|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
ja bym nie dała rady dobrze, że mamy ogrzewanie na węgiel... dziś mąż 2 h odśnieżał sobie wjazd, żeby wjechac do garażu, a teraz to samo - znów zaspy ![]() Ale ja palca nie przyłożę do odśnieżania, jemu ciężko było,a co dopiero mnie, rok temu to tak mnie brzuch bolał od dźwigania tej szypy, że wstać z łóżka nie mogłam ![]() dziś jestem nie do życia, ból zatok, oczu, głowy, zastanawiam się, czy wziąć Apap ![]() jakoś ogarnęłam tylko odkurzanie, mycie podłóg, a teraz gołąbki się próżą ... |
|
|
|
|
#4022 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
No i cieszę się, że TŻ już dotarł i wszystko ok! |
|
|
|
|
#4023 |
|
Rozeznanie
|
Light Limara
za ruchy, w końcu się doczekałaś a sąsiadka tragedia, a najgorsze jest to, że innym sąsiadom wygaduje głupoty na Wasz temat jakaś niedopieszczona, stara prukwa ![]() ab_cd najważniejsze, że synek jest zdrowy imię wybrane? kasian86 może zadzwońcie do energetyki i zapytajcie kiedy włączą prąd. madziuuula ciasto, sernik mam taką ochotę na słodkie a nie mam nic ciekawego w domu
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Justyna cieszę się, że szczęśliwie dojechaliście ![]() LightLimara historie jak w trudnych sprawach ja bym nie wytrzymała i wybuchła, ludzie to potrafią być zdrowo pierdzielnięci, współczuję takiego sąsiedztwa. w ogóle to odkąd tam nasprowadzało się starych kwok z miasta to nie ma tam życia, jedni drugich podpierdzielają na straż miejską, policję :/ plotki to słyszę takie, że się włosy na głowie jeżą, a był tam taki spokój kiedy ich nie było... gratuluję ruchów Kochana ![]() Kasian to nieciekawie tam u Was wysyłam moc gorących uścisków ![]() ab_cd fajnie, że z dzidziusiem wszystko jednak w porządku gratuluję synka Wzięło mnie ostatnio na jedzenie czekolady a wszelkie rodzaje kwaskowych lodów pochłaniam z prędkością światła w sumie mogłabym funkcjonować jedząc tylko takie lody Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-07 o 12:32 |
|
|
|
#4025 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to weekend pelen slodkosci ![]() Z mezem nie ma kiedy sie przytulac bo od dwoch godzin jest w miescie, wczesniej godzine odsniezal takze bedzie trzeba nadrobic popoludniu ![]() Kiedy podlacza prad nie wiadomo podobno po 9 rano dopiero jechali szukac przyczyny awarii czyli po 11 godzinach od odlaczenia ![]() Cytat:
Cytat:
Stopy lalki to zdecydowanie pierwsza rzecz, ktora interesuje dzieci, u nas bylo tak samo na poczatku a teraz lala jest wozona wozkiem, karmiona butelka, sadzana na nocniku, raz nawet pieluche musiala mirc ubrana Fajnie z zona kuzyna, zawsze dobrze miec w rodzinie rowiesnika chociaz moja kuzynka ma syna 2 miesiace starszego od Hani i jak sie spotykaja to niekoniecxnie chca sie bawic, Hania na razie woli starsze dzieci Do normy szybko nie wroci, bo juz prawie 15 godzin nie ma pradu a jak wlacza to i tak jeszcze troche zanim poleci ciepla woda, no porazka jakas Cytat:
No chyba sobie zartujesz ze Ty bys miala odsniezac, jeszcze tego by brakowalo... Cytat:
dobrze chociaz ze w miescie jest prad i maz kupil Hani mleko bez problemu a nawet dwa bo byla jakas promocja w rossmanie akurat ![]() My tu mieszkamy na takim zadupiu troche i nikt sie nie przejmuje pewnie.. jak juz pisalam wyzej dopiero po 11 godzinshc od awarii zaczeli szukac jej przyczyny, bo w nocy im sie nie chciało dziwne jest to, ze kawalek od nas mieszka burmistrz i ze jeszcze nie zadzwonil i nie zrobil porzadku gdzie trzeba ale jaj to on nie ma od dawno wiadomo ![]() Ale w ogóle mowie Wam jaki czlowiek jest uzalezniony od tego prądu mowie: ide poprasowac to sie rozgrzeje troche albo przeciez mamy termowentylator to nagrzejemy Hani albo kurcse zimny ten sok musze go podgrzac w mikrofali nie mowie juz o tym ze zamrazalka sie wlasnie rozmraza a w niej tona bigosu, pelno miesa, pomrozone zupki dla Hani itp itd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
mam chwilkę przerwy w sprzątaniu, wzięłam się za generalne porządki w końcu.. i padam na twarz dosłownie, muszę odsapnąćdziś o dziwo Iga padła o 11 spać , od paru dni mi chodziła spać po 14 i zasypiała po 21, więc poźno..jak na nią no nic obudziła się , to sobie z wami popisałam |
|
|
|
#4027 |
|
BAN stały
|
U nas już Mila definitywnie od tygodnia przeszła z dwóch drzemek w ciągu dnia na jedną
Teraz śpi od 12:30 do 15:00. I potem o 20 pada, i śpi do 8 rano |
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Ja tylko na chwilę, bo mamy pracowity weekend Jedziemy zaraz do Teściów, bo tam Mikołaj zostawił dla Misi prezenty, a jutro przyjeżdżają na obiad moi Rodzice i muszę jeszcze jakieś ciasto zarobić Chyba zrobię babkę cytrynową - szybka i dobra.Najlepsze jest to że Mama ma mi przywieźć swoje uszka i będziemy robić na obiad barszcz z uszkami, który wielbię ponad każdą inną potrawę ![]() Już się nie mogę doczekać ![]() Wpadnę może jeszcze wieczorkiem. Miłej soboty!
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuje Was od rana,ale nie jestem w stanie odpisać bo dziś mam napięty dzień.
Wrócił TŻ,dojechał dość szybko,droga była nawet ok tylko strasznie wiało.Nie widzieliśmy sie 2 tyg. Dostałam na mikołaja od TŻ bąbonierki merci i jakieś inne nie znam bo nie polskie. Do tego po siatce,pomarańczy i mandarynek hehe bo niby musze jeść dużo owoców ![]() Córa też dostała troche słodkości. W poniedziałek rano TŻ juz wyjeżdza i znowu zobaczymy sie za tydzień lub dwa... Więc bede czytać do poniedziałku ale pewnie na odpisywanie czasu już nie znajdę,wybaczcie ![]() Teraz mam chwilke bo TŻ wyszedł do fryzjera więc sie melduje.. Po południu jedziemy na kawę do moich rodziców,a jutro do nich na obiadek. Jutro siorka TŻ wyprawia urodziny swojemu 7 letniemu synowi,chrzesniak mojego meża no ale on tam nie jezdzi i nie wiem jak to rozgryzć aby dziecku nie było przykro. Mieszkaja razem z rodzicami TŻ a on ze wzgledu na rodziców swoich nie pojedzie tam.Nie jezdzi juz od około roku ;/ Żadne urodziny,świeta,czy nawet ot tak na kawę.Ja jezdzę sama zawsze jak już. No ale jutro nie dam rady,po pierwsze snieg i tam droga zasypana bardzo a po drugie chce z TŻetem spedzic troche czasu,mamy tylko 2 dni .. Odebrałam dzis swoje witaminki maturelle i znowu poszła cena do góry... miały być po 48 jak zamawiałam a jak odbierałam okazało sie ze 53 zł.
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ab_cd - gratuluję synka ![]() kasian - współczuję sytuacji z prądem.... pamiętam jak raz nie miałam prądu w mieszkaniu od 8 do 14, nic nie mogłam zrobić, byłam przemarznięta, bo ogrzewnie automatycznie przestało działać, mąż w pracy, a ja miałam przymusowy dzień wolnego, zawierucha na dworze, ale jakoś się przemogłam i wybrałam się do biedry żeby się ogrzać, godzinkę łaziłam po sklepie i oglądałam prawie każdą pierdółkę, potem wróciłam do domu, wlazłam pod kołdrę i do 14 nie wychodziłam spod niej
|
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Light Limara takie ''napiecie'' miesni jak opisalas to dla mnie pod twardnienia brzucha podchodza, tzn te skurcze braxtona-h. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- siara ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
ale najwazniejsze, ze wszystko ok, no i gratuluje synka chlopcy sa super![]() kasian wspolczuje, nam w zeszlym roku zima na 2 dni wylaczyli ogrzewanie i ciepla wode, jakby jeszcze pradu zabraklo to juz w ogole miodzio, bo nie ma gazu w bloku, mam nadzieje, ze szybko Was podlacza
|
||
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dzisaj fatalny dzien a glowa tak boli
a zgaga tak meczy ;( ze az mi nie dobrze ;( ugotuje slaski obiadek temu kto ma patent na zgage
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
rennie mnie jedynie ratowalo na dluzsza mete, a tak na chwile to lyk mleka, migdaly
|
|
|
|
#4034 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
U mnie juz wszystko jogurty maslanki tic taki pastylki mietowe migdaly pasta do zebow i herbata mietowa , nie jem ostro a gak mnie meczy
wilkołaczka albo wilkołaczke urodze tylko włosków bedzie mialo
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
ABCD gratuluje synka... chlopcy sa fajni.
Bylismy w outlecie kupilam bielizne w calzedoni rajtki za 10 zl zielone i stanik za 9... jestem zadowolona... ale butow nie znalazlam ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#4037 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Emilki, to przebieranek i okrywania kocykiem to nauczyła sie od mamy, dzieci lubią naśladować, ale od kogo nauczyła się tego gryzienia stóp Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
Witam śnieżnie
![]() Uff, w końcu w domu, a teraz czas na relaks, bo coś czuję, że mój dzieć podróży w takich warunkach nie lubi Martuszkao wykładam/uczę florystyki. A rodzice zostaną po raz pierwszy dziadkami, więc euforia pełna ![]() Nikki89 17-18 tc, więc może nawet jeszcze i miesiąc przyjdzie mi poczekać a tu człowiek taki niecierpliwyA z tym opierniczaniem tż-ów to chyba norma. Ja wczoraj tak odstawiłam z Mikołajem, że do tej pory mi głupio. T wraca zadowolony z pracy, widzę już że coś tam w pokoju dla mnie zostawił no ale co tam zaglądać będę jak to standardowe na każdą okazję moje zielone c thru i śliwka nałęczowska, więc oglądam film dalej. Ten się kręci i kręci w końcu nie wytrzymał i chodź zobacz co ci Mikołaj zostawił, łaskawie przyszłam, zajrzałam a tam oczywiście co? Standard i mi się wyrwało jak zwykle nawet ci się wysilić nie chce. No i przełożyłam te wszystkie śliwki do miski, a tam na spodzie mój pan mąż zbunkrował… czytnik ebooków. Tak go właśnie własna żona doceniła Light Limara gratulacje puknięcia!!!
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
I właśnie wróciłam, było pełno frajdy :P Kupiłam mu auto na pilota i tak strasznie uciekał bo mówił 'aa ratunku auto chce mnie przjechać' hehehe
![]() A teraz tak sypie że pewnie na rano będzie biaaaaaało.. ![]() Jeszcze jeden weekend beż Tż-ta
|
#4040 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś byłam na zakupach w SH i kupiłam chyba z ok ciuszków dla dzidzusia. Narazie wszystkie uniwersalne body z krótkim i długim rękawem, śpiochy, bluzeczki, rękawiczki żeby się dziecko nie drapało, buciki i 2 czapeczki za ok 35 szt zapłaciłam ok 150 zł a wszystko w idealnym stanie i niektóre z metkami. Później wysprzatałam pawlacz żeby mieć miejsce na te rzeczy, 2 szafki w łazience, szybkie zakupy spożywcze i teraz już się ruszyć nie mogę, tak mnie kręgosłup boli. Miłego wieczoru. |
||||||||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLA to.ci maz zronbil mikolaja... musisz go teraz docenic!
Dziewczyny nie mam dostepu do neta z kompa, wiec nie bardzo moge zaglosowac. Jesli bedziecie mialy chwilke to kliknijcie... bede wdzieczna! Milego wieczoru mamusie;* Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to dobry pomysł Maskara w taki mróz bez ogrzewania ![]() Wywieźliśmy młodego na noc do babci, żeby sie móc wyspać Poza tym ja musze trochę psychicznie odsapnąć bo dziś już mnie nosilo i krzyknęłam na niego, całe dnie do wieczora sami jesteśmy a wczoraj i w nocy i trochę siadam ![]() Mam nadzieję, że uda się go odebrać jutro bo znów sypie szaleństwo ![]() Ja bym wam wszytskim to ciacho pooddawała, bo mnie w ogóle teraz nie ciągnie
|
|
#4043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy prąd
włączyli przed 14 jakoś, ale potem było tyle do zrobienia, że nie miałam kiedy się odezwać no i rodzeństwo z rodzinami byli na obiedzie, więc się działo, bo jak dzieciaki wpadają to jest jeden wielki chaos ![]() Cytat:
W nocy dłużej nić Hania Cytat:
i zawsze zjem tyle tego, że nic innego już się nie mieści ale u nas wszyscy uwielbiają i zawsze lepimy około 200 pierogów Cytat:
no i inna sprawa, że w wielu sklepach też podobno nie było prądu..Cytat:
A ciasto zawsze możesz pomrozić Miłego wieczoru wszystkim mamusiom |
||||
|
|
|
#4044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale dziś tu mały ruch przynajmniej nie ma za wiele do nadrabiania :P w środę robiłam morfologie i badanie moczu. Nie mam już bakterii
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam spać
![]() Dobrej nocy!
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
W ramach walki z nudą wrzuciłam do exela listę mam z kalendarza i statystyk wątku...
I wyszło mi, że w tym wątku ani razu nie odezwały się: - Zubi89: Asia 24l. TP 12.06 - Monita01: 30l TP 1.05 - Kucyk_Truskawkowy: 27l. - Kashha: 27l. TP 1.05 - Dotk4: Dorota 24l. TP 23.06 - Bluesky89: Ewa 24l. TP 9.06. Niki, jak będziesz robić nowy wątek, to jeśli Monita i Kashha się nie odezwą do końca tego, to chyba trzeba będzie je uznać za zaginione... a w/w dziewczyn z czerwca to już nie wykazywać... No a tym, które się udzielają, ale nie ma ich w kalendarzu to przypominam, że żeby dostać się do niego, to wystarczy napisać PW do Niki No a w następnej części przynajmniej się kilka razy odezwać...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-07 o 20:20 |
||
|
|
|
#4048 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może tż obgryza paznokcie u stóp jak ja nie widzę A obiad ma teraz po drzemce czyli dopiero po 15. Kiedyś miała między tymi dwoma drzemkami czyli o 12. Ale teraz cały harmonogram dnia jej się zmienił ![]() Kasian uff, no to dobrze, że już wszystko działa ! ![]() Karola no to z tym prezentem miałaś prawdziwą niespodziankę
|
|
|
|
|
#4049 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż można powiedzieć, że jem ale oczami Praktycznie codziennie jadłam coś. A tak w ogóle udanego wieczorku, odpoczywaj Mi dzień dziś minął na lenistwie, nic mi się nie chciało robić, tylko obcięłam TŻ. Wyłączam zaraz lapka, będę Was podczytywać z tel. Idę pooglądać KSW ![]() Miłego wieczorku ogólnie życzę ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Zgadzam się w 100%
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula zrobiłaś mi smaka tym sernikiem :P zjadłabym taki pyszny sernik
![]() Niestety czasem Nam nerwy siadają i krzyknie się na dziecko , ja widze po sobie że dużo rzeczy mnie ostatnio irytuje, a szczególnie te nocne usypianie i mam czasem dość. Ilkas no tak trzeba spróbować jak stopa smakuje A jak miała dwie drzemki to się budziła w nocy??Karola rozumiem Cię bo w pierwszej ciąży też nie umiałam się tego doczekać , w tej trochę podchodzę do tego inaczej ![]() A widzisz jednak mąż Cię zaskoczył ![]() Vampirka jesteś cudowna Ja się za to zamierzam od x czasu zabrać i nie mogę jakoś. W dzień nie ma kiedy bo Oskar i inne obowiązki a wieczorem mi się szczerze już nie chce. Więc jestem Ci niezmiernie wdzięczna ![]() Ale tak samo myślałam aby te co udzielają się tylko na czerwcówkach to je w next wątku już nie pisać. kurcze coś mi się z wordem popieprzyło ;/ bo TŻ pozwala Oskarowi klikać i pisac :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

ogolnie to kataklizm
no wiec ciekawe kiedy nam wlacza ten prad w koncu.
ja bym nie dała rady 

Zatrzymał sie u mojego brata, a jego teściowa ma cukiernie i cieplutkie świerzutkie mu dała, dwa serniki, jakąś piankę i wielgachny kawał snikersa
za ruchy, w końcu się doczekałaś
tragedia, a najgorsze jest to, że innym sąsiadom wygaduje głupoty na Wasz temat 
gratuluję synka

co to ??