Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 17:31   #3001
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Ladan ale sytuacja z kurierem czadowa!

byłam w h&m po prezent na urodziny dla przyjaciółki, bo w niedzielę idziemy, oczywiście poszliśmy na dział dziecięcy i Miki ma nową bluzę moje dziecko ma już połowę działu dziecięcego chyba

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 17:40   #3002
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czy to możliwe, że mojej Julusi wyszedł ząbek?
mówiłam wam, że widziałam dwa ząbki na dole ale jak dotykałam to czułam dziąsełko. a teraz prawa dolna jedynka to nie wydaje mi się po dotyku, że to dziąsęłko, bo czuję ząbka! możliwe to? płakała, wyła itp i dopiero jak jej palucha do buzi wsadziłam i pomasowałam to się uspokoiła...
A sprawdź łyżeczką czy robi stuku puku
I super akcja z kurierem haha

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 17:43   #3003
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A sprawdź łyżeczką czy robi stuku puku
I super akcja z kurierem haha

o tym stuku puku nie pomyślałam
ogólnie wyje wyje i jeszcze raz wyje
w akcie desperacji położyłam ją do łóżeczka, włączyłam lampę i zamknęłam drzwi
Stary 2013-12-06, 17:47   #3004
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie to mam jakieś dziwne dzieckoo
jak puszczam muzykę klasyczną to robi usteczka w podkowę i przeraźliwie płacze
moja tak zareagowala na "lulajze jezuniu" w moim wykonaniu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:06   #3005
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

lampa się wyłączyła (i gwiazdki i muzyka) i dziecko spokojne
Stary 2013-12-06, 18:07   #3006
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
ale wieje...

dzis niespodziewanie bylam na meeega imprezie z przedszkolakami arturowymi. jak weszlam do szatni to dzieci sie wlasnie na wyjscie ubieraly. jakas impreza dla zerowkowiczow byla na hali widowiskowej, z nagrodami oczywiscie. wiecie, policja, koszykarze i siatkarki cos tam pokazywali, cheerliederki tanczyly z dziecmi itd. i panie sie mie pytaja czy ja tez ide. no to ja hop do samochodu po wozek, natalke w wozek i idziemy razem. przydalam sie do ubierania i rozbietania dzieci, zaganiania innych na sali itd. za to kinia ulubila jedna ciocie i chodzila tylko z nia natalka spokojna mimo huku na sali, kinia tancowala na calego, a potem zasnela mi w samochodzie. natalia spi do teraz bo od 8 do 12 nie spala, bo przeciez na mikolajkach byla

wialo tak ze mi wozek w poprzek jezdzil - bo jechalismy tam autobusem miejskim do tego raz snieg, raz grad...

nadrobie pozniej
jestes hardcorem

jak w takich sytuacjach karmisz?

Cytat:
mi działa
i też co chwilę wstawiam moją córę

:
ja fb jeszcze nic nie wstawiłam.. jakos nie czuje tego
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Little_Spark- witaj śliczny maluszek
jo_asiek- boski mały mikołaj
tigaaa814- jaki słodki śmieszek

Wiktor zjada między 90 a 150 ml co 4 godzinki mniej więcej.

Mam problem z zaparciami u misia a czopków w aptece TŻ nie dostał. Macie jeszcze jakieś metody żeby mu nieco pomóc ? Termometr nie działa, masaż brzuszka itp już przerobiłam. Dodatkowo daje mu co chwilkę wody i już sama nie wiem co jeszcze mogę zrobić
nie ma takiej mozliwosci zeby termometr nie dzialal..cos zle robisz
a bardzo cierpi przez zaparcia?

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2013-12-06 o 18:08
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:14   #3007
MsLullaby
Zakorzenienie

Nephelim moze rumianku? Bartka zawsze po nim wrecz czysci

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-06, 18:52   #3008
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

nie ma takiej mozliwosci zeby termometr nie dzialal..cos zle robisz
a bardzo cierpi przez zaparcia?
może i coś źle robie ale jak zrobić to poprawnie ? bo ja normalnie tak jak bym temperaturkę mierzyła w pupie i tyle
Strasznie się pręży i płacze przeraźliwie. Zrobił bobka jak króliczek- dość twardego i dalej nic . A aż cały mokry był tak się biedak namęczył przy tym
Cytat:
Nephelim moze rumianku? Bartka zawsze po nim wrecz czysci
ooo widzisz o rumianku nie pomyślałam, zaraz zaparzę i mu dam. Ile powinien tego wypić zeby podziałało?

ale ze mnie matka jak własnemu dziecku nie umiem ulżyć

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-12-06 o 18:56
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:03   #3009
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Jak byłam u niego w szpitalu zawieźć mu ubrania to się poryczał i mi powiedział że bał się najbardziej, że nas nie zobaczy już do świąt powinien wyjść, rodzice nam pomogą finansowo bo niewiem jakbyśmy sobie dali radę

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

U rodziców jestem z małą, jak mąż wyjdzie to do nas dołączy Jutro po nasze ciuchy jedziemy i zostaniemy tu dopóki nie wyremontujemy, czyli napewno do nowego roku,
O matko, Kama, współczuję Bądź dobrej myśli, dobrze, że skończyło się to tak, a nie gorzej. A jak na święta mąż wyjdzie, to super
Cytat:
[B]i

papalinka jak mąż? i jak sobie dajesz radę?
[B]
K. Ogólnie się trszymam, ale ciężko jest
Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!

z tego co zdążyłam się zorientowac temat nowych osob jest dzisiaj na tapecie to moze przyjmiecie kolejna nowa mamusie?

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
matal zmień mi na pierwszej stronie wiek na 28 lat....bo tyle skończyłam w październiku jak minie rok 2013 to się jeszcze nie podpisuje pod cyferką 29 ...musze sie nacieszyć pełnią 28-ki a i tak staro się czuje jak mi licealisci mówią dzień dobry
Ej, to mi też zmień, bo ja już od 30 września mam 30
Cytat:
mamusie karmiące MM ile wasze pociechy jedzą naraz ml?
90-120 ( jeśli podaje się ilość wody - np. 120 to 120 ml wody i 4 miarki mleka. Tak podajecie, czy ilość po przyrządzeniu?
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a my dziś dostaliśmy skierowanie na badanie na krew utajoną w kupce, bo znalazłam czarne niteczki w pieluszce jeszcze ta alergia na buźce, ostatnio zielone kupska... jejuuu żeby to nie była ta laktoza. Nabiału już nawet nie wącham...
inwersja, wiem ze robiliście waszemu maluszkowi posiew kału.. ile was to wyniosło? bo chciałabym jeszcze dodatkowo zrobić te badanie
Ja robiłąm posiew to 30 zł kosztował. czekam na wyniki. Krwi utajonej i pasożytów Ola nie ma

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:07   #3010
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
może i coś źle robie ale jak zrobić to poprawnie ? bo ja normalnie tak jak bym temperaturkę mierzyła w pupie i tyle
Strasznie się pręży i płacze przeraźliwie. Zrobił bobka jak króliczek- dość twardego i dalej nic . A aż cały mokry był tak się biedak namęczył przy tym

ooo widzisz o rumianku nie pomyślałam, zaraz zaparzę i mu dam. Ile powinien tego wypić zeby podziałało?

ale ze mnie matka jak własnemu dziecku nie umiem ulżyć
Parzonego to nie wiem, ja mam granulat z Hipp i tam daje sie czubata lyzeczke na 100ml. I wiecej jak 100ml dziennie nie zaleca sie dawac. Jak jest z parzonym to sie niestety nie wypowiem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-06, 19:15   #3011
ladanseuse14
Zakorzenienie

papalinka ilość wody przed
Stary 2013-12-06, 19:20   #3012
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hejo!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Madzia jeszcze ja się wtrącę ja też nie wyobrażam sobie nie chodzić na spacery. Odkąd Miłosz się urodził to nie byliśmy chyba tylko 2 lub 3 razy. Moja pediatra zawsze powtarza, że przeciwwskazaniem do spaceru jest tylko gorączka u dziecka. Ja wychodziłam nawet jak Zuzia była na antybiotyku - chociaż na chwilę przewietrzyć się i zaczerpnąć świeżego powietrza. I może dzięki temu naprawdę mało mi chorowała. W mrozy po -17 też wychodziłam chociaż na chwilę.
Ja nie chodzę codziennie Już mi się gorąco robi jak pomyślę o wkładaniu Julkowi kombinezonu

Cytat:
Jestem mamą 3-miesięcznego Maksymiliana jest to moje pierwsze dziecko, więc każdy dzień jest nowym wyzwaniem i okazuje się, ze jednak mało wiem na temat "jak ogarnąć niemowlaka"

stąd też moje poszukiwania w internecie i chęć dołączenia do waszego grona

Śliczne imię dałaś synkowi

Cytat:
PYTANIE: co robicie z zawieszkami itp??? ja gryzaki wyparzyłam, ale co zrobic z tymi pluszakami??? boje sie wybrac bo te szeleszczace i piszczace rzeczy moga sie zepsuc/... a z drugiej strony Maciek coraz bardziej wszystko do buzi pcha
Jeszcze nic nie prałam, bo Julek na razie pcha do buzi tylko rączki.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mój wpadł na pomysł, że przebierze się za Mikołaja i podłoży Kamilowi prezent (kupiliśmy mu 4 kolejne tomy książek z serii: "Zwiadowcy") a, że nie mamy stroju, to ubrał mój różowy gruby szlafrok, brodę z waty i na głowę moją czerwoną bluzkę. Jak otworzył drzwi i zaczęły skrzypieć, to myślałam, że się posikam ze śmiechu Wszedł w końcu rzucił książki pod łóżko i uciekł, bo Kamil się obudził i go zobaczył. Przyszedł do nas i popukał się w głowę za nasze głupoty podziękował za książki i poszedł spać
Dobre!
Fajna z Was rodzinka, to widać

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elenka (11 tyg) zjada od 40 do 150 ml co 3-7 godzin.
Od kiedy mieszam pepti z Enfamilem to dużo lepiej.

I PONAWIAM PYTANIE, CZY KTOŚ DAJE PEPTI? Bo mam 3 puszki, a na 99% przechodzimy na Enfamil
Matall, dokarmiasz jeszcze swoim?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a my dziś dostaliśmy skierowanie na badanie na krew utajoną w kupce, bo znalazłam czarne niteczki w pieluszce jeszcze ta alergia na buźce, ostatnio zielone kupska... jejuuu żeby to nie była ta laktoza. Nabiału już nawet nie wącham...
inwersja, wiem ze robiliście waszemu maluszkowi posiew kału.. ile was to wyniosło? bo chciałabym jeszcze dodatkowo zrobić te badanie
Ja nie Inwersja, ale też robiłam badanie i zapłaciliśmy 50 zł.

Cytat:
Oball jest genialny - Maciej sie tym bawi jak szalony -pierwsza zabawka ktora bez problemu sam chwyta w raczki tak to wyglada
Julek dziś dostał od Mikołaja tę piłkę Jeszcze nie chwyta

Cytat:

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:35   #3013
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Parzonego to nie wiem, ja mam granulat z Hipp i tam daje sie czubata lyzeczke na 100ml. I wiecej jak 100ml dziennie nie zaleca sie dawac. Jak jest z parzonym to sie niestety nie wypowiem
dziękuję mimo to za pomysł z rumiankiem normalnie mu ekspresowy rozrobiony z wodą na słomkowy kolor dam jak się obudzi bo bidulek zasnął z tego ryku
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:39   #3014
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym zdac wam relacje z wizyty doradcy laktacyjnej.ale duzo tego
natomiast Madziuchna---- chyba moze ci pomoc to co sie dowiedzialam wiec napewno to zrobie
No czekam z niecierpliwością
Od rana myślałam o Tobie i tej wizycie

Stary 2013-12-06, 19:40   #3015
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
dostałam wczoraj od Mikołaja dwa duże filety z łososia, jednego zjadłam na kolację a teraz wstawiłam na parę drugiego
Niezły prezent

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Przepraszam ale nie nadrabiam bo mam dziś wychodne i muszę się na bóstwo zrobić
Muszę byc gotowa za mniej więcej godzinę, bo mamy wigilię w pracy a później może gdzieś się jeszcze wyskoczy z dziewczynami. Planuję nakarmić M. przed wyjściem a później wpadnę może na karmienie po kąpieli to nie trzeba będzie ściągać, dopiero aż bym wróciła późno

Kasia mogę się usmiechnąć do Ciebie bo wiem, że masz blisko h&m

miłej zabawy!!!

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o mamo jak mi net wolno chodzi:/

probowałam cytowac ale nie wyszło więc z pamięci

Czarna
-witajpodziwiam Cię serio-dwójka dzieci i jeszcze szkoła..ja bym napewno nie dała rady..Julia przeurocza

Little_Spark-Czołem nowa mamusiu!Miło Cię goscić na Naszym
wątkuSynus twoj ma piękne imię!

agaabuu
-tule cię mocno!dobrze pamiętam ze Twoja Tosia ma juz dwa ząbki?jak to się odbywa przy karmieniu-gryzie Cięw sutki?boli to?przepraszam ze tak bezposrednio ale jestem bardzo ciekawa.Mnie ostatnio Lilka w palec ugryzła i tak sobie pomyslałam ze jakbym karmiła cycem to pewnie sutka juz dawno miałabym odgryzionego...

Ms Lullaby-zdrówka!

tigaaa-święta racja!a maluszek cudny!!a te zdjęcie sesyjne

[B]katarzyna2811 mi się tam do pracy nie spieszy.chcem siedziec z Lilką dopóki nie pojdzie do przedszkola.Narazie zyjemy bardzo skromnie i to nam wystarcza.Jesli bieda przycisnie to wtedy czegos poszukam.

Zanudziłas dziecko

'ja-ika-trzeba świrowac zeby nie zwariowac

ladanku moja Lilka odkąd podaje jej zagęstniacz je okolo 100-120ml i zazdroszcze filetów z łososia!

maharet-super ze córcie przyjeli do złobka!a to typowo niemiecki złobek czy polsko-niemiecki?

agravka
-zdrówczka kochana!

jo-asiek-Sliczny mikołajek

gorgulku-baw się dobrze!

ok to teraz lece obiad mężowi szykowac a pozniej moze się w koncu po buty dla siebie wybiore...w taką zawieruche nie usmiecha mi się na Szczecin jechac no ale jak mus to mus

dzięki!!!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nakarmiłam Natalkę, mój tata od razu ją przejął a ja pojechałam znowu do koleżanki do szpitala, miałam półtorej godziny. Podobno Natalka ciągle spała i teraz też śpi. Nie chcę jej dawać odciągniętego z butli,ale zostawiłam w razie w. Ale cieszę się,że dostanie z piersi

W ogóle jak tam byłam to akurat jakaś babeczka urodziła cc i jej mąż był informowany o stanie dziecka.Jako,że koleżanka ma pokój obok noworodkowego to wszystko słyszałyśmy. Dziewczynka ma złe napięcie mięśniowe i jeszcze duuużo innych nieprawidłowości położne wymieniały, a tatuś tam prawie zemdlał Ja się popłakałam

Może po prostu masz tak kości ułożone No ale tego już nie zmienisz. Ja też mam tak,że szeroka miednica i udka, po mamie.

pekne fotki i super dekoracja na sesję

ooo pierwsze słyszę,a chętnie się dowiem

ja mam bratanka mateusza

nooo fajnie czasem pogadać z kimś dorosłym,bo ostatnio głównie gugam

to robicie dzidziola?

uuu to macie mały szpital.zdrówka!

śliczności

to Hula kula zz FP czy tej firmy na v?podobno z tej na v jest super
Oj mamy szpital,ale liczę, że się wyleczymy do pon

Cytat:
Moj zdolniacha łapie już sam zabawki w rączki Mamusia dumna z Niuni

od kiedy łapie? Moja narazie namiętnie cmoka łapki

Wazymy 4700, nie wiem czy to nie za mało?
Szczepionka niby ok, ale poszłam prywatnie, bo w naszej przychodni przepadł nam termin a kolejne były pod koniec stycznia. Poszłam ze swoją szczepionka 5w1 i rotarix i one do mnie ze nie mam zoltaczki, ja na to, że nie wiedziałam, że trzeba, że tylko na te 2 receptę dostałam.okazało się ze mają zoltaczke, ale nie mogą mi sprzedać, bo tylko refundowane mają. Mieli też wielki problem, żeby rozliczyć mi ten rotarix, bo szczepia na fundusz tylko nim a że ja prywatnie to nie wiedzą jak rozliczyć,w końcu policzyli jak za wkucie.

Na szczęście mamy taką super panią doktor, która po rozeznaniu się w naszej sytuacji zaszczepi nam tą zoltaczke na dniach.

Cytat:
do Julii przyszedł kurier-Mikołaj
najlepsze pyta:
- pani Julia U. ?
- nie, Aleksandra B.
- czy zastałem panią Julię lub kogoś z rodziny?
- tak, chwileczkę...
(poszłam po dziecko)
- proszę, to Julia U., ma 3 miesiące a ja nazywam się Aleksandra B. i jestem z rodziny, konkretniej jestem matką

mina kuriera bezcenna

dostała śpiochy z 5.10.15, gryzak FP, grzechotkę/gryzak Bright Stars, lampę/projektor z muzyka Chicco ale szczerze to średnio ją interesuje a jak odchodziłam to płakała... no i muszę stawiać wysoko, bo mamy wysokie mieszkanie
Heh, a nie kazał Julci pokwitowac?

Cytat:
czy to możliwe, że mojej Julusi wyszedł ząbek?
mówiłam wam, że widziałam dwa ząbki na dole ale jak dotykałam to czułam dziąsełko. a teraz prawa dolna jedynka to nie wydaje mi się po dotyku, że to dziąsęłko, bo czuję ząbka! możliwe to? płakała, wyła itp i dopiero jak jej palucha do buzi wsadziłam i pomasowałam to się uspokoiła...
Poszukaj lyzeczka

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez agravka
Czas edycji: 2013-12-06 o 19:47
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:42   #3016
MsLullaby
Zakorzenienie

Agravka dziś jak się z nim bawiłam to złapał i machał, później puścił i leżała mu na kolanach i zaraz sam znów złapał a rączki męczy już jakieś 2-3 tygodnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-06, 19:47   #3017
ladanseuse14
Zakorzenienie

agravka chyba chciałaś coś napisać pod moimi postami ale pusto
Stary 2013-12-06, 19:53   #3018
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
No czekam z niecierpliwością
Od rana myślałam o Tobie i tej wizycie
No właśnie ja też

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Agravka dziś jak się z nim bawiłam to złapał i machał, później puścił i leżała mu na kolanach i zaraz sam znów złapał a rączki męczy już jakieś 2-3 tygodnie

Czyli jeszcze z miesiąc

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
agravka chyba chciałaś coś napisać pod moimi postami ale pusto
Wiem,już się poprawilamstukalas łyżeczka?mamy ząbek?

Stary 2013-12-06, 20:03   #3019
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej!!

Ja tylko na chwilkę, nie nadrobię dziś, jestem wykończona dzisiejszym dniem. Zapaliła nam się w domu instalacja i mam spalony przedpokój i pokoje do odmalowania. mąż w szpitalu z oparzeniem ręki
Nie mógł wyjść z mieszkania ja nie chcę myśleć co by było gdyby sąsiadka nie zauważyła i nie usłyszała go, i nie wyważyli drzwi Boję się bardzo o niego, ale jednocześnie wiem że mam Zuzię i muszę być silna dla Niej i dla Niego.
Jejciu, co za nieszczęście. Dobrze, że nie śkończyło się poważniej!

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
nawet nie zrozumialas o co mi chodzilo z tymi kciukami...
ok, to juz nie czytam
Ej nie fochaj! Tutaj ciężko się wbić i to normalne. Tak samo tu jak i w realu do zżytej grupy ludzi. Ale trzeba próbować - każda z nas kiedyś dołączała Ja tu jestem już długo a też czasem nikt nie odpowiada - czasem nikt nie zna odpowiedzi, a czasem jakoś tak wyjdzie, normalne Ja też czasem nie odpowiadam i to zdarza się że robię to z czystego lenistwa (nie bijcie). Ale nawet jak nikt nie odpowiada to i tak uparcie piszę i dzielę się z tym co u mnie bo zwyczajnie mi lepiej jak wyleje tu swe żale i troski

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ehhhhh biedny, ale miał przeżycie... ale ważne że wszystko z nim dobrze

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

hahahah Ty to masz historie zawsze
ale no dobrze że jednak mama się zorientowała

i czytając Twoją opowieść przypomniała mi się moja historia....

otóż z moim byłym lubieliśmy świeczki sobie palić, i pewnego wieczora sobie zapaliliśmy, stolik był za łóżkiem, czyli jakby nad naszymi głowami i na tym stoliku też stał telewizor i zajęliśmy się sobą byliśmy tak zaaferowani sobą że nie zauważyliśmy że jara się nad naszymi głowami ten telewizor świeczka jakoś nie wiem jak, stopiła ten plastik z przodu tv, zrobiła się dziura i ogień był na kineskopie a w pokoju wręcz siwo! więc szybko okna pootwieraliśmy a my na golasa hahah, ale długo się musiało wietrzyć oj długo później spaliśmy z otwartymi drzwiami bo jednak wdychać ten zapach to nie bardzo
rodzicom rano jakąś ściemę się puściło, ale siostry tż już nie były tak naiwne
ah, te lata młodości

znalazłam foto już po wyczyszczeniu ekranu który był cały czarny
No nieźle Laryska Schajcowalibyście chatę w tym uniesieniu

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Heeeeeej!
Pamiętacie starą koleżankę? :P
Hello!

Cytat:
wg to ciekawe co z papugą jak tam sytuacja z doopkiem
No właśnie, co u niej?

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

z tego co zdążyłam się zorientowac temat nowych osob jest dzisiaj na tapecie to moze przyjmiecie kolejna nowa mamusie?
Hej hej! Im nas więcej tym weselej!

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Hej

Ja oczywiscie czytam Was regularnie ale nie mam jak pisac z mala na rekach, czasami jeszcze jedna para rak by sie przydala cyckow zreszta tez :P
Podpisuje się pod tym

Cytat:
dzisiaj jest jakaś masakra.
ja już nie funkcjonuję, Julia domaga się uwagi, pcha całe piąstki do buźki i paluszkami jeździ sobie po dziąsełkach, mam nieogarnięte w domu.. jak ja mam to wszystko pogodzić? w tym momencie przestała płakać ale jak znów się rozedrze to nie wiem co zrobię, bo zwariuję to za mało powiedziane
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 20:03   #3020
matallewar
Zakorzenienie

MADZIUCHNA nie, a jutro juz na samym enfamilu bedzie, bo jej drugi dzien mieszam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 20:06   #3021
ja :)
Zakorzenienie

Zaczęłam nadrabiać, ale Pola stwierdziła, że pora wstawać i trochę się pobawić. W sumie ma racje - już 11 rano (żeby nie było nie śpi do tej pory od wczoraj).
Wczoraj byliśmy się zważyć i mamy już 5124g na 6 tygodni i 3 dni Chyba tak w sam raz bo przez 2 tyg przybrała 440g.

No nic, ide pogawożyć z tym szkrabem i resztę nadrobie przy jej następnej drzemce Miłego wieczoru!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 20:06   #3022
matallewar
Zakorzenienie

PAPALINKA ja podaje ilosc po przyrzadzeniu, czyli mleka (wody + mleka w prosszku) je 40-150 (na pepti max 110, na enfamilu lepiej je)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-06, 20:08   #3023
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
MADZIUCHNA nie, a jutro juz na samym enfamilu bedzie, bo jej drugi dzien mieszam
Ważne, żeby mleczko pasowało do brzuszka Enci

Stary 2013-12-06, 20:09   #3024
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Popieram w całości
Z sufitu te wytyczne nie są wzięte, a ja akurat pojedynczej pediatrze nie wierzę bardziej niż gronu naukowców, którzy latami badają problem

Jak ktoś chce wcześniej dawać, to niech sobie daje, ale ja po 4 miesiącu (Encia na mm tylko) zamierzam cokolwiek wprowadzać.

Nie wiem, nie ważę się przez całą pierwszą fazę
Eech. Chyba nie czytacie dokladnie, co pisze. Bardziej ufam nawet mojej szwagierce z dwojka dzieci, ktora jest swietna mama i tesciowej niz "pojedynczemu pediatrze". Pisalam, ze u mnie sa wskazania
Czasem mam wrazenie, ze lepiej nie pisac opinii odmiennych od wiekszosci. I pisze zreszta coraz rzadziej z tego wzgledu.
Stary 2013-12-06, 20:09   #3025
inwersja
dryfuję słowami

Logoasia - nie płaciliśmy nic, mieliśmy skierowania na wszystkie badania
tylko my mieliśmy dwa posiewy, bakteriologiczny i w kierunku grzybów

Ladan - jeśli o ilość wody idzie, to Miłosz zjada od 120-180ml (najczęściej 150ml, czyli z 5 miarek) ok 5 razy dziennie.
A Julka ile?

czapka mi się znalazła i z nowej na Mikołajki
Stary 2013-12-06, 20:13   #3026
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ważne, żeby mleczko pasowało do brzuszka Enci
Wydaje mi sie, ze jest jej duzo lepiej, ale najblizszy tydzien to zweryfikuje

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Eech. Chyba nie czytacie dokladnie, co pisze. Bardziej ufam nawet mojej szwagierce z dwojka dzieci, ktora jest swietna mama i tesciowej niz "pojedynczemu pediatrze". Pisalam, ze u mnie sa wskazania
Czasem mam wrazenie, ze lepiej nie pisac opinii odmiennych od wiekszosci. I pisze zreszta coraz rzadziej z tego wzgledu.
Spoko, rob jak chcesz, ja szwagierce i tesciowej ani pojedynczemu pediatrze nadal nie ufam bardziej... ale to Twoje dziecko i rob jak uwazasz. Ja tylko wyrazam swoje zdanie

No i na pewno nie zaczne od surowego jablka, boje sie wzdec.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-06, 20:19   #3027
ladanseuse14
Zakorzenienie

eh, jak nie urok, to s.r.a.c.z.k.a - dosłownie...
3 razy woda z tyłka, 2 razy wymioty - why?!

inwersja no właśnie ostatnio zaczęła jeść rzadziej i po 150-180 ml

agravka nie wiem, bo najpierw popluskała się w wanience, później to tamto, teraz zasnęła a ja zapomniałam
jutro sprawdzę

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
No i na pewno nie zaczne od surowego jablka, boje sie wzdec.
a od czego?
Stary 2013-12-06, 20:29   #3028
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
jestes hardcorem

jak w takich sytuacjach karmisz?
obok sali glownej byla taka dodatkowa na konferencje itp. i szukajac jakiegos miejsca na karmienie wyslali mnie wlasnie tam. byc moze nie maja miejsca stricte dla matek karmiacych

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 20:40   #3029
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

agravka nie wiem, bo najpierw popluskała się w wanience, później to tamto, teraz zasnęła a ja zapomniałam
jutro sprawdzę

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

a od czego?
Ja zaczynalabym od gotowanej marchewki

Jutro daj znać jak z tym ząbkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-06, 20:48   #3030
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

jutro sprawdzę

a od czego?
No od jabłka. Surowe ma bardzo dużo blonnika i z małym brzuszkiem łatwo o wzdecia. Jeśli już, to duszone jabłko bez cukru.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja zaczynalabym od gotowanej marchewki

Jutro daj znać jak z tym ząbkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A tu się boję zaparcia.

Myślę, ze u mnie bedzie dynia, ziemniaczek, duszone jabłko.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-12-06 o 20:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości