wam, że nockę mieliśmy beznadziejną bo aż 6 karmień- już nawet nie wiem o jakich godzinach bo tylko liczyłam ile ich było. Do tego wiercenie, a jak już spał to ja nie mogłam. Ale wiecie co? Kocham tego mojego urwisa Jak się do mnie śmieje, jak gada do słonika, jak puszcza bąka i się śmieje, jak mnie zaczepia A przed chwilą zaczęły mnie plecy boleć strasznie i brzuch- ale tak dziwnie, czuje się trochę jak przed porodem mam nadzieję, że to nie @ bo się wk.....Ide się kimnąć, bo M zasnął. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- U nas 2-3 spanka po 45min i jedna 2-3h na balkonie. |
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Hej robaczki!
Znowu nie moge cytowac. Chyba dam tej aplikacji 1 gwiazdke ![]() Ktoras pytala o rozszerzanie diety i mieso. To co na sloiczkach napisane dotyczy schematu MM, bo wiadomo ze kp zaczynaja od warzyw dopiero w 6 miesiacu wiec miesko w 7. Ja wprowadzam po tym jak zasmakuje wszystkich warzyw dla 4 i 5 miesiaca. Co do konsystencji to czytałam że słoiczki oznaczone po 6 miesiacu już maja wyczuwalne grudki. Nie wiem czy kiedys ogladalyscie program o ludziach ktorzy jedli np. tylko kilka produktow. Byl tam koles ktory od dziecinstwa jadl tylko i wylacznie zupe pomidorowa z puszki. Nie potrafił żuć i kazdy pokarm staly od razu mu sie cofal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce moje się budzi, więc uciekam.
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Idziemy do pediatry o 15,bo Gabi ma katar znów i kaszelek No i chcę się dowiedzieć,czy jej problemy z usypianiem i wzmożone marudzenie,niepokój to przez ząbki. Wszystkim mamom,których dzieci mają problemy ze snem polecam wypróbowanie kołysanek, u nas pomaga ta (w połączeniu z przytulaniem i trzymaniem na rękach i kolanach przez dłuższy czas): http://www.youtube.com/watch?v=X2GFoPdKlhY W temacie nocnikowania,chciałam tylko napisać,że dziecko ma kontrolę nad zwieraczami dopiero około 2-3 roku życia, dlatego my się nie będziemy spieszyć z sadzaniem Gabi na nocnik. Pewnie po roczku zaczniemy próby dopiero,bo wtedy zaczyna się kształtować gotowość do tej kontroli,ale jak wiadomo rozwój jest kwestią indywidualną i nie u wszystkich dzieci przebiega tak samo.
|
#1548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już nie wiem do końca czy to refluks czy on ma po prostu delikatny brzuszek czy co. Bo nie ulewa już ani trochę tylko pociągnie kilka łyków i się spina i jest ryk. Lekarz twierdzi, że to refluks ale mi coś nie daje spokoju i chyba zrobimy sami usg brzuszka |
||
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleks znow swiruje, przespal sie pol godziny i znow marudzi.Przewraca sie na brzuch jak lezy na macie i wyje, bo on nie chce na brzuchu, a jak wezme na plecy to fik i znow..... Ghia a to alergie chodzilo, bo nie doczytalam wczesniej - trybie ostatnio jak diesel na mrozie
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postaram się nadrobić ![]() Ale odpowiadam na pytanie: nie Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
dzoan-przyznaj się,że zagoniłaś swoje dziecko do przedświątecznych porządków,dlatego padło ze zmęczenia
![]() Ev-miałaś noc pełną atrakcji,jednym słowem;Aleks buziaka od ciotki dostaje,żeby katarzysko paskudne przeszło. edytkaac-myślałam o prezencie mikołajkowym,ale doszłam do wniosku,że wolę kupić coś konkretnego pod choinkę(oczywiście w necie,nienawidzę chodzić do sklepów,szczególnie teraz z wózkiem) magdalenne-współczuję,oby to nie było nic strasznego. stokrotka-zdrówka dla Was Surka-śliczna ta Twoja córa,już Jaśka chciałam w kolejce do niej ustawić,ale widzę,że Perse mnie ubiegła ![]() Surka,fiazo-ja od kilku nocy nie mogę w ogóle zasnąć i szlag mnie trafia,bo zmęczona jestem okrutnie,jak każda z mam;przewracam się z boku na bok i coraz durniejsze myśli przychodzą mi do głowy.Dzisiaj (wczoraj )około północy doszłam do wniosku,że wychodzi ze mnie w postaci bezsenności pooperacyjny stres.A teraz się pochwalę.Jasiek dostał paczkę mikołajkową ode mnie z pracy Po cichu Wam powiem,że już bym chciała wrócić do pracy...tak mi się wydaje przynajmniej...no kurczę,muszę to przemyśleć.Czas na donos-rano tak mi się syn skupolił,że do kosza razem z pampkiem poszła piżamka(i tak była już za mała )Czegoś takiego moje oczy jeszcze nie widziały po samą szyję
|
|
|
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Weszłam do pokoju, a Mały leży sobie i patrzy w sufit, podeszłam, a on uśmiech
![]() póki orkan nie uderzy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
choć nie zasługuje, ale wiadomo, że też je będę jadła ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie, u mnie niestety po skończonym przez dziecko roczku paczki dają..ciekawe czemu ![]() Zdolnego masz synka
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka odpowiadam na pytanie. Nie jest marduny śpi dalej. W ogóle to ja nie jestem pewna czy on się budzi nie wiem czy przez sen czasem nie zaczyna się wiercić bo jak go biorę oczy ma zamknięte.
Dobra idę się uczyć jutro egzamin a dziś jeszcze szczepienie Antka więc proszę o magiczne kciuki |
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
lemurki chrzestną Łukaszka jest moja przyjaciółka
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1560 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeważnie koło 7, ale dzisiaj wstała koło 5, ale zawsze śpimy potem jeszcze chociaż do 9 Ona jest taka, że jeśli ja śpię/nie ruszam się to ona śpi dopóki nie wstanę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o jedzenie z kawałkami, to moja lila już takie pochłania. Porcje, które podawałam jej na początku były za małe, żeby udało mi się jej zblenderować, więc miksowałam jej mikserem i tak zawsze były jakieś kawałeczki, a ona dawała radę. Teraz jej blenderuję, ale chyba powróce do miksera ![]() Dzisiaj u mnie naleśniki z serem i truskawkami
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

ther momix ;p nie wiem co w tym złego, że trzeba było zamaskować hahahah

KCIUKI DLA ADASIA

Zdrówka dla Dzieciaczków i cierpliwości dla Ciebie

No i chcę się dowiedzieć,czy jej problemy z usypianiem i wzmożone marudzenie,niepokój to przez ząbki.