|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Goraleczka84 Ale ja pierścionek już mam i to od ładnych paru lat
![]()
#1622 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pewnie czekają az wszystkie będziemy w drugim trymestrze ( ja od jutra jeśli to od 13 tygodnia i 1 dnia), bo wtedy płód jest mniej wrażliwy. Tak własnie myślę, że czekają na nas z tą promocją ![]() Ostatnio mój apetyt na takie żarcie poskromiły orzechy laskowe. Jak to napisałam to znowu nabrałam na nie ochoty. Chyba będę musiała zadzwonić na pogotowie tżtowe ![]() A tak to piję mleko, chyba będę wielka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy widziałyście ten filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tg56lKVoips |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||
Wtajemniczenie
|
śliczne bobo
![]() Cytat:
Cytat:
moje maluszki dziękują za komplementy ![]() ![]() ![]() kurcze podczytałam ze pisałyście o brzuszkach... ja już mam taki duży podwójny brzuchol ![]()
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2013-12-05 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1625 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Wybacz..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Piękne dzieciątko
![]() Cytat:
Ale powiem Ci, że w sumie lekarz w porządku, że zrobił Ci wtedy kiedy można wyliczyć m.in przezierność czyli zrobić konkretniejsze pomiary. Lepsza taka opcja niż taka jak wyszła u mnie - 9 tydzień, a teraz pierwszy wolny termin jak będę jakoś w 18 tygodniu i którymś tam dniu, ale to akurat zrobi mi połówkowe. Ale chodzi o sam fakt. Z tym że u mnie jest tak, że usg jest w innym miejscu i trzeba się oddzielnie zapisać, nie wynikało to ze złośliwości lekarza tylko z braku wolnych terminów w tym czasie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy tłuszczu, no fakt że ostatnio wymiotuje ale raczej nie brakuje mi go, nigdy nie byłam jakoś specjalnie szczupła nigdy też nie odmawiałam sobie niczego, no ale jak moje maleństwo się wdało do tatusia to faktycznie może być tłuszczożercą ![]()
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
Goraleczka Twoja dzidzia już taka duuża
![]() ![]() Sola1 widziałam filmik już jakiś czas temu, krążył po fb, nawet w Faktach puszczali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
juz jestem ![]() ![]() teraz widac ![]() Cytat:
Powiedzial mi tez,ze w 20 tyg bedziemy mierzyc,ogladac i szukac wszystkiego co sie da.Wiec stwierdzilam,ze nie mam "ochoty" chodzic gdzies indziej,bo dla mnie to troche klopot.Nie mam co zrobic z Synkiem,a TZ tez nie moze co chwila ze mna latac,wiec odpuscilam,stwierdzilam podobnie jak Ty,co ma byc to i tak bedzie,przeciez "nic"w tym momencie nie moglabym z tym zrobic. wow,co za Szczescia ![]() Goraleczka i Twoje tez,cos mi sie nakrecilo z cytowaniem i Twoj post zanikl mi.Tak jak powyzej pisalam,ja tez nie mialam tego genetycznego. Cytat:
![]() Dziewczyny moge sie podjac zadania kalendrza,skoro nie ma chetnych.Bede wpisywac na 1 stronce.Jak cos to piszcie tutaj,najlepiej wytluscie mi daty. Poruszalyscie temat kurtek.Ja w 1 ciazy mimo,ze udawalo mi sie do pewnego czasu zapiac zamek na brzuchu,to w piersiach za chiny.Musialam sie przerzucic na luzniejszy plaszczyk. hm,wiem,ze mialam jeszcze cos napisac,no coz najwyzej pozniej do klikam. A skoro Wy podrzucacie zdj z usg,a ja na nastepne bede musiala czekac i czekac,to ja dzis zarzuce zdj brzuchola,a co tam ![]() zdj z dzis,czyli 12 tydz i 4 dzien.U mnie juz troche widac,bo to druga ciaza i w dosc szybkimm czasie wiec...A i nie przytylam jak dotad nico ![]() A jedno mi sie przypomnialo,a propo spodni,to ja mam z 1 ciazy.Kupione w hm,takie jak Ktoras zalaczyla tu linka.Ja jestem z nich mega zadowolona.Niedlugo znow sie na nie przerzuce,bo powoli zaczyna mnie juz uciskac guzik.Jak bedziecie kupowac ciuchy ciazowe,to pamietajcie zeby brac rozmiar taki,jak obecnie nosicie.Ja ten blad popelnilam przy 2 bluzkach,zamiast kupic swoj 38 wzielam 40 i do konca ciazy byly na mnie za duze.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-24 o 07:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że kryzys za Tobą ![]() to ja mam badania 20 grudnia ![]() Widzę, że sporo osób rezygnuje z tych badań w 13 tygodniu ![]() brzuszek już ładnie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może potrzebuje te tłuszcze Omega 3, te dla mądrosci ![]() Tak przy okazji to podobno olej rzepakowy jest bogaty w niego. Także wiecie jak fryteczki to na rzepakowym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Zadomowienie
|
No i kolejną wywołałam
![]() ![]() ![]() Aldrin u mnie to nie jest kwestia rezygnacji z wizyty, tylko tak jak tu gdzieś napisałam, skoro lekarz nie widzi sensu, to ja mam widzieć? Zaufam już jemu, w końcu nie jestem jego pierwszą pacjentką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zadomowienie
|
Cudne zdjęcia USG i brzuchalki
![]() Wpisujecie na 1 str tylko wizyty polówkowe i genetyczne? czy kazda? bo ja mam teraz wizytę 17 grudnia - pierwsza wizyta z pokazaniem wyników badań no i usg chyba bedzie.. mam nadzieję. Ile przed wizyta zrobić wszystkie badania? krew,mocz,toxo i różyczka ? mogę tydzien predzej czy misi mieć ,,swieżutkie''
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Co do usg w tym 11-13 tygodniu to oczywiście szanuję zdanie tych co się na nie nie decydują. To Wasza decyzja i ok, nie mam zamiaru przekonywać. Każda z nas chce jak najlepiej. Tylko nie do końca rozumiem czym kieruje się lekarz - przecież to tylko chodzi o pomierzenie dzieciaczka w okresie w którym da się zrobić pewne pomiary i niczym nie różni się od innego usg. Nie jest to nic inwazyjnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie tez tak myslałam że potem bede sie stresować ze wyniki nie będa na czas,zrobie tydzień prędzej.
![]() |
#1637 |
Zadomowienie
|
bazile brzuszek masz już uroczy
![]() ![]() Sola1 nie wiem, miałam dosyć długo robione te usg, pomiary też jakieś robił, ale wcale nic mi nie powiedział, tylko, że wszystko dobrze. Może akurat to właśnie było te badanie, cholera wie... sylvuniaja dostałam skierowanie właśnie teraz na takie badania jak Ty +tsh i kazał mi zrobić je tuż przed świętami, a 8.01 mam dopiero wizytę, także spokojnie możesz tydzień przed je zrobić, żeby nie stresować się, czy będą na czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
Jeej ależ piękne te wasze dzieciaczki
![]() ![]() ![]() u mnie też wczorajsza wizyta zaliczona. Ginka powiedziała że wyniki są w jak najlepszym porządku i po badaniu powiedziała że dzieciątko pięknie rośnie ![]() Umówiła mnie od razu na usg i .... już dziś byłam ![]() ![]() ![]() ![]() Na usg aż mi łezka poleciała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Termin z OM i z usg się pokrywa więc maleństwo rozwija się pięknie. Przezierność wyszła 1.02 tak więc w normie. Serduszko i żołądek na swoim miejscu ![]() Zastanawiam się teraz tylko po kim to moje dziecko takie ruchliwe ![]() ![]() Poniżej chwalę się ![]() ![]() i kolejna wizyta kontrolna 3 stycznia 2014 na godz. 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Goraleczka84;440280 70]Mam chwilę wolnego to może uda mi sie cos naskrobać do Was wiecej To witaj w klubie ![]() My tez po wielu latach podjęliśmy decyzje o ślubie ![]() ![]() A pierścionek napewno sie pojawi ![]() ![]() ![]() Oficjalne zaręczyny u moich rodziców tez były ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolejna wizyta 30.12-11:15 wizyta kontrolna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Widziałam śliczne kruszynki ![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję Wam dziewczynki sytuacji rodzinnych ![]() ![]() ![]() Ubrań ciążowych nie kupuję jeszcze, ale pamiętam z poprzedniej ciąży, że jak na początku nosiłam spodnie ciążowe to ten pas sobie zwijałam, przez to nic mnie nie uwierało i nic się nie ściągało ![]() Co do jedzenia, to u mnie masakra. Już nie pamiętam kiedy obiad jadłam. Nie mogę jeść ziemniaków, mięsa,zero wędlin. Wszystko mi śmierdzi. Nawet zębów nie mogę umyć, bo mnie od razu ciągnie na ![]() TroppoSensibile współczuję ![]() ![]() Gratuluję decyzji o ślubie ![]() Początek roku faktycznie zapowiada nam się imprezowy ![]() 3 śluby ![]() Monica80 zdrówka dla synka ![]() ANTERIA gratuluję zakupu no i szerokości ![]() ![]() sylvuniaa84 bardzo ładne imię- Natuś ![]() Kalendarz to bardzo dobry pomysł ![]() Poproszę o wpisanie: wizyta+usg genetyczne 12.12 ![]() ------------------------------------- Ja za to obiecuję częściej zaglądać, jak się tylko lepiej poczuję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Mamusie może lepiej napiszcie pw do bazile odnośnie terminu wizyt na pewno tak będzie dla niej lepiej i szybciej.
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-05 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
Zubi, jak dobrze pamietam to bazile prosila, zeby pisac w postach pogrubieniem
![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
Witam!
Wracam po kilku dniach nieobecności, nadrobiłam zaległości i cieszę się, że tempo wątku jest jakie jest, bo i tak wyszło tego 6 czy 7 stron ![]() Piszecie dużo o usg genetycznym/prenatalnym, jedne robią, inne nie. Ja akurat uważam, że to badanie (chodzi mi dokładnie o mierzenie przezierności karkowej i sprawdzanie obecności kości nosowej) powinno być standardem. Ale wiemy jaka jest rzeczywistość... Nie każdy gabinet ma dobry sprzęt (mierzący z dokładnością do 0,1 mm) i nie każdy lekarz może wykonać to badanie (potrzebne szkolenia i certyfikaty). Ale jak ktoś ma okazję to uważam, że warto zrobić, bo to jest badanie zupełnie nieinwazyjne. Mój gin za badanie genetyczne uważa badanie połówkowe ok. 20 tygodnia ciąży, gdzie sprawdza się obecność i budowę poszczególnych narządów, serduszko, przepływy, a prenatalne to to między 11 a 14 tyg. ale dodatkowo z badaniem biochemicznym krwi i wywiadem. Ja się trzymam jego teorii, ale widzę, że różni lekarze jak i gazety dla mam różnie te badania nazywają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
Miałam kilka dni/stron do nadrobienia, więc wybaczcie, że nie będę cytować, ale GRATULUJĘ udanych wizyt, planów matrymonialnych, zakupu samochodu
![]() My też jesteśmy po wizycie, na razie wszystko w normie ![]() ![]() ![]() Wyczytałam też, że mamy, które już rodziły mogą wcześniej poczuć ruchy dziecka, nawet ok.16 tyg. czyli już naprawdę niedługo ![]() Co do płci to zupełnie mi to obojętne, chociaż częściej myślę o chłopczyku, ale to może dlatego, że syn chce braciszka i tak już się nastawiłam. Z chłopcami to chyba łatwiej i mniej roboty ![]() Miłego wieczoru! |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.