Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 18:32   #4141
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

WRÓCIŁAM - idę wypić herbatkę, i zrobić sobie dłuuuuugą relaksującą kąpiel. Relacja jutro.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:51   #4142
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Gosius, widzę, że przeżyłaś więc nie było najgorzej

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:53   #4143
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM - idę wypić herbatkę, i zrobić sobie dłuuuuugą relaksującą kąpiel. Relacja jutro.
Kupię sobie chipsy, które będę spożywać podczas czytania
Stary 2013-12-08, 18:59   #4144
VwVampirka
Zakorzenienie

Wiecie, odkąd wróciłam ze spacerku, to ciągle mnie brzuch boli... tak bardzo nisko i momentami aż w szanownej... Tak ogólnie, to fajnie było tak pooddychać świeżym powietrzem, ale wcześniej mnie tak długo nie bolało... a jak wróciłam, to tylko obiad zrobiłam, zjadłam i ciągle leżę... I w krzyżu mnie też tak boli... nie wróciłam zmęczona, ale chyba jednak się przeforsowałam... a szkoda, bo coraz bardziej mi się podobały te spacerki...

Oscar Wilde
Stary 2013-12-08, 19:05   #4145
Seksta
Rozeznanie

Hej dziewczyny, u nas wszystko okej, nie mam czasu na wizazowanie. We wtorek mam wizyte a w czwartek rozpoczynam 5 mies ale ten czas leci! Nie wiem jak u was ale ja mam jedynie minimalnie powiekszony brzuch chociaz na zdjeciach wyglada na wiekszy a i melduje ze w Reserved sa duuze przeceny koszule np za 39 zl, ja uwielbiam nosic koszule wiec jade cos kupic w tygodniu i naciesze poki co bo potem sie pewnie nie zmieszcze.....a i postanowione, ze od stycznia ide na L4 bo praca mnie juz meczy a nowe pomysly szefa dobijaja wiec uciekam jak najszybciej. Za 2 tyg swieta!! Buziaki i milego wieczoru

Aaa i zapomnialam dopisac ze w tesco sa przeceny 50% na bobasowe rzeczy. Kupiliśmy kilka par body, kocyk i na tablicy.pl znalazlam tez mate fisher price i lezaczek fisher price uzywane za oba 100 zl wiec mamy juz troszke rzeczy kuzynka wydaje wszystko po swoim synku wiec w garazu mamy juz....rowerek, konia na biegunach, hulajnoge i krzeselko do karmienia :P w tygodniu jedziemy po reszte tj ubranka, kojec etc ciesze sie bo zaoszczedzimy troszke.

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2013-12-08 o 19:18
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:07   #4146
VwVampirka
Zakorzenienie

..

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-12-08 o 19:08 Powód: dubel
Stary 2013-12-08, 19:18   #4147
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
No właśnie chciałam wkleić link do %
http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/

A jeszcze nie jestem pewna, ale w c&a jest rabat, promocja, przecena na ciuchy ciążowe.

Ja dziś rano pomalowałam paznokcie na morską zieleń, a też nigdzie nie wychodzę nudziłam się.

A teraz obserwuję jak mój brzuch co jakiś czas podskakuje, a raczej unosi się tak trochę i gwałtownie
Moja klientka która pracuje w c&a to Powiedziała że od 16 będzie -20% a teraz jest promocja na spodnie ale tylko jeden rodzaj i spódniczki.

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Hania to samo, przy niej nie mozna jesc a dzisiaj przez sen nawet mowila AM

Maz sie nastawil to musi sie odzwyczaic moj mowi Antosia caly czas a u nas plec nieznana jeszcze

Jak czesto to trzeba uzupelniac??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie do mnie pytanie, ale pracuje w tym, wiec odpowiem. Raz w miesiącu trzeba uzupełnić, bo jest wymiana naturalna rzęs. U mnie klientki przychodzą co dwa, 3, 4 bądź max 5 tyg.

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
I jak prezenty świąteczne już kupione?
Mi jeszcze jednego brakuje dla znajomych, ale to pojadę z tztem

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Wiecie, odkąd wróciłam ze spacerku, to ciągle mnie brzuch boli... tak bardzo nisko i momentami aż w szanownej... Tak ogólnie, to fajnie było tak pooddychać świeżym powietrzem, ale wcześniej mnie tak długo nie bolało... a jak wróciłam, to tylko obiad zrobiłam, zjadłam i ciągle leżę... I w krzyżu mnie też tak boli... nie wróciłam zmęczona, ale chyba jednak się przeforsowałam... a szkoda, bo coraz bardziej mi się podobały te spacerki...
Odpoczywaj teraz dużo....

My dziś cały dzień lezymy, trzeba odpocząć, a mąż powoli dochodzi do siebie.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:25   #4148
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Wróciłaś więc nie było tak źle

Ja wróciłam z zakupów i oczywiście nic nie kupiłam, normalka

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:27   #4149
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona ja jeszcze tak odnoscnie tego imienia Chiara (Kiara), bo leci na tvp1 wlasnie film, tylko nie wiem dlaczego w Pl nazywa sie Klara? bo to byla wlasnie swieta Chiara z Asyzu a nie Klara!
a Wy macie jakies imionka??
Princi nawet nie pomyslałabym, że stąd to imię się wzięło

co do imienia - nie znam płci i tak jakos mam kilka typów, ale nic konkretnego
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u nas wszystko okej, nie mam czasu na wizazowanie. We wtorek mam wizyte a w czwartek rozpoczynam 5 mies ale ten czas leci! Nie wiem jak u was ale ja mam jedynie minimalnie powiekszony brzuch chociaz na zdjeciach wyglada na wiekszy a i melduje ze w Reserved sa duuze przeceny koszule np za 39 zl, ja uwielbiam nosic koszule
dzia za cynk, może jutro tam zajrzę

Cytat:
Wiecie, odkąd wróciłam ze spacerku, to ciągle mnie brzuch boli... tak bardzo nisko i momentami aż w szanownej...
Ja mam tak samo, ale jak się obracam na leżąco, to czuję, ze mnie boli jakby ten cały wzgórek łonowy
współczuję dziś mnie muliło na żołądku, to wypiłam szklankę coca-coli i przeszło mi, uff...
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:31   #4150
kaorlak
Zadomowienie

Misia po całym dniu wrażeń już zasnęła. Dzisiaj wieczorem przytulała i głaskała mój brzuszek i mówiła: Czekamy na Ciebie Dzidziusiu Jak ja kocham te moje Maluchy!!!!!!!

Cytat:
Nie mogę się doczekać

Cytat:
Ja też tak mam jak za dużo popracuję. Oszczędzaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u nas wszystko okej, nie mam czasu na wizazowanie. We wtorek mam wizyte a w czwartek rozpoczynam 5 mies ale ten czas leci! Nie wiem jak u was ale ja mam jedynie minimalnie powiekszony brzuch chociaz na zdjeciach wyglada na wiekszy a i melduje ze w Reserved sa duuze przeceny koszule np za 39 zl, ja uwielbiam nosic koszule wiec jade cos kupic w tygodniu i naciesze poki co bo potem sie pewnie nie zmieszcze.....a i postanowione, ze od stycznia ide na L4 bo praca mnie juz meczy a nowe pomysly szefa dobijaja wiec uciekam jak najszybciej. Za 2 tyg swieta!! Buziaki i milego wieczoru

Aaa i zapomnialam dopisac ze w tesco sa przeceny 50% na bobasowe rzeczy. Kupiliśmy kilka par body, kocyk i na tablicy.pl znalazlam tez mate fisher price i lezaczek fisher price uzywane za oba 100 zl wiec mamy juz troszke rzeczy kuzynka wydaje wszystko po swoim synku wiec w garazu mamy juz....rowerek, konia na biegunach, hulajnoge i krzeselko do karmienia :P w tygodniu jedziemy po reszte tj ubranka, kojec etc ciesze sie bo zaoszczedzimy troszke.
za zakupy

Pomarańczka super, że Mąż dochodzi do siebie. Chyba się jednak czymś zatruł
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:34   #4151
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Plecy to mnie codziennie bolą. Już w pracy. Jak przychodzę muszę się położyć. Czasami tak boli, aż kłuje w krzyżu, jak np nogę podnosę lub się schylę.
A ostatniedni też mnie brzuch, a raczej podbrzusze bolało od chodzenia. Dziś cały dzień leżę i jest lepiej byle do końca miesiąca, a potem l4.

Czasem też zaboli podbrzusze jak np leżę na boku i się przewracam na plecy. Chyba za szybko to robię, ale zapominam się

Wrzuciłam zdj.brzucha do klubu, ale "stare" bo ma już tydzień

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-12-08 o 19:36
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:01   #4152
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A i mam nadzieje ze pamietalyscie o glosowaniu... jutro sie konczy

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Wlasnie napisalm do was dluga wiadomosc i mi nie wyslalo...

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Pobyt u znajomych super. Dobrze sie tak wybrac na weekend. spedzilam.czas z 3 mc dzieckiem. Malz nie podszedl ani razu. Chyba sie bal, jka on chce swoje dziecko wychowac hihihi?
Kozakow oczywiscid nie.kupilam. w sklepach nie ma nic ocieplanego, skorzanego, na niewielkim obcasie...
Ech.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:13   #4153
Emilia 25
404 Not Found

Trochę po 20-tej a mi się już oczy zamykają.

Stary 2013-12-08, 20:23   #4154
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Madziulka mam prosbe - wrzucilabys mi jeszcze raz linka do tej sukienki/tuniki z allegro co mialas czarna?
Ja? To było coś takiego http://allegro.pl/tunika-sukienka-ci...757570731.html chociaż na pewno nei od tego sprzedającego, ja ją kupowałam 2 lata temu, najwyżej potem w komentarzach poszukam od kogo

Cytat:
Witam
Ale dziś u mnie piękna pogoda! Nie za zimno, nic wiatru...
Odkryłam to rano jak wychodziłam po chlebek... tak więc zaraz po 2 śniadaniu poszłam na dłuuugi spacer... ale powiem Wam, że tak 30 min od domu, to mam takie piękne trasy spacerkowe że ja wcześniej tam nie chodziłam, tylko bujałam się między blokami... Dzidziuś został porządnie natleniony, może się kopniakami odwdzięczy, bo po ostatnim popisie to cicho siedzi
Dopiero z maluszkiem odkryjesz nowe trasy

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a poza tym nie wiem czy pamiętacie M_arię, pisała na innym wątku że na usg widziała pęcherzyk, więc trzymajmy za nią kciuki
O tak, kciuki

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Zjadłam dwa talerze barszczu z uszkami i zostało mi jeszcze trochę na wieczór

Ojej, sama to dopiero przeszłam. Niech TŻ często myje ręce. Obyś się nie zaraziła
Uszka ? Już ? Zazdroszczę
Niestety przy jelitówce i mycie rąk nie starczy, bo to w powietrzu cholerstwo sie przemieszcza

Cytat:
Jak boli, to rośnie
Nie martw się, długo nie miałaś sił na chodzenie to wyszłaś z formy i stad zmęczenie
Ja właśnie usypiając Bobla rozmyślałam że formę mam zdecydowanei wyższą niż w pierwszej, wtedy prowadziłam życie kanapowca I z pobrania krwi wracałam autobesem bo daleko a teraz w obie strony i potem spacer z młodym

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Pobyt u znajomych super. Dobrze sie tak wybrac na weekend. spedzilam.czas z 3 mc dzieckiem. Malz nie podszedl ani razu. Chyba sie bal, jka on chce swoje dziecko wychowac hihihi?
Kozakow oczywiscid nie.kupilam. w sklepach nie ma nic ocieplanego, skorzanego, na niewielkim obcasie...
Nie martw sie, mój też tak z wątpliwościami patrzył jak z Olafem byłam a mamy bratanka pół roku starszego od naszego Jak brał na ręce (bo mu wcisnęli ) to z przestrachem, a do swego własnego juz zupełnie inaczej, pewniej, szybko opanował U nas od początku tylko tatuś kąpie np

Nie opłaca sie tak późno wstawać Nic nie zdąrzyłam rano zrobić, nawet tesco nie zaliczyliśmy a chciałam zabawki dla bratanka poszukać, w efekcie byliśmy tam z małym i biedny sie popłakał bo nie dostał śmieciarki (139zł za zwykłe auto )

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:23   #4155
agus7ia
Raczkowanie

Dziewczyny znalazłam ciekawy artykuł o krwi pępowinowej. Wklejam link jakby, któraś chciała poczytać.

http://www.oczekujac.pl/2013/01/to-c...inowej_20.html

Miłego wieczoru
Stary 2013-12-08, 20:28   #4156
Nikii89
Zakorzenienie

adamklip w ciąży niektóre wyniki moga być niższe a niektóre wyższe ... z tego co piszesz to dużej różnicy nie ma. Poczekaj na wizytę , a jak bardzo się niepokoisz to zadzwoć do niego lub do laboratorium
Stary 2013-12-08, 20:40   #4157
Pallas Ril
Rozeznanie

Wreszcie wolny wieczór w domku to trochę ponadrabiałam

Cytat:
Jak czesto to trzeba uzupelniac??
Ja kiedyś robiłam sobie rzęsy 1 do 1. Efekt rewelacyjny, utrzymywał się jakoś 3 tygodnie, potem jeszcze tydzień wyglądało w miarę ok, no ale po 4 tyg to już trzeba uzupełnić. Nie trzeba było nic dodatkowo malować, więc mega wygoda. Natomiast mnie strasznie wkurzało to, że dziewczyna która do mnie przychodziła robiła mi te rzeczy 3 godziny!!! Ja już wyleżeć nie mogłam w jeden pozycji, poza tym jak pracowałam to wygospodarować te 3 godziny to też było nie lada wyzwanie. Nie mówiąc już o tym jak ja kocham rano trzeć oczy Więc po roku zrezygnowałam. Byłam teraz w Niemczech, obkupiłam się w tusz L'Oreala Double Extension i na jedno wychodzi :P

Cytat:
Wiesz jak mnie zaczyna pobolewać brzuch to sobie łykam jedną tabletkę Magne B6 i po chwili przechodzi. Nie wiem czy o takim samym bólu mówimy, mi chodzi o takie skurcze. Natomiast jak mnie boli kręgosłup to się kładę na chwilę, no chyba, że męża mam pod ręką to wtedy nalegam na masaż plecków

Btw. ktoś tu kiedyś pisał, żeby uważać z magnezem, bo potem się organizm uodparnia i w razie mocnych skurczów nie pomogą nawet zastrzyki z magnezu na IP. Pytałam o to lekarza i powiedział, że ciężko przedawkować taki magnez w tabletkach dostępny w aptece (ja biorę dziennie maxymalnie 3 tabletki po 48 mg - ale nie codziennie, tylko jak mnie pobolewa). Lekarz powiedział, że te zastrzyki to mają taką końską dawkę magnezu, ze i tak zadziałają

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
EMILIA moja odpornosc jest zdecydowanie lepsza w ciazy. Rano mam lekki katar ale jak sie ogarniam to przechodzi poza tym jedt ok.
U mnie to samo. Już parę razy się złapałam na tym, że ktoś na mnie nakaszlał, nakichał i odpukać na razie obyło się u mnie bez żadnego wstrętnego choróbska.

Cytat:
No, i pech chciał, pojadę tam.. Tylko ze względu na TŻ! (No,ale wczoraj mu wygarnęłam - bo w piątek TŻ nie pojechał ze mną do mojej chrześnicy - to dlaczego ja mam jechać do tamtej bandy ) Ten starszy podobnież bije dzieci w przedszkolu, znowu jest nie dobry. Powiedziałam, że jak mnie tylko dotknie to nie ręczę za siebie.. Ten mały też nie lepszy się robi, podobnież.. Siostrunia non stop smsuje do niego - kiedy przyjedzie, żeby wziął aparat, czy nie ma jakiegoś telefonu (powiedzcie mi, jak można utopić telefon w rosole A ten starszy to już dwa telefony spuścił do studzienki ) ZERO DYSCYPINY.. No super - wszystko trzeba brać. Zapraszają i jeszcze torta trzeba zawieźć (jest do odebrania tort po drodze, teściowa zamawiała..) Podsumowując taka wycieczka ma koszty 300zł (wliczając w to, prezenty, drogę, i torta..) Ohhh, jak mi dzisiaj nerwy tam nie puszczą to możecie mnie ozłocić a sama stwierdzę, że mam anielską cierpliwość

to się wyżaliłam
Co za rodzina.. Masakra, brak mi słów :/ Dziwię Ci się osobiście, że tam jedziesz... U mnie w rodzinie tez jest parę takich cukiereczków, ale ja się w ogóle z tym nie czaję i wprost im mówię, że nie mam ochoty się z nimi zadawać :/

Cytat:
Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj ciężka noc, bo niestety mój brat bardzo hałasował o 1 w nocy, krzyczał, śpiewał, nie wiem czy jego głównym celem było obudzenie rocznego dziecka, 84letniej kobiety, schorowanej matki i ciężarnej, ale jeśli tak to mu się wszystko udało ciekawe jakby się zachował jakby to jego córki ktoś tak budził
Ale co? Jakąś imprezę urządzał?

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Lolitka888 z tym Leonem to dobre pytanie U nas co myśli otoczenie jakoś za bardzo nas nie obchodzi :P Tzn ja jestem bardzo ciekawa ich reakcji, ale też ich reakcja nie będzie miała żadnego wpływu na naszą decyzję Teście zareagowali spoko – podobało im się. A moi rodzice najpierw trochę się śmiali i myśleli, że żartujemy :P Dziś spotykamy się jeszcze z kolejną częścią rodziny i zobaczymy co reszta na to hehe A do starszego myślę, że będę już mówiła po prostu Leo. Ani Leon ani Leoś
Są jeszcze inne odmiany Leosia. Jest Leon, Leonard, Leonid, Leoncjusz Ale nam jednak najbardziej przypasował po prostu Leon
A co do skrzywdzenia dziecka..hm..ja myślę, że każdy ma inny gust i tu głównie o to się rozchodzi. Bo ostatnio od koleżanek np słyszałam, że jak mozna nazwać dziecko Kazik albo Franiu, że to właśnie krzywdzące. A ja się zupełnie z tym nie zgadzam, bo dla mnie to są najnormalniejsze w świecie imiona. Z kolei mi się np nie podoba Sylwester. Ale np dla kogoś innego to jest normalne i ładne imię itd.
Co do krzywdzenia dziecka imieniem to moim zdaniem można skrzywdzić KAŻDYM imieniem. W zależności od tego w jakim towarzystwie się obracamy. Jeśli np. nazwiemy dziecko niby bezpiecznym imieniem Kasia, Asia, Gosia etc... a poślemy je do prywatnej szkoły pełnej Andżelik, Jessik i Nicole, to będzie się czuło źle.

Natomiast ja bym się aż tak bardzo tym nie przejmowała... Wiadomo, nie nazwała bym dziecka imieniem Żyraf czy Mrówka, ale niestety nigdy wszystkim nie dogodzi, zawsze znajdzie się ktoś komu się imię nie podoba..
A propos.. taka anegdotka z dziś.. Jak wiecie mam na imię Ania i moja babcia często mówi na mnie Hanka, bo jej się bardziej podoba, a wg niej to jest jedno imię :P Zadzwoniłam dziś do niej i mówię, że będziemy nazywać córcię Hania, a ona mi na to, że to beznadziejne imię... No i weź tu zrozum logikę

Kurczę, co chwilę któraś z was tu pisze o ruchach! Tak wam strasznię zazdroszczę! U mnie nadal nic.. No ale czekam jeszcze do 20 tygodnia, na razie się nie zamartwiam :P

Jutro mam w planie kupić choinkę i przystroić trochę mieszkanie. W weekend spadł pierwszy śnieg, więc czas wprowadzić świąteczną atmosferę w mieszkaniu Jakoś nigdy wcześniej nie ubieraliśmy choinki, bo raz, że oboje byliśmy zabiegani, a dwa, że zawsze na Święta wyjeżdżaliśmy na narty. Ale teraz jakoś tak w ciąży mam mega wkrętkę na święta, ubieranie choinki i pieczenie pierniczków. Też tak macie?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam ciekawy artykuł o krwi pępowinowej. Wklejam link jakby, któraś chciała poczytać.

http://www.oczekujac.pl/2013/01/to-c...inowej_20.html

Miłego wieczoru
Ja po poście Kasianka na temat krwi pępowinowej też zaczęłam rozpytywać wśród znajomych lekarzy co o tym sądzą i niestety wszyscy mi odradzali :/
Stary 2013-12-08, 20:43   #4158
Nikii89
Zakorzenienie

Wiecie co jakoś dziś brak weny na pisanie. podczytuję Was ale jakoś nie wiem co pisać.
Oskar na wieczór marudny do potęgi , ale co sie dziwić jak spał tylko godzinę po południu. Za to na wieczór padł.
A ja coś bez humoru
Stary 2013-12-08, 20:45   #4159
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Ja wróciłam z zakupów i oczywiście nic nie kupiłam, normalka
ja dzis to samo
mialam kupon rabatowy do hm ale wydanie 130 zł czy nawet stówy za tunike ciazowa wydaje mi sie za duzo... i wyszlam z niczym. nadal nie wiem w czym wystapie na swieta...

aaaa nie pochwaliłam sie. dostałam wczoraj mandat za nieprawidłowe parkowanie....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:58   #4160
agaaga89
Zakorzenienie

Wpadłam po weekendzie.. Wczoraj cały dzień my mieliśmy gości na 3 tury łącznie od 11 do 24. Dziś to my byliśmy cały dzień w gościach i już jestem nieżywa, więc nie chce mi się nadrabiać, przyznaję się bez bicia
Dobranoc Mamusie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:29   #4161
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Co do krzywdzenia dziecka imieniem to moim zdaniem można skrzywdzić KAŻDYM imieniem. W zależności od tego w jakim towarzystwie się obracamy. Jeśli np. nazwiemy dziecko niby bezpiecznym imieniem Kasia, Asia, Gosia etc... a poślemy je do prywatnej szkoły pełnej Andżelik, Jessik i Nicole, to będzie się czuło źle.

Natomiast ja bym się aż tak bardzo tym nie przejmowała... Wiadomo, nie nazwała bym dziecka imieniem Żyraf czy Mrówka, ale niestety nigdy wszystkim nie dogodzi, zawsze znajdzie się ktoś komu się imię nie podoba..
Mądrze prawisz

No i koniec weekendu A był naprawdę fajny Dziś u rodzinki i potem u kuzynów było super ! Wygadałam się za wszystkie czasy Mila dzielnie zniosła tak dużą liczbę odwiedzanych osób Z wrażenia jeszcze nie śpi
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:39   #4162
adamklip
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
adamklip w ciąży niektóre wyniki moga być niższe a niektóre wyższe ... z tego co piszesz to dużej różnicy nie ma. Poczekaj na wizytę , a jak bardzo się niepokoisz to zadzwoć do niego lub do laboratorium

Dzięki Nikii, mąż też mi tak powtarza, ale taj jak napisałaś zadzwonie do niego jutro do gabinetu i upewnie się co i jak dzięki
Stary 2013-12-08, 21:52   #4163
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Melduje się po dłuższej nieobecności. Nadrobiłam ostatnią stronę, przyznaje bez bicia. Od poniedziałku jestem na L-4. Siedzimy sobie razem z synkiem, więc trzeba wymyślać atrakcje bo dzień długi więc na neta czasu mało.

u nas wszystko oki, za tydzien mam wizytę. Córcia będzie miała najprawdopodobniej na imię Emilka

Cytat:
mnie od dłuższych spacerów pobolewa krocze.Myśle że to normalne
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Misia po całym dniu wrażeń już zasnęła. Dzisiaj wieczorem przytulała i głaskała mój brzuszek i mówiła: Czekamy na Ciebie Dzidziusiu Jak ja kocham te moje Maluchy!!!!!!!
cudnie też uwielbiam jak Bartuś sie tuli do brzuszka i całuje
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wpadłam po weekendzie.. Wczoraj cały dzień my mieliśmy gości na 3 tury łącznie od 11 do 24. Dziś to my byliśmy cały dzień w gościach i już jestem nieżywa, więc nie chce mi się nadrabiać, przyznaję się bez bicia
Dobranoc Mamusie
ale mieliście intensywny weekend

a ja właśnie zjadłam z kilogram mandarynek pycha

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:57   #4164
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam spac... jestem wyczerpana. Jutro 21 tc i ciagle nic.nie czuje. Dobrze ze w srode mam wizyte... to mam nadzieje zobacze jak maluch kica. Bo sie niepokoje.
Spijcie dobrzd.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:58   #4165
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Kaorlak zazdroszczę barszczu z uszkami, ale jeszcze dwa tygodni i sama zjem
A Misia jest cudowna na pewno będzie świetną siostrą

Gosius zrelaksuj się, najgorsze za Tobą

Vampirka, to odpocznij teraz już, ja codziennie chodzę na spacery i to szybkie spacery, na początku mi twardniał brzuch trochę, ale teraz jest jakby lepiej pod tym względem.

Pomarancza dzięki za info

Light ja też tak mam, że jak za szybko coś robię to zaboli, chociaż dzisiaj rano mnie bolało tak jak kolka a robiłam wszystko powoli musiałam jakiś czas pochodzić zgięta, potem minęło, ale dziwne to było.

Justyna, cieszę się, że weekend udany i zazdroszczę też bym chętnie zmieniła otoczenie chociaż na dnia dni

Madziuuula tak tak do Ciebie, dziękuję za link, może być od tego sprzedawcy, nie szukaj specjalnie

Pallas, dziękuję za info, no 3 godzin z rzędu raz na miesiąc to nie jestem w stanie wygospodarować

Nikii mam nadzieję, że jutro będzie lepszy nastrój, w końcu zobaczysz dzidziusia o której jutro mamy trzymać kciuki??

My z mężem obejrzeliśmy jakąś komedię – Stażyści, ale kiepska. Hania ładnie zasnęła, ale dzisiaj ja ją kładłam, bo tak się do mnie tuliła, że nie miałam serca jej zostawiać z mężem

U nas dwa dni leżał śnieg, ale teraz już pada deszcz, więc pewnie rano jak się obudzimy to na dworze nic ze śniegu nie zostanie. Mam nadzieję, że jutro nie będzie padać, bo muszę w końcu się wybrać pieszo do miasta i kupić mężowi jakiś prezent na święta zanim mi wszystko ludzie wykupią ze sklepów

A teraz idę już się kąpać i spać, bo w końcu już środek nocy jak dla mnie
Dobranoc
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:13   #4166
sylvuniaa84
Zadomowienie

Melduje sie z wyrka Czas z mężem miło spędzony szkoda ze jutro juz wyjeżdża Dobranoc dziewczyny

Stary 2013-12-08, 22:30   #4167
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ale teraz jakoś tak w ciąży mam mega wkrętkę na święta, ubieranie choinki i pieczenie pierniczków. Też tak macie?
To ja mam taką wkrętkę na święta od małego Choinka, pierniczki, ozdoby świąteczne, stroiki, serwetki... tak sobie siedzę i dłubię powolutku.

A weekend miałam taki jedzeniowy, byliśmy u babci na imieninach, było 16 osób i jakby był karp smażony i pierogi to bym mogła powiedzieć, że próba generalna Wigilii już przeprowadzona Przyjechałam do domu i padłam z przejedzenia

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 06:58   #4168
Emilia 25
404 Not Found

Dopiero co wsiadłam w tramwaj do pracy a już jestem autentycznie zmęczona.
Kiedy te święta?

Stary 2013-12-09, 07:27   #4169
Nikii89
Zakorzenienie

Adamklip trzeba patrzeć czy różnica jest duża, czy mała. Bo jak mała to to normalne, tak samo jak z ciśnieniem – kobieta w ciąży ma inne niż zazwyczaj miała. Ale fakt że trzeba obserwować czy te różnice nie są kolosalne Ale jak ma Cię to uspokoić to zadzwonić najlepiej

Martusia czyli co mogę wpisac na razie Emilka na 1 str ??

Justyna pewnie za niedługo poczujesz

Kasian wizytę mam o 17, tak więc dziewczyny pewnie odezwę się w granicach 21. Bo jak przyjedziemy to będzie trzeba wykąpać młodego , uśpić itp.

Witam się z rana

Pobudka dziś o 6.30 , ale dzisiaj będę musiała z Oskarem się położyć na drzemkę aby trochę dłużej pospał niż wczoraj. Bo nie chcę aby u lekarza był marudny.

Co do prezentów to Oskarowi mamy zamiar kupić jeździk bo się mu podobał u znajomych i płakał że musi się dzielić.

Jeśli chodzi o TŻ to mam prostą sprawę bo zawsze się pytamy co kto chce i on zażyczył sobie w tym roku buty
No i wczoraj się dowiedziałam że w IIdzień świąt jedzie na 3 dni na delegację ;/

Dziś trzymajcie kciuki aby z dzidzią było OK i aby się ujawniła :P
Stary 2013-12-09, 07:29   #4170
sylvuniaa84
Zadomowienie

U nas strasznie padało cała noc,i pada dalej...Nawet z psem nie mam jak wyjść bo sie boi deszczu :/ TŻ dzis wyjeżdża W tym tyg musze wszystkie badania porobic aby do poniedziałku odebrać bo wtorek 17 do lekarza ;D

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości