Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 07:39   #4741
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Leze i lzy mi ciekna. Ze zmeczenia.
Tak jak na poczatku wychwalam Nine jak pieknie je i spi, tak teraz jestem zalamana i zrezygnowana. Od jakich dwoch tygodni w nocy Mala budzi sie max co godzine-poltorej. Jedyny dluzszy sen to ten po kapieli, gdzie spi np. od 20 do 23-23.30. Potem juz mam rollercostera. A pobudka co 1,5h (wersja optymistyczna) oznacza dla mnie godzinne sesje snu bo odliczyc trzeba karmienie i przebieranie. Dzis juz nawet nie przebieralam jej co pobudke
W dodatku duzo gorzej je - rowniez w ciagu dnia. Ladnie je doslownie chwile a potem jest ciumkanie i momentalnie zasypia, wiec zabieram jej po jakims czasie piers bo nie od tego ona jest. W efekcie jesli nawet w ciagu dnia zasnie to na chwile bo za chwile jest glodna. I cala dobe tylko karmie i karmie...
Co sie stalo ze tak sie jej przestawilo? Czemu tak slabo je? Jestem przemeczona
A moj maz nawet w weekend w nocy nie wstanie zeby chociaz ja przebrac...
Oj bede dzis fukac na wszystko i wszystkich dookola...
Kochana, wspólczuje tak jAK Któras z dziewczyn wspomnials,odciagnij rz i daj z butli, moze jest leniuszkiem i nie chce jej sie ciagnac... mój tak mial, z butelki szybko lecialo, a z cycka nie...
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Aaby Twoja Nina starsza ale u mnie jest to samo. Daje mu cycka na poczatku slysze ze je, potem ciumka i spi, zabieram cyca to oczy otwarte i szuka to znow podaje to on sie jakos denerwuje rzuca vlowa, puszcza to przystawiam do drugiego i znow akcja z zasypianiem. W zoraj spadl z wagi 20g wiec dostalismy butle z gotowym mlekiem taka co nimi w szpitalu karmia i zjadl z niej po dwoch cycach jeszcze 25ml wiec byl glodny. Z tym ze ja mam juz malo.pokarmu.

P.s. Dziewczyny lub konkretnie Ktosiula farmaceutko dostajemy ti takie mleko gotowe w plynie Nan w szklanych butekach do dokarmiania pielegniarki mowia tu ze jak dziecko nie zje wszystkiego na raz to mozna mu zas pare godzin znow podac ale w necie czytalam ze lepiej nie. Moze ktoras wie jak to jest?
ja podawalam je w szpitalu, ale u mnie raz podgrzane a nie dojedzone kazaly wyrzucic, bo mowily ze nie podgrzewa sie kilkukrotnie tego samego mleka, no ale to u mnie ...

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
moze to skok rozwojowy a może faktycznie sie nie najada lub nie ma sily ssac? Biedulka malenka. Ja np. wczoraj odkrylam, ze moje dziecie nie chce pic najzwyczajniej mojego mleka. Odciagnelam jej butli kilka i za kazdym razem jadla po 20-25ml... no a na 3h to malo jednak...sie nie dziwie ze chudnie... a Ty zaprzegnij meza do opieki

no dokladnie

Moja tez dostawala i panie kazaly cala noc trzymac w razie w. Wiec pewnie mozna. Mojej nic nie było

Dziewczyny cz n dopajacie dzieciaczki na mm? I co trzeba dodatkowo dawac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Ogolnie tak mamy szczelne okna, ze teraz nam tak wywialo całe mieszkanie ze wszędzie zimno...

tak, na mm dopajam, terz mniej bo juz 2 karmienia sa z mojego cyca dopajam koperkiem (ale teraz juz mniej go daje) woda i woda z glukoza.. aaaaaaaale teraz chyba wrocedo koperku tak jak wczesniej, bo odkad przestalam dopajac go codziennie to ma problem sie wykupkać rano

ale masakra znów musialam malego na rekach ululać... ale zasnal a ja 5 minuyt pozniej.. o 3 pierwsza szamka, potem pobudka przed 6 ale jesc nie, mokro nie,zimno/goraco nie... a mnie zlapala w tym czasie biegunka, maz nie wiedzial co robić,,, wrocilam przytulilam i zasnal do7... teraz sie tulimy i moze zasnie to zjem śniadanie...

w nocy tak wiało, ze kable pozrywało i mi o balkon zahaczały i stuka i puka bo ja mam niezabudowany balkon, a jeszcze na 10p to 'pod gołym niebem" i pewnie nie naprawią, bo to nie z proądu tylkokomuś z anteny, a kto wejdzie na dachw taką pogode...

ktosiula
newtrend

Aa no i Majeczka Trele- Wszystkiego naaaaaj z okazji drugiego miesiąca
Stary 2013-12-07, 07:50   #4742
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Leze i lzy mi ciekna. Ze zmeczenia.
Tak jak na poczatku wychwalam Nine jak pieknie je i spi, tak teraz jestem zalamana i zrezygnowana. Od jakich dwoch tygodni w nocy Mala budzi sie max co godzine-poltorej. Jedyny dluzszy sen to ten po kapieli, gdzie spi np. od 20 do 23-23.30. Potem juz mam rollercostera. A pobudka co 1,5h (wersja optymistyczna) oznacza dla mnie godzinne sesje snu bo odliczyc trzeba karmienie i przebieranie. Dzis juz nawet nie przebieralam jej co pobudke
W dodatku duzo gorzej je - rowniez w ciagu dnia. Ladnie je doslownie chwile a potem jest ciumkanie i momentalnie zasypia, wiec zabieram jej po jakims czasie piers bo nie od tego ona jest. W efekcie jesli nawet w ciagu dnia zasnie to na chwile bo za chwile jest glodna. I cala dobe tylko karmie i karmie...
Co sie stalo ze tak sie jej przestawilo? Czemu tak slabo je? Jestem przemeczona
A moj maz nawet w weekend w nocy nie wstanie zeby chociaz ja przebrac...
Oj bede dzis fukac na wszystko i wszystkich dookola...
dla męża
fukaj, niech widza zę zmęczona jesteś, a co do Niny to myślę że szybko się jej zmieni, może to ten skok.
No włąśnie samo karmienie piersią jest męcząco bo jak mówisz całą dobe karmisz. Może Nina się leniwa zrobiła i nie chce ssać piersi, a z odciąganym próbowałaś? spróbuj jej butle podać i zobaczysz czy wypije i ile. a ty nie bedziesz na jej zawołanie bo pije po 10 ml i nie jesteś w stanie nić zrobić bo czas na kolejne karmienie.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Za dwu miesięcznice: Kacper i Maja

Za miesięcznice: Krzyś, Gerald

Ale czas leci. To bedzie najszybsza zima dla mnie

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-12-07 o 07:51
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 07:56   #4743
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
Milek spi obok mnie i się usmiecha

Mąż mój chory
Cala noc musialam sama wstawac, bo on z gorączka... Odczulam jak brakuje mi jego pomocy. I tak byl dzielny bo wstawał podejrzewać mleko. w ogole to jest ideałem chodzi na 7 do pracy, na studia miedzy pracą, wraca między 18 a 20, a w nocy wstaje na karmienie o 12 i pomaga mi o 3 i 6. Bez zająknięcia po kąpieli tez on karmi i usypia. Jeszcze w nocy siedzi i sie uczy nieraz.

Kimnę sie jeszcze poł godzinki miłego dnia!

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
no mąż ideal faktycznie..
za zdrówko, niech szybko wraca do formy!
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dopaja się dzieci, podaj herbatkę rumiankową, słabą, najlepiej pazroną z torebki ale jak już zakupiłąś granulowaną to też się nadaje. Z co do ilości wypicia, tylko ile dziecko chce. ALE nie podawaj wody przed karmieniem, bo mniej zje.
o tak tak..

Beatko
- ja własnie bede kupować rumianek jak mi sie koperek skończy, a zostały mi moze z 3 saszetki, powiedz mi lepiej działa? jakie ma działanie ogólnie ten rumianek? moze było, ale kurde niezakodowałam... a pytała chyba wtedy Trele.. (bo tak to jest jak sie kuźwa czyta i nie koduje "bo mnie nie dotyczy" - no to zaczęło! wybacz)
Dziękujemy

OOO no faktycznie Gerald i Krzyś mają miesiecznice! Wszystiego naj chłopaki !!
Stary 2013-12-07, 08:01   #4744
nasturcja7667
Zadomowienie

Rumianek rozkurcza i uspokaja lekko. Tzn pomaga na skurcze jelit, łatwiej pchnąć kupe. Nie jest tak intensywny jak koper, dla dziecka lepszy moim zdaniem.
Dostalam nowy telefon od Mikolaja
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:01   #4745
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dlaczego Wy się tak łatwo poddajecie z tym cycoleniem. Baaardzo tego nie rozumiem.

Lilith szpital daje butle bo musi im się zgadzać w dokumentach. Butla to ostatnia rzecz, jaką powinni Wam dawać. Nie ma NIC LEPSZEGO od pokarmu matki. NIC nigdy nie będzie od niego lepsze. Dziecko nie musi co dzień przybrać. Wiem po Witku. 4 dni stał na wadze a kolejnego strzelał 80g jako wczesniak.

Ale mnie to wkurza :[

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:10   #4746
ola_k11
Zadomowienie

U nas w nocy bylo tylko jedno karmienie ale.z.calkowitym przebieraniem bo cos maz.zle.pieluszke zalozyl i przesiakla. maly byl caly mokry. niby jedno karmienie ale.dlugoe bo 2h z przerwami ;-) maly zasypia przy karmieniach i musze go wybudzac, podnosze do odbicia i trocheamaly tez ciumka a nie je na koncu ale ja to lubie bo widze jaki sie czuje bezpieczny ;-) takze te 2 h to troche taka nasza bliskosc...

mya na pewno jej smakuje. moze nie byla glodna albo wolno je, z przerwami tak jak moj. czasem dzieci wciagaja na raz 120ml a czasem sie w miedzyczasie rozgladaja, odpoczywaja i to trwa. mozesz ewentualnie sprobowac jesc lub pic wiecej slodkiego zeby mleczko bylo slodkie. ja przyklad robie sobie slodka bawarke.zeby mleczko bylo slodkie.

mozna jesc winogrona? nie wiem ale jem wlasnie tylko wypluwam pestki.

wczoraj zjadlam zurek i malemu nic nie jest. troche sie balam ale stwierdilam ze skoro w szpitalu dawali ogorkowa w 2 dniu to zurek tez nie jest gorszy.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dlaczego Wy się tak łatwo poddajecie z tym cycoleniem. Baaardzo tego nie rozumiem.

Lilith szpital daje butle bo musi im się zgadzać w dokumentach. Butla to ostatnia rzecz, jaką powinni Wam dawać. Nie ma NIC LEPSZEGO od pokarmu matki. NIC nigdy nie będzie od niego lepsze. Dziecko nie musi co dzień przybrać. Wiem po Witku. 4 dni stał na wadze a kolejnego strzelał 80g jako wczesniak.

zgadzam sie...

ps. jak czytam swoje posty to mi niedobrze... tyle bledow i literowek. musicie mi to wybaczyc bo ja nadrabiam i pisze z tel. nie mam czasu wlaczyc kompa przy dwoch maluchach w domu a na tel pisz normalnie przez neta. nie mam aplikacji mobilnej. moze jakas polecicie... w sumie nawet nie wiem czy umialabym z niej skorzystac :-\
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:12   #4747
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się!

Mąż mój chory
Cala noc musialam sama wstawac, bo on z gorączka... Odczulam jak brakuje mi jego pomocy. I tak byl dzielny bo wstawał podejrzewać mleko. w ogole to jest ideałem chodzi na 7 do pracy, na studia miedzy pracą, wraca między 18 a 20, a w nocy wstaje na karmienie o 12 i pomaga mi o 3 i 6. Bez zająknięcia po kąpieli tez on karmi i usypia. Jeszcze w nocy siedzi i sie uczy nieraz.

Nasturcja ale Ci sie malzonek trafil
A jak Miłka gardełko?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 08:15   #4748
Lilith890502
Zakorzenienie

Dzidzia ja wiem ze butla to ostatecznosc ale ja z obu cycow laktatorem odciagam tylko 25ml

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:28   #4749
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ola ty nie mistrz robić nic jak jesteś przeziebiona. Wystarczy ze dajesz swoje mleko. Maluch się dzięki temu uodparnia. W naszym mleku sa skumulowane te same przeciwciala ktorymi sami walczymy. Co innego gdy ktos z domowników zaniemogl.
My już 3 razy wszyscy troje byliśmy zasmarkami od powrotu Witks. S on nic .

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 08:29   #4750
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nasturcja ale Ci sie malzonek trafil
A jak Miłka gardełko?

Chyba lepiej. Nie płacze przy jedzeniu juz. Dzieki, ze pytasz

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:30   #4751
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lilith to nie odciagaj tylko karm piersia jesli Ci zależy. Widzialas ten link ktory wklejala Mya? Jest doskonaly! Dziecko to najlepszy laktator a szpital nie ma prawa Ci tego odmówić. Nawet pod kroplowka.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 08:33   #4752
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze gada, wódki jej.

(jak już skończymy karmić )

Mam zapalenie. W lewej przeszło, w prawej przyszło. Gorączka stałym gościem. Boli jak cholera, a ON ŚPI. Kiedy potrzebuje być na no life, żeby jadł co godzinę, to ON ŚPI. Cycki mi odpadna...

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-07, 08:38   #4753
lineczka1989
Zakorzenienie

Moje dziecko lezy w lozeczku i patrzy raz na sowkowa sciane raz na misie w lozeczku a za kawalek na karuzele ktora jej gra swiateczna melodie i sobie gada <3

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:38   #4754
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Lilith to nie odciagaj tylko karm piersia jesli Ci zależy. Widzialas ten link ktory wklejala Mya? Jest doskonaly! Dziecko to najlepszy laktator a szpital nie ma prawa Ci tego odmówić. Nawet pod kroplowka.

Karmie cyckiem ale on sie albo denerwuje po 10mib ssania i nie chce dobrze zlapac albo zasypia a jak go od cyca odklejam to wrzeszczy i tak w kolko. A mleka mam malo bo jak palcem scisne to nie leci duzo tylko z wysilkiem kropla. A on glodny

Daniel
Stary 2013-12-07, 08:46   #4755
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Juz sie tulimy z Kubusiem bylo ciezko ale udalo sie bez ciecia,bez niczego dokladnych danych jeszcze nie znam ale ok.3600g sprobuje wrzucic Wam ciotki zdjecie
GRATULACJE!!! Mini cudeńko
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 08:51   #4756
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lilth to niech spi z cycem w buzi. Pociumka sobie nawet bez mleka i tym sposobem bedzie pobudzal produkcje. A denerwuje się kazde dziecko.
Budz go i dawaj nawet wtedy gdy nie jest glodny. Mój przesypia. Rozbieram do pieluchy i dotykam zimnymi rekoma. Kiedy by tego nie zrobić dziecko ssie co najmniej żeby sie uspokoic.
Nie ma czegoś takiego jak mało pokarmu. Tzn jest, gdy sie uwierzy w to ze karmic nie można i odpusci. Chyba ze mama nie chce.

Spojrz na Rybę. Już prawie miesiąc nie karmila wcale. A teraz karmi 2 razy dziennie swoim.

My też już cycolimy 5-6 razy na dobe. Gdy piers wchodzi w rytm ssania dziecka, to mimo napelnienia jej laktatorem ściąga się już zupelnie inaczej, dużo trudniej. A mleko jest. Tylko dziecka mu trzeba.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 08:54   #4757
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

wymyśliłam tytuł: Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka albo Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
fajne
Ja mam takowy:

Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują
tylko takie mamy tytuly?

dzidzia- jak tam oczko Witka? a co do butelek, chcesz sprzedac kompletem? czy osobno..?

dziekuje dzewczyny za odp. odnosnie czyszczenia uszek.

szukam na necie jakiegos dobrego neurologa w btm i nie ma nwaet prywatnie a chcialam isc w srode...
Stary 2013-12-07, 09:09   #4758
NEWTREND
Rozeznanie

cześć dziewczyny
dziś po obchodzie zrobili mi usg z przepływami i wszystko wyszło dobrze. Wody w normie więc miły lekarz stwierdził że mogę sobie spokojnie do poniedziałku leżeć.
Wczoraj byli u mnie chłopcy więc super wieczorkiem mi było, nie chcieli do domu jechać. Dziś znowu będą. Młodszy cały czas mówił do brzuszka żeby Zosia już wyłaziła. Wogóle mu się buźka nie zamykała. Położnej powiedział że siostra do nas przyjdzie wraz z pierwszymi płatkami śniegu. Akurat miałam robiony zapis jak przyszli i mały się o wszystko wypytał pani położnej. Powiedział jej że on chce być lekarzem jak będzie duży i będzie mamę leczył na starość. Normalnie mieliśmy tu z niego ubaw.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 09:10   #4759
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Mój na szczęście nie ma nic przeciwko kąpieli.

Właśnie zakończyliśmy pierwszy miesiąc życia.

gratulacje
Cytat:
Witam się!

Mąż mój chory

Brawa dla męża za to że jest taaaki pomocny:pklaski:

Uśmiechy są najlepsze ja czekam na ten świadomy z utęsknieniem
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dopaja się dzieci, podaj herbatkę rumiankową, słabą, najlepiej pazroną z torebki ale jak już zakupiłąś granulowaną to też się nadaje. Z co do ilości wypicia, tylko ile dziecko chce. ALE nie podawaj wody przed karmieniem, bo mniej zje.
dziękuję za pomoc
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kochana, wspólczuje tak jAK Któras z dziewczyn wspomnials,odciagnij rz i daj z butli, moze jest leniuszkiem i nie chce jej sie ciagnac... mój tak mial, z butelki szybko lecialo, a z cycka nie...

ja podawalam je w szpitalu, ale u mnie raz podgrzane a nie dojedzone kazaly wyrzucic, bo mowily ze nie podgrzewa sie kilkukrotnie tego samego mleka, no ale to u mnie ...

tak, na mm dopajam, terz mniej bo juz 2 karmienia sa z mojego cyca dopajam koperkiem (ale teraz juz mniej go daje) woda i woda z glukoza.. aaaaaaaale teraz chyba wrocedo koperku tak jak wczesniej, bo odkad przestalam dopajac go codziennie to ma problem sie wykupkać rano

ale masakra znów musialam malego na rekach ululać... ale zasnal a ja 5 minuyt pozniej.. o 3 pierwsza szamka, potem pobudka przed 6 ale jesc nie, mokro nie,zimno/goraco nie... a mnie zlapala w tym czasie biegunka, maz nie wiedzial co robić,,, wrocilam przytulilam i zasnal do7... teraz sie tulimy i moze zasnie to zjem śniadanie...

w nocy tak wiało, ze kable pozrywało i mi o balkon zahaczały i stuka i puka bo ja mam niezabudowany balkon, a jeszcze na 10p to 'pod gołym niebem" i pewnie nie naprawią, bo to nie z proądu tylkokomuś z anteny, a kto wejdzie na dachw taką pogode...

ktosiula
newtrend

Aa no i Majeczka Trele- Wszystkiego naaaaaj z okazji drugiego miesiąca
dziękuję, wszystko zapisuję
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no mąż ideal faktycznie..
za zdrówko, niech szybko wraca do formy!

o tak tak..

Beatko
- ja własnie bede kupować rumianek jak mi sie koperek skończy, a zostały mi moze z 3 saszetki, powiedz mi lepiej działa? jakie ma działanie ogólnie ten rumianek? moze było, ale kurde niezakodowałam... a pytała chyba wtedy Trele.. (bo tak to jest jak sie kuźwa czyta i nie koduje "bo mnie nie dotyczy" - no to zaczęło! wybacz)
Dziękujemy

OOO no faktycznie Gerald i Krzyś mają miesiecznice! Wszystiego naj chłopaki !!
też tak mam i czasem mi głupio pytać , bo wiem, że to było aleee omijałam
Cytat:
Rumianek rozkurcza i uspokaja lekko. Tzn pomaga na skurcze jelit, łatwiej pchnąć kupe. Nie jest tak intensywny jak koper, dla dziecka lepszy moim zdaniem.
Dostalam nowy telefon od Mikolaja
Burżuj z tego Mikołaja

Dzidzia to nie jest tak że się szybko poddaje. Sciągam codziennie swoje mleko, tyram te cycole i daję małej, ale jak ona nie przybiera (w szpitalu m.in. przez to nie chcięli nas wypuścić) i widzę, że tak mało je to mam wyrzuty sumienia ze jestem wyrodna matka, bo dziecko mi chudnie a z drugiej strony tak bardzo nie chciałam mm, że mam wyrzuty, że jej daję. ALe wolę dokarmiać mm niż m,a jej coś być. Wiem, że mleko mamusi najlepsze, ale przy karmieniu obie się złościmy i denerwujemy, więc wolę sobie karmić mm i kp na zmianę, potem będę przechodzić do piersi całkowicie.

W nocy jakiś amok miałam odciągnęłam jakieś mleko do już prawie całej butelki odciągnietej kilka h wcześniej i muszę wylać calą butlę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 09:17   #4760
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ja myślę że tu nie chodzi o poddawanie się bo tak, myślę że tu chodzi o to że po prostu się nie chce [nie mówię tu o tych, które mają faktycznie mało pokarmu]. Ja sama na początku dawałam ciągle mm a teraz daję tylko 3 razy dziennie już jak jest straszny płacz i wiem że jest głodna i za mało zjadła z piersi.

Przepraszam Mya, ale ja Cię nie rozumiem dlaczego chcesz karmić mm mimo ze masz taki nawał pokarmu? Ja gdybym tak miała to bym skakała z radości mimo tego że obydwie i wszytsko dookoła Was jest mokre i musicie się ciągle przebierać

ból da się przeżyć, w końcu czego się nie robi dla własnego dziecka, mnie tez cholernie bolały sutki na początku, teraz znowu zaczęły a mimo to zagryzam zęby i karmię dalej
widze po swojej szwagierce że ona tez ma pokarmu dużo ale jej się znudziło karmienie i woli dac mm zamiast odciągać

nie wiem może kogoś uraziłam, jeżeli tak to przepraszam, ale ja na prawdę wiele bym dała żeby nie dawać mm, ile mogę tyle wykarmię, raz jest lepiej a raz gorzej, ale się staram

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dzidzia to nie jest tak że się szybko poddaje. Sciągam codziennie swoje mleko, tyram te cycole i daję małej, ale jak ona nie przybiera (w szpitalu m.in. przez to nie chcięli nas wypuścić) i widzę, że tak mało je to mam wyrzuty sumienia ze jestem wyrodna matka, bo dziecko mi chudnie a z drugiej strony tak bardzo nie chciałam mm, że mam wyrzuty, że jej daję. ALe wolę dokarmiać mm niż m,a jej coś być. Wiem, że mleko mamusi najlepsze, ale przy karmieniu obie się złościmy i denerwujemy, więc wolę sobie karmić mm i kp na zmianę, potem będę przechodzić do piersi całkowicie.

W nocy jakiś amok miałam odciągnęłam jakieś mleko do już prawie całej butelki odciągnietej kilka h wcześniej i muszę wylać calą butlę
nie denrwuj się to i Lulka będzie spokojniejsza może Ci się wydaje że nie przybiera? może Ty za mało jesz/pijesz? a może Ula nie chce jeść z butelki bo jej nie pasuje? ja mam z TT i u nas nie ma problemu z jedzeniem z niej, a wzięłam dlatego te bo kształtem przypominają pierś
pamiętam jak moja bratowa jak dowiedziała się że dokarmiamy mm powiedziała że jeżeli tak robimy to koniec z karmieniem piersia będzie, i co...? i cały czas się karmimy, myślę że kształt tego smoczka miał jakiś tam wpływ na to
i czemu musisz wylać?

Nela usypia w łóżeczku
czemu te karuzele nawet używane są takie drogie? kurde chyba musi zostać ta co mamy bo nie wyrobimy finansowo, chciałabym nową niby mogliby się zrzucić na Gwiazdkę, ale wolę żeby zrzucili się na matę edukacyjną my byśmy mogli jej kupić ale wolę bujaczek a kupić i bujaczek i karuzelę to nie bardzo bo ponad 500 zł by pękło ehh ja to mam problemy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-07 o 09:22
Stary 2013-12-07, 09:27   #4761
Lilith890502
Zakorzenienie

Ja Cie Mya rozumiem, bo tez chcialam uniknac mm, ale przy karmieniu coraz czesciej denerwuje sie i ja i maly. Dzis jest na samym cycu zobaczymy jak bedzie z jego waga jutro. To nie jest tak ze ja nie chce karmic bo chce ale nie chce tez meczyc swojego dziecka i siebie majac dziecko uwieszone u cyca 24h bo chwilami do wc nawet nie mam kiedy isc bo on jak sie nie naje to nie usnie. Teraz wisial na obu cycach 2h cos tam ciumkal ciagle i odkladam do spania a tam lapki do buzi i wycie bo jest glodny

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-12-07 o 09:30
Stary 2013-12-07, 09:38   #4762
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mya ona jest noworodkiem. Poza tym nie musi przybierac 500g w tydzień. W tydzień ma przybrać 150g i więcej i to jest fizjologia. Jak będziesz ważyć co dzień to nie wyjdziesz na tym dobrze. Dawaj swoje mleko jeśli nie chcesz kp. Sztucznym równie sztucznie utuczysz. To ma sens skoro masz pokarm? Nie ma chudego mleka! Organizm kosztem matki wytworzy prawidlowy ale dziecku krzywdy nie zrobi za nic.
Certyfikowany doradca laktacyjny powie Wam to co ja.

Mya laktator tego najbardziej tresciwego nie wyciągnie. Mala się wkurza bo masz na pewno duży sik i przepelnione piersi a wtedy trudniej zlapac brodawke. Odciagak j trochę poczatkowego i poczekaj az mrowienie pusci i wtedy daj cyca.
To dziala.

Lineczko ja widzę ze dziewczyny się poddaja pod wpływem niepowodzen.

W pełni rozumiem ze to dolujace ale tylko od Waszego samozaparcia to zależy.
Ja tam daje się malemu powkurzac jak nie może trafić na brodawke. Trudno. W końcu trafi a jak nie to mu sikne mlekiem do buzi i od razu paszcze jak pirania zaciska tam gdzie leci. Już mnie to nawet nie denerwuje.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Przepraszam Lilith, nie chce Cie urazić ale to jest tlumaczenie siebie przed soba.
Jak nie powisi 2-3 dni to nie będzie miał tego mleka. Musi powisiec żeby pobudzic do produkcji. Cos za coś. A jak na 5 minut odlozysz i pojdziesz do wc to jemu sie nic nie stanie jak poplacze, serio.
A za kilka dni będzie miał tego mleka tyle, ze naje sie w 15 minut.

Jeść też można z dzieckiem przy piersi. Na wszystko jest sposob.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Rybko jak chcesz ktoreś konkretne to mów. Chce się pozbyć po prostu .

Oczko zaczęło sie wyplukiwać. Jest lepiej. Dzięki za zainteresowanie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 09:46   #4763
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mya ona jest noworodkiem. Poza tym nie musi przybierac 500g w tydzień. W tydzień ma przybrać 150g i więcej i to jest fizjologia. Jak będziesz ważyć co dzień to nie wyjdziesz na tym dobrze. Dawaj swoje mleko jeśli nie chcesz kp. Sztucznym równie sztucznie utuczysz. To ma sens skoro masz pokarm? Nie ma chudego mleka! Organizm kosztem matki wytworzy prawidlowy ale dziecku krzywdy nie zrobi za nic.

Mya laktator tego najbardziej tresciwego nie wyciągnie. Mala się wkurza bo masz na pewno duży sik i przepelnione piersi a wtedy trudniej zlapac brodawke. Odciagak j trochę poczatkowego i poczekaj az mrowienie pusci i wtedy daj cyca.
To dziala.

Ja tam daje się malemu powkurzac jak nie może trafić na brodawke. Trudno. W końcu trafi a jak nie to mu sikne mlekiem do buzi i od razu paszcze jak pirania zaciska tam gdzie leci. Już mnie to nawet nie denerwuje.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Przepraszam Lilith, nie chce Cie urazić ale to jest tlumaczenie siebie przed soba.
Jak nie powisi 2-3 dni to nie będzie miał tego mleka. Musi powisiec żeby pobudzic do produkcji. Cos za coś. A jak na 5 minut odlozysz i pojdziesz do wc to jemu sie nic nie stanie jak poplacze, serio.

można, wypróbowane

moja Nela też na pocżatku wisiała i po 5 godzin na cycku , przysypiała, budziałam ją ciumkała, jadła potem znowu ciumkała itd i tak przez 5 godzin potrafiłyśmy

też bym się mogła poddać, ale próbuję dalej, wczoraj co godzinę dostawiałam małą, nie wiem ile zjadła ale chodziło mi o to że może jakoś się pobudzi bardziej ta moja laktacja i nie było źle z czego jestem szczęśliwa :P

Dzidzia, mam pytanko bo gdzieś czytałam że mleko jest w pełni wartościowe jak jest tłuste i jak się na odciągniętym wytworzy warstwa tłuszczyku na wierzchu? to jest prawda? bo ja wczoraj odciągnęłam i tak postało w tej butelce jak wiem.. ze 4 godziny może i żadnej tej warstwy nie było i tak się zastanawiam dlaczego

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-07, 09:48   #4764
Lilith890502
Zakorzenienie

Dzidzia to nie tak problem z laktacja mam od zeszlego tygodnia jak bylismy w domu wisial na cycu non stop przez tydzien przybral 120g. Wiec pediatra powiedziala ze troche malo ale zobaczymy a teraz leci z wagi wazyl 3300 a teraz juz 3250, a w szpitalu nie mam mozliwosci zeby ciagle wisial na cycu bo spac trzeba jestem tu 24h jesc na sali gdzie dziecko nie moge wiec tak to wyglada. To nie jest tak ze sie poddaje, ale dziecka glodzic nie bede. A mimo wiszenua na cycu naplywu mleka nie zauwazylam, a wrecz przeciwnie. Mimo to przystawiam go ciagle ale jak po 2h dziecko nadal glodne to musze mu dac jesc bo co mam zrobic meczyc kolejne 2h jak on placze? On z butli dojada tylko pare ml ale widac z cyca juz tego nie moze wyssac

Daniel
Stary 2013-12-07, 09:53   #4765
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acha, bywają takie tygodnie gdzie dziecko nic nie przybierze bo wykorzystuje energie na intensywny rozwoj jakiegoś organu czy czegoś i to nie jest dramat. Nadrobi za tydzień.

Tu nie chodzi o to ze ja napieram tylko na kp, nie zrozumcie mnie zle.
Ale przypominam jedna prosta rzecz.mm jest mlekiem sztucznym a my mamy noworodki i niemowlaki w domu.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Lineczko a stało w cieple? Mogło sie nie oddzielic. Często to widać w zimnym , lidowkowym mleku. Tluszcz przykleja sie na ściankach. Z reguły mleko w dzien ma tego tłuszczu mniej. Nocne ma najwiecej. I zalezy jak długo ściągasz bo tłuszcz jest na sam koniec.

Lilith to jest Twoj wybór. Ja tłumacze fizjologie i podaje rozwiazania.
Twoj syn jest chory. Ma prawo spalac więcej bo jego organizm walczy z infekcja.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 10:00   #4766
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę że tu nie chodzi o poddawanie się bo tak, myślę że tu chodzi o to że po prostu się nie chce [nie mówię tu o tych, które mają faktycznie mało pokarmu]. Ja sama na początku dawałam ciągle mm a teraz daję tylko 3 razy dziennie już jak jest straszny płacz i wiem że jest głodna i za mało zjadła z piersi.

Przepraszam Mya, ale ja Cię nie rozumiem dlaczego chcesz karmić mm mimo ze masz taki nawał pokarmu? Ja gdybym tak miała to bym skakała z radości mimo tego że obydwie i wszytsko dookoła Was jest mokre i musicie się ciągle przebierać

ból da się przeżyć, w końcu czego się nie robi dla własnego dziecka, mnie tez cholernie bolały sutki na początku, teraz znowu zaczęły a mimo to zagryzam zęby i karmię dalej
widze po swojej szwagierce że ona tez ma pokarmu dużo ale jej się znudziło karmienie i woli dac mm zamiast odciągać

nie wiem może kogoś uraziłam, jeżeli tak to przepraszam, ale ja na prawdę wiele bym dała żeby nie dawać mm, ile mogę tyle wykarmię, raz jest lepiej a raz gorzej, ale się staram

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

nie denrwuj się to i Lulka będzie spokojniejsza może Ci się wydaje że nie przybiera? może Ty za mało jesz/pijesz? a może Ula nie chce jeść z butelki bo jej nie pasuje? ja mam z TT i u nas nie ma problemu z jedzeniem z niej, a wzięłam dlatego te bo kształtem przypominają pierś
pamiętam jak moja bratowa jak dowiedziała się że dokarmiamy mm powiedziała że jeżeli tak robimy to koniec z karmieniem piersia będzie, i co...? i cały czas się karmimy, myślę że kształt tego smoczka miał jakiś tam wpływ na to
i czemu musisz wylać?

Nela usypia w łóżeczku
czemu te karuzele nawet używane są takie drogie? kurde chyba musi zostać ta co mamy bo nie wyrobimy finansowo, chciałabym nową niby mogliby się zrzucić na Gwiazdkę, ale wolę żeby zrzucili się na matę edukacyjną my byśmy mogli jej kupić ale wolę bujaczek a kupić i bujaczek i karuzelę to nie bardzo bo ponad 500 zł by pękło ehh ja to mam problemy
Lineczka, ale ja się nie złoszczę z powodu bólu, bo mnie już nie boli. Może się źle wyraziłam, ja się denerwuję bo ona pociumka 4 minuty i znów zasypia tak jak było na początku, gdy nic nie jadła tylko ssała i tak dużo chudła...i to nie jest normalne dla mnie, że dziecko w ciągu tygodnia schudło zamiast przybierać, tylko w jeden dzień przybrała aż 30 dkg.
Cytat:

To dziala.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Rybko jak chcesz ktoreś konkretne to mów. Chce się pozbyć po prostu .

Oczko zaczęło sie wyplukiwać. Jest lepiej. Dzięki za zainteresowanie.

Można, próbowałam
Właśnie daję jej to moje mleczko, ale ona pić nie chce, a widzę że jest tłuste, bo po odstawieniu jest ta warstwa na górze. Brodawki mam płaskie więc dostaje przez kapturek, bo nie mogła złapać na takiej normalnej piersi a co dopiero na tym siku i odciągam przed karmieniem. Tak sobie myśle, że po prostu będę odciągać kilka kropel przed karmienie, dostawiać ją a potem jak skończy i zaśnie to opróżnię piersi do butli i następny dostanie z butli. Wtedy ja będę spokojniejsza, bo bedę wiedziała, że jednak coś zje oprócz tego co wyciumka z cyca

Cytat:
można, wypróbowane

moja Nela też na pocżatku wisiała i po 5 godzin na cycku , przysypiała, budziałam ją ciumkała, jadła potem znowu ciumkała itd i tak przez 5 godzin potrafiłyśmy

też bym się mogła poddać, ale próbuję dalej, wczoraj co godzinę dostawiałam małą, nie wiem ile zjadła ale chodziło mi o to że może jakoś się pobudzi bardziej ta moja laktacja i nie było źle z czego jestem szczęśliwa :P

Dzidzia, mam pytanko bo gdzieś czytałam że mleko jest w pełni wartościowe jak jest tłuste i jak się na odciągniętym wytworzy warstwa tłuszczyku na wierzchu? to jest prawda? bo ja wczoraj odciągnęłam i tak postało w tej butelce jak wiem.. ze 4 godziny może i żadnej tej warstwy nie było i tak się zastanawiam dlaczego
No właśnie moje ma ten tłuszczyk jak odciagnę.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:00   #4767
Anoula
Zakorzenienie

My dziś miałyśmy przespaną noc

Przed chwilą wyszła położna. Przy niej wszystko się takie proste wydaje. Kazała nam się karmić na leżąco, bo klasycznie jej za dużo mleka leciało, łykała powietrze i możliwe że dlatego mi przysypiała. Będziemy próbować już na wizycie widziałam że na leżąco je spokojniej. Że też w szpitalu nikt nie miał takiego podejścia. Przystawiać ale nikt dokładnie nie wytłumaczył mi jak.
Niestety nie miała wagi, kazała kupić i się ważyć.

Zaczyna mi się robić pępek

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 10:00   #4768
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczko a stało w cieple? Mogło sie nie oddzielic. Często to widać w zimnym , lidowkowym mleku. Tluszcz przykleja sie na ściankach. Z reguły mleko w dzien ma tego tłuszczu mniej. Nocne ma najwiecej. I zalezy jak długo ściągasz bo tłuszcz jest na sam koniec.
stało w temperaturze pokojowej tak ze 22 stopnie było, ściągałam tą metoda 7-5-3

tak się zastaawiam czy w nocy nie wstawać co 1,5-2 godz i nie odciągać mleka i zobaczyć ile ściągnę bo stanik i wkładkie po nocy muszę zmieniać bo wyżymać mogę i ewentualnie mrozić to mleko żeby w dzień jak będzie potrzeba dawać moje a nie mm

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-07, 10:01   #4769
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Lilth to niech spi z cycem w buzi. Pociumka sobie nawet bez mleka i tym sposobem bedzie pobudzal produkcje. A denerwuje się kazde dziecko.
Budz go i dawaj nawet wtedy gdy nie jest glodny. Mój przesypia. Rozbieram do pieluchy i dotykam zimnymi rekoma. Kiedy by tego nie zrobić dziecko ssie co najmniej żeby sie uspokoic.
Nie ma czegoś takiego jak mało pokarmu. Tzn jest, gdy sie uwierzy w to ze karmic nie można i odpusci. Chyba ze mama nie chce.

Spojrz na Rybę. Już prawie miesiąc nie karmila wcale. A teraz karmi 2 razy dziennie swoim.

My też już cycolimy 5-6 razy na dobe. Gdy piers wchodzi w rytm ssania dziecka, to mimo napelnienia jej laktatorem ściąga się już zupelnie inaczej, dużo trudniej. A mleko jest. Tylko dziecka mu trzeba.

A moim zdaniem duzo zalezy od dziecka. Bez dobrego ssaka jest ciezko o kp. Moj czasami dobrze ssie a czesto niestety tylko ciumkanie.Po godzinie wazenie i co?zjadl raptem 15ml. Odciagne to w 3 minuty zje 100ml. Ma dni ze nie musze wogole odciagac, bo ladnie ssie. A czesto konczy sie zapaleniem piersi, bo zle mi je oproznia. I mama i dziecko musza wspolpracowac. Ja odciagam tylko 60ml z jednej piersi i powoli to malo.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:01   #4770
ryba91
Zakorzenienie

ja też niektorych nie rozumię, tzn. rozumiem jak nie prybirera, jak nie ma tego pokARMU albo jak ma sie skaze czy cos tam co nie mozna kp

moj w szpitalu cyca dostal w 2 dobie, przez caly pobyt baaardzo schudl bo az 480g. trzymalam go przy cycu ile sie da, w domu tak samo, potem i w głowie i w piersiach bylo :malo okarnu" podawalam coraz czesciej butelke/ zaczelu sie problemy z ulewaniem... mlody przez to ze z butelki leci fajnie a z cyca sie trzeba naciagnac odrzucil piers, zostala butla z nutritonem, bylo geste nie chcial pic, po kilku/ kilkunastu razach przyzwyczail sie do tego gestego mleka.. cyckiem nie karmilam, nie widzialam sensu skoro ulewał. wieci odciaganie sie skończyło...
Póniej stało sie co sie stało, mały złapał raz cyca i powoli powoli "rozkręcam mleczarnie" ile sie da. Mimo ze odciągam, zagęszczam i dopiero podaje- 2 wiecej roboty niż przy mm albo samym kp. ale mam nadzieje ze ulewanie sie skończy i zostaniemy na piersi..

ja w szpitalu wylam jak glupia ze mleko slabe, ze nie ma, ze mlody spi. ale jak raz nakarmilam go i zasnal naa 5h to bylam taka szczesliwa...

dzidzia- co do kp, bo wlasnie chcialabym se zastosowac jakas diete oczyszczajaco 2-3 dni, myslisz zeby wtedy podawac to mleko, czy odciagnac i wylac?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości