|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cześć!
fascinata och rozszarpałabym chyba!:/ Lepiej weź jakieś potwierdzenie... Co do godziny... nie mam pojęcia. My wybraliśmy 17 bo braliśmy pod uwagę dojazd gości, żeby sobie dłużej pospać itd ![]() mojakaren nie w moim stylu więc się nie wypowiem, ale oryginalne Blondi2989 Ludzie chyba coraz rzadziej używają szarych komórek... Nietakt na całości;/ Kate Noir gratuluję podpisania umowy ![]() KasiaK_080290 Bardzo ładnie! Elrosa poproszę o namiary na pudełka!!
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na 15.00 albo nawet na 14: 30 nie będziecie się stresować, że tamci jeszcze nie wyszli albo będą stać przed Waszym kościołem i będziecie się musieli przeciskać. A tak to jak o 15- msza to ok 17.3o siądziecie do obiadu. A jak o 17 msza to będziecie jeść ok 20 obiad..... Też zależ o jakiej porze macie wesele i jakie szybko robi się ciemno. |
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
U nas intensywny weekend, wczoraj u jednych rodzicow, dzis u drugich plus kupilismy juz wszystkie prezenty gwiazdkowe ufff ![]() Zaraz poczytam co tam naskrobalyscie ![]() Pieklam mikolajkowe ciacha i przy okazji troche mnie ponioslo1386529143891.jpg powinno byc '3 maja' a nie 'maj'"ale nie zmiescilo juz sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Planuję w tygodniu zrobić jeszcze, tym razem z podwojnej porcji żeby wyszło ok. 300 sztuk. Lukrować będę w weekend ![]() KasiaK ta suknia jest cudowna Ja osobiście wolę proste dekolty, ale Tobie chyba lepiej w serduszku, fajnie biust podkreśla.
|
|
#1985 |
|
BAN stały
|
Blondi nie, wszędzie gdzie byłam, u znajomych też, tak było.
Klaruje mi się wszystko związane z kościołem, tzn. jego wystrojem. Nareszcie coś ruszyło. A nieuczciwej dekoratorce podziękowałam. Może mnie pocałować w dupę. W czerwcu jej zrobię taką opinię, że mam nadzieję, że nikt nie nabierze się na jej "profesjonalizm". |
|
|
|
#1986 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym wybrała godz 17.
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
To juz indywidualna sprawa.Dla mnie 17 jest za późno -tyle płacę za ten wyjątkowy dzień,że chce go móc świetować wcześniej .My chcemy 15.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1989 |
|
BAN stały
|
Ja bym wybrała 15. Ale 17 też jest ok
Ogólnie dla mnie godziny 15-17 są do przyjęcia
|
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Podczytałam kilka stron i nie dam rady nadrobić Gratuluje wszystkim załatwienia kolejnych spraw ![]() No i witam nowe PMki U mnie pozostało 188 dni Jak ten czas leci-jak zaczeliśmy planować ślub to było 290 dni...ponad 3 miesiące minęły nawet nie wiem kiedy Ze spraw ślubnych to w tym tygodniu kupujemy jeszcze 1 karton wódki i sprawę alkoholi odchaczamy do zaliczonych Mam pytanie do dziewczyn,które były na targach ślubnych-ja nigdy nie byłam a w styczniu będą u mnie i nie wiem czy w ogóle iść...chodzi o buty ślubne-czy na targach są jakieś ciekawe oferty? i jak to wygląda cenowo?
|
#1991 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice dostali zaproszenie z tekstem jak wszyscy inni. Wycięliśmy tylko informacje o potwierdzeniu. ![]() dla mnie jest dziwne jak ktoś woli Pana Tadeusza od Stocka ![]() Cytat:
U nas tak samo, tylko bez "wraz z Rodzicami". Cytat:
![]() Cytat:
A może dałoby się jakoś to 'pogodzić' zrobić imprezę taką po środku - nie wesele do białego rana na pół tony ludzi i nie obiad dla najbliższych. My z TŻ tak wybraliśmy i z każdym dniem przekonujemy się, że była to bardzo dobra decyzja. Dużo robicie imprezę? Cytat:
Nie lubię ślubów za wcześniej i imprezy rozpoczynającej się wcześnie. Dla mnie ślub i przyjecie to uroczystość mocno popołudniowa/wieczorna. Idealnie jak po pierwszy posiłku (na pierwszy taniec) zaczyna się ściemniać - wtedy jest klimacik. U nas się ślubnie zrobiło. ![]() Weekend mega intensywny i męczący, ale bardzooooo pozytywny. Niedawno wróciliśmy do domu - byliśmy jeszcze na małych zakupach i trochę wchłonąć atmosferę Świąteczna w Manufakturze (uwielbiam Mimo, że jestem padnięta to wyjątkowo naładowana pozytywną energią! ![]() Poniedziałku możesz przybywać - nie jesteś mi straszny!
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
My mamy 17 i od początku tak chcieliśmy
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś byłam u TŻ-ta. Zawiozłam teściom wieeeelką tytkę pierników Mój tato się śmiał, że się podmaślę teściowej ![]() My też chcemy godzinę 16-tą, mam nadzieję, że nikt nam jej nie podbierze ![]() Po wypłacie kupujemy wina i już postanowione, że w piątek idziemy zrobić poradnię A co do zaproszeń, też właśnie nie wiemy, czy dawać rodzicom? Zwłaszcza moim, skoro dają nam 10 tysięcy na salę... Więc sami są jakby organizatorami... Bo rodzice TŻ-ta z tego co wiem się nie dokładają biedak sam musi finansować
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam taka nadzieję ![]() Wybraliśmy fotograf z jasnykadr. Linku nie dam rady teraz wstawić. velika mamy na trybunach, też będziesz? to będzie mój pierwszy taki duży koncert.Cytat:
tak na nią kurcze nie wiem po ile są bilety bo tż kupował.Niestety nie wiem ale chyba kilka wódek będzie w promocji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie niestety nie widzę tego rozwiązania pośrodku... Zapraszamy ok. 60 osób, a długość wesela już różnicy nie robi, bo za jedzenie tak czy siak trzeba zapłacić. Nie wydziwiamy, myślę że cenowo celujemy w nisko-średni próg... niestety to Kraków i np. sali za niższą cenę (i na tyle osób) nie było za bardzo jak znaleźć, znalazła się jedna, ale co z tego jak ich ofertę dostałam w październiku, a umowa o salę podpisana już od lipca... Wyjdzie pewnie ok. 30-35 tysięcy za wszystko, ale nie bardzo wiem, gdzie jeszcze można tą kwotę zmniejszyć. Nasi znajomi robili wesele na podkarpaciu na ok. 100 osób i zapłacili mniej niż 30 tysięcy, ale nie mam pojęcia, w jaki sposób... bo "ilość i jakość atrakcji" mają b. podobną do naszej. A jak to u Was wygląda, jeśli można zapytać? Tzn. jak objawia się ten "złoty środek"? Cytat:
Na nas zrobiła bardzo pozytywne wrażenie
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-08 o 21:13 |
||
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
mojakaren zaproszenia, na wzór których będziecie robić swoje są bardzo ładne
Takie typowo rystukalne Całkowicie w moim styluDomyślam się, że będziecie mieć ekologiczne koperty - czy wiesz, gdzie będziesz kupować? Ja nie potrafie nigdzie znaleźć kopert A7, ten klasyczny rozmiar z ekologicznego papieru. Jedynie na etsy, ale za ponad 1 zł za sztukę ![]() Miały być u mnie w mieście w papierniczym, ale od 3 tygodni nie ma w magazynie i obawiam się, że ich nie będzie. Co do tekstu zaproszeń. My także robimy zaproszenia sami, podobnym stylu co Wy - pojedyńcze karty na papierze ekologicznym, lniany sznurek, ekologiczna koperta. Wymyśliliśmy takie tekst, możesz skorzystasz ![]() ANNA NOWAK I MACIEK JANIK W IMIENIU RODZICÓW I WŁASNYM MAJĄ ZASZCZYT ZAPROSIĆ SZ.P. Jana i Annę Kowalskich NA UROCZYSTOŚĆ ZAŚLUBIN KTÓRA ODBĘDZIE SIĘ 20LIPCA 2014 ROKU O GODZ. 16 W KOŚCIELE ŚW. WOJCIECHA W KRAKOWIE PO UROCZYSTOŚCI ZAPRASZAMY NA PRZYJĘCIE WESELNE W 'PAŁAYCKU 'W KRAKOWIE Moje zaproszenia wyglądają mniej więcej tak. fascinata ale ksiądz Was załatwił !!Z godzin ja bym brała 15
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2013-12-09 o 10:54 |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Fascinata, to zależy o jakiej porze roku macie slub. Ja bym wybrała 15ta bo u nas śluby są najczęściej o 15,16 choć o 17 też sie zdarzaja, ale moim zdaniem to już za późno.
Alloffkowa, mieszkanie które wybraliśmy nie ma jeszcze aktu notarialnego i wtedy trzeba by było podpisać umowę przedwstępną deweloperska (koszt 1,5 tys gotówka)... A potem przeniesienie aktu własności u notariusza czyli ok 2 tys też gotowką, niestety nie da sie tego skredytowac... A z kasą krucho ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głupio dawać zaproszenie komuś kto za imprezę płaci/dokłada się.
|
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz super podkreśloną talię, zarysowane obojczyki. I jeszcze ten długi welon ! Dobrałaś do siebie suknie bardzo dobrze
|
|
|
#2001 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie mieszkanie wybraliscie w koncu? ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kochane
utwierdzacie mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam my nie dajemy rodzicom zaproszeń
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-12-08 o 21:37 |
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imprezę robimy niewiele mniejszą - 50 osób - koszta ok. 20tyś. Robimy przyjęcie - 8h, mniej posiłków, krótsza impreza = mniejszy koszt. Plus dużo rzeczy w cenie sali (3 posiłki ciepłe, tort, ciasta, soki, wody, ciepłe napoje, pokrowce, kilka pokoi dla gości). Nie robimy poprawin. Zrezygnowaliśmy z video - przysięgę i pierwszy taniec naga nam znajomy. Zrezygnowaliśmy z dekoracji (właściwie sala tego nie potrzebuje), będą tylko cięte kwiaty kupione przez nas i literki. Bukiet dla mnie, kwiatki na rękę dla Świadkowej, butonierka dla TŻ i Świadka po znajomości. Nie planujemy żadnych weselnych atrakcji generujących koszta. Auto - po znajomości lub bardzo tanio. Bierzemy ślub cywilny - koszt 84zł.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-12-08 o 22:13 |
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladam wlasnie wybory miss , chodza w sukniach slubnych, niestety zadna mi nie wpadla w oko, wrecz sa brzydkie, u nas dziewczyny jednak wybraly piekne suknie
jedynie jeden welon mi sie spodobal
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Melduje że przeczytałam kilka ostatnich stron. Zaproszenia będziemy pewnie rozdawać na przełomie maja/czerwca. Na miesiąc przed ślubem, czyli ok. 16.07 maksymalnie chcielibyśmy otrzymać potwierdzenia. Jeśli ktoś nie określi się do tego czasu to będziemy dzwonić
Dla rodziców też planujemy zaproszenia. Będzie trochę inny tekst. Wesele organizujemy wspólnie, choć w większej mierze to jednak nasz wkład... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie do was o strój pana młodego
w jakich cenach trzeba liczyć że zamknie się garniak?ile to dużo a ile tanio? wiem - pojęcie względne ale nie mam pojęcia ile coś takiego może kosztować...
|
|
|
|
#2008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żebyś później nie musiała jeszcze raz wszystkich zaproszeń drukować
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to nie są moje dane Na szybko je zmieniałam, żeby nie pokazywać swoich.Nawet nie mam pojęcia, czy istnieje takie miejsce w Krakowie Czysty strzał.
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my planujemy za garnitur do ślubu z koszulą i resztą wydać jakieś 1000 zł, a na garnitur na poprawiny 500. oczywiście do tego dochodzą buty (300) i pasek(?). Spinki już na poprawiny ma (I love my wife) a na ślub kupimy jakieś klasyczne na allegro (50 zł) Także Pan Młody to też spory wydatek
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

Mam teraz dylemat - lepszą godziną będzie w takim przypadku 15.00 czy 17.00? Dodam że od kościoła do sali jest około 10km

15:00
Ze spraw ślubnych to w tym tygodniu kupujemy jeszcze 1 karton wódki i sprawę alkoholi odchaczamy do zaliczonych 

Mój tato się śmiał, że się podmaślę teściowej
Właśnie niestety nie widzę tego rozwiązania pośrodku... Zapraszamy ok. 60 osób, a długość wesela już różnicy nie robi, bo za jedzenie tak czy siak trzeba zapłacić. Nie wydziwiamy, myślę że cenowo celujemy w nisko-średni próg... niestety to Kraków i np. sali za niższą cenę (i na tyle osób) nie było za bardzo jak znaleźć, znalazła się jedna, ale co z tego jak ich ofertę dostałam w październiku, a umowa o salę podpisana już od lipca... Wyjdzie pewnie ok. 30-35 tysięcy za wszystko, ale nie bardzo wiem, gdzie jeszcze można tą kwotę zmniejszyć.