|
|
#151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Strefy wolne od dzieci?
|
|
|
|
|
#152 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Ale one są bez sensu, bo w pociągach bez miejscówek.
A ja mówię o tych dalekobieżnych, wolałabym mieć opcję jadąc z dzieckiem wykupienia miejscówki w wagonie dla rodziców z dziećmi. Inni pasażerowie pewnie też woleliby mieć wybór wykupienia miejsca w wagonie/przedziale bez dzieci.
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#158 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;44067480]moim zdaniem są takie strefy: - filmy od 15 lat - restauracje z białymi obrusami (jak ja widzę obrus i świeczki to wychodzę) - piwiarnie, kawiarnie Po co mam iść z dzieckiem do klubu studenckiego gdzie tylko piwo leją ? Do Biklego też nie wchodzę bo tam rąk nie ma gdzie umyć.[/QUOTE] No rzeczywiście, cudnie, że na film od 15 lat nie można iść z dziećmi. Do przeciętnej kawiarni można. |
|||
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie 100 zł za 2 osoby to bardzo dużo, a nie jem w byle jakich spelunach Chyba się nie rozmnoże, za drogo ten biznes wychodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;44071596]I tu jest chyba sedno sprawy, bo gdyby rodzice potrafili się zachować i a) uspokoili dziecko lub b) jeśli to nie możliwe wyprowadzili je z lokalu, to restauracje kids free nie byłyby potrzebne.[/QUOTE]
i o tym pisałam ileś postów temu dopóki rodzice się nie potrafią zachować, knajpy kids free będą potrzebne
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#162 | ||||||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy Ty masz dzieci? Jeśli tak, to powinnaś wiedzieć, że dzieci są niedojrzałe emocjonalnie i po prostu często reagują krzykiem/płaczem, bo po prostu nie potrafią inaczej. |
||||||||||||||
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Fajny pomysł
Bylam z chłopakiem w makaroniarni (bardzo dobrej nawiasem mówiąc) ale kolo Nas siedziała rodzinka z 3 pociechami. Biegały, darły się.... Niektórym rodzicom nie przetłumaczysz. ![]() Miło byłoby wybrać się zjeść cos/do kawiarni i mieć pewność że wypoczniemy a nie będziemy narażeni na krzyki i slalom między biegajacymi beztrosko maluchami
|
|
|
|
|
#164 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2013-12-08 o 19:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#165 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to Ty dajesz takie argumenty, że wciska mnie w fotel. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Naprawdę coś takiego widziałaś? |
|||
|
|
|
|
#166 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, to nie zmienili od 2005 roku, bo widziałam w Polańczyku chyba na dworcu wtedy
|
|
#168 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nawet widziałam bezpłatny męski (z samym pisuarem) i płatny damski z normalną kabiną. toaleta publiczna
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Widać taki obyczaj w tym regionie ![]() Na dworcu jeszcze było mycie rąk z mydłem i ręcznikiem papierowym chyba za 1 zł
|
|
#171 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#172 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla stref bez dzieci! O czym pisałam już w innym wątku. Z resztą tam byłam trochę oburzona rozmową, teraz obejrzałam resztę i podtrzymuję swoje zdanie, że bardzo subiektywnie wyszło. I ta konkluzja ;/
W muzeum powinno się wprowadzić dzień bez dzieci, powinny być pokazy bez dzieci itd. Bo prawda jest taka, że dzieci są denerwujące. A kilka stref w restauracji czy pokazów w kinie nikogo nie zabije. |
|
|
|
|
#174 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czasem śmierdzą mówią mega głośno mogą mieć dziwne przyzwyczajenia zachowywać się pretensjonalnie i tak dalej BYWA, tak samo, jak przy dzieciach - BYWA, a nie jest normąaczkolwiek ogólnie tak, skoro komuś się przyda taka inicjatywa to niech sobie robi Cytat:
![]() Cytat:
nie zawsze mogę zostawić starszej (młodsza wózkowa, zachowuje się ok) z tatą więc młodej wykupuję czas w sali zabaw ale miejsce sprawdzone mamy, mała szaleje a my w spokoju możemy pogadać czy iść na zakupy nawet.Cytat:
z reguły jeśli muszę iść do takiego miejsca, to po prostu nie sama z dziewczynkami i tyle [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;44067480]moim zdaniem są takie strefy: - filmy od 15 lat - restauracje z białymi obrusami (jak ja widzę obrus i świeczki to wychodzę) - piwiarnie, kawiarnie Po co mam iść z dzieckiem do klubu studenckiego gdzie tylko piwo leją ? Do Biklego też nie wchodzę bo tam rąk nie ma gdzie umyć.[/QUOTE] żartujesz, taki ekskluziw i nie ma myjni? |
||||
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej Ikea jest i plac zabaw niestety tez na 1 h, ale jest również drugi plac gdzie opiekują się dzieckiem rodzice, pośrodku restauracji. Rodzice jedzą sobie spokojnie przy stolikach a dzieci się bawią i wszyscy są szczęśliwi.
|
|
|
|
|
#176 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i kierownik sali chce czy nie chce musi stanąć po stronie któregoś klienta. Nie może dalej udawać, że nie obchodzi go kompletnie, że w jego restauracji latają po sali jak pszczoły ruchliwe dzieci i zjeść nie dają. ![]() ![]() a tak bardziej serio to jakby więcej osób grzecznie i miło zwracało rodzicom/dzieciom uwagę to do większej ilości ludzi by docieralo, że muszą się przyłożyć do zachowania swoich dzieci a nie udawać, że te nikomu nie wadzą. a tak, każdy udaje że się nie wtrąca a potem petycje o osobne hotele chodniki i kawiarnie. no żart.
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, taka jestem zacofana i mało światowa, bo jak idę zjeść niedzielny obiad na mieście, żeby odpocząć i cieszyć się chwilą, to nie chcę, żeby mi ktoś krzyczał do ucha i biegał po całym lokalu bawiąc się w chowanego/berka/puszczając samoloty z papieru/grając w piłkę.
I nie, nie zdarzyło się to raz, to się dzieje ciągle. Widocznie jestem dziwna, skoro nie lubię, jak podczas posiłku ktoś mi się gramoli pod stolik, bo właśnie zachciało mu się bawić w chowanego. Zagranico pewnie nikt nie zwróciłby na to uwagi.
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
Niektórym wróżę karierę polityczną, ba, dyktaturę. A teksty i zachowanie przypomina mi "ukochanego przywódcę, wodza" Łukaszenkę, który swojego ukochanego synka wozi wszędzie nawet na obrady z dowódcami innych państw
Bliźniaczo podobne zachowanie
|
|
|
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
Zagranica taka kochająca dziecki, zagranica zaprasza!
|
|
|
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
no serce roście
![]() ![]() ![]() co ciekawe matka rozpłynęła się w tajemniczych okolicznościach judith, no jednoznacznie widzę ze za granico bardziej kochajo dzieci! ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Btw wiesz co jest jeszcze zabawniejsze? Inicjatywa powstała w AMERYCE. Ameryka to chyba nie za granico skoro też nie lubio dzieci. No ale tak jak mówisz, zagranica zaprasza, szczególnie Białoruś Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-12-08 o 21:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

.

Chyba się nie rozmnoże, za drogo ten biznes wychodzi