![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 10
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja dziś poszalałam już maksymalnie bo zamówiłam od razu ten prezent gwiazdkowy dla tż, który już dawno miałam w planach. Nie wydaję więcej nadprogramowej kasy w tym miesiącu ![]() ![]() ale ciemno u mnie...masakra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
U mnie też ciemnica i wietrznica...
Wczoraj mnie głowa bolała... i ta franca dolna 8.. chyba muszę się umówić na jej wyrwanie
#2793 |
na przekór do celu
|
Mnie same ósemki nie bolą tylko mam tam rozpulchnione dziąsło i jak trafi tam coś twardego do jedzenia to zaboli
![]() We Wrocławiu słonko ![]()
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też boli! Dziewczyny jestem Happy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]()
#2797 |
Zakorzenienie
|
pati Co się stało?
![]()
#2798 |
Zakorzenienie
|
TŻ spodobał się wybrany przeze mnie foto i video i jedziemy umowę podpisać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
ciemno to może i u mnie nie jest ale strasznie wieje... a za godzinę muszę wyjść i niezbyt mi się ten pomysł podoba..
![]()
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() w krk kolo mojego bloku drzewo sie zlamalo przez nocna wichure :P a u mnie w trn jak rano szlam to wszystko bylo tak zamarziete, slizgawka!! tragedia.. Ja tez zrobilam zamowienie z YR.. ale kupilam wode perfumowana i zel pod prysznic i do tego perfumy za 125 ktore za 1 weszly i tez wybralam tusz i dostalam misia :P calosc wyszla z przesylka 84 zl ale co tam.. skonczyly sie moje perfumy, dostalam wyplate, wiec zaszalalam ![]() No ale zaraz tata konczy malowac sufit, przeschnie i bierzemy sie za sciany ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba od stycznia zacznę się w końcu rozglądać za jakimś fotografem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Pati gratulacje
![]() Czy któraś z was ma może polubionego któregoś z tych głupków z warsaw show? ![]()
#2804 | |
Zakorzenienie
|
dzięki Cytat:
![]() to chyba taki prezent na mikołaja nieeee . coś ty.. niby czemu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
I mnie TZ dzisiaj wkurzył, pajac głupi :[
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2806 |
Zadomowienie
|
Majsterka, obejrzałam pierwszy odcinek, ale tego nie umiem po prostu sluchac, nie mogę, ich słownictwo powoduję więdłość mych uszu, a mój mózg nie ogarnia ich myślenia, nie wiem co na to ich znajomi i rodzina jak widzą że syn chce przyr... gąski xD.. i oni prawie wszyscy są młodsi ode mnie, a luzno dalabym im z 27-30lat, aa co moge powiedziec, oglądałam zajawke raz na mtv, zanim zaczeli to puszczac i scena na dysskotece jak blondyna wypina tyłek w tancu pochylona, a koles jej z tyłu kręci, jakby mieli stosunek od tyłu zdecydowanie mnie odrzuciła na tyle ze na pewno tego nie wlacze, no po prosstu nie umiem tego sluchac, taka tepota z tego wypływa, ze szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
czemu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Konto usunięte
|
u mnie przed chwila zaczal tak snieg walic i ciemno jak pod wieczor;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
magda Co wykombinował?
#2810 |
Zakorzenienie
|
Odesłałam mu w Pl laptopa na gwarancje, bo tu nie chcieli przyjąć (bo inna klawiatura, a oni ściągać nie beda innej klawiatury :/). Dzisiaj dostał maila z WYCENA napraw. Okazuje sie, ze cześć rzeczy wymienia w ramach gwarancji, ale cześć wg nich jest uszkodzeniami mechanicznymi i koszt (za 2 części) jakies 450zl. No i zła jestem, bo lap kupiony rok temu za ponad 4 tysiące, a tu nagle totalnie kosmiczne rzeczy do naprawy. Wiec mowie, zeby sie dowiedział, zeby mu naprawili rzeczy w ramach gwarancji, a te "uszkodzenia mechaniczne" niech narazie zostawia, bo mieliśmy troche inne wydatki zaplanowane w Pl. A ten dosłownie jakby szaleniec w niego wstąpił i wielki problem, ze ja sobie ciagle cos kupuje, a on nie moze sobie głupiego laptopa naprawić, a w ogole to po co mu przeciez laptop :/. I taka rozmowa. Zachowuje sie teraz jak rozwydzona księżniczka, ktorej wszystko sie nalezy i ciagle jej mało. Napisałam mu, ze pogadamy jak sie ogarnie, a ten mi dalej "po co mi laptop, whatever bede siedział na tablecie i programowal :/". Klaun.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
Trochę droga ta naprawa... Mojemu laptop to masakrycznie szwankuje... Nie dość, że ma podpiętą klawiaturę bo brat mu coś wylał i klawisze powypadały. To potrafi się wyłączyć w trakcie oglądania filmów. I wiemy, że trzeba mu kupić nowy. W sumie to i jemu i mi bo na mój już tata ząbki ostrzy... ale z uwagi na ślub na razie się powstrzymujemy. Tż twierdzi, że jeszcze wytrzyma...
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym szwankowaniem- póki mamy gwarancje to z niej korzystamy, potem nie bedzie tak kolorowo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-12-06 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
na przekór do celu
|
Prawniczki moje kochane, potrzebuję pomocy. Rozwiązuję test, w którym mam pytanie: "Rada Powiatu działa poprzez:" a odpowiedzi mam udzielić na podstawie ustawy z dn. 5.06.1998 o samorządzie powiatowym. Kiedy za bardzo nie wiem, czego to pytanie ode mnie chce, mam podać czynności czy może jakieś organy wyższego stopnia?
![]()
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja mam pokój na poddaszu więc wyobraźcie sobie nocne wrażenia jak taka wichura ![]() ![]()
#2815 |
Zakorzenienie
|
Viva a na egzaminie jesteś?
Może o to chodzi: Do wyłącznej właściwości rady powiatu należy: 1) stanowienie aktów prawa miejscowego, w tym statutu powiatu; 2) wybór i odwołanie zarządu oraz ustalanie wynagrodzenia jego przewodni-czącego; 3) powoływanie i odwoływanie, na wniosek starosty, skarbnika powiatu, będą-cego głównym księgowym budżetu powiatu; 4) stanowienie o kierunkach działania zarządu powiatu oraz rozpatrywanie sprawozdań z działalności zarządu, w tym z działalności finansowej; 5) uchwalanie budżetu powiatu; 6) rozpatrywanie sprawozdania z wykonania budżetu oraz podejmowanie uchwały w sprawie udzielenia lub nieudzielenia absolutorium dla zarządu z tego tytułu; 7) podejmowanie uchwał w sprawach wysokości podatków i opłat w granicach określonych ustawami; 8) podejmowanie uchwał w sprawach majątkowych powiatu dotyczących: a) zasad nabywania, zbywania i obciążania nieruchomości oraz ich wy-dzierżawiania lub wynajmowania na czas oznaczony dłuższy niż 3 lata lub na czas nieoznaczony, o ile ustawy szczególne nie stanowią inaczej; uchwała rady powiatu jest wymagana również w przypadku, gdy po umowie zawartej na czas oznaczony do 3 lat strony zawierają kolejne umowy, których przedmiotem jest ta sama nieruchomość; do czasu określenia zasad zarząd może dokonywać tych czynności wyłącznie za zgodą rady powiatu, ©Kancelaria Sejmu s. 7/37 2013-08-29 b) emitowania obligacji oraz określania zasad ich zbywania, nabywania i wykupu, c) zaciągania długoterminowych pożyczek i kredytów, d) ustalania maksymalnej wysokości pożyczek i kredytów krótkotermino-wych zaciąganych przez zarząd oraz maksymalnej wysokości pożyczek i poręczeń udzielanych przez zarząd w roku budżetowym, e) zobowiązań w zakresie podejmowania inwestycji i remontów o wartości przekraczającej granicę ustaloną corocznie przez radę, f) tworzenia i przystępowania do związków, stowarzyszeń, fundacji i spółdzielni oraz ich rozwiązywania lub występowania z nich, g) tworzenia i przystępowania do spółek, ich rozwiązywania i występowa-nia z nich oraz określania zasad wnoszenia wkładów oraz obejmowa-nia, nabywania i zbywania udziałów i akcji, h) współdziałania z innymi powiatami i z gminami, jeżeli związane jest to z koniecznością wydzielenia majątku, i) tworzenia, przekształcania i likwidacji jednostek organizacyjnych oraz wyposażania ich w majątek; 8a) podejmowanie uchwał w sprawie przyjęcia zadań z zakresu administracji rządowej oraz w sprawie powierzenia prowadzenia zadań publicznych, o których mowa w art. 5; 9) określanie wysokości sumy, do której zarząd może samodzielnie zaciągać zobowiązania; 9a) podejmowanie uchwał w sprawach współpracy ze społecznościami lokalny-mi innych państw oraz przystępowania do międzynarodowych zrzeszeń spo-łeczności lokalnych; 9b) uchwalanie powiatowego programu zapobiegania przestępczości oraz ochrony bezpieczeństwa obywateli i porządku publicznego; 9c) uchwalanie powiatowego programu przeciwdziałania bezrobociu oraz akty-wizacji lokalnego rynku pracy; 9d) dokonywanie oceny stanu bezpieczeństwa przeciwpożarowego i zabezpie-czenia przeciwpowodziowego powiatu; 10) podejmowanie uchwał w sprawach herbu powiatu i flagi powiatu; 10a) podejmowanie uchwał w sprawie zasad udzielania stypendiów dla uczniów i studentów; 11) podejmowanie uchwał w innych sprawach zastrzeżonych ustawami do kom-petencji rady powiatu.
#2816 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() W oryginale ma on podane odpowiedzi a, b, c, d ale my dostaliśmy same pytania, więc odpowiedzi muszę dobrać sama, na teście będą wydrukowane, a to dość obszerne jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Zakorzenienie
|
joasia co gdzie jak to drzewo??? chyba nie na mój blok?
![]() a ja poszłam do Pepco i kupiłam sobie 2 słoiki do słodkiego stołu bo są w grochy i mi się wpasowują w motyw ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem, nie mam już swoich testów na kompie...
#2819 |
Wtajemniczenie
|
Jak na mój gust to chodzi o to że Rada Powiatu działa w formie uchwał z pewnego zakresu np aktów prawa miejscowego
#2820 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.