|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Chciałam wam napisać przepis na zupkę wg którego gotuję dla niuni,zmieniając tylko składniki
Tą akurat robiłam wczoraj. Może komuś się przyda.-kilka różyczek brokuła -1 średnia marchewka -pół pietruszki -trochę pora -2 małe ziemniczki -kilka kropelek oliwy z oliwek Wszystkie warzywa ugotować w małej ilości wody, odcedzić. Wrzucić do blendera, dolać pół szklanki przegotowanej wody, zmiksować. Dodać oliwę, po ostygnięciu część podać dziecku, a część odlać do pojemniczka i przechowywać w lodówce na następny dzień. Jeśli warzywa nie były wcześniej mrożone można zamrozić zupkę. ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Mniam! A u mnie zupa kalafiorowa i racuchy,ale bez jabłek,bo mi się nie chce obierać i kroić Dzięki za kciuki
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie będzie mnie przez pewien czas.
dzisiaj zmarła mi babcia. na dodatek mój pracodawca zamienił się z baranem na głowy i chyba wylądujemy w sądzie. wiem, że wtedy nie będę miała już do czego wracać po macierzyńskim, ale przestało mi zależeć. nie ta praca, to inna. będę Wam czytała.
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w sprawie pracy trzymam kciuki Oby wszystko skończyło się dla ciebie jak najlepiej.
|
|
|
|
|
#1564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A racuchy z jabłkami sama bym z chęcią wciągnęła ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lachryma przykro mi z powodu babci Oby się nie skończyło w sądzie to z pracodawcą
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny Za nami pierwsza noc w domu ![]() Jutro wracamy na kontrolę do szpitala, liczymy, że wszystko będzie ok i pod koniec przyszłego tygodnia uda się zarezerwować salę operacyjną na wyjęcie cewnika ![]() 19 września nasz świat zawalił się po słowach lekarzy, że Adaś ma skomplikowaną wadę serca.... a pojechaliśmy "tylko" do szpitala z gorączką i wymiotami po szczepieniach... Później jeden szpital, drugi, operacja, kryzys na intensywnej terapii, na koniec zapalenie wsierdzia i 7 długich tygodni leczenia antybiotykami. To była długa droga przepełniona strachem nie o zdrowie ale o życie naszego synka. Jednak dzisiaj już bez większego strachu mogę powiedzieć, że to co się działo przez ostatnie tygodnie już za nami ![]() A to 5 miesięczny Adaś dzisiaj rano- po pięknie przespanej nocy, wypoczęty, szczęśliwy i gotowy do zabawy ![]() Jeszcze raz dziękujemy za wszystko ![]() Wasze kciuki są magiczne
|
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku-uściskaj Adasia ode mnie i od Jaśka
lachryma-bardzo mi przykro,mocno Cię przytulam.Trzymaj się. |
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w domu Adasiu!!!!
Jak będziesz starszy to każdej z cioć z obrazu nad łóżeczkiem musisz posłać laurkę. ![]() Nasz dzielny chłopczyk! |
|
|
|
#1571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agent zrobił mamę w jajo ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wywalczysz u szefa swoje, choćby w sądzie. Cytat:
śliczny ten Adaś!! za jutro!
|
|||
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa
jedna bitwa wygrana! fajnie być w domu co? ))
|
|
|
|
#1573 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : confused:Witaminy i minerały przecież podczas gotowania uwalniają się i są w tym wywarze... więc zdecydowanie zdrowiej jest nie odcedzać ugotowanych warzyw, a miksować z tą wodą w której się gotują ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż biorąc przykład z Oliath hha ha ha to mój Tż najprawdopodobniej od stycznia będzie bezrobotny... ciekawe tylko czy będzie częściej w domu ;p Cytat:
Peter nie ma problemu z kupkami Bodajże na słoiczkach hippa jest napisane jak dany produkt wpływa na kupę, czy rozrzedza czy zagęszcza i wtedy można dostosować odpowiednie pokarmy do odpowiedniej sytuacji ![]() Cytat:
Kciuki! Cytat:
) A jesteśmy tylko na piersi
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-12-05 o 12:36 |
||||||||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Jak my cholerka pojedziemy jutro samochodem do miasta zobaczyć Mikołaja w czasie huraganu? Mamy komin sporych rozmiarów, więc przylazłby do nas, a on nie. Za stary, za gruby i do niego jeździć trzeba...
|
|
|
|
#1575 | |||
|
Konto usunięte
|
Cynamonku zryczałam się, jak zobaczyłam PRZESZCZĘŚLIWEGO Adasia... Oby w Waszym życiu już zawsze świeciło tylko słonko!!!
Była u mnie babcia... Ładnie pięknie, ale ona ma taki donośny głos, Mały ma rozwalony cały dzień, śpi mi teraz w porze karmienia, ze spaceru nici. A jak babcia zadzwoniła do dziadka, który jest przygłuchy i zaczęła wręcz krzyczeć do telefonu, to Artek się tak strasznie pobeczał... No nic, teraz już cisza, spokój i wracamy na nasze tory, choć nie wiem, jak dzisiaj ustawię dzień, bo wszystko nam się pomieszało. Co do Mikołaja, ja sobie kupiłam książkę, TŻ grę i wszyscy szczęśliwi :P Cytat:
Cytat:
Dziś dam pół słoiczka jabłuszek i trochę ziemniaka z dynią. Cytat:
A co do pracodawcy, brak słów.... |
|||
|
|
|
#1576 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wciąż czekam na kwiaty i ich nie, więc prezentu nie dostanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Zaraz będę nadrabiać, chciałam się tylko zapytać czy myslicie że dziecko kp może się przejadać???? bo mi sie wydaje że Adaś się przejada coraz częściej ma chrapkę po jedzeniu i odbija mu się pokarmem. Niedawno płakał więc go wzięłam na ręce a ten mnie delikatnie obrzygał i się uspokoił karmię go co około 3 godziny. A tak w ogóle to byłam wczoraj u siebie w pracy bo mi się umowa kończy 31.12 no i niestety nie przedłużą mi umowy bo nie ma gmina kasy także super. No i aby miło zakończyć wczorajszy dzień pokłóciłam się z Tż o jego palenie nienawidzę jak gada że nie mamy kasy i robi z nas dziadów a sam jara paczkę dziennie i chleje co wieczór piwo albo dwa - sory ale miesięcznie to nas kosztuje ponad 400 zł lekką ręką. No to albo stać nas i on pali i pije codziennie piwo, albo nas nie stac i rzuca fajki. Ja wiem, że pracuje cięzko i browarów mu nie wypominam, niech sie odstresuje. Ale fajki zdecydowanie mógłby rzucić![]() Cytat:
![]() Trzymaj się. Cytat:
![]() Tak bardzo się cieszę Adaś jest uroczym, silnym i dzielnym małym mężczyzną. |
||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jest fajny artykuł o warzywach
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...emowlecia.html I jeszcze coś takiego: http://www.mamazone.pl/artykuly/male...iemowlaka.aspx |
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cynamonki bardzo się cieszę,że już w domku jesteście
|
|
#1580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A praca sie mie stresuj. Tak jak piszesz jak nie ta to inna Ja ostatnio smazylam Wojtusiowi na kolacje on zjadl 2 a ja 22 ![]() Cytat:
Moc dla Was.A jak Adas reaguje na dom?
|
|
#1581 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieje ze jakos uda sie zaradzic i trzymam kciuki za poprawe! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44019647]Czy można solą fizjologiczną zakropić oczko??[/QUOTE] Pewnie Cytat:
![]() No to musicie zakupic wlasny samochod Cytat:
Cytat:
Z obu powodow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cudnie!!Ps. Nasza rehabilitantka ma dobrego tlumacza od dokumentow medycznych Pakuje cala moją ferajne bo jak co roku jedziemy w gory ze znajomymi i dzieciakami na mikolaja dzieciakow bedzie 12 wiec bedzie wesolo Aaaa i u nas najwazniejsza wiadomosc dnia, odebralam drugi wynik posiewu i ogolny moczu i bakterii niet !!!??? |
||||||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44028961]
Pakuje cala moją ferajne bo jak co roku jedziemy w gory ze znajomymi i dzieciakami na mikolaja dzieciakow bedzie 12 wiec bedzie wesolo Aaaa i u nas najwazniejsza wiadomosc dnia, odebralam drugi wynik posiewu i ogolny moczu i bakterii niet !!!??? Za wynik ![]() Wyjazd w góry... mmmm
|
|
|
|
#1583 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
I napiszę Wam jeszcze że wczoraj była u nas rehabilitantka, Adaś ogóle rozwija się bardzo ładnie, z niektórymi rzeczami wyprzedza swój wiek, ale ma bardzo słabe mięśnie brzuszka dlatego nie ciągnie główki do sadu i nad nimi mamy pracować
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla Aleksa.Cytat:
Cytat:
Elaine jak brat??? wybacz jak pisalaś ale nie doczytałam ![]() Cytat:
Zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
Cytat:
Teso super, że posiew ujemny
|
|||||||||
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
LACHRYMA przykro mi z powodu straty
i szefa palanta![]() CYNOMONKU 19 września zawalił się Wam świat, ale najważniejsze, że wiarą i miłością już go odbudowaliscie. I będzie najcudowniejszy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witajcie w domu CYNAMONKI kochane!!! Lachryma: Przykro z powodu śmierci a pracodawce to bym
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj smakuje, dzisiaj przygotowała 2 porcje (jedna dzisiaj druga jutro) ziemniaka, dyni i brokuła i zjadła obie
![]() Cytat:
Ale masz spust [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44028961] Pakuje cala moją ferajne bo jak co roku jedziemy w gory ze znajomymi i dzieciakami na mikolaja dzieciakow bedzie 12 wiec bedzie wesolo Aaaa i u nas najwazniejsza wiadomosc dnia, odebralam drugi wynik posiewu i ogolny moczu i bakterii niet !!!??? Brawa za wyniki i wyjazd
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam Was, ale nie mam siły nic pisać. Umieram z bólu. Wybaczcie.
Napiszę tylko Cynamonki witacie w domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
lachryma współczuje z powodu babci
cynamonki strasznie się ciesze że już jesteście w domu, też trzymałam za was kciuki już teraz musi być wszystko dobrze!magolina nam doktor mówiła, że piersią nie może się dziecko przejeść... a co do tż to jak bym czytała o swoim ma tak samo! tak mnie to wkurza,a od kiedy jest mały szkoda mi energii tracić na tłumaczenie i kłótnie... teso super że wyniki są dobre
|
|
|
|
#1589 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi, Kochana.A pracka sie znajdzie lepsza na pewno co Twoj szefu nawywijal, ze az tak zareagowalas?Cytat:
od 6 miesiaca = po skonczeniu 5 Cytat:
E tam bitwa ![]() Kawal wojny wygrali, teraz będą tylko dobijac rozproszne sily wroga ![]() Cytat:
. Jakos zawsze sie na te faje uciula chocby nie wiem co. Taki nalog podly i momo wszystko niewart klotni, kochana. Tylko niech nie pali w domu, bo smrod wszedzie, nawet swiezo wyprane ciuchy w szafie lapia natychmiast ten syf ![]() Moze niech sprobuje elektronicznego, ja rzucalam palenie bezskutecznie wiele lat, a teraz od 2 lat palę e-papierosa, nie-smiesdzacego i nie-rakotworczego (chyba, choc tego nie wie nikt [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44028961] No sami sobie strzelili w kolano jak dali mezowi na takim odpowiedzialnym stanowisku umowe na czas okreslony z miesiecznym okresem wypowiedzenie ![]() No to musicie zakupic wlasny samochod [/QUOTE] A nie, mial na czas nieokreslony, 3 mies. wypowiedzenia, ale nie byl w stanie juz tam pracowac po prostu, totalne wypalenie, wstret i niemoc, wiec za porozumieniem stron zazadal wczesniejszego zakonczenia wspolpracy
|
|
#1590 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pracodawcy - obyś nie musiała tracić sił i energii na jakiegoś barana. Oby sprawa rozwiązała się dla Ciebie pomyślnie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Tą akurat robiłam wczoraj. Może komuś się przyda.

Dzięki za kciuki 
Oby wszystko skończyło się dla ciebie jak najlepiej.

Oby się nie skończyło w sądzie to z pracodawcą 

agent zrobił mamę w jajo
śliczny ten Adaś!! 

także super. 
dla Was.

co Twoj szefu nawywijal, ze az tak zareagowalas?
. Jakos zawsze sie na te faje uciula chocby nie wiem co. Taki nalog podly i momo wszystko niewart klotni, kochana. Tylko niech nie pali w domu, bo smrod wszedzie, nawet swiezo wyprane ciuchy w szafie lapia natychmiast ten syf