|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Żuber!! I jakiś mały niedźwiedź obok
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalyscie o prezentach....
troche mi smutno bo.... mlody generanie zostal olany na Mikolaja... gdyby nie nasze prezenty to nic by nie dostal ![]() siostra (chrzestna) zapomniala co prawda wykupila to sesje na roczek, mowila ze to bedzie prezent mikolajkowo - urodzinowo - gwiazdkowy bo to w h.uj kasy - ok...mamie zmarl wczoraj brat - nie miala do tego glowy - ok ale najwiekszy "uraz" mam do tamtych dziadkow ![]() mieszkaja 20-30 min drogi. co to za problem wsiasc do auta i przyjechac? kupic byle co i odwiedzic pierwsego wnuka? ![]() ale po co.... malo tego - maz byl wczoraj u nich, myslalam ze cos przywiezie itd, ale nic, cisza ![]() i zeby bylo ciekawiej - pojechali dzis do gdanska!!! (300 km!!!) bo ich drugi syn zaprosil bo gdzies tam i kims tam gra (jest muzykiem). i co? pojechali bez mrugniecia okiem! nosz ku.wa!!!! nie mam nic przeciwko takim wyjazdom, jak chca to niech jezdza i do Afryki no ale powiedzcie mi czy ja juz przesadzam ze mam nerwa na nich? poprostu cholernie przykro mi sie zrobilo ![]() jak do Kuby to ciezko wpasc na 15 min a do gdanska na drugi koniec Polski to se jada nie chodzi mi o prezent bo mlody ma zabawki gleboko w powazaniu ale o sam fakt ![]() ehhhhhh..........
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny masakra z tym i rozchorowanymi Bąblami.. Nie wiem kaloryfery czy co? Przecież mróz zabija wirusy... Hmmm
Nomen, Laurka-słodkie chłopaki ![]() Aśka Blanka śliczna jest. Mnie też czasem puszczają nerwy na to, że muszę 500 razy dziennie mówić nie wolno-podoba się wszystko co zakazane: śmietniki, szmaty do podłogi, zmiotki... A noszenie na rękach? U mnie tylko teściowa w sumie ciągle nosi ale ja mam wrażenie, że chce po prostu, u mnie Juliana wie, że nie ma zmiłuj Czasem ją biorę ale staram się robić wszystko w domu a Mała mi asystuje ale z podłogi-to też jest frajda ganiać za odkurzaczem itp. Bokeh-super prezent mikołajkowy. Ja dostałam etui otwierane na tel ![]() Dziś przychodzą do nas znajomi na KSW (cykliczna impreza już u nas).Dziewczyny ja nie mogę czytać o Waszym kp bo mi nadal tak przykro jest, że karmiłam tylko 6 tygodni... Chore to ale żałuję tak bardzo... To jest coś czego nie da się opisać i zastąpić niestety 2 Żubry 1 dzik
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Spałam na takiej długiej poduszce dla śpiących na boku
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, no ale to tak jak u nas, do Hiszpanii lataja ze 2 - 3x w roku ale jak zapraszalam babcie to mowila, ze pieniedzy nawet dla babla nie ma to co ona bedzie przychodzic ah szkoda slow
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1851 |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas t. i rodzeństwo tż, każdy dla Poli coś miał na Mikołaja, a u mnie w domu nikt. Ok, bo nie obchodzimy, ale siostra, która jest chrzestną..
|
|
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja t. też olała Darię a ma 10 min autobusem do nasCytat:
Cytat:
![]() Ja mam takie coś
|
|
#3281 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zebaCytat:
nie smutaj Cytat:
za zebaa poduszka widocznie wygodniejsza Cytat:
a taka sesje warto robic?? to niejest takie troche sztuczne? kurcze bo sama sie zastanawiam czy dzidzi mojej nie zrobic Cytat:
![]() kurcze dziiewczyny jak tak piszecie to tez mnie to boli tak jakby to mnie dotyczyło kurcze kazda mama chce zeby kochano Jej dziecko, najblizsi szczegolnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Aska pieknie Blanusia śmiga widziałam dzis w edece 2 blizniaczki w wieku Natusi tak mysle ło jeju jakie one grzeczne byly siedzialy w koszykach sklepowych grzecznie pozniej na parkinky rodzice wpinali do fotelikow i tez grzeczniutkie jak nie wiem nie to co moj szogun wymuszacz |
|||||||
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza az huczy
![]() My lecimy dzis na spontaniczna impreze Babel do t., takze minus jest taki, ze jutro od rana do wieczora na tapecie beda seriale z tesciem
|
|
|
|
#3283 | |
|
Konto usunięte
|
też takie żabki mamy, szybko się odpinają, ale... z parapetu i drabiny ledwo sięgam :d
dzisiaj ostatnie okno u nas umyłam, nową firankę walnęłam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas Mikołajki nie są jakoś tak obchodzone z mega prezentami. Od rodziców w dzieciństwie zwykle jakieś drobiazgi pod poduszkę, najczęściej słodkości dostawaliśmy. Synuś mój dostał klocki Clemmy od moich rodziców (tzn. zapytali mnie co kupić, zawsze pytają) i ma takie wypasione 60 sztuk w realu była promocja. TŻ buduje różne cuda a Iguś w sekundę rozwala. TŻ ma taką radochę że masakra I opowiada przy tym co chwilę jakim to był w dzieciństwie mistrzem w budowaniu z klocków No i w końcu możemy się pochwalić że od piątku już kilkukrotnie Igusiowi udało się przejść po 3 kroczki i widać że mu się podoba. I zaczął mówić!!!! Sylabizuje już sporo a jak się czasem rozgada to w szoku jestem, najczęściej "dadadadadadadadadadadada " albo "daj" lub "dać". A ja na mikołajki kupiłam młodemu książeczek kilka bo lubi jak z nim oglądam i dzisiaj jak "czytaliśmy" to się nauczył powtarzać jak robi krówka ![]() Nie pocytowało mi bo komputer się zawiesił. ale coś tam pamiętam. silver - ale fajne atrakcje Darii sprawiliście Super! insoito - rób boba też mam włosy cienkie i mam! ellllmi - wiesz co? Ja to chyba nawet do końca nie wiem jak Ty wyglądasz i na ulicy bym Cię nie poznała bo na wszystkich zdjęciach to albo aparatem się zasłaniasz abo okulary na pół twarzy Ale fryzurka fajna Zdrówka wszystkim przeziębionym dzieciaczkom. Igorek już całkowicie zdrowy. Inhalacje bardzo pomogły.
|
#3285 |
|
Konto usunięte
|
Plany na wieczór: zeżrę CAŁĄ czekoladę lindt mleczną z likierem gruszkowym
|
|
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44060085]Plany na wieczór: zeżrę CAŁĄ czekoladę lindt mleczną z likierem gruszkowym
[/QUOTE]Smacznego Ja zasiadam z pudelkiem rafaello,jak mlody usnie![]() Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Szklanko,no TZ wrocil,zrobilam mu goraca herbate z miodem i cytrynka,umyl sie,pospal 6 godzin,dalam mu obiad,zrobilam kanapki i pojechal znowu. Na szczescie wzial dla towarzystwa szwagra-przynajmniej bedzie mial z kim pogadac no i raczej wtedy nagle nie zasnie Dziekuje,ze pytasz. A Marcinkowy to lysolek![]() Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane, jak wy to robicie, że w kilka dni jest 50 stron..... masakejros....
chciałam Wam tylko powiedziec,że wlasnie odpadają mi uszy- i wiem kto za tym stoi jako, ze moja szanowna![]() ![]() T. miała imieniny czwartego to dzis wydaje posiadówe i mi obrabiają doope, aż huczy, juz sie domyslam tych tekstów ![]() Bartosio przez cąły ubiegły tydzien skutecznie rozpierdzielał na kawałki mój system nerwowy,wczoraj było apogeum, zeszłam totalnie..... a dzis pięknie wyrznięta dwójka dolna i dziec jak aniołek juz spi , także wykąpciam sie i wpadam do Was |
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Ja was przebije, Tz pojechal jak zawsze na szkolenie, a ja zamowilam sobie duza pizze z owocami morza w cenie malej i do tego litrowa kolawke ... czekam wlasnie na dostawce
A tu mloda u moich rodzicow, jak ja poniosla muza ... niestety nie wiem dlaczego nie slychac jej w tle, tylko moje gadanie glupie w stylu ruszaj dupka mala
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Od rana czytam a jak już postanowiłam napisać to telefon odmówił mi posłuszeństwa
![]() Teraz to już wiem że nic nie wiem... ![]() Zdrówka dla naszych chorowitków Oskar dostał od dziadków młoteczek którym skutecznie wszystko rujnuje Ale jak ma z tego radoche to czemu nie ![]() Wiadomość dnia: Anglia dziś już sobie pojechała. Co prawda po 16ej dopiero ale najważniejsze że odzyskałam już spokój duszy ![]() Ale... Za to zjeżdżają Niemcy (dwóch braci).Mąż właśnie mi oznajmił że w sobotę (nawet dokładnie nie wiem którą bo się wyłączyłam ) idzie na kawalerskie (tak sobie wymyślili z kolegami z pracy). Jakoś nie mam ochoty ujadać się potem z pijanym dziadem więc nie wiem czy pójdzie.Aaaa Aśka -super ta Twoja rozrabiaka Za każdym razem jak patrzę na wasze chodzące maluchy to mam ubaw po pachy,jak one śmiesznie próbują złapać równowagę Jakby były na desce snowboardowej![]() Widziałam z 7 dzików,w tym jeden malutki Oczywiście na żubry online żebyście nie pomyślały że gdzieś u siebie na wichurze![]() Co do "wymuszania"... Oskar też lubi postawić na swoim i jak chce na ręce to tak będzie szarpał za nogawke że potrafi spodnie ściągnąć Do tego dochodzi jeszcze tupanie nogami i wieszanie się na nodze oczywiście z mega rozdrażnieniem i łzami w oczach
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas byl mikolaj id nas ale Julek zgarnol z paczki prezent mikolajowy i urodzinowy nie zdazylam schowac -pociag z fisher ktorego Szaja zdjecie wrzucila Julek zschwycony no i od dziadkow klocki drewniane az w nocy sie o 2 obudzilni do zabawy gotowy chyba z tych emocji Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
nadrabiam powoli ![]() ellmi książka taka http://merlin.pl/Ksiega-bajek-polski.../1,701209.html fajna little kurtkalka śliczna ale zapomniałaś o focie w niej ![]() Aśka zdrówka dla Małej oby to nie była grzybica ani nic poważnego z tymi gruczołami.Jak poszło odstawienie? I w jaki sposób tego dokonałaś? a co do filmików to jak zapitala ![]() pstryczku buziaki dla chorowitka ![]() i dla dziadków i wszystkich, którzy zapomnieli o Mikołaju dla Kubulka, nieładnie ![]() szaja buziaki dla chorowitek ![]() aaa i podziel się czekoladą ![]() fewciu zdrowiejcie z mężęm ![]() Lady nic straconego z tą Tamarką ![]() Bokeh ja też nie lubię, jak tż o wszystko się mnie pyta, jak gotuje,"ile myślisz cebuli, w kostkę czy w piórka, na oleju czy na oliwie, to mięso to już???" ![]() nawijko za ząbka gochaa przytulam co się dzieje?Illusion dla Igusia toż on zacznie już niedługo biegać ![]() sylwia za kolejnego ząbka ![]() a kij im w Mała spodnie potrafi ściągnąć?? byłam na szkoleniu, dzisiaj nudno jak cholera było (ostatnio było fajnie, bo kobitka tłumaczyła dlaczego podczas porodu trzeba w odpowiedni sposób oddychać a dzisiaj jakieś bzdety o nadciśnieniu były Moim mężczyznom szło całkiem nieźle, więc poszłam sobie do galerii i kupiłam - Kubusiowi 4 szt. bodziaków w h&m - tż wodę toaletową - sobie buty i olejek arganowy
|
|
|
|
#3292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44060049]też takie żabki mamy, szybko się odpinają, ale... z parapetu i drabiny ledwo sięgam :d
dzisiaj ostatnie okno u nas umyłam, nową firankę walnęłam ![]() Ja też ![]() Cytat:
za pierwsze kroczki i super że Igorek już zdrowy [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44060085]Plany na wieczór: zeżrę CAŁĄ czekoladę lindt mleczną z likierem gruszkowym [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w załączniku przesyłam Wam moje wczorajsze "łupy".
Jeszcze dzisiaj (mam nadzieję, że dzisiaj, bo mam niedługo dostać zdjęcia) pojawi się relacja na blogu. Aśka, z Yankee dostałyśmy samplery Apple&Pine Needle, Cranberry Ice i Sparkling Lemon. Testowanie zaczęłam od tego pierwszego i na razie nie powalił mnie na ziemię. Ładnie pachnie, ale bez przesady... Zapach mocny i ładny, wypaliłam tylko trochę i do tej pory go czuć, ale cóż... Może jak wszystkie wypalę, to zrozumiem fenomen tej firmy. Szkoda. Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-12-07 o 20:53 |
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia, wylane na szanowna T i reszte tych papudrakow. Jesli jej ziomki maja takie samo zdanie jak ona, to nic tylko wspolczuc poziomu
Skonczylo sie babci sranie,niech sie wala,a z szanownego tatuska niech zrobia sobie czubek na choinke bedzie pasowal![]() Miska,to niech TZ nie buziakuje Hani i zwalczcie jegi opryszczke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Mala ,moj tez spodnie mi sciaga,chociaz ktos ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() wlasnie popijam piwko i zajadam sie pizza ktora dzis zrobilam, nawet dobra ale ciasto jeszcze nie takie jakbym chciala... zna ktoras pyszny przepis na ciasto pizzowe ?????podczytalam Was na szybko, no i zdrowka dla dzieci Szajowych i szkoda ze nie bedzie tym razem Tamarki Lady ![]() ja dzis rano tez testowalam ale u mnie powtorzyl sie negatywny wynik takze jestem juz spokojna okres pewnie przyjdzie kiedys tam
|
#3296 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to mnie teraz nastraszyłaś
|
|
#3297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo ze nie bede robic takiej sesji co chwila tylko pewnie to bedzie pierwsa i ostatnia ale jednak co profeska to profeska... ja niby robie Kubuleslawowoi duzo zdjec ale co z tego jak do wywolania to nadaje sie garstka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:u nas tez znaczna poprawa i tez mi sie wyaje ze wlasnie to inh. pomogly... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44060085]Plany na wieczór: zeżrę CAŁĄ czekoladę lindt mleczną z likierem gruszkowym [/QUOTE]a ja zezarlam wlasnie caly duzy talerz spagetti ![]() Sylwietta, niech sie wypchaja!!!!!!
|
|||
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
Laski, ale jaja zubry sa i dziki
![]() ![]()
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale prezentow.....
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja się zgadzam Co do ściągania portków dziwne umiejętności mają nasze dzieci (w tym wieku ) ale cóż poradzić? taki los
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

gdyby nie nasze prezenty to nic by nie dostal
co prawda wykupila to sesje na roczek, mowila ze to bedzie prezent mikolajkowo - urodzinowo - gwiazdkowy bo to w h.uj kasy - ok...

Czasem ją biorę ale staram się robić wszystko w domu a Mała mi asystuje ale z podłogi-to też jest frajda ganiać za odkurzaczem itp. 

ale pobawiła się godzinkę i padła.

Caly zestaw jedyneczek.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:
taki los