Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 09:46   #3691
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Przeglądam właśnie wykresy na ovuf i zdziwił mnie wykres missbennet, widziałyście?
Owu wyznaczone w 1dc, i liczy jej dpo
Spotkałyście już gdzieś coś takiego? Jak to rozumieć
też właśnie widziałam

dzień dobry
zbieramy się do nowej galerii pooglądać co tam ciekawego ale, że przed 10, to nie poszalejemy
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:49   #3692
brydziajones
Zadomowienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Ja lece na spacer, pozniej obiad u tesciow i zajrze pewnie wieczorkiem

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:51   #3693
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Ja lece na spacer, pozniej obiad u tesciow i zajrze pewnie wieczorkiem
papa
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:51   #3694
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
A u nas biało
U nas też bielutko ale słoneczko świeci Już z tż-em kombinujemy kiedy na narciochy pojedziemy, żeby byla taka pogoda właśnie Sezon już się zaczął. Poczekamy myślę gdzieś jeszcze z miesiąc, żeby już była większa warstwa śniegu na stokach W grudniu za dużo wydatków też.

Jeszcze muszę na all poszukać kijków dla tż-ta, bo dostanie długą paczkę pod choinkę
Stary 2013-12-08, 10:00   #3695
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja nie mam jej w przyjaciółkach i nie widzę jej wykresu

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

u mnie też slicznie biało i słonko ładnie świeci - cudna pogoda . Będę musiała na długaśny spacer wybrać się z psiakiem, co by sobie poszalał po zaspach

Szkoda bo Twoja mądra głowa pewnie by to logicznie wyjaśniła
Ja nie wiem o co kaman

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
U nas też bielutko ale słoneczko świeci Już z tż-em kombinujemy kiedy na narciochy pojedziemy, żeby byla taka pogoda właśnie Sezon już się zaczął. Poczekamy myślę gdzieś jeszcze z miesiąc, żeby już była większa warstwa śniegu na stokach W grudniu za dużo wydatków też.

Jeszcze muszę na all poszukać kijków dla tż-ta, bo dostanie długą paczkę pod choinkę

Łooo to rzeczywiscie będzie miał dłuugi prezent, żeby tylko córa nie była zazdrosna heheh że tata ma większą paczkę od Dzieciątka
Ja nie umiem jedzić na nartach a miałabym też ochotę w taki piękny dzień pojeździć zazdroszczę Wam

Wczoraj kupiłam w biedronce czekolady (była promocja -30%) i teraz wcinam do kawy białą bąboladę @ blisko jak mam chęć na słodkie
Stary 2013-12-08, 10:05   #3696
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Łooo to rzeczywiscie będzie miał dłuugi prezent, żeby tylko córa nie była zazdrosna heheh że tata ma większą paczkę od Dzieciątka
Ja nie umiem jedzić na nartach a miałabym też ochotę w taki piękny dzień pojeździć zazdroszczę Wam

Wczoraj kupiłam w biedronce czekolady (była promocja -30%) i teraz wcinam do kawy białą bąboladę @ blisko jak mam chęć na słodkie
Heh, córka będzie miała pewnie tyle prezentów, że się pod choinką nie zmieszczą, więc raczej zazdrosna nie będzie Zresztą ona jest z tych dzieci które lubią się dzielić i dawać innym prezenty, więc myślę że zazdrości ani smutku nie będzie. Prędzej śmiech, że tata taki długaśny prezent dostał Większy problem mam z tym, jak to zrobić żeby go zamówić i żeby doszedł bez wiedzy tż-ta

A jak nie umiesz to czas spróbować Najlepsza rzecz jaką robiłam do tej pory jeśli chodzi o sporty. Tż dopiero jak ze mną był to pojechał na narty i mu totalnie odwaliło Zakochał się w nartach i teraz całe lato mi gada, kiedy w końcu zima będzie
Stary 2013-12-08, 10:18   #3697
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, córka będzie miała pewnie tyle prezentów, że się pod choinką nie zmieszczą, więc raczej zazdrosna nie będzie Zresztą ona jest z tych dzieci które lubią się dzielić i dawać innym prezenty, więc myślę że zazdrości ani smutku nie będzie. Prędzej śmiech, że tata taki długaśny prezent dostał Większy problem mam z tym, jak to zrobić żeby go zamówić i żeby doszedł bez wiedzy tż-ta

A jak nie umiesz to czas spróbować Najlepsza rzecz jaką robiłam do tej pory jeśli chodzi o sporty. Tż dopiero jak ze mną był to pojechał na narty i mu totalnie odwaliło Zakochał się w nartach i teraz całe lato mi gada, kiedy w końcu zima będzie
To może zamów tak, żeby przyszły na adres rodziców?(pod warunkiem ze nie mieszkacie razem )
Jak kupowaliśmy mieszkanie, to poprzedni właściciel mówił nam, że jego córka z rodziną tam mieszkała ale wyjechali za granice, i że nie posprzatali piwnicy...no i okazało się że zostawili tam jakąś wanienkę, małe buciki, dużo gratów z budowlanki iiiii 4 pary nart! Tż zamierza je gdzieś nasmarować no i moze kiedyś ruszymy...tej zimy nie bardzo, ale może kiedyś
Stary 2013-12-08, 10:26   #3698
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
To może zamów tak, żeby przyszły na adres rodziców?(pod warunkiem ze nie mieszkacie razem )
Jak kupowaliśmy mieszkanie, to poprzedni właściciel mówił nam, że jego córka z rodziną tam mieszkała ale wyjechali za granice, i że nie posprzatali piwnicy...no i okazało się że zostawili tam jakąś wanienkę, małe buciki, dużo gratów z budowlanki iiiii 4 pary nart! Tż zamierza je gdzieś nasmarować no i moze kiedyś ruszymy...tej zimy nie bardzo, ale może kiedyś
No mogę zamówić ale kto to potem przywiezie od mojej mamy?
tz autem jeździ więc niestety ciężko. Hmm sama nie wiem jak to zrobić

A Wy mieliście fajny prezent w postaci nart super! Nic tylko korzystać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-08, 10:40   #3699
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
No mogę zamówić ale kto to potem przywiezie od mojej mamy?
tz autem jeździ więc niestety ciężko. Hmm sama nie wiem jak to zrobić

A Wy mieliście fajny prezent w postaci nart super! Nic tylko korzystać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hmm a rodzice daleko mieszkają, nie mogliby podrzucić jak Tż będzie w pracy np? Kurcze ciężko ukryć taki duży prezent heheh
Stary 2013-12-08, 10:48   #3700
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

Super wlosy, naprawde duza roznica pomiedzy wlosami nr 1 a nr 2

Pisalam Cenowo zaplodnienie kosztuje w granicach 450 euro z lekami i usg wizytami. Sama insemka 200 euro.

Dzien dobry , Witam serdecznie przy niedzieli

Ja wlasnie po kawce, tzt wyszedl z psem na spacer.

Ide dzisiaj odwiedzic moja ciezarna znajoma, ma rodzic na dniach wiec troszke otuchy jej sie przyda
dziekuję

a to w sumie koszt nie duży jak na zarobki €

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

)
Cytat:
Przeglądam właśnie wykresy na ovuf i zdziwił mnie wykres missbennet, widziałyście?
Owu wyznaczone w 1dc, i liczy jej dpo
Spotkałyście już gdzieś coś takiego? Jak to rozumieć
To ovufriend samo nie wyznaczyło. Koleżanka nasza musiała coś źle kliknąć i sama sobie zaznaczyła Ovu w 1dc jest niemożliwe przecież Zresztą- po samych temperaturach idzie to zauważyć.
Jeśli ovufriend zaznacza owulację pionową przerywaną linią to musi być czerwona a tamta jest linia przerywana ale czarna- czyli wtedy, kiedy kobieta uważa, że miała wcześniej owulacje niż zaznaczyło to ovufriend i sama 'ręcznie' sobie zaznacza
Zobacz sobie moje 2 wykresy wstecz- wtedy sobie też zaznaczałam, że miałam wcześniej, stad pionowa przerywana linia

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-08 o 10:51
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:00   #3701
Ishka
Zadomowienie

Witam babole

U mnie słoneczko i biało już troszke bo słoneczko roztapia wszystko a było nad ranem tak fajnie bielutko....

U nas wczoraj wieczór super no i zabieramy się za serduszkowanie dobrze ze nie byliśmy w trakcie bo nasza "mała" antykoncepcja-czyt.synek przebudził sie po 24 i on chce spać z mamą...no i co musiałam z nim się położyć i usnęłam no i z serduszkowania nici heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:09   #3702
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
dziekuję

a to w sumie koszt nie duży jak na zarobki €

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

)
To ovufriend samo nie wyznaczyło. Koleżanka nasza musiała coś źle kliknąć i sama sobie zaznaczyła Ovu w 1dc jest niemożliwe przecież Zresztą- po samych temperaturach idzie to zauważyć.
Jeśli ovufriend zaznacza owulację pionową przerywaną linią to musi być czerwona a tamta jest linia przerywana ale czarna- czyli wtedy, kiedy kobieta uważa, że miała wcześniej owulacje niż zaznaczyło to ovufriend i sama 'ręcznie' sobie zaznacza
Zobacz sobie moje 2 wykresy wstecz- wtedy sobie też zaznaczałam, że miałam wcześniej, stad pionowa przerywana linia
To dziwne w takim razie, że wyznaczyła sama owu kiedy zaczęło się krwawienie czyli @ myślałam, że to może ma związek z tym że poprzedni cykl prawdopodobnie bez owu był.... i jeszcze komentarze ze ładnie to wygląda zgłupiałam

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam babole

U mnie słoneczko i biało już troszke bo słoneczko roztapia wszystko a było nad ranem tak fajnie bielutko....

U nas wczoraj wieczór super no i zabieramy się za serduszkowanie dobrze ze nie byliśmy w trakcie bo nasza "mała" antykoncepcja-czyt.synek przebudził sie po 24 i on chce spać z mamą...no i co musiałam z nim się położyć i usnęłam no i z serduszkowania nici heh

"mała" antykoncepcja-czyt.synek - dobre
Stary 2013-12-08, 11:17   #3703
Ishka
Zadomowienie

No tak wygląda próba serduszkowania przy małym dziecku może dziś się uda heh

Hmmm a mnie cos zaczyna ćmić na dole w brzuchu czyżby zbliżała się powooooli owulka hmm.... jakoś w to nie wierze...za wcześnie

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2013-12-08 o 11:18
Stary 2013-12-08, 11:19   #3704
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
To dziwne w takim razie, że wyznaczyła sama owu kiedy zaczęło się krwawienie czyli @ myślałam, że to może ma związek z tym że poprzedni cykl prawdopodobnie bez owu był.... i jeszcze komentarze ze ładnie to wygląda zgłupiałam
na bank źle zaznaczyła
Na ovufriend jest taka opcja
"Zaawansowane wykrywanie owulacji jest wyłączone zmień" i jak kliknie się 'zmień' to jest pytanie czy chcesz aby owulacja była zaznaczona w tym dniu cyklu ale lepiej żebyś została przy zaawansowanej opcji bla bla bla...
Stary 2013-12-08, 11:34   #3705
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
nouvelle2 rozumiem, że Ci przykro było, wierzę, że niedługo i u Ciebie fasolka zamieszka
Na szczęście to tylko takie chwilowe "załamanie" i teraz już wróciło mi pozytywne myślenie

Cytat:
Gdzie zakupiłyscie te świeczuszki? Ładnie pachną, nie są duszące?
Może też bym kupiła
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
dla TŻ duszące
Powiem tak - ja dałam dziś 1/6 tarty a pachniało baaaardzo instensywnie. Nie wiem co by było jakbym dała całą jak niektórzy polecają
aaa i kupowałam na necie
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

i jak pachnie?ładnie?
Ja kupuję woski w centrum handlowym w takim sklepiku małym z pierdołami do domu. Mają tam dość spory wybór wosków i za każdym razem jak jestem to coś wybiorę. Ten rumiankowy ładnie pachnie, ale ja wole takie typowo zimowe zapachy, cynamon, czekolada, kokos. Z tym, że ja wrzucam od razu całą tartę, pali się przez godzinę i pachnie w całym domu. Potem jak już lekko zwietrzeje, to palę przez kilka godzin.

Cytat:

no to dobrze, że ospę miałaś, bo w ciąży to niebiezpieczne. A nie bój się o tżta, przejdzie jakoś, choć ciężej. A mały lepiej jak przejdzie w dzieciństwie.
Moja córa była szczepiona przeciw ospie w niemczech i nie miałam nic do gadania, a to ochrona na 10 lat. A wolałabym żeby przeszła wcześniej bo później to jednak strach

Kochana ja zdałam za 4 razem. 3x byłam na rano i 1x wieczorem- wieczorem są bardziej zmęczeni byłam z takim dziadkiem w czapeczce, fajny był i pomagał Ryczałam ze szczęścia jak zdałam...
Dziwię się, że te szczepienia są obowiązkowe. Przeciez w dzieciństwie ospa czy świnka w większości przypadków przechodzi łagodnie i nie ma to jakiś dalszych konsekwencji. Mam znajomych, którzy chorowali na ospę będąc już dorosłymi i to były dwa tygodnie wyjęte z życia. A poza tym przecież świnka u dorosłych mężczyzn jest niebezpieczna

Jest podobno w Toruniu jeden beznadziejny facet, który oblewa na pierdołach, ale wole nie wiedzieć który to, bo jak zobacze że mam z nim egzamin to stres x100

Dziewczynyyyyy zazdroszcze Wam włosów Ja mam takie słabe, cienkie i na dodatek znikomą ich ilość. Nie farbuję, nie prostuję, nawet ich nie suszę suszarką żeby odżywły, a one są takie niewdzięczne U mnie zauważyłam poprawę po przestawieniu się na Tangle teezer, olejowanie, porządne odżywki i półprodukty no i oczywiście wcierki. Zażywanie CP też sporo pomogło jeżeli chodzi o gęstość. Ale i tak do ideału baaaardzo sporo im brakuje

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:56   #3706
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że teraz tak mówisz a wiele się zmieni jak już będziesz miała swoje dziecko. Ja mialam takie samo zdanie jak Ty. Dokładnie. I byłam tak zacięta i zaparta w tym a moja mama......tylko się ze mnie śmiała I mówiła, taaak córeczko, wieem wieem, peeewnie A potem mi powiedziała sławne, a nie mówiłam? Chrześniak to chrześniak, obce dzieci łatwiej się "wychowuje". I też się ma wtedy zazwyczaj 100 metod jak to by się zrobiło jakby nasze dziecko było takie czy siakie. Niestety życie bardzo weryfikuje nasze postanowienia choćby one były na mur-beton Mogę Ci powiedzieć tyle, że kiedyś wspomnisz moje słowa jak Twóje dziecko będzie właśnie oglądało bajkę a Ty będziesz w tym czasie siedziała i odpoczywała. Mam nadzieję, że się wtedy uśmiechniesz i chociaż w myślach przyznasz mi rację Myślę, że na ten temat Carmena będzie miała sporo do powiedzenia, choć jej maluch ma dopiero koło 3 lat a jeszcze wiele przed nią

A dlaczego długo tego nie dostanie? Co to zmieni? Bo ja uważam że nic. Moja córka ma tablet właściwie tylko do swojego użytku, bo my tego z tż nie używamy chociaż kupowalismy dla wszystkich. Gra sobie w gry (typu logiczne łamigłówki, zręcznościówki czy dziewczęce ubieranie laleczek, malowanie albo zabawa w lekarza zwierząt itp) i nie wpływa to na nią źle. Na komputerze "siedziała" od 3 rż raz na tydzień czy dwa i grała sobie w Misia Bulibę czy Ciufcia.pl, gdzie są gry dla małych dzieci przedszkolnych. Tv oglądała na pewno codziennie albo prawie codziennie. Bajki wybrane i odpowiednie do jej wieku. Smartfona nie ma jeszcze ze względu na bezpieczeństwo, bo wiadomo że na to aby ze sobą nosić takie drogie rzeczy musi dziecko być dość dojrzałe. Konto na fb pewnie sobie w pewnej chwili założy jak dorośnie do siedzenia na internecie. Pewnie koło 11 rż dopiero. A uważam, że się mylisz że Buba nie odstaje. Może jeszcze teraz nie, bo ma 9 lat, ale z wiekiem jak każdy kolega będzie miał smartfona i fb zostanie jednym z tych gorszych. Niestety nastolatki są bezwzględne. Ja pamiętam w moich czasach szkolnych jakie było parcie na to co kto posiada, jak się ubiera i ile ma pieniędzy a teraz to się baaardzo nasiliło. Potem jedna z drugą dziewczynką są wyśmiewane, bo nie mają komórki, wyzywane są od biedaków. A jak jeszcze nie mają nic do powiedzenia na temat fb, neta, tabletu, smartfona to już zupełnie odstają. Brutalność króluje w dzisiejszych czasach - co wcale nie oznacza, że mi się to podoba, ale niestety tak jest. Uważam, że nasze czasy bez tabletów, smartfonów czy kompa były najlepsze, ale teraz już takie coś nie wróci i na siłę trzymanie dziecka w tych czasach które już sie dawno skończyły nie ma sensu
Nie zmieni nie zmieni
Ja nie mówię, żeby dziecku komputer zabrać czy coś ale w takim wieku gówniarskim nie są to rzeczy potrzebne im do szczęścia i nie widzę potrzeby wprowadzania tego
Bajki można na tv oglądać i oczywiście będzie oglądać ale nie tak jak niektórzy rodzice włącza tv rano i to dziecko siedzi do upadłego przed tv.
Potem zaczyna się era komputera i tych wszystkich gier i innych pierdół. Ja nie chce żeby moje dziecko od dzieciństwa takie rzeczy poznawało.
Wiem, że cudze dzieci się łatwiej wychowuje ale ja nie wychowuje mojego chrześniaka bo to nie moje dziecko i on ma rodziców od tego
Moja siostra sama się przekonała po sobie jak mu wyszedł komputer... nabawił się trików i potem latała po lekarzach bo różne dziwne zachowania miał.
Ja mu włączałam bajki jak przychodził do nas owszem ale nie na długo bo uważam, że może zająć się czymś innym i rodzic ma chwilę odpoczynku tak czy siak.
Tak samo jak Lea nie widzę potrzeby wprowadzania w takim młodym wieku tabletów itd. Rodzice teraz dają swoim dzieciom wszystko dosłownie wszystko... od najmłodszych lat i potem się dziwić, że te dzieci zamiast się bawić ze sobą to sobie dokuczają docinkami typu a ja mam najnowszy tablet a ja mam najnowszą komórkę z taki i takim aparatem itd.. no gdzie takiemu dziecku 6 letniemu potrzebna najlepsza komórka z bajerami...

To moje zdanie i uwierz mi, że znam wiele ludzi którzy tak wychowują swoje dzieci i wszyscy są zadowoleni

Wkurzają mnie tacy rodzice co się chwalą: widzi pani moje dziecko ma wszystko, mojemu dziecku nic nie brakuje... a pani dziecko nawet komórki nie ma...
Myślą, że jak nakupią mu bajerów to sa super rodzicami i potem sie dziwia ze cos sie dzieje z dzieckiem, ma jakies problemu a oni tego nie widza bo jak skoro maja swiety spokoj a dziecko się samo wychowuje

Moja mama była świadkiem takich sytuacji i popiera mnie w 100%.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-12-08 o 11:58
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:01   #3707
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Nie zmieni nie zmieni
Ja nie mówię, żeby dziecku komputer zabrać czy coś ale w takim wieku gówniarskim nie są to rzeczy potrzebne im do szczęścia i nie widzę potrzeby wprowadzania tego
Bajki można na tv oglądać i oczywiście będzie oglądać ale nie tak jak niektórzy rodzice włącza tv rano i to dziecko siedzi do upadłego przed tv.
Potem zaczyna się era komputera i tych wszystkich gier i innych pierdół. Ja nie chce żeby moje dziecko od dzieciństwa takie rzeczy poznawało.
Wiem, że cudze dzieci się łatwiej wychowuje ale ja nie wychowuje mojego chrześniaka bo to nie moje dziecko i on ma rodziców od tego
Moja siostra sama się przekonała po sobie jak mu wyszedł komputer... nabawił się trików i potem latała po lekarzach bo różne dziwne zachowania miał.
Ja mu włączałam bajki jak przychodził do nas owszem ale nie na długo bo uważam, że może zająć się czymś innym i rodzic ma chwilę odpoczynku tak czy siak.
Tak samo jak Lea nie widzę potrzeby wprowadzania w takim młodym wieku tabletów itd. Rodzice teraz dają swoim dzieciom wszystko dosłownie wszystko... od najmłodszych lat i potem się dziwić, że te dzieci zamiast się bawić ze sobą to sobie dokuczają docinkami typu a ja mam najnowszy tablet a ja mam najnowszą komórkę z taki i takim aparatem itd.. no gdzie takiemu dziecku 6 letniemu potrzebna najlepsza komórka z bajerami...

To moje zdanie i uwierz mi, że znam wiele ludzi którzy tak wychowują swoje dzieci i wszyscy są zadowoleni

Wkurzają mnie tacy rodzice co się chwalą: widzi pani moje dziecko ma wszystko, mojemu dziecku nic nie brakuje... a pani dziecko nawet komórki nie ma...
Moja mama była świadkiem takich sytuacji i popiera mnie w 100%.
Ja nigdzie nie napisałam, ze sadzam dziecko przed tv czy tabletem na cały dzień bo to jest patologia Ale uważam, że z rozwagą można wprowadzić wszystkie nowinki techniczne tak aby dziecko nie było w tyle za innymi. Tyle na temat

A ja skopiuję z mamusiowego bo tam pisalam ale musze się z Wami podzielić też co mi się wczoraj śniło Jeszcze nigdy takiego snu nie miałam, chyba tylko w poprzedniej ciąży mi mózg świrował i mi się dziwne rzeczy śniły, ale poza tym nigdy.

Cytat:
Śniło mi się, że podpisywałam pakt z diabłem I w ostatnim momencie się rozmyśliłam iw połowie pisania powiedziałam mu, że rezygnuję i chcę zmazywacz I on sie wkurzył i powiedział, że porwie mojego tż-ta No i porwał a ja biegałam i szukałam aniołów I w pewnym momencie jechało auto takie większe z napisem "Tu jesteśmy - aniołowie"
I ja ich zatrzymałam i im gadam, że z nimi chcę pakt podpisać i że muszę wyrwać tż-ta z rąk diabła. I zaczęliśmy szukać tż-ta w jakimś wielkim budynku. I nagle wszystko zmieniło się w scenę z Harrego Pottera I okazało się, że mój tż to Harry Potter i jak go znaleźliśmy to powiedział, że on nigdzie nie idzie bo musi rzucić czar na Voldemorta i sobie poszedł Jak się obudziłam to myślałam, że z łóżka spadnę
Stary 2013-12-08, 12:05   #3708
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

A ja skopiuję z mamusiowego bo tam pisalam ale musze się z Wami podzielić też co mi się wczoraj śniło Jeszcze nigdy takiego snu nie miałam, chyba tylko w poprzedniej ciąży mi mózg świrował i mi się dziwne rzeczy śniły, ale poza tym nigdy.

mega...:h ahaha:
Stary 2013-12-08, 12:25   #3709
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie nie napisałam, ze sadzam dziecko przed tv czy tabletem na cały dzień bo to jest patologia Ale uważam, że z rozwagą można wprowadzić wszystkie nowinki techniczne tak aby dziecko nie było w tyle za innymi. Tyle na temat

Ja nie mówie ze sadzasz napisalam jak sie zazwyczaj dzieje co nie tyczylo sie tego, ze Ty robisz tak czy tak napisalam ogolnie.
Kazdy ma swoje zdanie na ten temat
Stary 2013-12-08, 12:28   #3710
malinOla1
Wtajemniczenie

hejo!
u mnie mroźno choć bezśnieżnie, rosołek dochodzi

Cytat:

Dobre!

Normalnie 24godz a postów mega dużo aż ciężko nadrobić, jak się nie było Rano drożdżowy, potem małe zakupy, maraton zumby charytatywny i wieczorem padłam

Co do wychowywania dzieci to widzę wiele z obserwacji a nie doświadczenia. Ale bardzo często rodzice chcąc odpocząć lub mieć czas na pranie i obiad dziecku włączają tv i komputer. Niestety czasy idą do przodu i jak kiedyś modne było mieć lalkę siusiającą tak teraz modny jest wypasiony smartfon czy tablet, tylko ceny powalające.

Święta idą a ja nie wiem co na prezent dla chrześniaka, wszystko co powinno mieć dziecko roczne a nawet starsze już ma. Chyba kupię dla niego kubek 360 stopni, kosmetyki dla skóry atopowej i jakąś małą zabaweczką, bo cieszą go małe rzeczy a nie wypasione bajerki. A jaką miał radochę jak na Mikołaja mu słodycze zawiozłam i z torebeczki pokolei wyciągał i oglądał kochany

Miłej niedzieli!
malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:49   #3711
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Dziwię się, że te szczepienia są obowiązkowe. Przeciez w dzieciństwie ospa czy świnka w większości przypadków przechodzi łagodnie i nie ma to jakiś dalszych konsekwencji. Mam znajomych, którzy chorowali na ospę będąc już dorosłymi i to były dwa tygodnie wyjęte z życia. A poza tym przecież świnka u dorosłych mężczyzn jest niebezpieczna

Jest podobno w Toruniu jeden beznadziejny facet, który oblewa na pierdołach, ale wole nie wiedzieć który to, bo jak zobacze że mam z nim egzamin to stres x100
Hmm wiesz w niemczech masz darmowe szczepienia na rota wirusy, pneumokoki gdzie w pl musisz płacić za to majątek bo koło 200 czy 300 zł? A jeszcze to trzeba powtarzać...
Ona tak szybko była szczepiona, że ja nie zdążyłam nawet zareagować wiesz, lekarz wchodzi, patrzy, ostuka, szczepionka i nara. Wizyta trwa 5-10 minut. A ja multum pytań, stres bo płacz i widzisz tak to działa u mnie
No ja tez miałam ospę, świnkę, i chyba odrę różyczki tylko nie miałam. Ospa jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży więc wolałabym aby moja córka to przeszła, o ja głupia, że nie poszłam do babci tżta jak miała półpaśca się zarazić im dziecko mniejsze tym lepiej, bo sie nie podrapie, no ale teraz to już za późno
Stary 2013-12-08, 12:51   #3712
skubana
Zakorzenienie

Dzien dobry. Spałam dzis do 10.30masakra
u mnie biało ale słonca brak

dziekuje Wam

Cytat:

Studentka przednia

a furagin mocny lek, nie wiedziałam, że w ciąży go można brać
chyba w III trym nie mozna nie wiem ja bede brala 10 dni

Cytat:
Dziekuje, moze byc Zastrzyki nie bola

Nie odzywam sie do Was kochane, bo mi wala na mozg te hormony
Dzisiaj po drugiej serii zastrzykow to mialam takiego PMSa ,myslalam ze sie wyzyje na Tzecie...szkoda mi go bylo, wiec sie jakos z tym uporalam sama...jem na potege i placze juz od 4 dni standardowo w najmniej spodziewanych momentach

Jakis kosmos w ogole ze mna jest

Clo na mnie chyba ok dziala tylko uderzenia goraca sa ale te zastrzyki pierunskie jakos tak zle znosze juz sama nie wiem...Ahh oprocz tego przeziebienie mnie i Tzta jakies lapie

W srode idziemy na USG i prawdopodobnie najpozniej w piatek bedziemy mnie zapladniac
trzymam kciuki

Cytat:
I pomyśleć, że to się po północy kończy...

Chyba mnie teraz bierze przeziębienie tak coś czuję...
oj to cytrynka, czosnek, cebula i oby sie nie rozwinęło
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:56   #3713
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm wiesz w niemczech masz darmowe szczepienia na rota wirusy, pneumokoki gdzie w pl musisz płacić za to majątek bo koło 200 czy 300 zł? A jeszcze to trzeba powtarzać...
Ona tak szybko była szczepiona, że ja nie zdążyłam nawet zareagować wiesz, lekarz wchodzi, patrzy, ostuka, szczepionka i nara. Wizyta trwa 5-10 minut. A ja multum pytań, stres bo płacz i widzisz tak to działa u mnie
No ja tez miałam ospę, świnkę, i chyba odrę różyczki tylko nie miałam. Ospa jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży więc wolałabym aby moja córka to przeszła, o ja głupia, że nie poszłam do babci tżta jak miała półpaśca się zarazić im dziecko mniejsze tym lepiej, bo sie nie podrapie, no ale teraz to już za późno
Jeśli nie chorowałaś na różyczkę to wiesz, że to jest tak samo groźne jak ospa w ciąży ?
Stary 2013-12-08, 12:58   #3714
manieczka1
Zakorzenienie

Hej kobitki!
ja właśnie wstawiłam obiadek i czekamy
pewno już widziałyście -tempka spada na łeb, na szyję, więc vioris możesz mnie już z teściorów wypisać
vioris dawaj białą bąboladę!!! uwielbiam
Leine ale długie włosy
dziś chyba przejdziemy się na nowy most w końcu czekaliśmy na niego tak długo haha normalnie atrakcja jakich mało - i pokaz sztucznych ogni ma być
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:58   #3715
Ishka
Zadomowienie

A ja wiem że różyczka jest bardzo niebezpieczna w ciąży szczególnie do 16 tygodnia.Grozi poważnymi wadami serca i nie tylko ;/. Z odrą pewnie podobnie. Kurcze musze zobaczyć do mojej książeczki czy przechodziłam ospe bo rózyczke miałam 2 razy;/
Stary 2013-12-08, 13:03   #3716
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej kobitki!
pewno już widziałyście -tempka spada na łeb, na szyję, więc vioris możesz mnie już z teściorów wypisać
Leine ale długie włosy
dziś chyba przejdziemy się na nowy most w końcu czekaliśmy na niego tak długo haha normalnie atrakcja jakich mało - i pokaz sztucznych ogni ma być

ej to ja jadłam białą bąboladę!!! I nie dam! Bo całą zjadłam

Ja już po rosółku, za dużo pieprzu wsypałam i mi wyparzyło gębę...

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-12-08 o 13:04
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:04   #3717
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej kobitki!
Leine ale długie włosy
A Ty z Torunia jesteś? bo u nas właśnie dziś otwierają most, na który wieki czekaliśmy

Ja przechodziłam ospę, świnkę i różyczkę. Moja siostra miała w ciąży półpasiec (półpaśca), na brzuchu jej to wylazło

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:13   #3718
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
ej to ja jadłam białą bąboladę!!! I nie dam! Bo całą zjadłam

Ja już po rosółku, za dużo pieprzu wsypałam i mi wyparzyło gębę...
Masz spuścik

Ja też jadłam rosół może mi pomoże na to coś co chce mnie złapać
Stary 2013-12-08, 13:22   #3719
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Masz spuścik

Ja też jadłam rosół może mi pomoże na to coś co chce mnie złapać
no co @ idzie, więc jestem usprawiedliwiona

a rosól dobry na przeziębienie, jedz jedz
Stary 2013-12-08, 13:30   #3720
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
no co @ idzie, więc jestem usprawiedliwiona

a rosól dobry na przeziębienie, jedz jedz
U mnie też @ idzie ale ale ograniczam słodkie jak już wspomniałam wcześniej koniec tego słodkiego obżarstwa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości