|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
A ja właśnie się zastanawiam, bo mi się jeszcze Jonathan (też do Kajetan pasuje ładnie) bardzo podobało, tylko jakoś odpuscilam, bo podobało się tylko i wyłącznie mi
![]() Antek/Antoś (właśnie, a w świad urodzenia Antoni czy Anton???) kontra Jonathan tudziez Jonasz... Dziewczyny, hilfe, bo oszaleje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4772 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja Cie nie pocieszę, bo może chłopaki inne są ![]() ![]() I pryz takim małym wariatku waga szybko leci w dół ![]() Cytat:
![]() ![]() Mikołaja można zdrabniać Miki, moje koleżanki tak mówią na swoich Mikołajków ![]() Antoś brzmi ślicznie dla chłopca, Anton po niemiecku też ładnie, ale polska dorosła wersja Antoni to jakoś tak pompatycznie jak dla mnie. A ja dziś po raz pierwszy powiedziałam do brzucha: Lenko ![]() Jutro będę mówić: Ewo. A pojutrze: Igo. Któraś z tych wersji w końcu się przyjmie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
A wiecie co, tylko mężowi się przyznalam, bo to głupie, no i teraz wam mówię...pospalam dziś dłużej i otwierając oczy jakby właśnie mnie takie lekko niebieskie światło olsnilo i to imię Antoś wypowiedzialam, tak z czapy, bo wcześniej ani o nim pomyślałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4774 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja już po pracy, dziś krócej bo od 8 do 14 ale jutro do 16 posiedzę :/. Na szczęście jakoś fajnie dziś było, pogadaliśmy, pożartowaliśmy, fajni ludzie w grupie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() ![]() Oprócz tego pobolewał mnie brzuch, nie wiedziałam czy to od ew.zarazków grypy żołądkowej czy od czegoś innego i oczywiście najadłam się strachu. I koniec końców pół nocy nie spałam. Melduję, że dotarłam do i z pracy bezproblemowo ale po tych kilku godzinach musiałam znowu samochód odśnieżać. A w ogóle to myślę nad kupnem kozaków bo te, które mam są śliskie i ciepłych rękawiczek - bo ręce przy odśnieżaniu kostnieją z zimna ![]() Miłej soboty ![]()
![]() |
#4775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4776 |
Zadomowienie
|
Naprawiłam klawiaturę, czyż nie jestem wielka?
![]() Antoś ładnie. Dla małego i dużego ![]() ![]() Ale wolałabym by na mojego dużego już syna wołali Anton niż Antek... tylko w Polsce to nie przejdzie ![]() Jonatan tez mi się podoba (przez sentyment do Braci Lwie Serce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Polecam sklep Euro Baby na Puławskiej, można się targować; ) nasz wózek zamówiony!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4778 |
Raczkowanie
|
kurcze ale nam te tygodnie lecą
![]() dla dzidziusia też nie mam nic konkretnego, no chyba że będzie córcia to mam wszystko z ciuszków ale nie omieszkam nic nie kupować ![]() ![]() miałam jechać na zakupy z córcią ale tak wieje i sypie że mi się odechciało. wysprzątałam a zaraz biorę się za sernik ![]() miłego weekendu ![]()
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż ![]() Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-12-07 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Antek jest super a i Antoni dla dorosłego faceta brzmi fajnie- mój gin na NFZ to Antoni. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Antoś-bardzo łądne imię, mój chrześniak tak ma na imię ![]() ![]() ![]()
...bo życia nie mierzy się ilością oddechów ale chwilami, które zaparły dech... ![]() mamusia marcowa 2014 ![]() ![]() Edytowane przez vivien39 Czas edycji: 2013-12-07 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No jakoś mi z Antośkiem dziś podeszlo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4783 | ||
Raczkowanie
|
Nie za ma co.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój tż też chce Jaś, ale dlatego, żeby mu śpiewać "Janek Wiśniewski padł" ![]() W opcji dziewczyńskiej mam milion pomysłów [Lena, Oliwia, Ewa, Hania - bardzo mi się podoba, Ella, i sporo innych]. W opcji chłopskiej posucha... Tż chce Jan... ale już wiem, że mój brat będzie do małego mówił per głupi Jaś ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny dwa razy dzis bym leżała! zima znów wszystkich zaskoczyła, pod sklepami słabo odśnieżone, o parkingach nie wspomne. Poślizgnęłabym się dwa razy i aż mnie pachwiny bolą bo za wszelką cenę starałam się nie rozjechać. Także kobietki naprawdę uważajcie Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
Witak sie w 8 miesiącu
![]() Piszę z telefonu więc przepraszam za brak cytatów. Gratuluje kolejnych miesięcy oraz wyjscia mara ze szpitala. Dzisiaj mam zalatany dzień najpierw odbiór łóżka i wnoszenie na 5 pietro z przygodami później szybkie zakupy i sprzątanie i zaraz przyjada znajomi w goście i pan z kablowki ![]() Normalnie nie mam juz siły a jeszcz mnie zebro boli:-( |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny
![]() Miałam krótką przerwe w pisaniu, bo mąż miał 2 dni wolnego i załatwialiśmy sobie różne sprawy. Teraz w weekend pracuje, a widzę, że na forum pustki ![]() Zaczęłam 29 tydzień ![]() Gratuluje udanych wizyt, dużych dzieciaczków i wybranych imion. Antek to dobre imię, zarówno do Pl jak i De- w wersji Antonowej. My dla chłopaczka mieliśmy juz wybranego Leona- i tak zostaje w przypadku niespodzianki przy porodzie ![]() A Emilia jest na tyle międzynarodowe, że tez nie ma problemu. A i ważne, że sie wszędzie tak samo wymawia. Hania ( to moje) kiedyś mi się nie podobało, ale teraz baaaardzo je lubię ![]() U mnie zimy na razie nie ma- pada z nieba mżawka, więc chyba wolałabym już trochę śniegu. Uważajcie na siebie kochane. Przyszło mi właśnie wiaderko Tummy Tub zamówione z ebaya- z taborecikiem różowym. Jak się nie sprawdzi, to opchnę dalej ![]() Samo wiaderko nie jest przezroczyste, ale ma dodatkowo drobinki brokatu w środku. Do ![]() ![]() No tak- córka może mieć jedną różową rzecz ![]()
#4787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny
![]() Nie odzywam się, bo nawet czasu na czytanie nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że temat imion dla chłopca na tapecie ![]() W poniedziałek o 9 rano mam polowkowe, więc liczę na poznanie płci. A tak w ogóle to zaczęłam 20tc, więc jestem w połowie ![]() Pewnie nim zdarze nadrobie to już będzie kolejna część ![]() Sent from my SK17i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że lecicie z tymi miesiącami i tygodniami
![]() ![]() Jeszcze troszkę, a zaczniemy się sypać ![]() U nas śniegu po kostki!! Ale się cieszyłam, nie chciałam do domu wracać ![]() A co do imion, to mój wujek jest Antoni i wszyscy na niego Tolek mówią ![]() ![]()
#4791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4792 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapłacę za nic ![]() ![]() Cytat:
![]() w spodnie wszystkie wchodzę swoje - na tyłku są OK, tylko w brzuchu sie nie dopinam ![]() A czemu płakałaś? Hormony? Ja od tygodnia płaczę codziennie, ech... ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() ja nie wiem kto go urodzi, ale mam 1 typ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. dobra mama z Ciebie ![]() 3. Jak ten pies na śpiocha zeżarł te delicje? ![]() Cytat:
![]() Nawet was lubię to trochę ponadrabiałam ![]() ![]()
![]() |
#4793 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przesadziłaś z tym 8 m-cem ![]() A tak serio to ![]() Ja wczoraj miałam 28t1d więc zaczęłam 29 tydzień ![]()
![]() |
#4794 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4795 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
Nie do mnie, ale odpowiem - szpitale w Kielcach mają tak, ze jak nie chodzisz do ich szkoły SR to musisz płacić za poród rodzinny
![]() A ja mam zamiar iść z przygotowanym wydrukiem z ministerstwa, ustawy czy skąd tam trzeba i im przeczytać, że musi być poród rodzinny za darmo ![]()
#4797 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Juz nic mnie nie zdziwi w tym kraju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Hmm, no to mnie ostatnio widać urósł. Ostatnio=od dziś rana.
Bo jak tż wrócił z pracy, to się przywitał z brzuchem i stwierdził, że się wielki zrobił, i ciekawe ile procent w nim to małe, a ile ogórkowa [bo mu pisałam esa, że zjadłam trzy miski...] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A sala jest tylko jedna, więc nawet jak się chodziło na SR nie ma 100% gwarancji,że będzie akurat wolna ![]() Ja nie chcę porodu rodzinnego bo w przeciwnym razie - chyba z wredoty - bym sie tam kłóciła z nimi ![]()
![]() |
#4800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy Ci chodzi o tą salę rodzinną? Ech, mnie to czasami aż brakuje takiego naszego polskiego pokłócenia się ![]() A w ogóle to pozdrów Kielce ode mnie ![]() ![]() Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-07 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.