Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 12:58   #4801
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Aksbarg jak dla mnie lekarze zawalili sprawe z tym czekaniem

Nasturcja popieram Cie w 100%

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:59   #4802
Eluvtus
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a to pokarmie mamy kolek nie ma? no bez przesady
my jakoś karmimy mm i ani kolek nie ma ani bóli brzuszka ani problemów z kupką ani bączkami
Może inaczej.
Mm złe nie jest, ale gorsze na pewno.
I tak, my kolek nie mamy a jem wszystko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-07, 13:03   #4803
domii29
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was więc teraz na spokojnie mogę się przywitać
więc dzień dobry
Podczytywałam Was z telefonu ale jak zobaczyłam że piszecie o karmieniu to aż przeszłam się na komputer i postanowiłam opisać Wam moją sytuację.
Karmiłam Jasia piersią i oczywiście karmię nadal. Nie wyobrażam sobie że miałabym nagle przestać bo dla mnie to coś wspaniałego tak się z nim "poprzytulać" . Chodzi tylko o to że mój Jaś strasznie dużo je... Wisiał mi dość często na cycach i wysysał mleko tak szybko że w pewnym momencie dochodziło do tego że on ssał i płakał bo mu nic nie leciało, więc raz dziennie musiałam go nakarmić mm . Szwagierka powiedziała mi że ona ze swoim dzieckiem miała tak samo i robiła tak że w dzień karmiła piersią a w nocy dokarmiała mm, zaczęłam robić tak że w dzień karmię piersią, 1 raz dokarmiam mm i w nocy 2 karmienia piersią i 2 mm. Dziś w nocy np zrobiłam Jasiowi 120ml zjadł i płakał dalej więc zrobiłam jeszcze 60ml (bo mi się za dużo wlało) zjadł wszystko i dopiero poszedł spać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:03   #4804
Lilith890502
Zakorzenienie

A ja jem zgodnie z dietta dla kp a kolki i tak byly

Domi z Jasia prawdziwa glodomorra

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-12-07 o 13:05
Stary 2013-12-07, 13:05   #4805
Eluvtus
Zakorzenienie

Nasturcja, nikt nie mówi, że matka karmiąca mm jest zła czy gorsza ostatecznie wybór należy do kobiety, a jeśli kobieta CHCE i MOŻE to małe przeszkody nic nie zrobią.

Ty ewidentnie nie masz jak, skoro dziecko nie umie ssać piersi, ale kobiety, które mają mleko i jedyną przeszkodą jest to, że krótko ssie co chwilę albo że boli, to już żaden powód.
Miałam też chwile zwątpienia i bardzo mało mleka i naprawdę zmasakrowane piersi, do teraz ssie dwie minuty, wypuszcza i płacze. Ale karmię. Karmiłam co godzinę, co 15 minut na początku. I dałam radę

Stary 2013-12-07, 13:11   #4806
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nasturcja mój też nie ssal. Przez 11 długich tygodni mimo ze o tym marzyłam. A od 4 dni ssie i oboje jesteśmy szczęśliwi.

Ja nie twierdze, że mama z butelka mm to zła mama.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Bo kolki nie zależą od diety mamy. Wzdecia odrobinę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:19   #4807
ola_k11
Zadomowienie

aksbarg wspolczuje! dobrze ze stan malej juz ok. trzyma
m kciuki zeby bylo dobrze
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:23   #4808
malinka123108
Wtajemniczenie

aksbarg masakra wspolczuje ci straszni az mnie ciarkin przeszly...ja bym nie popuscila tego lekarzom to ich ewidentnie wina niech poniosa konskwencje,walczcie o to.... zycze wAM duuzo sil i ogolnie podziwiamm za sile,wyobrazam sobi co przeszlas,ale mysle ze z mala bedzie ok jak ona tam teraz sobie radzi?karmisz ja normalnie jak teraz sobie radzicie?

ja tez mialam duuzo partych i mala wyszla slaba ... ale dostala 9 punktow. mysle ze tez trafilam na mloda polozna ktora nie do konca umiala mna pokierowac potrzebowalam twardej reki,nie czulam si przy niej pewnie,mala miala wysokie crp i odrazu antybiotyk dostala..teraz karmie piersia i nawet nie probuje na butle uczyc poki pelno pokarmu mam i ona ssie..chociaz wczoraj mialam ciezkie popoludnie bo zjadlam kromk chleba i sie meczyla 6 h mala....plakala kupkala i tak wkolko i ciagle do cyca tak samo..nie wiem czy mialam rzadki pokarm czy co,ale do poludnia malo zjadlam...dzis juz jem ladnie i ona widze lepiej,teraz spi mam nadzieje ze to tylko chwilowy kryzys bo zalezy mi na tym karmieniu..mlodsza tak ladnie nie ciagnela,a i pampersow idzie masa bo ciagle kupka ....

nasturcja popieram ja tez sie z mlodsza nie meczylam...zaczelam po 3 tyg karmic mm i bylo git.a teraz lena jest okazem zdrowia
Stary 2013-12-07, 13:26   #4809
domii29
Zakorzenienie

Lilith tez dlugo trzymalam sie diety matki karmiacej i Jas mial okropne problemy z brzuszkiem teraz jem wszystko (ostatnio nawet jadlam normalne frytki, nie jak dotychczas z piekarnika) i Jasiowi nic nie bylo. Dzis zjadlam kilka kawalkow czekolady z orzechami. Po czekoladzie nic mu ostatnio nie bylo, dzis bede obserwowac jak reaguje na orzechy. Lekarz powiedzial mi ze nie mozna jesc tylko ostryg a tak to wszystko smialo mozna jesc :p

Stary 2013-12-07, 13:27   #4810
malinka123108
Wtajemniczenie

dziewczyny karmiac piersia nie mozna jesc bananow ani sera zoltego>???dlaczego...dis wlasnie zjadlam banana i sera zoltego w bulce,bedzie cyrk?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

domii to mnie pocieszylas mimo wszystko wczoraj mala miala jazde nie wiem chyba po tym chlebie nie tkne juz sie go
Stary 2013-12-07, 13:31   #4811
ola_k11
Zadomowienie

a ja tam uwiielbiam jak maly sobie ciumka piers bo widze jaki jest wtedy bezpieczny tzn. jaki sie czuje. oczywis ie jak na poczatku zasypia to go wybudzam (podnosze do odbicia) a potem karmie dalej az sie najje, mniej wiecej te 20-25 mi. a potlem pozwalam mu ciumkac ile chce. ciesze sie tym i daje mu swoj czas.

mysle jednak ze teraz.jestem bardziej dojrzala niz przy pierwszym synku bo pamietam ze wtedy mnieto denerwowalo. zloscilam sie ze.nie mam dla.siebie czasu.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

malinka ja.jem i banany i ser
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:31   #4812
domii29
Zakorzenienie

W ogole zauwazylam ze moj Jas ma problemy z brzuszkiem wtedy jak nie jem nic takiego co mogloby mu zaszkodzic np przez caly dzien jem bulke z maslem i jakas szynka albo dzemem, na obiad ziemniaki z mieskiem i na kolacje znow jakies kanapki to wtedy jest problem z brzuszkiem a jak jem cos tlustego i nie wskazanego niby przy kp to Jasiowi nic nie jest

Stary 2013-12-07, 13:33   #4813
ryba91
Zakorzenienie

aja myslalam ze kolki to jak sie powietrza nalyka ...

weszlam na edziecko, sprawdzic co tam ciekawego piszą i piszą ze 2miesieczne dziecko śpi 15h na dobe
mój na pewno nie ... a chciałabym.
Jakbym policzyła to w nocy śpi ok8h nawet z pobudką. a w dzień MOŻE 1,5-2h i to tez nie zawsze. Dzisiaj ma dzień marudy i śpi tylko na rękach wiec za duzo nie pośpi
Stary 2013-12-07, 13:40   #4814
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiac piersia nie mozna jesc bananow ani sera zoltego>???dlaczego...dis wlasnie zjadlam banana i sera zoltego w bulce,bedzie cyrk?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

domii to mnie pocieszylas mimo wszystko wczoraj mala miala jazde nie wiem chyba po tym chlebie nie tkne juz sie go
Moja położna wymieniła banany jako te które można ale w małych ilościach bo nie dojrzewają naturalnie i są pryskane. Zakaz na cytusy natomiast.
Ser żółty ja jem i nie mamy problemów. Co książka to inne zalecenia. Tż po powrocie spisywał rzeczy które można i kupił.

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:40   #4815
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ola k ja też podchodzę do tego dojrzalej.
I nikt mi nie powie, że się nie da. Jestem przykładem-da się.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 13:50   #4816
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Bananow pozeram niezliczone ilosci, ostatnio zjadlam nawet granata i nic Jaskowi nie bylo . Juz kilka razy jadlam pizze z serem i sosem pomidorowym, tosty z serem, kanapki z serem wiec nie masz sie o co martwic . Nawet ketchup juz jem normalnie . Boje sie tylko sprobowac zjesc sos czosnkowy

Stary 2013-12-07, 13:58   #4817
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nasturcja mój też nie ssal. Przez 11 długich tygodni mimo ze o tym marzyłam. A od 4 dni ssie i oboje jesteśmy szczęśliwi.

Ja nie twierdze, że mama z butelka mm to zła mama.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Bo kolki nie zależą od diety mamy. Wzdecia odrobinę.

My próbujemy co kilka dni. Mojej położnej koleżanka jest doradcą laktacyjnym i wpada raz w tygodniu. Póki co- płacz, mały się zanosi, jakby go przypalali. Prawdopodobnie winą jest szpital, to, że tam na siłę go przystawiali. Do tego stopnia, ze raz się tak dusił, iż wymagał reanimacji [okropnie to wyglądało, dmuchały mu w usta i nos, druga palcami naciskała klatkę piersiową]. Prawdopodobnie on kojarzy to z bólem i jak na razie się nie da.

Uważam, że pewne rzeczy to wynik mody. Jest moda, aby dać pierś. Ok, ale jak któraś piersi dać nie może, bo boli, dziecko nie chce itp? Ta doradczyni, która do mnie przychodzi wykłada na kursach dla doradców laktacyjnych. Powiedziała mi wprost, ze z medycznego punktu widzenia, pokarm mamy w butelce, od pokarmu mamy w piersi różni się tylko formą. Jeśli ma się dobry laktator i samodyscyplinę- nie będzie żadnej różnicy, ani tym bardziej szkody dla dziecka. Przy czym: faktycznie trzeba porządnie odciągać, bo pokarm ma trzy fazy. Ten główny leci jako drugi i jest go niewiele, więc trzeba i jego odciągnąć.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:02   #4818
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczko gdy maly był w szpitalu to jedno dziennie mleko wylewalam a wstawalam w nocy na dojenie żeby to najbardziej tresciwe mu zawozic.
Wstawaj, zdecydowanie.

De mój też nie był dobrym ssakiem.ma już prawie 12 tygodni i dopiero nauczył sie ciagnac cyca.

Mya mój wałek jeszcze soe nue rozszedł całkiem. To może trwać kilka miesiecy ale za 2 tygodnie już prawie nie będzie bolalo.

Dziękuję za odpowiedź, bo powiem szczerze, że ten wałek nabrzmiewający i bóle mnie troszke denerwowały, bo nikt mi nie powiedział jak to będzie wygladać,a w necie to nic nie ma napisane...
Cytat:
Mya a co to znaczy ze nie chce pic?
Jakie masz butle?

butle mam z TT i mm ssie super, a z piersi pomemła i zasypia... Ale dzisiaj zjadła z piersi 130 ml za jednym razem może po prostu wczoraj nie smakowało jej coś
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było... To co napiszę poniżej to był dla mnie i dla Tż-ta największy koszmar naszego życia.
Poród zaczął się 17.11- od 19.00 miałam skurcze co pół godziny, rano były już co 5 minut, przed 8.00 byliśmy już na porodówce, rozwarcie na 2 cm. Przez cały poród miałam bóle krzyżowe, męczyłam się na skurczach- wtedy kręciłam biodrami i łykałam gaz, nawet pomagał. Nie zdecydowałam się jednak na zzo mimo ,że pod koniec byłam tak wymęczona, że nie do końca kojarzyłam co sie dzieje. ostatni posiłek zjadłam poprzedniego dnia poznym popołudniem i byłam cały czas głodna i osłabiona przez to. Dostałam kroplówke nawadniajaca.W miedzy czasie odeszły mi wody. O 16. 20 miałam już pełne rozwarcie, wody płodowe były cały czas czyste. Tętno małej było cały czas ok. Przez 2 godziny męczyłam sie aby ją wyprzeć , to był koszmar, bóle parte były straszne, mała nie chciała sieęwstawić, była na pozycje "na godzinę pierwszą", więc nie wiele brakowało. Pod koniec była juz panika, zleciało sie 3 lub 4 lekarzy, do tego połozne i inni ludzie, nawet nie wiem ilu ich tam było. Co chwile ktoś wkładał mi do środka ręce i próbował ja przekręcić ale bezskutecznie W międzyczasie dostałam zastrzyk ze znieczuleniem w srom, który nic mi nie pomógł, tylko właściwie znieczulił srom. Jeczałam i trzęsłam się przez cały czas. W końcu ktoś powiedział,że juz pora aby zakończyc poród cięciem. Ale co się okazało? Że dwie sale do cięć cesarskich właśnie są dezynfekowane po poprzednich cięciach i musimy czekać aż wyschną!!!! Możecie sobie wyobrazić co czułam... Czekaliśmy ok. 15-20 minut. Gdy juz się okazało,że sale są gotowe, spytali mnie czy dam radę dojść tam sama na nogach, ja powiedziałam, że tak ale jednak wrzucili mnie na wózek inwalidzki i przewiezli te 10 metrów z predkością światła. Na stole operacyjnym miałam jeszcze skurcze,m myślałam,że spadnę z niego i się zabiję ( był wysoki i wąski). Cesarke zrobili o 18.37. Czułam jak mnie tną, rozdzielają rękoma mięśnie i wyciągaja małą. Jęczałam wtedy, z perspektywy czasu sama nie wiem czy z bólu czy ze zmęczenia. Gdy wyciagneli mała była cisza, nikt nic nie mówił, wszysycy zaczęli biegać i słyszałam tylko odgłos odsysania. Zasłonięta byłam płachtą i nic nie widziałam. Spytałam lekarza, który mnie ciął co z dzieckiem a on odpowiedział,że wody płodowe były gęste i zielone i ze dziecko opiło się nimi i że szycie w porządku i łożysko całe. Przewiezli mnie na salę pooperacyjną na oddział położniczy, leżałam tam i nie wiedziałam co się dzieje, nikt do mnie nie przyszedł powiedziec co się dzieje, Tż-ta tez nie było a ja leżałam i umierałam ze strachu, nawet nie miałam siły płakać. Byłam przerażona. po jakims czasie przyszedł Tż i po jego minie myślałam,że zaraz mi powie,że nasze dziecko nie żyje. powiedział,ze mała jest w bardzo ciężkim stanie, dostała 1 pkt Apgar i że zaraz chcą ją przewiezc karetką do innego szpitala na ochładzanie głowy metodą cool cap. Była mocno niedotleniona i ta metoda miała zapobiec zmianom w mózgu /zlikwidowac obrzęki. Polcia na szczęście nie zakwalifikowała sie do tego cool capa, była na intensywnej terapii w inkubatorze, nie oddychała sama, zaintubowana, podłączona pod milion rurek. W śpiączce farmakologicznej aby nie obciążać mózgu. Ja po cesarce wyszłam ze szpitala w środę o 14 i pojechaliśmy do drugiego szpitala abym zobaczyła małą. Rozryczałam się na jej widok, była jeszcze mocno zmeczona porodem, spuchnięta główka, oczka zamknięte( śpiączka).

c.d.n.
że się wyrażę niecenzuralnie: oja☠☠☠☠☠☠☠ę co za niepoważne podejście lekarzy!!!!! akurat ja nie wiem w którym momencie mogło dojść do niedotlenienia, nie mam o tym bladego pojęcia, ale to na pewno wina lekarzy, bo dziecko samo z siebie niedotlenione się nie rodzi...
Cytat:
Lilith to nie chodzi o to co jest dobre a co złe.
każda matka ma swój wybór i ja tego nie potepiam choć nie rozumiem. Nie ma dla mnie ani jednego argumentu, który skłoniłby mnie do mm. Wolę nie spać niż dać sztuczne. Ale to ja.
Po cieciu z Witkiem walczyłam 3 doby o pokarm bo org nie był przygotowany na karmienie tak wcześnie. Płakałam nie mogąc się podnieść na łóżku czy myjąc sprzęt bo nie byłam w stanie ustać na nogach. Dało się.

Mya podpowiem Ci coś odnośnie wagi bo odszukałam Twój post.
Masz idealnie proste podłogi? Szafy? Waga poloznej ma proste nóżki?

Waga musi być idealnie wypoziomowana. Inaczej będzie kłamać. Tak było z moja bliska kumpela ktora ma parke wczesniakow bliźniaków. Ciagle pokazywalo ze maluchy slabo przybieraja albo traca. Dopiero po kilku tygodniach okazało się ze noga wagi jest krzywa.
Najlepiej zawsze ważyć na tej samej wadze i mierzyć tą samą miarą.

My co tydzień, co piątek chodzimy do naszej przychodni i nawet jak w międzyczasie wypada ważenie gdzie indziej to się tym nie sugeruje.

Może to faktycznie to, że waga jest inna, ale mnie to tak zestresowało, że chyba spanikowalam....
Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Nasturcja, nikt nie mówi, że matka karmiąca mm jest zła czy gorsza ostatecznie wybór należy do kobiety, a jeśli kobieta CHCE i MOŻE to małe przeszkody nic nie zrobią.

Ty ewidentnie nie masz jak, skoro dziecko nie umie ssać piersi, ale kobiety, które mają mleko i jedyną przeszkodą jest to, że krótko ssie co chwilę albo że boli, to już żaden powód.
Miałam też chwile zwątpienia i bardzo mało mleka i naprawdę zmasakrowane piersi, do teraz ssie dwie minuty, wypuszcza i płacze. Ale karmię. Karmiłam co godzinę, co 15 minut na początku. I dałam radę

No wybacz ale skoro przystawiam dziecko do piersi i ssie kilka sekund po czym zasypia, a jak dobudza się to znów powtórka z rozrywki to nie będę jej zagładzać tylko dlatego , że kp jest takie super. A uwierz mi karmiłam godzinami, wykręcałam sutki aby włożyć do buzi, potem kapturki na których jest lepiej.

Na to karmienie przystawię ją do cyca i zobaczymy co będzie się działo
Cytat:

ja jem banany i ser żółty, polędwicę sopocką, pomidora, ogórka jadłam zielonego, serki białe. Jedynie położna mi powiedziała, że jak rano jemy ser to po poludniu lub na kolację mamy jeść np. szynkę, bo jak za dużo przetworów mlecznych jemy to może dopprowadzic do uczulenia.

jak to jest z witaminami? jak daje mm to której witaminy nie podawać? Bo się pogubiłam już

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:04   #4819
Taszanta
Zakorzenienie

Dziewczyny podziwiam was, że w tym natłoku obowiązków chce wam się tak zastanawiać co by zjeść, a czego nie można

Tutaj na szczęście lekarz nie zalecał mi żadnej dziwnej diety, no i po powrocie do domu mogłam skupić się na dziecku, a nie na rozmyślaniu co by tu zjeść i co mogę, a czego niby nie można i marzyć o zjedzeniu tego czego według jakiejś nawiedzonej osoby nie wolno

I powiem że jedzenie jest teraz jedną z moich głównych przyjemności, kiedy siedzi się cały dzień z dzieckiem. To znaczy staram się nie jeść jak prosie, ale dogadzam sobie wymyślnymi kanapeczkami/ sałatkami itp.

Jak bym miała sobie połowy rzeczy odmawiać to na pewno miałabym non stop doła/baby blues/depresje razem wzięte.

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:18   #4820
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aja myslalam ze kolki to jak sie powietrza nalyka ...

weszlam na edziecko, sprawdzic co tam ciekawego piszą i piszą ze 2miesieczne dziecko śpi 15h na dobe
mój na pewno nie ... a chciałabym.
Jakbym policzyła to w nocy śpi ok8h nawet z pobudką. a w dzień MOŻE 1,5-2h i to tez nie zawsze. Dzisiaj ma dzień marudy i śpi tylko na rękach wiec za duzo nie pośpi
Wiesz co, moj tez tak spal. Teraz widze, ze po 2-2,5 godzinach aktywnosci musze go uspic i nie czekac az sam padnie, bo inaczej bedzie przemeczony a nie zasnie. Jak tego pilnuje to spi i 18 godzin

My karmimy sie piersia ale nie wiem jak dlugo dam rade. Snieg musze odgarniac, mam spora chalupe, koty na lekach, 3 latka-i meza ciagle w rozjazdach, zadnej rodziny. Teraz karmienie zajmuje mi 80% dnia. Budzenie,rozbieranie, odciaganie. Chodze juz nieprzytomna. W dzien nie ma mowy o drzemce.3 latek tez domaga sie mamy.W nocy przystawiam malego, je po 40 min z kazdej piersi, zje ok 65 ml, reszte odciagam, podaje z butli- zanim zasnie jest juz 5 30 o 6 wstaje starszak i musze wyprawic go do przedszkola. Jak sie cyca w nocy dziecku daje i samej mozna w tym czasie spac, to inna bajka.

Ktore z dzieci ma lojotokowe zapalenie skory?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:19   #4821
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Czytam historię Aksbarg i jestem zszokowana.... jak tak można?!! Też jestem zdania, że niedotlenienie nastąpiło w tym czasie, gdy czekali na salę- u mnie tętno zaczęło z Olą słabnąć i po 10 minutach miałam już cc...

Chciałam do Was napisać już od kilku dni, ale nie miałam chwili spokoju.
Michaś byłby ciągle na mnie, nie chce w dzień spać w łóżeczku, chce być na rękach, tak spać- ja po kilku dniach noszenia go nie mam siły i zaczęła mnie boleć blizna po cc.
Dzisiaj w nocy pierwszy raz nie spałam- do tej pory usypiał ok.21 w naszym łóżku, ja szłam się kąpać, do Oli i spaliśmy karmiąc w nocy niemal przez sen.
Dzisiaj szalał do północy- nie chciał po prostu usnąć, patrzył oczami jak 5złotych. Potem sen do 3 i znów do 6 wielkie oczy.
Ola jest nieznośna... przychodzi w nocy, krzyczy, wyprawia istne histerie... Zaczęła sikać w piżamę Poświęcam jej bardzo dużo czasu, ale i tak co wieczór krzyczy, że jeszcze dziubki i kochanie, nie chce mnie wypuścić z pokoju...
Więc nie mam czasu nawet usiąść i zjeść kolacji bo najpierw usypiam małego, potem Olę, a potem padam.

Karmimy piersią i płaczę z bólu, dziś kupuję osłonki...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:33   #4822
malinka123108
Wtajemniczenie

tak czytam i sobie mysle jak dobrz ze wy jestscie...przerozn historie przerozne sprawy i porady jak dobrze ze jestescie!!!!!

powiem wam ze z tego co widze przy drugim dziecku ni jest gorzej tylko wlasnie lzej!!! czlowiek chyba jest bardziej cierpliwy...na noworodkach nawet pani zazartowala pielegniarka ze my mamy to przy pierwszym porodzie przychodzimy po rozum a przy drugim juz wiemy co i jak nie obrazajac tych co urodzily pirwsze dziecko ale w moim przypadku zgadza sie....teraz poswiecam karmieniu cycem wiecej czasu nie poddaje sie wiem ze ja si chce to mozna..... i nie potepiach tych co maja rzadki pokarmi czy tak jak DE 28 natlok wszystkiego sama bym chyba zaczela mm karmic....

ja tez mam w domu 2,5 latke i tez musz jakos ogarnac wszystko a maz do pozna pracuje,czasem krzykne na lene czasem az mi jej szkoda ale niestty juz musi wiedziec ze nie jest sama ,takie zycie
Stary 2013-12-07, 14:37   #4823
ryba91
Zakorzenienie

mamy tylko te 3 tytuly?
bo sonde musze zalozyc ;p
Stary 2013-12-07, 14:39   #4824
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nasturcja to tez nie to że pokarm z butelki jest inny (choć spora część witamin osadza się na butli).przecież mój mały też tak był karmiony i miałam chwile zalamania i chciałam tak go tylko karmić.

Dziecko intensywniej opróźnia piersi, a więc i bardziej pobudza je do produkcji niż laktator.

Ta doradca u której ja byłam jest 1 z 2 na Bydgoszcz. I tez nic mi sensownego nie zaproponowała bo on ją zwyczajnie olał. Mały musiał do tego dojrzeć po prostu.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 14:40   #4825
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja banany jem w duzych ilosciach i nic malej nie jest

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, bo powiem szczerze, że ten wałek nabrzmiewający i bóle mnie troszke denerwowały, bo nikt mi nie powiedział jak to będzie wygladać,a w necie to nic nie ma napisane...

butle mam z TT i mm ssie super, a z piersi pomemła i zasypia... Ale dzisiaj zjadła z piersi 130 ml za jednym razem może po prostu wczoraj nie smakowało jej coś

że się wyrażę niecenzuralnie: oja☠☠☠☠☠☠☠ę co za niepoważne podejście lekarzy!!!!! akurat ja nie wiem w którym momencie mogło dojść do niedotlenienia, nie mam o tym bladego pojęcia, ale to na pewno wina lekarzy, bo dziecko samo z siebie niedotlenione się nie rodzi...

Może to faktycznie to, że waga jest inna, ale mnie to tak zestresowało, że chyba spanikowalam....

No wybacz ale skoro przystawiam dziecko do piersi i ssie kilka sekund po czym zasypia, a jak dobudza się to znów powtórka z rozrywki to nie będę jej zagładzać tylko dlatego , że kp jest takie super. A uwierz mi karmiłam godzinami, wykręcałam sutki aby włożyć do buzi, potem kapturki na których jest lepiej.

Na to karmienie przystawię ją do cyca i zobaczymy co będzie się działo

ja jem banany i ser żółty, polędwicę sopocką, pomidora, ogórka jadłam zielonego, serki białe. Jedynie położna mi powiedziała, że jak rano jemy ser to po poludniu lub na kolację mamy jeść np. szynkę, bo jak za dużo przetworów mlecznych jemy to może dopprowadzic do uczulenia.

jak to jest z witaminami? jak daje mm to której witaminy nie podawać? Bo się pogubiłam już
Mi polozna mowila ze jak przy mm dziecko zjada powyzej 340 ml to podawac witamine D3 jak mniej K+D

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:42   #4826
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Malinka nie ma czegoś takiego jak rzadki pokarm.

O z ciekawostek dowiedziałam się na tym spotkaniu od laktacji, że kobieta ma 12-16 kanalików wypływowych, stąd często poleca się kapturki przy nawale. Ja kupiłam bez sensu bo zaczęłam karmic na leżąco i jest o niebo lepiej.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-07, 14:53   #4827
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Nasturcja to tez nie to że pokarm z butelki jest inny (choć spora część witamin osadza się na butli).przecież mój mały też tak był karmiony i miałam chwile zalamania i chciałam tak go tylko karmić.

Dziecko intensywniej opróźnia piersi, a więc i bardziej pobudza je do produkcji niż laktator.

Ta doradca u której ja byłam jest 1 z 2 na Bydgoszcz. I tez nic mi sensownego nie zaproponowała bo on ją zwyczajnie olał. Mały musiał do tego dojrzeć po prostu.

Mam nadzieję, że mój też dojrzeje. Jasne, że wolałabym karmić piersią, niż bawić się w laktaktor. A mam w sumie dwa, używam naprzemiennie...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 15:04   #4828
Lilith890502
Zakorzenienie

Sa postepy, maly possal cyca potem pociumkal a potem po prostu chcial sie poprzytulac i dopiero zasnal moze jakos powoli do przodu bedzie

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-12-07 o 15:07
Stary 2013-12-07, 15:10   #4829
anulka2205
Wtajemniczenie

De my mamy coś z łojotokiem, ale czy to jest zapelenie to nie wiem, tak lekarz się nie wyraził

Weronisiek

Domi bo Jaśko to widac takie konkretne jedzonko (dużo i tłusto) lubi, a nie jakieś warzywka i parowańce

Aksbarg współczuję serdecznie takich przejść, dobrze że tak się skończyło

Mya jeśli karmienie jest mieszane to nie dopajać- to słowa mojej lekarki- ufam babce, już drugą lalę mi prowadzi, ale my się tak pół na pół karminy mm i piersią i nie podajesz wit k

Beatka gdzie Wy tego mikołaja wyhaczyliście z tv? mój czekoladę przydźwigał

Sorento moja nie była taka jak Twoje

Ktosiula kciuki już bolą

lubiieolowki powodzenia

Cora zdrówka dla Lili mój przedszkolak też na antybiotyku

Lilitht trzynajcie się tam w tym szpitalu

Kociak wielkie brawa

Dzidzia jak Wituś? schodzi ta wybroczyna?

Trele ta maść dokładnie tak się nazywa- masc cholesterolowa

Aaby wysypkę mamy na brzuchu, szyjce, twarzy i główce, a asymetrię widać jak położysz golaska i dziecko wykrzywia się w któraś stronę, główkę odwraca bardziej w jedną stronę, u nas początki, liczę ze skorygujemy same

Nemosek to jak Sorento nie wykrakała i sam sobie panny nie dobierze a Kyte z Natalką nie będą reflektować, to biorę w ciemno

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 15:36   #4830
De28
Wtajemniczenie

anulka- a uzywacie czegos by zmyc te tlusta wydzieline a jednoczesnie nawilzyc te sucha luszczaca sie skore?

Znalazlam sposob na mojego.Usypia w nosidelku. I moge go odlozyc na lozko i spi dalej. Ide odsniezac.Przez kilka godzin spdlo 30 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop6.jpg (105,9 KB, 32 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-12-07 o 15:38
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości