|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
muffinka współczuję jelitówki ;/ najgorsze co może być .
Co do prania to ja robię jak widzę że kosz jest pełen , zmywam codziennie wieczorem, bo nie lubię rano wstawać i widzieć tego syfu w kuchni. Generalne porządki w soboty , tak na co dzień to czasem trzeba podłogi prze zamiatać. Nie prasuję wszystkich rzeczy tylko takie które są na wyjścia , a tak po domu to mam to gdzieś :P Obiady robię dwu daniowe choć nie zawsze się udaje. I też tu pomaga systematyczność, organizacja , rozplanowanie czasowe. Niektórych rzeczy nie da się zrobić przy dziecku, ale wiele idzie przekształcić w formę zabawy. Np ja wyciągam rzeczy z kosza na pranie , a Oskar je ładuje do pralki, potem nastawiam ją , a on naciska guzik i czeka az usłyszy że woda się leje wtedy bije sobie brawo obierając kartofle , daję mu osobny garnek i on sobie przerzuca ziemniaki z wiaderka do garnuszka itp. Wycierając kurze , ma swoją ściereczkę. Kiedyś prałam dywanik ręcznie to dostał małą szczoteczkę i czyścił ze mną ... obudził się zmykam
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Korzystając że brat poszedł na pizzę wpadłam do niego na kompa i nadrabiam Was bo ten tablet mnie w☠☠☠☠ia
Witam nową mamę Heh... gratuluję odwagi napisania do nas, zastanawiam się ile jeszcze dołączyz tych co podczytują regularnie![]() Mój bejbik dziś szalał jak sunia położyła się przy moim brzuchu tzn na kolanach... Kopał ją na potęgę a ona dziwnie patrzyła Uśmiałam się![]() Ja na mikołajki dostałam tylko czekoladę od babci. Od męża to w ogóle nie mam co liczyć... Od rodziców też nie. Ja im zrobiłam prezent że jestem tu cały dzień ![]() Uważajcie na te jelitówki, pijcie dużo,bo żeby się nie odwodnić
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny ja dzis sie nie odzywalam jak Hania spala bo musialam pomoc mamie w tym czasie.
Nadrobilam Was korzystajac z tego ze Hania oglada bajke ![]() Nikii Hania sie tyle razy budzila, nie ja sama z siebie. Nie wiem co ona ma z tym spaniem ostatnio.. Ale doczytalam ze Iga Niegrzecznej tez sie budzi w nocy, moze to taki wiek? Muffinka wspolczuje jelitowki. Lolitko nie widze prezentu w aplikacji buu wieczorem zobacze na kompie ![]() Cos jeszcze mialam pisac ale zapomnialam ![]() U nas mikolajki super udane, Hania miala bombowa mine, bardzo zaskoczona ![]() Wieje caly czas, jest sniezyca i okropnie zimno brr wiec spacer dzis byl niemozliwy. O 16 jedziemy do siostrzenicy na urodziny, takze odezwe sie dopiero wieczorem ![]() Buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wraca do domu uffff
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- I jak tam u Was z pogoda ? |
|
|
|
#3936 |
|
BAN stały
|
Gosius91 właśnie jak to napisałaś to wyjrzałam przez okno. Sypie śnieg...
![]() Kasian86 bawcie się dobrze na urodzinach Nie wierzę, że to piszę..ale nudzi mi się Mila śpi, ja w tym czasie zdążyłam ugotować zupę, ogarnąć łazienkę, posprzątałam zabawki, wytarłam kurze. A Mila śpi dalej... Idę poczytać
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
No ja przez weekend mam zamiar ja poczytac troszke, zobaczymy co tam pisza ![]() Żegnam sie wracam w poniedzialek. Zaraz koncze prace i jedziemy do Tesciow, czekaja nas 2 godziny drogi, mam nadzieje ze ta pogoda sie juz ogarnela trosszke. W ogole to nie chce mi sie tam jechac , jade tylko ze wzgledu na Teścia i babcie męża. Boje się, że to bedzie ciezki weekend, mojej tesciowej nie podoba sie to, ze jestem w ciazy. Nie jest zachwycona moim stanem
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
u nas byl armagedom, snieg, grad, ciemno o 14:00, brrr
siara mi sie leje, wrrrr |
|
|
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też sypie i wieje zimnoooo brr...
|
|
#3940 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My na obiadek dziś warzywa w maśle ziołowym, rybka i kartofelki Tak na marginesie to mały je prawie tyle co ja hehe troszkę zostawił ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz sie ubieramy z Hania idziemy przetestowac nowe sanki wieje okrutnie, pada strasznie ale trzeba skorzystac ze troche sniegu jest jeszcze nam dzisiaj co chwile prad wylaczaja zaczelo sie w nocy i trwaaa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian a nie wychodzą Hani jakieś zęby ?? Bo Oskarowi ostatnio wychodziły 5ki ja tego nie zauważyłam , ale wtedy się często budził w nocy.
Monija dlaczego nie jest zachwycona Twoim stanem?? Janeczka to super że synek ma taki apetyt A mój się o 14 przebudził , przyszedł po mnie musiałam się położyć obok niego i nadal śpi ![]() Przyszedł TŻ z pracy i zapytałam się go o te USG zapytał się mnie „a co się na nim dowiemy?” więc mówię „czy dziecko się dobrze rozwija i może płeć” to powiedział możemy jechać, nie mam innych planów Tak więc ilkas nie musiałam używać takich argumentów jak Ty
|
|
|
|
#3944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko z systematycznością to u mnie ciężko ![]() Cytat:
Albo poświętowac wspólne zdanie Mnie Tż podniósł adrenaline W sumie jego szef, sobie wymyślili nowe stanowisko, Tż miałby jeździć po całej Polsce i w domu tylko na weekendy Poza tym juz widzę nasze małżeństwo po takich wyjazdach
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mi się wydaje, że cały czas mam twardy brzuch, przynajmniej jest twardszy niż przed ciążą, ale moja lekarka twierdzi, że macica jest miękka i jest wszystko ok. Może to twardnienie to problemy z jelitami?
Karola witaj U mnie dzisiaj wszystkie sprzęty wariują przez tą pogodę. Ciągle albo nie ma netu albo telewizji. Przez moment nawet pralka przestała działać :mysli: ![]() W taki dzień jak dziś chętnie bym z łóżka nie wychodziła.
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula no podziękowania chyba będą :P
Wykład obowiązkowo , tez bym nie chciała aby mój TŻ tak pracował. |
|
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
Ale Wam zazdroszczę... Większość zaczyna wolny weekend, a ja zaczynam pracę. Bosh kto wymyślił zaoczne szkoły policealne. I jeszcze w taką pogodę muszę jechać jutro do Siedlec, czyli jakieś 150 km ode mnie i pobudka o 4
A co do prezentów mikołajowych to jak każdy chyba uwielbiam oglądać te uradowane buźki dzieciaków Mój dzieć za to powinien dostać rózgę- leniuch jeden już mógłby się zacząć kontaktować z przewrażliwioną mamuśką, bo przez tą moją bezobjawową ciążę czasem mam różne schizy i męczę mojego T.
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 19 tc
u nas wiatr łeb urywa i do tego nawałnica śnieżna przeszła koło 14...masakra jakaś. Nie lubię zimy .A tak poza tym, od Mikołaja dostałam żel do mycia twarzy Iwostinu, a córcia swoje ulubione Pet Shopy . I mam wizytę w poniedziałek, której się nie mogę doczekać. Może wielmożny ktosiek odwróci się i zobaczę któż to taki
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=martuszka0;44024670]No mamy jeszcze trochę czasu na postanowienie gdzie bedziemy rodzić... A Ty masz jakieś typy?
ilkas a teraz też chcesz rodzić na Brochowie? QUOTE] a ja z kolei słyszałam, że na Klinikach jest beznadziejnie.. że kiedyś to tam było naprawdę super, ale teraz się całkiem pozmieniało.. ja mam najbliżej na Brochów albo Borowską, Borowska została zdyskwalifikowana, więc póki co pada chyba na Brochów.. ale jakbym miała bliżej, to na pewno wybrałabym Kamieńskiego.. mimo iż tam opieka poporodowa jest podobno średnia.. no ale tak, jak mówisz jeszcze trochę czasu mamy na przemyślenia
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do mnie mikołaj jeszcze nie dotarł. Jutro wraca TŻ mam nadzieje ze chociaz do niedzieli wieczora bedzie w domu
|
|
#3951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobre, że dziś nie szalejecie, przynajmniej mało mam do nadrabiania
![]() Dziś załatwialiśmy z TŻ trochę spraw na mieście... wywiało nas z każdej strony... przy okazji byliśmy w urzędzie miasta spytać się o mieszkania komunalne i tak: na listę do tych mieszkań trzeba najpierw się zakwalifikować, a jak się uda, to mieszkania będzie w ok 2020 r. Ale jest też 2 opcja, mieszkania do remontu... z tego co babka mówiła, to nie wyglądało to najgorzej, w ciągu 3 miesięcy dają kilka mieszkań do wyboru, my je remontujemy tak jak chcemy. Czynsz nie będzie zmniejszany o wartość środków, które władujemy w remont nie naszego mieszkania, ale w przyszłym roku "ma wejść nowa ustawa dająca możliwość odkupienia tego mieszkania za 1% wartości". Miałam zamiar zastanowić się nad tym, ale niedawno rodzice TŻ przerabiali tą opcję... dostali listę kilkunastu mieszkań z ich adresami i warunkami, wszystkie malutkie (jedno z nich miało tylko 10m2! ), w nieciekawych miejscach, w ruderach a nie budynkach, prawie wszystkie bez łazienki i z WC na klatce schodowej, połowa z nich to WC miała wspólne z lokatorami z innego mieszkania! no i szacowany remont to od 30 tys zł do ponad 50 tys zł Za takie warunki! To są jakieś jaja robione z ludzi, dosłownie! Wstydziliby się coś takiego proponować! I tą kasę trzeba ładować w nieswoje mieszkanie, którego utrzymanie pewnie jest droższe od ceny jaką płacę za wynajem (bo wiecie, w nowych mieszkaniach fundusz remontowy nie jest wysoki, ale w tych ruderach, gdzie trzeba remontować wszystko, dachy, elewację, wszystkie instalacje itd, to ten fundusz jest ogromny). Jestem aż w szoku, że urzędnicy tak bezczelnie chcą się pozbyć tych śmieci i szukają naiwniaków... No i dla ukojenia nerwów zrobiłam sobie swój ulubiony deserek: wafle ryżowe (te dietetyczne) na to bita śmietana i owoce. Pycha i dietetycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mąż zrozumie i myślę, że najlepszym powitaniem dla niego będzie po prostu to, że jesteście i czekacie na Niego
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Vampirka z tymi mieszkaniami to porażka,ja nawet nie wybieram sie do gminy aby sie starać o mieszkanie bo wiem co jest grane.Tak jak mówisz,rudery,bez WC i jeszcze w dodatku w takich miejscach gdzie raczej bym nie wytrzymała nawet dnia.U nas kilka takich mieszkań stoi pustych ale co z tego jak wszędzie dookoła jakaś patologia mieszka:/ wole swoje wynajmowane mieszkanie w centrum,chociaz mam nadzieje ze kiedyś będziemy mogli miec swoje własne ,,M" a marzeniem jest domek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Vampirka toż to jakieś nieporozumienie, nie no nie mogę ludzie mają mieszkać jak mrówki? jezuuu to ino w Polsce tak może byś no katastrofa, jakby poburzyli te wszystkie stare kamienice i nowe wybudowali to nie dosc ze szybciej by posprzedawali mieszkania to i jeszcze estetyczniej by to wszystko wyglądało. Wiadomo, ze chcemy mieszkać jak człowiek a nie jakaś żulernia. Najgorsze, ze często tacy co nie płacą czynszu to i po 5 lat administracja z nimi nic nie robi, potem zapuszczają mieszkania, śmierdzi itp i nowi lokatorzy muszą wkładać sporo kasy w nie swoje mieszkanie ! Jakby robili od razu z tym porządek to by nie było takich spelun.
|
#3954 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to pierwszy wnuk ? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
Martuszka teraz już nie. Ten brzuch nie jest jakoś super twardy, ale nie jest taki jak był wcześniej, ale przecież jestem w ciąży więc wszystko w organizmie się zmienia. Póki nic się nie dzieje to nie będę się tym martwiła. lekarz stwierdził, że wszystko jest ok więc tego się trzymam.
|
#3956 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze jedno Calineczka...Cytat:
Cytat:
jak się położę na chwilę to jest okCytat:
![]() Cytat:
Ja wymiotowałam jeszcze w 18tc, ale chyba z witamin. Odpuściłam sobie tabletki i mi lepiej. I od razu jak wstaję to muszę zjeść coś. Jak za późno to też zwróce... Do mnie Mikołaj nie przyszedł ![]() Tż powiedział, że "dał" mi już prezent na Mikołaja. W ogóle we wrześniu jak dowiedziałam się, że jestem w ciaży to też stwierdził, że to prezent na urodziny ( miałam pod koniec września). Idąc tym tropem to w króliczka wielkanocnego pewnie sobie ten prezent odpakuję
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-06 o 18:55 |
|||||
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dostałam od tżta mikołaja z czekolady siedze teraz i się nudze. porzadek z paznokciami zrobiłam przynajmniej ma już któraś z was choinkę ustrojoną lub się do tego przymierza w najbliższym czasie?
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas dzisiaj w mieście paraliż, korki wszędzie, bo samochody nie mogły podjeżdżać pod górki, autobusy stawały w poprzek drogi jak szłam z Hanią na krótki spacer na sankach to spotkałam burmistrza i pytam się go czemu idzie pieszo z pracy, a on mówi, że samochód musiał zostawić 1km dalej, bo wszystko stoi i nie da się przejechać. Moja siostra wracała z pracy zamiast 30min to 2 godziny, w związku z czym tort urodzinowy siostrzenicy trochę się przesunął Teraz Hanka zasypia, ale miała dużo wrażeń dzisiaj i dużo słodyczy, nie wiem czy ona zaśnie po takiej dawce cukru ![]() Nikii wiesz co możliwie, że jej idą zęby, ja już Ci pisałam jak mówiłaś, że Oskarowi wyszły i nawet nie zauważyłaś, że Hani też akurat dwie czwórki wyskoczyły, także możliwie, że idą następne (ma czwórki a nie ma trójek ), ale ona ogólnie w ciągu ostatniego miesiąca powiedzmy tak dużo gorzej sypia i to często wystarczy po prostu włączyć konika, trochę uspokoić i śpi dalej, ale zdarza się, że trzeba przy niej siedzieć, wydaje się, ze śpi, ja wstaję z krzesła i idę do łóżka i wtedy płacz i panika. A jak musze iść siku to już w ogóle największy dramat mam nadzieję, że z czasem jej to minie, bo nie wiem jak my mamy się w takiej sytuacji przenieść do drugiego pokoju a ją zostawić samą. Jakoś nie widzę biegania w nocy 5 czy 6 razy żeby porobić ciii ciii ciii ![]() Cieszę się, ze bez problemu z namówieniem TŻta do USG Witam nową mamusię, bo wcześniej się nie przywitałam Madziula masakra z tą pracą, mam nadzieję, ze zrobisz porządek. Co w ogóle myśli ten szef ja wiem, że teraz tak dużo rodzin żyje, bo po prostu nie mają wyjścia, ale no bez przesady. Są priorytety jednak w życiu i jakaś hierarchia wartości kurcze no, ludzie bądźmy poważni Wranes gratuluję tygodnia ![]() Vampirka aż mi się nie chce wierzyć w to normalnie, ludzie naprawdę są niepoważni ![]() Light Limara Calineczki nie widziałam ale jak tak dali to widać można, bo Śnieżka w sumie mi się podoba Do mnie też Mikołaj nie przyszedł, tzn dostałam od mamy czekoladowego Mikołaja, ale w ramach święta sobie wyjęłam z szafy zachomikowaną po wakacjach czekolade Studentska, którą kocham miłością absolutną
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma miejsca na dużą, stojącą.I już stoi na szafce, bo siostrzeniec się nudził u cioci i powiedziałam, zeby poszukał choinki w pudełkach i postawił ją gdzie chce. I tak już stoi od tygodnia ![]() Jeszcze muszę światełka powiesić na takim okienku- przebicie salonu do kuchni. Może jutro to zrobię. I obowiązkowo duperelka - mały mikołaj na drzwi wejściowe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

obierając kartofle , daję mu osobny garnek i on sobie przerzuca ziemniaki z wiaderka do garnuszka itp. Wycierając kurze , ma swoją ściereczkę. Kiedyś prałam dywanik ręcznie to dostał małą szczoteczkę i czyścił ze mną ... obudził się zmykam

wieczorem zobacze na kompie 

Ty to zorganizowana mamuska jesteś 

ile z Was ma juz niebolesne twardnienia brzucha? mi codzinnie twardnieje, polozne tutaj mi mowia, ze jest ok, boli przy tym zadnych nie mam, no moze tylko uczucie takiego zmeczonego miesnia i sie zastanawiam czy to naprawde jest takie normalne
jutro zaczne 21tc

.
Ale jest też 2 opcja, mieszkania do remontu... z tego co babka mówiła, to nie wyglądało to najgorzej, w ciągu 3 miesięcy dają kilka mieszkań do wyboru, my je remontujemy tak jak chcemy. Czynsz nie będzie zmniejszany o wartość środków, które władujemy w remont nie naszego mieszkania, ale w przyszłym roku "ma wejść nowa ustawa dająca możliwość odkupienia tego mieszkania za 1% wartości". Miałam zamiar zastanowić się nad tym, ale niedawno rodzice TŻ przerabiali tą opcję... dostali listę kilkunastu mieszkań z ich adresami i warunkami, wszystkie malutkie (jedno z nich miało tylko 10m2! ), w nieciekawych miejscach, w ruderach a nie budynkach, prawie wszystkie bez łazienki i z WC na klatce schodowej, połowa z nich to WC miała wspólne z lokatorami z innego mieszkania!
i dietetycznie 
jak szłam z Hanią na krótki spacer na sankach to spotkałam burmistrza i pytam się go czemu idzie pieszo z pracy, a on mówi, że samochód musiał zostawić 1km dalej, bo wszystko stoi i nie da się przejechać. Moja siostra wracała z pracy zamiast 30min to 2 godziny, w związku z czym tort urodzinowy siostrzenicy trochę się przesunął