|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
![]() zbieramy się do nowej galerii pooglądać co tam ciekawego ale, że przed 10, to nie poszalejemy
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Ja lece na spacer, pozniej obiad u tesciow i zajrze pewnie wieczorkiem
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też bielutko ale słoneczko świeci
Już z tż-em kombinujemy kiedy na narciochy pojedziemy, żeby byla taka pogoda właśnie Sezon już się zaczął. Poczekamy myślę gdzieś jeszcze z miesiąc, żeby już była większa warstwa śniegu na stokach W grudniu za dużo wydatków też. Jeszcze muszę na all poszukać kijków dla tż-ta, bo dostanie długą paczkę pod choinkę
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda bo Twoja mądra głowa pewnie by to logicznie wyjaśniła Ja nie wiem o co kaman ![]() Cytat:
Łooo to rzeczywiscie będzie miał dłuugi prezent, żeby tylko córa nie była zazdrosna heheh że tata ma większą paczkę od Dzieciątka Ja nie umiem jedzić na nartach a miałabym też ochotę w taki piękny dzień pojeździć ![]() Wczoraj kupiłam w biedronce czekolady (była promocja -30%) i teraz wcinam do kawy białą bąboladę @ blisko jak mam chęć na słodkie
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ona jest z tych dzieci które lubią się dzielić i dawać innym prezenty, więc myślę że zazdrości ani smutku nie będzie. Prędzej śmiech, że tata taki długaśny prezent dostał Większy problem mam z tym, jak to zrobić żeby go zamówić i żeby doszedł bez wiedzy tż-ta A jak nie umiesz to czas spróbować Najlepsza rzecz jaką robiłam do tej pory jeśli chodzi o sporty. Tż dopiero jak ze mną był to pojechał na narty i mu totalnie odwaliło Zakochał się w nartach i teraz całe lato mi gada, kiedy w końcu zima będzie
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Jak kupowaliśmy mieszkanie, to poprzedni właściciel mówił nam, że jego córka z rodziną tam mieszkała ale wyjechali za granice, i że nie posprzatali piwnicy...no i okazało się że zostawili tam jakąś wanienkę, małe buciki, dużo gratów z budowlanki iiiii 4 pary nart! Tż zamierza je gdzieś nasmarować no i moze kiedyś ruszymy...tej zimy nie bardzo, ale może kiedyś
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz autem jeździ więc niestety ciężko. Hmm sama nie wiem jak to zrobić ![]() A Wy mieliście fajny prezent w postaci nart super! Nic tylko korzystać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to w sumie koszt nie duży jak na zarobki € ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- ) Cytat:
Ovu w 1dc jest niemożliwe przecież Jeśli ovufriend zaznacza owulację pionową przerywaną linią to musi być czerwona Zobacz sobie moje 2 wykresy wstecz- wtedy sobie też zaznaczałam, że miałam wcześniej, stad pionowa przerywana linia
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-08 o 10:51 |
||
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
Witam babole
![]() U mnie słoneczko i biało już troszke bo słoneczko roztapia wszystko a było nad ranem tak fajnie bielutko.... ![]() U nas wczoraj wieczór super no i zabieramy się za serduszkowanie dobrze ze nie byliśmy w trakcie bo nasza "mała" antykoncepcja-czyt.synek przebudził sie po 24 i on chce spać z mamą...no i co musiałam z nim się położyć i usnęłam no i z serduszkowania nici heh
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że to może ma związek z tym że poprzedni cykl prawdopodobnie bez owu był.... i jeszcze komentarze ze ładnie to wygląda zgłupiałam ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
"mała" antykoncepcja-czyt.synek -
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
No tak wygląda próba serduszkowania przy małym dziecku
może dziś się uda heh![]() Hmmm a mnie cos zaczyna ćmić na dole w brzuchu czyżby zbliżała się powooooli owulka hmm.... jakoś w to nie wierze...za wcześnie
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-12-08 o 11:18 |
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ovufriend jest taka opcja "Zaawansowane wykrywanie owulacji jest wyłączone zmień" i jak kliknie się 'zmień' to jest pytanie czy chcesz aby owulacja była zaznaczona w tym dniu cyklu ale lepiej żebyś została przy zaawansowanej opcji bla bla bla...
|
|
|
|
|
#3705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jest podobno w Toruniu jeden beznadziejny facet, który oblewa na pierdołach, ale wole nie wiedzieć który to, bo jak zobacze że mam z nim egzamin to stres x100 ![]() Dziewczynyyyyy zazdroszcze Wam włosów U mnie zauważyłam poprawę po przestawieniu się na Tangle teezer, olejowanie, porządne odżywki i półprodukty no i oczywiście wcierki. Zażywanie CP też sporo pomogło jeżeli chodzi o gęstość. Ale i tak do ideału baaaardzo sporo im brakuje
|
||||
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mówię, żeby dziecku komputer zabrać czy coś ale w takim wieku gówniarskim nie są to rzeczy potrzebne im do szczęścia i nie widzę potrzeby wprowadzania tego Bajki można na tv oglądać i oczywiście będzie oglądać ale nie tak jak niektórzy rodzice włącza tv rano i to dziecko siedzi do upadłego przed tv. Potem zaczyna się era komputera i tych wszystkich gier i innych pierdół. Ja nie chce żeby moje dziecko od dzieciństwa takie rzeczy poznawało. Wiem, że cudze dzieci się łatwiej wychowuje ale ja nie wychowuje mojego chrześniaka bo to nie moje dziecko i on ma rodziców od tego Moja siostra sama się przekonała po sobie jak mu wyszedł komputer... nabawił się trików i potem latała po lekarzach bo różne dziwne zachowania miał. Ja mu włączałam bajki jak przychodził do nas owszem ale nie na długo bo uważam, że może zająć się czymś innym i rodzic ma chwilę odpoczynku tak czy siak. Tak samo jak Lea nie widzę potrzeby wprowadzania w takim młodym wieku tabletów itd. Rodzice teraz dają swoim dzieciom wszystko dosłownie wszystko... od najmłodszych lat i potem się dziwić, że te dzieci zamiast się bawić ze sobą to sobie dokuczają docinkami typu a ja mam najnowszy tablet a ja mam najnowszą komórkę z taki i takim aparatem itd.. no gdzie takiemu dziecku 6 letniemu potrzebna najlepsza komórka z bajerami... To moje zdanie i uwierz mi, że znam wiele ludzi którzy tak wychowują swoje dzieci i wszyscy są zadowoleni Wkurzają mnie tacy rodzice co się chwalą: widzi pani moje dziecko ma wszystko, mojemu dziecku nic nie brakuje... a pani dziecko nawet komórki nie ma... Myślą, że jak nakupią mu bajerów to sa super rodzicami i potem sie dziwia ze cos sie dzieje z dzieckiem, ma jakies problemu a oni tego nie widza bo jak skoro maja swiety spokoj a dziecko się samo wychowuje ![]() Moja mama była świadkiem takich sytuacji i popiera mnie w 100%.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-12-08 o 11:58 |
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uważam, że z rozwagą można wprowadzić wszystkie nowinki techniczne tak aby dziecko nie było w tyle za innymi. Tyle na temat A ja skopiuję z mamusiowego bo tam pisalam ale musze się z Wami podzielić też co mi się wczoraj śniło Cytat:
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega...
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam jak sie zazwyczaj dzieje co nie tyczylo sie tego, ze Ty robisz tak czy tak napisalam ogolnie.Kazdy ma swoje zdanie na ten temat
|
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejo!
u mnie mroźno choć bezśnieżnie, rosołek dochodzi ![]() Cytat:
Normalnie 24godz a postów mega dużo aż ciężko nadrobić, jak się nie było Rano drożdżowy, potem małe zakupy, maraton zumby charytatywny i wieczorem padłam ![]() Co do wychowywania dzieci to widzę wiele z obserwacji a nie doświadczenia. Ale bardzo często rodzice chcąc odpocząć lub mieć czas na pranie i obiad dziecku włączają tv i komputer. Niestety czasy idą do przodu i jak kiedyś modne było mieć lalkę siusiającą tak teraz modny jest wypasiony smartfon czy tablet, tylko ceny powalające. Święta idą a ja nie wiem co na prezent dla chrześniaka, wszystko co powinno mieć dziecko roczne a nawet starsze już ma. Chyba kupię dla niego kubek 360 stopni, kosmetyki dla skóry atopowej i jakąś małą zabaweczką, bo cieszą go małe rzeczy a nie wypasione bajerki. A jaką miał radochę jak na Mikołaja mu słodycze zawiozłam i z torebeczki pokolei wyciągał i oglądał kochany Miłej niedzieli!
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona tak szybko była szczepiona, że ja nie zdążyłam nawet zareagować wiesz, lekarz wchodzi, patrzy, ostuka, szczepionka i nara. Wizyta trwa 5-10 minut. A ja multum pytań, stres bo płacz i widzisz tak to działa u mnie ![]() No ja tez miałam ospę, świnkę, i chyba odrę różyczki tylko nie miałam. Ospa jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży więc wolałabym aby moja córka to przeszła, o ja głupia, że nie poszłam do babci tżta jak miała półpaśca się zarazić
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Spałam dzis do 10.30
masakrau mnie biało ale słonca brak dziekuje Wam Cytat:
nie wiem ja bede brala 10 dniCytat:
oj to cytrynka, czosnek, cebula i oby sie nie rozwinęło |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki!
ja właśnie wstawiłam obiadek i czekamy ![]() pewno już widziałyście -tempka spada na łeb, na szyję, więc vioris możesz mnie już z teściorów wypisać ![]() vioris dawaj białą bąboladę!!! uwielbiam ![]() Leine ale długie włosy dziś chyba przejdziemy się na nowy most w końcu czekaliśmy na niego tak długo haha normalnie atrakcja jakich mało - i pokaz sztucznych ogni ma być
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
A ja wiem że różyczka jest bardzo niebezpieczna w ciąży szczególnie do 16 tygodnia.Grozi poważnymi wadami serca i nie tylko ;/. Z odrą pewnie podobnie. Kurcze musze zobaczyć do mojej książeczki czy przechodziłam ospe bo rózyczke miałam 2 razy;/
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej to ja jadłam białą bąboladę!!! I nie dam! Bo całą zjadłam ![]() Ja już po rosółku, za dużo pieprzu wsypałam i mi wyparzyło gębę...
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2013-12-08 o 13:04 |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u nas właśnie dziś otwierają most, na który wieki czekaliśmy![]() Ja przechodziłam ospę, świnkę i różyczkę. Moja siostra miała w ciąży półpasiec (półpaśca ), na brzuchu jej to wylazło
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jadłam rosół może mi pomoże na to coś co chce mnie złapać
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
@ idzie, więc jestem usprawiedliwiona ![]() a rosól dobry na przeziębienie, jedz jedz
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ale ograniczam słodkie jak już wspomniałam wcześniej koniec tego słodkiego obżarstwa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

a miałabym też ochotę w taki piękny dzień pojeździć 

a było nad ranem tak fajnie bielutko.... 

U mnie zauważyłam poprawę po przestawieniu się na Tangle teezer, olejowanie, porządne odżywki i półprodukty no i oczywiście wcierki. Zażywanie CP też sporo pomogło jeżeli chodzi o gęstość. Ale i tak do ideału baaaardzo sporo im brakuje

wiesz, lekarz wchodzi, patrzy, ostuka, szczepionka i nara. Wizyta trwa 5-10 minut. A ja multum pytań, stres bo płacz i widzisz tak to działa u mnie
masakra

juz sama nie wiem...Ahh oprocz tego przeziebienie mnie i Tzta jakies lapie
uwielbiam
23.06.2011