|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Aksbarg jak dla mnie lekarze zawalili sprawe z tym czekaniem
Nasturcja popieram Cie w 100% |
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Mm złe nie jest, ale gorsze na pewno. I tak, my kolek nie mamy a jem wszystko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was więc teraz na spokojnie mogę się przywitać
![]() więc dzień dobry Podczytywałam Was z telefonu ale jak zobaczyłam że piszecie o karmieniu to aż przeszłam się na komputer i postanowiłam opisać Wam moją sytuację. Karmiłam Jasia piersią i oczywiście karmię nadal. Nie wyobrażam sobie że miałabym nagle przestać bo dla mnie to coś wspaniałego tak się z nim "poprzytulać" . Chodzi tylko o to że mój Jaś strasznie dużo je... Wisiał mi dość często na cycach i wysysał mleko tak szybko że w pewnym momencie dochodziło do tego że on ssał i płakał bo mu nic nie leciało, więc raz dziennie musiałam go nakarmić mm
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jem zgodnie z dietta dla kp a kolki i tak byly
![]() Domi z Jasia prawdziwa glodomorra
Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-12-07 o 13:05 |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja, nikt nie mówi, że matka karmiąca mm jest zła czy gorsza
ostatecznie wybór należy do kobiety, a jeśli kobieta CHCE i MOŻE to małe przeszkody nic nie zrobią.Ty ewidentnie nie masz jak, skoro dziecko nie umie ssać piersi, ale kobiety, które mają mleko i jedyną przeszkodą jest to, że krótko ssie co chwilę albo że boli, to już żaden powód. Miałam też chwile zwątpienia i bardzo mało mleka i naprawdę zmasakrowane piersi, do teraz ssie dwie minuty, wypuszcza i płacze. Ale karmię. Karmiłam co godzinę, co 15 minut na początku. I dałam radę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja mój też nie ssal. Przez 11 długich tygodni mimo ze o tym marzyłam. A od 4 dni ssie i oboje jesteśmy szczęśliwi.
Ja nie twierdze, że mama z butelka mm to zła mama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Bo kolki nie zależą od diety mamy. Wzdecia odrobinę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
aksbarg wspolczuje! dobrze ze stan malej juz ok. trzyma
m kciuki zeby bylo dobrze |
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
aksbarg masakra wspolczuje ci straszni az mnie ciarkin przeszly...ja bym nie popuscila tego lekarzom to ich ewidentnie wina niech poniosa konskwencje,walczcie o to.... zycze wAM duuzo sil i ogolnie podziwiamm za sile,wyobrazam sobi co przeszlas,ale mysle ze z mala bedzie ok jak ona tam teraz sobie radzi?karmisz ja normalnie jak teraz sobie radzicie?
ja tez mialam duuzo partych i mala wyszla slaba ... ale dostala 9 punktow. mysle ze tez trafilam na mloda polozna ktora nie do konca umiala mna pokierowac potrzebowalam twardej reki,nie czulam si przy niej pewnie,mala miala wysokie crp i odrazu antybiotyk dostala..teraz karmie piersia i nawet nie probuje na butle uczyc poki pelno pokarmu mam i ona ssie..chociaz wczoraj mialam ciezkie popoludnie bo zjadlam kromk chleba i sie meczyla 6 h mala....plakala kupkala i tak wkolko i ciagle do cyca tak samo..nie wiem czy mialam rzadki pokarm czy co,ale do poludnia malo zjadlam...dzis juz jem ladnie i ona widze lepiej,teraz spi mam nadzieje ze to tylko chwilowy kryzys bo zalezy mi na tym karmieniu..mlodsza tak ladnie nie ciagnela,a i pampersow idzie masa bo ciagle kupka .... nasturcja popieram ja tez sie z mlodsza nie meczylam...zaczelam po 3 tyg karmic mm i bylo git.a teraz lena jest okazem zdrowia
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith tez dlugo trzymalam sie diety matki karmiacej i Jas mial okropne problemy z brzuszkiem
teraz jem wszystko (ostatnio nawet jadlam normalne frytki, nie jak dotychczas z piekarnika) i Jasiowi nic nie bylo. Dzis zjadlam kilka kawalkow czekolady z orzechami. Po czekoladzie nic mu ostatnio nie bylo, dzis bede obserwowac jak reaguje na orzechy. Lekarz powiedzial mi ze nie mozna jesc tylko ostryg a tak to wszystko smialo mozna jesc :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny karmiac piersia nie mozna jesc bananow ani sera zoltego>???dlaczego...dis wlasnie zjadlam banana i sera zoltego w bulce,bedzie cyrk?
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- domii to mnie pocieszylas mimo wszystko wczoraj mala miala jazde nie wiem chyba po tym chlebie nie tkne juz sie go
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
a ja tam uwiielbiam jak maly sobie ciumka piers bo widze jaki jest wtedy bezpieczny tzn. jaki sie czuje. oczywis ie jak na poczatku zasypia to go wybudzam (podnosze do odbicia) a potem karmie dalej az sie najje, mniej wiecej te 20-25 mi. a potlem pozwalam mu ciumkac ile chce. ciesze sie tym i daje mu swoj czas.
mysle jednak ze teraz.jestem bardziej dojrzala niz przy pierwszym synku bo pamietam ze wtedy mnieto denerwowalo. zloscilam sie ze.nie mam dla.siebie czasu. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- malinka ja.jem i banany i ser |
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole zauwazylam ze moj Jas ma problemy z brzuszkiem wtedy jak nie jem nic takiego co mogloby mu zaszkodzic np przez caly dzien jem bulke z maslem i jakas szynka albo dzemem, na obiad ziemniaki z mieskiem i na kolacje znow jakies kanapki to wtedy jest problem z brzuszkiem a jak jem cos tlustego i nie wskazanego niby przy kp to Jasiowi nic nie jest
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
aja myslalam ze kolki to jak sie powietrza nalyka ...
weszlam na edziecko, sprawdzic co tam ciekawego piszą i piszą ze 2miesieczne dziecko śpi 15h na dobe mój na pewno nie ... a chciałabym. ![]() Jakbym policzyła to w nocy śpi ok8h nawet z pobudką. a w dzień MOŻE 1,5-2h i to tez nie zawsze. Dzisiaj ma dzień marudy i śpi tylko na rękach wiec za duzo nie pośpi
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ser żółty ja jem i nie mamy problemów. Co książka to inne zalecenia. Tż po powrocie spisywał rzeczy które można i kupił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Ola k ja też podchodzę do tego dojrzalej.
I nikt mi nie powie, że się nie da. Jestem przykładem-da się. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Juz kilka razy jadlam pizze z serem i sosem pomidorowym, tosty z serem, kanapki z serem wiec nie masz sie o co martwic . Nawet ketchup juz jem normalnie . Boje sie tylko sprobowac zjesc sos czosnkowyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam, że pewne rzeczy to wynik mody. Jest moda, aby dać pierś. Ok, ale jak któraś piersi dać nie może, bo boli, dziecko nie chce itp? Ta doradczyni, która do mnie przychodzi wykłada na kursach dla doradców laktacyjnych. Powiedziała mi wprost, ze z medycznego punktu widzenia, pokarm mamy w butelce, od pokarmu mamy w piersi różni się tylko formą. Jeśli ma się dobry laktator i samodyscyplinę- nie będzie żadnej różnicy, ani tym bardziej szkody dla dziecka. Przy czym: faktycznie trzeba porządnie odciągać, bo pokarm ma trzy fazy. Ten główny leci jako drugi i jest go niewiele, więc trzeba i jego odciągnąć. |
|
|
|
|
#4818 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za jednym razem![]() ![]() Cytat:
co za niepoważne podejście lekarzy!!!!! akurat ja nie wiem w którym momencie mogło dojść do niedotlenienia, nie mam o tym bladego pojęcia, ale to na pewno wina lekarzy, bo dziecko samo z siebie niedotlenione się nie rodzi...Cytat:
Cytat:
Na to karmienie przystawię ją do cyca i zobaczymy co będzie się działo Cytat:
jak to jest z witaminami? jak daje mm to której witaminy nie podawać? Bo się pogubiłam już
|
||||||
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podziwiam was, że w tym natłoku obowiązków chce wam się tak zastanawiać co by zjeść, a czego nie można
![]() Tutaj na szczęście lekarz nie zalecał mi żadnej dziwnej diety, no i po powrocie do domu mogłam skupić się na dziecku, a nie na rozmyślaniu co by tu zjeść i co mogę, a czego niby nie można i marzyć o zjedzeniu tego czego według jakiejś nawiedzonej osoby nie wolno ![]() I powiem że jedzenie jest teraz jedną z moich głównych przyjemności, kiedy siedzi się cały dzień z dzieckiem. To znaczy staram się nie jeść jak prosie, ale dogadzam sobie wymyślnymi kanapeczkami/ sałatkami itp. Jak bym miała sobie połowy rzeczy odmawiać to na pewno miałabym non stop doła/baby blues/depresje razem wzięte.
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My karmimy sie piersia ale nie wiem jak dlugo dam rade. Snieg musze odgarniac, mam spora chalupe, koty na lekach, 3 latka-i meza ciagle w rozjazdach, zadnej rodziny. Teraz karmienie zajmuje mi 80% dnia. Budzenie,rozbieranie, odciaganie. Chodze juz nieprzytomna. W dzien nie ma mowy o drzemce.3 latek tez domaga sie mamy.W nocy przystawiam malego, je po 40 min z kazdej piersi, zje ok 65 ml, reszte odciagam, podaje z butli- zanim zasnie jest juz 5 30 o 6 wstaje starszak i musze wyprawic go do przedszkola. Jak sie cyca w nocy dziecku daje i samej mozna w tym czasie spac, to inna bajka. Ktore z dzieci ma lojotokowe zapalenie skory? |
|
|
|
|
#4821 |
|
Konto usunięte
|
Czytam historię Aksbarg i jestem zszokowana.... jak tak można?!! Też jestem zdania, że niedotlenienie nastąpiło w tym czasie, gdy czekali na salę- u mnie tętno zaczęło z Olą słabnąć i po 10 minutach miałam już cc...
Chciałam do Was napisać już od kilku dni, ale nie miałam chwili spokoju. Michaś byłby ciągle na mnie, nie chce w dzień spać w łóżeczku, chce być na rękach, tak spać- ja po kilku dniach noszenia go nie mam siły i zaczęła mnie boleć blizna po cc. Dzisiaj w nocy pierwszy raz nie spałam- do tej pory usypiał ok.21 w naszym łóżku, ja szłam się kąpać, do Oli i spaliśmy karmiąc w nocy niemal przez sen. Dzisiaj szalał do północy- nie chciał po prostu usnąć, patrzył oczami jak 5złotych. Potem sen do 3 i znów do 6 wielkie oczy. Ola jest nieznośna... przychodzi w nocy, krzyczy, wyprawia istne histerie... Zaczęła sikać w piżamę Poświęcam jej bardzo dużo czasu, ale i tak co wieczór krzyczy, że jeszcze dziubki i kochanie, nie chce mnie wypuścić z pokoju...Więc nie mam czasu nawet usiąść i zjeść kolacji bo najpierw usypiam małego, potem Olę, a potem padam. Karmimy piersią i płaczę z bólu, dziś kupuję osłonki... |
|
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam i sobie mysle jak dobrz ze wy jestscie...przerozn historie przerozne sprawy i porady jak dobrze ze jestescie!!!!!
![]() powiem wam ze z tego co widze przy drugim dziecku ni jest gorzej tylko wlasnie lzej!!! czlowiek chyba jest bardziej cierpliwy...na noworodkach nawet pani zazartowala pielegniarka ze my mamy to przy pierwszym porodzie przychodzimy po rozum a przy drugim juz wiemy co i jak nie obrazajac tych co urodzily pirwsze dziecko ale w moim przypadku zgadza sie....teraz poswiecam karmieniu cycem wiecej czasu nie poddaje sie wiem ze ja si chce to mozna..... i nie potepiach tych co maja rzadki pokarmi czy tak jak DE 28 natlok wszystkiego sama bym chyba zaczela mm karmic....ja tez mam w domu 2,5 latke i tez musz jakos ogarnac wszystko a maz do pozna pracuje,czasem krzykne na lene czasem az mi jej szkoda ale niestty juz musi wiedziec ze nie jest sama ,takie zycie
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
mamy tylko te 3 tytuly?
bo sonde musze zalozyc ;p
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja to tez nie to że pokarm z butelki jest inny (choć spora część witamin osadza się na butli).przecież mój mały też tak był karmiony i miałam chwile zalamania i chciałam tak go tylko karmić.
Dziecko intensywniej opróźnia piersi, a więc i bardziej pobudza je do produkcji niż laktator. Ta doradca u której ja byłam jest 1 z 2 na Bydgoszcz. I tez nic mi sensownego nie zaproponowała bo on ją zwyczajnie olał. Mały musiał do tego dojrzeć po prostu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja banany jem w duzych ilosciach i nic malej nie jest ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka nie ma czegoś takiego jak rzadki pokarm.
O z ciekawostek dowiedziałam się na tym spotkaniu od laktacji, że kobieta ma 12-16 kanalików wypływowych, stąd często poleca się kapturki przy nawale. Ja kupiłam bez sensu bo zaczęłam karmic na leżąco i jest o niebo lepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Sa postepy, maly possal cyca potem pociumkal a potem po prostu chcial sie poprzytulac i dopiero zasnal
moze jakos powoli do przodu bedzie
Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-12-07 o 15:07 |
|
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
De my mamy coś z łojotokiem, ale czy to jest zapelenie to nie wiem, tak lekarz się nie wyraził
![]() Weronisiek Domi bo Jaśko to widac takie konkretne jedzonko (dużo i tłusto) lubi, a nie jakieś warzywka i parowańce Aksbarg współczuję serdecznie takich przejść, dobrze że tak się skończyło Mya jeśli karmienie jest mieszane to nie dopajać- to słowa mojej lekarki- ufam babce, już drugą lalę mi prowadzi, ale my się tak pół na pół karminy mm i piersią i nie podajesz wit k Beatka gdzie Wy tego mikołaja wyhaczyliście z tv? mój czekoladę przydźwigał ![]() Sorento ![]() Ktosiula kciuki już bolą ![]() lubiieolowki powodzenia Cora zdrówka dla Lili ![]() Lilitht trzynajcie się tam w tym szpitalu Kociak wielkie brawa Dzidzia jak Wituś? schodzi ta wybroczyna? Trele ta maść dokładnie tak się nazywa- masc cholesterolowa Aaby wysypkę mamy na brzuchu, szyjce, twarzy i główce, a asymetrię widać jak położysz golaska i dziecko wykrzywia się w któraś stronę, główkę odwraca bardziej w jedną stronę, u nas początki, liczę ze skorygujemy same ![]() Nemosek to jak Sorento nie wykrakała i sam sobie panny nie dobierze a Kyte z Natalką nie będą reflektować, to biorę w ciemno
|
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka- a uzywacie czegos by zmyc te tlusta wydzieline a jednoczesnie nawilzyc te sucha luszczaca sie skore?
Znalazlam sposob na mojego.Usypia w nosidelku. I moge go odlozyc na lozko i spi dalej. Ide odsniezac.Przez kilka godzin spdlo 30 cm
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-12-07 o 15:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

. Chodzi tylko o to że mój Jaś strasznie dużo je... Wisiał mi dość często na cycach i wysysał mleko tak szybko że w pewnym momencie dochodziło do tego że on ssał i płakał bo mu nic nie leciało, więc raz dziennie musiałam go nakarmić mm

teraz jem wszystko (ostatnio nawet jadlam normalne frytki, nie jak dotychczas z piekarnika) i Jasiowi nic nie bylo. Dzis zjadlam kilka kawalkow czekolady z orzechami. Po czekoladzie nic mu ostatnio nie bylo, dzis bede obserwowac jak reaguje na orzechy. Lekarz powiedzial mi ze nie mozna jesc tylko ostryg a tak to wszystko smialo mozna jesc :p

za jednym razem

Poświęcam jej bardzo dużo czasu, ale i tak co wieczór krzyczy, że jeszcze dziubki i kochanie, nie chce mnie wypuścić z pokoju...