Strefy wolne od dzieci? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 21:57   #181
anjuta
Zakorzenienie

Dot.: Strefy wolne od dzieci?

tez jestem za
a przy okazji pytanie. Od jakiego wieku byście widziały te strefy?
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:00   #182
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:37   #183
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
no na przykład zwrócisz uwagę, mamunia wrzaśnie i kierownik sali chce czy nie chce musi stanąć po stronie któregoś klienta. Nie może dalej udawać, że nie obchodzi go kompletnie, że w jego restauracji latają po sali jak pszczoły ruchliwe dzieci i zjeść nie dają.

a tak bardziej serio to jakby więcej osób grzecznie i miło zwracało rodzicom/dzieciom uwagę to do większej ilości ludzi by docieralo, że muszą się przyłożyć do zachowania swoich dzieci a nie udawać, że te nikomu nie wadzą.
a tak, każdy udaje że się nie wtrąca
a potem petycje o osobne hotele chodniki i kawiarnie. no żart.
no muszę się nie zgodzić. ostatnio byłam w jednej z eleganckich warszawskich kawiarni. bardzo miło i grzecznie zwróciłam uwagę pewnej mamusi, której córka szalała po całym lokalu, żeby trochę zapanowała nad dzieckiem chociażby dla jej bezpieczeństwa, wiadomo gorące napoje itd. odburnkęła tylko "że córka się nudzi i musi się pobawić" dodam, że nie było tam żadnego udogodnienia dla dzieci w stylu jakiś kącik, kredki itd. A jak chwilę potem dziecko wpadło na mój stolik i wylało gorącą kawę to ja zebrałam pretensje jak mogłam postawić gorący napój na krawędzi stołu cytuję "mój Aniołek mógł się poparzyć".
są ludzie którzy umieją zapanować nad swoim dzieckiem i wiedzą gdzie je zabierać a gdzie nie i są rodzice, którzy tego najwidoczniej nie wiedzą.

anjuta: mniej więcej 7-8 lat. wtedy mniej więcej już dzieci zazwyczaj rozumieją, co się do nich mówi i trochę wiedzą jak się zachować - takie mam obserwacje
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:39   #184
chwast
Zakorzenienie

Ja jestem jednak za wypraszaniem matek, które nie potrafią ogarnąć swoich dzieci. Córka mojej kuzynki to aniołek i byłoby mi smutno gdybym nie mogła z nią nigdzie wejść tzn tam gdzie bym chciała - to nie fair bo z reguły jak się z nią gdzies idzie i nie zobaczą to nie wiedza, że gdzieś tam jest dziecko.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:44   #185
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja jestem jednak za wypraszaniem matek, które nie potrafią ogarnąć swoich dzieci. Córka mojej kuzynki to aniołek i byłoby mi smutno gdybym nie mogła z nią nigdzie wejść tzn tam gdzie bym chciała - to nie fair bo z reguły jak się z nią gdzies idzie i nie zobaczą to nie wiedza, że gdzieś tam jest dziecko.
Moja trzyletnia siostra też jest raczej grzeczna, ostatnio na pizzy podejrzewam, że większość nawet nie dostrzegła jej obecności. Niemniej jednak uważam, że łatwiej wprowadzić ogólną strefę bez dzieci niż wypraszać te niegrzeczne. Już wyobrażam sobie raban: Mój aniołeczek komuś przeszkadza? Przecież to tylko dziecko!!!! Tak słodko sobie pokrzykuje bo mu się nudzi. Jak to mam opuścić lokal? Do sądu was podam, do Uwagi napiszę i Super Expres naślę! O!
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:46   #186
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Moja trzyletnia siostra też jest raczej grzeczna, ostatnio na pizzy podejrzewam, że większość nawet nie dostrzegła jej obecności. Niemniej jednak uważam, że łatwiej wprowadzić ogólną strefę bez dzieci niż wypraszać te niegrzeczne. Już wyobrażam sobie raban: Mój aniołeczek komuś przeszkadza? Przecież to tylko dziecko!!!! Tak słodko sobie pokrzykuje bo mu się nudzi. Jak to mam opuścić lokal? Do sądu was podam, do Uwagi napiszę i Super Expres naślę! O!
no może wtedy ludzie by się czegoś nauczyli i nie trzeba by było takich stref ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:48   #187
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia1251 Pokaż wiadomość
no muszę się nie zgodzić. ostatnio byłam w jednej z eleganckich warszawskich kawiarni. bardzo miło i grzecznie zwróciłam uwagę pewnej mamusi, której córka szalała po całym lokalu, żeby trochę zapanowała nad dzieckiem chociażby dla jej bezpieczeństwa, wiadomo gorące napoje itd. odburnkęła tylko "że córka się nudzi i musi się pobawić" dodam, że nie było tam żadnego udogodnienia dla dzieci w stylu jakiś kącik, kredki itd. A jak chwilę potem dziecko wpadło na mój stolik i wylało gorącą kawę to ja zebrałam pretensje jak mogłam postawić gorący napój na krawędzi stołu cytuję "mój Aniołek mógł się poparzyć".
są ludzie którzy umieją zapanować nad swoim dzieckiem i wiedzą gdzie je zabierać a gdzie nie i są rodzice, którzy tego najwidoczniej nie wiedzą.

anjuta: mniej więcej 7-8 lat. wtedy mniej więcej już dzieci zazwyczaj rozumieją, co się do nich mówi i trochę wiedzą jak się zachować - takie mam obserwacje
O matko i co odpowiedziałaś tej kobiecie? Zapłaciła za kawę którą jej aniołeczek rozlał?

Cytat:
Masz trochę racji, ale realnie nie spotkałam się jeszcze z sytuacją w której wyproszono/czy choćby zwrócono uwagę osobom z dziećmi krzyczącymi/biegającymi itp Pewnie obawiają się, że taki rodzic się obrazi i nie wróci już do lokalu, ani z dzieckiem ani nawet sam
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 22:52   #188
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
no może wtedy ludzie by się czegoś nauczyli i nie trzeba by było takich stref ;p
Że niby ludzie się uczą i wyciągają wnioski? Idealistka
Stary 2013-12-08, 23:10   #189
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
O matko i co odpowiedziałaś tej kobiecie? Zapłaciła za kawę którą jej aniołeczek rozlał?

Masz trochę racji, ale realnie nie spotkałam się jeszcze z sytuacją w której wyproszono/czy choćby zwrócono uwagę osobom z dziećmi krzyczącymi/biegającymi itp Pewnie obawiają się, że taki rodzic się obrazi i nie wróci już do lokalu, ani z dzieckiem ani nawet sam
chciałam tylko trochę spokoju więc zażądałam jedynie zapłacenia za nową kawę, żeby tylko jak najszybciej pozbyć się kobiety. oczywiście nie chciała, ale postraszyłam ją, że możemy zawołać kierownika i na pewno zainteresują go plamy na obrusie i rozbita filiżanka.
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 23:14   #190
suvetar
Raczkowanie

Cytat:
Że niby ludzie się uczą i wyciągają wnioski? Idealistka
Zgadzam się Teoretycznie to powinno działać - jeśli bachor wrzeszczy, wypluwa jedzenie na stół i tarza się po podłodze, wypraszamy go i reformujemy pomalutku postawę społeczną.
Niestety, Polska jest krajem owładniętym kultem prokreacji i 8 na 10 właścicieli restauracji przymknie na to oko, żeby nie wywołać ogólnego oburzenia i zgorszenia (wróg dzieci, wróg rodziny, pewnie zjada noworodki). A obsługa jest w jeszcze trudniejszej sytuacji - może podpaść zarówno klientom, jak i przełożonemu.

Dlatego jestem za strefami. Jasne zasady, pełen komfort.
suvetar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 23:18   #191
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
Ja widziałam. Tego co się działo nie opisałam nawet na wątku OZM bo by mnie zakrzyczano, że ściema.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 23:21   #192
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suvetar Pokaż wiadomość
Zgadzam się Teoretycznie to powinno działać - jeśli bachor wrzeszczy, wypluwa jedzenie na stół i tarza się po podłodze, wypraszamy go i reformujemy pomalutku postawę społeczną.
Niestety, Polska jest krajem owładniętym kultem prokreacji i 8 na 10 właścicieli restauracji przymknie na to oko, żeby nie wywołać ogólnego oburzenia i zgorszenia (wróg dzieci, wróg rodziny, pewnie zjada noworodki). A obsługa jest w jeszcze trudniejszej sytuacji - może podpaść zarówno klientom, jak i przełożonemu.

Dlatego jestem za strefami. Jasne zasady, pełen komfort.
Wcale nie dziwię się właścicielom knajp, że nie chcą być w centrum aferki podkręconej przez media i organizacje matek polek W idealnym świecie rodzice panują nad swoimi dziećmi, jeśli nie mogą zapanować opuszczają lokal. Niestety, świat nie jest idealny, dlatego proszę o chociaż kilka knajpek bez dzieci
Stary 2013-12-08, 23:21   #193
suvetar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ja widziałam. Tego co się działo nie opisałam nawet na wątku OZM bo by mnie zakrzyczano, że ściema.
Teraz to już musisz napisać, bo umrzemy z ciekawości
suvetar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 23:23   #194
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suvetar Pokaż wiadomość
teraz to już musisz napisać, bo umrzemy z ciekawości :d
na-pisz! Na-pisz!!! :d
Stary 2013-12-08, 23:25   #195
201604191001
Konto usunięte

Jesteście okropne! Nie napiszę, po co mam wysłuchiwać.

Albo, o, pw wam wyślę.
Stary 2013-12-08, 23:28   #196
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Albo, o, pw wam wyślę.
Napisz, plosę
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 23:29   #197
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia1251 Pokaż wiadomość
chciałam tylko trochę spokoju więc zażądałam jedynie zapłacenia za nową kawę, żeby tylko jak najszybciej pozbyć się kobiety. oczywiście nie chciała, ale postraszyłam ją, że możemy zawołać kierownika i na pewno zainteresują go plamy na obrusie i rozbita filiżanka.
I dobrze zrobiłąś

Cytat:
Ooooo pisz, piiiiisz.

Cytat:

Albo, o, pw wam wyślę.
Jeśli PW to ja też chętnie
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 23:59   #198
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie dziwię się właścicielom knajp, że nie chcą być w centrum aferki podkręconej przez media i organizacje matek polek W idealnym świecie rodzice panują nad swoimi dziećmi, jeśli nie mogą zapanować opuszczają lokal. Niestety, świat nie jest idealny, dlatego proszę o chociaż kilka knajpek bez dzieci

Byłaby afera na miarę prosiakowej z Makro (które w końcu jest galerią handlową dla dzieci, nie?)
Stary 2013-12-09, 00:00   #199
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Nie widzę w tym nic złego. Mogą się nawet utworzyć kluby/restauracje tylko dla łysych/metali itp. Tematycznie, a co mi to i tak nie zaliczę wszystkich miejsc w swoim dużym mieście, jest wybór.

Powiem Wam, że zostałam zaproszona na romantyczną kolację we francuskiej restauracji, która należała do drogich. To miała być kolacja zaręczynowa. Wszystko cudownie, my odstawieni, kelnerzy odstawieni i nagle wpada rodzinka - dziecko zaczęło walić w stół sztućcami, a było ich sporo do wyboru, do tego tłuc po kieliszkach. Rodzice nie zareagowali, nic, zero, null. Cała knajpa liczyła, jakieś 7 stolików i nie było gdzie uciec przed tą bandą.
Chętnie spędziłabym taki wieczór z dala od dziecięcych atrakcji.
I to jest sedno problemu. Dorośli są powodem, a nie dzieci, dzieci to materiał dość plastyczny, kształtują się raczej łatwo. Skoro mamusi trzaskanie i wrzeszczenie nie przeszkadza to trzeba by mamusię uświadomić. Tylko kto miałby to robić pozostaje pewnym problemem. Obsługa czy inni klienci
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 00:06   #200
blair witch
Zakorzenienie

Judih, też kcem pw
Stary 2013-12-09, 00:45   #201
abiblabla
Zakorzenienie

ja tezzz pw albo tu
Stary 2013-12-09, 00:52   #202
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ja zauważyłam, że na wizażu nie wolno mówić, że się dzieci nie lubi.
można szydzić z feministek, można nie lubić zwierząt, arabów, żydów, gejów, lesbijek, genderowców, osób religijnych, no słowem można nie lubić wszystkich. ale jak zaczyna się dyskusja o matkach/dzieciach, to jest takie larum podniesione, jakby co najmniej ktoś rzeź niewiniątek planował
E tam ,ja nie lubię dzieci jak najbardziej -> obcych

Pewnie że powinny być miejsca wolne od dzieci, chociaż jak tu ktoś zauważył dziecko nie jest winne, winni są rodzice i ich nieumiejętność "zapanowania" nad dzieckiem .
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2013-12-09 o 02:34
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 01:01   #203
201604191001
Konto usunięte

Dajcie znac czy dostalyscie pw bo nie wiem czy czegos nie pokielbasilam z odbiorcami
Stary 2013-12-09, 01:10   #204
blair witch
Zakorzenienie

Dostałam pw, i jestem pod wrażeniem Ach te matki polki opiekunki i strażniczki domowego ogniska
Pięknie ją Twoja koleżanka załatwiła. A za straty zapłacili też?
Stary 2013-12-09, 01:13   #205
201604191001
Konto usunięte

Nie. Wlascicielowi bardziej zalezalo na pozbyciu sie ich.
Stary 2013-12-09, 07:58   #206
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Dajcie znac czy dostalyscie pw bo nie wiem czy czegos nie pokielbasilam z odbiorcami
Mi tam bardziej korniszonka byłoby szkoda
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 09:12   #207
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mi tam bardziej korniszonka byłoby szkoda
Mi kabanoska
Stary 2013-12-09, 09:28   #208
kolorowatecza
Zakorzenienie

Pracując w fast foodzie i mając urodziny w środku widzę, jak banda małych bachorów uprzykrza życie innym klientom.
Tak - powinny być takie strefy.
Czasem przychodzą grzeczne dzieci, z rodzicami, którzy potrafią nad nimi zapanować i bawią się w wydzielonym kąciku dla nich, ale czasem to co robią bachory-potwory przechodzi ludzkie pojęcie.
I już nawet nie chodzi o hałas, bałagan, a o kwestie bezpieczeństwa - jak idzie Pan z gorącą kawą a mały potwór wpada na niego to o poparzenie nie trudno.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 09:53   #209
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Pracując w fast foodzie i mając urodziny w środku widzę, jak banda małych bachorów uprzykrza życie innym klientom.
Tak - powinny być takie strefy.
Czasem przychodzą grzeczne dzieci, z rodzicami, którzy potrafią nad nimi zapanować i bawią się w wydzielonym kąciku dla nich, ale czasem to co robią bachory-potwory przechodzi ludzkie pojęcie.
I już nawet nie chodzi o hałas, bałagan, a o kwestie bezpieczeństwa - jak idzie Pan z gorącą kawą a mały potwór wpada na niego to o poparzenie nie trudno.
A co pan, niepoważny żeby tak z gorącą kawą łazić kiedy słodkie berbecie biegają i nie patrzą gdzie? Fast foody to masakra niestety, kiedy trafiam np na wycieczkę "wczesnoszkolną" wiem, że czas na ewakuację Nie chodzi o to, że dzieciaki mają siedzieć cicho jak myszy nawet przy Happy Mealu ale o kumulację wszystkich cech irytujących mnie w dzieciach pomnożonych razy 20 Osobna salka byłaby wybawieniem dla wszystkich. Dzieci mogą szaleć bez ryzyka, że coś komuś się stanie a reszta może w spokoju jeść. Ehh utopia
Stary 2013-12-09, 10:05   #210
pffe
BAN stały

Cytat:
A co pan, niepoważny żeby tak z gorącą kawą łazić kiedy słodkie berbecie biegają i nie patrzą gdzie? Fast foody to masakra niestety, kiedy trafiam np na wycieczkę "wczesnoszkolną" wiem, że czas na ewakuację Nie chodzi o to, że dzieciaki mają siedzieć cicho jak myszy nawet przy Happy Mealu ale o kumulację wszystkich cech irytujących mnie w dzieciach pomnożonych razy 20 Osobna salka byłaby wybawieniem dla wszystkich. Dzieci mogą szaleć bez ryzyka, że coś komuś się stanie a reszta może w spokoju jeść. Ehh utopia
Mam to samo
jak widzę, ze wycieczka pcha się do fast food'a to wychodzę albo biorę na wynos
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości