Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 09:38   #4531
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Ojeeeejjj!! Ile nadrabiania
W końcu mam chwilkę. Wczoraj robiłam imieniny w pracy wiec musiałam przygotwac wszystko. Upieklam sernik na ciemnym cieście z brzoskwiniami i sałatkę z tuńczykiem zrobilam. A popołudniu powtórka z rozrywki.. goście w domu Wrrrr... a to nie koniec w sobotę moi znajomi na popijawę a w niedzielę rodzinka i tescie
A dziś czuję sie jakbym wczoraj popiła. Kac -gigant
No...biorę sie za nadrabianie. aleście naskrobały
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 09:38   #4532
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
W Atlas Arenie w Łodzi
Też w ciąży jakoś mocniej wszystko odbieram, spłakałam się na tym przedstawieniu jak idiotka bo ...wszystko było takie piękne
dobre
a to ja wczoraj brzmiałam jak pedofil pisząc że chodzę teraz na roraty żeby zabić sobie czas w bezsenności i że mnie tak wzruszają małe dzieci z lampionkami że jak gaszą światła to lecą mi łzy
Tż już się poważnie o mnie martwi
Stary 2013-12-05, 09:42   #4533
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia 90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny też Was maleństwa tak kopią w nocy? Ja się dziś 3 razy przebudziłam a mała bawiła się w najlepsze. Potem przekręcałam się na boki, leżałam na plecach i uspokoić jej nie umiałam Tak mamusi w zaśnięciu przeszkadzała
No to moja łaskawa.. I jakaś taka spokojna. Ciekawe po kim?? My z tż raczej żywiołowi

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
pani w punkcie pobrań powiedziała, że mogę cytrynę jeśli lekarz wyrazi na to pisemną zgodę a ja takiej nie mam mam nadzieje że mi posmakuje

No to u mnie nie było problemu z cytryną...tyle że ja zapomnialam Ale do wypicia Chociaż faktycznie po godzinie...zrobiło sie niedobrze ale woda uratowała
Stary 2013-12-05, 09:48   #4534
side85
Zakorzenienie

jeszcze wam chciałam powiedzieć że obok mnie jest duży sklep mięsny gdzie wszyscy przyjeżdżają z całego miasta i są wiecznie wielkie kolejki na każdy dział inna: na wędliny, na drób i na mięso czerwone. Poszłam dziś a mam taki bombkowy płaszczyk więc specjalnie mi tego brzucha nie widać. Pani zza lady zawołała: "Następny" więc pani przede mną zaczeła mówić a wg mnie była moja kolej bo ona przeszła sobie nagle przede mnie (starsza pani) na co sprzedawczyni do niej "ale zaraz dlaczego pani?" a ona "bo ja stałam już w tamtej kolejce a teraz przeszłam, nie można stać w kazdej osobno po wszystko" na co pani zza lady do mnie "pani jest ciężarna prawda?" Ja na to, że tak ale spokojnie nie ma problemu, a ona "O nie! Cieżarne podchodzą bez żadnej kolejki!"
Poczułam się zażenowana ale jednocześnie to było tak miłe że normalnie byłam w szoku bo trzy tygodnie temu stałam tam w takiej kolejce wielkiej w sobotę że zrobiło mi się słabo i zdjęłam wszytsko z siebie i zostałam w opiętej koszulce i każdy widział mój brzuchol i nikt, nikt, nikt mnie nie przepuścił na przód!
Stary 2013-12-05, 10:15   #4535
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
przeczytałam "sobie wzięłam glukozę w Croppie"

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Musze znowu wyciagnac przepis bo chce go jutro lub pojutrze wyprobowac - ile i w jakiej temp. piec ciasto?
Wypróbowałaś??
A jutro znowu w kuchni caly dzień spędzę Hmmm... nie mam pomysłu na ciasto.... A pasowało by ze 2 upiec I sałatkę. Prosze o propozycje

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja znowu wpadam tylko na relację z wizyty.
Dzieciaczek waży 340g i ma ok 15 cm. Badanie było wykonywane w 20 tc. Kolejna wizyta 23.12 o 9.30 Jak na razie stanęło na imieniu Szymon.
Super wieści

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jak go fiknę to się przekręci

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Część Dziewczyny, witam się po wizycie...No nie wiem czy powinnam jakieś witaminy w ogóle łamać, chyba tylko DHA...
28tydz+6, dziecko ma 42 cm i waży 1603 g.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Ja tylko przed snem podzielę się z Wami wiadomościami z usg połówkowego.
Pan doktor powiedział, że wszystkie parametry są w normie, a ruchy czuję słabo ponieważ łożysko mam położone na przedniej stronie. No i nasza córeczka pozostała córeczką.
Dzidzia waży 350 g. i jest cała i zdrowa. A ze względu na przezierność karkową w 12 tc, która była w górnej granicy normy, to w poniedziałek mam znów jechać do Wrocławia do szpitala na echo serca dzidziusia. Ale ja już się nie martwię. I z wrażenia zamówiłam już wózek. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie, żebym się mogła nacieszyć.
http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-m...743765010.html
No i moja mama była w sh i kupiła małej dwa śpiworki do spania za 20 zł. Jeden z Next, a drugi z George. A wyglądają jak nowe. Nareszcie moje dziecko coś ma. Także dziękuję za dobry dzień
Śpijcie dobrze
A swoją drogą, to czy Wam też śnią się Wasze dzidziusie?
Gratuluję Wózek ładny Zakupów zazdroszczę. U mnie postępow w tej dziedzinie nadal brak

Chciałam na żywo obejrzeć wózek (jedo bartatina) ten na paskach i nigdzie nei ma Nosz cholera.. wszedzie mogą mi zamówić... a ja chcę dotknąć i ocenić na żywo

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość

A swoją drogą, to czy Wam też śnią się Wasze dzidziusie?
Mi nie ale tż tak. Ost. sniła mu sie blondynka z niebieskimi oczami.. Hmmmm.. dziwne... tż brunet o sniadej karnacji... u mnie w rodzinie mama, tata, brat bruneci (a ja ciemne oczy tylko szatynka) tz sie smieje że przywiozlam aryjczyka (na wycieczce w Berlinie byłam w okolicy zapłodnienia:brz ydal:

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2013-12-05 o 10:16
Stary 2013-12-05, 10:16   #4536
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jeszcze wam chciałam powiedzieć że obok mnie jest duży sklep mięsny gdzie wszyscy przyjeżdżają z całego miasta i są wiecznie wielkie kolejki na każdy dział inna: na wędliny, na drób i na mięso czerwone. Poszłam dziś a mam taki bombkowy płaszczyk więc specjalnie mi tego brzucha nie widać. Pani zza lady zawołała: "Następny" więc pani przede mną zaczeła mówić a wg mnie była moja kolej bo ona przeszła sobie nagle przede mnie (starsza pani) na co sprzedawczyni do niej "ale zaraz dlaczego pani?" a ona "bo ja stałam już w tamtej kolejce a teraz przeszłam, nie można stać w kazdej osobno po wszystko" na co pani zza lady do mnie "pani jest ciężarna prawda?" Ja na to, że tak ale spokojnie nie ma problemu, a ona "O nie! Cieżarne podchodzą bez żadnej kolejki!"
Poczułam się zażenowana ale jednocześnie to było tak miłe że normalnie byłam w szoku bo trzy tygodnie temu stałam tam w takiej kolejce wielkiej w sobotę że zrobiło mi się słabo i zdjęłam wszytsko z siebie i zostałam w opiętej koszulce i każdy widział mój brzuchol i nikt, nikt, nikt mnie nie przepuścił na przód!
Kurcze idą święta ludzie zaczynają się robić bardziej ludzccy .Wczoraj dla mnie byli uprzejmi dziś dla Ciebie, to która jutro się miło zaskoczy?

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:29   #4537
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Jajka też, kochanie, zmniejszają wchłanianie żelaza. Na wątróbkę też uważaj, bo zawiera dużo wit. A, której nadmiar jest niebezpieczny, oraz toksyn, które się w niej odkładają. Zaraz poszukam link do artykułu, który niedawno znalazłam...
Dzięki wątróbkę jem gdzieś 1 na miesiąc, więc nie przesadzam. O żółtku słyszałam i czytałam dużo dobrego, więc też jem Zresztą dziewczyny potwierdziły. A z resztą, to staram się po prostu jeść urozmaicone posiłki i mam nadzieję, że nie będzie gorzej. Bo przed ciążą też mi się często zdarzało mieć małe anemie - widać tak już mam
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Mi się właśnie pokazały wyniki na necie i nie mam cukrzycy

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Mi się kilka razy tak zdarzyło, więc zrobiłam EKG, ale nic nie wyszło. Lekarz mówił, że może to być też od zaburzonej gospodarki sodowo-potasowej i kazał zrobić jonogram. Może też być wynikiem niedoboru magnezu. Więc sprawdź sobie którąś z tych rzeczy może.
Dzięki za te inform. Zapytam się lekarki za półtora tygodnia i zobaczymy, co powie. Magnez i potas łykam, ale wiadomo jak to jest.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
obiecałam wam wczoraj foty moich upolowanych ciuszków, ale kompa zajął małż. to teraz nadrabiam. część na wagę, część na wycenie - najdroższe z metką 8zł chyba.

sorry, nie wiem, czemu się do góry nogami powstawiały. pogimnastykujecie się trochę?
świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Może trochę te produkty osłabiają wchłanianie żelaza, ale widocznie Ty nie masz problemu z jego wchłanianiem, ja też mam dobre wyniki żelaza, a jem i jajka, i piję kawę, herbatę.
A jajka takie prawdziwe z wolnego wybiegu mają dużo żelaza w sobie i omega-3
Jem głównie jajka wsiowe

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
DZień dobry mamusie
Dziś wstałam nieco wcześniej bo znów w nocy nie mogłam spać i postanowiłam że przez cały dzien się nie położę coby mi się lepiej w nocy spało
Wkraczam w III trymestr i niestety zaczynam to odczuwać - w nocy boli mnie bok na którym leżę, więc chcąc nie chcąc przekładam się na drugi i tak w kółko. A jeszcze niedawno mogłam całą noc na lewym boku przespać bez problemu
Do tego boli mnie wzgórek łonowy od kilku dni ma któraś tak samo wyczytałam na necie że może być to związane z poszerzającą się macicą,która przygotowuje się do porodu
a do tego wczoraj bolała mnie pierś czułam takie przenikliwe kłucie, bardzo nieprzyjemne
Więc coś w tym musi być że III trymestr to jakaś porażka, ale żeby tak od samego początku Ale może to jakiś chwilowy spadek formy, oby bo nie wyobrażam sobie się tak czuć przez kolejne 3 miesiące
O ludzie, dziewczyny nie straszcie tak
Z piersią to może siara się będzie pojawiać? A ze wzgórkiem to uważaj, bo jak silny ból, to może oznaczać rozchodzenie spojenia łonowego - nie mam wiedzy na ten temat, ale lekarka mnie kiedyś pytała czy mnie tam nie boli.

I też chcica na słodkie męczy mnie strasznie

Cytat:
Dziewczyny, nie demonizujcie jajek
Fosfoproteiny z białka owszem trochę hamują wchłanianie żelaza ale za to w żółtku jest go tak dużo, że ogółem po zjedzeniu jajka wydzie na plus
A najlepiej samo żółtko szamać, tam samo dobro no oczywiście nie na surowo, bo wtedy szkodzi awidyna, która wiąże wit H... ale mniejsza o to, wszystko trochę szkodzi, trochę pomaga, grunt to znaleźć złoty srodek.
Tak mądrze to zabrzmiało, że już na pewno będę jeść

Cytat:
Chcę wierzyć, że rzeczywiście ekspedientka chciała być dla Ciebie miła, a nie po prostu utrzeć nosa starszej pani, która się przed Ciebie wepchnęła

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 10:33   #4538
marima
Raczkowanie

Cześć

ale nadajecie

czy Wasze maluchy też lubią sobie siedzieć pod prawym żebrem? bo mój uwielbia, no i tak się zastanawiałam kiedy mój mały śpi, obudziłam się o 1:30 mały szalał, obudziłam się o 6:30 do pracy i mały znów szalał w pracy też go czuję, tylko że nie tak intensywnie
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:39   #4539
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć
czy Wasze maluchy też lubią sobie siedzieć pod prawym żebrem? bo mój uwielbia, no i tak się zastanawiałam kiedy mój mały śpi, obudziłam się o 1:30 mały szalał, obudziłam się o 6:30 do pracy i mały znów szalał w pracy też go czuję, tylko że nie tak intensywnie
mój np nigdy nie śpi praktycznie- w nocy mnie budzi, w dzień ciągle kopie, wczoraj na to narzekałam choć wiadomo że to jest w pewien sposób cudowne tylko mu śpiewam potem:
"Piotruś, piotruś co z ciebie wyrośnie, martwię się już od tygodnia "
Stary 2013-12-05, 10:39   #4540
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
100 lat!

I 100 lat dla wszystkich Bas!
Ja też Barbara. Dzięki
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!
moje dziecko od kokosanek szaleje jakby zaraz wyjść miało. W nocy szaleje taks samo, jak się tak nauczy cały czas być ruchliwym to jak to będzie jak wyjdzie On prawie nie śpi a czytałam że dzieci śpią ok 20 godzin w brzuszkach. To moje chyba ma na odwrót...jest jeszcze opcja że mały astronauta rzuca się przez sen
No to moja te 20godz chyba spi
Cytat:

Basiom - wszystkiego naj!!!

mam to hula-hop
a potem wstąpiłam do lumpka i przepadłam. po raz pierwszy wyszłam stamtąd z rzeczami nie tylko dla Ewci, ale przede wszystkim dla synka.
foty zapodam wieczorem, bo teraz musze obiad zrobić i za godzinę do przedszkola jadę.
za zakupy
Cytat:
i wszystkiego najlepszego dla każdej Basi

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Basiek

Wróciłam do domu to że w przychodni, aż byłam zdziwiona uprzejmością to w autobusach stare baby sprowadziły mnie na ziemię .Co drugiej siatka się zmęczyła i miała własne miejsce .Na szczęście miałam gdzie siedzieć bo inaczej bym pytała co dolega siatkom że muszą siedzieć
Siatki jakieś uprzywilejowane
Cytat:
Wszystkiego najlepszego Basie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Wszystkim Basiom najlepsze życzenia!

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wszystkim Basiom Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Również dołączam sie do jak najlepszych życzeń urodzinowych dla waszystkich Baś
Dzięki urodziny co prawda 2 tyg temu ale
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane za życzenia imieninowe Częstuje domową szarlotką i ciastem z kakaową bitą śmietaną i orzechami
Imienniczkom życzę wszystkiego dobrego
zostało jeszcze coś???
Stary 2013-12-05, 11:03   #4541
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Nie było mnie tu jakis czas i do nadrobienia mam chyba z 80 stron. Czy ja to w ogóle ogarnę?
Gratuluję wszystkim dorodnych, brykających w brzuchu dzieciaczków .
Moja mała fika wciąż koziołki, przemieszcza się i napina. Niestety , to nie miłe uczucie... Jedna potrafię to napięcie rozluźnić.
Tydzień temu skręciłam kostkę - na prostej drodze. Pojechałam do ginekologa od razu, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i na szczęście małej nic się nie stało.
Później pojechałam na ostry dyżur do szpitala, bo kostka stała sie jedną wielką banią. I wiecie ile czekałam? 5 godzin!!!!!!!! I nie ważne ,że w 26 tyg ciązy jestem. Wszyscy sa po urazach i obowiązuje kolejka. Tego to ja juz zrozumiec nie potrafię. Ale co miałam zrobic? Czekałam. Na szczęście kosci całe i tylko skręcenie. Do dziś mam wielka opuchlizne , która nie chce zejść i czuję sie jak ubezwłasnowolniona. Wszystko mi się cięzko robi i brzuch przeszkadza, mimo ,ze dopiero 2,5kg przytyłam.
Powinnam w tym tyg. iśc na glukozę i TSH , ale jak??
Czekam juz na moment pełnej sprawności z utęsknieniem.

Życzenia dla wszystkich Barbórek
no to przygodę miałaś. Wracaj szybko do pełnej sprawności

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość

A co do dni ciązy, to moja starsza córka kupiła metr krawiecki i odcina po 1 cm codziennie. i dziś mamy 100-dniówkę
Oj , zblizają nam się wszystkim szczęśliwe dni wielkimi krokami
Ale słodko

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Wow - to już zaraz.

A w ogóle przypomniałaś mi, że przecież dzisiaj mam 100-dniówkę
No to stawiam po bezalkoholowym
Spóźnione gratulacje

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki.
Nie było mnie dwa dni. Z uwagi na gorsze samopoczucie. W sumie to myślałam, że maly zaraz wyjdzie. Tak nisko czułam ruchy, bardzo nieprzyjemne uczucie. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Jutro z samego rana jade. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko dobrze.
Gratuluje poznani płuci oraz udanych zakupów.
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Kochane, podczytuje Was w wolnych chwilach, witam się w 27 tygodniu i III trymestrze... ale zleciało ;o moje dziecko w 26t4d miało 1200g, duże jak na ten etap ciąży;p gin stwierdził, że jak będzie tak rosło to będziemy rozważać cesarkę bo ja ogólnie drobna jestem..;/ ale narazie się nie nastawiam, zobaczymy jak będzie.
Przez Was dwa dni temu też zrobiłam zakupy na gemini, za ponad 200zł;p ale głupot nie nakupiłam.

http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...757346027.html

Czy myślicie, że taka torba do szpitala wystarczy czy będzie za mała... szlafrok, ręczniki, koszula, kapcie, kosmetyki... mam wątpliwości czy będzie wystarczająca... chociaż z drugiej strony nie chcę brać walizki na kółkach;p, w razie czego zawsze Tż coś może jeszcze donieść... Może doradzą jakieś doświadczone już w tym temacie mamy?
za 3 trymest
Torba myślę ok

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:

a jeszcze mam pytanie do tych, co mają narożniki u siebie (i je rozkładają do spania):
bo się zastanawiamy i tak myślę i myślę i nie wiem, ile cm mniej więcej od ściany musi stać narożnik na tym boku, który się rozkłada?
U nas odsunięty jakieś 15cm.. I nie ma prbl z rozłożeniem

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny robię zamówienie w gemini
Chcę zamówić majtki poporodowe. Lepiej jednorazowe czy te z siatki??
No i co najważniejsze jaki rozmiar?

Przed ciążą nosiłam xs lub s. Do tej pory w nich chodzę Wziąć s czy większe

Właśnie zauważyłam, że nawet nie ma esek. Producenci z góry zakładają, że będziemy wyglądać jak szafy??
Ja wzięłam 2 paczki jednorazowych z 2roznych firm. Nosiłam M-ki wzięłam L-ki i zastanawiam się czy nie za małe będą Dziś mam nadzieję zamówienie przyjdzie (wczoraj wysłane za pobraniem)to luknę i dam znać jak coś..

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

No właśnie też myślałam o tych z siatki, bo można prać. Ale z drugiej strony mam suszyć takie pantalony na sali poporodowej

Macie czasem bolesne skurcze w dole brzucha
Bo ja mam od kilku dni i nie wiem czy to normalne na tym etapie?
No wlasnei dlatego wziełam te jednorazowe. Jak z rozmiarem nie trafie trudno.. 5 zł nie majątek
A skurczy nie mam więc nei pomogę.. Dziś w okolicy pepka mnie coś boli. JAkbym odgiotła sobie guzikiem.. A może mała kopała non stop w jedno miejsce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 11:12   #4542
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
a to ja wczoraj brzmiałam jak pedofil pisząc że chodzę teraz na roraty żeby zabić sobie czas w bezsenności i że mnie tak wzruszają małe dzieci z lampionkami że jak gaszą światła to lecą mi łzy
Nie odebrałam tego tak, ale ryję ze śmiechu teraz

Cytat:
No super!!

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:20   #4543
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Wszystkich wątkowych Basiek

Cytat:
Sto lat dla wątkowych Barbórek!!!

Wszystkie Basieńki, które znam to słodkie gaduły.
Moja córeczka oczywiście najsłodsza... i najbardziej gadatliwa
I nalepsze życzenia dla córeczki!!!!
Stary 2013-12-05, 11:24   #4544
kolba
Raczkowanie

Dzięki Dziewczynki za wszystkie życzenia imieninowe - bardzo to miłe!!

Powoli zaczynam szukać innego określenia niż słonica, bo wydaje mi sie, że slonie są bardziej sprawne niż ja

Wczoraj to juz sie zalamalam. Jak próbowałam sie podnieść z lezenia i napielam brzuch, to nad pepkiem pojawiło mi sie podluzny uwypuklenie. I co? Mam rozstęp mięśni prostych brzucha!! Nic tylko sie zalamac A brzuch przed ciążą miałam jak deska, bo dużo cwiczylam Do tego chyba robi mi sie przepuklina pępkowa. No humor nam z d...py od wczoraj.

Jutro zaczynam 24tc i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie chodzić z tym brzuchem jeszcze 16tyg. Nie chcę znów urodzić w 32tc bo to trochę za wcześnie było, ale tak 35-36 to juz mogłabym rodzic. Jeszcze teraz to rozejscie doszło to juz w ogóle masakra.
Wybaczycie moje marudzenie? Nie emanuje dzisiaj niczym dobrym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:24   #4545
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
A Ja Wam powiem, że w Warszawie sypie śnieg
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
W Łodzi też chodniki i ulice białe już.
Ale fajnie
To u mnie pewnie dziś będzie.. a jutro na zakupy miałam sie wybrać. No nic.... trudno..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 11:27   #4546
margo80
Zakorzenienie

godzinkę temu przyjechał kurier z paczką z apteki.

a ja sobie przypomniałam, że obiecałam coś koleżance z pracy przygotować, więc prace artystyczne muszą jeszcze poczekać, na razie przygotowałam sobie szablony i pomysły, może jutro się do tego w końcu wezmę.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:30   #4547
Enia_
Zadomowienie

Dziewczyny, wiem że jest tu kilka nauczycielek, czy któraś z was z chwilą zajścia w ciąże była w trakcie odbywania awansu zawodowego ?
Jeśli tak proszę o wiadomość na pw.................plisss s
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:34   #4548
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja po wizycie i u mnie znów historia się powtarza, dziecię ułożone jest miednicowo a więc cc czy tak czy siak .............chociaz może jeszcze się przekręci ale i tak decyduje się na drugą cesarkę.
może się przekręci chyba że ma w poopie przeprowadzkę

Tequillla, czbasia, mmhym

Cytat:

Cytat:
ale zaskoczenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No to u mnie nie było problemu z cytryną...tyle że ja zapomnialam Ale do wypicia Chociaż faktycznie po godzinie...zrobiło sie niedobrze ale woda uratowała
a Ty dzisiaj robiłaś?

co do sałatki to może jarzynową? albo taką prostą (sałata lodowa, ogórek, pomidor, oliwki, kukurydza i wymieszać z sosem włoskim? nie pamiętam czy coś tam się jeszcze dorzucało z warzyw, ale to pełna samowolka)
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:39   #4549
Enia_
Zadomowienie

monkaa321
przekręci albo i nie
Pierwsza córa nie chciałą wyjść ,było CC i wyciagali ją na siłe takie uparte te moje dziewuszyska
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 11:39   #4550
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczynki za wszystkie życzenia imieninowe - bardzo to miłe!!

Powoli zaczynam szukać innego określenia niż słonica, bo wydaje mi sie, że slonie są bardziej sprawne niż ja

Wczoraj to juz sie zalamalam. Jak próbowałam sie podnieść z lezenia i napielam brzuch, to nad pepkiem pojawiło mi sie podluzny uwypuklenie. I co? Mam rozstęp mięśni prostych brzucha!! Nic tylko sie zalamac A brzuch przed ciążą miałam jak deska, bo dużo cwiczylam Do tego chyba robi mi sie przepuklina pępkowa. No humor nam z d...py od wczoraj.

Jutro zaczynam 24tc i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie chodzić z tym brzuchem jeszcze 16tyg. Nie chcę znów urodzić w 32tc bo to trochę za wcześnie było, ale tak 35-36 to juz mogłabym rodzic. Jeszcze teraz to rozejscie doszło to juz w ogóle masakra.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my się nie obrazimy
to chyba teraz powinnaś uważać na brzuch, czytałam na jakiejś stronie, że jeśli mięśnie się rozstępują to podczas ćwiczeń brzucha trzeba je "ściskać"
a skąd wiesz że robi Ci się przepuklina pępkowa?
będzie dobrze
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-05, 11:40   #4551
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

a Ty dzisiaj robiłaś?
ja robiłam chyba 2 tyg temu ale nie odebrałąm wyników. Trafiły do gina do gabinetu a ja wolę w nieświadomości pozostać. 13 grudnia wizyta to się okaze
Stary 2013-12-05, 11:45   #4552
monkaa321
Zakorzenienie

Aaaaa... wczoraj byłam na 1 spotkaniu z położną no i ona nam powiedziała, kiedy się trzeba spieszyć do szpitala jeśli nam się rozpoczyna poród:
1. Jeśli odeszły nam podbarwione/zapachowe wody płodowe
2. Jeśli zaczęłyśmy krwawić (może być spowodowane odklejaniem się łożyska i jest to niebezpieczne dla dziecka; albo rozwieraniem się szyjki i wtedy jest w porządku ale my tego nie wiemy więc jedziemy do szpitala)
3. Kiedy nie czujemy ruchów dziecka (dziecko podczas porodu jest aktywne ale my skupiamy się na skurczach dlatego je słabiej czujemy, więc musimy o tym pamiętać! Jak zjemy np. całą tabliczkę czekolady, pobujamy brzuchem i nadal nic to jedziemy)

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
ja robiłam chyba 2 tyg temu ale nie odebrałąm wyników. Trafiły do gina do gabinetu a ja wolę w nieświadomości pozostać. 13 grudnia wizyta to się okaze

Stary 2013-12-05, 11:46   #4553
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
O widzę że nie jestem sama. Nasz też bezimienny, nic mi się nie podoba.
Mąż wybrał, ale nie jestem przekonana, bo chce mu dać na imię Gabryś
Mi się podoba Gabryś

Cytat:
koziemleko na twardnienie brzucha bierze się magnez!- ostatnio rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił że to jak skurcz w łydkach trochę i dlatego biorę teraz dwa dziennie i ustąiło zupełnie.
hm.. to dziwne, bo wcześniej tak nie miałam i nie brałam magnezu. Teraz od dwóch tygodni zaczęłam łykać magnez na skurcze łydek i pojawiły mi się te skurcze brzucha
W środę mam wizytę więc zapytam

Cytat:
Witam ranne ptaszki

Wczoraj mój tż miał być w pracy do 22. Piszę mu SMSa o 20, że ma szybko przyjeżdżać do domu, bo musimy się co do łóżeczka zgadać, odpisał OK. Siedzę sobie, patrze, a on 20:25 do domu wchodzi wypuścili go wcześniej, bo dzisiaj na 7, a że u mnie targ jest i smaczne mandarynki, to musiałam go zawieść do pracy, bo samochodu potrzebowałam. Po drodze wstąpiłam do tesco i znalazłam 5cio pak body z krótkim rękawem za 11,10 zł toć to 2,22zł za sztukę. Dobrze, że mam dziewczynkę, bo w tym dwa różowe były

Dzisiaj będę dzwoniła i umawiała się, aby zobaczyć to łóżeczko. Co do koloru to zobaczę jak będzie wyglądał na żywo, bo wszystkie meble w pokoju mamy właśnie taki kolor jak to łóżeczko, więc nie wiem czy będziemy na biało przemalowywać.
Ale okazja Wybieram się do tesco
Daj znać jak te łóżeczko

Cytat:
Mi się właśnie pokazały wyniki na necie i nie mam cukrzycy

Cytat:
obiecałam wam wczoraj foty moich upolowanych ciuszków, ale kompa zajął małż. to teraz nadrabiam. część na wagę, część na wycenie - najdroższe z metką 8zł chyba.

sorry, nie wiem, czemu się do góry nogami powstawiały. pogimnastykujecie się trochę?
Wow ale łupy
Zawsze mówię, że koniec z lumpami, a przez was i tak chodzę

Jutro pójdę, może uda mi się znaleźć jakąś koszulę do porodu w końcu

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
DZień dobry mamusie
Dziś wstałam nieco wcześniej bo znów w nocy nie mogłam spać i postanowiłam że przez cały dzien się nie położę coby mi się lepiej w nocy spało
Wkraczam w III trymestr i niestety zaczynam to odczuwać - w nocy boli mnie bok na którym leżę, więc chcąc nie chcąc przekładam się na drugi i tak w kółko. A jeszcze niedawno mogłam całą noc na lewym boku przespać bez problemu
Do tego boli mnie wzgórek łonowy od kilku dni ma któraś tak samo wyczytałam na necie że może być to związane z poszerzającą się macicą,która przygotowuje się do porodu
a do tego wczoraj bolała mnie pierś czułam takie przenikliwe kłucie, bardzo nieprzyjemne
Więc coś w tym musi być że III trymestr to jakaś porażka, ale żeby tak od samego początku Ale może to jakiś chwilowy spadek formy, oby bo nie wyobrażam sobie się tak czuć przez kolejne 3 miesiące

ja na słodycze też i zauważyłam że wzmagają one apetyt u mnie takie błędne koło - ogólnie wciągam wszystko jak odkurzacz
ooo widzisz dobrze wiedzieć, któraś pisała, ze w szpitalu szlafrok się nie przyda bo gorąco a małe ciągle na cycu, a jednak jest potrzebny. Ja mam akurat taki gruby, cieplutki więc będzie jak znalazł i koszule do porodu mam z długim rękawem, bałam się, że za ciepła będzie ale teraz jestem spokojna. Drugą taką do śmigania po porodzie kupie sobie z krótkim
Mnie wzgórek nie boli, ale za to mam te skurcze w dole brzucha

Mi też dokucza ten III trymestr
- bolą mnie nogi - boję się żylaków
- nie mogę zasnąć
- jest mi duszno
-mam zadyszkę jak wejdę po schodach
- czuję się jak orka
- mam zachcianki żywieniowe dopiero teraz
- wyszły mi wszystkie blizny potrądzikowe. Były już blade i znowu wyglądam okropnie
- mam humorki

Ale z drugiej strony im bardziej cierpie tym bardziej chcę już rodzić

Cytat:
dla sprzedawczyni

i oczywiście stara baba miała problem cię przepuścić Jakby nigdy sama w ciąży nie była

Cytat:
Ja wzięłam 2 paczki jednorazowych z 2roznych firm. Nosiłam M-ki wzięłam L-ki i zastanawiam się czy nie za małe będą Dziś mam nadzieję zamówienie przyjdzie (wczoraj wysłane za pobraniem)to luknę i dam znać jak coś..

No wlasnei dlatego wziełam te jednorazowe. Jak z rozmiarem nie trafie trudno.. 5 zł nie majątek
A skurczy nie mam więc nei pomogę.. Dziś w okolicy pepka mnie coś boli. JAkbym odgiotła sobie guzikiem.. A może mała kopała non stop w jedno miejsce
Czekam na opinię co do tych majtek. Ja zamierzam złożyć zamówienie w przyszłym tygodniu
Tylko zanim powybieram wszystko to już chyba szybciej urodzę

Mnie też ostatnio bolał dziwnie pępek Ale samo przeszło

Cytat:
To tak się da
Teraz się boję napinać brzuch

Cytat:
godzinkę temu przyjechał kurier z paczką z apteki.

Opowiadaj co jest fajne i co warto kupić
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:06   #4554
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki urodziny co prawda 2 tyg temu ale
ale jestem

Cytat:

Nam na SR mówili, że często tak jest, że troszkę więcej problemów mają dziewczyny wysportowane, bo mięśnie wyćwiczone są sztywniejsze...
Mam nadzieję, że będzie lepiej

Cytat:
hm.. to dziwne, bo wcześniej tak nie miałam i nie brałam magnezu. Teraz od dwóch tygodni zaczęłam łykać magnez na skurcze łydek i pojawiły mi się te skurcze brzucha
W środę mam wizytę więc zapytam
Mi tez lekarka na stawianie macicy kazała łykać magnez nawet 3x1
Tylko mnie to twardnienie nie boli, tylko jest troszkę niekomfortowe, ale np 2 ostatnie wieczory miałam takie, że bardzo często mi twardniało i nie wiem, co mam zrobić. Jak się powtórzy, to chyba zadzwonię do lekarki.

I pępek też mnie kiedyś bolał

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:07   #4555
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321
Ale jeśli to TO, to uciapałam tż poduszkę

Powiesz mu o tym?

Cytat:
No to strasznie mile - tez czasem zdarzaja mi sie takie mile sytuacje Dlatego bycie w ciazy ma swoje dobre strony
Stary 2013-12-05, 12:27   #4556
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiadaj co jest fajne i co warto kupić
sęk w tym, że nie mam o czym opowiadać, bo wzięłam tylko Katarek. tak tanio i bez opłaty za wysyłkę, to nigdzie nie ma. a dziś patrzę - witaminy mi się kończą byłam przekonana, że dopiero co zaczęłam opakowanie...

a sama paczka - mega dobrze zabezpieczona. pudełko z katarkiem owinięte folią bąbelkową, włożone do większego pudełka, w nim też sporo folii i jakieś ulotki.

generalnie polecam - to były moje pierwsze zakupy w tej aptece i pewnie nie ostatnie.

a propos skurczy wszelakich - 2 dni temu o 6 rano złapał mnie skurcz łydki, aż małża obudziłam, żeby mi to rozmasował. do tej pory mnie tam boli. jak zakwas. utykam normalnie.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-12-05 o 12:29
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:31   #4557
czbasia
Zakorzenienie

alem wściekla... Prześledziłam przesyłkę i dopiero dziś zostala nadana więc pewnie jutro dopiero będzie A tak się już napaliłam.
Stary 2013-12-05, 12:49   #4558
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za Hanię. Czy wspominałam już, że bardzo podoba mi się to imię?
[/LEFT]
Dziękuję imię wybrane wspólnie z Tż już chyba ze 2 lata temu i nadal nam się podoba więc wybór trafiony

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
MNie wieczorem plecy strasznie bolą... A ma któraś z Wa jakieś problemy z sercem? Bo ja mam często dość takie napady jakby nieregularnych mocnych uderzeń, trwa to koło minuty zwykle.. Muszę to zgłosić lekarce, bo mi się zdarzały przed ciążą, gdzieś od 13. roku życiua takie dziwne napady, ale lekarz kardiolog nic nie stwierdził. I teraz nie wiem czy te dziwne bicia są od ciąży i to norma czy co?
też mam czasem takie kołatania, jakby szybsze bicie po bieganiu albo wysiłku mimo, że akurat np. siędze przed TV

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki.
Nie było mnie dwa dni. Z uwagi na gorsze samopoczucie. W sumie to myślałam, że maly zaraz wyjdzie. Tak nisko czułam ruchy, bardzo nieprzyjemne uczucie. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Jutro z samego rana jade. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko dobrze.
Gratuluje poznani płuci oraz udanych zakupów.
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Trzymam kciuki żeby było dobrze! na poprawę samopoczucia

Cytat:
c
zrobię małego remontowego off-topa
bo mam pytanie odnośnie listewek na brzegach podłoga-ściana
mamy teraz masywne, i nie wiem, czy szmienić na mniejsze (węższe), czy się całkiem tego pozbyć - no właśnie nie wiem jak to funkcjonuje bez, niby z nimi nieco łatwiej i się ściana nie pobrudzi np. od mokrej szmaty, z drugiej... chyba wolałabym się w końcu tego pozbyć (ale że będziemy kłaść panele, to chyba lepiej jednak z tą listwą?)

masakra... jak pomyślę, że to dopiero początek, a potem jeszcze czeka zamienianie naszego obecnego pokoju na pokój dziecia... to i się tym ekscytuję, i boję zarazem
współczuję i znam ten ból- my jesteśmy w trakcie wykańczania domu Listwy do paneli muszą być, bo ściany zawsze są troszkę nierówne i zostanie szpara między panelem. Teraz jest mega wybór listew, albo pod kolor paneli, albo drzwi i okien, albo białe. Nic tylko wybierać.
Ja właśnie zamawiam żarówki, gniazdka, włączniki i jestem w szoku, bo już wyszło ponad 1000 (słownie tysiąc)zł za takie pierdoły
Stary 2013-12-05, 12:50   #4559
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
zostało jeszcze coś???
kilka kawałeczków szarlotki
Z ciastem to polecam to o którym pisałam, upiecz biszkopt i przełóż ubitą śmietaną z dodatkiem kakao i posiekanych orzechów włoskich. Na wierzch też można orzechy posypać- proste ale pycha

Możecie być ze mnie dumne, wreszcie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej!

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-12-05 o 12:57
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:53   #4560
Ela87
Zakorzenienie

Mi dzisiaj wysłali paczke z apteki gemini. Mam nadzieję, że jutro będzie

Dzisiaj w nocy ma być wichura podobno. U mnie już wieje

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości