Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 12:54   #4561
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
ale jestem

Nam na SR mówili, że często tak jest, że troszkę więcej problemów mają dziewczyny wysportowane, bo mięśnie wyćwiczone są sztywniejsze...
Mam nadzieję, że będzie lepiej

Mi tez lekarka na stawianie macicy kazała łykać magnez nawet 3x1
Tylko mnie to twardnienie nie boli, tylko jest troszkę niekomfortowe, ale np 2 ostatnie wieczory miałam takie, że bardzo często mi twardniało i nie wiem, co mam zrobić. Jak się powtórzy, to chyba zadzwonię do lekarki.

I pępek też mnie kiedyś bolał
No i to jest niestety prawda, o czym sromotnie przekonałam się podczas pierwszego porodu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:57   #4562
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale okazja Wybieram się do tesco
Daj znać jak te łóżeczko
Ja teraz myślę, bo były większe rozmiary i mogłam wziąć jeszcze na 68 cm. Bo wzięłam tylko na 62. Co z tego, że takie same, ale okropnie tanie.

Czekam na tżta aż zadzwoni, ze skończył pracę i dopiero zadzwonię się umówić co do tego łóżeczka.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:03   #4563
monkaa321
Zakorzenienie

koziemleko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Powiesz mu o tym?
widział całą sytuację ale poklepałam, położyłam na kaloryfer do wyschnięcia

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj wysłali paczke z apteki gemini. Mam nadzieję, że jutro będzie

Dzisiaj w nocy ma być wichura podobno. U mnie już wieje
też słyszałam... Mam tylko nadzieje, że tż uda się szybko przesiąść i wrócić do mnie bo inaczej to zmarznie okropnie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:05   #4564
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
jak tak piszecie to wychodzi na to, ze ja tez robie wszystko zle, a moje zelazo ostatnio wynioslo 13,8, przedostatnio 13, 5 Ciekawe jak to u mnie jest, tez lacze duzo rzeczy na kanapkach, ser z szynka, jajka, pomidor itd. pietruszki w ogole nie lubie Odzywiam sie w sumie od lat tak samo - z wyjatkiem tego, ze w ciazy mam czesciej ochote na smieciowe jedzenie Może jakieś obiady bogatożelazowe jem
Może dużo w ogóle od całej diety zależy. Skoro moje jedyne mięso było na kanapkach tylko od czasu do czasu i łaczone niewłasciwie to i hemoglobina spadła. Nigdy nie miałam anemii, mocno mięsożerny człowiek jestem a teraz dziecko je odrzuca, mną rządzi, a ja się stosuję do mlecznej i słodkiej diety choć to w ogóle nie moja bajka jest. Ale koniec z tym

Cytat:
Może trochę te produkty osłabiają wchłanianie żelaza, ale widocznie Ty nie masz problemu z jego wchłanianiem, ja też mam dobre wyniki żelaza, a jem i jajka, i piję kawę, herbatę.
A jajka takie prawdziwe z wolnego wybiegu mają dużo żelaza w sobie i omega-3
Mam rodziców na wsi i jajka z własnego gospodarstwa i wierz mi, że czuje różnicę w smaku, nawet w wyglądzie
A tato posadził jeszcze pietruszkę w skrzynce i będe miała świeżą natkę uwielbiam ją na kanapkach

Mam dzisiaj okropny dzień. jest ponuro, szaro i przygnębiająco za oknem, w dodatku trochę problemów w rodzinie i jak zwykle się przejmuję Tylko dlaczego zawsze wszyscy do mnie z problemami przychodzą
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:09   #4565
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
sęk w tym, że nie mam o czym opowiadać, bo wzięłam tylko Katarek. tak tanio i bez opłaty za wysyłkę, to nigdzie nie ma. a dziś patrzę - witaminy mi się kończą byłam przekonana, że dopiero co zaczęłam opakowanie...

a sama paczka - mega dobrze zabezpieczona. pudełko z katarkiem owinięte folią bąbelkową, włożone do większego pudełka, w nim też sporo folii i jakieś ulotki.

generalnie polecam - to były moje pierwsze zakupy w tej aptece i pewnie nie ostatnie.

a propos skurczy wszelakich - 2 dni temu o 6 rano złapał mnie skurcz łydki, aż małża obudziłam, żeby mi to rozmasował. do tej pory mnie tam boli. jak zakwas. utykam normalnie.
Dobra i ta wiedza Ja ciągle kompletuje swój koszyk, ale nad każdym produktem zastanawiam się cały dzień Masakra jakaś z tą wyprawką.
Dobrze, że jest ta apteka, bo można powybrzydzać. W stacjonarnej pewnie brałabym co jest, a potem narzekała, że nie potrzebne czy nie takie jak trzeba

Idę sobie zrobić kawę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:14   #4566
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Mam rodziców na wsi i jajka z własnego gospodarstwa i wierz mi, że czuje różnicę w smaku, nawet w wyglądzie
A tato posadził jeszcze pietruszkę w skrzynce i będe miała świeżą natkę uwielbiam ją na kanapkach

Mam dzisiaj okropny dzień. jest ponuro, szaro i przygnębiająco za oknem, w dodatku trochę problemów w rodzinie i jak zwykle się przejmuję Tylko dlaczego zawsze wszyscy do mnie z problemami przychodzą
Ja kiedyś miałam jajka od gosposi i ja nie czułam różnicy w smaku tylko mi się wydaje, że to przez moje kubki smakowe, one jakies takie niedorozwinięte Czasami kupuję takie jajka, bo one mają bardzo ładny stosunek omega-3 do omega-6

Przychodzą do Ciebie, bo pewnie jesteś najlepsza w pocieszaniu Niby zaszczyt, ale wiadomo...

Cytat:
Dobra i ta wiedza Ja ciągle kompletuje swój koszyk, ale nad każdym produktem zastanawiam się cały dzień Masakra jakaś z tą wyprawką.
Dobrze, że jest ta apteka, bo można powybrzydzać. W stacjonarnej pewnie brałabym co jest, a potem narzekała, że nie potrzebne czy nie takie jak trzeba
Ja ogółem wole sklepy samoobsługowe. Pooglądać, poczytać, zastanowić się, dlatego mi ta apteka pasuje bardzo
Chociaż są apteki samoobsługowe, ale nie ma znowu tam chyba wszystkiego co na gemini.

Stary 2013-12-05, 13:17   #4567
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczynki za wszystkie życzenia imieninowe - bardzo to miłe!!

Powoli zaczynam szukać innego określenia niż słonica, bo wydaje mi sie, że slonie są bardziej sprawne niż ja

Wczoraj to juz sie zalamalam. Jak próbowałam sie podnieść z lezenia i napielam brzuch, to nad pepkiem pojawiło mi sie podluzny uwypuklenie. I co? Mam rozstęp mięśni prostych brzucha!! Nic tylko sie zalamac A brzuch przed ciążą miałam jak deska, bo dużo cwiczylam Do tego chyba robi mi sie przepuklina pępkowa. No humor nam z d...py od wczoraj.

Jutro zaczynam 24tc i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie chodzić z tym brzuchem jeszcze 16tyg. Nie chcę znów urodzić w 32tc bo to trochę za wcześnie było, ale tak 35-36 to juz mogłabym rodzic. Jeszcze teraz to rozejscie doszło to juz w ogóle masakra.
Wybaczycie moje marudzenie? Nie emanuje dzisiaj niczym dobrym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzisiaj taki dzień powiem tyle nie martw się dzięki hormonom jutro będziesz miała całkiem inne podejście

Cytat:

Mi tez lekarka na stawianie macicy kazała łykać magnez nawet 3x1
Tylko mnie to twardnienie nie boli, tylko jest troszkę niekomfortowe, ale np 2 ostatnie wieczory miałam takie, że bardzo często mi twardniało i nie wiem, co mam zrobić. Jak się powtórzy, to chyba zadzwonię do lekarki.

I pępek też mnie kiedyś bolał
Ja muszę się zapytać gina bo ostatni tydzień co wstaje i zrobię kilka kroków brzuch mi twardnieje

Cytat:

Dzisiaj w nocy ma być wichura podobno. U mnie już wieje
No trąbią o tym od rana, aż zaczynam się bać

Cytat:

Od rodziców dostajesz bardziej obsrane?

Widzę, że naprawdę dzisiaj jest taki beznadziejny dzień więc przesyłam Wam i dzieciaczkom tonę buziaczków :cmok :

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 13:25   #4568
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Możecie być ze mnie dumne, wreszcie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej!
I co się dogadałyście? Ja własnie ostatnio dowiedziałam się, że moja środowiskowa jest do kitu, bardzo niemiła babka i teraz muszę zrobić jakiś research po innych Dobrze, że nie ma rejonizacji.

Cytat:
Mi dzisiaj wysłali paczke z apteki gemini. Mam nadzieję, że jutro będzie
Ja w poniedziałek zamawiałam 2 paczki jedną po południu i drugą wieczorem, bo mąż mi kazał coś dokupić i jedna przyszła wczoraj, jedna dzisiaj.
Ja tylko po 1 rzeczy zamawiałam, ale mnie rozbawiło właśnie to pakowanie Zamówiłam mężowi takie listki na podniebienie przecie chrapaniu 2 paczki i oni tak to szczelnie pozawijali w folię bombelkową i jeszcze na kartonie naklejka, że delikatne w środku

Cytat:
może kawusia i coś słodkiego na poprawę humoru?

Cytat:
Ja ogółem wole sklepy samoobsługowe. Pooglądać, poczytać, zastanowić się, dlatego mi ta apteka pasuje bardzo
Chociaż są apteki samoobsługowe, ale nie ma znowu tam chyba wszystkiego co na gemini.
No mam to samo, jesli przychodzi do pierduł to strasznie niezdecydowana jestem - naprawdę potrafię 15 min nad żelem pod prysznic stać I jak stoi nade mną ekspedientka to zwykle albo biorę szybko i potem żałuję albo "to ja dziękuję na razie" i wychodzę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:30   #4569
monkaa321
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja zrobiłam swoją wyprawkę w aptece gemini w niecały dzień
Nie ma się chyba co za bardzo roztrząsać nad zakupem, ja bynajmniej wychodzę z takiego założenia. Skorzystałam z listy od Eli głównie jeśli chodzi o chusteczki nawilżone i płatki kosmetyczne. A reszta to "jak leci"

Cytat:
Ja kiedyś miałam jajka od gosposi i ja nie czułam różnicy w smaku tylko mi się wydaje, że to przez moje kubki smakowe, one jakies takie niedorozwinięte Czasami kupuję takie jajka, bo one mają bardzo ładny stosunek omega-3 do omega-6
ja już od kilku lat jem takie domowe i powiem Ci, że już nie zjadłabym takich ze sklepu nie mają koloru, ani smaku.. A takie swojskie to jest pyszne tylko pływa w nim dużo zarodków od kogucika
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-12-05 o 13:33
Stary 2013-12-05, 13:32   #4570
teQiba
Moderator

Cytat:
a sama paczka - mega dobrze zabezpieczona. pudełko z katarkiem owinięte folią bąbelkową, włożone do większego pudełka, w nim też sporo folii i jakieś ulotki.
Oj tak... Zabezpieczona jest na maksa - kazdy produkt poowijany i pozaklejany jakby conajmniej przez tornado ta paczka miala przejsc
Ja tez dzisiaj dostalam paczke - i tylko termometrow brakuje mi do wyprawki apteczanej

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
widział całą sytuację ale poklepałam, położyłam na kaloryfer do wyschnięcia
No to wesolo

Cytat:
Tylko dlaczego zawsze wszyscy do mnie z problemami przychodzą
Mam ten sam problem Nawet w ciazy mi nie odpuszczaja. Ale nie denerwuj sie - pamietaj ze to ten ktos musi sie uporac z tym problemem i nic sie na to nie poradzi...
Stary 2013-12-05, 13:33   #4571
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie demonizujcie jajek
ani herbaty, tudzież kawy czy innych antyżelazowych rzecz
Chodzi o to, żeby nie brać ich RAZEM z tabletką, a nie że w ogóle.
To tak jak z antybiotykiem i probiotykami Nie razem, bo to się mija z celem, tylko np. godzinę czy dwie po.

A ja mam dzisiaj wolne i właśnie się zwlekłam z wyrka Chciałam iść do sklepu, bo mam na coś straszną ochotę, ale nie wiem na co.. Wiem tylko, że nie ma tego w domu... Ot, zagadka...
Ale pada deszcze, wieje i w ogóle d.wata pogoda, więc się zadowolę bananem, jabłkiem i gruszką
Mam 1/5 kołderki zrobioną Może dziś dojdę do 1/3 Będzie z jednej strony beżowo-biała, a z drugiej niebiesko-biała, więc mam opcję na każdą ewentualność płciową
Miłego dnia, bez skurczów, drętwień i innych dolegliwości
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:35   #4572
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
I co się dogadałyście? Ja własnie ostatnio dowiedziałam się, że moja środowiskowa jest do kitu, bardzo niemiła babka i teraz muszę zrobić jakiś research po innych Dobrze, że nie ma rejonizacji.
Moja sprawdzona przez kuzynkę i przyjaciółkę, więc myślę, że i ja będę zadowolona. Oddzwoni do mnie wieczorem to się dokładnie umówimy. Juz po krótkiej rozmowie wydaje się byc fajna

A ja nadal czekam na maila, że paczka z apteki została wysłana, ale nie liczę, że dotrze w tym tygodniu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:35   #4573
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja w poniedziałek zamawiałam 2 paczki jedną po południu i drugą wieczorem, bo mąż mi kazał coś dokupić i jedna przyszła wczoraj, jedna dzisiaj.
No to ich naciagnelas
Stary 2013-12-05, 13:50   #4574
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Od rodziców dostajesz bardziej obsrane?
przez ciebie się turlam tu normalnie
Moja babcia dała kiedyś tacie jajka a on na to:
"ale mamo takie obsrane"
a ona:
"ale tego się nei je ze skorupką"

Cytat:
kurde właśnie się obudziłam o co chodzi z tą położoną, już mam po jakąś dzwonić?? Skąd wy je znajdujecie? Bo ja nie wiem gdzie to się szuka. W przychodni ciągle jestem zarejestrowana tej co była obok domu rodziców a już kilka lat na swoim i jeszcze tu gdzie mieszkam żadnej nie wybrałam bo w sumie tylko chodze do gin i to prywatnie a jak już coś jadę do mamy.
Stary 2013-12-05, 13:52   #4575
Tequillla
Zadomowienie

Dziś, w 4 dniu 22 tygodnia ciaży nastąpił przełom. Kupiłam swojemu ewentualnemu synkowi pierwszy ciuch: kaftanik w samochodziki
Byłam też w największym w mieście tesco ale tanich bodziaków u mnie nie było
Stary 2013-12-05, 13:58   #4576
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
każdy widział mój brzuchol i nikt, nikt, nikt mnie nie przepuścił na przód!
Bosh, takie rzeczy to tylko w PL... Mogę narzekać na Irlandię przez miesiąc non-stop, i mam na to świadków, ale takie rzeczy tu się po prostu nie zdarzają. W kolejce przepuszczanie to na porządku dziennym i wcale nie trzeba być w ciąży, wystarczy, że masz mało produktów, a ten przed tobą ma cały wózek, i cię przepuszcza bez problemów i z uśmiechem na ustach. I to jest na porządku dziennym. Czasem siedzę na kasie i widzę takie rzeczy non stop. Ostatnio przyszła kobieta z 3 dzieci, to też jej 2 inne klientki rozpakowały wózek na kasę, a potem popakowały zakupy w torby, a ile się naśmiały po drodze i nagadały to swoją drogą. To chyba tylko nasza polska przywara jest

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Mi nie ale tż tak. Ost. sniła mu sie blondynka z niebieskimi oczami.. Hmmmm.. dziwne... tż brunet o sniadej karnacji... u mnie w rodzinie mama, tata, brat bruneci (a ja ciemne oczy tylko szatynka) tz sie smieje że przywiozlam aryjczyka (na wycieczce w Berlinie byłam w okolicy zapłodnienia:brz ydal:
Też miałam dziś dziwny sen... W sumie drugi raz mi się młode śniło dopiero, ale za to jak... Dużo czytam o porodach w wodzie ostatnio, bo tak chciałabym rodzić. No i dziś mi się śniło, że płynęłam sobie statkiem, który się nagle rozbił, a ja tak pływałam potem w tej wodzie, aż zaczęłam rodzić, a potem za mną to małe tak pływało przyczepione pępowiną...
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie sny mieć, hę??
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:03   #4577
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś, w 4 dniu 22 tygodnia ciaży nastąpił przełom. Kupiłam swojemu ewentualnemu synkowi pierwszy ciuch: kaftanik w samochodziki
Nooooo gratuluję!!! A ja z ubrań jeszcze nic. W aptece zakupiłam kilka rzeczy (majtki jednorazowe, podklady, 2smoczki, szczotka. grzebyk, nożyczki cążki pilniczek i witaminki) MAm nadzieję że to wszystko, jeszcze koszule dokupie Wogóle to jak dziecko we mgle w tym temacie się poruszam. Z ubrań nei mam nic.. Kol. w tesco zakupiła body w 5-cio paku ale na 9 i 18m-cy-to jakowyprawki nie liczę
Boshhh... naprawde mnie to przeraża
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:09   #4578
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
ani herbaty, tudzież kawy czy innych antyżelazowych rzecz
Chodzi o to, żeby nie brać ich RAZEM z tabletką, a nie że w ogóle.
To tak jak z antybiotykiem i probiotykami Nie razem, bo to się mija z celem, tylko np. godzinę czy dwie po.
Ja kiedyś byłam na tyle perwersyjna, że magnez popijałam kawą .

Cytat:
A ja mam dzisiaj wolne i właśnie się zwlekłam z wyrka Chciałam iść do sklepu, bo mam na coś straszną ochotę, ale nie wiem na co.. Wiem tylko, że nie ma tego w domu... Ot, zagadka...

Cytat:
Mam 1/5 kołderki zrobioną Może dziś dojdę do 1/3 Będzie z jednej strony beżowo-biała, a z drugiej niebiesko-biała, więc mam opcję na każdą ewentualność płciową
Aaaa, jak ty to robisz? We mnie naucz też!

Cytat:
Mi też dokucza ten III trymestr
- bolą mnie nogi - boję się żylaków
- nie mogę zasnąć
- jest mi duszno
-mam zadyszkę jak wejdę po schodach
- czuję się jak orka
- mam zachcianki żywieniowe dopiero teraz
- wyszły mi wszystkie blizny potrądzikowe. Były już blade i znowu wyglądam okropnie
- mam humorki

Ale z drugiej strony im bardziej cierpie tym bardziej chcę już rodzić
Otóż to! Patrzmy na pozytywy!!!

Dołączę się do grona malkontentów. Co do pogody to u mnie już od jakiś 2 tyg, co dzień buro i ponuro. A dziś wgl jakiś pechowy dzień - wszystko mi z rąk leci. I nawet komp się zawiesza . Mykam bo jeszcze zaraz na dokładkę spóźnię się na kurs.

Do później,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:25   #4579
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
ja już od kilku lat jem takie domowe i powiem Ci, że już nie zjadłabym takich ze sklepu nie mają koloru, ani smaku.. A takie swojskie to jest pyszne tylko pływa w nim dużo zarodków od kogucika

Cytat:
Oj tak... Zabezpieczona jest na maksa - kazdy produkt poowijany i pozaklejany jakby conajmniej przez tornado ta paczka miala przejsc
Ja tez dzisiaj dostalam paczke - i tylko termometrow brakuje mi do wyprawki apteczanej
Wow zazdroszczę, że masz już wszystko

Cytat:
Też miałam dziś dziwny sen... W sumie drugi raz mi się młode śniło dopiero, ale za to jak... Dużo czytam o porodach w wodzie ostatnio, bo tak chciałabym rodzić. No i dziś mi się śniło, że płynęłam sobie statkiem, który się nagle rozbił, a ja tak pływałam potem w tej wodzie, aż zaczęłam rodzić, a potem za mną to małe tak pływało przyczepione pępowiną...
Stary 2013-12-05, 14:28   #4580
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pada deszcze, wieje i w ogóle d.wata pogoda, więc się zadowolę bananem, jabłkiem i gruszką
Miłego dnia, bez skurczów, drętwień i innych dolegliwości
no ja już lada dzień będę kończyć swój kocyk, będziemy się chwalić coby nam dziewczyny zazdrościły

Cytat:
A ja nadal czekam na maila, że paczka z apteki została wysłana, ale nie liczę, że dotrze w tym tygodniu
a kurier jeździ w soboty? Bo jak mi jutro przyjdzie mail że wysyłają a my akurat jedziemy na weekend do domu to będzie lipa straszna

Cytat:

Cytat:

Stary 2013-12-05, 14:31   #4581
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
przez ciebie się turlam tu normalnie
Moja babcia dała kiedyś tacie jajka a on na to:
"ale mamo takie obsrane"
a ona:
"ale tego się nei je ze skorupką"
o ja pitole!
Mi się przypomniało, jak kiedyś mój wujek na imprezie zjadł chyba ze 20 orzeszków ziemnych zanim mu ktoś nie powiedział, że tę skorupkę z wierzchu się ściąga

Cytat:
to już będzie z górki

Dziewczyny, a kupujecie przed narodzinami smoczek? Bo ja nie jestem jakoś bardzo anty do nich nastawiona a właśnie trafiłam na nie w aptece... I tyle rodzajów jest i firm... Ło Jezu

Drugie serce
Stary 2013-12-05, 14:32   #4582
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
kurde właśnie się obudziłam o co chodzi z tą położoną, już mam po jakąś dzwonić?? Skąd wy je znajdujecie? Bo ja nie wiem gdzie to się szuka. W przychodni ciągle jestem zarejestrowana tej co była obok domu rodziców a już kilka lat na swoim i jeszcze tu gdzie mieszkam żadnej nie wybrałam bo w sumie tylko chodze do gin i to prywatnie a jak już coś jadę do mamy.
W przychodni powinna byc położna, ale ma się prawo wyboru. ja zrobiłam rozeznanie wśród znajomych i wybrałam taką z polecenia właśnie. Położna środowiskowa opiekuje się cieżarną już od 21 tc, a potem także noworodkiem do 2 m-cy. Przychodzi na wizyty patronażowe, doradza, wspiera, więc warto wybrać taką która jest sprawdzona. Jest to opieka całkowicie bezpłatna, podpisujesz deklaracje wyboru położnej, a wynagrodzenie płaci jej NFZ

Cytat:
brawo
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:40   #4583
ag9
Zadomowienie

Tak na rozluźnienie o ciąży z przymrużeniem oka

http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs#t=19&hl=en&fs=1&">http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs#t=19&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-12-05 o 14:42
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 14:40   #4584
mona1
Zadomowienie

Cytat:
obiecałam wam wczoraj foty moich upolowanych ciuszków, ale kompa zajął małż. to teraz nadrabiam. część na wagę, część na wycenie - najdroższe z metką 8zł chyba.

sorry, nie wiem, czemu się do góry nogami powstawiały. pogimnastykujecie się trochę?
fajne te ciuszki, gratuluję udanych łowów

Cytat:
Ja 3 trym. zaczynam od soboty, ale już zaczyna być źle.
Dzisiaj po zakupach strasznie bolą mnie plecy W nocy też ciężko mi się obracać

Ale mimo wszystko gratuluję
Cytat:

to mi jeszcze brakuje do III trymestru i też zauważyłam, że nie wyleżę na jednym boku tak mnie czasem kłują żebra, do tego brzuch mnie ciągnie i czasem to muszę poduszkę przytulić do brzucha albo w ogóle włożyć ją pod spód.. Też zaczynam się powoli wiercić zanim zasnę
i mi się wydaje że wczoraj miałam jakiś pierwszy wyciek z piersi ale jak nacisnęłam brodawkę to nic nie leciało... Ale jeśli to TO, to uciapałam tż poduszkę
no i jeśli dzisiaj świętujesz to gratulacje
Cytat:
obawiam się, że będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam w moim świecie prawie wszystkie Twoje objawy już zaliczyłam. Teraz czekaj na niesamowity ból żeber
Cytat:
dziękuję bardzo
stara cieżarna babo Na pocieszenie powiem ci że też zmieniam się w starą ciężarną babę. Wszystko zaczyna mi dolegać i aż mi wstyd jak wraca mąż po pracy, ja leże i mówię: to mnie boli i to mnie boli i tamto mnie boli
Moje dziecko wczoraj ok 12 wlazło mi chyba w pachwinę i siedziało tam do dziś rana, ja go po prostu czułam tam albo jakiś narząd który mi tam wepchnął i myśłałam że oszaleję, chodziłam zgięta w pół Złośliwe to po tatusiu Byle jakiegoś psikusa zrobić Ale tak na serio to już nie wiedziałam czy się nie martwić tym, mąz pytał co trochę czy jedziemy na ostry dyżur bo na szczęście szpital ginekologiczny mam ulice od domu ale stwierdziłam że nie mogę jeździć z takiego powodu bo pewnie mały się rozpycha i tyle...
dzięki dziewczyny za gratulacjetak, zaczęłam IIItrymestrdziś 27t0d więc to już ostatnia prosta
no i nie da się już dłużej ukryć że jestem starą ciężarną babą ale jakoś tak lepiej na sercu jak czytam, że nie tylko ze mną tak źle

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Obiecałam kiedys wstawić linka do legginsow na które się zdecyduje i teraz wstawiam bo chodze w nich tydzień czasu i są rewelacyjne !!!

Naprawde super materiał nic się nie mechaci,nie obłazi,czarne jest czarne i wygodne no i super cena Polecam
http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...739678461.html
super że napisałaś ostatnio właśnie się zastanawiałam która mamusia zamawiała leginsy i nie mogłam sobie przypomnieć skoro twierdzisz ze warto to zamówię sobie

Cytat:
O ludzie, dziewczyny nie straszcie tak
Z piersią to może siara się będzie pojawiać? A ze wzgórkiem to uważaj, bo jak silny ból, to może oznaczać rozchodzenie spojenia łonowego - nie mam wiedzy na ten temat, ale lekarka mnie kiedyś pytała czy mnie tam nie boli.

I też chcica na słodkie męczy mnie strasznie
no niestety chyba ciężki czas przed nami wszystkimi
o siarze też pomyślałam, ze może gruczoły mleczne zaczynają produkować mleczko, ale na razie suchoA wzgorek nie boli intensywnie, ale jest to uciążliwe. No nic na razie się obserwuję

Cytat:

Mnie wzgórek nie boli, ale za to mam te skurcze w dole brzucha

Mi też dokucza ten III trymestr
- bolą mnie nogi - boję się żylaków
- nie mogę zasnąć
- jest mi duszno
-mam zadyszkę jak wejdę po schodach
- czuję się jak orka
- mam zachcianki żywieniowe dopiero teraz
- wyszły mi wszystkie blizny potrądzikowe. Były już blade i znowu wyglądam okropnie
- mam humorki

Ale z drugiej strony im bardziej cierpie tym bardziej chcę już rodzić
oj tak III trymestr to chyba specjalnie taki niewypał, żeby każda już miała dość i chciała rodzić dobrze to ktoś wymyślił
Stary 2013-12-05, 14:40   #4585
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
o ja pitole!
Mi się przypomniało, jak kiedyś mój wujek na imprezie zjadł chyba ze 20 orzeszków ziemnych zanim mu ktoś nie powiedział, że tę skorupkę z wierzchu się ściąga

Dziewczyny, a kupujecie przed narodzinami smoczek? Bo ja nie jestem jakoś bardzo anty do nich nastawiona a właśnie trafiłam na nie w aptece... I tyle rodzajów jest i firm... Ło Jezu

Co do smoczków to ja na szczęście dostałam więc problem z głowy
Stary 2013-12-05, 14:44   #4586
mona1
Zadomowienie

Cytat:
ja raczej zdecyduję się na firmę LOVI, laktator i butelkę też wezmę od nich

Dziewczyny fajny magazyn internetowy wyszperałam;

http://magazynsupermama.pl/
Stary 2013-12-05, 15:03   #4587
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Zarodki ?? Ja nie wiem co to i jak to wygląda, wiem, że się czasami zdarzają takie jakby zarodki kurczaków, to jest to?

Cytat:
To dobrze, bo moja ma iść tej nocy, a huragan zapowiadają

Cytat:
No z tym tesco różnie. Któraś pisała, że u niej obniżki, ja pojechałam i nic nie było. Dopiero dzisiaj obniżyli ceny

Stary 2013-12-05, 15:25   #4588
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
No to już w ogóle
Ja niestety jajka mam ze sklepu, ale za to codziennie prawie jem kaszę gryczaną (a ona ma też dużo żelaza) i wątróbkę co dwa tygodnie
ale mi narobilas smaka na watrobke Nie jadlam juz cala wiecznosc

Cytat:

Możecie być ze mnie dumne, wreszcie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej!
jestesmy

Cytat:
o tak, roznice widac golym okiem i czuc ostatnio musialam kupic jedna paczke w sklepie, bo droga byla nieprzejezdna i te zoltka mocno odbiegaly od koloru zoltego, byly raczej bladopastelowe ze o roznicy w smaku nie wspomne

Cytat:
Ja tez, lubie wziasc do reki, pomacac W moim miescie jest taka apteka opancerzona, ze maskara Na wysokosci pepka jest takie malutkie okienko gdzie trzeba krzyczec co sie chce

Cytat:
Ja tylko po 1 rzeczy zamawiałam, ale mnie rozbawiło właśnie to pakowanie Zamówiłam mężowi takie listki na podniebienie przecie chrapaniu 2 paczki i oni tak to szczelnie pozawijali w folię bombelkową i jeszcze na kartonie naklejka, że delikatne w środku
i co, dzialaja te listki

Cytat:
Bosh, takie rzeczy to tylko w PL... Mogę narzekać na Irlandię przez miesiąc non-stop, i mam na to świadków, ale takie rzeczy tu się po prostu nie zdarzają. W kolejce przepuszczanie to na porządku dziennym i wcale nie trzeba być w ciąży, wystarczy, że masz mało produktów, a ten przed tobą ma cały wózek, i cię przepuszcza bez problemów i z uśmiechem na ustach. I to jest na porządku dziennym. Czasem siedzę na kasie i widzę takie rzeczy non stop. Ostatnio przyszła kobieta z 3 dzieci, to też jej 2 inne klientki rozpakowały wózek na kasę, a potem popakowały zakupy w torby, a ile się naśmiały po drodze i nagadały to swoją drogą. To chyba tylko nasza polska przywara jest
no niestety, cos w tym jest. U mnie jest tak samo, wszyscy przepuszaczja z usmiechem na ustach czy to u lekarza, w sklepie czy gdzie indziej

Cytat:
o ja pitole!

Ale zrobilyscie reklame III trymestrowi ja w 1 ciazy mialam tylko bol plecow, ale jak w tej ma to tak wygladac to ja zostaje w II

Kurcze, kluje mnie dzis co jakis czas obok pepka po lewej stronie jak nie urok to sraczka

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-05 o 15:28
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:28   #4589
mmhym
Zadomowienie

Ela, na jaki termometr się zdecydowałaś? Bo wydaje mi się, że z gemini, tak? Bo ja teraz jeszcze przeglądałam opinie na necie i dobre ma Rossmax, a jest tańszy niż te, co miałam na myśli

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-12-05 o 15:32
Stary 2013-12-05, 15:29   #4590
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Zarodki ?? Ja nie wiem co to i jak to wygląda, wiem, że się czasami zdarzają takie jakby zarodki kurczaków, to jest to?
taaaak małe kurczaczki ja się tego brzydzę i zawsze jajko rozbijam do innego garnka i wyławiam żeby czyściutko było

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości