Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 13:15   #4771
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

A ja właśnie się zastanawiam, bo mi się jeszcze Jonathan (też do Kajetan pasuje ładnie) bardzo podobało, tylko jakoś odpuscilam, bo podobało się tylko i wyłącznie mi

Antek/Antoś (właśnie, a w świad urodzenia Antoni czy Anton???) kontra Jonathan tudziez Jonasz...
Dziewczyny, hilfe, bo oszaleje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:15   #4772
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dziekuję dziewczyny Wytłumaczyłyście tego czorcika małego
Jak miło być oficjalnei w 7 miesiącu
Brawo za 7 miesiąc
a ja Cie nie pocieszę, bo może chłopaki inne są mój wariował w brzuchu i wariuje po dziś dzień ale ja sie bardzo z tego cieszę, flegmatyczne dzieci nie są takie fajne i pocieszne jak te zwiercone.
I pryz takim małym wariatku waga szybko leci w dół

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Czesc
Klawiatura mi nie robi polskich znaczkow buuuuuu!
My chodzilismy do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy, to naprawde duzo dalo TZtowi! Ja bym sobie dala rade i bez tego, ale on na pewno bez teoretycznego przygotowania nie odwazylby sie brac maluszka na rece a co dopiero kapac. Podoba sie bardzo! Sama mam to imie na liscie dla synka (po moim dziadku).
Bylam juz zdecydowana na Mikolaja a maz nagle wczoraj stwierdzil ze Mikolajku! to zbyt dlugie slowo wiec moze i u nas bedzie Antek
Mój mąz nie chodził do szkoły rodzenia a wszystko robił przy dziecku odkąd wróciliśmy ze szpitala. Oprócz karmienia piersią oczywiście Jak z czymś miał problem, bał się, to mówiłam: twój syn to kąp/ubieraj/przewijaj itd. I to wszystko robił. No ale pewnie nie każdy facet jest taki
Mikołaja można zdrabniać Miki, moje koleżanki tak mówią na swoich Mikołajków
Antoś brzmi ślicznie dla chłopca, Anton po niemiecku też ładnie, ale polska dorosła wersja Antoni to jakoś tak pompatycznie jak dla mnie.

A ja dziś po raz pierwszy powiedziałam do brzucha: Lenko
Jutro będę mówić: Ewo. A pojutrze: Igo. Któraś z tych wersji w końcu się przyjmie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:18   #4773
cayenneOna
Zadomowienie

A wiecie co, tylko mężowi się przyznalam, bo to głupie, no i teraz wam mówię...pospalam dziś dłużej i otwierając oczy jakby właśnie mnie takie lekko niebieskie światło olsnilo i to imię Antoś wypowiedzialam, tak z czapy, bo wcześniej ani o nim pomyślałam

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Brawo za 7 miesiąc
a ja Cie nie pocieszę, bo może chłopaki inne są mój wariował w brzuchu i wariuje po dziś dzień ale ja sie bardzo z tego cieszę, flegmatyczne dzieci nie są takie fajne i pocieszne jak te zwiercone.
I pryz takim małym wariatku waga szybko leci w dół

Mój mąz nie chodził do szkoły rodzenia a wszystko robił przy dziecku odkąd wróciliśmy ze szpitala. Oprócz karmienia piersią oczywiście Jak z czymś miał problem, bał się, to mówiłam: twój syn to kąp/ubieraj/przewijaj itd. I to wszystko robił. No ale pewnie nie każdy facet jest taki
Mikołaja można zdrabniać Miki, moje koleżanki tak mówią na swoich Mikołajków
Antoś brzmi ślicznie dla chłopca, Anton po niemiecku też ładnie, ale polska dorosła wersja Antoni to jakoś tak pompatycznie jak dla mnie.

A ja dziś po raz pierwszy powiedziałam do brzucha: Lenko
Jutro będę mówić: Ewo. A pojutrze: Igo. Któraś z tych wersji w końcu się przyjmie
No to może po prostu Anton w papierach a w domu Antek i Antoś

Stary 2013-12-07, 13:19   #4774
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja już po pracy, dziś krócej bo od 8 do 14 ale jutro do 16 posiedzę :/. Na szczęście jakoś fajnie dziś było, pogadaliśmy, pożartowaliśmy, fajni ludzie w grupie .

Cytat:
co do uspokajania się dzidziusia jak przyłoży się rękę to podobno dzidziuś odczuwa to jako pieszczotę- tak pisza w mojej książce Dlatego powinno się tak robić bo to jest takie przytulanie maleństwa
Też to gdzieś słyszałam . W takim razie ja mam ręce, które leczą . Mam nadzieję, że będą na niego działały tak samo, jak już przyjdzie na świat .

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
wczoraj mialam wizyte-zapomnialam napisac:p
wszystko ok, nerki są, pecherz jest , serduszko bije, synek nadal synkiem widzialam siusiaka)waży ponad pół kilo (22tydz 2 dz), polozna stwierdzila ze mam wielki brzuch jak na ten tydzien wiec mnei przerazila, ale gin mowi ze wszystko ok, przytylam od poczatku 7 kilo..fakt mam większy niż w ostatniej ciązy , ale podobno w drugiej to normalne.
Super, że wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!
Zacznę od tego, że wychodze Wszystkie badania wykazały że mie ma mowy o skracającej się szyjce, ale lepiej sprawdzić wszelkie wątpliwości. Mały w 22t4d mam 535g i wszystko z nim dobrze. Dziękuje za wszystkie miłe słowa, kciuki i wsparcie. Co do misiaków to muszę się pochwalić, aczkolwiek nie widziałam go jeszcze, ponoć w domu czeka na mnie jakiś, nie wiem jaki :banghead: to niespodzianka od tż.
Jeszcze raz dziekuje i buziakuje was mocno!!!
Jakie dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamuśki
Niedawno wstałam i mnie natchnelo na imię, mimo, że mialam już parę typow..
Jak Wam się podoba imię Antoś? W Szkoplandii nawet występuje w podobnej formie, jako Anton,a już zdrabniac można jak sie chce...tu akurat jest popularne mówić Anton, w sumie jako nastolatek brzmi lepiej niż Antoś
A mi się bardziej zdrobnienie podoba - Antoś .

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

na poprawę samopoczucia
-
Dzięki . Wczoraj miałam doła, nawet sobie popłakałam, samej niestety nie jest łatwo... .
Oprócz tego pobolewał mnie brzuch, nie wiedziałam czy to od ew.zarazków grypy żołądkowej czy od czegoś innego i oczywiście najadłam się strachu. I koniec końców pół nocy nie spałam.

Melduję, że dotarłam do i z pracy bezproblemowo ale po tych kilku godzinach musiałam znowu samochód odśnieżać.
A w ogóle to myślę nad kupnem kozaków bo te, które mam są śliskie i ciepłych rękawiczek - bo ręce przy odśnieżaniu kostnieją z zimna .
Miłej soboty
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:31   #4775
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja już po pracy, dziś krócej bo od 8 do 14 ale jutro do 16 posiedzę :/. Na szczęście jakoś fajnie dziś było, pogadaliśmy, pożartowaliśmy, fajni ludzie w grupie .

Też to gdzieś słyszałam . W takim razie ja mam ręce, które leczą . Mam nadzieję, że będą na niego działały tak samo, jak już przyjdzie na świat .

Super, że wszystko w porządku.

Jakie dobre wieści!

A mi się bardziej zdrobnienie podoba - Antoś .
Ale że dla nastolatka?

Stary 2013-12-07, 13:40   #4776
Tequillla
Zadomowienie

Naprawiłam klawiaturę, czyż nie jestem wielka?
Antoś ładnie. Dla małego i dużego . Nawet "dziadek Antoś" dobrze brzmi
Ale wolałabym by na mojego dużego już syna wołali Anton niż Antek... tylko w Polsce to nie przejdzie
Jonatan tez mi się podoba (przez sentyment do Braci Lwie Serce ) ale Jonasz
Stary 2013-12-07, 13:41   #4777
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Polecam sklep Euro Baby na Puławskiej, można się targować; ) nasz wózek zamówiony!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:41   #4778
uparta8210
Raczkowanie

kurcze ale nam te tygodnie lecą
dla dzidziusia też nie mam nic konkretnego, no chyba że będzie córcia to mam wszystko z ciuszków ale nie omieszkam nic nie kupować zawsze trzeba coś wydać

miałam jechać na zakupy z córcią ale tak wieje i sypie że mi się odechciało. wysprzątałam a zaraz biorę się za sernik
miłego weekendu

Szczęścia moje dwa plus Mąż

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-12-07 o 13:44
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:55   #4779
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
A wiecie co, tylko mężowi się przyznalam, bo to głupie, no i teraz wam mówię...pospalam dziś dłużej i otwierając oczy jakby właśnie mnie takie lekko niebieskie światło olsnilo i to imię Antoś wypowiedzialam, tak z czapy, bo wcześniej ani o nim pomyślałam

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

No to może po prostu Anton w papierach a w domu Antek i Antoś

Mój synek będzie Antoś Bardzo mi się to imię podoba no i dziadek miał tak na imię. Podobał mi się kiedyś Jonasz ale mąż by mu przekręcał imię na Judasz bo mu się nie podobało to nie chciałam takich akcji Dziecko by miało traumę
Antek jest super a i Antoni dla dorosłego faceta brzmi fajnie- mój gin na NFZ to Antoni.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Polecam sklep Euro Baby na Puławskiej, można się targować; ) nasz wózek zamówiony!

Też tam zamawiałam mojego bao bao bo ceny mają bardzo dobre. Na razie go przetrzymują na magazynie, na wiosnę odbiorę

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:06   #4780
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
A ja właśnie się zastanawiam, bo mi się jeszcze Jonathan (też do Kajetan pasuje ładnie) bardzo podobało, tylko jakoś odpuscilam, bo podobało się tylko i wyłącznie mi

Antek/Antoś (właśnie, a w świad urodzenia Antoni czy Anton???) kontra Jonathan tudziez Jonasz...

Antoś-bardzo łądne imię, mój chrześniak tak ma na imięi gdyby nie on, to moj synek tak miałby na imię. A tak my wybraliśmy imię Jasiu. Chciałam Franciszka, ale męzowi się nie podobało-więc bedzie Jaś

mamusia marcowa 2014

Edytowane przez vivien39
Czas edycji: 2013-12-07 o 14:08
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:22   #4781
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Antoś-bardzo łądne imię, mój chrześniak tak ma na imięi gdyby nie on, to moj synek tak miałby na imię. A tak my wybraliśmy imię Jasiu. Chciałam Franciszka, ale męzowi się nie podobało-więc bedzie Jaś
Mój mąż by Cię za Frania ozlocil

No jakoś mi z Antośkiem dziś podeszlo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 15:01   #4782
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Melduję, że dotarłam do i z pracy bezproblemowo ale po tych kilku godzinach musiałam znowu samochód odśnieżać.
A w ogóle to myślę nad kupnem kozaków bo te, które mam są śliskie i ciepłych rękawiczek - bo ręce przy odśnieżaniu kostnieją z zimna .
Miłej soboty
kup koniecznie! zima dopiero się zaczyna, a w naszym stanie dobre-nieśliskie buty to podstawa
Stary 2013-12-07, 15:03   #4783
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Ladylazarus dziękuję!
Nie za ma co.

Cytat:
co do uspokajania się dzidziusia jak przyłoży się rękę to podobno dzidziuś odczuwa to jako pieszczotę- tak pisza w mojej książce Dlatego powinno się tak robić bo to jest takie przytulanie maleństwa
Hehe może dlatego moje siedzi jak mysz pod miotłą bo ja się cały czas po tym brzuchu szoruję

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Wszystkie Antki, jakie znam, to fajne chłopy są Jeden ze znajomych mówi na siebie Anto, co mi się podoba, bo jest inaczej
Mój tż też chce Jaś, ale dlatego, żeby mu śpiewać "Janek Wiśniewski padł" ...
W opcji dziewczyńskiej mam milion pomysłów [Lena, Oliwia, Ewa, Hania - bardzo mi się podoba, Ella, i sporo innych].
W opcji chłopskiej posucha... Tż chce Jan... ale już wiem, że mój brat będzie do małego mówił per głupi Jaś więc odpada. Wiemy tylko, że na drugie wybierzemy coś irlandzkiego [np. Conor albo Sean]. Może Jerzy? Po moim braciszku, który żył parę dni. Nie wiem, zero pomysłów normalnie...
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 15:12   #4784
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny dwa razy dzis bym leżała! zima znów wszystkich zaskoczyła, pod sklepami słabo odśnieżone, o parkingach nie wspomne. Poślizgnęłabym się dwa razy i aż mnie pachwiny bolą bo za wszelką cenę starałam się nie rozjechać. Także kobietki naprawdę uważajcie

Cytat:

Antoś to śliczne imię z racji waszego miejsca zamieszkania wybrałabym w dokumentach wersje Anton
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 15:40   #4785
kate1623
Zadomowienie

Witak sie w 8 miesiącu
Piszę z telefonu więc przepraszam za brak cytatów. Gratuluje kolejnych miesięcy oraz wyjscia mara ze szpitala.
Dzisiaj mam zalatany dzień najpierw odbiór łóżka i wnoszenie na 5 pietro z przygodami później szybkie zakupy i sprzątanie i zaraz przyjada znajomi w goście i pan z kablowki
Normalnie nie mam juz siły a jeszcz mnie zebro boli:-(

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 15:49   #4786
Trisdom
Zadomowienie

Cześc dziewczyny
Miałam krótką przerwe w pisaniu, bo mąż miał 2 dni wolnego i załatwialiśmy sobie różne sprawy. Teraz w weekend pracuje, a widzę, że na forum pustki

Zaczęłam 29 tydzień nie wiem, kiedy to zleciało, a grudzień to już w ogóle będzie krótki, bo jedziemy do Polski.

Gratuluje udanych wizyt, dużych dzieciaczków i wybranych imion.
Antek to dobre imię, zarówno do Pl jak i De- w wersji Antonowej.
My dla chłopaczka mieliśmy juz wybranego Leona- i tak zostaje w przypadku niespodzianki przy porodzie
A Emilia jest na tyle międzynarodowe, że tez nie ma problemu. A i ważne, że sie wszędzie tak samo wymawia.
Hania ( to moje) kiedyś mi się nie podobało, ale teraz baaaardzo je lubię

U mnie zimy na razie nie ma- pada z nieba mżawka, więc chyba wolałabym już trochę śniegu. Uważajcie na siebie kochane.

Przyszło mi właśnie wiaderko Tummy Tub zamówione z ebaya- z taborecikiem różowym. Jak się nie sprawdzi, to opchnę dalej
Samo wiaderko nie jest przezroczyste, ale ma dodatkowo drobinki brokatu w środku. Do dziewczyńskie
No tak- córka może mieć jedną różową rzecz
Stary 2013-12-07, 16:03   #4787
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
Miałam krótką przerwe w pisaniu, bo mąż miał 2 dni wolnego i załatwialiśmy sobie różne sprawy. Teraz w weekend pracuje, a widzę, że na forum pustki

Zaczęłam 29 tydzień nie wiem, kiedy to zleciało, a grudzień to już w ogóle będzie krótki, bo jedziemy do Polski.

Gratuluje udanych wizyt, dużych dzieciaczków i wybranych imion.
Antek to dobre imię, zarówno do Pl jak i De- w wersji Antonowej.
My dla chłopaczka mieliśmy juz wybranego Leona- i tak zostaje w przypadku niespodzianki przy porodzie
A Emilia jest na tyle międzynarodowe, że tez nie ma problemu. A i ważne, że sie wszędzie tak samo wymawia.
Hania ( to moje) kiedyś mi się nie podobało, ale teraz baaaardzo je lubię

U mnie zimy na razie nie ma- pada z nieba mżawka, więc chyba wolałabym już trochę śniegu. Uważajcie na siebie kochane.

Przyszło mi właśnie wiaderko Tummy Tub zamówione z ebaya- z taborecikiem różowym. Jak się nie sprawdzi, to opchnę dalej
Samo wiaderko nie jest przezroczyste, ale ma dodatkowo drobinki brokatu w środku. Do dziewczyńskie
No tak- córka może mieć jedną różową rzecz
Nad Leonem też się zastanawiałam, ale ten Antoś jakoś mi się dziś przypetal..

Stary 2013-12-07, 16:29   #4788
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witak sie w 8 miesiącu
Piszę z telefonu więc przepraszam za brak cytatów. Gratuluje kolejnych miesięcy oraz wyjscia mara ze szpitala.
Dzisiaj mam zalatany dzień najpierw odbiór łóżka i wnoszenie na 5 pietro z przygodami później szybkie zakupy i sprzątanie i zaraz przyjada znajomi w goście i pan z kablowki
Normalnie nie mam juz siły a jeszcz mnie zebro boli:-(
8. miesiąc wow

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 17:38   #4789
lutien
Wtajemniczenie

Hejka dziewczyny
Nie odzywam się, bo nawet czasu na czytanie nie mam Dziś miał się zacząć Jarmark, na który od 3 miesięcy szylam. I tak wiało, że nie dało się namiotów rozstawic Jutro już ma być wg planu, więc może jednak coś zarobie
Widzę, że temat imion dla chłopca na tapecie Mi i tz się Wincent podoba, ale w Polsce nie ma takiego imienia tylko Wincenty. Więc nadal nie mamy żadnego wybranego.
W poniedziałek o 9 rano mam polowkowe, więc liczę na poznanie płci.
A tak w ogóle to zaczęłam 20tc, więc jestem w połowie Nadal mam problemy z jedzeniem: mdłości już nie mam, ale jakoś cały czas czuje się pełną i muszę jeść co chwilę a malutko.
Pewnie nim zdarze nadrobie to już będzie kolejna część Pozdrawiam

Sent from my SK17i using Wizaz Forum mobile app
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 18:18   #4790
Ela87
Zakorzenienie

Widzę, że lecicie z tymi miesiącami i tygodniami

Jeszcze troszkę, a zaczniemy się sypać

U nas śniegu po kostki!! Ale się cieszyłam, nie chciałam do domu wracać

A co do imion, to mój wujek jest Antoni i wszyscy na niego Tolek mówią ja się dopiero po 20 latach dowiedziałam, że on Antoni. Myślałam, że Tolek, to Tolek i nic innego

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:27   #4791
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Widzę, że lecicie z tymi miesiącami i tygodniami

Jeszcze troszkę, a zaczniemy się sypać

U nas śniegu po kostki!! Ale się cieszyłam, nie chciałam do domu wracać

A co do imion, to mój wujek jest Antoni i wszyscy na niego Tolek mówią ja się dopiero po 20 latach dowiedziałam, że on Antoni. Myślałam, że Tolek, to Tolek i nic innego
No właśnie dlatego nie wiedziałam, że dziadek Antoni był, bo na niego też wszyscy ponoć Tolek mówili, mama moja też

Stary 2013-12-07, 18:48   #4792
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ta przyszpitalna jest za 3 stowy
Straszne zdzierstwo - nawet normalnie w poczekalni jest wywieszony cennik, ile SR, ile opieka poloznej podczas porodu, a ile opieka po porodzie - myslalam ze to nielegalne
Ja też znalazłam na stronie szpitala info - opieka położnej 400 zł, sala jednoosobowa - 400 zł. Spoko, jeszcze SR pewnie ze 400 zł i po wypłacie.
Nie zapłacę za nic nie ja pierwsza i nie ostatnia będę rodzić, 2 - mnie klienci nie płacą za wystawienie polisy , 3 - a co jak zapłacę a nie będę zadowolona?

Cytat:

Zresztą dziś gdy przebierałam się w legginsy i top stojąc przy lustrze zobaczyłam, że w pozycji na wprost mam talię i to całkiem zgrabną linię. Więc z malym lusterkiem zaczęłam się mizdrzyć i obejrzałam swój tył - tez zero ciąży. Dopiero z profilu pokazuje się betoniarka. Tak mi to humor poprawiło, że zjadam dwie kanapki na śniadanie zamiast jednej Próżna jestem, ale cóż poradzić, ciężarówka tez chce dobrze wyglądać
Ja mam OGROMNY brzuch, nawet ostatnio usłyszałam pytanie czy się bliźniaków spodziewam, ale wcięcie jakieś mi zostało więc jesteśmy obie próżne
w spodnie wszystkie wchodzę swoje - na tyłku są OK, tylko w brzuchu sie nie dopinam
A czemu płakałaś? Hormony? Ja od tygodnia płaczę codziennie, ech...
Cytat:

A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR?
Ja też
Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Mój synuś jest dalej synusiem i na potwierdzenie tego mam zdjęcie siusiaka. Waży ażżżżżż 1425g w 28t0d (prosze o wpisanie na pierwsza stronę)
Pani doktor powiedziała ze będzie dużym dzieckiem i to mnie zmartwiło, bo kto Go urodzi?
Duży
ja nie wiem kto go urodzi, ale mam 1 typ
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

SKANDAL!!! To jak ja bym sobie krzyczała jakąś dodatkową kasę za to że opiekuję się dzieckiem w przedszkolu przecież ona tam jest od tego jak nie powiem co od czego
Jak od srania?

Cytat:

1. A dzisiaj śniło mi się, że urodziłam maleństwo i miałam problem z jego karmieniem, bo nie chciało ssać alez sie umęczyłam w tym snie, jak tego cycka próbowałam dziecku podać

2.nie musze chyba mówic, że to nie Marcel zje, bo jestem dobrą mamą i w trosce o jego zdrowe zęby sama wiekszośc opierdzielę

3. No i ja sobie tu gadu gadu piszu piszu, a w opakowaniu zostały dwie delicje a jestem w domu tylko z psem, który spi w kojcu.
Tak jak mowiłam, nie wróżę tej talii dalszej przyszłości...
1. może Mąż sie do Ciebie dobierał w nocy?
2. dobra mama z Ciebie
3. Jak ten pies na śpiocha zeżarł te delicje?

Cytat:

A w ogóle to wszędzie - w radio, na blogach itd. już świąteczna atmosfera a ja jakoś się wczuć nie mogę.
Bo za wcześnie zaczynają z tą atmosferą i potem jak już są święta jest przesyt

Nawet was lubię to trochę ponadrabiałam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 18:59   #4793
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
wczoraj mialam wizyte-zapomnialam napisac:p
wszystko ok, nerki są, pecherz jest , serduszko bije, synek nadal synkiem widzialam siusiaka)waży ponad pół kilo (22tydz 2 dz),
Za wizytę
Cytat:
Piotruś wczoraj dał mi taki popis że myślałam że na prawdę ze mnie wyjdzie. Pociesza mnie że jedna koleżanka mamy też tak miała że brzuch jej skakał jak piłka a dziecko było nieco flegmatyczne...bo jak Piotrek będzie tak żywym dzieckiem to ja już zaczynam pielgrzymkę do Częstochowy na kolanach
Oj, ja też bym nie chciała żeby mój Mikuś był po porodzie taki jak teraz jak sie kładę spać to mi brzuch lata na wszystkie strony

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!!
Zacznę od tego, że wychodze Wszystkie badania wykazały że mie ma mowy o skracającej się szyjce, ale lepiej sprawdzić wszelkie wątpliwości. Mały w 22t4d mam 535g i wszystko z nim dobrze.
Super
Cytat:
Jak Wam się podoba imię Antoś? W Szkoplandii nawet występuje w podobnej formie, jako Anton,a już zdrabniac można jak sie chce...tu akurat jest popularne mówić Anton, w sumie jako nastolatek brzmi lepiej niż Antoś

Podoba mi się i ważne, że będzie pasowało i u nas i w de

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witak sie w 8 miesiącu
Przesadziłaś z tym 8 m-cem

A tak serio to

Ja wczoraj miałam 28t1d więc zaczęłam 29 tydzień

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-07, 20:01   #4794
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam 28t1d więc zaczęłam 29 tydzień
jesteś dokładnie tydzień i 1 dzień szybciej ode mnie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Ja też znalazłam na stronie szpitala info - opieka położnej 400 zł, sala jednoosobowa - 400 zł. Spoko, jeszcze SR pewnie ze 400 zł i po wypłacie.
Nie zapłacę za nic nie ja pierwsza i nie ostatnia będę rodzić, 2 - mnie klienci nie płacą za wystawienie polisy , 3 - a co jak zapłacę a nie będę zadowolona?
z SR raczej też rezygnuję, ale nad własną położną zastanawiam się bardzo poważanie. Rezygnując z SR automatycznie nie mogę wziąć ze sobą Tż i zwyczajnie boje się samej rodzić i być zdaną na lepszy/gorszy humor personelu. Pewnie to głupie, ale wydaje mi się, że jak zapłacę to położna będzie dla mnie milsza, szybciej zareaguje w razie "W" i sprawniej pójdzie poród. Wiem, że to podstawowe obowiązki i nie powinno się za to placić, ale wiem też jaka jest nasza służba zdrowiaDlatego chyba odżałuję te kilkaset zł. Moje dobre samopoczucie i wrażanie większego bezpieczeństwa jest tyle warte. Milej byłoby mi z Tż, ale bardziej cenna wydaje mi się pomoc położnej i jej fachowe rady, niż miłe słówka Tż, trzymanie za rączkę czy masowanie Ot taka praktyczna się zrobiłam.
Stary 2013-12-07, 20:17   #4795
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
jesteś dokładnie tydzień i 1 dzień szybciej ode mnie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

z SR raczej też rezygnuję, ale nad własną położną zastanawiam się bardzo poważanie. Rezygnując z SR automatycznie nie mogę wziąć ze sobą Tż i zwyczajnie boje się samej rodzić i być zdaną na lepszy/gorszy humor personelu. Pewnie to głupie, ale wydaje mi się, że jak zapłacę to położna będzie dla mnie milsza, szybciej zareaguje w razie "W" i sprawniej pójdzie poród. Wiem, że to podstawowe obowiązki i nie powinno się za to placić, ale wiem też jaka jest nasza służba zdrowiaDlatego chyba odżałuję te kilkaset zł. Moje dobre samopoczucie i wrażanie większego bezpieczeństwa jest tyle warte. Milej byłoby mi z Tż, ale bardziej cenna wydaje mi się pomoc położnej i jej fachowe rady, niż miłe słówka Tż, trzymanie za rączkę czy masowanie Ot taka praktyczna się zrobiłam.
A czemu automatycznie nie mozesz wziac TZa?
Stary 2013-12-07, 20:21   #4796
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
A czemu automatycznie nie mozesz wziac TZa?
Nie do mnie, ale odpowiem - szpitale w Kielcach mają tak, ze jak nie chodzisz do ich szkoły SR to musisz płacić za poród rodzinny

A ja mam zamiar iść z przygotowanym wydrukiem z ministerstwa, ustawy czy skąd tam trzeba i im przeczytać, że musi być poród rodzinny za darmo

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-07, 20:39   #4797
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie do mnie, ale odpowiem - szpitale w Kielcach mają tak, ze jak nie chodzisz do ich szkoły SR to musisz płacić za poród rodzinny

A ja mam zamiar iść z przygotowanym wydrukiem z ministerstwa, ustawy czy skąd tam trzeba i im przeczytać, że musi być poród rodzinny za darmo
O kurcze
Juz nic mnie nie zdziwi w tym kraju
Stary 2013-12-07, 20:43   #4798
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
nawet ostatnio usłyszałam pytanie czy się bliźniaków spodziewam
Hmm, no to mnie ostatnio widać urósł. Ostatnio=od dziś rana.
Bo jak tż wrócił z pracy, to się przywitał z brzuchem i stwierdził, że się wielki zrobił, i ciekawe ile procent w nim to małe, a ile ogórkowa [bo mu pisałam esa, że zjadłam trzy miski...]

Cytat:

Jak nie kijem go to pałą? Czyli jak nie tak kasę wyrwać, to inaczej?
Stary 2013-12-07, 20:50   #4799
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość

Jak nie kijem go to pałą? Czyli jak nie tak kasę wyrwać, to inaczej?

A sala jest tylko jedna, więc nawet jak się chodziło na SR nie ma 100% gwarancji,że będzie akurat wolna
Ja nie chcę porodu rodzinnego bo w przeciwnym razie - chyba z wredoty - bym sie tam kłóciła z nimi

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-07, 20:55   #4800
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:

A sala jest tylko jedna, więc nawet jak się chodziło na SR nie ma 100% gwarancji,że będzie akurat wolna
Ja nie chcę porodu rodzinnego bo w przeciwnym razie - chyba z wredoty - bym sie tam kłóciła z nimi
A jak akurat nie będzie to gdzie, przepraszam, będziesz rodzić? Na korytarzu??
Czy Ci chodzi o tą salę rodzinną?
Ech, mnie to czasami aż brakuje takiego naszego polskiego pokłócenia się

A w ogóle to pozdrów Kielce ode mnie Mieszkałam na Słonecznym Wzgórzu przez rok daawno temu

Edytowane przez ladylazarusIE
Czas edycji: 2013-12-07 o 21:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości