|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale masakra ![]() w nocy tak wiało, ze kable pozrywało i mi o balkon zahaczały i stuka i puka bo ja mam niezabudowany balkon, a jeszcze na 10p to 'pod gołym niebem" i pewnie nie naprawią, bo to nie z proądu tylkokomuś z anteny, a kto wejdzie na dachw taką pogode... ktosiula ![]() newtrend ![]() Aa no i Majeczka Trele- Wszystkiego naaaaaj z okazji drugiego miesiąca ![]()
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() fukaj, niech widza zę zmęczona jesteś, a co do Niny to myślę że szybko się jej zmieni, może to ten skok. No włąśnie samo karmienie piersią jest męcząco bo jak mówisz całą dobe karmisz. Może Nina się leniwa zrobiła i nie chce ssać piersi, a z odciąganym próbowałaś? spróbuj jej butle podać i zobaczysz czy wypije i ile. a ty nie bedziesz na jej zawołanie bo pije po 10 ml i nie jesteś w stanie nić zrobić bo czas na kolejne karmienie. ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za dwu miesięcznice: Kacper i Maja ![]() Za miesięcznice: Krzyś, Gerald ![]() Ale czas leci. To bedzie najszybsza zima dla mnie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-07 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za zdrówko, niech szybko wraca do formy! ![]() Cytat:
Beatko- ja własnie bede kupować rumianek jak mi sie koperek skończy, a zostały mi moze z 3 saszetki, powiedz mi lepiej działa? jakie ma działanie ogólnie ten rumianek? moze było, ale kurde niezakodowałam... a pytała chyba wtedy Trele.. (bo tak to jest jak sie kuźwa czyta i nie koduje "bo mnie nie dotyczy" - no to zaczęło! wybacz) Dziękujemy ![]() OOO no faktycznie Gerald i Krzyś mają miesiecznice! Wszystiego naj chłopaki !!
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Rumianek rozkurcza i uspokaja lekko. Tzn pomaga na skurcze jelit, łatwiej pchnąć kupe. Nie jest tak intensywny jak koper, dla dziecka lepszy moim zdaniem.
Dostalam nowy telefon od Mikolaja ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego Wy się tak łatwo poddajecie z tym cycoleniem. Baaardzo tego nie rozumiem.
Lilith szpital daje butle bo musi im się zgadzać w dokumentach. Butla to ostatnia rzecz, jaką powinni Wam dawać. Nie ma NIC LEPSZEGO od pokarmu matki. NIC nigdy nie będzie od niego lepsze. Dziecko nie musi co dzień przybrać. Wiem po Witku. 4 dni stał na wadze a kolejnego strzelał 80g jako wczesniak. Ale mnie to wkurza :[ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4746 | |
Zadomowienie
|
U nas w nocy bylo tylko jedno karmienie ale.z.calkowitym przebieraniem bo cos maz.zle.pieluszke zalozyl i przesiakla. maly byl caly mokry. niby jedno karmienie ale.dlugoe bo 2h z przerwami ;-) maly zasypia przy karmieniach i musze go wybudzac, podnosze do odbicia i trocheamaly tez ciumka a nie je na koncu ale ja to lubie bo widze jaki sie czuje bezpieczny ;-) takze te 2 h to troche taka nasza bliskosc...
mya na pewno jej smakuje. moze nie byla glodna albo wolno je, z przerwami tak jak moj. czasem dzieci wciagaja na raz 120ml a czasem sie w miedzyczasie rozgladaja, odpoczywaja i to trwa. mozesz ewentualnie sprobowac jesc lub pic wiecej slodkiego zeby mleczko bylo slodkie. ja przyklad robie sobie slodka bawarke.zeby mleczko bylo slodkie. mozna jesc winogrona? nie wiem ale jem wlasnie tylko wypluwam pestki. wczoraj zjadlam zurek i malemu nic nie jest. troche sie balam ale stwierdilam ze skoro w szpitalu dawali ogorkowa w 2 dniu to zurek tez nie jest gorszy. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
ps. jak czytam swoje posty to mi niedobrze... tyle bledow i literowek. musicie mi to wybaczyc bo ja nadrabiam i pisze z tel. nie mam czasu wlaczyc kompa przy dwoch maluchach w domu a na tel pisz normalnie przez neta. nie mam aplikacji mobilnej. moze jakas polecicie... w sumie nawet nie wiem czy umialabym z niej skorzystac :-\ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Miłka gardełko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia ja wiem ze butla to ostatecznosc ale ja z obu cycow laktatorem odciagam tylko 25ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Ola ty nie mistrz robić nic jak jesteś przeziebiona. Wystarczy ze dajesz swoje mleko. Maluch się dzięki temu uodparnia. W naszym mleku sa skumulowane te same przeciwciala ktorymi sami walczymy. Co innego gdy ktos z domowników zaniemogl.
My już 3 razy wszyscy troje byliśmy zasmarkami od powrotu Witks. S on nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4750 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Lilith to nie odciagaj tylko karm piersia jesli Ci zależy. Widzialas ten link ktory wklejala Mya? Jest doskonaly! Dziecko to najlepszy laktator a szpital nie ma prawa Ci tego odmówić. Nawet pod kroplowka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak już skończymy karmić ![]() Mam zapalenie. W lewej przeszło, w prawej przyszło. Gorączka stałym gościem. Boli jak cholera, a ON ŚPI. Kiedy potrzebuje być na no life, żeby jadł co godzinę, to ON ŚPI. Cycki mi odpadna... Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko lezy w lozeczku i patrzy raz na sowkowa sciane raz na misie w lozeczku a za kawalek na karuzele ktora jej gra swiateczna melodie i sobie gada
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Karmie cyckiem ale on sie albo denerwuje po 10mib ssania i nie chce dobrze zlapac albo zasypia a jak go od cyca odklejam to wrzeszczy i tak w kolko. A mleka mam malo bo jak palcem scisne to nie leci duzo tylko z wysilkiem kropla. A on glodny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Lilth to niech spi z cycem w buzi. Pociumka sobie nawet bez mleka i tym sposobem bedzie pobudzal produkcje. A denerwuje się kazde dziecko.
Budz go i dawaj nawet wtedy gdy nie jest glodny. Mój przesypia. Rozbieram do pieluchy i dotykam zimnymi rekoma. Kiedy by tego nie zrobić dziecko ssie co najmniej żeby sie uspokoic. Nie ma czegoś takiego jak mało pokarmu. Tzn jest, gdy sie uwierzy w to ze karmic nie można i odpusci. Chyba ze mama nie chce. Spojrz na Rybę. Już prawie miesiąc nie karmila wcale. A teraz karmi 2 razy dziennie swoim. My też już cycolimy 5-6 razy na dobe. Gdy piers wchodzi w rytm ssania dziecka, to mimo napelnienia jej laktatorem ściąga się już zupelnie inaczej, dużo trudniej. A mleko jest. Tylko dziecka mu trzeba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzidzia- jak tam oczko Witka? a co do butelek, chcesz sprzedac kompletem? czy osobno..? dziekuje dzewczyny za odp. odnosnie czyszczenia uszek. ![]() szukam na necie jakiegos dobrego neurologa w btm i nie ma ![]() ![]()
![]() |
#4758 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
dziś po obchodzie zrobili mi usg z przepływami i wszystko wyszło dobrze. Wody w normie więc miły lekarz stwierdził że mogę sobie spokojnie do poniedziałku leżeć. ![]() Wczoraj byli u mnie chłopcy więc super wieczorkiem mi było, nie chcieli do domu jechać. Dziś znowu będą. Młodszy cały czas mówił do brzuszka żeby Zosia już wyłaziła. Wogóle mu się buźka nie zamykała. Położnej powiedział że siostra do nas przyjdzie wraz z pierwszymi płatkami śniegu. Akurat miałam robiony zapis jak przyszli i mały się o wszystko wypytał pani położnej. Powiedział jej że on chce być lekarzem jak będzie duży i będzie mamę leczył na starość. Normalnie mieliśmy tu z niego ubaw. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uśmiechy są najlepsze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzidzia to nie jest tak że się szybko poddaje. Sciągam codziennie swoje mleko, tyram te cycole i daję małej, ale jak ona nie przybiera (w szpitalu m.in. przez to nie chcięli nas wypuścić) i widzę, że tak mało je to mam wyrzuty sumienia ze jestem wyrodna matka, bo dziecko mi chudnie ![]() W nocy jakiś amok miałam ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam Mya, ale ja Cię nie rozumiem dlaczego chcesz karmić mm mimo ze masz taki nawał pokarmu? Ja gdybym tak miała to bym skakała z radości mimo tego że obydwie i wszytsko dookoła Was jest mokre i musicie się ciągle przebierać ![]() ból da się przeżyć, w końcu czego się nie robi dla własnego dziecka, mnie tez cholernie bolały sutki na początku, teraz znowu zaczęły a mimo to zagryzam zęby i karmię dalej widze po swojej szwagierce że ona tez ma pokarmu dużo ale jej się znudziło karmienie i woli dac mm zamiast odciągać ![]() nie wiem może kogoś uraziłam, jeżeli tak to przepraszam, ale ja na prawdę wiele bym dała żeby nie dawać mm, ile mogę tyle wykarmię, raz jest lepiej a raz gorzej, ale się staram ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() pamiętam jak moja bratowa jak dowiedziała się że dokarmiamy mm powiedziała że jeżeli tak robimy to koniec z karmieniem piersia będzie, i co...? i cały czas się karmimy, myślę że kształt tego smoczka miał jakiś tam wpływ na to i czemu musisz wylać? Nela usypia w łóżeczku ![]() czemu te karuzele nawet używane są takie drogie? ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-07 o 09:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Ja Cie Mya rozumiem, bo tez chcialam uniknac mm, ale przy karmieniu coraz czesciej denerwuje sie i ja i maly. Dzis jest na samym cycu zobaczymy jak bedzie z jego waga jutro. To nie jest tak ze ja nie chce karmic bo chce ale nie chce tez meczyc swojego dziecka i siebie majac dziecko uwieszone u cyca 24h bo chwilami do wc nawet nie mam kiedy isc bo on jak sie nie naje to nie usnie. Teraz wisial na obu cycach 2h cos tam ciumkal ciagle i odkladam do spania a tam lapki do buzi i wycie bo jest glodny
Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-12-07 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Mya ona jest noworodkiem. Poza tym nie musi przybierac 500g w tydzień. W tydzień ma przybrać 150g i więcej i to jest fizjologia. Jak będziesz ważyć co dzień to nie wyjdziesz na tym dobrze. Dawaj swoje mleko jeśli nie chcesz kp. Sztucznym równie sztucznie utuczysz. To ma sens skoro masz pokarm? Nie ma chudego mleka! Organizm kosztem matki wytworzy prawidlowy ale dziecku krzywdy nie zrobi za nic.
Certyfikowany doradca laktacyjny powie Wam to co ja. Mya laktator tego najbardziej tresciwego nie wyciągnie. Mala się wkurza bo masz na pewno duży sik i przepelnione piersi a wtedy trudniej zlapac brodawke. Odciagak j trochę poczatkowego i poczekaj az mrowienie pusci i wtedy daj cyca. To dziala. Lineczko ja widzę ze dziewczyny się poddaja pod wpływem niepowodzen. W pełni rozumiem ze to dolujace ale tylko od Waszego samozaparcia to zależy. Ja tam daje się malemu powkurzac jak nie może trafić na brodawke. Trudno. W końcu trafi a jak nie to mu sikne mlekiem do buzi i od razu paszcze jak pirania zaciska tam gdzie leci. Już mnie to nawet nie denerwuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Przepraszam Lilith, nie chce Cie urazić ale to jest tlumaczenie siebie przed soba. Jak nie powisi 2-3 dni to nie będzie miał tego mleka. Musi powisiec żeby pobudzic do produkcji. Cos za coś. A jak na 5 minut odlozysz i pojdziesz do wc to jemu sie nic nie stanie jak poplacze, serio. A za kilka dni będzie miał tego mleka tyle, ze naje sie w 15 minut. Jeść też można z dzieckiem przy piersi. Na wszystko jest sposob. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Rybko jak chcesz ktoreś konkretne to mów. Chce się pozbyć po prostu ![]() Oczko zaczęło sie wyplukiwać. Jest lepiej. Dzięki za zainteresowanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja Nela też na pocżatku wisiała i po 5 godzin na cycku , przysypiała, budziałam ją ciumkała, jadła potem znowu ciumkała itd ![]() też bym się mogła poddać, ale próbuję dalej, wczoraj co godzinę dostawiałam małą, nie wiem ile zjadła ale chodziło mi o to że może jakoś się pobudzi bardziej ta moja laktacja i nie było źle ![]() Dzidzia, mam pytanko ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia to nie tak problem z laktacja mam od zeszlego tygodnia jak bylismy w domu wisial na cycu non stop przez tydzien przybral 120g. Wiec pediatra powiedziala ze troche malo ale zobaczymy a teraz leci z wagi wazyl 3300 a teraz juz 3250, a w szpitalu nie mam mozliwosci zeby ciagle wisial na cycu bo spac trzeba jestem tu 24h jesc na sali gdzie dziecko nie moge wiec tak to wyglada. To nie jest tak ze sie poddaje, ale dziecka glodzic nie bede. A mimo wiszenua na cycu naplywu mleka nie zauwazylam, a wrecz przeciwnie. Mimo to przystawiam go ciagle ale jak po 2h dziecko nadal glodne to musze mu dac jesc bo co mam zrobic meczyc kolejne 2h jak on placze? On z butli dojada tylko pare ml ale widac z cyca juz tego nie moze wyssac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Acha, bywają takie tygodnie gdzie dziecko nic nie przybierze bo wykorzystuje energie na intensywny rozwoj jakiegoś organu czy czegoś i to nie jest dramat. Nadrobi za tydzień.
Tu nie chodzi o to ze ja napieram tylko na kp, nie zrozumcie mnie zle. Ale przypominam jedna prosta rzecz.mm jest mlekiem sztucznym a my mamy noworodki i niemowlaki w domu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Lineczko a stało w cieple? Mogło sie nie oddzielic. Często to widać w zimnym , lidowkowym mleku. Tluszcz przykleja sie na ściankach. Z reguły mleko w dzien ma tego tłuszczu mniej. Nocne ma najwiecej. I zalezy jak długo ściągasz bo tłuszcz jest na sam koniec. Lilith to jest Twoj wybór. Ja tłumacze fizjologie i podaje rozwiazania. Twoj syn jest chory. Ma prawo spalac więcej bo jego organizm walczy z infekcja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4766 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie daję jej to moje mleczko, ale ona pić nie chce, a widzę że jest tłuste, bo po odstawieniu jest ta warstwa na górze. Brodawki mam płaskie więc dostaje przez kapturek, bo nie mogła złapać na takiej normalnej piersi a co dopiero na tym siku ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
My dziś miałyśmy przespaną noc
![]() Przed chwilą wyszła położna. Przy niej wszystko się takie proste wydaje. Kazała nam się karmić na leżąco, bo klasycznie jej za dużo mleka leciało, łykała powietrze i możliwe że dlatego mi przysypiała. Będziemy próbować już na wizycie widziałam że na leżąco je spokojniej. Że też w szpitalu nikt nie miał takiego podejścia. Przystawiać ale nikt dokładnie nie wytłumaczył mi jak. Niestety nie miała wagi, kazała kupić i się ważyć. Zaczyna mi się robić pępek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się zastaawiam czy w nocy nie wstawać co 1,5-2 godz i nie odciągać mleka i zobaczyć ile ściągnę bo stanik i wkładkie po nocy muszę zmieniać bo wyżymać mogę i ewentualnie mrozić to mleko żeby w dzień jak będzie potrzeba dawać moje a nie mm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
ja też niektorych nie rozumię, tzn. rozumiem jak nie prybirera, jak nie ma tego pokARMU albo jak ma sie skaze czy cos tam co nie mozna kp
moj w szpitalu cyca dostal w 2 dobie, przez caly pobyt baaardzo schudl bo az 480g. trzymalam go przy cycu ile sie da, w domu tak samo, potem i w głowie i w piersiach bylo :malo okarnu" podawalam coraz czesciej butelke/ zaczelu sie problemy z ulewaniem... mlody przez to ze z butelki leci fajnie a z cyca sie trzeba naciagnac odrzucil piers, zostala butla z nutritonem, bylo geste nie chcial pic, po kilku/ kilkunastu razach przyzwyczail sie do tego gestego mleka.. cyckiem nie karmilam, nie widzialam sensu skoro ulewał. wieci odciaganie sie skończyło... Póniej stało sie co sie stało, mały złapał raz cyca i powoli powoli "rozkręcam mleczarnie" ile sie da. Mimo ze odciągam, zagęszczam i dopiero podaje- 2 wiecej roboty niż przy mm albo samym kp. ale mam nadzieje ze ulewanie sie skończy i zostaniemy na piersi.. ![]() ja w szpitalu wylam jak glupia ze mleko slabe, ze nie ma, ze mlody spi. ale jak raz nakarmilam go i zasnal naa 5h to bylam taka szczesliwa... dzidzia- co do kp, bo wlasnie chcialabym se zastosowac jakas diete oczyszczajaco 2-3 dni, myslisz zeby wtedy podawac to mleko, czy odciagnac i wylac?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.