|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
A masz ich niewiele. Erytrocytów i bakteri też nie masz wiele. Może tak jak ja ostatnio źle nasiusiałaś (nie środkowy strumień) albo kubeczkiem dotknęłaś warg, albo coś skapło nie z tego otworu co trzeba (zdarza się) ![]() Ja ostatnio przy licznych bakteriach i leukocytach 25 brałam przez tydzien 3 x dziennie Żuravit 1 tabl. i raz dziennie do tego 1 tabl Urosept (bałam się brać więcej bo to różne zioła są) i po tygodniu wynik ogólny moczu idealny i tak samo posiew moczu (zrobiłam prywatnie) Tak więc myślę, że w Twoim przypadku jest taka sama sytuacja jak u mnie niedawno. Ale jakbyś chciała się upewnić, to zawsze możesz przejść się do internisty, pewnie potwierdzi moje słowa. Chyba, że jak chcesz mieć jeszcze większą pewność to może zrób badanie na posiew moczu i będzie wiadomo - bo bez tego absolutnie żadnego antybiotyku czasami nie łykaj. P.S. A robiłaś też morfologię? Po leukocytach z krwi można też czy jest stan zapalny w organiźmie
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-12-05 o 17:57 |
|
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny,
skoncentruję dietę żurawinową a jak będzie jutro gorzej to będziemy działać, u mnie 31/32 tydz ciągle coś... ![]() Morfologi nie robiłam, dałam tylko mocz do badań bo tamte okolice mnie niepokoiły od wczorajszego wieczora Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-12-05 o 18:03 |
|
|
|
#4533 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
ale cytowania mam tyle że nii wiem od czego zacząć ![]() łączę się w bólu z obolałymi bo właśnie wstając do łazienki wydawało mi się że mi dziecko połamało żebra a do tego nie mogłam zasnąć od 3 rano do niemal 6 wiec jestem w połowie tylko przytomna..
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-12-05 o 18:13 |
|
|
|
#4534 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam przesyłki z neta
![]() Apteka gemini, jestem zadowolona. Wszystko odpowiednio zapakowane w bąbelfolię, zgodne z opisem, dorzucili jakieś próbki w gratisie nawet, więc jest ok. Jedyne co mi się nie spodobało to że smoczek dali mi różowy, ale w opisie było napisane że kolor losowy, więc pech i tyle. I tak mam nadzieję że młody smoczka nie zechce, jedną sztukę kupiłam tak na wszelki wypadek, żeby był w razie czego. Pierwszy raz w życiu trzymałam butelkę w ręku. Taką malutką TT, 150 ml. Ale ona ma dziwny kształt Allegro sprzedający okularki_com, jestem średnio zadowolona. Koszule do karmienia, cóż, kosztowały 19 zł za sztukę, nie oczekiwałam niczego szczególnego i dostałam czego się spodziewałam. Więcej jak kilka prań życia im nie przewiduję, ale w sumie z takim założeniem je zamawiałam. Pieluchy flanelowe fajne, tetrowe też nie najgorsze. Rozwaliły mnie natomiast miękkie staniki do karmienia. Są tak uszyte, ze dopiero jak przyciągam ramiączka do szyi, miseczka w miarę znośnie układa się na biuście. Jak układam ramiączka normalnie, to na miseczkach robią się takie fałdy po bokach, że piersi wypadają pod pachy, koszmarnie się układa, naprawdę tragiczne są, go niczego. Jak odepienie się miseczkę, to w dziurkę sutek ledwo się mieści cały, bo strasznie małe są te dziurki do karmienia. Rozmiarówka jest znacznie zaniżona, conajmniej o dwa rozmiary miseczki i o 5 cm w obwodzie. One nie były drogie, nie spodziewałam się niczego szczególnego, ale też nie sądziłam, że będą totalnie bezużyteczne. Pieniądze wyrzucone w błoto. Nie kupujcie tam staników! Dostałam też ubranka Zaraz porobię fotki i wrzucę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Jak ktoś pozna solucję na bolące żebra, to niech da znać
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-05 o 18:11 |
|||
|
|
|
#4535 | ||
|
Raczkowanie
|
Shizu też mam przepuklinę, mnie ona wogóle nie boli i nie przeszkadza, nie wiem czy są jakiejś jej typy ale mi lekarz powiedział że jeśli będę miała cesarkę to zrobią to odrazu bo to mały zabieg jest, z tym ze ja się nastawiam na sn bo tak urodziłam synka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jednym wypadają innym nie. Mojej siostrze wyłaziły garściami, mi nie specjalnie bardziej niż przed ![]() Iwantyou super wieści |
||
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Roane: w jaki sposób opłacasz sobie przesyłki z Polski do Irlandii? Czy to może mąż Ci przywiózł? Bo też chciałabym pozamawiać na polskich stronach, ale nie wiem jak to jest z opłatami i wysyłkami do innego kraju.
A se sprzątnęłam łazienkę dla rozrywki, a co
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-05 o 18:21 |
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na buzie po całym dniu. Niby tylko 3 godziny w pracy, ale potem spotkanie z koleżanka, spacer z psem i nawet nie wiem kiedy mi minął dzien.
sadlaczyca mnie bardzo czesto boli tak okresowo, z tym ze to zdecydowanie nie sa skurcze, tylko jednostajny bol przez cały czas. Polozna ostatnio stwierdziła, ze to absolutnie normalne i wręcz wskazane. No ale ja jestem na troche późniejszym etapie niz Ty
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie kupiłaś dokładnie? staniki do karmienia to jak dla mnie osłony na wymiona
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz bede miec ustabilizowany rozmiar to na pewno kupię jakis porządny i go przerobię. Na tuz po porodzie kupiłam miękkie staniki H&Mu, chodziłam w nich parę dni (nie lubię nowych stanikow, wiec chciałam je rozchodzic ). Szału nie ma, ale nawet troche podtrzymują.
|
|
#4540 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Strasznie się boję, że się "rozpadnę" przy porodzie naturalnym albo jeszcze w ciąży... Cytat:
U mnie dziecko w ciągu mojego pobytu w szpitalu najpierw ważyło 1460g, tydzień później 1300g, a jeszcze 3 dni później 1580g. I główkę zawsze ma sporo większą od brzuszka, a nawet kości udowej (chociaż z tą kością to już mnie martwi).Cytat:
Jejku, ja tylko biały! Żółtego się brzydzę, a czarny zupełnie mi się nie podoba
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-12-05 o 18:26 |
|||
|
|
|
#4541 | ||
|
Raczkowanie
|
O tez o tobie dziś myślałam
a pokoik cudo Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia podsyłała linka do instrukcji i tez się zastanawiam czy to nie najlepsz rozwiązanie
|
|
|
#4543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a umiejętność że fiu fiuCytat:
, nic trudnego, trzeba tylko znaleźć sklep gdzie można zakupić zapięcie klik-klak ciachnąć ramiączko, doczepić gumkę i ready
|
||
|
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... zawsze tak jest ("jak nie urok to sracz*a" )Powtórz po tygodniu brania Żuravitu i Uroseptu badanie moczu - i zrób to sposobem (uwaga! moja sprawdzona instrukcja p.t. Jak efektownie sikać do kubeczka na badanie moczu ) : Wstajesz rano, podmywasz podwozie (ja podmywałam płynem do higieny int. dla kobiet w ciąży lactacyd), po podmyciu osuszasz podwozie najlepiej jałowym gazikiem z apteki (!) (nie ręcznikiem czy czymś innym bo na nim zaaawsze jakies bakterie), siadasz na klozet i podstawiasz kubek przy środkowym strumieniu. Jak masz przerywany tak jak ja to najpierw popuść troche, przystaw kubek, siśnij do niego, odsuń kubek i dalej już do końca sobie siusiasz do WC . A! P.S. Jeżeli mocno kapie z dróg rodnych to słyszałam, że można sobie tampon na czas siusiania włożyć, żeby nic stamtąd nie skapło do kubeczka z moczem... <?> Jeśli wszystko jest ok, to nie ma szans żeby po tak starannym i sterylnym pobraniu moczu wyszły leukocyty/bakterie czy inne cuda nie pochodzące z cewki tudzież dróg moczowych.
|
|
#4545 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zdolna bestia z Ciebie...![]() Odkąd się przesiadłam z sanek na samochód, to białego nie lubię... Ale czuję się jak wyrodna matka, bo moja Mała jak wyjrzała rano przez okno, to była taka radocha, jak rzadko kiedy!!! Trudno, tż będzie miał zajęcie-wozić żonę i córkę (a za chwilę i syna) do końca zimy i bez protestów!
|
|
#4546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak jak piszesz - wszystko zapakowane w kartonik w bąbelkowe folijki, owinięte, zabezpieczone itd. Dzień darmowej przesyłki się opłacił ![]() A paragon jaki dłuuugi Od pasa do podłogi
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
ej a w gemini nie ma darmowej przesyłki powyżej 300 zł- chyba tak
![]() co do pakowania- to tak ta folia była wszędzie!! małż odpakowywał wszystko ponad godzinę a potem strzelalismy sobie następne dwie godziny z folii ![]()
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniele fajne te mebelki - kurcze jakby były w innym kolorze to bym się może i ja na nie skusiła
![]() Cytat:
Czemu musisz kolejny raz brać zastrzyki na płuca? Ich nie bierze się jednorazowo?
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahahahaahaha
Cycki jak uszy spaniela
|
#4551 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cFaniara
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak leżeć nie przez szyjke tylko bo dziecko jest bardzo nisko jak na koniec 32 tyg i naciska. Mając nogi niżej szyjka jest trochę chroniona przed tym uciskiem, który może powodowac rozwarcie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-12-05 o 19:14 |
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmmmmmmmmmmmmm kocham pomidorówkę
pycha
|
|
#4555 |
|
Raczkowanie
|
u mnie nie
![]() a tak wogóle to się żalę, uwaga: ja do męża pisze smsy nocno-wymowne o 3 nad ranem czasu PL że skoro już nie śpię to może to spożytkować i licze na randevu a On zapomina telefonu i odpisuje mi po południu naszego czasu że ciągle pracuje jadę na takim deficycie przytulania że niedługo mnie wezmą pod kroplówkę
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-12-05 o 19:10 |
|
|
|
#4556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz nie wiem ile ma, ale pani dr powiedziała mi przy wypisie, że nie ma co już jej mierzyć bo przecież "dłuższa nie będzie" A do dzisiaj miałam leżeć tak po prostu, a po dzisiejszej wizycie mogę trochę sobie chodzić. Jeszcze sprzątanie nie wchodzi w grę ale już jest dobrze ![]() A z tymi sterydami na płucka to nie jest tak, że działają przy urodzeniu dziecka w ciągu tygodnia.. Jakoś tak to tłumaczyli, jak leżałam na patologii. Przy okazji mam pytanko jak mocuje się pieluszki tetrowe? Co trzeba do tego kupić? W tej książce "Język niemowląt" polecane jest stosowanie pieluszek tetrowych w pierwszych dniach. |
|
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Że co? Pierwsze słyszę... Ja też miałam dwa zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek 2,5 tygodnia temu... Tyle, że mi wstrzyknęli celeston.
|
|
#4558 | ||
|
Zadomowienie
|
Głównie właśnie ze strachu o ból, nacięcie, popękanie i to, że moja pochwa nie będzie już taka sama jak kiedyś
Ale przede wszystkim dlatego, że jednak CC dla dziecka jest bezpieczniejsze (owinięcie pępowiną, niedotlenienie i inne cuda)Ale to jest tylko moja zdanie. Ja o niczym decydowała nie będę. Zdaję się na lekarzy - niech oni decydują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dziecka nisko, to mi co wizytę lekarka mówi, że może córę po główce pogłaskać i na usg wychodzi, że oba dziecie bardzo nisko są i wciskają się w spojenie
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Akkma: Jakie to płatki owsiane szamałaś? Pokaż bo nie wiem <oblizuję się>
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Jak ktoś pozna solucję na bolące żebra, to niech da znać 

16.06.2012