Faceci wcale nie lubią krągłości... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 18:29   #271
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Może nastoletni chłopcy tak mają, nie wiem nie znam takich za wielu. Za to moi znajomi w wieku 25-80 raczej nie skupiają się na detalach cudzego wyglądu. Ja zresztą też np. nie widzę tego że ktoś schudł kila kilo, bo to rzadko kiedy widać, zmian w fryzurze też nie dostrzegam na ogół, za cudzymi rozstępami czy celulitem się nie oglądam więc nawet nie wiem czy komuś przybyło czy nie

Serio mam dużo ciekawsze rzeczy niż skupianie się na tym czy Krysia z warzywniaka schudła/przytyła i czy Marcin spod piątki zaczął łysieć na ciemieniu. Zwłaszcza jak nie jestem zainteresowana seksualnie Krysią czy Marcinem.

Się nie martw ja mam pieprzyki na pięcie, rozstępy pod pachami i bliznę na łydce. Do tego noszę straszny rozmiar 38 i nie mam płaskiego brzucha Nie jesteś jedynym potforem na tym wątku
Tu nie chodzi o to czy facet ma 19 czy 30 lat. Chodzi o to że wiele kobiet uważa że facet nie dostrzega celulitu, kg do przodu czy zmiany fryzury, a to nie prawda Faceci nie są ślepi. Swoją drogą uwielbiam te pociski co do wieku, argument na wszystko Zaraz obok zazdrości
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:32   #272
Kalini
Zakorzenienie

38 rozmiar wielorybic : D

Czy dostrzega czy nie, mała różnica, chodzi o to, że nie robi z tego takiego problemu tak kobiety. Wiele razy słyszałam z ust kobiet "fuj jaki cellulit, jak ona może tak żyć" z ust faceta nigdy.
Chociaż z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, że wszyscy faceci dostrzegają takie rzeczy jak rozstępy czy cellulit, często uważają to chyba za normalny wygląd ciała. Tak samo jak większość ma problemy z określeniem czy dziewczyna ma rozmiar 36, 38 czy 40...

Sama nie wiedziałabym który to który...

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2013-12-06 o 18:37
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:34   #273
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o to czy facet ma 19 czy 30 lat. Chodzi o to że wiele kobiet uważa że facet nie dostrzega celulitu, kg do przodu czy zmiany fryzury, a to nie prawda Faceci nie są ślepi. Swoją drogą uwielbiam te pociski co do wieku, argument na wszystko Zaraz obok zazdrości

Ogólnie wielu ludzi nie dostrzega zmian w cudzym wyglądzie bo ma to w pupci jak wyglądają obcy dla niego ludzie. Są tacy co widzą każdą zmianę w cudzym ciele. Kwestia tego z kim chce się zadawać.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:36   #274
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Trudno mi wypowiadać się o guście wszystkich mężczyzn, ale zdecydowana większość mężczyzn, których ja znam, lubi panie, które mają tu i tam kawałek pupy, biustu, bioder, wciętą talię, jak ktoś pisał wcześniej, to, czy to jest pani 36, 38, czy 40 rzadko ma znaczenie i raczej mężczyźni nie zwracają na to uwagi, bo liczy się proporcjonalność tego ciała. Ach, i nie ma co się łudzić, że nie widzą rozstępów czy cellulitu
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:41   #275
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ogólnie wielu ludzi nie dostrzega zmian w cudzym wyglądzie bo ma to w pupci jak wyglądają obcy dla niego ludzie. Są tacy co widzą każdą zmianę w cudzym ciele. Kwestia tego z kim chce się zadawać.
Ja tam lubię zadawać się ze spostrzegawczymi ludźmi Nie chodzi tu o komentowanie na głos czyjegoś wyglądu, ale o zauważanie różnic.
Stary 2013-12-06, 18:54   #276
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam lubię zadawać się ze spostrzegawczymi ludźmi Nie chodzi tu o komentowanie na głos czyjegoś wyglądu, ale o zauważanie różnic.

Ja tam wolę z tymi co nie patrzą na czyjś wygląd w kontekście zwykłej znajomości. Bo mnie samej nie robi żadnej różnicy jak kto wygląda jeśli jest moim znajomym. Ze spostrzegawczością to nie ma nic wspólnego, to zwyczajne olewanie bzdur
Stary 2013-12-06, 18:57   #277
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam wolę z tymi co nie patrzą na czyjś wygląd w kontekście zwykłej znajomości. Bo mnie samej nie robi żadnej różnicy jak kto wygląda jeśli jest moim znajomym. Ze spostrzegawczością to nie ma nic wspólnego, to zwyczajne olewanie bzdur
MI też nie robi różnicy to czy kumpela ma długie czy krótkie włosy, ale jak zmieni fryzurę to zauważę.
Stary 2013-12-06, 19:05   #278
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Alez chodzi
Bo nastolatki mysla inaczej niz dojrzali faceci. Z tym ze nie zawsze starszy=dojrzaly
Ale zauwazaja to fakt, ale po co o tym mowic?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 19:14   #279
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
MI też nie robi różnicy to czy kumpela ma długie czy krótkie włosy, ale jak zmieni fryzurę to zauważę.

Jak zmieni długość włosów z do pasa na pazia to też zauważę Gorzej jak zmieni kolor włosów z mlecznej czekolady na kawowy. Ni w ząb nie zauważę różnicy
Stary 2013-12-06, 19:14   #280
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Alez chodzi
Bo nastolatki mysla inaczej niz dojrzali faceci. Z tym ze nie zawsze starszy=dojrzaly
Tu nie chodzi o sposób myślenia ale o to że osobnicy płci męskiej zarówno w wieku 20,30,40 50 60 czy 100 lat (chyba że są ślepi) widzą takie rzeczy jak celulit czy zmiana fryzury. To czy sie tym kierują przy wyborze dziewczyny to inna sprawa.
Stary 2013-12-06, 19:17   #281
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Alez chodzi
30 latek szukający 30 latki ma zwyczajnie mniejszy wybór. 20 latek ma to gdzieś i jeżeli ma w miare samoocene to często wybrzydza. Zresztą nastolatki też wybrzydzaja bardziej.

Ja też lubię spostrzegawczych ludzi. A znajomi często proszą mnie o opinie.

Mi się podoba ta z brunetka z reklamy rankomatu.pl
hehe, aż zapamiętałem :P
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 19:18   #282
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Jak zmieni długość włosów z do pasa na pazia to też zauważę Gorzej jak zmieni kolor włosów z mlecznej czekolady na kawowy. Ni w ząb nie zauważę różnicy
Ja tam zawszę widzę różnicę, bo mi wtedy "coś" w wyglądzie nie pasuję.
Stary 2013-12-06, 19:22   #283
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Tu nie chodzi o sposób myślenia ale o to że osobnicy płci męskiej zarówno w wieku 20,30,40 50 60 czy 100 lat (chyba że są ślepi) widzą takie rzeczy jak celulit czy zmiana fryzury. To czy sie tym kierują przy wyborze dziewczyny to inna sprawa.
Napisalam, przeciez, ze zauwazaja
Stary 2013-12-06, 19:28   #284
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisalam, przeciez, ze zauwazaja
Mi chodziło o to że niepotrzebnie wypaliło się z tym wiekiem.
Stary 2013-12-06, 19:53   #285
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 20:36   #286
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Ja tez szukalam jej zdjec w stroju kapielowym, ciekawilo mnie jak by sie w nim prezentowala, ale nie znalazlam, moze wkleisz zdjecie?
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz...-dip-pool.html

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 21:13   #287
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Precious things Pokaż wiadomość
No to moja ex ma ładniejsze ciało.
Stary 2013-12-06, 21:35   #288
pewnaKa
Zadomowienie

trzeba takze powiedzieć,że kobiety często używają trików modowych dzięki czemu ich sylwetka prezentuje się o niebo lepiej! Jeśli kobieta potrafi się dobrze ubrać,to może spokojnie wyglądać na 10 kilo mniej, a przecież facet zazwyczaj po raz pierwszy widzi kobietę ubraną

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 23:24   #289
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azime Pokaż wiadomość
Mężczyźni lubią, gdy kobieta ma biust (nie jest płaska ani nie ma "balonów") i pupę (ale nie trzęsącą się jak galareta, lekko umięśnioną i bez cellulitu). To dla nich jest "kobieta z krągłościami". Kobieta w rozmiarze 40 i wyżej niestety nie jest właśnie w tym typie- eliminują ją wystające boczki, tłuszczyk na ramionach i oczywiście oponka. Takie są fakty i zaraz mogę zostać zlinczowana, ze przecież tyle grubych kobiet ma facetów- ok, są tacy, którym taka sylwetka się podoba, lub patrzą na charakter dziewczyny. Ale to wyjątki, ja tutaj uogólniam.
To się pośmiałam
Absurdalne jest te Wasze gadanie rozmiar taki to seksowny, a pierdaki to wieloryb.
Noszę 38-40, niejedna z Was by chciała zamienić się ze mną figurą
I co więcej, całe życie słyszę komentarze jaka jestem wychudzona. Rozmiar 'nabijam' sobie piersiami i biodrami.
Więc proszę Was, takie dyskusje o rozmiarach to rozprawianie o pupie maryni mijające się kompletnie z sensem, bo 40stka 40stce nie równa.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
A co do tego zdjecia kobiety z,celulitem to strasznie to wygląda i moja 46 letnia matka 172/75 kg ma sporo mniejszy.
Z pewnością Twoja matka z nadwagą jest gładziutka jak jedwab, oraz Twoja eks, z otyłością także To tylko w internetach takie potwory z cellulitem zyją.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 02:13   #290
SnowBlue
Przyczajenie

Wyjątkowo nie lubię takiego gadania, że "faceci to wolą takie a takie". Równie dobrze możemy powiedzieć, że wszystkim kobietom podoba się jeden typ mężczyzny i od dziś szanse na nasze uczucie mają wyłącznie umięśnieni blondyni. Bo tak.
Przecież każdy ma inny gust, a i upodobania potrafią się zmienić pod wpływem konkretnej osoby.
Zauważyłam modę na dowartościowywanie się takimi ogólnikami. Jak dziewczyna chce mieć więcej krągłości, to się pociesza, że "grube nie mają powodzenia". Jak narzeka, że waży za dużo, to od razu "facet na kości nie poleci". Tak samo z wyższymi, niższymi, blondynkami, brunetkami...
Czasami wdaję się w rozmowy z kolegami i nie zauważyłam, żeby istniał jedyny właściwy model. Różne kobiety się podobają. Chudsze i grubsze. Czasami wyznacznikiem są konkretne proporcje (szczupłe nogi i duży biust, albo wąska talia i szerokie biodra). A bywa, że chłopakowi zawróci w głowie uśmiechnięta buzia... i wtedy figura schodzi na dalszy plan.
Skrajnego wychudzenia czy otyłości lepiej unikać, choćby ze względu na zdrowie... Ale większość z nas nie zalicza się do dziwolągów i szczególnych przypadków. Zarówno 36 jak 40, to rozmiary typowe, mieszczące się w normach, podobające się.

No ale ok, tak jest najłatwiej. Jak w miłości się powiedzie, lub nie, to jakże proste wytłumaczenie. Przecież mężczyźni mają jeden ulubiony typ.
SnowBlue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 02:19   #291
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Ja się tak zastanawiam, dlaczego zawsze o powodzeniu dziewczyn z nadwagą czy ich obleśności najbardziej lubią dyskutować te szczupłe. Najlepiej jest po prostu zapytać kogoś, kto jest gruby, czy ma powodzenie, czy tworzy związki, czy uważa, że akurat waga jest tu przeszkodzą.
Ale przeciez wypowiadalam sie min ja. Jak pisalam mam 165 ile waze widac nizej i wg wiekszosci tu bylabym nazwana zapuszczona baba z nadwaga i celilitem i moze faktycznie tak jest. Tymczasem wiesz co ja sadze o sobie? Ze jestem mega atrakcyjna, seksowna, uwielbiam swoj tylek ( dla wiekszosci tu o polowe za duzy), uwielbiam swoje piersi ( dla wiekszosci daleko od idelau bo wykarmily jedno dziecko) uwiebilam swoje uda zorane celulitem. Powodzenie u facetow mam i zawsze mialam duze ( bo kiedys bylam szczupla), moja pewnosc siebie, poczucie humoru i radosc zycia przyciaga ich o wiele bardziej niz rozmiar 34/36 na tylku.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 08:38   #292
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
To się pośmiałam
Absurdalne jest te Wasze gadanie rozmiar taki to seksowny, a pierdaki to wieloryb.
I co więcej, całe życie słyszę komentarze jaka jestem wychudzona. Rozmiar 'nabijam' sobie piersiami i biodrami.
Więc proszę Was, takie dyskusje o rozmiarach to rozprawianie o pupie maryni mijające się kompletnie z sensem, bo 40stka 40stce nie równa.

Z pewnością Twoja matka z nadwagą jest gładziutka jak jedwab, oraz Twoja eks, z otyłością także To tylko w internetach takie potwory z cellulitem zyją.
Nie moja matka ma celulit i opone ale wydaje mi się trochę mniejszy.

A eks nie miala. Z tego co tu czytam musi być jakims ewenementem.

Nie uważam celulitu za coś okropnego, myślę że pani z tego zdjecia potrafila by się go dość szybko pozbyć. Rowerek, przysiady, krem sciagajacy ( czy tam ujedrniajacy, nie znam się)

Moja matka jezdzi codziennie na rowerze do pracy więc trudno żeby miala jakiś ogromny celulit.

Za to od papierosow ma skórę na twarzy jak wygarbowana.

Zgadzam się ze SnowBlue.
Stary 2013-12-07, 17:24   #293
Azime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ale rozmiar 40 nie determinuje boczków, oponki czy tłustych ramion, tak jak rozmiar 36 nie zapewnia ich braku. Wszystko zależy od wzrostu, kondycji itd.
Proszę, pokaż mi Panią w rozmiarze 40, która nie ma oponki/boczków/tłustych ramion ) Może to być nawet kobieta 2m, byle nie po obróbce graficznej, tylko rzeczywiście, normalne zdjęcie kobiety mającej rozmiar 40

A 36 jak najbardziej, też może mieć boczki... Taki ten tłuszcz jest złosliwy

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Osobiście bardzo dotkliwie odczułam spostrzegawczość faceta odnośnie cellulitu i rozstępów... Zapytał się mnie wprost: "Co to masz za jasne kreski?"- niby na luzie odpowiedziałam: "Rozstępy. Cellulit też mam, jak każda kobieta!". A on na to: "Moja była nie miała."
Chyba każda wie, jak się wtedy poczułam
Przez parę miesięcy ostro się wzięłam za siebie, schudłam, cellulit jest już prawie niewidoczny. TŻ to zauważył i pochwalił, że widać dużą różnicę. Faceci to wzrokowcy, tylko jak kochają swoją kobietę, to kochają ją całą taką, jaka jest Ze wszystkimi niedoskonałościami.

Ale najlepsza rozmowa była między moją przyjaciółką a jej TŻ:
Przyjaciółka: "Muszę się wziąć za siebie, pośladki wyrobić, trzęsą się jak galareta i mam cellulit..."
Jej TŻ: "ALE JA KOCHAM TWÓJ CELLULIT!!"

...i bez dyskusji

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
To się pośmiałam
A mogłabyś udostępnić jakieś swoje zdjęcie? Nie wierzę, że można mieć 40 i być atrakcyjnym... Przepraszam, nie chcę teraz Cię urazić czy hejtować, po prostu nigdy nie spotkałam takiej osoby i chętnie zobaczę
Nauczę się czegoś od życia )
Azime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 17:28   #294
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Proszę, pokaż mi Panią w rozmiarze 40, która nie ma oponki/boczków/tłustych ramion )

Moja przyjaciółka ma 173 cm i rozmiar 40, wygląda szczuplej ode mnie (a nosze rozmiar mniej przy 170), dałabym jej max 38. Wygląda wręcz szczupło, ma chude ramiona, talię, kościste (odrobinę szersze) biodra, zgrabne uda i zero zwisów
Stary 2013-12-07, 17:29   #295
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
A mogłabyś udostępnić jakieś swoje zdjęcie? Nie wierzę, że można mieć 40 i być atrakcyjnym... Przepraszam, nie chcę teraz Cię urazić czy hejtować, po prostu nigdy nie spotkałam takiej osoby i chętnie zobaczę
Nauczę się czegoś od życia )
Mogę udostępnić swoje wymiary.
Wzrost 181 cm
Biust ok 95cm [dawno nie mierzyłam, mogły urosnąć ]
Talia 64cm
Biodra 98cm

Do tego mam wręcz nienaturalnie długie kończyny. Uwierz, całe życie męczę się z komentarzami o mojej anoreksji, o tym jak można się tak odchudzać etc. W 36 się nie wbijam, nie ma szans.

Aha, żeby nie było, precyzuję - boczki mam niewielkie, brzuch płaski jak stół, a obojczyki mi sterczą, że widać z daleka. Nie wiem na jakim świecie żyjesz, ale to chyba inny świat.

Dodam też, że nie jestem ewenementem. Miałam znajomą mojego wzrostu, która ważyła znacznie więcej w granicach 75-80kg, i miała piękną smukłą długą talię, bez grama tłuszczu. Więc bzdury gadasz.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2013-12-07 o 17:34
Stary 2013-12-07, 17:32   #296
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Proszę, pokaż mi Panią w rozmiarze 40, która nie ma oponki/boczków/tłustych ramion ) Może to być nawet kobieta 2m, byle nie po obróbce graficznej, tylko rzeczywiście, normalne zdjęcie kobiety mającej rozmiar 40
Ex DopplegangerEddarda, mimo że miała nadwagę
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 17:34   #297
Azime
Raczkowanie

W biodrach prawie metr i nie masz "boczków"? Masz tak szeroką miednicę? Pewnie będzie Ci łatwo rodzić
Stary 2013-12-07, 17:40   #298
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
W biodrach prawie metr i nie masz "boczków"? Masz tak szeroką miednicę? Pewnie będzie Ci łatwo rodzić
Nie mam szerokiej miednicy, mam bardzo wąską miednicę Spotkałaś kiedyś na swojej drodze człowieka o wzroście większym niż 150cm? Bo mam wrażenie, że nie. To chyba oczywiste, że pewne wymiary rosną proporcjonalnie, bo inaczej człowiek wyglądałby komicznie.
Stary 2013-12-07, 17:47   #299
Azime
Raczkowanie

Dobra, nie wiem, nie znam się
Grunt, że się akceptujesz.
Stary 2013-12-07, 17:48   #300
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:

A 36 jak najbardziej, też może mieć boczki... Taki ten tłuszcz jest złosliwy
Przy wzroście większym, niż 170cm rozmiar 40 jest całkowicie naturalny i zazwyczaj występuje bez boczków, oponek i tłustych ramion.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości