|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
inezka też tak jak matall miałam napisać długą wypowiedź co o tym sądzę ale zastanawiam się czy to ma sens
![]() ja jeśli nie potrafię na coś odpowiedzieć to nie odpowiadam... poza tym popatrz z drugiej strony, przychodzisz z problemem, prosisz o radę a jak jej nie dostajesz to mówisz, że Ciebie nie obchodzą inne tematy i problemy (bo tak, to co wymieniłaś to dla niektórych problemy), bo Ci nikt nie odpowiedział na Twój. ![]() ![]() ![]() i nie, moja wypowiedź nie ma na celu żebyś się obraziła i ostatecznie przestała czytać nas tylko zastanów się czasem nad drugim końcem kija i nie oceniaj nas jako wyrodne i murem stojące tylko może spróbuj z nami czasem choć chwilę porozmawiać ![]() misia dalej chodzi o to samo? czy dołożyły się inne sprawy? jak chcesz to napisz w K, bo się martwię ![]() kacha pochwal się co dostałaś ![]() kama matko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() papalinka jak mąż? i jak sobie dajesz radę? Madzia u nas też takie gile i po kilka dniach znów zrobiły się białe i jest ich mniej więc wytrwałości ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki dziewczyny za zmartwienie, ze mną o wiele gorzej. już nawet straciłam głos ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- no jasne ![]() ![]() co tam u was?
#2822 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() jeden minus, jak już tam trafisz to do roku dziecka jesteś pod ich opieką, co 6-8 tyg stawiasz się na kontrolę ![]() Cytat:
![]() są płyny nawadniające, w Polsce np Orsalit, ale nie wiem czy takim maluchom można je podawać ![]() Cytat:
![]() to nie złośliwie oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() uwielbiam CIę czytać, masz świetne poczucie humoru ![]() Cytat:
![]() tam zawsze coś poleci! i najlepszym sposobem na rozkręcenie laktacji jest częste przystawianie i pozwolenie dziecku żeby ssało jak dużo tylko chce, w drugiej kolejności laktator... Cytat:
główka powinna wrócić do normalnego kształtu, jak maluch będzie dużo leżał na brzuszku a potem siedział, czyli jak nic jej nie będzie uciskać. a próbujesz go obracać na brzuch przez lewy bok? Cytat:
![]() ale piz.ga! i śnieg sypie ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Kama o mamo, zdrowia dla małża
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2824 |
Zakorzenienie
|
wg to ciekawe co z papugą
![]() ![]()
#2825 |
Zakorzenienie
|
ladan
![]() U nas powoli a do przodu! Walczyliśmy z małym choróbskiem,ale ostatecznie lecą tylko gile z nosa :P Julia powoli się normuje,ale jeszcze tydzien temu wieczorami dawała do wiwatu... co dzien od 19-22 mega ryk i walka ze snem :/ A ja głupia myślałam,ze to kolki :/ Wygląda na to,że to taki typ dziecka,bo od 4 dni zrobila się spokojniejsza,mnie płacze i w miare dobrze zasypia... jakaś taka doroślejsza się zrobiła :P ladan Twoja Julia tez taka maruda? :P Bo nasza to WYMUSZACZ number 1! Najbardziej to pasuje jej na rączkach i to przodem do świata ![]() A co u Was? I jak u reszty? Jak się macie i jak sobie radzicie? ![]() Ledwo daje radę z codziennymi obowiązkami... szkoła, dwójka dzieci, obowiązki domowe... cięzko to ogarniam ![]()
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
#2827 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam też aktualne zdjęcie naszej najmłodszej
![]() Bardzo szybko się zmienia ![]()
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
cześć Czarna, dawaj jakieś nowe focie dziewczynek
![]()
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
kaska Muszę właśnie porobić im we dwójkę,bo nawet czasu na to nie znalazłam :/
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!
z tego co zdążyłam się zorientowac temat nowych osob jest dzisiaj na tapecie to moze przyjmiecie kolejna nowa mamusie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
logoasia Powiem Ci,że czasem nawet nie mam czasu się ubrać i chodzę w piżamie do południa :/
A jak u Ciebie? Jak dzieciaczki? ![]() ![]()
![]() |
#2834 |
BAN stały
|
Moje dziecko wczoraj przecholowalo z ryczandia. Mialam wrazenie, ze on chyba rodzi, bo jedynie przy tym mozna by bylo sie tak wydzierac.Zaczal gdzies kolo 21. Trzymalam na rozne sposoby, przytulalam, lezal na brzuchu, plecach i dalej jeczal. Potem poszlam sie kapac wzielam go do bujaczka. 10 min byl spokojny a potem sie darl jak obdzierany ze skory.Potem jego mylam wydzieral sie jak opetany, potem jadl, jedynie wtedy sie sciszyl, no bo mial zatkany otwor rykowy.Ale po jedzeniu sie udpokoil potrzymalam pobujalam, przysnal, polozylam do lozeczka, a on dalej w ryk.No juz nie mialam sily, polozylam sie pogasilam swiatla i poczelalam az skonczy. Po 10 nim sie poddal...
Zlozylam wczoraj wnioski o Kinder i Elterngeld. Przy tym drugim bylo strasznie wredne babsko, okropnie niesympatyczne i niemile. Nie wiedzielismy do konca czy dobrze wypelnilismy wiec zrobilismy to olowkiem i poprosilismy o spradzenie, to sie rzucala czego olowkiem nie dlugopisem, bo wnioskow sie olowkiem nie wypelnia. Potem pytala sie czy mam jakies swiadczenia w PL na dzieci, mowie ze nie, to ona mowi, ze to niemozliwe.Mowimy, ze naprawde nic nie mamy, ze tam kryterim dochodowe to 100 eu na osobe. To ona na to, ze duzo ludzi tak robi, ze bierze zasilki i tu i tu, i ze jak klamiemy to bedziemy mieli problemy.A w to, ze studiowala i nie mialam stypendium to juz na pewno nie uwierzyla, wziela nazwe i adres uczelni, chyba beda to sprawdzac. Jeszcze mi zabraklo jednego papierka i musielismy jechac do krankenkasy po niego i potem wyslalismy poczta, zeby tej baby juz nie ogladac.Chyba moge zapomniec o tym, ze dostane kase przed swietami U mnie w nocy wichura, burza, a teraz bialutko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja oczywiscie czytam Was regularnie ale nie mam jak pisac z mala na rekach, czasami jeszcze jedna para rak by sie przydala ![]() Tassia ja patrzylam na metki na zabawkach i to co mozna bylo prac to do pralki, a na niektorych bylo zeby wilgotna sciereczka przetrzec no i wtedy tak robilam, tylko taka bardzo mokra z mala iloscia plynu, a pozniej wycieralam jeszcze zeby sie tego plynu pozbyc. Madzia000 ja bym poszla na spacer mimo kataru, ubierasz cieplo, oslaniasz przed wiatrem i wio ![]() ![]() Ladan Tassia ma racje, wykuruj sie porzadnie a pozniej cwiczenia, bo w czasie choroby dieta i cwiczenia to chyba najgorsze dla organizmu. Wez porzadne leki, zjedz rosolek ![]()
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuruj się ![]() Też właśnie o Niej myślałam ![]() Madzia jeszcze ja się wtrącę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2838 |
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki! W nocy nadrobiłam, pocytowałam, odpisałam i przy wysyłaniu mi apka padła
![]() ![]() kama1987, bardzo mi przykro ![]() Madziaooo, układaj Jaśka raz na jedną, raz na drugą stronę, a nawet częściej na tą nielubianą. Zniekształcenie powinno zniknąć pod warunkiem, że mały będzie układał główkę na obie strony. Szymonek też preferował jedną stronę - lewą, starałam się jak najczęściej układać go na prawym booku, główkę też układałam na prawo, machałam mu zabawkami i mówiłam do niego stojąc po prawej stronie, i co? Od kilku dni woli prawą stronę ![]() czarna, śliczna Julcia ![]() Świata za oknem nie widać, ale są tego plusy - TŻ został w domu i zrobił sobie dziś wolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
BAN stały
|
A co do tego rachunku za gas to tam nie ma 200 eu kary, tylko 15. Jest za zalegle 2 rachunki plus aktualny. Ale jeden z tych zaleglych nie przyszedl. Na tym co dostalam teraz sa daty z listopada, poprzekreslane i dlugopisem podopisywane grudniowe, wiec go chyba nie wyslali. No ale my tez nie zaplacilismy jednego wiec po prostu grzecznie zaplacimy i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zadomowienie
|
a co do prania zabawek, to ja piorę w rękach z dodatkiem proszku/płynu dla dzieciaczków
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opowiedz coś o sobie i o dzidzi maharet powiem Ci, że u nas takie samo wycie... tylko, że u nas chyba ząbki
![]() |
#2843 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Czeeść
Czarna witoj ![]() mnie tam Mikołajki nie ruszają odkąd nie wierzę w Mikołaja ![]() Dla Natki mamy dwie większe zzabawki,ale wolę dać pod choinkę ![]() Za to T. była z KAP'USTA dla Tusi ![]() Cytat:
![]() No fajnych mamy małżów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja z kolei wczoraj uzewnętrzniłam się o urokach macierzyństwa i liczyłam,że ktoś napisze,że ma tak samo. I co?Jajco. Tylko ja jestem przewrażliwiona ![]() Cytat:
![]() Jestem osobą, która miewa spięcia, ale krótkie. Szkoda mi życia na kłótnie i niesnaski ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj jest jakaś masakra.
ja już nie funkcjonuję, Julia domaga się uwagi, pcha całe piąstki do buźki i paluszkami jeździ sobie po dziąsełkach, mam nieogarnięte w domu.. jak ja mam to wszystko pogodzić? w tym momencie przestała płakać ale jak znów się rozedrze to nie wiem co zrobię, bo zwariuję to za mało powiedziane
#2845 |
Raczkowanie
|
Jestem mamą 3-miesięcznego Maksymiliana
![]() stąd też moje poszukiwania w internecie i chęć dołączenia do waszego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2847 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam że kapusta po to żeby ewentualnie na drugie dziecko że niby dzieci z kapusty ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2850 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.