|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
za szczepienie i egzamin daj trochę!Cytat:
![]() i mam nadzieję, że dogadacie się jednak z pracodawcą ![]() Cytat:
![]() wreszcie w zaciszu własnego domku, spokojni..razem niewyobrażalne szczęście i radość! Adasiek Cytat:
Cytat:
![]() a co do Tż-ta masz rację.. 400zł to bardzo dużo jak na takie 'przyjemności'..zwłaszcza , ze fajki do życia niepotrzebne ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44028961] Pakuje cala moją ferajne bo jak co roku jedziemy w gory ze znajomymi i dzieciakami na mikolaja dzieciakow bedzie 12 wiec bedzie wesolo Aaaa i u nas najwazniejsza wiadomosc dnia, odebralam drugi wynik posiewu i ogolny moczu i bakterii niet !!!??? ![]() a wyniki Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!
To ja tez bede podążać za sloiczkami. A czy ktoras z Was oprócz Margosi podaje juz miesko?A ja mam problem z fotoksiazka. Nie mogę jakoś znaleźć tej darmowej. Za tepa chybs jestem CYNAMONKI WITAJCIE W DOMKU!!! |
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie napisałam to co sie dowiedziałam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Teso super, że wyniki dobre
![]() Magolina lipa straszna z ta pracą... Elaine jesli chodzi o Kubę to ma straszne problemy z brzuchem, mimo że kolki juz przeszły. Od jakiegoś czasu w dzień praktycznie nie spał, w nocy też. No a my razem z nim.. nasza pediatra po badaniach i długotrwałej biegunce stwierdziła, że to sie kwalifikuje na szpital, bo mały może być odwodniony. Chcieliśmy tego uniknąć więc poszliśmy na konsultacje do gastrologa, który jest ordynatorem w klinice małych dzieci. No i po kolejnych badanich, wywiadzie stwierdziła, że albo lek na zwolnienie perystaltyki (bo w linii męskiej u mojego Tż występują problemy gastryczne) albo szpital i szukanie przyczyny albo czekamy. Mały się nie odwodnił ale mieliśmy podawać więcej płynów, dostał leki na wyregulowanie kupek. No i czekamy. Czekamy do rozszerzania diety m.in. żeby zobaczyć co się będzie działo. Póki co, biegunki nie ma ale Kubik wciąż mało sypia, ciągle wybudza sie ze snu:/ liczę, że taka jego uroda i mu minie albo się ustabilizuje. Nie chcę dramatyzować bo to małe dziecko i wiadomo, że ten układ pokarmowy dopiero się rozwija. Czekamy
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
ta darmowa juz sie raczej skonczyła...
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
No a my z Antkiem siedzimy w klinice wet bo sunia znow zaniemogla. Czekamy na wyniki badan
![]() Wlasnie karmie w aucie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobiłam ładną fotoksiażkę ale nie mogę jej kupić
szkoda mi bardzo ale cóż nie chce mi się jeszcze raz robić od początkulachryma przykro mi z powodu babci, przytulam cynamonka super, że jesteście w domku, aż się wzruszyłam jak zobaczyłam Adaśka na zdjęciu
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!!
MARGOSIA odwazna z Ciebie kobieta jesli chodzi o stale posilki u nas jest kaszka i sloiczek, to i tak o jedno za duzo chyba jak na 5 miesieczne dziecko bo na mm jest napisane ze jeden posilek staly.OLIATH z tymi chrupkami to dobry pomysl, chyba tez sie zaopatrze w nie wogole jak ja jem np snaidnaie to tez dam malemu troszke polizac chlebek a sie rwie do tego piernik maly ze szok ![]() Dzis bylismy na szczepieniu, Maly wazy 9 KG no i mam skierowanie do alergologa, bo chcialam na te czerwone placki na twarzy, daje mm i troche zbledly, ale skora nadal sucha, podejrzewam ze to skaza bialkowa.... wiec rezygnuje z mojego mleczka nie dam rady byc tak radykalna w mojej diecie...oczywiscie lekarz rodzinny nic mi wiecej nie powiedzial co i jak, zapisac probiotyk i mowil ze moge to podawac przez 3 dni a pozniej sprobowac dawac moje mleczko, ale nie wiem czy to cos da bez mojej diety? Przepraszam ze tak caly czas o sobie, ale nie daje rady nadrabiac... wczoraj bylam u rodzicow do dzis, Maly potrzebuje coraz wiecej uwagi, spi dwa razy dziennie po 40 min i pozniej caly czas chce byc noszony, zabawiany
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wagę macie zacną
|
|||
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, niezły wynik. Chyba najcięższe wątkowe dziecię.
![]()
|
|
|
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
kate
za wagę moje dziecko śpi już prawie 2 godziny, a ja się nudzę, od godziny siedzę i czekam aż wstanie, bo przecież już powinien się obudzić...! ciekawe o której na noc zasnie
|
|
|
|
#1604 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() BrandyOrange : ja nawet ze swoim nie mieszkam, wpada jedynie na kilka godzin w tyg i tez musze wszystko sama ogarniac, czasem brac sil, sama z dzieckiem 24na dobe.. Ghia : za egzamin ![]() Mloda spi, udalo mi sie zrobic obiadek, wstawic pranie, jestem z siebie dumna ![]() Czekam na tzta moze w koncu raczy nas odwiedzic
Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-12-05 o 16:38 |
|||||
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imponująca waga
|
|
|
|
|
#1606 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z pracodawcą mam nadzieję, że się dogadasz. CO przeskrobał? Cytat:
![]() Cytat:
)))Cytat:
Cytat:
Cytat:
))Cytat:
wooow piekna waga. Ona: a Franek ile waży? Teso: suuupeeer że posiew czysty Idę do mojego gołąbka..bo mi tu grlrla...
|
|
#1607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Brandy dzięki za odpowiedź odnośnie kp
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedaczek ten Twój Kubuś/Oby leki pomogły i kupki się wyregulowały wow ale waga
|
|||
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po szczepieniu. Byliśmy oboje bardzo dzielni.
Misio zapłakał tylko przy ostatnim wkłuciu, ale tatuś go przytulił, mama pokazała ulubioną maskotkę i było po płaczu. Waga Misia to równiutkie 7 kilogramów. ![]()
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
najciezszy?! hehe ale po nim tych kg za bardzo nie widac, jedynie jak sie go wezmie
ale on tez lubi jesc :P
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
A rozszerzyliście już dietę? Tak za mleczkiem przepada? To chyba najwyższy centyl nie??
|
|
|
|
#1613 |
|
Konto usunięte
|
Anulka brawo za szczepienie!
Kathe wow ale waga :O Kurcze teraz to mnie skołowałyście. A ja dzisiaj dałam Artkowi parę łyżeczek dyni z ziemniakiem i deserek (pół słoiczka jabłuszka). Czyli można tylko jeden stały posiłek?? Czy mogę tak? |
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44032608]Anulka brawo za szczepienie!
Kathe wow ale waga :O Kurcze teraz to mnie skołowałyście. A ja dzisiaj dałam Artkowi parę łyżeczek dyni z ziemniakiem i deserek (pół słoiczka jabłuszka). Czyli można tylko jeden stały posiłek?? Czy mogę tak?[/QUOTE] Mi pediatra powiedziała, że skoro Lila średnio przybiera, a warzywka je ze smakiem to mogę jej dziennie podawać nawet 1,5 słoiczka warzyw i 1 słoiczek owoców ![]() A zięciunio przybiera podobnie, więc trochę warzywek i owoców ok
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super sie ciesze i oby tak juz bylo zawsze Lachryma- trzymaj sie. Przykro mi Misia- dobry Tz haha Moj maly jak wstaje na zarcie to ma oczy jak 5zl.przytykam go do cycka i od razu spi. On spi az do 10. Tylko, ze teraz zasypia o 12-1 Kiedys szedl spac o 20-21 i spal (z pobodkami na jedzenie) do 9-10 i potrafil nawet po 30min.po przebudzeniu miec juz drzemke. Jak maly zasnal o 1 to mialam 1 karmienie przed 4rano , a drugie z rana o 10:40 ![]() Co ten moj dziec wyprawia ![]() Ale chyba czuje sie wyspana od iks czasu. Za oknem super slonce dzis Lece dalej nadrabiac. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to nie wiem, w 20tyg ważył chyba 8350. A kolejne ważenie dopiero po 13 stycznia. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44032608]Anulka brawo za szczepienie! Kathe wow ale waga :O Kurcze teraz to mnie skołowałyście. A ja dzisiaj dałam Artkowi parę łyżeczek dyni z ziemniakiem i deserek (pół słoiczka jabłuszka). Czyli można tylko jeden stały posiłek?? Czy mogę tak?[/QUOTE] |
|
|
|
|
#1617 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my to chyba musimy sie kiedy umówić na spacerek co nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na obiad mialam ryz, i mielone mieso indycze z warzywkami i pomidorami z puszki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby spokojna noc mial po szczepieniu Cytat:
![]() moj spaślaczek |
||||||||
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla PiesiaSent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
kupilismy dzisiaj takie krzeselko
http://allegro.pl/show_item.php?item=3762543542 |
|
|
|
#1620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44028961]Bardzo mi przykro
Mam nadzieje ze jakos uda sie zaradzic i trzymam kciuki za poprawe! Pewnie No sami sobie strzelili w kolano jak dali mezowi na takim odpowiedzialnym stanowisku umowe na czas okreslony z miesiecznym okresem wypowiedzenie ![]() No to musicie zakupic wlasny samochod A nie chcesz poczekac az sam bedzie gotowy i bedzie siadal ? Przykro mi. Z obu powodow ![]() Po skonczonym 6 ![]() Kochana zryczalam sie z wzruszenia cudnie!!Ps. Nasza rehabilitantka ma dobrego tlumacza od dokumentow medycznych Pakuje cala moją ferajne bo jak co roku jedziemy w gory ze znajomymi i dzieciakami na mikolaja dzieciakow bedzie 12 wiec bedzie wesolo Aaaa i u nas najwazniejsza wiadomosc dnia, odebralam drugi wynik posiewu i ogolny moczu i bakterii niet !!!??? Super wiadomosci !!! Milego pobytu w gorach ![]() Cytat:
Jak ma mi rasnac doopa to chociaz bede wiedziec.od czego ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

za szczepienie i egzamin

także super. 

karmię go co około 3 godziny.
. Jakos zawsze sie na te faje uciula chocby nie wiem co. Taki nalog podly i momo wszystko niewart klotni, kochana. Tylko niech nie pali w domu, bo smrod wszedzie, nawet swiezo wyprane ciuchy w szafie lapia natychmiast ten syf 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)