|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Aha .. Chyba mi sie chciał ktoś dzisiaj do mieszkania włamać . Przyszedł Tz z pracy, zamknoł za soba drzwi na klucz na dole bo zawsze tak zamykamy na noc. Siedze na kanapie, karmie Majke a on myje naczynia w kuchni. I nagle ktos puka , tak dosc mocno. Wołam go , zeby poszedł otworzyc i w pòł jego drogi do drzwi słyszymy jak ktoś wkłada , albo pròbuje włozyc klucz do gornego zamka. Myslalam że mam schizy ale oboje to slyszelismy, Tz stal przy drzwiach , ale zanim znalazl klucze I otworzyl to juz nikogo nie było !! Nie wiem co to bylo, ale teraz umre że strachu sama w domu Z przyjemniejszych rzeczy wczoraj wygrałam na fb kosmetyki Avon a dzisiaj na tej samej stronie w innym konkursie opaske dla Majki. Musze tez sie Wam pochwalic że moje kolezanki z pracy rmtak ruszyly z kampania reklamowa Majeczki , że od wczoraj mamy juz prawie 400 lajków I jestesmy na pierwszym miejscu jeszcze 9 dni a ja juz nie mam pomysłow jak jeszcze cos dozbierac , zeby konkurencje zostawic daleko w tyle Sesja o ktora walczymy jest warta prawie 500£ wiec jest o co walczyc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cześć dziewczynki
Ja dziś w kiepskim nastroju, rano wszystko było ok, a po południu oklapłam, mina zrzedła i koniec końców wypłakałam się mężowi w ramię I nie wiem dlaczego i skąd ten nastrój Teraz trochę lepiej, mąż nakarmił, kąpiel przygotował, pomarańcza do wanny przyniósł, bo cały dzień za mną łaził, a przez to ryczenie nie zjadłam, oglądnęliśmy bajeczkę i idziemy spać powoli. Wpadłam tylko zobaczyć co się działo a poczytam jutro.Lubieolowki, gratulacje, witamy Kubusia!!! Sylwia łobuzie, opuściłaś mnie ![]() ![]() ![]() żeby szybko poszło!Ktosiula i Newtrend za Was cały czas. Dobrej nocki!!!
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
My się karmimy oby szybko poszło bo naprawde bardzo chce mi się spać.
Sylwia yrzymam mocno kciuki za Ciebie.Zobaczysz szybko pójdzie ![]() Co do szczepionek szczepię podstawowymi. A szczepicie na ten ksztusiec? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Sorento odpocznij kochana u boku męża a jutro wracaj do nas z pozytywną energią:thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze odciaganie pokarmu za mna
sciagniete 80 ml tylko nie wiem co mala potem zje bo nie wiem czy zaraz sie budzic nie bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
Hej chwile mnie nie było i pewnie nie nadąże z przeczytaniem, ale miałam urwanie głowy. Postanowiłam pójść do lekarza do szpitala w którym będe rodzić ... Pani doktor zbadała mnie i po pierwsze okazało się że data porodu jest na 12.12 a nie 14.12 i że mój wcześniejszy doktor nie zlecił badań na cukrzycę ciążową.... Masakra ! Strasznie byłam zła, ale na szczęście Pani doktor się mną już zajęła i okazało się że wszystko jest dobrze i na szczęście nie mam cukrzycy... Gdybym jednak miała a tamten lekarz tego nie sprawdził to już byłoby zapóźno i mogłoby być bardzo nieciekawie... Ale cieszę się że wszystko dobrze... Coraz bardziej Czuje że poród się zbliża... ostatnie ktg zapisało jakieś skurcze ale narazie akcja się nie rozwija
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie spi od 22.. mam oczy na zapalki i nie wiem co jej kie pasi.... musze wprowadzic drzemki w dzien bo padne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- A tak w ogóle witam się na drugim karmieniu Męża dalej nie ma z dżamprezy pewnie nieźle zabalował.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Kurcze spać mi się odechciało...żadna nie karmi? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciiicho. Zasnela. Juz mam dosyc spiewania cichej nocy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento, mi na 2-3 tyg przed porodem też coś odbijało ogóle mąż stawał na rzęsach żebym się lepiej czuła, bo miałam wszystkie objawy depresji.
Mya, mój też tak, tylko że ma miesiąc. W dzień praktycznie w ogóle nie spał od 9 do 18-20, a jak spał to dosłownie na 5 minut. I oczywiście, cały czas chciał jeść i robił ekstremalnie dużo kup na raz i na zmianę. MOJE CYCKI ![]() ![]() ![]() ;( ;(;(;(;(;(Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
#4900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Moje dziecko wstało wyspane męczy się bo nie może zrobić kupy..swoją drogą dziwnie się zaprogramowała codziennie o tej samej porze ten sam problem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Nela od godziny 2 nie spi:banghead:
W ogole to o 1:50 skonczylam odciagac pokarm a Ona sie obudzila 10 min pozniej na jedzenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-08 o 06:17 |
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka ściągaj po jedzeniu. Masy na raty. Na zasadzie dociagania do tej samej butelki. Oprozniaj co do kropli i jeszcze trochę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Ja to mam problem w druga stronę. Witek ciagle spi. Wieczorem poszedl w kime koło 21. Obudziłam go przed 1. Zjadl, zasnął. Obudzilam go przed 6. W dzień tylko je i spi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale wciąż boli. Teraz to chyba mam za dużo mleka, Gerald je co chwilę ale ja wciąż czuje że mam tego za dużo. W dzień ładnie ssie i dużo chce, w nocy tragedia, mało ssie, szybko zasypia i śpi... I teraz to chyba bardziej boli ten nadmiar. Zapalenie miałam przez zły ucisk (uderzyłam się w pierś) albo przeziębilam obie. Tak czy inaczej, problemów z ssaniem nie mamy, więc pewnie to nie są bakterie chociaż tyle dobrze.Czekamy na dzień, aż znowu będzie wiecznie głodny ![]() Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ojacie.bpospalam az dwie godziny... luksusy . . Ale daje jej cyca i ładnie je od 15 minut.
Kaprysna ta moja panienka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i. Ja
Pol nocy nie spalam bo meza zab bolal... zjadl milion tabletek a i tak poszedl do apteki po kocniejsze... takze jestem mega wyspana. ... w tym kinie bede spac Lneczko tak bedziemy uszczeljiqc.i tak staramy sie
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze my wszystkie taaaakie wyspane bedziemy ze szok :P a nasze dzieci to straszne spiochy
![]() Ide chyba poprasowac bo mam cala szuszarke prania do uprasowania :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-08 o 07:21 |
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas robię pranie rzeczy, które zostały po remoncie dzisiaj muszę poskladać troszkę ciuchów i skarpetkiTż przed chwilą do płaczącej Uli: Będziesz chciała mieć 18 wyprawianą! Pfff! Internat! Wojskowy Cię czeka
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
To ja chyba dolacze do tematu cycolenia
alez mnie juz bola brodawki... maly ssak zalapal ze fajnie jest sobie possac cos-maz ma mi dowiezc dzis smoczka bo sama juz nie wiem kiedy ona chce jesc a kiedy tylko ciumkac. W nocy na szczescie dala mi pospac ![]() Sorki ze ja tak tylko o sobie ale ciezko mi tu porzadnie nadrobic i odpisywac. Mam nadzieje ze jutro juz wyjdziemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że maleńka zassała Ciekawe czy smoka będzie chciała bo moja wypluwa
|
|
|
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję dzisiaj jeszcze Cytat:
Neli pranie robię oddzielnie i puszczam pół pralki załadowanej![]() jest 7:42 moje dziecko nie śpi od 2, a że zrobiło się widno na dworzu to już spać nie pójdzie powiedziałam jej że jak nie będzie spała to zaraz zapakuję ją w kombinezon gondolę i pójdziemy na spacer, albo posadzę ją w foteliku i pojedziemy pojeździć ze 2 godziny żeby spała :Pw ogóle mój szwagier ze swoim synem tak robił, on miał straszne kolki i jak jeździli samochodem to się uspokajał więc jeździli z nim po 3 albo 4 godziny po mieście żeby pospał trochę :P ale musieli jeździć bo sam odpalony samochód nie przechodził :P w ogóle spojrzałam na to swoje odciągnięte mleko i ma dziwny kolor jest takie jakby wodniste i na górze jest oddzielone białe mleko, to jest ten tłuszcz?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-08 o 07:45 |
||
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak je robię to czuję się jak kura domowa i nigdy nie podejrzewałam, że to napiszę, ale podoba mi sie bycie kurą domową ogolnie latam i sprzątam jak powalona, muszę się uspokoić, bo mnie tylko rana ciągnie...Ja też będę po pół chyba robić, szybciej. Chociaż ja mam małą pralkę to natacham tam wszystkiego. Wczoraj się wkurzyłam i poszłam kupić druga suszarke do ubrań i deske do prasowania. Spełniam się Ja też jak byłam mlodsza to uwielbiałam jazdę samochodem, zawsze zasypiałam. To to kołysanie gdy jedziesz, odpalony silnik tego nie da ![]() Ulka miała chyba zły dzien wczoraj. Wiedziałam, że noc będzie tragiczna, bo budzila się co godzinę - półtorej i jadła 20-60 ml... ale nie spała od 23 do 4.40 a teraz się obudziła, popiła z cyca i poszla dalej.---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Swoją drgą poszłabym na spacer ale położna mówiła, że 2 tyg.od porodu i zacząć od werandowania, więc spacer dopiero w niedzielę:<
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko wszystko ok. Mleko soe rozwarstwia jak jest już pokarm właściwy.
Śmietanka robi się na samym wierzchu. Warstwa może mieć 1-2mm. Czasami mleko może wyglądać na niebieskie albo mienić sie jak benzyna i to też jest ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
tak to tłuszcz
![]() moj placze jak sie jedzie mniej niz 40km/h w samochodzie
|
#4914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No dobra...dałam małej lek który kazała dawać pediatra na zrobienie kupki bo dalej sie meczy...mam nadzieje ze niedlugo jej ulzy....
Czy wasze dzieci tez zawsze sikaja w trakcie zmiany pampera? Moja mi wlasnie olała łóżko. Cytat:
no to sie wyspałas nie ma co ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Próbuję uspać małą może sie jeszcze zdrzemne.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dlugo Wam kazala czekac... choc jak ja wychodzilam to bylo w miare cieplo ![]() czy Wy wytrzymacie do19tej z nowym watkiem? czy zalozyc, z tym ze wyniki sondy slabe dopiero 22 osoby zaglosowaly.
|
|
#4916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam 6 kg załadunku, więc niby jak wrzucę te ubranka, pieluchy i kocyki [bo wszytsko piorę razem] to wydaje się że jest cała pralka a tylko zacznie się prać i woda się napuści to 1/4 pralki jest załadowana ![]() Cytat:
![]() a jeszcze mam pytanie, bo chciałabym ze sobą to mleko wziąć w gości, jak je mogę przetransportować? normalnie w butelce? nic się nie stanie? czy lepiej go nie brać Cytat:
mojej obojętnie jaką prędkością jedziemy, ważne żebyśmy w ogóle jechali ![]() nooo ja taka dzisiaj wyspana jestem że nie wiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
a co do prezentu to chyba kupie faktycznie jakas miekką grzechotkę, jakiś komplecik czapka+szalik bo to mu sie przyda, bo łebek to mu taaaaaaak rośnie szybko
![]() też jestem pełna podziwu wiedzy dzidzi
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko czemu nie? Ja woże w butli w termoopakowaniu jeśli już podgrzane bo wiem, że nie będę miała jak podgrzać.
A jak zimne to możesz wziąć jakkolwiek. Tylko tt mają to do siebie, że jeśli nie masz zakrętki-wieczka to mogą przeciekać, wiec najlepiej wieżć butelkę w pionie. Kyte ja jestem bardzo dociekliwa. Dużo czytam jak mi coś nie daje spokoju. No i mam już jedno bardzo trudne dziecko na koncie. Alisa dawała nam czadu do 9 miesiąca. Jaki dostałaś lek na kupki? Debridat? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

a Nelce nie podpasowało

I nie wiem dlaczego i skąd ten nastrój
i idziemy spać powoli.
ale ciiicho. Zasnela. Juz mam dosyc spiewania cichej nocy

Dobrze, że maleńka zassała
jest takie jakby wodniste i na górze jest oddzielone białe mleko, to jest ten tłuszcz?
ale położna mówiła, że 2 tyg.od porodu i zacząć od werandowania, więc spacer dopiero w niedzielę:<