|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Ojeeeejjj!! Ile nadrabiania
![]() W końcu mam chwilkę. Wczoraj robiłam imieniny w pracy wiec musiałam przygotwac wszystko. ![]() ![]() ![]() ![]() A dziś czuję sie jakbym wczoraj popiła. Kac -gigant ![]() ![]() No...biorę sie za nadrabianie. aleście naskrobały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tż już się poważnie o mnie martwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
jeszcze wam chciałam powiedzieć że obok mnie jest duży sklep mięsny gdzie wszyscy przyjeżdżają z całego miasta i są wiecznie wielkie kolejki na każdy dział inna: na wędliny, na drób i na mięso czerwone. Poszłam dziś a mam taki bombkowy płaszczyk więc specjalnie mi tego brzucha nie widać. Pani zza lady zawołała: "Następny" więc pani przede mną zaczeła mówić a wg mnie była moja kolej bo ona przeszła sobie nagle przede mnie (starsza pani) na co sprzedawczyni do niej "ale zaraz dlaczego pani?" a ona "bo ja stałam już w tamtej kolejce a teraz przeszłam, nie można stać w kazdej osobno po wszystko" na co pani zza lady do mnie "pani jest ciężarna prawda?" Ja na to, że tak ale spokojnie nie ma problemu, a ona "O nie! Cieżarne podchodzą bez żadnej kolejki!"
Poczułam się zażenowana ale jednocześnie to było tak miłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A jutro znowu w kuchni caly dzień spędzę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Chciałam na żywo obejrzeć wózek (jedo bartatina) ten na paskach i nigdzie nei ma ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Mi nie ale tż tak. Ost. sniła mu sie blondynka z niebieskimi oczami.. Hmmmm.. dziwne... tż brunet o sniadej karnacji... u mnie w rodzinie mama, tata, brat bruneci (a ja ciemne oczy tylko szatynka) tz sie smieje że przywiozlam aryjczyka (na wycieczce w Berlinie byłam w okolicy zapłodnienia ![]() Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2013-12-05 o 10:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z piersią to może siara się będzie pojawiać? A ze wzgórkiem to uważaj, bo jak silny ból, to może oznaczać rozchodzenie spojenia łonowego - nie mam wiedzy na ten temat, ale lekarka mnie kiedyś pytała czy mnie tam nie boli. I też chcica na słodkie męczy mnie strasznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ale nadajecie ![]() czy Wasze maluchy też lubią sobie siedzieć pod prawym żebrem? bo mój uwielbia, no i tak się zastanawiałam kiedy mój mały śpi, obudziłam się o 1:30 mały szalał, obudziłam się o 6:30 do pracy i mały znów szalał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Piotruś, piotruś co z ciebie wyrośnie, martwię się już od tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja też Barbara. Dzięki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Torba myślę ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() A skurczy nie mam więc nei pomogę.. Dziś w okolicy pepka mnie coś boli. JAkbym odgiotła sobie guzikiem ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczynki za wszystkie życzenia imieninowe - bardzo to miłe
![]() Powoli zaczynam szukać innego określenia niż słonica, bo wydaje mi sie, że slonie są bardziej sprawne niż ja ![]() Wczoraj to juz sie zalamalam. Jak próbowałam sie podnieść z lezenia i napielam brzuch, to nad pepkiem pojawiło mi sie podluzny uwypuklenie. I co? Mam rozstęp mięśni prostych brzucha!! Nic tylko sie zalamac ![]() ![]() Jutro zaczynam 24tc i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie chodzić z tym brzuchem jeszcze 16tyg. Nie chcę znów urodzić w 32tc bo to trochę za wcześnie było, ale tak 35-36 to juz mogłabym rodzic. Jeszcze teraz to rozejscie doszło to juz w ogóle masakra. Wybaczycie moje marudzenie? Nie emanuje dzisiaj niczym dobrym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
godzinkę temu przyjechał kurier z paczką z apteki.
![]() a ja sobie przypomniałam, że obiecałam coś koleżance z pracy przygotować, więc prace artystyczne muszą jeszcze poczekać, na razie przygotowałam sobie szablony i pomysły, może jutro się do tego w końcu wezmę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem że jest tu kilka nauczycielek, czy któraś z was z chwilą zajścia w ciąże była w trakcie odbywania awansu zawodowego ?
Jeśli tak proszę o wiadomość na pw.................plisss s ![]() ![]()
#4548 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tequillla, czbasia, mmhym ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do sałatki to może jarzynową? albo taką prostą (sałata lodowa, ogórek, pomidor, oliwki, kukurydza i wymieszać z sosem włoskim? nie pamiętam czy coś tam się jeszcze dorzucało z warzyw, ale to pełna samowolka) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
monkaa321
przekręci albo i nie ![]() Pierwsza córa nie chciałą wyjść ,było CC i wyciagali ją na siłe ![]() ![]()
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to chyba teraz powinnaś uważać na brzuch, czytałam na jakiejś stronie, że jeśli mięśnie się rozstępują to podczas ćwiczeń brzucha trzeba je "ściskać" a skąd wiesz że robi Ci się przepuklina pępkowa? ![]() będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Aaaaa... wczoraj byłam na 1 spotkaniu z położną no i ona nam powiedziała, kiedy się trzeba spieszyć do szpitala jeśli nam się rozpoczyna poród:
1. Jeśli odeszły nam podbarwione/zapachowe wody płodowe 2. Jeśli zaczęłyśmy krwawić (może być spowodowane odklejaniem się łożyska i jest to niebezpieczne dla dziecka; albo rozwieraniem się szyjki i wtedy jest w porządku ale my tego nie wiemy więc jedziemy do szpitala) 3. Kiedy nie czujemy ruchów dziecka (dziecko podczas porodu jest aktywne ale my skupiamy się na skurczach dlatego je słabiej czujemy, więc musimy o tym pamiętać! Jak zjemy np. całą tabliczkę czekolady, pobujamy brzuchem i nadal nic to jedziemy) ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W środę mam wizytę więc zapytam ![]() Cytat:
![]() ![]() Daj znać jak te łóżeczko ![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze mówię, że koniec z lumpami, a przez was i tak chodzę ![]() Jutro pójdę, może uda mi się znaleźć jakąś koszulę do porodu w końcu ![]() Cytat:
![]() Mi też dokucza ten III trymestr ![]() - bolą mnie nogi - boję się żylaków - nie mogę zasnąć - jest mi duszno -mam zadyszkę jak wejdę po schodach - czuję się jak orka - mam zachcianki żywieniowe dopiero teraz ![]() - wyszły mi wszystkie blizny potrądzikowe. Były już blade i znowu wyglądam okropnie - mam humorki Ale z drugiej strony im bardziej cierpie tym bardziej chcę już rodzić ![]() Cytat:
![]() i oczywiście stara baba miała problem cię przepuścić ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko zanim powybieram wszystko to już chyba szybciej urodzę ![]() Mnie też ostatnio bolał dziwnie pępek ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz się boję napinać brzuch ![]() ![]() Opowiadaj co jest fajne i co warto kupić ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Nam na SR mówili, że często tak jest, że troszkę więcej problemów mają dziewczyny wysportowane, bo mięśnie wyćwiczone są sztywniejsze... Mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Tylko mnie to twardnienie nie boli, tylko jest troszkę niekomfortowe, ale np 2 ostatnie wieczory miałam takie, że bardzo często mi twardniało i nie wiem, co mam zrobić. Jak się powtórzy, to chyba zadzwonię do lekarki. I pępek też mnie kiedyś bolał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Powiesz mu o tym? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
sęk w tym, że nie mam o czym opowiadać, bo wzięłam tylko Katarek. tak tanio i bez opłaty za wysyłkę, to nigdzie nie ma. a dziś patrzę - witaminy mi się kończą
![]() a sama paczka - mega dobrze zabezpieczona. pudełko z katarkiem owinięte folią bąbelkową, włożone do większego pudełka, w nim też sporo folii i jakieś ulotki. generalnie polecam - to były moje pierwsze zakupy w tej aptece i pewnie nie ostatnie. a propos skurczy wszelakich - 2 dni temu o 6 rano złapał mnie skurcz łydki, aż małża obudziłam, żeby mi to rozmasował. do tej pory mnie tam boli. jak zakwas. utykam normalnie.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-12-05 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie zamawiam żarówki, gniazdka, włączniki i jestem w szoku, bo już wyszło ponad 1000 (słownie tysiąc)zł ![]() ![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
kilka kawałeczków szarlotki
![]() Z ciastem to polecam to o którym pisałam, upiecz biszkopt i przełóż ubitą śmietaną z dodatkiem kakao i posiekanych orzechów włoskich. Na wierzch też można orzechy posypać- proste ale pycha Możecie być ze mnie dumne, wreszcie zadzwoniłam do połoznej środowiskowej! ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-05 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Mi dzisiaj wysłali paczke z apteki gemini. Mam nadzieję, że jutro będzie
![]() Dzisiaj w nocy ma być wichura podobno. U mnie już wieje ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.