Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 07:17   #4861
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Już im się kasa skończyła
O matko! Będę musiała w tym roku przyjąć księdza

dziękuję

Mi też leciała w szpitalu. Chyba powietrze było za suche

Ja też w nocy miałam "przygodę" Tż położył mi rękę na brzuchu, potem zasnął i jak chciał się obrócić to podparł się tą ręką i zgniótł mi trochę brzuch
Na szczęście szybko zareagowałam i dostał po łapach, ale się nieźle przestraszyliśmy

Dobrze, ze czujnie spisz

Ja tez juz sie boje wizyty ksiedza - ostatni raz mieszkajac u rodzicow przyjmowalismy, a z TZ nie mielismy okazji bo w pracy bylismy.... A teraz bede sama jak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Wpadłam na chwilkę się przywitać i lecę na wizytę. Jakoś średnio sie czuje dzisiaj i jest obrzydliwa pogoda więc i humor mi ne dopisuje :-(
Po wizycie humorek wroci

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-12-09 o 07:18
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:19   #4862
margo80
Zakorzenienie

Właśnie wypilam glukozę i teraz do 10 muszę czekać. Trochę drapalo w gardle, gorszy do zniesienia był ten duszacy pudrowy zapach.
Strasznie dużo tu ludzi, ale szybko kolejka idzie, akurat ja weszłam w takim momencie, ze nie musiałam czekać.

Mam net w telefonie i gazetę, to jakoś przeżyje.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:49   #4863
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Właśnie wypilam glukozę i teraz do 10 muszę czekać. Trochę drapalo w gardle, gorszy do zniesienia był ten duszacy pudrowy zapach.
Strasznie dużo tu ludzi, ale szybko kolejka idzie, akurat ja weszłam w takim momencie, ze nie musiałam czekać.

Oby szybko zlecialo! ja mam jutro...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:50   #4864
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Witak sie w 8 miesiącu
Piszę z telefonu więc przepraszam za brak cytatów. Gratuluje kolejnych miesięcy oraz wyjscia mara ze szpitala.
Dzisiaj mam zalatany dzień najpierw odbiór łóżka i wnoszenie na 5 pietro z przygodami później szybkie zakupy i sprzątanie i zaraz przyjada znajomi w goście i pan z kablowki
Normalnie nie mam juz siły a jeszcz mnie zebro boli:-(
Dziękuje kochane. Wow już 8 gratuluje!!

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-09, 07:54   #4865
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
Wczoraj byli u nas znajomi, pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam, ze młodzi powinni mieszkać sami a jedni z moich znajomych uważają, że z teściami jest bardzo fajnie mieszkać? Otóż już tak nie uważają Zawsze zaciekle bronili swoich poglądów a wręcz krytykowali gdy ktoś inny chciał mieszkać na swoim bo to kredyt bo to, bo tamto. Teraz szukają czegoś dla siebie bo po 2 latach mieszkania z teścimi juz im to zbrzydło do granic możliwości. Tak więc jedyny wyjątek juz nie jest wyjątkiem

Ja o Świętach jeszcze jakoś nie myślę chociaż może powinnam bo już w czwartek będzie ksiądz chodził "po kolędzie"
hehehe dobre też uważam że z rodziną najlepiej to się na zdjęciu wychodzi, a tylko budując swoją na swoim można normalnie się dogadać.

Co do księdza to wiem że czasem tak robią jak parafia jest bardzo duża a księży mało że zaczynają wcześniej chodzić. Znam też przypadek że chodzą co drugi rok Tzn do jednych bloków tego roku, do innych w nastęnym.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale mialam koszmar
Snilo mi sie ze znalazlam dokumenty, z ktorych wynikalo ze moj TZ ozenil sie z ta laska co mnie w pracy zastepuje - bylam tak wsciekla, ze jeszcze mnie trzyma
Do momentu powrotu do pracy chyba znienawidze ta dziewczyne bez wiekszego powodu
widzę że nie tylko ja mam tę chorobę psychiczną związaną z pracą Nieraz jak nie śpię w nocy to martwię się o pracę, albo co kto po mnie znajdzie w szafie, nienawidzę jak dzwoni telefon i nie wiem kto to i zastanawiam się czy to z pracy itd. I kto mnie zastępuje i co o mnie mówią w pracy czy mnie przeklinają jak nie mogą czegoś znaleźć

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-12-09 o 07:56
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:54   #4866
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Ale mialam koszmar
Snilo mi sie ze znalazlam dokumenty, z ktorych wynikalo ze moj TZ ozenil sie z ta laska co mnie w pracy zastepuje - bylam tak wsciekla, ze jeszcze mnie trzyma
Do momentu powrotu do pracy chyba znienawidze ta dziewczyne bez wiekszego powodu dzięki bogu to tylko sny. Miłego dnia!

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Ahh te sny, moj tz dziś poszedł do więzienia i mnie samą z brzuchem zostawił :banghead:

Stary 2013-12-09, 08:01   #4867
margo80
Zakorzenienie

Zaraz tu chyba urodzę :/ jeszcze ponad godzina, a ja tu nie umiem wysiedzieć, wierce się na krzesełku, zmieniam pozycje i w każdej mi niewygodnie.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-12-09, 08:13   #4868
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Czy Wam tez trochę leci krew z nosa przy smarkaniu?
Tak i przy myciu zębów też się pojawia
Cytat:
Do momentu powrotu do pracy chyba znienawidze ta dziewczyne bez wiekszego powodu
Hahaha uśmiałam się z samego rana
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Widzę, że Wy już o Świętach, a konkretnie o wieczerzy wigilijnej. U mnie podobnie jak u Was ale zaskoczyłyście mnie trochę tymi ciastami bo w Wigilię przecież post jeszcze jest więc u mnie nie je się mięs i ciast, dopiero w Święta. Nie słyszałam też o chowaniu pieniędzy pod talerze. U nas kładzie się sianko (albo jakiś jego mini-odpowiednik). A co do 12 potraw to w nie się podobno wszystko wlicza, nawet takie dodatki jak chrzan, grzybki marynowane itp. więc nie tak trudno dobić do 12.
A wybieracie się w tym roku na Pasterkę? Ja nie wiem czy dotrwam i czy wysiedzę. Może sobie odpuszczę .
Też nigdy nie słyszałam o chowaniu pieniędzy pod talerze. A to działa? . Jednego razu w wigilię w trakcie smażenia karpia usłyszałam w radio, że schowanie łuski z wigilijnego karpia do portfela zapewnia pomyślność finansową na caly rok. Miałam łusek pełno na desce, więc wybralam najładniejsza i wlożyłam razem z monetami. Nie pomogło. Więcej tego nie zrobiłam

U nas też sie nie jada ciast w wigilię ani żadnych słodkich potraw, ale za to są zawsze domowe, świeżo usmażone pączki. Tuż przed kolacją na jednej patelni smaży się ryby, a na drugiej pączki z powidłami i zajada potem takie świeżusieńkie . To zwyczaj bardzo lokalny, zawsze dziwił moich znajomych mieszkających dalej niż 20 km .

Na pasterkę się wybieram. Ale czy dotrę...?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
I jak byłam w domu, to zawsze robiłam pieczone pierogi z kapusta i grzybami w ilości takiej, żeby MI starczyło na 3 dni. Mogłabym nie jeść niczego innego.
Ja mam tak z karpiem, obowiązkowo całe świeta na śniadanie obiad i kolację jem wyłącznie karpia

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Zaraz tu chyba urodzę :/ jeszcze ponad godzina, a ja tu nie umiem wysiedzieć, wierce się na krzesełku, zmieniam pozycje i w każdej mi niewygodnie.
Margo nie marudaj, dzielna bądź! Na porodówce będzie gorzej
Stary 2013-12-09, 08:17   #4869
side85
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę Trzymaj się dzielnie, faktycznie to badanie jest okropne

dla pocieszenia powiem, że właśnie przed chwilą w DDTVN pokazywali Krzysztofa Rutkowskiego któremu 5 dni temu urodził się syn i matkę dziecka i wyglądała jak hostessa z supermarketu na promocji margaryny o 9 rano miała fryzurę jakby szła na wesele, piękne silikonowe wargi, makijaż jak Kim Kardashian i paznokcie mega długie i z brokatem jakby była dziunią z teledysków W ręku trzymała cudowny becik z dzieckiem, wszytsko było takie słodkie i zastanawiałam się jak ona dotknie tego dziecka z tymi pazurkami po programie. Ciekawe ile ta idylla potrwa...biedne dziecko.
Stary 2013-12-09, 08:23   #4870
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
widzę że nie tylko ja mam tę chorobę psychiczną związaną z pracą Nieraz jak nie śpię w nocy to martwię się o pracę, albo co kto po mnie znajdzie w szafie, nienawidzę jak dzwoni telefon i nie wiem kto to i zastanawiam się czy to z pracy itd. I kto mnie zastępuje i co o mnie mówią w pracy czy mnie przeklinają jak nie mogą czegoś znaleźć
Mam dokladnie to samo
Dlatego staram sie jak najmniej o pracy myslec - tylko ostatnio w nocy mnie sama dopada
Jak dzidzie sie urodza to mam nadzieje ze nam przejdzie
Stary 2013-12-09, 08:23   #4871
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No właśnie próbuje ogarnąć to wszystko i rozplanowac czasowo, mój mąż chciałby właśnie te krokiety a ja się zastanawiam , które potrawy możemy machnac wcześniej, bo np na pierogi byśmy potrzebowali więcej czasu

spokojnie można zrobić dzień albo 2 przed wigilią, a w wigilię tylko troszkę cista do obtoczenia barszcz też jak ugotujesz dzień przed to będzie dobry. Tylko trzeba mieć duuużą lodówkę u nas zawsze jest z tym problem i wszystko na wcisk, a jak mrozik to na balkon

Cytat:
Wigilia postna, ale ciasta u nas są...
I jak byłam w domu, to zawsze robiłam pieczone pierogi z kapusta i grzybami w ilości takiej, żeby MI starczyło na 3 dni. Mogłabym nie jeść niczego innego.
Daj przepis Brzmi pysznie, a w ciąży jestem fanką wszelkich pierogów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 08:28   #4872
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Witam sie z rana
Wpadłam na chwilkę się przywitać i lecę na wizytę. Jakoś średnio sie czuje dzisiaj i jest obrzydliwa pogoda więc i humor mi ne dopisuje :-(
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
dasz radę Trzymaj się dzielnie, faktycznie to badanie jest okropne

dla pocieszenia powiem, że właśnie przed chwilą w DDTVN pokazywali Krzysztofa Rutkowskiego któremu 5 dni temu urodził się syn i matkę dziecka i wyglądała jak hostessa z supermarketu na promocji margaryny o 9 rano miała fryzurę jakby szła na wesele, piękne silikonowe wargi, makijaż jak Kim Kardashian i paznokcie mega długie i z brokatem jakby była dziunią z teledysków W ręku trzymała cudowny becik z dzieckiem, wszytsko było takie słodkie i zastanawiałam się jak ona dotknie tego dziecka z tymi pazurkami po programie. Ciekawe ile ta idylla potrwa...biedne dziecko.
Też na to zwróciłam uwagę I zgadzam się z tobą, oprócz tego co pogrubiłam. Te wargi są ohydne

A w ogóle mam dzisiaj straszny dzień. Od wczoraj bolą mnie plecy i nie mogę za bardzo wymachiwać rękoma, a w dodatku dzisiaj tak szybko się męczę, że od rana sapię. Zmieniałam pościel i musiałam zrobić sobie między czasie dwie przerwy :P

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-12-09 o 08:31
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:30   #4873
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba śląska potrawa- u mnie w ogóle nie znana.

Do Pl mamy teraz do rodziców mniej, bo tylko 700 km jakieś. Z Dortmundu było 100 km dalej.
makowki to potrawa popularna na Slasku, w innych regionach sie to jakos inaczej nazywa, chyba makielki i jest robione z makaronem

ehh to jeszcze bliziutko, my mamy 1200 km

Cytat:
Mam tylko ewentualnie taka propozycję, żeby na liście pominąc juz date ostatniej miesiączki- i zostawić sam termin porodu. Zrobi sie przejrzyściej i czytelniej. jak doszły płcie i imiona, to zrobiło się ciasno.
Co Wy na to?
nie jest potrzebna

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Czy Wam tez trochę leci krew z nosa przy smarkaniu?
, ale niedawni dziewczyny pisaly, ze tez tak maja i to normalne

Cytat:
Ale mialam koszmar

Cytat:

Co do księdza to wiem że czasem tak robią jak parafia jest bardzo duża a księży mało że zaczynają wcześniej chodzić. Znam też przypadek że chodzą co drugi rok Tzn do jednych bloków tego roku, do innych w nastęnym.
u nas wlasnie tak jest Parafia i osiedle duze i moja mama ma kolende co 2 lata Ostatnio to nawet my sie zalapalismy, w tym roku tez ma ale juz 14 grudnia a my przyjedziemy pozniej coraz wczesniej zaczynaja chodzic

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Ja mam tak z karpiem, obowiązkowo całe świeta na śniadanie obiad i kolację jem wyłącznie karpia
ja mam tak samo u nas karp kupowany jest w ilosci hurtowej

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:41   #4874
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ahh te sny, moj tz dziś poszedł do więzienia i mnie samą z brzuchem zostawił :banghead:

Jeszcze lepszy sen mialas Ale te ciazowe mozgi maja pomysly

A ja wlasnie mialam zwrocona uwage na przystanku od jakiejs starszej pani - ze "w odmiennym stanie nie wolno chodzic w butach na obcasach"
Stary 2013-12-09, 08:41   #4875
margo80
Zakorzenienie

Kochane, ja wiem jak jest na porodowce czekanie na finał można urozmaicić na różne sposoby, a tu tkwię jak kolek na niewygodnym stołku
Pocieszające jest tylko to, ze moje żyły dziś współpracują i migiem mi babka pobrala za tym pierwszym razem, bo z reguły jecza, ze mi słabo krew leci.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-12-09, 08:53   #4876
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Ale brzydko na dworze, pada, szaro, buro i ponuro ble

Cytat:
Ale mialam koszmar

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
hehe

Była u mnie położna, narazie tylko troszkę porozmawiałyśmy, wypełniłyśmy deklaracje, następnym razem spotkamy się w połowie stycznia. Fajna babeczka

Ktos nabył już termometr z Lidla? Zastanawiam się czy kogoś wysłać po niego
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:59   #4877
margo80
Zakorzenienie

Powedzcie mi, ta obnizka w h&m to tylko czwartek, czy od czwartku przez jakiś czas? Jakie duże te przeceny?

Ewcia
Przemek
Stary 2013-12-09, 09:05   #4878
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie.
Ale sny macie dziewczyny! Ja też się rano obudziłam i miałam ochotę pobić męża. Śniło mi się że zostawił mnie na noc w domu, a sam pojechał na miasto na panienki! I jak rano go szukałam to przyznał się że miał wesołą noc i pokazał mi smsa do niejakiej Diany,w którym napisał że w poniedziałek się ze mną rozwodzi a we wtorek o 13 oni mogą wziąć ślub!

A co na to mój mąż- ej, ale ja nie znam żadnej Diany

Także te nasze mózgi ciążowe trochę czasami przesadzają.

Ja dzisiaj jadę na to usg genetyczne! Już się nie mogę doczekać. Pewnie jak wrócę to będzie już nowa część =) Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2013-12-09 o 09:23
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:13   #4879
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
A ja wlasnie mialam zwrocona uwage na przystanku od jakiejs starszej pani - ze "w odmiennym stanie nie wolno chodzic w butach na obcasach"
Hę?
Określenie ciąży boskie Dopytałabym czy w "odmiennym stanie" to znaczy po pijanemu, bo wtedy to by miało sens
Cytat:
wyglądała jak hostessa z supermarketu na promocji margaryny

no co, teraz każda kobieta w połogu ma obowiązek być seksi mamą takie czasy

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2013-12-09 o 09:14
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 09:16   #4880
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
spokojnie można zrobić dzień albo 2 przed wigilią, a w wigilię tylko troszkę cista do obtoczenia barszcz też jak ugotujesz dzień przed to będzie dobry. Tylko trzeba mieć duuużą lodówkę u nas zawsze jest z tym problem i wszystko na wcisk, a jak mrozik to na balkon

Daj przepis Brzmi pysznie, a w ciąży jestem fanką wszelkich pierogów
Dzień Dobry,
No właśnie kombinuje które dwa dni przed, ktore dzień i które w sama Wigilie
Z tarasu zamierzam absolutnie korzystać, nawet jak mrozu wielkiego nie będzie, przecież w lodówce też jest ok 2 st. (Czy ile, bo teraz się właściwie zastanowilam )

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ale sny ma dziewczyny! Ja też się rano obudziłam i miałam ochotę go pobić. Śniło mi się że zostawił mnie na noc w domu, a sam pojechał na miasto na panienki! I jak rano go szukałam to przyznał się że miał wesołą noc i pokazał mi smsa do niejakiej Diany,w którym napisał że w poniedziałek się ze mną rozwodzi a we wtorek o 13 oni mogą wziąć ślub!

Ja dzisiaj jadę na to usg genetyczne! Już się nie mogę doczekać. Pewnie jak wrócę to będzie już nowa część =) Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Jessssssu laski ale Wy macie sny

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:23   #4881
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja
Wizualnie wyglada fajnie, ale sprawdze go dopiero jak wroce do domu, czyli za jakies 2 godzinki - zdam relacje

Cytat:
Witajcie.
Ale sny ma dziewczyny! Ja też się rano obudziłam i miałam ochotę go pobić. Śniło mi się że zostawił mnie na noc w domu, a sam pojechał na miasto na panienki! I jak rano go szukałam to przyznał się że miał wesołą noc i pokazał mi smsa do niejakiej Diany,w którym napisał że w poniedziałek się ze mną rozwodzi a we wtorek o 13 oni mogą wziąć ślub!

Noc zdrad

Cytat:
Hę?
Określenie ciąży boskie Dopytałabym czy w "odmiennym stanie" to znaczy po pijanemu, bo wtedy to by miało sens
Tez mnie to okreslenie powalilo
A obcas ma ok 5 cm - poprostu to sa jedyne buty ktore mi nie przemakaja, a teraz czuje sie jakbym conajmniej zostala zlapana z papierosem
Stary 2013-12-09, 09:33   #4882
monkaa321
Zakorzenienie

Gratuluje rozpoczętych miesięcy i tygodni

Skoro tutaj tak wigilijnie, to czy mogłybyście się podzielić na tą wigilijną zupę grzybową którą wczoraj zachwalałyście?

A ja nie wiem czy w tym roku nie spędzimy wigilii sami. W zeszłym biegaliśmy od jednej do drugiej rodziny, żeby nikt nie był pokrzywdzony no i nie muszę mówić z jakim efektem końcowym się to skończyło... i tz powiedział, że on tak nie chce a ja lubię rodzinne święta ale też chciałabym mieć taką wspólną wigilię i nie wiem jak to zrobić...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:33   #4883
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Też to widziałam.... I jak czasem mnie nachodzą czarne myśli i zastanawiam się, jak ja sobie poradzę to po obejrzeniu takiego programu myślę sobie, że może jednak ze mną dziecko nie będzie miało tak najgorzej....

A u mnie od rana wnerw. W sumie to od kilku dni bo psuje mi się tel., aż w końcu chyba całkiem padł, a ja, jak na złość, muszę na gwałt zadzwonić do mamy jednej z moich uczennic. Znalazłam nawet jakiś stary tel. i przełożyłam kartę ale tam nie mam połowy kontaktów, bo pewnie zostały w pamięci tamtego telefonu... Ech...

Zmykam do pracy,
miłego dnia dla Was
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 09:38   #4884
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Skoro tutaj tak wigilijnie, to czy mogłybyście się podzielić na tą wigilijną zupę grzybową którą wczoraj zachwalałyście?

A ja nie wiem czy w tym roku nie spędzimy wigilii sami. W zeszłym biegaliśmy od jednej do drugiej rodziny, żeby nikt nie był pokrzywdzony no i nie muszę mówić z jakim efektem końcowym się to skończyło... i tz powiedział, że on tak nie chce a ja lubię rodzinne święta ale też chciałabym mieć taką wspólną wigilię i nie wiem jak to zrobić...
Ja za to bym poprosiła sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami (obawiam się, że będziemy musieli zrobić z minimalną ilością grzybów leśnych, reszta to pieczarki ) oraz farsz na ruskie (mąż sobie zazyczyl)

Którąś robi makielki z makaronem?

No i pyt za 100 punktów: czy u którejś robi się moczke? jeśli tak też bym prosiła
Czy sądzicie, ze to już mocno off top?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:48   #4885
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja
Wizualnie wyglada fajnie, ale sprawdze go dopiero jak wroce do domu, czyli za jakies 2 godzinki - zdam relacje
Będę wdzięczna

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Ja zupę grzybową robię tak: moczę suszone grzyby leśne w miseczce z wodą, w tym czasie obieram sobie warzywa do zupy-ziemniaki, marchew, pietruszkę. Kroję je na dość duże kawałki, wkładam do garnka i zalewam wodą, gotują się trochę, potem daję do nich namoczone grzyby i wlewam trochę tej wody w której się moczyły. Gotuje do miekkości, przyprawiam solą, pieprzem i vegetą. Ziemniaki i pietrucha ciemnieją od koloru grzybów, a cała zupa ma cudny zapach.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:49   #4886
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie
Która go nabyła i przetestowała? Przyznać się

Cytat:
Tez mnie to okreslenie powalilo
A obcas ma ok 5 cm - poprostu to sa jedyne buty ktore mi nie przemakaja, a teraz czuje sie jakbym conajmniej zostala zlapana z papierosem
Ja cały czas śmigam na takich obcasach Póki co daję radę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:50   #4887
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Też na to zwróciłam uwagę I zgadzam się z tobą, oprócz tego co pogrubiłam. Te wargi są ohydne
z ustami to była taka przenośnia. pewnie że były obrzydliwe

Cytat:

no co, teraz każda kobieta w połogu ma obowiązek być seksi mamą takie czasy
i miała nawet płaski brzuch. ciekawe jak to zrobiła 5 dni po porodzie. Toż to nawet księżna Kate wychodziła z piłką na brzuchu ze szpitala Widać laska Rutkowskiego ma lepszych stylistów Kieckę miała jak na Boże Narodzenie z katalogu.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Też to widziałam.... I jak czasem mnie nachodzą czarne myśli i zastanawiam się, jak ja sobie poradzę to po obejrzeniu takiego programu myślę sobie, że może jednak ze mną dziecko nie będzie miało tak najgorzej....
cóż...zastanawiam się tylko czy takie kobiety mają chwile słabości, tzn czy sobie na nie pozwalają przed partnerem, bo pewnie żeby go utrzymać udają idealne żeby się nimi nie znudził...to w sumie smutne bo ja tulę się do męża z nieumytymi włosami i w poplamionej na cycku koszulce i czuję się tak samo kochana a może i więcej niż gdy się odstrzelę Taka chodząca perfekcja musi być na dłuższą metę męcząca. Przeciez kobieta która właśnie urodział moze wyglądać uroczo i nie musi być hostessą z reklamy margaryny ani natalią siwiec. zdecydownie bardziej podziwiam księżną Kate właśnie za to jaki styl prezentuje, gdy założyła kiecę w grochy podkreślając to że ma wielki brzuch i wyglądając jak boska matka która właśnie porodziła swe dziecię niż jak modelka z wybiegu z paznokciami z brokatem
Stary 2013-12-09, 09:51   #4888
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki
Cytat:
Witam sie z rana
trzyma kciuki za wizytę i czekam na wieści

Cytat:

no to teraz za dobre wyniki

Cytat:
Stary 2013-12-09, 09:52   #4889
side85
Zakorzenienie

co do tych ust zawsze zastanawiam się jak się całuje z taką osobą. pewnie jesteś wyśliniona od nosa po brodę
Stary 2013-12-09, 09:53   #4890
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja za to bym poprosiła sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami (obawiam się, że będziemy musieli zrobić z minimalną ilością grzybów leśnych, reszta to pieczarki ) oraz farsz na ruskie (mąż sobie zazyczyl)

Którąś robi makielki z makaronem?

No i pyt za 100 punktów: czy u którejś robi się moczke? jeśli tak też bym prosiła
Czy sądzicie, ze to już mocno off top?
ale masz rozterki to zróbmy tytuł nast.części: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 przygotowują się do świąt by uniknąć offtopów
Co to takiego moczka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości