|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia swoim włosom sprzed włosomaniactwa (które trwa, gwoli ścisłości, jakoś od sierpia-września)... Po półtorarocznym codziennym prostowaniu, suszeniu... Ta, było ciekawie
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i nie farbuję od września w ogóle
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Cała przyjemność po mojej stronie, kurde.
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę zmywać Vatikę, dzisiaj chyba pora na mój zestaw GHD, czyli Artiste z czymś emolientowym
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym podcięła te piórkowate końce, bo jest ich nie wiele i po podcięciu na pewno lepiej by wyglądały
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Jejkus
zalaminowalam te kudly niewdzieczne. matko kochana takiego siana nie mialam nigdy w zyciu. wlosy wogole sie nie chcialy rozczesac, w dotyku sa szorstkie jak pumeks i do tego piszcza :/ jak mialam naturalne/farbowane henna to laminowanie bylo dla mnie zbawienne, a teraz masakra :/ Co sie stalo?jedyne co dobre z tego laminowania to to ze zniknal ten problem poodginanych włosów, wszytskie sa idealnie proste Edytowane przez maneo444 Czas edycji: 2013-12-09 o 11:50 |
|
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś telefonem jedynie. Nie umiem sobie sama robić zdjęć więc proszę wybaczyć mi moją minę :P hihi Cytat:
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2013-12-08 o 22:28 |
||
|
|
|
#4778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo inaczej się zaryczę, a tak jak zwiążę czy dobrze ułożę to wygląda to normalnie co mi da, że ubije koleżankę, skoro i tak to nie przywróci moich włosów ale na pewno już nigdy nie oddam się w Jej ręce
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku dzień w dzień suszyłam i prostowałam ![]() No i platynę nosiłam przez wiele lat, także tego
|
|
#4780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olejujesz włosy? Cytat:
|
||
|
|
|
#4781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko nieregularnie, bardziej bardzo często używam psikanej odżywki z gliss kura z Austrii mi tato zawsze przywozi ale jedwabiu też używam. CHI silk infusion, bynajmniej na moich włosach się świetnie sprawdza i miał nawet na opakowaniu, że jest polecany przez serwis wizaż używam też przeróżnych odżywek do spłukiwania, teraz kończę taką z l'oreala, myślałam, że jest dobra, bo miała mnóstwo pozytywów i dałam za nią aż 50zł. ale jedyne jej plusy to zapach i gładkość włosów, nic więcej nie zauważyłam, może tyciu tyciu pomaga, ale nie jest warta swojej ceny.
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza kolor. ewentualnie końce lekko do podcięcia któraś pytała co robić jak tył głowy się nie domywa - a jak panna spłukuje, głową w dół czy głową do tyłu?
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
podcięłam jakieś 1,5 miesiąca temu dość drastycznie bo ponad 10 cm plus cieniowanie
obcinając przy tym moje ostatnie resztki włosów po dekoloryzacji sprzed ponad 4 lat. :/Plus zmieniłam do tego kosmetyki do włosów, to moje włosy wróciły do 'żywych'. zgadnijcie co wcześniej stosowałam do pielęgnacji moich zniszczonych włosów? ![]() dove bo tak pięknie pachniał.
|
#4784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak naprawdę od niedawna zaczęłam zwracać uwagę na to co stosuję, wcześniej wydawało mi się, że wybieram dobre kosmetyki. Jednak nie, koleżanka mnie uświadomiła, więc teraz zwracam uwagę na skład.
stosuję alterę granat, plus odżywka do tego, maska z kallosa latte, teraz kupiłam silk dla odmiany, jedwab z chi i czasem na końcówki long repair w sprayu. Zabieram się za olejowanie, ale jakoś ciężko mi to idzie.
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mówi Ci to osoba, która od czerwca nie dotykała nożyczek ![]() e, klasyczny przykład, każda z nas przez coś takiego przechodziła chociaż ja to zanim trafiłam na wątek przez rok czy dwa używałam tylko szamponu i czasem b/s ![]() właśnie odkryłam, że fioletowy OS pachnie jak... marcepan
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-piec-alg.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapuszczam :PMam próbkę tej maski z biovaxa, ale jeszcze nie próbowałam. jutro idę farbę robić bo mam odrosty już kilometrowe, to potem sobie ją nałożę.
|
|
#4789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja go lubię mieszać z czymś proteinowym, wtedy szał mi robi
|
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4792 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdarzyło mi się mieć biosilka, ale to dla mnie była pomyłka. wodnisty, lejący, jedynie to ładnie pachniał, nawet zapach ładniejszy niż chi, ale to tylko tyle Cytat:
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mi się już prawie skończył, więc będę musiała się udać po zakup Pewnie wyjdę nie tylko z jedwabiem znając mnie
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ostatnio zapas zrobiła przyjaciółka w hurtowni, więc jeszcze mam. ale pewnie gdybym to ja tam była, to raczej nie wyszła bym z samym jedwabiem, tak jak piszesz ok, ja na dzisiaj się odmeldowuję. nie wyspałam się dzisiaj, a jutro wstać trzeba wcześniej. dobrej nocki
|
|
#4796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także trzymaj kciuki, żebym wyszła tylko z jedwabiem w co wątpię, bo jestem kosmetykoholikiem, mam szafki pełne kosmetyków, chociaż staram się nad tym panować jak mogę jak ktoś mi daje kosmetyk w prezencie to jestem wniebowzięta także z prezentami dla mnie raczej nie ma problemów Najlepsze jest to, że nie skończę jednego produktu, lub nawet nie zużyję do połowy i kupuję już jakiś następny dlatego dobrze, że teraz studiuje to zwożę po kolei kosmetyki i przywożę następny dopiero jak skończę jeden, bynajmniej z odżywkami do włosów tak robię, bo mam ich koszmarnie dużo ale psikacze mi się już kończą, muszę tacie przypomnieć żeby o nich nie zapomniał ![]() Ja też się odmeldowuje, do jutra powiem Wam jutro czy wyszłam tylko z samym jedwabiem jeżeli jutro będę mieć wenę żeby iść do jakiegoś kosmetycznego, bo z pracy prosto na praktyki muszę lecieć
Edytowane przez Mysia x3 Czas edycji: 2013-12-09 o 00:15 |
|
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tę informację o zmianie konta wysyłali automatycznie do wszystkich klientów. W zamówieniu podałaś: "za pobraniem" i to było wiążące. Nie ma powodu sklepowi opinii psuć. Toś mą bratnią duszą. Dziwię się wszechogarniającemu szałowi na to zielsko. Gdzie się człowiek nie ruszy - mięta. Fuj ! Właśnie wywaliłam zieloną herbatę, bo ... z miętą była. Przecież pisałaś, że fajnie było. Dawaj. To nie mydło, nie zmydli się. Jak to uczeni w mowie i piśmie nas uczą ? Carpe diem !!! To tylko od rozpuszczalnej rosną. Taka to tablica Mendelejewa, że i dziwić nie powinno ![]() Wy tak o tych piernikach i piernikach. Żadna nie pomyślała, żeby mi wysłać choć parę ? Matko kochana, jak ja lubię pierniczki ! Obejdę się smakiem, bo u mnie w cukierniach lukrem po nich leją. Fuj ! Po "melanżyku" to co najwyżej może głowa boleć i kacenjamer doskwierać. To jest tweed. Uwielbiam ten materiał. Mogłabym z niego mieć każą część wierzchniej garderoby. Cytat:
http://sulphur.com.pl/product/borowina-plus/{ http://sulphur.com.pl/gdzie-kupic/ } Kiedyś na taką fryzurę mówiło się : na małpę. O etymologię tego określenia proszę mnie nie pytać. ![]() Ma, bo farbuje. EdizA, to chyba z Tobą o wiśniowym lakierze gadałam ? ZNALAZŁAM ! Mam już w ręku. Może to nie taka stuprocentowa wiśnia, ale różu w nim zbyt dużo nie ma. Więcej śliwki. A róż + śliwka = wiśnia |
||
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mów gdzie słać ![]() i w końcu ktoś kto mięty nie pija dzięki za linki
|
|
#4799 |
|
Spaceroholiczka
|
Wczoraj byłam w Rossmannie i widziałam odżywki Isany po 3,99 zł (oczywiście zapomniam się wrócić po jedną), olejek BDFM po 9,99 zł, jakieś szampony Timotei w promocji, no i oliwka BD ma nowe opakowanie, nie wiem jak ze składem
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

A nie zetnę, bo się jeszcze bardziej zapłaczę, ale z czasem jak tylko odrosną to zetnę te frendzle
Tylko teraz nic innego mi nie pozostaje jak czekać 

No i nie farbuję od września w ogóle 

zalaminowalam te kudly niewdzieczne. matko kochana 

powiem Wam jutro czy wyszłam tylko z samym jedwabiem