|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...
Wybacz szczerość, ale przypominasz mi moją znajomą. Jest strasznie jakby to powiedzieć, hmmm, infantylna
Kiedy usłyszała moją wagę z przerażeniem zakrzyknęła 'ojej, a nie wyglądasz, musisz mieć baaardzo ciężkie kości, bo na prawdę niemożliwe, żebyś tak dużo ważyła!' To nic, że mam bmi 17 ![]() Na prawdę, czasem ludzkie ograniczenie widzenia świata do patrzenia wyłącznie przez pryzmat swojej osoby zaczyna się robić przerażające ![]() Popytaj koleżanki o ich rozmiary, bo warto mieć rozeznanie w takich tematach. Nawet ot tak dla siebie, bo szczerze uwagi takie jak przytoczona wyżej przeze mnie, powiedziane w towarzystwie odbierane są na prawdę w niezbyt korzystny dla osoby mówiącej sposób. |
|
|
|
|
#302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym _ema_ zapewne weszłaby w bluzkę o rozmiarze 38 tylko po co udawać, że "te rękawy mają być takie trochę przykrótkie, ta bluzka właśnie ma mieć taką długość, bluzka właśnie ma tak opinać biust, przecież w talii dobrze leży". |
|
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Oj, nie znacie się, rozmiar 40 to gruba świnia, ot co!
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
To działa w ten sposób:
Rozmiar 38 ![]() Rozmiar 40
|
|
|
|
|
#305 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie też 40 brzmi jak ktoś duży ALE wiem, że tak nie jest! Moja mama jest wysoka, ramionka drobne, duuuże biodra i szczupłe nogi. Przez biodra nosi większe rozmiary czy to spodni (oczywiste) czy bluzek, żeby te biodra zakryć. Ale to kości a nie tusza
niektórzy są bez pomyślunku w ocenianiu innych. Zresztą co za różnica kto jaki rozmiar nosi? Przecież rozmiarówka jest tak przeróżna, że potrafię mieć spodnie xs/32 za luźne a 36/38 za ciasne. Tak jak z rozmiarem buta: nie każde 38 to naprawdę 38![]() Edit: Haha, Kalini właśnie tak ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli dla niektórych rozmiar 40 jest DUŻY, to co powiecie na 42, 44? Słonice? |
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież takie kobiety to w domach siedzą a nie wychodzą na ulicę, ludziom się pokazywać ![]() Swoją drogą- niektóre z was ostro przesadzają. Ładna figura nie kończy się na rozmiarze 38, tak samo jak "tłusta baba" to od rozmiaru 40 wzwyż, bez względu na wzrost, budowę ciała i umięśnienie. Cellulit mogą mieć i kobiety o rozmiarze 36, 38, 40, 42 jak i większym. Tak samo rostępy, blizny i inne niedoskonałości skóry. Mam znajomą, która jest ode mnie szczuplejsza- różnica w kilogramach jest ewidentnie widoczna, to nie są 2-3kg- a nosi większy rozmiar spodni. Bo jej kilogramy idą głównie w uda i tyłek, u mnie równomiernie się rozkładają na całym ciele. |
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Ja na przykład jestem hybrydą, pół świnią, pół człowiekiem.
|
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Muszą lubić, mają jajka krągłe
|
|
|
|
|
#311 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#313 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
Przyczajenie
|
Ale tu niektóre farmazony piszą
Ja sama noszę rozmiar 38/40, chociaż sporo ciuchów większych mam, jakoś tak lubię w luźnych chodzić. Mam 174 cm wzrostu i nie mam może płaskiego brzucha ale 'oponki' też nie... normalny brzuch i tyle. W moim przypadku biodra i pupa nabijają mi rozmiar. Ale nie narzekam Wiadomo, inaczej jest w przypadku kobiety 150 wzrostu a takiej o kilkadziesiąt cm wyższej. W przypadku tej niższej od razu widać każdy dodatkowy kilogram a u wyższej to się bardziej 'rozkłada' I niemądre jesteście, zastanawiacie się co się facetom podoba a nie zastanawiacie się jak wy się najlepiej czujecie? Coś jest nie tak, i to na serio. Najważniejsze to dobrze czuć się w swoim ciele i tyle ode mnie. Nie ważne jest czy masz rozmiar 34 czy 50, jedyne co się liczy, to to, co o tym myślisz i jak się z tym czujesz.
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#316 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cycki też są raczej krągłe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, no dziewczyna forumowicza, której BMI to jakieś 30 nie miała ani cm cellulitu, ciało gładziutkie, buzia piękna, normalnie miss świata. A w ogóle to wyglądała na 50 kg, a nie 80
![]() Cytat:
ale nikt nie widział u mnie zmian, łącznie z moim facetem. Wróciłam od fryzjera z włosami mocno przyciemnionymi, a on po jakichś dwóch godzinach: "o chyba robiłaś coś z włosami, prostowałaś?"![]() Cytat:
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Piłka jest okrągła, koła są okrągłe i piją piwo na okrągło.
Muszą lubić krągłości
|
|
|
|
|
#319 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#320 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
To żałuj, bo ja się właśnie idę pokulać
![]() Albo nie, najpierw poczytam Skutki działania języka na sutki Edytowane przez senna jesien Czas edycji: 2013-12-08 o 14:34 |
|
|
|
|
#324 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
płaskodupie da sie wyćwiczyć
![]() fakt,ze nie ma co patrzec na rozmiar... moja koleżanka 169cm i 57 kg oraz ja 170cm i 65 kg... i wyglądałam szczuplej od niej i nosiłam mniejsze ciuchy - sekret w tym że tyłam równomiernie, a ona w biodrach i brzuchu ![]() mnie bardziej denerwuje że panowie lubią wymagać ale od nas,a nie od siebie
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-12-08 o 19:19 |
|
|
|
|
#326 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Po drugie nie mi się niechcę. Tylko nie gadamy. Informacja o ciele ex jest prawdziwa, nie chcesz to nie wierz. Mam to gdzieś ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() Nie mam miarki w oczach tak jak niektóre kobiety tu co znają rozmiar przyrodzenia partnerów bez mierzenia ![]() Czasem nie wiem skąd te nienawistne komentarze. Już rozumiem gdybym nadal z nią był, jakieś idealizowanie czy coś. Ale jeżeli nie jesteśmy już razem, nawet jej nie lubię i to ja zerwalem ? ![]() Chyba czysta złośliwość... Wybrzydzajacy 20 latek ? Widocznie znasz/znalas mniej 20 latków ode mnie ? Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2013-12-08 o 21:40 |
||
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złośliwa nie jestem, nie wierzę i tyle. Jestem pewna, że my jako kobiety inaczej oszacowałybyśmy jej wagę niż zakochany facet - to, że z nią zerwałeś nie zmienia faktu, że masz ją wciąż zakodowaną jako "piękność", zapewne masz w głowie jej lekko zniekształcony obraz. Ale nieważne, żadna ze stron nie przekona drugiej, a to nie jest wątek o Twojej eks.Wydaje mi się, że jestem trochę starsza niż Ty, więc znałam w życiu więcej 20-latków. Moim zdaniem nie wybrzydzają w ogóle. Zwłaszcza widzę to teraz, kiedy jestem starsza i mam do nich dystans, język do pasa na widok pierwszej lepszej średnio ładnej buzi Ochoczo stawiają drinki i potem przez pół godziny zamęczają człowieka opowiastkami jacy to oni dojrzali, takie mam doświadczenia z 20-latkami z ostatnich kilku lat. Im facet starszy, tym lepiej wie czego chce i tym wyższe ma wymagania. Starsi częściej szukają dziewczyny na życie, a nie na imprezę, więc na nieco inne rzeczy zwracają uwagę.
Książki 2021 (2020-125, 2019 - 67, 2018 - 87, 2017 - 108, 2016 - 56, 2015 - 54, 2014 - 42, 2013 - 66) Edytowane przez Naomi21 Czas edycji: 2013-12-08 o 22:25 |
|
|
|
|
|
#328 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak inni ale na imprezach ( wnioskuje, że chodzi ci o dyskoteki) raczej szuka się dziewczyn na raz, więc nie dziwne, że mało takich z wymaganiami poznalas skoro dyskoteka jest wedlug mnie ostatnim miejscem gdzie bym szukał kogoś na dłużej i zwyczajnie ci bardziej nastawieni na cos powazniejszego tam nie uczęszczają jeżeli znają inne miejsca do poznawania kobiet. Więc z tym, że im facet starszy tym wybredniejszy absolutnie się nie zgodze. Wydaje mi się jeszcze mniej wybredny skoro szuka na dyskotekach wiedząc kto się tam trafia i co można zlapac. Zresztą wybór mniejszy. ni brat cioteczny ma podobne wymagania do moich, tzn nie szuka ale u mnie przez ostatni rok przewinely się ze dwie dziewczyny odpowiadajace wymaganiom a u niego żadna. Zresztą to zależy od przypadku i nie wiem o jaką dojrzałość ci chodzi poniewaz znam jednego 31 latka który jezdzi sobie w najlepsze na dyskoteki, wyrywa młodsze itp. a i znam 20 latków dużo dojrzalszych np. od kolegów mojej 26 letniej kuzynki. Rozpisalem się a nie do końca wiem o co chodzi. O wymagania odnosnie jednorazówek czy tych na dłużej ? Watpie ponieważ opinie na ile wygladala ex nie podzielalem tylko ja. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2013-12-08 o 23:37 |
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozwolisz że się wtrącę ![]() cellulit w dużej mierze jest genetyczny. Moja mama i babcia są otyłe, babcia wręcz chorobliwie i nie mają cellulitu praktycznie w ogóle. Ja tak samo, nieważne ile przytyłam cellulitu nie miałam. Jak już miałam to tylko wodny, jak woda mi się zatrzymała (zdarza się, a jak dodatkowo się nie balsamuję to wtedy to widać). Także tak, czasami kobiety z nadwagą/otyłe nie mają pomarańczowej skórki. Taki dar od losu ![]() A cały wątek jest z d**y, bo są i faceci co wszystko widzą i są tacy co mają to w dgdzieś albo nie dostrzegają. Mój partner ostatnio w momencie ekhem intymnym pokazał palcem na moje rozstępy na tzw. bryczesach i spytał co to. Chłop ma 36 lat i parę partnerek w życiu miał (niektóre z dużą nadwagą) i raczej się mógł z tym spotkać (ha, sam ma rozstępy ale chyba ich nie widzi bo są z tyłu boczków ) ale miał to po prostu gdzieś/nie skupiał się na tym. A jest typem raczej który zwraca uwagę na szczegóły jak nowa fryzura, nowe ciuchy (nawet zauważa coś w stylu "o, masz nową koszulkę!") ale po prostu nie skupia się na szukaniu z lupą cellulitu, rozstępów czy nadmiaru tkanki tłuszczowej.I powiem na zakończenie, że nikt ci tak nie wytknie niedoskonałości jak druga kobieta. Parę lat temu i kilkanaście kg mniej (teraz jestem w tym obleśnym rozmiarze 42, ale mniejsza z tym) gdy mężczyźni mówili że mam cudowne ciało to ZAWSZE były kobiety mówiące a to, że mam wielką dupę, a to grube uda (aha, 55 kg przy 173 cm, musiały być wielkie) a to coś innego. A mężczyzna z reguły i tak wybierze dziewczynę, która mu odpowiada osobowościowo (i dopiero potem +/- cieleśnie) a nie na podstawie wielkości cellulitu. Mam kolegów co kochają wychudzone tyczki a mam takich co lubią dziewczyny mające kilka-kilkanaście kg nadwagi. Nie ma reguły. Ja sama lubię dobrze zbudowanych, szczupłych facetów a wiele kobiet lubi misiakowatych i brzuszkowatych. de gustibus non est disputandum! |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Weź pod uwagę to, że dość dużo kobiet odrosło od ziemi nieco wyżej, niż 160 cm i wtedy rozmiar 40 wygląda normalnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Kiedy usłyszała moją wagę z przerażeniem zakrzyknęła 'ojej, a nie wyglądasz, musisz mieć baaardzo ciężkie kości, bo na prawdę niemożliwe, żebyś tak dużo ważyła!' 

niektórzy są bez pomyślunku w ocenianiu innych. Zresztą co za różnica kto jaki rozmiar nosi? Przecież rozmiarówka jest tak przeróżna, że potrafię mieć spodnie xs/32 za luźne a 36/38 za ciasne. Tak jak z rozmiarem buta: nie każde 38 to naprawdę 38

Przecież takie kobiety to w domach siedzą a nie wychodzą na ulicę, ludziom się pokazywać 

Zapraszam