Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 11:13   #3271
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja też mieszkam na 3 piętrze. Cały wózek mam w domu. Najpierw znoszę stelaż (z nianią oczywiście) i z prędkością światła wybiegam na górę, a potem na spokojnie ubieram i znoszę Emilkę w gondoli
Ok zejscie nie byloby takie zle. Dla mnie gorsze jest wyjscie na gore, bo Jas sie wkurza, wylece z nim w gondoli (maly wazy juz 8kg plus gondola ) i pozniej nie mam jak leciec na dol po stelaz bo jest rozdrazniony i musze mu duzo czasu poswiecic... Nakarmic, uspokoic i dopiero isc, cala w strachu czy wozio tam jeszcze stoi :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:28   #3272
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A czemu? Wiecie że do 2r.z. Dziecko lata za darmoszke
? My e czerwcu jedziemy samochodem do Słowenii na vacansoleil na tydzień, a w sierpniu wybieramy się na kanarki samolotem właśnie

Nie latają za darmo, my latamy liniami wizzair i jest normalnie opłata za niemowlę.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:39   #3273
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
akurat jesli to wirusowe to zle ze nie karmilas bo wlasnie karmienie piersia powoduje ze dziecko dostaje przeciwciala. jakbys sie zatrula to ew dziecko najwyzej dostanie bolu brzucha i tyle...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

u nas na smok mowi sie DYDEK, DYDUŚ
ciumel czy golik to mi sie ze slaskiem czy zaglebiem (no tam na dole ) kojarzy

a SYNOWA - wara jak nie bedzie
\

Golik nie znam

My niby w woj.śląskim,ale ze śląskiem niewiele mamy wspólnego. Jak był odział województw to dłuuugo dumali,czy nas dać do śląskiego czy małopolskiego. I już wsi obok nas to małopolska.
A ogólnie to my po prostu górale jesteśmy

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

w końcu ten wstrętny huragan sobie poszedł
3 dni siedziałam z Jaśkiem w domu, bo taka zawierucha była a dziś wyjdziemy na spacer

widzę ze na wspomnienia z podróży poślubnych was wzięło
my pojechaliśmy we wrześniu, jakoś tydzień po slubie na Majorkę, cudnie się wtedy wybyczyliśmy

ale masz już super plany podróżne motylku
mi też się marzą góry wiosną,a morze latem z Jasiem zobaczymy co wyjdzie z tych planów.

sliczne

w ogole po co pisałyście o tym nexie zakochałam się w większości rzeczy stamtąd!

ja ostatnio miałam wirusa (bardzo wysoka gorączka dochodząca pod 40 stopni i rozwolnienie) i karmiłam Jasia cały czas. Oczywiście starałam się dokładnie myć ręce. Resztę czynności przy synku wykonywał wtedy mąż.
Nie ma u Was śniegu?Jakby u nas na ulicach i chodnikach nie było śniegu, a tylko na poboczach to też bym łaziła na spacery. Ale po śniegu to ja paradować nie będę.No ale ja w górach mieszkam

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

doradzcie prosze, wracajac do tej naszej przerwy w spacerach z Jasiem... jutro wybieram sie z nim na swieze powietrze, tylko nei wiem czy zaczac znowu od werandowania na balkonie czy od razu isc z wóziem na pole ??
Ja bym chyba powerandowała przez dwa dni skoro jest taka pogoda i słońca nie ma.Gdyby byo trochę cieplej to wtedy na pewno od razu bym poszła.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Oj, nie wyspałam się
Położyłam się o 2. Julek spał od 22 do 4.30, a potem obudził się ok. 7.30, o 8 było karmienie i heja - po moim spaniu A dziś jeszcze cztery osoby mamy na odwietkach

Też ściągam do butli tej samej jak są niewielkie odstępy między ściąganiami, ale trzymam to mleko w kuchni na stole i jak zbiorę to do lodówki. Bo wiem, że tak zbierać można. Chodziło mi o to, czy można zmieszać w podobny sposób mleko, które stoi w lodówce?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ja bym poszła od razu na podwórko

U nas piękne słońce, a TŻ nie chce iść z Julkiem na spacer, bo mówi, że chodniki nie odśnieżone

Aaa to ja nie wiem, nie mam pojęcia, może ktoś inny będzie wiedział?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas też

Mój Filip też lubi konika

Ej, ej ja mam 24 lata (za 2 tygodnie skończe)

Fajny

Lecęcoś zjesć

No ok, ale ty jesteś dojrzałą kobitką, a z facetami to różnie

P.S. Czuję się staro:P

Cytat:
A czemu? Wiecie że do 2r.z. Dziecko lata za darmoszke
? My e czerwcu jedziemy samochodem do Słowenii na vacansoleil na tydzień, a w sierpniu wybieramy się na kanarki samolotem właśnie

Ech kiedyś już o tym pisałyśmy na poczekalni i chyba znowu wywołam dyskusję
Ja wiem,że dzieci są różne,ale ja akurat mam takie doświadczenia z samolotów,że zawsze jak lataliśmy to były dzieci, które się darły przy starcie i lądowaniu. I w sumie ja sama zawsze mam dyskomfort i migrenę kilka dni, uszy bolą. I dlatego ja boję się latać z tak małym dzieckiem.
Ale np. mój bratanek latał od 2 rż i podobno dobrze to znosił. Różnie bywa, my chyba odczekamy te 3-4 lata.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:45   #3274
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu mu tylko buzke wysypalo ma 2 wielkie czerwone pryszcze na czole i po 3/4 na policzkach z zoltym/ bialym srodkiem :/ myje mu 2razy dziennie buzke woda przegotowana i smaruje oilotum, nie wiem co moge jeszcze robic

Pozatym od 2 dni ma dziwna skore wokol odbytu, taka czerwona i chropowata jakby gęsia skorke :/
U nas buzia podobna - smaruję bepanthenem
A pupę posmaruj sudokremem lub też bepanthenem. W sumie nie wolno głęboko pchać do odbytu tych kremów, ale gwarantuję, że jak raz lub dwa posmarujesz to skórka będzie ładna. U nas tak było.

Cytat:
ja też mieszkam na 3 piętrze. Cały wózek mam w domu. Najpierw znoszę stelaż (z nianią oczywiście) i z prędkością światła wybiegam na górę, a potem na spokojnie ubieram i znoszę Emilkę w gondoli
Ja mieszkam na I piętrze. Z półpiętra znoszę najpierw stelaż, potem gondolę a na końcu sama wychodzę z Julkiem na rękach.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:47   #3275
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
\

Ja wiem,że dzieci są różne,ale ja akurat mam takie doświadczenia z samolotów,że zawsze jak lataliśmy to były dzieci, które się darły przy starcie i lądowaniu. I w sumie ja sama zawsze mam dyskomfort i migrenę kilka dni, uszy bolą. I dlatego ja boję się latać z tak małym dzieckiem.
Ale np. mój bratanek latał od 2 rż i podobno dobrze to znosił. Różnie bywa, my chyba odczekamy te 3-4 lata.
ponoc to cisnienie w uszach dzieciom rpzeszkadza (a komu nie?!) i najlepiej by akurat podczas startu i lądowania jadly (piły dokladniej). ale ze ja sama tylko raz lecialam to sie nie wypowiem jak to jest.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:59   #3276
kaska87
Zakorzenienie

ja bym w przyszłym roku poleciałam do niu jorku, ale pewnie $ nie będzie bo będziemy robić całą górę domu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:08   #3277
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ponoc to cisnienie w uszach dzieciom rpzeszkadza (a komu nie?!) i najlepiej by akurat podczas startu i lądowania jadly (piły dokladniej). ale ze ja sama tylko raz lecialam to sie nie wypowiem jak to jest.
Taaa zawsze przeżuwałam kwaśne żelki, bo podobno miało działać i co?Uszy nie były strasznie zatkane, ale ból głowy itp jak zawsze.

Stary 2013-12-08, 12:17   #3278
MsLullaby
Zakorzenienie

Podaje ktos tu swojemu dziecku BioGaie?

Bo mysle nad zakupem, probiotyk, srodek nawadniajacy, wspomaga prace jelit, na biegunke itp. Dla nas w tym momencie bylby idealny (malo je i pije, robi czesciej i rzadsza kupke, antybiotyki)

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-08, 12:19   #3279
kaska87
Zakorzenienie

MsLullaby kilka dziewczyn używa chyba Karolson, Natala

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:40   #3280
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mieszkam na drugim piętrze i wychodzę razem z całym ekwipunkiem tj. Bartek już jest zapakowany w wózku. Jakoś tak mi wygodniej.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:41   #3281
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Podaje ktos tu swojemu dziecku BioGaie?

Bo mysle nad zakupem, probiotyk, srodek nawadniajacy, wspomaga prace jelit, na biegunke itp. Dla nas w tym momencie bylby idealny (malo je i pije, robi czesciej i rzadsza kupke, antybiotyki)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 12:44   #3282
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzieki Dziewczyny to z czystym sumieniem mu podam

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-08, 12:45   #3283
butterfly20
Zakorzenienie

ja też daję bio gaię

Stary 2013-12-08, 12:56   #3284
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja artura nauczylam robic schabowe wiec tłucze mieso, potem przyprawia (ja sola, on reszta przypraaw), rozbija jajko, ja bełtam, on obtacza w jajku i w panierce. tylko smaze sama. jak robia z ojcem jajecznice to wojna jest z kinia i arturem kto ma rozbijac jajka

Ja mojej też pozwalam kotlety robić,ale o smażeniu nie pomyślałam

Cytat:
Czeeeść.
Ja nie wiem no, moje dziecko od przedwczoraj to głównie przy cycu, w dzień tylko się bawić, spać rzadko (chociaż zawsze ta okołopołudniowa drzemka trwa te 3 godziny). I dłuuuuuugooooo je, ale nie ciumka tylko naprawdę je, potrafi po 30-40 miut jeść no i wtedy naturalnie zmieniam piersi. To może być skok?Bo tak ogólnie to grzeczna jest.

Nie grzeszę, naprawdę jest mi obojętne czy oglądnę na normalnym trybie czy tzw. HD
Fajnie,że rodzice przyjeżdżają, na długo?

Piękne. Ale tanie nie są też mam kilka rzeczy i uwielbiam głównie sukienki i tuniki.

No a my primarku nie mamy

Nionia?Jeju widzę,że określenia są różne.
Ja znowu na smoka mówię CIUMEL

Zakopane też fajne, bardzo lubię i mam max.2 godzinki drogi przez Słowację

A Hawaje,to dopiero luksus!

Ja wprawdzie butków nie oglądam i nie kupuję,ale te są urocze

Podobno można mieszać z tego samego dnia, ale ja mieszam jak są max 3-4 godziny odstępu między ściąganie. I wtedy czas mierzę od tej godziny kiedy było ściągane to pierwsze mleczko.
A ml to zależy ile ściągnę. Najczęściej do tego dużego pojemnika z Aventa wlewam, mam kilka

Bidulka z Ciebie A ja nie miałam tak.

Mój małż. A kto to Saul?Jakiś diler czy 'chemik' od metaamfy?

i rób tak dalej mamuśka, wychowasz prawdziwy skarb i przyszła synowa będzie Cię po stópkach całować

saul to jego adwokat

Cytat:
Hej mamusie

doradzcie prosze, wracajac do tej naszej przerwy w spacerach z Jasiem... jutro wybieram sie z nim na swieze powietrze, tylko nei wiem czy zaczac znowu od werandowania na balkonie czy od razu isc z wóziem na pole ??
Idź na dwór i Ty się przewietrzysz

Cytat:
Właśnie miałam zaproponować takie rozwiązanie

Cytat:
\

Golik nie znam

My niby w woj.śląskim,ale ze śląskiem niewiele mamy wspólnego. Jak był odział województw to dłuuugo dumali,czy nas dać do śląskiego czy małopolskiego. I już wsi obok nas to małopolska.
A ogólnie to my po prostu górale jesteśmy

Nie ma u Was śniegu?Jakby u nas na ulicach i chodnikach nie było śniegu, a tylko na poboczach to też bym łaziła na spacery. Ale po śniegu to ja paradować nie będę.No ale ja w górach mieszkam

Ja bym chyba powerandowała przez dwa dni skoro jest taka pogoda i słońca nie ma.Gdyby byo trochę cieplej to wtedy na pewno od razu bym poszła.

Aaa to ja nie wiem, nie mam pojęcia, może ktoś inny będzie wiedział?

No ok, ale ty jesteś dojrzałą kobitką, a z facetami to różnie

P.S. Czuję się staro:P

E tam, ja z Ada lecialam kilka raZy i ani razu nie płakała z tego powodu,ew dlatego, że trzeba wtedy siedzieć w jednym miejscua nawet jakby płakała to chyba nie zrezygnowałabym z tego powodu z super wyjazdu,przecież w domu też zdarza jej się poplakac. Nie było mnie chyba jeszcze z Wami jak była ta dyskusja

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:15   #3285
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

saul to jego adwokat

E tam, ja z Ada lecialam kilka raZy i ani razu nie płakała z tego powodu,ew dlatego, że trzeba wtedy siedzieć w jednym miejscua nawet jakby płakała to chyba nie zrezygnowałabym z tego powodu z super wyjazdu,przecież w domu też zdarza jej się poplakac. Nie było mnie chyba jeszcze z Wami jak była ta dyskusja

Moj Mały swój pierwszy lot zaliczy w marcu jak polecimy do Polski dla mnie to lepsze wyjście niż mordować się autem tyle czasu. A tak to 2h i w domu

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-08, 13:24   #3286
misia332
Zakorzenienie

Pozdro Ciotki !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7830aa.jpg (47,4 KB, 68 załadowań)
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:35   #3287
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Pozdro Ciotki !!
Super

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-12-08, 13:40   #3288
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ło matko zima ...buty zimowe własnie sobie uswiadomiłam czy ja wbije moje paróweczki w moje szpileczki zimowe płaskie sobie teraz kupiłam coby z dzieciakami na saki iśc i spacerki ale o szpileczkac zapomniałam .....................matk o ja zapomniałam o obcasac no nie może byc a przed tą ciążą do 5 miesiaca nie podsiadałam ani jednej pary płaskiego obuwia....serio nawet adidasów/ pod koniec maja kupowąłam z myslą o dniu dziecka i pójsciu na ognisko z moja klasą/ a teraz cały czas w płaskic ale tęsknie do tego żeby miec powód do założenia szpilek
To ja tez do miasta w szpilkach latam (tzn w kozaczkach) bo zatesknilam po ciazy.W poprzedniej to do 8-mego miesiaca na obcasie chodzilam.No ale plaskie tez mam
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:33   #3289
Madzia000
Zadomowienie

Ziiimno... Jutro zaczynam od balkonu jednak, po takiej dlugiej przerwie jak bylismy na polu gdzie bylo jeszvze w miare cieplo, wole go pomalu oswoic.

Butterfaly: a skad jestes dokladnie :P my tez malopolska )

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Misia: slodkie dzieciatko

Madziuchna: a nie boisz sie ze ten bephanten wepchnie przypadkiem do buzi? Moj jest ma etapie macanis twarzy a pozniej oblizywania rak

Ps. W aplikacji wizazowej nie da sie ogladac zslacznikow ktore dodajecie?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:15   #3290
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdro Ciotki !!
Pozdro Przystojniaku!

Dziewczyny ja znow z pytaniem Dzis wzielam pierwsza tabletke anty, ma zaczac dzialac po 7 dniach, aleee ale, ja od wczoraj biore pol duomoxu rano i wieczorem (angina) wiec jak to bedzie z tym dzialaniem? W ogole to czekalam jak glupia do okresu a dzis wyczytalam, ze wcale nie musialam

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-08, 15:21   #3291
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

saul to jego adwokat

nie neguję,że są dzieci, którym nic przez to nie jest tak jak pisałam,różne są dzieci, ale raczej to co widziałam nie miało nic wspólnego z nudą skoro ryk był zawsze akurat przy starcie i lądowaniu

My do Włoch czy Chorwacji mamy bliżej niż nad polskie morze, zawsze z dzieciakami jeździliśmy w nocy i prawie całą drogę przesypiały Także nie mam przymusu,żeby gdzieś latać.

Cytat:
Pozdro Ciotki !!
Ale podobny do Ciebie!

Cytat:
Ziiimno... Jutro zaczynam od balkonu jednak, po takiej dlugiej przerwie jak bylismy na polu gdzie bylo jeszvze w miare cieplo, wole go pomalu oswoic.

Butterfaly: a skad jestes dokladnie :P my tez malopolska )

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Misia: slodkie dzieciatko

Madziuchna: a nie boisz sie ze ten bephanten wepchnie przypadkiem do buzi? Moj jest ma etapie macanis twarzy a pozniej oblizywania rak

Ps. W aplikacji wizazowej nie da sie ogladac zslacznikow ktore dodajecie?

Nie jestem z małopolski, a w K. napisałam skąd jestem

Stary 2013-12-08, 15:27   #3292
misia332
Zakorzenienie

Motyl serio do mnie ??
Stary 2013-12-08, 15:38   #3293
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdro Przystojniaku!

Dziewczyny ja znow z pytaniem Dzis wzielam pierwsza tabletke anty, ma zaczac dzialac po 7 dniach, aleee ale, ja od wczoraj biore pol duomoxu rano i wieczorem (angina) wiec jak to bedzie z tym dzialaniem? W ogole to czekalam jak glupia do okresu a dzis wyczytalam, ze wcale nie musialam

A to antybiotyk?o one mogą osłabiać działanie piguł.

Cytat:
Motyl serio do mnie ??
Nooo mi się wydaje,że bardzo Na tyle na ile Cie widziałam na zdjęciach

Wiem,że moje dziecko nie jest aż tak genialne,ale na tym pianinku na trybie liczenia przyciskała po kolei klawisze 1, 2 , 3 i 4

Stary 2013-12-08, 15:46   #3294
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdro Ciotki !!
Cytat:
A to antybiotyk?o one mogą osłabiać działanie piguł.
Tak antybiotyk, wiem ze moga ale nie wiem wlasnie na jak dlugo

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-08, 15:51   #3295
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
Madziuchna na szczęście nie w Londynie mieszkam w Selby (okolice Doncaster, Leeds, blisko morza czy tam oceanu).
Mam wielki problem, mały już jest prawie zdrowy, nie płacze, nie ma problemów z brzuchem a mimo to nie chce mi jeść! Budzi się głodny, zje 30ml i zaczyna nawalać rękami w butelkę, wypychać smoczek językiem, poza tym robi minimum trzy kupy dziennie dość rzadkie wcześniej robił max jedną lub co drugi dzień. I ma do tego świetny humor, gada, śmieje się, a jeść nie chce. Wcześniej jadł 150-180ml. Możliwe że przestało mu mleko smakować, czy co? Syrop pije bez problemu

Moze poprostu mu sie zmienil 'system' jedzenia Moj w 2 miesiacu zycia jadl jak w zegarku co 3 godziny od 150 do 180. Bylam z nim nawet u lekarza bo balam sie ze bedzie niedlugo wygladal jak maly Kalisz. Przybral mi 2 kg w niecaly miesiac
Po jakims czasie z dnia na dzien wszystko mu sie pozmianialo. Po 1) idzie mi spac okolo 21 i spi do okolo 2 nad ranem. Nastepnie je TYLKO;p 150 i idzie spac do okolo 7. W ciagu dnia je co 4-5 godzin po 150 max 180 sporadycznie. CZYLI: z dnia na dzien opusil 2-3 posilki
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:57   #3296
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na drugim piętrze i wychodzę razem z całym ekwipunkiem tj. Bartek już jest zapakowany w wózku. Jakoś tak mi wygodniej.
Ja mieszkam na 1 pietrze. Tż jak wychodzi do pracy rano to znosi mi wózek na dół, a po południu/wieczorem go wnosi do mieszkania. Trochę się boję, że ktoś może go gwizdnąć, ale w sumie to kilka wózków tam stoi, bo mamy w klatce 4 takich niemowlaczków i 3 trochę starszych dzieciaczków

Ogarniamy temat chrzcin data już jest 19.01, kościół jest, zaproszenia zamówione, restauracja jest, chrzestny jest Jutro mamę chrzestną poprosimy.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:02   #3297
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak antybiotyk, wiem ze moga ale nie wiem wlasnie na jak dlugo

Ladan może wiedzieć

Stary 2013-12-08, 16:28   #3298
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na 1 pietrze. Tż jak wychodzi do pracy rano to znosi mi wózek na dół, a po południu/wieczorem go wnosi do mieszkania. Trochę się boję, że ktoś może go gwizdnąć, ale w sumie to kilka wózków tam stoi, bo mamy w klatce 4 takich niemowlaczków i 3 trochę starszych dzieciaczków

Ogarniamy temat chrzcin data już jest 19.01, kościół jest, zaproszenia zamówione, restauracja jest, chrzestny jest Jutro mamę chrzestną poprosimy.

My mamy niestety za wąską klatkę. A poza tym często tam palą na dole i moja bryka by prześmiardła.
A za organizację chrzcin

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-12-08, 16:39   #3299
misia332
Zakorzenienie

Motyl zdjecie z mamą :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7812f.jpg (63,8 KB, 67 załadowań)
Stary 2013-12-08, 17:06   #3300
tassia
Zakorzenienie

jaki tu spokoj
nie ma co nadrabiac
ja pochlaniam.nalesniki
maciek dzis.po 3dobach zrobil wreszcie.kuku
ale ma.krostki a brzuchu i.nie wiemczy od oliwki do.masazu czy od czekolady lub soi ktora jem
matal jak objawiala sie.alergia edzika na soje.?

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości