Strefy wolne od dzieci? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 12:49   #31
Mileva_
Zakorzenienie

Dot.: Strefy wolne od dzieci?

Dobry pomysł.

Czasami, zwłaszcza po południu, ludzie są zmęczeni po pracy/uczelni i mają zaplanowane jakieś ważne spotkanie, czy po prostu chcą się z kimś zobaczyć i porozmawiać w spokojnej atmosferze, bez wrzasków, płaczu i głośnego roztkliwiania się nad pociechą.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 12:56   #32
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A w sumie to chyba nie ma takiego zakazu i lokal można swobodnie ogłosić "bezdzieciatym", prawda? Jeśli ktos chce to nie ma przeszkód.
Czy się mylę?
Cytat:
Z trzeciej strony

Jeśli takie jest poparcie dla pomysłu "stref wolnych od dzieci".
To dlaczego taki był szum, kiedy jeden z warszawskich lokali został "strefą bez homoseksualistów"?
myślę, że jak już powstaną lokale całkowicie wolne od dzieci, to również zrobi się taki szum. zawsze znajdzie się grono rodziców (i ogólnie ludzi), którzy poczują się strasznie pokrzywdzeni, że będą strefy, gdzie z dzieckiem nie wolno przebywać. regularnie podczytuję pewne wątki i jestem przekonana, ze tak się stanie.
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:00   #33
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1251 Pokaż wiadomość
myślę, że jak już powstaną lokale całkowicie wolne od dzieci, to również zrobi się taki szum. zawsze znajdzie się grono rodziców (i ogólnie ludzi), którzy poczują się strasznie pokrzywdzeni, że będą strefy, gdzie z dzieckiem nie wolno przebywać. regularnie podczytuję pewne wątki i jestem przekonana, ze tak się stanie.
szum to się pewnie zrobi i w tym wątku, już tylko czekam

masz rację, choćby to miało być tylko kilka takich miejsc w całym mieście będą się awanturować. po prostu niektórzy tak mają
Stary 2013-12-08, 13:00   #34
201604181004
Konto usunięte

Albo po prostu chcę posmarkać koleżance w rękaw że jakiś $#@(#$(!@ mnie zdradził i ostatnie co mnie interesuje to czy paląc papierosa na tyłach pubu nie urażam uszek jakiegoś dziecka. ;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:06   #35
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1251 Pokaż wiadomość
To jest pewne, że zrobi się szum

I nie rozumiem - czy tak ciężko jest pojąć, że wrzaski i płacze pociechy są głośne i mogą przeszkadzać?
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:10   #36
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
szum to się pewnie zrobi i w tym wątku, już tylko czekam

masz rację, choćby to miało być tylko kilka takich miejsc w całym mieście będą się awanturować. po prostu niektórzy tak mają
Czyli mam rozumieć, że uważacie, ze lokale "wolne od homoseksualistów" są w porządku i nie zgadzacie się z opiniami, że takie zakazy to wstyd dla Polski itd?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:14   #37
201604181004
Konto usunięte

No ale to co innego. Lokale uderzające w interes mniejszości są nie w porządku.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Ps jak można porównywac czyjeś preferencje seksualne do niewykształconego umysłu który nie jest samodzielny, krzyczy, płacze, oraz jego umysł nie powinien być narażony na pewne sceny które można spotkać w barach
wtf.
Stary 2013-12-08, 13:14   #38
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Czyli mam rozumieć, że uważacie, ze lokale "wolne od homoseksualistów" są w porządku i nie zgadzacie się z opiniami, że takie zakazy to wstyd dla Polski itd?
porównywanie dzieci do homoseksualistów było nietrafione, jeśli do tego wracamy. lokale wolne od homoseksualistów nie są ok, lokale wolne od dzieci są ok.
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:16   #39
Bananalama
jestę wieszczę

A co takiego dorosły homo robi, żeby mu zabraniać wstępu do lokalu? Toż to dorosły człowiek, jak reszta, po większości nawet nie widać, że homo . Ja nie zacznę buczeć nagle i niespodziewanie i nie będę z nudów biegać między stolikami, a także nic się nie stanie, jeżeli będę świadkiem rozmowy z łaciną .

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ps jak można porównywac czyjeś preferencje seksualne do niewykształconego umysłu który nie jest samodzielny, krzyczy, płacze, oraz jego umysł nie powinien być narażony na pewne sceny które można spotkać w barach
wtf.
niektórym może być ciężko to zrozumieć.

Ja jestem jak najbardziej za strefami bez dzieci .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:17   #40
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
A co takiego dorosły homo robi, żeby mu zabraniać wstępu do lokalu? Toż to dorosły człowiek, jak reszta, po większości nawet nie widać, że homo . Ja nie zacznę buczeć nagle i niespodziewanie i nie będę z nudów biegać między stolikami, a także nic się nie stanie, jeżeli będę świadkiem rozmowy z łaciną .

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

niektórym może być ciężko to zrozumieć.

Ja jestem jak najbardziej za strefami bez dzieci .
Może niektórzy myślą że homoseksualiści też zacznę nagle buczeć, z nudów biegać między stolikami a potem ktoś i zmieni pieluchę?
Bo innego źródła takiego mądrego porównania nie mam
Stary 2013-12-08, 13:18   #41
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, bo w ogóle nic nie słyszałam o tym co piszesz (nie jestem z warszawy).
generalnie uważam tę sytuację za trochę inną. homo czy heteroseksualizm to nie jest coś co się wybiera. tak samo jak kolor skóry, niepełno- lub pełno sprawność.
za to to czy się ma psa, pali się papierosy lub ma się dzieci to jest już kwestia jakiegoś tam wyboru w życiu człowieka(tylko błagam nie zacznijmy pisać o wyjątkach jakimi są gwałty bo to bezsensu w tej dyskusji). pozatym dzieciątko, zwierzę można zostawić w domu, można się wstrzymać na 2 godziny od zapalenia papierosa - i voila możesz sobie wejść do lokalu jeśli chcesz. za to bycia gejem/lesbijką nie zostawisz w domu (skoro obecność geja obok komuś przeszkadza).

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2013-12-08 o 13:21
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 13:21   #42
blair witch
Zakorzenienie

Jestem jak najbardziej za. Byłam na wakacjach w hotelu który miał wydzielone strefy 16+, była restauracja, basen, molo, i część plaży i BOŻE JAK JA WYPOCZĘŁAM! Na basenie nie było skakania, darcia, wrzasków, płaczu, w restauracji też nie, była błogosławiona cisza, spokój, opalanie bez problemów, bez dzieciaków biegających wokół, sypiących piachem na mnie tuż po tym jak się wysmaruję kremem, po prostu było bosko dziewczyny Tym bardziej że jak ja jestem bezdzietna to mi ma prawo przeszkadzać to że ktoś mi w wypoczynku przeszkadza, cudze dziecko przykładowo Jak będę mieć swoje to będę je brać tam gdzie są strefy dla dzieci, ale teraz póki co to jest mi przyjemniej w strefach bez dzieci.
Stary 2013-12-08, 13:22   #43
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
No ale to co innego. Lokale uderzające w interes mniejszości są nie w porządku.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

wtf.
Dlaczego nie wolno porównywać? Bo wizaż tak nakazuje?
Właściciel lokalu twierdził, że nie chce narażac klientów na widok trzymających się za ręce, przytulających się, całujących się dwóch mężczyzn. Dorosli owszem, ale jak wizaż uczy zakochany człowiek głupieje, miłość, uczucia mogą sobie okazać i komus tym przeszkodzić.
Jaka to różnica w dbałości o klienta?
Jeden właściciel lokalu chce chronić przed dziećmi, inny przed gejami. Obydwie grupy mogą potencjalnie przeszkodzić, zgorszyć, wpienić innych użytkowników lokalu.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2013-12-08 o 13:24
Stary 2013-12-08, 13:26   #44
201604181004
Konto usunięte

Nie wolno porównywać bo to wbrew zasadom logiki równie dobrze mogę porównać to do zakazu karmienia zwierząt w zoo. Wszak zakaz to zakaz cnie

Dobra ja nie podejmuję się dalszej dyskusji bo to nie mój poziom abstrakcji. To jest klasyczna sytuacja, wpada Luba i udowadnia nam swoje racje nt. dzieci. Niby się zgadza, niby jest przychylna, ale potem wyskakuje z czymś takim że połowa czytających patrzy się w monitor i nie wie jaką minę zrobić

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

A jak już mowa o zakazach to wprowadziłabym ograniczenia co do logowania się na forum kobiet 40+ z podrośniętymi dziećmi które mieszkają za zachodnią granicą.
No przecież to to samo!
Stary 2013-12-08, 13:26   #45
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego nie wolno porównywać? Bo wizaż tak nakazuje?
Właściciel lokalu twierdził, że nie chce narażac klientów na widok trzymających się za ręce, przytulających się, całujących się dwóch mężczyzn. Dorosli czy nie, miłość, uczucia też mogą sobie okazać i komus tym przeszkodzić.
Jaka to różnica w dbałości o klienta?
Jeden właściciel lokalu chce chronić przed dziećmi, inny przed gejami. Obydwie grupy mogą potencjalnie przeszkodzić, zgorszyć, wpienić innych użytkowników lokalu.

bo homoseksualista nie biega między stolikami, nie drze japy na pół lokalu, nie wyje, nie pokrzykuje i nie robi ambarasu. no chyba, że robi. nie wiem, muszę się bliżej przyjrzeć swoim zachowaniom w strefie publicznej

mnie jest obojętnie, za dziećmi nie przepadam, ale raczej wybitnie mi nie przeszkadzają.
Stary 2013-12-08, 13:29   #46
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wolno porównywać bo to wbrew zasadom logiki równie dobrze mogę porównać to do zakazu karmienia zwierząt w zoo. Wszak zakaz to zakaz cnie

Dobra ja nie podejmuję się dalszej dyskusji bo to nie mój poziom abstrakcji. To jest klasyczna sytuacja, wpada Luba i udowadnia nam swoje racje nt. dzieci. Niby się zgadza, niby jest przychylna, ale potem wyskakuje z czymś takim że połowa czytających patrzy się w monitor i nie wie jaką minę zrobić
nie podejmujesz się dyskusji, bo wiesz, że taka postawa: jednym zabronic a inni nietykalni, jest nie do obronienia.

Ja się zgadzam oczywiście z lokalami "bez dzieci", tak samo jak zgadzam się na lokale "bez homoseksualistów", hotelami, lokalami tylko dla młodzieży itd.
I nie mam z tym problemu, nie mam rozdwojenia jaźni, nie popieram tylko tego co dla mnie wygodne.
To tyle na ten temat ode mnie.

Stary 2013-12-08, 13:32   #47
olenkasz
Zakorzenienie

bo skoro są miejsca w tramwaju dla matek z dziećmi, to powinny być również dla bezdzieciatych. bo skorą są takie, to mogą być i inne. trzeba popierać wszystko, a nie rozdwojenie jaźni sobie fundować i popierać jeno jedno
fcuk logic.
Stary 2013-12-08, 13:32   #48
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

A jak już mowa o zakazach to wprowadziłabym ograniczenia co do logowania się na forum kobiet 40+ z podrośniętymi dziećmi które mieszkają za zachodnią granicą.
No przecież to to samo!
Ależ owszem, dlaczego nie? Mozesz byc za takimi ograniczeniami, kto ci zabroni? Jak już ograniczać to po całości, żadnych uprzywilejowanych.

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
bo homoseksualista nie biega między stolikami, nie drze japy na pół lokalu, nie wyje, nie pokrzykuje i nie robi ambarasu. no chyba, że robi. nie wiem, muszę się bliżej przyjrzeć swoim zachowaniom w strefie publicznej
.
Pisałam juz czym kierował się właściciel lokalu.

Stary 2013-12-08, 13:35   #49
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba
nie podejmujesz się dyskusji, bo wiesz, że taka postawa: jednym zabronic a inni nietykalni, jest nie do obronienia.
Faktycznie, masz rację. Powinna być równość. Obok lokali bez dzieci, lokale bez gejów, zaraz potem lokale bez niewykształconych ludzi, a potem lokale bez osób ze stopniem magistra i wyższym, potem lokale bez rudych a potem lokale bez wysokich osób. No żeby nikomu przykro nie było.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
bo skoro są miejsca w tramwaju dla matek z dziećmi, to powinny być również dla bezdzieciatych. bo skorą są takie, to mogą być i inne. trzeba popierać wszystko, a nie rozdwojenie jaźni sobie fundować i popierać jeno jedno
fcuk logic.
Masz rację.
Miejsca dla matek z dziećmi
Miejsca dla bezdzietnych
Miejsca dla bezdzietnych odczuwających presję społeczną
Miejsca dla bezpłodnych
Miejsca dla staraczek
Miejsca dla matek z odchowanymi dziećmi
Miejsca dla kobiet z wnuczętami
Miejsca dla kobiet z prawnukami
Miejsca dla transwestytów pragnących mieć dzieci

No i miejsca dla rudych - nie zapominajmy

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba
Ja się zgadzam oczywiście z lokalami "bez dzieci", tak samo jak zgadzam się na lokale "bez homoseksualistów", hotelami, lokalami tylko dla młodzieży itd.
I nie mam z tym problemu, nie mam rozdwojenia jaźni, nie popieram tylko tego co dla mnie wygodne.
To tyle na ten temat ode mnie.
Naprawdę dziwi mnie że mimo swej wiedzy i stateczności nie potrafisz rozróżnić dyskryminacji ze względu na orientację od zwykłego zakazu który jest dość sensowny

(tak jak zakaz wchodzenia do sklepów z lodami. no jak to bez lodów, do sklepów?! może od razu zakażmy rudym wchodzenia do sklepów, skoro z lodami nie można, to czemu rudzi mieliby tam włazić!)
Stary 2013-12-08, 13:35   #50
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, masz rację. Powinna być równość. Obok lokali bez dzieci, lokale bez gejów, zaraz potem lokale bez niewykształconych ludzi, a potem lokale bez osób ze stopniem magistra i wyższym, potem lokale bez rudych a potem lokale bez wysokich osób. No żeby nikomu przykro nie było.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Masz rację.
Miejsca dla matek z dziećmi
Miejsca dla bezdzietnych
Miejsca dla bezdzietnych odczuwających presję społeczną
Miejsca dla bezpłodnych
Miejsca dla staraczek
Miejsca dla matek z odchowanymi dziećmi
Miejsca dla kobiet z wnuczętami
Miejsca dla kobiet z prawnukami
Miejsca dla transwestytów pragnących mieć dzieci

No i miejsca dla rudych - nie zapominajmy
Jeśli będzie taka potrzeba.
Bo nie zapominajmy, w tym watku było to podnoszone, że wolny rynek sobie to "wyreguluje".
Chodzi o to, że jeśli jest potrzebny lokal bez tych czy innych ludzi, to przecież co za różnica?

Stary 2013-12-08, 13:36   #51
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Chore. To wolny kraj i bede swoje dzieci zabierac tam gdzie mam ochote.
A moze zrobić stefy tylko dla kobiet, albo tylko dla mezczyzn? A moze tylko dla Polaków czystej krwi, albo tylko dla Zydów? A moze getta zrobić?
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:37   #52
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
fcuk logic.

Rozwaliłaś mnie
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:37   #53
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
A moze zrobić stefy tylko dla kobiet, albo tylko dla mezczyzn? A moze tylko dla Polaków czystej krwi, albo tylko dla Zydów? A moze getta zrobić?
to zabierz je do klubu, gdzie na bramce sprawdzane są dowody . Jak się nie uda - dyskryminacja!

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:39   #54
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
przecież są miejsca tylko dla kobiet (siłownie )

ide po popcorn
Stary 2013-12-08, 13:40   #55
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
to zabierz je do klubu, gdzie na bramce sprawdzane są dowody . Jak się nie uda - dyskryminacja!
Jedna z wizazanek miała w swoim podpisie coś w stylu "nie mogę wejść na bankiet dyrektorów-dyskryminacja".
Stary 2013-12-08, 13:41   #56
JohnLena
Zadomowienie

Jestem jak najbardziej za.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 13:42   #57
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Powiedz gdzie chodzisz, a ja przyjdę tam i pokarzę ci co mogę robić w wolnym kraju
Stary 2013-12-08, 13:43   #58
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luba
Chodzi o to, że jeśli jest potrzebny lokal bez tych czy innych ludzi, to przecież co za różnica?
Zdecydowanie masz rację, to jest żadna różnica. Zakazując w pewnych miejscach obecności dzieci, powinniśmy ich obecność nakazać w innych.
Tak samo jak zakazując ich obecności w punkcie A, powinniśmy dla rónowagi zakazać wejścia kobietom podczas menstruacji do innego - no przecież to jest to samo

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Zdecydowanie masz rację. Musimy zrobić getta
Zgłaszam się do getta żydomasonerii
Stary 2013-12-08, 13:46   #59
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolałabym jednak żeby były lokale "neutralne" (bez żadnych oznakowan), lokale "przyjazne dzieciom" i lokale "bez dzieci". To ułatwiłoby wszystkim życie

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Zdecydowanie masz rację, to jest żadna różnica. Zakazując w pewnych miejscach obecności dzieci, powinniśmy ich obecność nakazać w innych.
Tak samo jak zakazując ich obecności w punkcie A, powinniśmy dla rónowagi zakazać wejścia kobietom podczas menstruacji do innego - no przecież to jest to samo
Jeśli bedzie zapotrzebowanie i lokal bedzie miał powodzenie? To czemu nie?

Stary 2013-12-08, 13:46   #60
DiamondDust
Raczkowanie

Tak to bardzo dobry pomysl.
Nie po to wyrywam sie z domu od marudzacego dziecka,aby inne w restauracji mi sie darlo nad glowa z ta roznica,ze cudze
DiamondDust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości