|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
po pierwsze gratuluję udanych wizyt, przespanych nocy i owocnych zakupów
![]() ![]() Cytat:
a pogrubione... jakbym czytała o sobie.. dosłownie miło wiedzieć, że nie jestem taka sama z takimi poglądami.... bo nie są popularne wśród kobiet i w realu raczej wzbudzałam szok i potępienie, oczywiście wśród kobiet .Cytat:
może dlatego, że raczej brak we mnie romantyzmu a fizyczność nigdy nie traktowałam jako dopełnienie miłości itp. ale szanuję podejście innych. moja mama np uważa zdradę za najgorszą rzecz na świecie, upodlenie i coś strasznego. dla mnie gorsze od zdrady są nałogi jak np alkoholizm. pisałyście o czopie u mnie chyba się sączy pół ciąży a ostatnio to ciągle mam wrażenie mokrych gaci![]() Cytat:
![]() ALE rozumiem, że Twój mąż chce być na weselu siostry. Szczerze ja na jego miejscu poszłabym nawet sama i nie wyobrażam sobie nie iść na wesele brata, bo mój mąż miałby z nim jakieś spięcia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wcześniej wcisnęłam się dosłownie wszędzie, moim ulubionym sposobem chodzenia było bokiem z różnymi wygibasami robiłam sobie slalomy między ludźmi, autami, drzewami, budynkami itp w ciąży z brzuchem skończyło to się tak, że pary razy się zaklinowałam albo zxwyczajnie nie zmieściłam ![]() Cytat:
![]() chociaż z drugiej strony... hmm to ojciec, może się opamiętał trochę? a dziecko może w przyszłości pragnąć jego obecności i mieć pretensje. no nie wiem. to są ciężkie decyzje i musisz podjąć je sama bez sugerowania się opiniami innych, Ty najlepiej go znasz. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-06 o 01:06 |
||||||||
|
|
|
#4622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam nocną porą
Doczytałam zaległości, ale padam dzisiaj - bardzo dużo spraw mam ostatnio do załatwienia. Na szczęście wszystko jakoś idzie do przodu. Muszę wyrobić się do końca grudnia. Shizu - co do przepukliny - faktycznie, może ona nie taka groźna i wchłonie się po porodzie. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej ![]() Cytat:
to przez te problemy zdrowotne, one moga zdołować ![]() Kołyska - świetna! Bardzo dobry zakup (i cena!). Ja też kupiłam podobną, używaną Cytat:
Ja chyba się na taką skuszę za jakiś czas - ma śliczny design. Ja mam w domu podłogę z żywicy epoksydowej i własnie o takiej macie myslałam Dzięki za link Cytat:
Cytat:
Też chyba nie jestem zbyt romantyczna ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- demonyianioly -
|
||||
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731951
przeczytajcie, co niektóre kobiety piszą i jak potrafią odnosić się wobec ciąży, wsparcia podczas niej, porodu itp. nie sądziłam, że kobiety potrafią tak myśleć. |
|
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle dzień dobry z rana. Mąż tylko do pracy wyjdzie to wracam do wyrka może jeszcze zasne. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Olcia_1983 Czas edycji: 2013-12-06 o 07:00 |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki Tobie miałam co robić spalam dzis od 23do 1 naprawde rekordy bije ostatnio, TŻ smieje sie że nie bede miała problemu z nocnym wstawaniem, skoro wstaje około 1/2 Przez to całe wstawanie znowu nawynajdywałam mase gadżetów dla małego Ach i jako chyba jedna z nielicznych w 31tyg. Nie posiadam wozka,fotelika ani łóżeczka musze chyba w koncu ogarnąć te tematy , co by syn miał gdzie spać i w czym jeździć![]() W ogóle to DZIEN DOBRY |
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Alez miałam dzisiaj sny
I potem zaczęły mi się śnic rożne okoloporodowe rzeczy, najlepsze było jak śnilo mi się, ze odszedł mi czop i miał 1,5 metra
|
#4627 | |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry.
Zastanawiam się czy do porodu trafi mi się jeszcze dobra,przespana noc,bez bólu,zgagi,budzenia się i jeszcze przy okazji,że Eryk nie będzie się budził ![]() A mój Eryk przeziębiony,gile do pasa mu ciągle wiszą,nie nadążam wycierać. Radek go zaraził,bo od szczepienia na grypę chodzi ciągle zaziębiony. A wcześniej nie chorował... Dzisiaj przychodzi Health Visitor na jakieś spotkanie przedporodowe (dziewczyny z UK macie taką wizytę? Bo z Erykiem nie miałam Cytat:
Oooo
|
|
#4628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pacan Pisz mu tak: wrc - 12 gbs - ujemmy tsh - .... i tymi skrótami, niech się chłopak pomęczy Cytat:
Wyobraziłam to sobie aaaaaaaa Cytat:
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nadrabiam Was już z pół godziny i w tym czasie prąd wyłączyli mi chyba już 5 razy
Masakra znów wyłączyli prąd Tak jak obiecałam chwalę się pierwszą bryką syna o 21 mąż skończył składanie .Z wózka jestem bardzo zadowolona ponieważ ma inny kolor niż na wzorniku . Kolor niebieski/granat nie jest matowy tylko z lekkim połyskiem . Wózek jest megaaa duży i spacerówka tak samo jest duża więc sądzę , że nam posłuży . Jedynie torba jest dość mała i za dużo tam nie włożę . Komoda z przewijakiem też jest super tylko trochę płytka ale za to szeroko . średnio nam pasuje do sypialni bo mamy tu ciemne meble ale trudno . łóżeczko złozymy po świętach bo teraz nie mamy gdzie go wstawić jeden pokój to jeden wielki magazyn ![]() Strasznie się cieszę , że mam już wózek już nie mogłam się doczekać ![]() Jeszcze mam pytanie co do wózka ten materacyk w wózku jest cienki i w środku mimo wszytsko wózek wydaję się twardy też tak macie ? Nie wiem czy dokupić jeszcze materacyk do wózka czy podłożyć jakiś kocyk ? |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten wietrzny dzionek.
Noc w miare spoko ale boli mnie troche pępek, pisałyście o tej przepuklinie i ja już mam schize że mi jakieś flaczysko pępolem wychodzi ![]() Perfuzja--- spory ten czop Aniołku--- wózek bardzo ładny a komoda w takich wesołych kolorkach, super ![]() A- siostra zgaga chyba się już zadomowiła u mnie
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka trzymaj sie jakos dzisiaj!
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I co najważniejsze: ŚNIEG!! W końcu u mnie śnieg. Mało. Sypie. Ale i starszak, i ja jesteśmy wniebowzięci
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia--- zdrówka dla Eryka
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
magnusia -mam nowy sposób na zgagę. Korzeń imbiru. Odkrawam sobie troszeczkę, i trzymam w buzi jak cukierka
![]() perfuzja - to faktycznie niezłe przygody miałaś w snach ![]() ![]()
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a komoda taka wesoła ![]() co do twardości to według mnie wystarczy położyć kocyk na spód.
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
MalaM sama bym nie wiedziała jakby mi ktoś takie info podał o co chodzi...Hehe
Perfuzja bidulko niezle sny masz. Mi się śniło ze coś senirze odpisywalam , może nawet gadalam przez sen ![]() Mąż był spanikowany bo on tylko raczej starsze dzieci brał na ręce, mówił ze swoje to co innego. Hehe niech się oswaja . Wózek super, ciemny ale podoba mi się, nawet na taka pogodę jak dziś by dał radę. Wstalam o 7 zjadlam płatki z mlekiem i usnelam, idę teraz jakaś buleczke wciągnąć i po zakupy, dziś zapiekanka makaronowa. A na deser jak co dwa dni galaretka co owocami, może mi pomoże na spojenie. Bylyscie grzeczne? Był mikołaj u was? Biedny Eryk umeczy go ten katar.... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-06 o 09:50 |
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
mi mikołaj przyniósł pomadkę z Maybelline
z konkursu na FB ![]() Pada śnieg, zimno... ponuro... brrr.... Ja chcę wiosnę!!
|
#4638 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczęta.
U mnie też coś śniegopodobnego za oknem i wygląda na to, że jest ślisko. Mąż wraca wieczorem, więc lecę zaraz na większe zakupy, lodówkę uzupełnić. Z moją koordynacją ruchową to nie lada wyzwanie żeby nóg nie połamać ![]() Cytat:
Co to za facet, że on NIE WIE czego chce... To kto ma wiedzieć. Cytat:
![]() Aniołku, gratuluję zakupów, wózek wygląda bardzo fajnie i też jestem za kocykiem.Magnusia, łączę się z Tobą w bólu - mi też zgaga towarzyszy już chyba cały czas. Jeśli rzeczywiście ma być to objaw długich włosów dziecka to założę się, że moja Zuźka ma już niezłe warkocze
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja juz czekam na wizyte u diabetologa na ogol z tad wychodze zla albo zawiedziona... az sie boje.
Kciuki prosim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
upadly_aniol00
Fajny wózek A Komoda mi sie strasznie podoba, napewno sporo sie tam zmieści Ja robiłam komode na zamówienie żeby pasowała do naszej sypialni bo zostanie u nas w sypialni jak mały sie wyprowadzi do siebie. Pokó dla malego bedziemy robić w przyszłym roku a że tam są skosy to będę musiała zamawiać meble bo nie kupie żadnych gotowych bo nie wejdą. |
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pośpieszyłam się dwa miesiące bo wydawało mi się że tak szybko nam nie pójdzie z maleństwem a tu nie minęło kilka tygodni od prób a ja już przyjaźniłam się z każdą toaletą w zasięgu wzroku;p Co zrobić mała chciała być na świecie tak szybko jak to możliwe i cale szczęście bo bałam się trochę co by było gdybyśmy mieli problemy. No ale teraz wiem że należę do kobiet "chcieć to móc" ;p
|
|
#4642 | |||
|
Gang Iren
|
Dzięki
Cytat:
Cytat:
A dzieciaki też za sankami i bałwanami czekają... Cytat:
U moich dzieciaczków był. Zadowolone
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziele! Co za huragan!
![]() Nie wystawiam dziś nosa spod koca ze strachu.... ![]() Boję się jak niektórzy podczas burzy. Aż mi okna świszczą i gwiżdżą...
|
#4644 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
|
|
#4645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas mały za rok też będzie miał swój pokój (jeśli wyrobimy się z kasą bo w pierwszej kolejności jest kuchnia i łazienka ) Ale za 1,5-2 lata już na bank będzie w swoim pokoju i meble idą z nim do zestawu dokupię tylko dużą szafę i biurko . Cytat:
ja to tylko patrzę czy dach ciągle mamy . W nocy myślałam , ze na zawał zejdę jak się obudziłam tak strasznie wiało i na dachu słyszałam jakąś blachę jak się rusza Patrząc na tą komodę zaczynam czuć , ze to już niebawem ! ![]() Nie wiem czy czuję strach czy ekscytację przed porodem i , ze mały w końcu będzie z nami |
|||
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ale wiejeeeee, a ja tak strasznie lubie wiatr
![]() ![]() perfuzja no to sny masz niezle. Mnie jeszcze omijaja takie porodowe koszmarki ![]() aniolku zakupy super, wozek bardzo ladny. demonyianioly hmmmm tatus zatesknil ??? Wiesz z jednej strony to Ci sie nie dziwie, ze nie chcesz miec z nim zadnego kontaktu,tez bym nie chciala i najlepiej jakby dal Wam swiety spokoj, ale z drugiej strony mimo tego jest ojcem Mikusia i w sumie mozesz mu maila napisac z sucha informacja dotyczaca ciazy, zeby potem nie powiedzial, ze on byl tak zainteresowany ciaza i dzieckiem, a Ty mu nie chcialas podac zadnych informacji. Co nie zmienia faktu, ze jak dla mnie to jest nieodpowiedzialny gowniarz (delikatnie mowiac) magnusia wspolczuje Ci tej zgagi A ja sie wczoraj golilam, oczywiscie na zero i chyba doszlam do mega wprawy, bo jest ok ![]() ![]() Aha i w przyszlym tygodniu ubieram choinke |
|
|
|
#4647 |
|
Gang Iren
|
My też jakoś w przyszłym tygodniu.
Wiki ciągle się dopytuje kiedy będziemy ubierać. Muszę tylko pomyśleć jak zabezpieczyć ją przed Erykiem
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Mi mija piąty dzień w szpitalu ale dzis juz wychodzimy do domku i za mieisac na cesarkę
w sumie nie było tu tak zle, troche sie nagladalam, kilka nocnych akcji bylo...wczoraj jedna z dziewczyn urodzila, poszlysmy ze wspollokatorka ja odwiedzic i nie wiem czy sie smiac czy plakac....ale poprosila nas zebysmy podaly jej dzidziusia ktory byl w wozeczku obok lozka i obie zareagowalysmy na to: "nieeeee ja się boję"...wspolokatorka jest w 35 tygodniu a ja w 34....mam nadzieje ze swoje dziecko nie bede sie brala wziac na rece......dzis wreszcie zobacze wozeczek ktory nam przyszedl 2 dni temu. juz nie moge sie doczekac widzialam ttylko fotelik maxi cosi bo maz mi przyniosl do szpitala- troche smiesznie wygladal jak wszedl na patologie ciazy z tym fotelikiem
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
demonyianioly
ja bym na Twoim miejscu odpisała właśnie oschle z informacją o wynikach wydatkach i już . Jeśli będzie za biegał o więcej inforacji zapyta czy pomóc itp . To dopiero bym zaczeła być milsza a jeśli takie info mu starczy to bym się nie wysiliła . Pamiętaj jesteś silną kobietą i dasz sobie ze wszystkim radę
|
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane,
u mnie noc nieprzespana po raz pierwszy w tej ciąży... Mąż wracał wieczorem z Arkadii i jakiś złamas chciał zdążyć i przejechać na "głębokim pomarańczowym" i wjechał mojemu mężowi w bok samochodu. Na szczęście jemu nic się nie stało i dzięki Bogu, że przez zgagę zrezygnowałam z wieczornych zakupów...Zanim przyjechała policja minęło półtorej godziny, zanim złożyli zeznania (chociaż się ch.. nie wymigiwał) kolejna godzina, zanim przyjechało pzu assistance kolejny czas, powrót do domu i tak dotarł na 2 :/ A ja w domu z nerwów szalałam, bo co prawda powiedział, że jemu nic nie jest, ale z samochodem to się chyba musimy pożegnać, więc wyobraźnia pracuje. 1,5 roku, prosto z salonu, a teraz kończymy remont, który kosztuje nas dwa razy tyle co chcialiśmy na niego wydać i dzidziuś zaraz, szczepionki itd i jak tu teraz jeszcze nowe auto kupować, ech masakra.... Emilka chyba wyczuwała moje nerwy, bo od 22 kiedy mąż zadzwonił do 3 tak dawała czadu, że błagałam ją by poszła spać i dała spokój mojej wątrobie. Dziewczyny, uważajcie błagam na drogach. Teraz jest ślisko, deszcze, śniegi, a nie wiadomo jacy wariaci za drugą kierownicą. :/
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-12-06 o 10:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

a ostatnio to ciągle mam wrażenie mokrych gaci

spalam dzis od 23do 1

16.06.2012