Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 17:52   #4531
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Leukocyty w polu widzenia 10
Erytrocyty w polu widzenia 5
Flora bakterie ++
Nabłonki płaskie liczne
reszta w normie...
Na moje oko i wiedzę to nie masz infekcji/zapalenia pęcherza, bo leukocytów może być tam ileś w polu widzenia i to jest norma.
A masz ich niewiele. Erytrocytów i bakteri też nie masz wiele.
Może tak jak ja ostatnio źle nasiusiałaś (nie środkowy strumień) albo kubeczkiem dotknęłaś warg, albo coś skapło nie z tego otworu co trzeba (zdarza się)
Ja ostatnio przy licznych bakteriach i leukocytach 25 brałam przez tydzien 3 x dziennie Żuravit 1 tabl. i raz dziennie do tego 1 tabl Urosept (bałam się brać więcej bo to różne zioła są) i po tygodniu wynik ogólny moczu idealny i tak samo posiew moczu (zrobiłam prywatnie)

Tak więc myślę, że w Twoim przypadku jest taka sama sytuacja jak u mnie niedawno.

Ale jakbyś chciała się upewnić, to zawsze możesz przejść się do internisty, pewnie potwierdzi moje słowa.
Chyba, że jak chcesz mieć jeszcze większą pewność to może zrób badanie na posiew moczu i będzie wiadomo - bo bez tego absolutnie żadnego antybiotyku czasami nie łykaj.

P.S. A robiłaś też morfologię? Po leukocytach z krwi można też czy jest stan zapalny w organiźmie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-12-05 o 17:57
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:01   #4532
Negrid
Rozeznanie

dzięki dziewczyny,
skoncentruję dietę żurawinową a jak będzie jutro gorzej to będziemy działać,
u mnie 31/32 tydz
ciągle coś...

Morfologi nie robiłam, dałam tylko mocz do badań bo tamte okolice mnie niepokoiły od wczorajszego wieczora

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-12-05 o 18:03
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:04   #4533
J0zefina
Raczkowanie

Nadrobiłam

ale cytowania mam tyle że nii wiem od czego zacząć

łączę się w bólu z obolałymi bo właśnie wstając do łazienki wydawało mi się że mi dziecko połamało żebra a do tego nie mogłam zasnąć od 3 rano do niemal 6 wiec jestem w połowie tylko przytomna..

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-12-05 o 18:13
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:10   #4534
Roane
Wtajemniczenie

Dostałam przesyłki z neta

Apteka gemini, jestem zadowolona. Wszystko odpowiednio zapakowane w bąbelfolię, zgodne z opisem, dorzucili jakieś próbki w gratisie nawet, więc jest ok. Jedyne co mi się nie spodobało to że smoczek dali mi różowy, ale w opisie było napisane że kolor losowy, więc pech i tyle. I tak mam nadzieję że młody smoczka nie zechce, jedną sztukę kupiłam tak na wszelki wypadek, żeby był w razie czego. Pierwszy raz w życiu trzymałam butelkę w ręku. Taką malutką TT, 150 ml. Ale ona ma dziwny kształt

Allegro sprzedający okularki_com, jestem średnio zadowolona. Koszule do karmienia, cóż, kosztowały 19 zł za sztukę, nie oczekiwałam niczego szczególnego i dostałam czego się spodziewałam. Więcej jak kilka prań życia im nie przewiduję, ale w sumie z takim założeniem je zamawiałam. Pieluchy flanelowe fajne, tetrowe też nie najgorsze.
Rozwaliły mnie natomiast miękkie staniki do karmienia. Są tak uszyte, ze dopiero jak przyciągam ramiączka do szyi, miseczka w miarę znośnie układa się na biuście. Jak układam ramiączka normalnie, to na miseczkach robią się takie fałdy po bokach, że piersi wypadają pod pachy, koszmarnie się układa, naprawdę tragiczne są, go niczego. Jak odepienie się miseczkę, to w dziurkę sutek ledwo się mieści cały, bo strasznie małe są te dziurki do karmienia. Rozmiarówka jest znacznie zaniżona, conajmniej o dwa rozmiary miseczki i o 5 cm w obwodzie. One nie były drogie, nie spodziewałam się niczego szczególnego, ale też nie sądziłam, że będą totalnie bezużyteczne. Pieniądze wyrzucone w błoto. Nie kupujcie tam staników!

Dostałam też ubranka Zaraz porobię fotki i wrzucę

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wróciłam po wizycie.

Usg pokazało wagę ponad 1800 g, ale wg gina na pewno jest ponad 2 kg.
(...)
Kolejny na wątku chłop jak dąb

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja nie uznaję dywanów, więc na podłogowe zabawy z maluchem wybrałam coś takiego: http://www.skiphop.pl/produkty/czas-...-playspot.html
Trochę przydrogie, ale "zażyczyłam" sobie to cudeńko jako jeden z prezentów Z tańszych opcji są jeszcze inne maty/puzzle piankowe, ale dość wątpliwej urody

Edit: właśnie wgłębiam się w temat i okazuje się, że tańsze maty mają w składzie jakiś kontrowersyjny formamid. Ta, którą wybrałam jest z bezpiecznych materiałów, pewnie dlatego taka cena.
Ładne

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
(...)
łączę się w bólu z obolałymi bo właśnie wstając do łazienki wydawało mi się że mi dziecko połamało żebra a do tego nie mogłam zasnąć od 3 rano do niemal 6 wiec jestem w połowie tylko przytomna..: ziewam:
Od dwóch tygodni żebra mnie bolą Jak ktoś pozna solucję na bolące żebra, to niech da znać

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-05 o 18:11
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:12   #4535
J0zefina
Raczkowanie

Shizu też mam przepuklinę, mnie ona wogóle nie boli i nie przeszkadza, nie wiem czy są jakiejś jej typy ale mi lekarz powiedział że jeśli będę miała cesarkę to zrobią to odrazu bo to mały zabieg jest, z tym ze ja się nastawiam na sn bo tak urodziłam synka

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
....
Wczoraj sobie tak myślałam kurde jak ta ciąża szybko minęła . Sądziłam , ze będzie się ciągnąć . A tu niedawno co zobaczyłam 2 kreski , byliśmy nad morzem a tu za oknem już śnieg spad i mam wielki brzuchol
Mały coraz bardziej się rozpycha a do niedawna jeszcze delikatnie mnie smyrał jak motylek , a teraz jak czasem zawali z kopa to szok !
też mnie ostatnio naszła taka nostalgia i jesli o mnie chodzi to ja moge być w ciąży tyle co słoń

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak macie zamiar walczyć z wypadaniem włosów po ciążowym? Macie już coś wytypowane?
hmm, ale nigdzie nie jest powiedziane ze musza koniecznie Ci wypadac jednym wypadają innym nie. Mojej siostrze wyłaziły garściami, mi nie specjalnie bardziej niż przed

Iwantyou super wieści
Stary 2013-12-05, 18:15   #4536
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Roane: w jaki sposób opłacasz sobie przesyłki z Polski do Irlandii? Czy to może mąż Ci przywiózł? Bo też chciałabym pozamawiać na polskich stronach, ale nie wiem jak to jest z opłatami i wysyłkami do innego kraju.

A se sprzątnęłam łazienkę dla rozrywki, a co

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-05 o 18:21
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:17   #4537
perfuzja
Zakorzenienie

Padam na buzie po całym dniu. Niby tylko 3 godziny w pracy, ale potem spotkanie z koleżanka, spacer z psem i nawet nie wiem kiedy mi minął dzien.

sadlaczyca mnie bardzo czesto boli tak okresowo, z tym ze to zdecydowanie nie sa skurcze, tylko jednostajny bol przez cały czas. Polozna ostatnio stwierdziła, ze to absolutnie normalne i wręcz wskazane. No ale ja jestem na troche późniejszym etapie niz Ty
Stary 2013-12-05, 18:19   #4538
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Rozwaliły mnie natomiast miękkie staniki do karmienia. Są tak uszyte, ze dopiero jak przyciągam ramiączka do szyi, miseczka w miarę znośnie układa się na biuście. Jak układam ramiączka normalnie, to na miseczkach robią się takie fałdy po bokach, że piersi wypadają pod pachy, koszmarnie się układa, naprawdę tragiczne są, go niczego. Jak odepienie się miseczkę, to w dziurkę sutek ledwo się mieści cały, bo strasznie małe są te dziurki do karmienia. Rozmiarówka jest znacznie zaniżona, conajmniej o dwa rozmiary miseczki i o 5 cm w obwodzie. One nie były drogie, nie spodziewałam się niczego szczególnego, ale też nie sądziłam, że będą totalnie bezużyteczne. Pieniądze wyrzucone w błoto. Nie kupujcie tam staników!

a jakie kupiłaś dokładnie?
staniki do karmienia to jak dla mnie osłony na wymiona nic nie podtrzymuje tylko deformuje. Ja wiem, że muszą być wygodne i nie mogą nic uciskać ale przecież można to jakoś inaczej rozwiązać aby potem nie mieć spanielich uszu zamiast cycków
Stary 2013-12-05, 18:23   #4539
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
staniki do karmienia to jak dla mnie osłony na wymiona nic nie podtrzymuje tylko deformuje. Ja wiem, że muszą być wygodne i nie mogą nic uciskać ale przecież można to jakoś inaczej rozwiązać aby potem nie mieć spanielich uszu zamiast cycków
Gdzies widziałam instrukcje jak przerobić dowolny stanik w stanik do karmienia Jak juz bede miec ustabilizowany rozmiar to na pewno kupię jakis porządny i go przerobię.

Na tuz po porodzie kupiłam miękkie staniki H&Mu, chodziłam w nich parę dni (nie lubię nowych stanikow, wiec chciałam je rozchodzic ). Szału nie ma, ale nawet troche podtrzymują.
Stary 2013-12-05, 18:23   #4540
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, jak wstaje z pozycji leżącej i próbuje sie rozchodzić to strasznie strzelają mi kości w takim nietypowym miejscu. Odczuwam mniej wiecej to w tym miejscu gdzie są włosy łonowe wiec to nie do końca spojenie łonowe chyba. Nie jest to bolesne ale strasznie nieprzyjemne. Następuje cała seria takich przeskoków i spokój. Ale troche mnie to martwi. Mam wrazenie że sie rozpadam a jak jeszcze urodzę to mi sie pas biodrowy rozpadnie jak domek z kart
Mam tak samo. Tyle, że ja mam z natury luzy w stawach, dlatego miałam operację na kolano i potrafię dotknąć językiem do łokcia, co podobno jest niemożliwe (przy każdej okazji chwalę się tą umiejętnością ).

Strasznie się boję, że się "rozpadnę" przy porodzie naturalnym albo jeszcze w ciąży...

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Kacper na przełomie 32/33 tc waży 1750g. Niby dobrze, ale martwię się, bo od ostatniej wizyty (2 tyg. temu) przybrał tylko 150g. Głowę ma na 35tc, brzuszek na 31tc.
Pomiar zależy tylko i wyłącznie od lekarza, a nie od stanu faktycznego U mnie dziecko w ciągu mojego pobytu w szpitalu najpierw ważyło 1460g, tydzień później 1300g, a jeszcze 3 dni później 1580g. I główkę zawsze ma sporo większą od brzuszka, a nawet kości udowej (chociaż z tą kością to już mnie martwi).

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Mi ani się włosy nie wzmocniły, ani nie osłabły więc pewnie jeśli nic nie zrobię z wypadaniem to zostanę łysa
Włosy się wzmacniają i zagęszczają przez hormony. Jeżeli u Ciebie nie ma większej różnicy, to stawiam, że nie jesteś bardzo podatna na ich działanie, więc ich spadku po ciąży też nie powinnaś za bardzo odczuć

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
W Lublinie spadł śnieg... Nie lubię białego!!!
Jejku, ja tylko biały! Żółtego się brzydzę, a czarny zupełnie mi się nie podoba

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-05 o 18:26
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:24   #4541
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Pokażę Wam już skończony kącik i moje rękodzieło
O tez o tobie dziś myślałam a pokoik cudo

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
W ogóle dzwoniła do mnie moja była szefowa która ma kilku miesięcznego synka. Była wczoraj z nim u lekarza w prywatnym gabinecie i jak weszła na wizyte to zostawiła fotelik i kombinezonik w poczekalni Wychodzi a tu ani fotelika ani kombinezonu. Skandal normalnie!!!...
straszne to, ale ja już się już przekonałam że złodzieje nie mają żadnych skrupułów

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Audi pewnie też kradzione.
I kto wie co jeszcze tam miał przywłaszczonego.
to samo pomyślałam
Stary 2013-12-05, 18:30   #4542
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gdzies widziałam instrukcje jak przerobić dowolny stanik w stanik do karmienia Jak juz bede miec ustabilizowany rozmiar to na pewno kupię jakis porządny i go przerobię.

Na tuz po porodzie kupiłam miękkie staniki H&Mu, chodziłam w nich parę dni (nie lubię nowych stanikow, wiec chciałam je rozchodzic ). Szału nie ma, ale nawet troche podtrzymują.

Gosia podsyłała linka do instrukcji i tez się zastanawiam czy to nie najlepsz rozwiązanie
Stary 2013-12-05, 18:30   #4543
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
no padłam a umiejętność że fiu fiu

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
ja tak zrobiłam po pierwszym porodzie bo sutko-zakrywacze nadawały się tylko na noc , nic trudnego, trzeba tylko znaleźć sklep gdzie można zakupić zapięcie klik-klak ciachnąć ramiączko, doczepić gumkę i ready
Stary 2013-12-05, 18:33   #4544
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny,
skoncentruję dietę żurawinową a jak będzie jutro gorzej to będziemy działać,
u mnie 31/32 tydz
ciągle coś...

Morfologi nie robiłam, dałam tylko mocz do badań bo tamte okolice mnie niepokoiły od wczorajszego wieczora
Z tym, że "ciągle coś" to normaaalka ... zawsze tak jest ("jak nie urok to sracz*a" )

Powtórz po tygodniu brania Żuravitu i Uroseptu badanie moczu - i zrób to sposobem (uwaga! moja sprawdzona instrukcja p.t. Jak efektownie sikać do kubeczka na badanie moczu ) : Wstajesz rano, podmywasz podwozie (ja podmywałam płynem do higieny int. dla kobiet w ciąży lactacyd), po podmyciu osuszasz podwozie najlepiej jałowym gazikiem z apteki (!) (nie ręcznikiem czy czymś innym bo na nim zaaawsze jakies bakterie), siadasz na klozet i podstawiasz kubek przy środkowym strumieniu. Jak masz przerywany tak jak ja to najpierw popuść troche, przystaw kubek, siśnij do niego, odsuń kubek i dalej już do końca sobie siusiasz do WC .

A! P.S. Jeżeli mocno kapie z dróg rodnych to słyszałam, że można sobie tampon na czas siusiania włożyć, żeby nic stamtąd nie skapło do kubeczka z moczem... <?>

Jeśli wszystko jest ok, to nie ma szans żeby po tak starannym i sterylnym pobraniu moczu wyszły leukocyty/bakterie czy inne cuda nie pochodzące z cewki tudzież dróg moczowych.
Stary 2013-12-05, 18:35   #4545
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Powaliłaś mnie tym tekstem!
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Tyle, że ja mam z natury luzy w stawach, dlatego miałam operację na kolano i potrafię dotknąć językiem do łokcia, co podobno jest niemożliwe (przy każdej okazji chwalę się tą umiejętnością ).
?!!!!!! Zdolna bestia z Ciebie...

Odkąd się przesiadłam z sanek na samochód, to białego nie lubię... Ale czuję się jak wyrodna matka, bo moja Mała jak wyjrzała rano przez okno, to była taka radocha, jak rzadko kiedy!!! Wolałam jednak okolicę w nie-białej kolorystyce, opony mam letnie!!! A z zimówek wylazły mi druty i nie stać mnie na nowe!!! Trudno, tż będzie miał zajęcie-wozić żonę i córkę (a za chwilę i syna) do końca zimy i bez protestów!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 18:38   #4546
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostałam przesyłki z neta

Apteka gemini, jestem zadowolona. Wszystko odpowiednio zapakowane w bąbelfolię, zgodne z opisem, dorzucili jakieś próbki w gratisie nawet, więc jest ok. Jedyne co mi się nie spodobało to że smoczek dali mi różowy, ale w opisie było napisane że kolor losowy, więc pech i tyle. I tak mam nadzieję że młody smoczka nie zechce, jedną sztukę kupiłam tak na wszelki wypadek, żeby był w razie czego. Pierwszy raz w życiu trzymałam butelkę w ręku. Taką malutką TT, 150 ml. Ale ona ma dziwny kształt
Ja też dzisiaj odebrałam od kuriera UPS paczkę z gemini
Dokładnie tak jak piszesz - wszystko zapakowane w kartonik w bąbelkowe folijki, owinięte, zabezpieczone itd. Dzień darmowej przesyłki się opłacił

A paragon jaki dłuuugi Od pasa do podłogi
Stary 2013-12-05, 18:42   #4547
magnusia
Zakorzenienie

ej a w gemini nie ma darmowej przesyłki powyżej 300 zł- chyba tak
co do pakowania- to tak ta folia była wszędzie!! małż odpakowywał wszystko ponad godzinę a potem strzelalismy sobie następne dwie godziny z folii
Stary 2013-12-05, 18:46   #4548
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:

Od dwóch tygodni żebra mnie bolą Jak ktoś pozna solucję na bolące żebra, to niech da znać
Ja znam - poród.
Stary 2013-12-05, 18:55   #4549
mezaga
Zakorzenienie

Aniele fajne te mebelki - kurcze jakby były w innym kolorze to bym się może i ja na nie skusiła

Cytat:
Do terminu jeszcze trochę - 31.01
Szyjka trochę skrócona (2,5 cm), ale twarda i zamknięta. Przy okazji następnego ktg w środę gin zbada szyjke i jak coś się będzie z nią działo, to mnie zostawia w szpitalu.
Kurcze to mnie wystraszyłaś. U mnie jest już poniżej 25 mm i do tego miękka a nikt mi nie kazał leżeć z nogami wyżej.
Czemu musisz kolejny raz brać zastrzyki na płuca? Ich nie bierze się jednorazowo?
Stary 2013-12-05, 18:55   #4550
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
(...) aby potem nie mieć spanielich uszu zamiast cycków
Hahahahaahaha Cycki jak uszy spaniela
Stary 2013-12-05, 19:02   #4551
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja znam - poród.
Jak widać poród jest dobry na wszystko
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:02   #4552
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
ej a w gemini nie ma darmowej przesyłki powyżej 300 zł- chyba tak
co do pakowania- to tak ta folia była wszędzie!! małż odpakowywał wszystko ponad godzinę a potem strzelalismy sobie następne dwie godziny z folii
jest bo ja miałam a folią bawiłam się z synem

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja znam - poród.
cFaniara
Stary 2013-12-05, 19:03   #4553
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Aniele fajne te mebelki - kurcze jakby były w innym kolorze to bym się może i ja na nie skusiła

Kurcze to mnie wystraszyłaś. U mnie jest już poniżej 25 mm i do tego miękka a nikt mi nie kazał leżeć z nogami wyżej.
Czemu musisz kolejny raz brać zastrzyki na płuca? Ich nie bierze się jednorazowo?
One działają przez 2-3 tyg, potem trzeba powtarzac (ja miałam 1,5 miesiąca temu).

Mam tak leżeć nie przez szyjke tylko bo dziecko jest bardzo nisko jak na koniec 32 tyg i naciska. Mając nogi niżej szyjka jest trochę chroniona przed tym uciskiem, który może powodowac rozwarcie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-12-05 o 19:14
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:03   #4554
magnusia
Zakorzenienie

mmmmmmmmmmmmmmmm kocham pomidorówkę pycha
Stary 2013-12-05, 19:09   #4555
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Jak widać poród jest dobry na wszystko
u mnie nie odciągnięcie go do możliwego przyjazdu męża to dla mnie jest jedyna opcja

a tak wogóle to się żalę, uwaga:
ja do męża pisze smsy nocno-wymowne o 3 nad ranem czasu PL że skoro już nie śpię to może to spożytkować i licze na randevu a On zapomina telefonu i odpisuje mi po południu naszego czasu że ciągle pracuje
jadę na takim deficycie przytulania że niedługo mnie wezmą pod kroplówkę

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-12-05 o 19:10
Stary 2013-12-05, 19:15   #4556
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Spokojnie, moja szyjka już dwa tygodnie temu przy wypisie ze szpitala miała ok. 18 - 19 mm Teraz nie wiem ile ma, ale pani dr powiedziała mi przy wypisie, że nie ma co już jej mierzyć bo przecież "dłuższa nie będzie" A do dzisiaj miałam leżeć tak po prostu, a po dzisiejszej wizycie mogę trochę sobie chodzić. Jeszcze sprzątanie nie wchodzi w grę ale już jest dobrze

A z tymi sterydami na płucka to nie jest tak, że działają przy urodzeniu dziecka w ciągu tygodnia.. Jakoś tak to tłumaczyli, jak leżałam na patologii.

Przy okazji mam pytanko jak mocuje się pieluszki tetrowe? Co trzeba do tego kupić? W tej książce "Język niemowląt" polecane jest stosowanie pieluszek tetrowych w pierwszych dniach.
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:18   #4557
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
One działają przez 2-3 tyg, potem trzeba powtarzac (ja miałam 1,5 miesiąca temu).
Że co? Pierwsze słyszę... Ja też miałam dwa zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek 2,5 tygodnia temu... Tyle, że mi wstrzyknęli celeston.
Stary 2013-12-05, 19:19   #4558
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
A cc chciałabyś mieć ze względu na strach przed pn ?
Głównie właśnie ze strachu o ból, nacięcie, popękanie i to, że moja pochwa nie będzie już taka sama jak kiedyś Ale przede wszystkim dlatego, że jednak CC dla dziecka jest bezpieczniejsze (owinięcie pępowiną, niedotlenienie i inne cuda)
Ale to jest tylko moja zdanie. Ja o niczym decydowała nie będę. Zdaję się na lekarzy - niech oni decydują

Cytat:
Co do mojej wagi to mam 6 kg na plusie mimo leżącego i oszczednego trybu od czerwca
No to malutko

Cytat:
Ja też dzisiaj odebrałam od kuriera UPS paczkę z gemini
Dokładnie tak jak piszesz - wszystko zapakowane w kartonik w bąbelkowe folijki, owinięte, zabezpieczone itd. Dzień darmowej przesyłki się opłacił

A paragon jaki dłuuugi Od pasa do podłogi
Ejjj.. a do mnie jeszcze paczka nie przyszła, a też zamawiałam z dniu darmowej przesyłki
Stary 2013-12-05, 19:20   #4559
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tak leżeć nie przez szyjke tylko bo dziecko jest bardzo nisko jak na koniec 32 tyg i naciska. Mając nogi niżej szyjka jest trochę chroniona przed tym uciskiem, który może powodowac rozwarcie.
O widzisz to o tym nie wiedziałam. Ja je miałam podane w 35 tygodniu więc pewnie już nie będę musiała ich brać (podobno płuca rozwijają się do 36 tc)

Co do dziecka nisko, to mi co wizytę lekarka mówi, że może córę po główce pogłaskać i na usg wychodzi, że oba dziecie bardzo nisko są i wciskają się w spojenie
Stary 2013-12-05, 19:20   #4560
selena85
Wtajemniczenie

Akkma: Jakie to płatki owsiane szamałaś? Pokaż bo nie wiem <oblizuję się>
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości