Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 00:13   #4621
pilotka86
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

po pierwsze gratuluję udanych wizyt, przespanych nocy i owocnych zakupów

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dla mnie zdrada jednorazowa nie jest aż tak ważna, co innego romans. Ja bym wolała, żeby przy takim jednorazowym wyskoku TZ mi nic nie mówił, nie przyznawał się itd. Tylko się zbadał

Teraz jestem starsza, mam trochę inne wartości w życiu i staram się bardzo pilnować. Nie wiem z czego to wynika, ale wiem, że bywają takie sytuacje w życiu kiedy chwilowa fascynacja daną osoba jest bardzo silna i różne rzeczy mogą się zdarzyć... W tej chwili, gdy coś podobnego poczuję to po prostu zrywam kontakt z taką osobą. Wolę tak postąpić niż pozwalać sobie na sprawdzanie siebie.

To, co napisałam może się wydać niektórym okropne, jestem po prostu szczera. Dla mnie rzeczywistość nie jest czarno-biała, co nie oznacza, że brak mi wartości i fundamentów. Wręcz przeciwnie, bywam zbyt konsekwentna.
Być może mój wiek i większe doświadczenia życiowe spowodowały, że na życie patrzę trochę inaczej.
dla mnie też
a pogrubione... jakbym czytała o sobie.. dosłownie
miło wiedzieć, że nie jestem taka sama z takimi poglądami.... bo nie są popularne wśród kobiet i w realu raczej wzbudzałam szok i potępienie, oczywiście wśród kobiet.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
mam bardzo podobne podejście pod warunkiem że taki skok w bok jest faktycznie jednorazowy (bo znam przypadki gdzie skoki są jednorazowe ale na zasadzie jeden raz z jedną babą...) uważam że taki czysto fizyczny kontakt jest do wybaczenia/przebolenia ale romans to już coś więcej tutaj w grą wchodzą już jakieś uczucia i to mi nie pasuje.
mam podobnie.
może dlatego, że raczej brak we mnie romantyzmu a fizyczność nigdy nie traktowałam jako dopełnienie miłości itp.
ale szanuję podejście innych. moja mama np uważa zdradę za najgorszą rzecz na świecie, upodlenie i coś strasznego. dla mnie gorsze od zdrady są nałogi jak np alkoholizm.

pisałyście o czopie u mnie chyba się sączy pół ciąży a ostatnio to ciągle mam wrażenie mokrych gaci

Cytat:
Napisane przez nattalli
Co sądzicie o tym żeby specjalnie brać 3-4 miesięczne dziecko do Polski, lecieć samolotem tylko po to żeby być na weselu? Mam mini problem z mężem. Siostra wychodzi mu za mąż w maju. Ja na tym ślubie być nie chcę - najogólniej mówiąc nie lubimy się. Mąż też nie ma z nią dobrego kontaktu ale chciałby się zobaczyć z całą swoją rodziną z jednej strony rozumiem go a z drugiej... Brać takie maleństwo do samolotu to dla mnie masakra, niech ma jeszcze etap kolek, do tego dochodzi karmienie piersią, wiadomo dziecko też trzeba przebrac gdy narobi w pieluszkę musi spać tez często...On sobie chyba nie zdaje sprawy jak wyglądać będzie to wesele z nami i małą razem... Zaznaczam że nie ma u mnie opcji zostawienia dziecka z kimkolwiek i wybycie na imprezę tylko we dwojkę. Do tego będziemy pewnie zmęczeni, niewyspani, ja z cieknącymi piersiami i pilnowaniem się czy coś mi gdzieś na sukience nie przemokło. No jak dla mnie to zerowa atrakcja.. On to się i może wybawi z ciotkami czy napije z wujkami a ja będę siedzieć przy stoliku z dzieckiem malusim na kolanach i będę się wkurzać i jęczeć że chcę do domu. Poza tym druga ważna dla mnie sprawa to to, że my jak do PL zjeżdżamy to zostajemy u moich rodziców. A ja nie chcę spędzić tygodnia czy dwóch u boku mojej mamy która wie wszystko lepiej i z jednej strony bedzie mi dawać dobre rady a z drugiej strony będzie krytykować wszystko od techniki karmienia małej po moje relacje z mężem. A będę na nią skazana przez ten czas urlopu. I teksty w stylu znowu pierzesz ubranka a ja płace tyle i tyle za wodę, nie mam do niej normalnie cierpliwości a co dopiero gdy będę zmęczona i wkurzona że musiałam zjechać do Pl wbrew mojej woli. Myślałam ze maż zrozumiał moje argumenty bo już kilka miesięcy temu przyznał mi racje i powiedział ze nie jedziemy na ślub ale wczoraj wrocił do tematu. Liczę po cichu na to że jak zobaczy małą i zrozumie ile jest roboty przy takim dziecku i jak zmęczeni oboje będziemy to sobie odpuści. Nie chcę wyjść na jakąś zołzę i upartą dziewuchę ale kurde myślę że mój komfort i samopoczucie też są ważne szczególnie w pierwszych miesiącach po porodzie gdzie będę musiała się odnaleźć w nowej dla mnie sytuacji! myślicie że mam rację czy przesadzam?
w życiu nie poszłabym z 4 miesięcznym dzieckiem na wesele. zresztą ze starszym też. po co ?? co to za zabawa, co to za odpoczynek. Pomijając to, że nie lubię wesel to siedzenie z tak małym dzieckiem kojarzy mi się mi się jakimś umordowaniem. Na każym weselu jakim byłam wyglądało to w większości tak: mamusia opiekuje się dzieckiem plus zadręcza innych opowieściami o nim itp podczas gdy tatuś pije i się bawi
ALE rozumiem, że Twój mąż chce być na weselu siostry. Szczerze ja na jego miejscu poszłabym nawet sama i nie wyobrażam sobie nie iść na wesele brata, bo mój mąż miałby z nim jakieś spięcia.

Cytat:
Napisane przez Hosenka
Mam tak leżeć nie przez szyjke tylko bo dziecko jest bardzo nisko jak na koniec 32 tyg i naciska. Mając nogi niżej szyjka jest trochę chroniona przed tym uciskiem, który może powodowac rozwarcie.
to tak jak ja jedno biordo musi być wyżej

Cytat:
Napisane przez Roane
Wzięłam z tych modeli:
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...750676884.html
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...767145014.html
Ja wiem że one są tanie, miały być do spania, nie spodziewałam się cudów, ale one są tak krzywo uszyte, że nie da się ich nosić.
widziałam te staniki po kilku praniach i tą tanią koszulę też i dokładnie wyglądają jak szmaty... dziadostwo straszne

Cytat:
Napisane przez Shizu48
Głupie pytanie ale nie mam kompletnie orientacji póki co w cc.. Czy mój gin może mi odmówić właściwie cc?
oczywiście że tak. w PL nie ma cesarek na życzenie. teoretycznie;-) hmm to przecież nawet logiczne, żeby fundusz zapłacił za taki "poród" musi być jakieś wskazanie. dlatego nie robią oficjalnei. i to jest właśnie największa hipokryzja. tak jak z aborcją. zresztą z wieloma innymi też choćby z brakiem miejsc a jak zapłacisz czy masz znajomości to nagle cudownie się znajdują

Cytat:
Napisane przez Roane
Ja próbuję być delikatna z brzuchem. Ale ciągle o nim zapominam, w sensie zapominam że mam inne wymiary niż kiedyś. I efekt jest taki że brzuchem zaczepiam o np. drzwi, albo krzesło, bo gdyby brzucha nie było to bym się elegancko w wąskim przejściu zmieściła, a tak się klinuję albo brzuchol obrywa Niby świadomość że jestem w ciąży towarzyszy mi już od ponad 7 miesięcy, ale jakoś tak nie mam odruchu pamiętać że od frontu coś wy "wystaje"
ooo to mam podobnie
wcześniej wcisnęłam się dosłownie wszędzie, moim ulubionym sposobem chodzenia było bokiem z różnymi wygibasami robiłam sobie slalomy między ludźmi, autami, drzewami, budynkami itp
w ciąży z brzuchem skończyło to się tak, że pary razy się zaklinowałam albo zxwyczajnie nie zmieściłam

Cytat:
Napisane przez demonyianioly
Przed chwilą odezwał się do mnie mój były... powiedział, że nie wie czy chce zakładać ze mną rodzinę i nie wie co do mnie czuje, ale muszę mu mówić co tam z dzieckiem. Zabiło mnie to na wieczór kompletnie, chciałabym zapaść w zimowy sen i obudzić się już na poród. Z odebranymi mu prawami rodzicielskimi... To tylko marzenia oczywiście
masakra... ten jego nakaz że musisz mnie też prawie zabiło... śmiechem
chociaż z drugiej strony... hmm to ojciec, może się opamiętał trochę? a dziecko może w przyszłości pragnąć jego obecności i mieć pretensje.
no nie wiem. to są ciężkie decyzje i musisz podjąć je sama bez sugerowania się opiniami innych, Ty najlepiej go znasz.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-12-06 o 01:06
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 01:27   #4622
milka-pilka
Zakorzenienie

Witam nocną porą
Doczytałam zaległości, ale padam dzisiaj - bardzo dużo spraw mam ostatnio do załatwienia. Na szczęście wszystko jakoś idzie do przodu. Muszę wyrobić się do końca grudnia.

Shizu - co do przepukliny - faktycznie, może ona nie taka groźna i wchłonie się po porodzie. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Czasem zdawa mnie się, że hormony wracają do normy. Mam mniejszą "depresję przedporodową" mam ochotę się pomalować, paznokcie zrobić, zrobić peeling. coraz częściej myślę, że powoli wrócę do blogowania i takie ogólnie pojętej aktywności.
Super to przez te problemy zdrowotne, one moga zdołować Wszystko będzie ok

Kołyska - świetna! Bardzo dobry zakup (i cena!). Ja też kupiłam podobną, używaną

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja nie uznaję dywanów, więc na podłogowe zabawy z maluchem wybrałam coś takiego: http://www.skiphop.pl/produkty/czas-...-playspot.html
Trochę przydrogie, ale "zażyczyłam" sobie to cudeńko jako jeden z prezentów Z tańszych opcji są jeszcze inne maty/puzzle piankowe, ale dość wątpliwej urody

Edit: właśnie wgłębiam się w temat i okazuje się, że tańsze maty mają w składzie jakiś kontrowersyjny formamid. Ta, którą wybrałam jest z bezpiecznych materiałów, pewnie dlatego taka cena.
Śliczne są te maty Odnośnie bezpieczeństwa materiału - moja koleżanka kupiła podobną (inne wzory, ale tak samo łączone są elementy) i mówiła, że szukała własnie takiej maty wykonanej z bezpiecznych materialów (chyba bez tego formamidu). Jej mata też była dosyć droga.

Ja chyba się na taką skuszę za jakiś czas - ma śliczny design. Ja mam w domu podłogę z żywicy epoksydowej i własnie o takiej macie myslałam
Dzięki za link

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
dla mnie też
a pogrubione... jakbym czytała o sobie.. dosłownie
miło wiedzieć, że nie jestem taka sama z takimi poglądami.... bo nie są popularne wśród kobiet i w realu raczej wzbudzałam szok i potępienie, oczywiście wśród kobiet.
przybij piątkę

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
mam podobnie.
może dlatego, że raczej brak we mnie romantyzmu a fizyczność nigdy nie traktowałam jako dopełnienie miłości itp.
ale szanuję podejście innych. moja mama np uważa zdradę za najgorszą rzecz na świecie, upodlenie i coś strasznego. dla mnie gorsze od zdrady są nałogi jak np alkoholizm.
Dla mnie też Wszelkiego rodzaju nałogi tego większego kalibru.

Też chyba nie jestem zbyt romantyczna

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

demonyianioly -
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 03:13   #4623
_Shiloh_
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731951

przeczytajcie, co niektóre kobiety piszą i jak potrafią odnosić się wobec ciąży, wsparcia podczas niej, porodu itp. nie sądziłam, że kobiety potrafią tak myśleć.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 06:59   #4624
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Mężowi mojemu corcie wcisneli na ręce, biedny po minucie mówi " rusza się weźcie ja ode mnie"
Ha jakbym mojego widziała

A tak w ogóle dzień dobry z rana. Mąż tylko do pracy wyjdzie to wracam do wyrka może jeszcze zasne.

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez Olcia_1983
Czas edycji: 2013-12-06 o 07:00
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:08   #4625
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731951

przeczytajcie, co niektóre kobiety piszą i jak potrafią odnosić się wobec ciąży, wsparcia podczas niej, porodu itp. nie sądziłam, że kobiety potrafią tak myśleć.
Brak słów
dzieki Tobie miałam co robić spalam dzis od 23do 1 poźniej oczy jak 5zł naprawde rekordy bije ostatnio, TŻ smieje sie że nie bede miała problemu z nocnym wstawaniem, skoro wstaje około 1/2

Przez to całe wstawanie znowu nawynajdywałam mase gadżetów dla małego

Ach i jako chyba jedna z nielicznych w 31tyg. Nie posiadam wozka,fotelika ani łóżeczka musze chyba w koncu ogarnąć te tematy , co by syn miał gdzie spać i w czym jeździć

W ogóle to DZIEN DOBRY XAWIER szaleje,drzewa wygina jak zapałki
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:05   #4626
perfuzja
Zakorzenienie

Alez miałam dzisiaj sny Obudziły mnie grzmoty w środku nocy i oczywiscie moja pierwsza myśl: oho, porodowka dzisiaj bedzie pełna
I potem zaczęły mi się śnic rożne okoloporodowe rzeczy, najlepsze było jak śnilo mi się, ze odszedł mi czop i miał 1,5 metra
Stary 2013-12-06, 08:06   #4627
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry.
Zastanawiam się czy do porodu trafi mi się jeszcze dobra,przespana noc,bez bólu,zgagi,budzenia się i jeszcze przy okazji,że Eryk nie będzie się budził

A mój Eryk przeziębiony,gile do pasa mu ciągle wiszą,nie nadążam wycierać. Radek go zaraził,bo od szczepienia na grypę chodzi ciągle zaziębiony. A wcześniej nie chorował...

Dzisiaj przychodzi Health Visitor na jakieś spotkanie przedporodowe (dziewczyny z UK macie taką wizytę? Bo z Erykiem nie miałam ). Ponoć wizyta ma potrwać półtorej do dwóch godzin. A w domu będę sama z Erykiem,wątpię że da się spokojnie porozmawiać.

Cytat:
Mężowi mojemu corcie wcisneli na ręce, biedny po minucie mówi " rusza się weźcie ja ode mnie"

Oooo
Stary 2013-12-06, 08:24   #4628
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu chcą posiew zrobiony po 35 tygodniu
Pójdę jutro to gdzies załatwić.

Postanowiłam się przystrzyc i oczywiscie skończyło się na zgoleniu do zera. Zajęło mi to 40 minut
To ja chyba nabrałam wprawy, regularne strzyżenie na czuja + lusterko i zajmuje mi to parę minut inie jestem pocięta!! (na początku krew sięlała hehe)

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Przed chwilą odezwał się do mnie mój były... powiedział, że nie wie czy chce zakładać ze mną rodzinę i nie wie co do mnie czuje, ale muszę mu mówić co tam z dzieckiem. Zabiło mnie to na wieczór kompletnie, chciałabym zapaść w zimowy sen i obudzić się już na poród. Z odebranymi mu prawami rodzicielskimi... To tylko marzenia oczywiście
Oooooo toż to szok, przypomniało mu się!?
Pacan

Pisz mu tak:
wrc - 12
gbs - ujemmy
tsh - ....

i tymi skrótami, niech się chłopak pomęczy

Cytat:
Alez miałam dzisiaj sny Obudziły mnie grzmoty w środku nocy i oczywiscie moja pierwsza myśl: oho, porodowka dzisiaj bedzie pełna
I potem zaczęły mi się śnic rożne okoloporodowe rzeczy, najlepsze było jak śnilo mi się, ze odszedł mi czop i miał 1,5 metra

Wyobraziłam to sobie aaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Zastanawiam się czy do porodu trafi mi się jeszcze dobra,przespana noc,bez bólu,zgagi,budzenia się i jeszcze przy okazji,że Eryk nie będzie się budził

A mój Eryk przeziębiony,gile do pasa mu ciągle wiszą,nie nadążam wycierać. Radek go zaraził,bo od szczepienia na grypę chodzi ciągle zaziębiony. A wcześniej nie chorował...

Dzisiaj przychodzi Health Visitor na jakieś spotkanie przedporodowe (dziewczyny z UK macie taką wizytę? Bo z Erykiem nie miałam ). Ponoć wizyta ma potrwać półtorej do dwóch godzin. A w domu będę sama z Erykiem,wątpię że da się spokojnie porozmawiać.

Oooo
Biedny Eryczek, pozdrowionka od wizażowych cioć
Stary 2013-12-06, 08:42   #4629
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam nadrabiam Was już z pół godziny i w tym czasie prąd wyłączyli mi chyba już 5 razy wiedziałam , że tak będzie u nas przez tą wichurę !
Masakra znów wyłączyli prąd oszaleje dziś jak będą tak cykać planuję ciasto upiec .

Tak jak obiecałam chwalę się pierwszą bryką syna i przewijakiem o 21 mąż skończył składanie .
Z wózka jestem bardzo zadowolona ponieważ ma inny kolor niż na wzorniku . Kolor niebieski/granat nie jest matowy tylko z lekkim połyskiem . Wózek jest megaaa duży i spacerówka tak samo jest duża więc sądzę , że nam posłuży . Jedynie torba jest dość mała i za dużo tam nie włożę .
Komoda z przewijakiem też jest super tylko trochę płytka ale za to szeroko . średnio nam pasuje do sypialni bo mamy tu ciemne meble ale trudno . łóżeczko złozymy po świętach bo teraz nie mamy gdzie go wstawić jeden pokój to jeden wielki magazyn

Strasznie się cieszę , że mam już wózek już nie mogłam się doczekać
Jeszcze mam pytanie co do wózka ten materacyk w wózku jest cienki i w środku mimo wszytsko wózek wydaję się twardy też tak macie ?
Nie wiem czy dokupić jeszcze materacyk do wózka czy podłożyć jakiś kocyk ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0263.jpg (93,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0265.jpg (102,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0266.jpg (88,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0268.jpg (59,4 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-12-06, 09:09   #4630
magnusia
Zakorzenienie

Witam w ten wietrzny dzionek.

Noc w miare spoko ale boli mnie troche pępek, pisałyście o tej przepuklinie i ja już mam schize że mi jakieś flaczysko pępolem wychodzi

Perfuzja--- spory ten czop

Aniołku--- wózek bardzo ładny a komoda w takich wesołych kolorkach, super

A- siostra zgaga chyba się już zadomowiła u mnie zaczynam mieć ją kur** non stop
Stary 2013-12-06, 09:21   #4631
perfuzja
Zakorzenienie

Hosenka trzymaj sie jakos dzisiaj!
Stary 2013-12-06, 09:32   #4632
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Noc w miare spoko ale boli mnie troche pępek, pisałyście o tej przepuklinie i ja już mam schize że mi jakieś flaczysko pępolem wychodzi
Ja mam to samo. Nawet widze przepuklinę (której w rzeczywiscości nie ma)

I co najważniejsze: ŚNIEG!! W końcu u mnie śnieg. Mało. Sypie. Ale i starszak, i ja jesteśmy wniebowzięci
Stary 2013-12-06, 09:33   #4633
magnusia
Zakorzenienie

Gosia--- zdrówka dla Eryka
Stary 2013-12-06, 09:36   #4634
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

magnusia -mam nowy sposób na zgagę. Korzeń imbiru. Odkrawam sobie troszeczkę, i trzymam w buzi jak cukierka - mi pomaga

perfuzja - to faktycznie niezłe przygody miałaś w snach

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:37   #4635
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam chwalę się pierwszą bryką syna i przewijak
Nie wiem czy dokupić jeszcze materacyk do wózka czy podłożyć jakiś kocyk ?
pojazd super a komoda taka wesoła
co do twardości to według mnie wystarczy położyć kocyk na spód.
Stary 2013-12-06, 09:48   #4636
isia4891
Zadomowienie

MalaM sama bym nie wiedziała jakby mi ktoś takie info podał o co chodzi...Hehe

Perfuzja bidulko niezle sny masz.

Mi się śniło ze coś senirze odpisywalam , może nawet gadalam przez sen

Mąż był spanikowany bo on tylko raczej starsze dzieci brał na ręce, mówił ze swoje to co innego. Hehe niech się oswaja .

Wózek super, ciemny ale podoba mi się, nawet na taka pogodę jak dziś by dał radę.

Wstalam o 7 zjadlam płatki z mlekiem i usnelam, idę teraz jakaś buleczke wciągnąć i po zakupy, dziś zapiekanka makaronowa. A na deser jak co dwa dni galaretka co owocami, może mi pomoże na spojenie.

Bylyscie grzeczne? Był mikołaj u was?

Biedny Eryk umeczy go ten katar....

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-12-06 o 09:50
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:54   #4637
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

mi mikołaj przyniósł pomadkę z Maybelline z konkursu na FB

Pada śnieg, zimno... ponuro... brrr....
Ja chcę wiosnę!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:54   #4638
vacuity
Rozeznanie

Hej Dziewczęta.

U mnie też coś śniegopodobnego za oknem i wygląda na to, że jest ślisko. Mąż wraca wieczorem, więc lecę zaraz na większe zakupy, lodówkę uzupełnić. Z moją koordynacją ruchową to nie lada wyzwanie żeby nóg nie połamać

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Przykro mi że tak Cię zdenerwował na wieczór Co to za facet, że on NIE WIE czego chce... To kto ma wiedzieć.

Cytat:
haha, przynajmniej nie było wątpliwości, że to akurat czop

Aniołku, gratuluję zakupów, wózek wygląda bardzo fajnie i też jestem za kocykiem.

Magnusia, łączę się z Tobą w bólu - mi też zgaga towarzyszy już chyba cały czas. Jeśli rzeczywiście ma być to objaw długich włosów dziecka to założę się, że moja Zuźka ma już niezłe warkocze
Stary 2013-12-06, 10:02   #4639
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Hej, ja juz czekam na wizyte u diabetologa na ogol z tad wychodze zla albo zawiedziona... az sie boje.
Kciuki prosim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-06, 10:03   #4640
kefii
Wtajemniczenie

upadly_aniol00
Fajny wózek A Komoda mi sie strasznie podoba, napewno sporo sie tam zmieści

Ja robiłam komode na zamówienie żeby pasowała do naszej sypialni bo zostanie u nas w sypialni jak mały sie wyprowadzi do siebie. Pokó dla malego bedziemy robić w przyszłym roku a że tam są skosy to będę musiała zamawiać meble bo nie kupie żadnych gotowych bo nie wejdą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04737.jpg (26,5 KB, 69 załadowań)

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:04   #4641
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Broń Boże tak nie pomyślałam, że jestes przewrażliwioną mamuśką tylko myślałam że boisz się że podróż i impreza z dzieckiem to będzie dla ciebie udręka a nie przyjemność Myślałam ze skoro mąż uparcie wraca do tematu to jednak zależy mu żeby być na ślubie i weselu siostry, no ale to co napisałaś zmienia postać rzeczy. To Ci powiem tylko że sie pospieszyłaś ze dwa miesiące z tym rodzeniem Urodziła byś w kwietniu i nie było by tematu Myślę że jeśli Twój mąż tez nie jest fanem swojej siostry to szybko go przekonasz, że to nie najlepszy pomysł

pośpieszyłam się dwa miesiące bo wydawało mi się że tak szybko nam nie pójdzie z maleństwem a tu nie minęło kilka tygodni od prób a ja już przyjaźniłam się z każdą toaletą w zasięgu wzroku;p Co zrobić mała chciała być na świecie tak szybko jak to możliwe i cale szczęście bo bałam się trochę co by było gdybyśmy mieli problemy. No ale teraz wiem że należę do kobiet "chcieć to móc" ;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:04   #4642
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Biedny Eryczek, pozdrowionka od wizażowych cioć
Dzięki

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Tak jak obiecałam chwalę się pierwszą bryką syna i przewijakiem
Super bryka i przewijak!

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

I co najważniejsze: ŚNIEG!! W końcu u mnie śnieg. Mało. Sypie. Ale i starszak, i ja jesteśmy wniebowzięci
U nas też niby zapowiadają,ale póki co nie ma.
A dzieciaki też za sankami i bałwanami czekają...

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Gosia--- zdrówka dla Eryka

Cytat:

Bylyscie grzeczne? Był mikołaj u was?

Biedny Eryk umeczy go ten katar....
No biedulek jest,tym bardziej,że noska jeszcze wydmuchać nie potrafi.

U moich dzieciaczków był. Zadowolone
Stary 2013-12-06, 10:04   #4643
selena85
Wtajemniczenie

Ja pierdziele! Co za huragan!

Nie wystawiam dziś nosa spod koca ze strachu....

Boję się jak niektórzy podczas burzy.

Aż mi okna świszczą i gwiżdżą...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:07   #4644
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej, ja juz czekam na wizyte u diabetologa na ogol z tad wychodze zla albo zawiedziona... az sie boje.
Kciuki prosim
Są kciuki
Stary 2013-12-06, 10:12   #4645
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
pojazd super a komoda taka wesoła
co do twardości to według mnie wystarczy położyć kocyk na spód.
własnie też myślałam nad kocykiem pod materac i chyba tak zrobię bo nie opłaca mi się kupować materaca .
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
upadly_aniol00
Fajny wózek A Komoda mi sie strasznie podoba, napewno sporo sie tam zmieści

Ja robiłam komode na zamówienie żeby pasowała do naszej sypialni bo zostanie u nas w sypialni jak mały sie wyprowadzi do siebie. Pokó dla malego bedziemy robić w przyszłym roku a że tam są skosy to będę musiała zamawiać meble bo nie kupie żadnych gotowych bo nie wejdą.
bardzo fajna komoda .
u nas mały za rok też będzie miał swój pokój (jeśli wyrobimy się z kasą bo w pierwszej kolejności jest kuchnia i łazienka ) Ale za 1,5-2 lata już na bank będzie w swoim pokoju i meble idą z nim do zestawu dokupię tylko dużą szafę i biurko .
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja pierdziele! Co za huragan!

Nie wystawiam dziś nosa spod koca ze strachu....

Boję się jak niektórzy podczas burzy.

Aż mi okna świszczą i gwiżdżą...

nic mi nawet nie mów ja to tylko patrzę czy dach ciągle mamy . W nocy myślałam , ze na zawał zejdę jak się obudziłam tak strasznie wiało i na dachu słyszałam jakąś blachę jak się rusza

Patrząc na tą komodę zaczynam czuć , ze to już niebawem !
Nie wiem czy czuję strach czy ekscytację przed porodem i , ze mały w końcu będzie z nami
Stary 2013-12-06, 10:13   #4646
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry, ale wiejeeeee, a ja tak strasznie lubie wiatr , chyba jestem jakas inna

perfuzja no to sny masz niezle. Mnie jeszcze omijaja takie porodowe koszmarki

aniolku zakupy super, wozek bardzo ladny.

demonyianioly hmmmm tatus zatesknil ??? Wiesz z jednej strony to Ci sie nie dziwie, ze nie chcesz miec z nim zadnego kontaktu,tez bym nie chciala i najlepiej jakby dal Wam swiety spokoj, ale z drugiej strony mimo tego jest ojcem Mikusia i w sumie mozesz mu maila napisac z sucha informacja dotyczaca ciazy, zeby potem nie powiedzial, ze on byl tak zainteresowany ciaza i dzieckiem, a Ty mu nie chcialas podac zadnych informacji. Co nie zmienia faktu, ze jak dla mnie to jest nieodpowiedzialny gowniarz (delikatnie mowiac)

magnusia wspolczuje Ci tej zgagi

A ja sie wczoraj golilam, oczywiscie na zero i chyba doszlam do mega wprawy, bo jest ok

Aha i w przyszlym tygodniu ubieram choinke
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:15   #4647
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Aha i w przyszlym tygodniu ubieram choinke
My też jakoś w przyszłym tygodniu.
Wiki ciągle się dopytuje kiedy będziemy ubierać.
Muszę tylko pomyśleć jak zabezpieczyć ją przed Erykiem
Stary 2013-12-06, 10:18   #4648
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Mi mija piąty dzień w szpitalu ale dzis juz wychodzimy do domku i za mieisac na cesarkę w sumie nie było tu tak zle, troche sie nagladalam, kilka nocnych akcji bylo...wczoraj jedna z dziewczyn urodzila, poszlysmy ze wspollokatorka ja odwiedzic i nie wiem czy sie smiac czy plakac....ale poprosila nas zebysmy podaly jej dzidziusia ktory byl w wozeczku obok lozka i obie zareagowalysmy na to: "nieeeee ja się boję"...wspolokatorka jest w 35 tygodniu a ja w 34....mam nadzieje ze swoje dziecko nie bede sie brala wziac na rece......

dzis wreszcie zobacze wozeczek ktory nam przyszedl 2 dni temu. juz nie moge sie doczekacwidzialam ttylko fotelik maxi cosi bo maz mi przyniosl do szpitala- troche smiesznie wygladal jak wszedl na patologie ciazy z tym fotelikiem
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:26   #4649
upadly_aniol00
Zakorzenienie

demonyianioly ja bym na Twoim miejscu odpisała właśnie oschle z informacją o wynikach wydatkach i już . Jeśli będzie za biegał o więcej inforacji zapyta czy pomóc itp . To dopiero bym zaczeła być milsza a jeśli takie info mu starczy to bym się nie wysiliła .
Pamiętaj jesteś silną kobietą i dasz sobie ze wszystkim radę
Stary 2013-12-06, 10:27   #4650
mala098
Raczkowanie

Hej Kochane,
u mnie noc nieprzespana po raz pierwszy w tej ciąży...

Mąż wracał wieczorem z Arkadii i jakiś złamas chciał zdążyć i przejechać na "głębokim pomarańczowym" i wjechał mojemu mężowi w bok samochodu. Na szczęście jemu nic się nie stało i dzięki Bogu, że przez zgagę zrezygnowałam z wieczornych zakupów...
Zanim przyjechała policja minęło półtorej godziny, zanim złożyli zeznania (chociaż się ch.. nie wymigiwał) kolejna godzina, zanim przyjechało pzu assistance kolejny czas, powrót do domu i tak dotarł na 2 :/
A ja w domu z nerwów szalałam, bo co prawda powiedział, że jemu nic nie jest, ale z samochodem to się chyba musimy pożegnać, więc wyobraźnia pracuje. 1,5 roku, prosto z salonu, a teraz kończymy remont, który kosztuje nas dwa razy tyle co chcialiśmy na niego wydać i dzidziuś zaraz, szczepionki itd i jak tu teraz jeszcze nowe auto kupować, ech masakra....

Emilka chyba wyczuwała moje nerwy, bo od 22 kiedy mąż zadzwonił do 3 tak dawała czadu, że błagałam ją by poszła spać i dała spokój mojej wątrobie.

Dziewczyny, uważajcie błagam na drogach. Teraz jest ślisko, deszcze, śniegi, a nie wiadomo jacy wariaci za drugą kierownicą. :/

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-12-06 o 10:30
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości