Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 17:50   #1111
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Oni mieli ten ogródek centralnie pod oknem. W ogródku był taki mini plac zabaw, a prawo budowlane mówi
Zgodnie bowiem z § 40 ust. 3 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. z 2002 r. Nr 75, poz. 690) odległość placów zabaw dla dzieci, od linii rozgraniczających ulicę, od okien pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi oraz od miejsc gromadzenia odpadów powinna wynosić co najmniej 10 m. Jeżeli zatem plac zabaw został zlokalizowanych w mniejszej odległości od okien przeznaczonych na pobyt ludzi nastąpiło naruszenie przepisów prawa budowlanego w zakresie warunków technicznych, jakim powinien odpowiadać plac zabaw.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:04   #1112
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Moja córka chodziła do przedszkola mieszczącego się w budynku mieszkalnym i nie było to jedyne takie przedszkole w okolicy. Teraz koło nas przedszkole jest położone może ze dwa metry obok bloku mieszkalnego.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:12   #1113
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Moja córka chodziła do przedszkola mieszczącego się w budynku mieszkalnym i nie było to jedyne takie przedszkole w okolicy. Teraz koło nas przedszkole jest położone może ze dwa metry obok bloku mieszkalnego.
Mieszkając w Polsce (w domku jednorodzinnym) obok nas, przez płot mieściło się prywatne przedszkole (również w domku jednorodzinnym). Wiosną i latem dzieci wychodziły na ogród, bawiły się, wiadomo czasami jakieś darło się w niebogłosy. Dookoła też mieszkali sąsiedzi (osiedle domków) i nikt się nie skarżył nigdy. Ale jakoś nigdy mi nie przeszkadzało to, nawet jak ja też siedziałam w ogrodzie. A jak wyszłam na taras i maluchy mnie widziały to zawsze mi machały, wołały cześć itp.

Czasami tylko jak jakiś maluch uporczywie płakał, to mi się szkoda go robiło i byłam zła, że biedny tak płacze.

Bardziej przeszkadzały mi wieczorne grille sąsiadów z na przeciwka do późna i ich głośne rozmowy i śmiechy, które odbywały się w każdy weekend. Lub pies sąsiadki szczekający 3/4 nocy, bo go zamknęła w klatce na noc (pies wielkości zajaca). A wiadomo balkonu nie zamkniesz jak w nocy temp. wynosiła ponad 20 stopni w lecie.

Jak ktoś się chce przyczepić to się przyczepi do wszystkiego.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:19   #1114
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Plac zabaw przy tym przedszkolu jaką ma odległość od bloku?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Mieszkając w Polsce (w domku jednorodzinnym) obok nas, przez płot mieściło się prywatne przedszkole (również w domku jednorodzinnym). Wiosną i latem dzieci wychodziły na ogród, bawiły się, wiadomo czasami jakieś darło się w niebogłosy. Dookoła też mieszkali sąsiedzi (osiedle domków) i nikt się nie skarżył nigdy. Ale jakoś nigdy mi nie przeszkadzało to, nawet jak ja też siedziałam w ogrodzie. A jak wyszłam na taras i maluchy mnie widziały to zawsze mi machały, wołały cześć itp.

Czasami tylko jak jakiś maluch uporczywie płakał, to mi się szkoda go robiło i byłam zła, że biedny tak płacze.

Bardziej przeszkadzały mi wieczorne grille sąsiadów z na przeciwka do późna i ich głośne rozmowy i śmiechy, które odbywały się w każdy weekend. Lub pies sąsiadki szczekający 3/4 nocy, bo go zamknęła w klatce na noc (pies wielkości zajaca). A wiadomo balkonu nie zamkniesz jak w nocy temp. wynosiła ponad 20 stopni w lecie.

Jak ktoś się chce przyczepić to się przyczepi do wszystkiego.

Ciekawe czy by ci nie przeszkadzało jakby ktoś podstawił ci 10 drących się dzieci centralnie pod oknem.
Stary 2013-12-06, 18:31   #1115
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Plac zabaw jest przy wejściu do bloku. Przy tamtym starym to okna wychodziły na plac zabaw należący i do przedszkola i do żłobka. Niedaleko mnie było też przedszkole mające plac zabaw w podwórku-studni

A dziesięcioro dzieci pod oknami to się drze u mnie w lato. Ot taki urok mieszkania w bloku, jak bym chciała mieć cisze i spokój to bym wybrała Bieszczady.

Swoją szosą to bardziej przeszkadzają mi pijani ludzie którzy się drą pod blokiem, bawiące się dzieci to przy nich pikuś.
Stary 2013-12-06, 18:37   #1116
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ciekawe czy by ci nie przeszkadzało jakby ktoś podstawił ci 10 drących się dzieci centralnie pod oknem.
No właśnie o to chodzi, że miałam je centralnie pod oknem i tarasem (taki układ ogrodu i działki mamy, że oba domki są baaardzo blisko siebie) i było ich więcej niż 10

Wolę gwar i płacz dzieci w dzień, niż pijackie darcie gęby, czy szczekanie psa po nocach.

I gwoli ścisłości, nie jestem wojującą mamą. Dziecka jeszcze nie mam, ale na mamy z OZM jestem cholernie cięta i uczulona - szczególnie te z roszczeniowym nastawieniem do otoczenia. Ot po prostu Twój przykład wydaje mi się nietrafiony. Bo każdemu może przeszkadzać co innego po prostu , np. ruchliwa ulica przy bloku/domu, plac zabaw pod blokiem, szczekający pies, i tak można wymieniać ...

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-06 o 18:39
Stary 2013-12-06, 18:38   #1117
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Plac zabaw jest przy wejściu do bloku. Przy tamtym starym to okna wychodziły na plac zabaw należący i do przedszkola i do żłobka. Niedaleko mnie było też przedszkole mające plac zabaw w podwórku-studni

A dziesięcioro dzieci pod oknami to się drze u mnie w lato. Ot taki urok mieszkania w bloku, jak bym chciała mieć cisze i spokój to bym wybrała Bieszczady.

Swoją szosą to bardziej przeszkadzają mi pijani ludzie którzy się drą pod blokiem, bawiące się dzieci to przy nich pikuś.
Tylko że rozmawiamy o dzieciach, a nie pijanych ludziach

Jest różnica między czymś niedaleko a czymś pod oknem. NIe chodzi mi tu o sytuację gdy dzieci biegają ok 5 m od okien, ale o sytuację gdy ludzie słuchają od rana do nocy wrzasków dzieci które krzyczą zaraz przy ścianie. Oni kupili to mieszkanie zanim te babki zrobiły im pod oknem kawiarenkę dla rodziców.
Stary 2013-12-06, 18:42   #1118
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest różnica między czymś niedaleko a czymś pod oknem. NIe chodzi mi tu o sytuację gdy dzieci biegają ok 5 m od okien, ale o sytuację gdy ludzie słuchają od rana do nocy wrzasków dzieci które krzyczą zaraz przy ścianie. Oni kupili to mieszkanie zanim te babki zrobiły im pod oknem kawiarenkę dla rodziców.
Jednakże aby nie wyjść na jednostronną, masz rację tym ludziom miał prawo przeszkadzać hałas dzieci. Jak już napisałam, każdemu coś innego zawadza.
Stary 2013-12-06, 18:48   #1119
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Moim sąsiadom przeszkadzało spuszczanie wody w wc w nocy i złożyli zawiadomienie na Policji A sąsiadka dziadka mojego męża miała pretensje że tenże porusza się przy balkoniku co podobno było bardzo słychać.

Zaś pewni emeryci w stolicy doprowadzili do zlikwidowania jednej wypożyczalni rowerów bo ich zdaniem było za głośno.

Jest pewien typ osób którym przeszkadza wszystko.
Stary 2013-12-06, 18:54   #1120
201607111040
Konto usunięte

Jest różnica między zawiadomieniem o spuszczanie wody w WC co trwa parę sekund, a czymś o znacznie większym hałasie i co trwa kilka godzin

Przeszkadzało by wam jakby sąsiad za ścianą słuchał na maksa muzyki albo sąsiad na balkonie obok codziennie robił by popijawy?
Stary 2013-12-06, 19:02   #1121
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Nie chodzi o wszystko, ale o będące wszędzie dzieci. Ja marzę o restauracjach w których będą strefy bez dzieci, marzę o pokazach w kinie gdzie nie będzie dzieci itd. Pamiętam jak w gimnazjum i liceum nauczycielka zabierała nas do teatru na wieczorne pokazy, tylko po to, aby nie trafić na wycieczki szkolne. My byliśmy jakoś szczególnie spokojni, inni przynosili jedzenie, świecili komórkami i gadali
Niestety obecnie nawet ten sposób nie jest dobry. Wyjście do kina od poniedziałku do piątku w do 15- wycieczki szkolne, później i w weekendy- samotne dzieci, bądź rodziny z całkiem małymi dziećmi (nawet na pokazach po 20) które zachowują się jak dzikie.
ja dzisiaj w kinie trafiłam na taką wycieczkę z gimnazjum/liceum najgorzej wydane pieniądze w życiu.
:
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:18   #1122
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest różnica między zawiadomieniem o spuszczanie wody w WC co trwa parę sekund, a czymś o znacznie większym hałasie i co trwa kilka godzin

Przeszkadzało by wam jakby sąsiad za ścianą słuchał na maksa muzyki albo sąsiad na balkonie obok codziennie robił by popijawy?

Moja muzyka zapewne byłaby głośniejsza

Jakby nie szczał i nie rzygał po balkonie i nie rzucał pustymi butelkami to bym w pupci to miała. Co najwyżej by służył jako żywy przykład na to co alkohol robi z ludźmi.

A głośną muzykę lubię i nie przeszkadza mi jak sąsiad czasem puszcza Disco Polo na full
Stary 2013-12-06, 19:25   #1123
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

A głośną muzykę lubię i nie przeszkadza mi jak sąsiad czasem puszcza Disco Polo na full
Czasem, a nie kilka godzin codziennie
Stary 2013-12-06, 19:47   #1124
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:

od rana do nocy ... mmhm
tego typu kawiarenki sa czynne od 10 czasem 11 do 19

ja moja kawiarenke wlasnie lubie za cisze ... i ciasteczka
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 20:11   #1125
201607111040
Konto usunięte

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;44049151]od rana do nocy ... mmhm
tego typu kawiarenki sa czynne od 10 czasem 11 do 19

ja moja kawiarenke wlasnie lubie za cisze ... i ciasteczka[/QUOTE]

Ci ludzie którzy tam mieszkali mówili że w lecie otwarta była nawet do 22 .
Stary 2013-12-06, 23:52   #1126
dudipopka
kobieta za ladą

jak wy nie widzicie róznicy między gimbusem/ licealistą a 1miesięcznym dzieckiem--6 latkiem to ......sory

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 01:24   #1127
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
jak wy nie widzicie róznicy między gimbusem/ licealistą a 1miesięcznym dzieckiem--6 latkiem to ......sory
widzimy. ale taki gimnazjalista czy licealista to tylko efekt tego, co wyrosło z dziecka, którego w wieku tych 6 lat (w dzieciństwie) nie nauczono jak powinno się zachowywać w przestrzeni publicznej

a co do małych dzieci "1miesięczne dziecko--6 latek" - od tego między innymi są seanse dla dzieci, aby inni ludzie, którzy chcą sobie w spokoju oglądnąć film/spektakl nie musieli się zastanawiać czy tym razem będą mieć szczęście i nie trafią na głośne dzieci czy nie. to chyba oczywiste

Edytowane przez madzia1251
Czas edycji: 2013-12-07 o 01:30
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 01:52   #1128
nadia82
Raczkowanie

A moim sąsiedzi mający małe dzieci (przedział wiekowy obstawiam na 1-3) robią sobie latem popijawy na placu zabaw. Wystawiają stolik, przynoszą piwo i wódkę (dzieci oczywiście też) i się świetnie bawią. Nie wiem co to za jednostka chorobowa... Tylko niech nikt nie pisze, że alkohol jest dla ludzi, błagam.
nadia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:01   #1129
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadia82 Pokaż wiadomość
A moim sąsiedzi mający małe dzieci (przedział wiekowy obstawiam na 1-3) robią sobie latem popijawy na placu zabaw. Wystawiają stolik, przynoszą piwo i wódkę (dzieci oczywiście też) i się świetnie bawią. Nie wiem co to za jednostka chorobowa... Tylko niech nikt nie pisze, że alkohol jest dla ludzi, błagam.
patologia. Widząc taką sytuację chyba bym wezwala policję.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:18   #1130
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Możesz wezwać policję, dziećmi musi opiekować się trzeźwy ( całkowicie!) opiekun.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:17   #1131
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
O ludzie, co ty teraz zrobisz, takie nieszczeście
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No! Masakra, straszne. A tak serio to rozwala mnie, z jaką powagą niektorzy traktują forum i wątki arcy wazny i powazny wątek o ozm rozwalony co za nieszczęscie

O jak pięknie, nie zdążyłam nawet zareagować a karteczki już są

Czyli, że jak wątek nie jest o super poważnych sprawach to można offtopować i rozwalać ile wlezie?
I na dodatek być niemiłym jak się zwróci na to uwagę, no ludzieee....

Cytat:
Zdecydowanie sprawa nadająca się na policję...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:07   #1132
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą - policja Raz, że plac zabaw to zdaje się miejsce publiczne w którym pić nie wolno, a dwa, że mają dzieci pod opieką i pić nie powinni.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:16   #1133
Linka25
Zakorzenienie

Jestem zdania ze na ozm cierpi moj TZ przykladowa sytuacja swiadcząca o ozm: jestesmy u nas w domu, skonczylismy obiad, są u nas goscie: moja ciocia i wujek (wiek: 60 pare lat). Przyjechali nas odwiedzic, zobaczyc po raz pierwszy nasza 4 miesieczna wowczas coreczke. Akurat jest w tv ulubiony program mojego wujka wlączam mu więc tv, on ogląda. W pokoju jest tez dziecko i na nieszczescie zaciekawione zerka w telewizor. I co robi moj TZ? Wyłacza telewizor szybko tlumacząc ze mala nie moze patrzec w tv! Ok ja rozumiem, nie powinna, na co dzien tego nie robi, ale mamy goscia, moglismy zrobic maly wyjątek. To tylko przykladowa sytuacja na to, ze dziecko nieco przyslonilo mu swiat. Ja kocham je nad zycie ale wiem ze w towarzystwie innych osob liczą sie nie tylko potrzeby mojego dziecka. I ze najwazniejsze na swiecie ono jest dla nas, a nie dla wszystkich wytlumaczcie to mojemu męzowi

Stary 2013-12-08, 22:55   #1134
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

O,to i ja mam przykład OZM ,taki ze mi się nóż w kieszeni otworzył. Przykład z wizażu

Na wątku przyszłych mam toczy się rozmowa o zwierzętach i jedna z dziewczyn radośnie opisuje jak to kiedy kot drapnał jej pierwsze dziecko zarządziła wywiezienie go daleko od domu i na szczęście nie wrócił. Na moje oburzenie odp była standardowa 'pogadamy jak urodzisz'. No i urodziłam i dalej uwazam jej zachowania za okrutne i debilne.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:58   #1135
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
O,to i ja mam przykład OZM ,taki ze mi się nóż w kieszeni otworzył. Przykład z wizażu

Na wątku przyszłych mam toczy się rozmowa o zwierzętach i jedna z dziewczyn radośnie opisuje jak to kiedy kot drapnał jej pierwsze dziecko zarządziła wywiezienie go daleko od domu i na szczęście nie wrócił. Na moje oburzenie odp była standardowa 'pogadamy jak urodzisz'. No i urodziłam i dalej uwazam jej zachowania za okrutne i debilne.
Że niby gdzieś go wyrzuciła? Kurczę, jak już się nie dało inaczej to mogła mu znaleźć dom. Ciekawe czy kot sam z siebie drapnął.
Stary 2013-12-08, 23:02   #1136
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Że niby gdzieś go wyrzuciła? Kurczę, jak już się nie dało inaczej to mogła mu znaleźć dom. Ciekawe czy kot sam z siebie drapnął.
tak,mężowi zleciła wywiezienie go do lasu kilkadziesiąt km od domu

Kot raczej nie przyszedł i nie drapnął ot tak. A nawet gdyby to nie jest powód,zeby tak potraktować zywe stworzenie.
Mam dziecko,psa i kota. I nie wyobrażam sobie wywalać gdzieś którekolwiek z nich.Gdyby okazało się niezbezpieczne to izolowałabym i pracowała nad jego zachowaniem,ostatecznie znalazła inny dom.

Stary 2013-12-08, 23:04   #1137
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:

Ostatnio na innym forum matka pisała, że kot drapnął jej dwumiesięczne dziecko i pytała jak zadziałać, żeby to się nie powtarzało. No i niestety, większość wypowiedzi to "oddaj kota bo będzie tragedia" albo "jakby kot skrzywdził moje bobo to wyleciałby z domu na bucie" itp. No i jeszcze że koty są fałszywe i tak dalej. Czyli kotek był fajny kilka lat temu jak nie było stać na dziecko albo nie było z kim go zrobić, ale teraz sprawił kłopot, więc wypad.
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:07   #1138
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Ostatnio na innym forum matka pisała, że kot drapnął jej dwumiesięczne dziecko i pytała jak zadziałać, żeby to się nie powtarzało. No i niestety, większość wypowiedzi to "oddaj kota bo będzie tragedia" albo "jakby kot skrzywdził moje bobo to wyleciałby z domu na bucie" itp. No i jeszcze że koty są fałszywe i tak dalej. Czyli kotek był fajny kilka lat temu jak nie było stać na dziecko albo nie było z kim go zrobić, ale teraz sprawił kłopot, więc wypad.
I tego nie rozumiem wlasnie.
Kot się do nikogo sam nie prosił,prawda? Dla mnie normalnym jest,ze keidy decyduję się na małżeństwo,dziecko czy wzięcie zwierzaka to w razie W szukam rozwiązania a nie pozbywam się problemu.Dziecko też przestanie kochać jeśli będzie nie dość dobre?

Stary 2013-12-08, 23:10   #1139
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko widzisz stokrotko, to jest przyklad barbarzynstwa i okrucienstwa a nie ozm. Ozm to dla mnie taki nieszkodliwy acz glupi bzik. Nie chamstwo w stylu potrącanie kogos wozkiem w supermarkecie, nie patologia w stylu piciu alko na placu zabaw i nie okrucienstwo jak wywiezienie tego kotka. Moj tz ma ozm. Ma bzika na punkcie corki i przegina, no przegina, ze nawet ja, matka to widzę

Stary 2013-12-08, 23:11   #1140
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Cytat:
I tego nie rozumiem wlasnie.
Kot się do nikogo sam nie prosił,prawda? Dla mnie normalnym jest,ze keidy decyduję się na małżeństwo,dziecko czy wzięcie zwierzaka to w razie W szukam rozwiązania a nie pozbywam się problemu.Dziecko też przestanie kochać jeśli będzie nie dość dobre?
Dokładnie Jak czytam takie rzeczy to mi się wydaje, że jestem kretynką, skoro szukając mieszkania biorę pod uwagę to, żeby był w nim kącik na mojego szynszylaka, najlepiej w osobnym pomieszczeniu, bo jest głośny w nocy skubany
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości