|
|
#3571 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część VII
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kotka dzisiaj uparcie stała dzisiaj w korytarzu i kopała, cały czas jakby próbowała coś zakopać, podeszłam po kilku minutach a się okazało ze chyba nie wszystko w kuwecie zostało, i jak w korytarzu usiadła to podłogę pobrudziła
Ze śmiechu nie mogłam się powstrzymać, jak ona próbowała to zakopać, taka biedna zakłopotana , ale na panelach ciężko coś zakopać ![]() Szczerze jak czytam że ktoś wogle bierze kota wiedząc że długo nie pożyje to Po co kurna brać takiego zwierzaka, nie lepiej żeby trafił na dobry dom gdzie będzie miał kogoś kto go kocha i o niego dba, już bardziej jestem za uśpieniem takiego kociaka. Jakbym miała małe kotki na wydanie i ktoś by przyszedł z takim tekstem że u niego max rok żyją ale lubi to bym wygoniła samoluba![]() To co będzie jak takiej parze dzieci się przytrafią tez roczne będą wypuszczać na dwór mimo niebezpieczeństw bo w domu hałasuje i rodziców denerwuje, albo bałagani
|
|
#3573 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() U mnie dziś też zabawy kuwetowe - Daniels strzelał kupony, a Niunia próbowała je złapać
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brania kotow... ja sobie nie wyobrazam zeby co chwile ginal mi zwierz... przeciez ja tez sie przywiazuje... mala cholere traktuje jak dziecko ![]() Sent from my GT-P5100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Sent from my GT-P5100 using Wizaz Forum mobile app Niech ten huragan sie konczy. Kot od wczoraj koczuje mi za lozkiem...
|
|
#3575 |
|
Nie depcze krokusów
|
hmm... saneczkowanie kojarzy mi się z nieopróżnionymi gruczołami okołoodbytowymi...
|
|
#3576 |
|
... choć nie Westwood
|
U mnie też wczoraj akcja z kuponem... też zaczęła "zakopywać" COŚ na płytkach w przedpokoju...... my z TŻem bardzo wrażliwi na takie widoki jesteśmy i bylo ciezko. Okazalo się, że mała pożarla moje kłaki* i chociaż zrobiła co trzeba w kuwecie, reszta poszła za nią. TŻ ja trzymał, ja musiałam je jej wyciagnąć i umyć jej tyłek
Po calej akcji byliśmy chyba zieloni i na koniec stwierdziliśmy, że nasza decyzja o niepłodzeniu dziecka nie jest na 100%, ale na jakiś milion * od kilku dni budzilo mnie ciągnięcie za włosy. I proszę, są efekty
|
|
#3577 |
|
Nie depcze krokusów
|
Vivienne - tak, to tylko promil tego, czym uracza człowieka dziecko
![]() fuuu
|
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopiero później wyszło. Dobrze się stało, bo jakbym wiedziała że mam alergię to pewnie nie wzielibysmy kotki, a tak to jest z nami warto sie czasem troche pomęczyć
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny planuje zakup kota .... norweskiego leśnego... i nasuwa mi się pytanie czy sierść tej rasy jest mocno problematyczna?? Czy Wasze koty chodzą z wami na spacery na smyczy??
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Moj byl pare razy na smyczy.. po ostatnim wbiciu sie czegos w lape i infekcji rany darowalismy sobie wycieczki.... Zreszta mieszkam w centrum i ciezko sie ruszyc jak wszedzie psy:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo w tym miejscu gdzie mieszkamy wolalabym miec wybieg z podloga a miejsce jest nieciekawe bo nie jest rowno, 1/3 podworka beton i 3/4 trawa przy czym beton jest obnizony a czesc z trawa pod skosem wiec budowac trzeba byloby pod to konkretne miejsce i potem problem w nastepnym miejscu. Szukamy wiec domu gdzie teren wokol jest w miare rowny. Ale napewno wybieg bedzie, jak moj maz mi cos obieca to dotrzymuje slowa choc czasem realizacja trwa troche (jak obiecal mi drapak, w sensie Cyckowi, to myslal 3 miesiace jak go zrobic Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyczesujemy ja furminatorem. Nie wiem jak jest z lesnymi norweskimi, moze jest tutaj ktos kto ma. Tutaj fotka jak trzymam moja syberyjska ksiezniczke, widac jaka jest puchata (choc fotka akurat dzien po wyczesywaniu, drugiego kota mozna byloby zrobic z tego co wyczesalismy)
|
|
#3582 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapytaj też o stosowane w hodowli pudry, suche szampony. Na każdej wystawie właściciele norwegów są zaopatrzeni w kosmetyki.Nie czesze się ogona! Ogon można przetrzeć mokrymi rękami, wtedy martwy włos się przylepia. Czesanie niestety przyspiesza wypadanie włosów lub wręcz je wyrywa, a w tym miejscu słabo odrastają.
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Chryste ale noc... Kot nie wiedział o co chodzi z tym wiatrem, była na nogach calutki czas...
Szefowi pół dachu zerwało, mamy wcześniejszy weekend. Ja pitolę, przykra sprawa
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to pańcia ledwo żyje, kręgosłup jej od tego wiatru nieźle daje popalić.
|
|
|
#3585 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tak kąpiemy ją dosyć często bo mój kot to taki smrodek, że jak leżą ubrania do prania (najlepiej robocze spocone i brudne) to się w nich tarza, a jak widzi w lato spocone buty to jest w niebo wzięta. Nie muszę chyba dodawać jak później pachnie jej futerko. Cytat:
![]() Cytat:
I kilka razy ją przyłapałam jak degustowała włosy tż jak spał. Teraz na szczęście faza na jedzenie włosów jej przeszła. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44042693]
Ale czaderski drapak w tle. [/QUOTE]O kocie ze extra mialo byc najpierw ![]() Drapak w calej okazalosci z lewa z prawa i jeszcze groznie patrzaca Rusia w swojej ulubionej pozycji, jak ktos to nazwal na baleronik
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2013-12-06 o 12:29 |
|
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za wszystkie informacje... a co ze smyczą?? chętnie chodzą?? Bo ja chciałabym przebywać z nim na dworze.
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nawet papież ją błogosławi. ![]() Jakbym miała taki drapak to bym się sama na nim bawiła. A czy wasze koty stepują?? Moja Stepka ugniata wszystko co się da, a jak wskakuje do pościeli to ugniatanie jej pół godziny zajmuje. Ale nie powiem przyjemny jest taki masaż kocimi łapkami.
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie uczylam Rusi ani chlopakow, jednak ze wszystkich 3 kotow ona jedna moze byc ubrana w szelki i mozemy wyjsc na dwor w kazdej chwili, nie panikuje, rozglada sie i wszystko ja interesuje (robilam test latem, Cycek to mi zwial z rak zanim doszlam do drzwi na taras - ubrany byl juz w szelki, Skuter jak zobaczyl ze mam szelki w rekach to od razu zwial, Rusia jedyna przyjela to ze stoickim spokojem i spedzila popoludnie na moich kolanach na podworku jak mielismy znajomych na grilla, nie puscilam jej na trawe bo byla u nas wtedy jakas epidemia wsrod bezdomnych kotow i balam sie zeby Rusia czegos nie zlapala, zrobilysmy tylko spacerek wokol stolu na betonie)
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44043359]
I nawet papież ją błogosławi. ![]() A czy wasze koty stepują?? Moja Stepka ugniata wszystko co się da, a jak wskakuje do pościeli to ugniatanie jej pół godziny zajmuje. Ale nie powiem przyjemny jest taki masaż kocimi łapkami. [/QUOTE]Ugniatają, ugniatają, jak to koty. Zwłaszcza jak sie przygotowuje do mizianek to trwa to pół wieku
|
#3592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3593 | |||
|
Zakorzenienie
|
bez kitu
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44043359]Wybacz. no dobra, wybaczam, w koncu obie jestesmy kocie mamy ![]() Cytat:
Cytat:
generalnie przy kupowaniu liny (80m - wazyla kilka kg, jak dobrze pamietam prawe 7, facet nam ja przygotowywal 40 min bo nawiniecie 80 m z ogromnej szpuli to byl spory wysilek ) sprzedawca myslal ze mam w domu duzego kota MCO (jak przy placeniu powiedzialam ze kot bedzie happy bo to dla niego na drapak), jak mu powiedziala ze dachowca to myslal ze mam na mysli stado dachowcow, jak sie dowiedzial ze mam jednego 6-miesiecznego kociaka to malo nie przerwrocil sie ze smiechu, i on i babka za lada poplakali sie ze smiechu ![]() Cytat:
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kot idzie idzie, a pote się położy, albo będzie 10 min ogladał źdźbło trawy... Albo wejdzie na drzewo. Raz w życiu miałam z kotem normalny spacer, kiedy z nim szłam od parkingu do domu na smyczy (kiedyś) Ravic wiedział, w którą stronę jest dom i szedł jak po sznurku do domku ![]() Masz już jakąś upatrzoną hodowlę? |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czy ta hodowla wg was jest ok??
Coco Chanel Mademoiselle Edytowane przez kami1984 Czas edycji: 2013-12-06 o 13:59 |
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie odebralam kocurka po kastracji. Byl znieczulony propofolem i zaraz wybudzony. Po ok. 1,5 h odebralam w pelni przytomnego kota. Byl juz w kuwecie, normalnie chodzi, wdrapal sie na swoje legowisko. Niestety kotka szaleje i kot probuje za nia nagazyc. Na razie jestem bardzo zadowolona
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), wszystko będzie dobrze, niedługo będzie jak nowy (tylko z pewny udoskonaleniem )
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam szokująca wiadomość.
Niektóre z Was znają moją historię adopcyjną Katyi. Przypomnęjednak, że pierwszą kotkę, która chciałam adoptować była Ambar: http://www.katzenhilfebruchsal.de/Ve...ngsdetails.htm Zostałam jednak wyprzedzona i potem zaczęło się poszukiwanie innego kota i trafiło na Katyję <wybór na szczęście genialny> Tymczasem patrzę, że Amber znowu jest do adopcji!!! Zamurowało mnie. Napisałam mejla i dostałam odpowiedź, że po dwóch dniach rodzina, która ją adoptowała oddała ją A teraz podam Wam powód oddania: - bo drugi kot nie wchodził do salonu, tak był przerażony i dlatego ją oddali. Nawet nie poczekali kilku dni, czujecie to? Jestem w szoku. Szkoda, że nie mam większego mieszkania, natychmiast bym ją wzięła, bo jest w Niemczech, na szczęście nie zawozili jej do Hiszpanii, jest w jakimś domu dziecka czy co to tam... Ale się wkurzyłam ((
Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-12-06 o 15:10 |
|
|
|
#3599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja wchodzi we wszystkie krzaki i dziury
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Ze śmiechu nie mogłam się powstrzymać, jak ona próbowała to zakopać, taka biedna zakłopotana
, ale na panelach ciężko coś zakopać 
Po co kurna brać takiego zwierzaka, nie lepiej żeby trafił na dobry dom gdzie będzie miał kogoś kto go kocha i o niego dba, już bardziej jestem za uśpieniem takiego kociaka. Jakbym miała małe kotki na wydanie i ktoś by przyszedł z takim tekstem że u niego max rok żyją ale lubi to bym wygoniła samoluba
Po calej akcji byliśmy chyba zieloni i na koniec stwierdziliśmy, że nasza decyzja o niepłodzeniu dziecka nie jest na 100%, ale na jakiś milion