Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 22:06   #2011
TysiaBB1989
Rozeznanie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do was o strój pana młodego w jakich cenach trzeba liczyć że zamknie się garniak?ile to dużo a ile tanio? wiem - pojęcie względne ale nie mam pojęcia ile coś takiego może kosztować...
Anannke ty jesteś z BB o ile dobrze kojarzę. Mam super krawcową od garniturów cała rodzina się u niej ubiera

Byliśymy kupić nowy garnitur TŻ i już mu wpadł w oko nowy ślubny - najdroższy z całej pracowni - ok 520 zł
http://www.kaniafashion.eu/images/st...talog-2012.pdf nr 4
Stary 2013-12-08, 22:07   #2012
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie do was o strój pana młodego w jakich cenach trzeba liczyć że zamknie się garniak?ile to dużo a ile tanio? wiem - pojęcie względne ale nie mam pojęcia ile coś takiego może kosztować...
Jak dla mnie max 1000zł, chociaż planujemy kupić taniej - tak ok. 500-600zł.
Ogólnie strój Pana Młodego (garniak, koszula x2, buty, krawat, bielizna) chcielibyśmy zamknąć w 1100-1200zł.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:12   #2013
madzixx88
Zakorzenienie

Alloffkowa- sto lat

Elrosa- extra pudełka !!!

KaEs-ta czerwona suknia jest boska, ale wolałabym już do samej ziemi

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
miałam Wam wrzucić moje fotki w sukni oto i one:

jakość fotek słaba bo robiona kalkulatorem no i suknia nie dopasowana co zresztą widać, że pospinana jest klipsami do dokumentów
na 1 fotce dekolt spięła mi szpilką niby do serduszka ale przegięła z tym wcięciem trochę jak dla mnie zastanawiam się czy zostawiać tak jak jest czy wyciąć kilka mm (zamawiałam w Madonnie)

a to link w którym kobieta sprzedaje identyczną sukienkę:
http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...3-ID42rpR.html
pięknie dekolt w serduszko mega wygląda śliczna suknia

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak już wspominałam moja wymarzona godzina ślubu tj. 16.00 po miesiącu od rezerwacji okazała się jednak zarezerwowana Mam teraz dylemat - lepszą godziną będzie w takim przypadku 15.00 czy 17.00? Dodam że od kościoła do sali jest około 10km
ja bym wybrała 17
sama mam na 18 i się z tego bardzo cieszę mieliśmy do wyboru jeszcze 16 ale to ciut za wcześnie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:29   #2014
KaMilka4891
Zadomowienie

Miło być świątecznie, wyszło dość weselnie ;-) takie moje świąteczne przygotowania
Chwilke znalazłam, żeby się pochwalić, bo jutro znów czasu mieć nie będę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1386538053700.jpg (35,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1386538071564.jpg (29,0 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-12-08, 22:36   #2015
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
To juz indywidualna sprawa.Dla mnie 17 jest za późno -tyle płacę za ten wyjątkowy dzień,że chce go móc świetować wcześniej .My chcemy 15.
U nas praktykuje się wcześniejsze pory. My mamy 0 15:00, bo 14:00 ktoś nam zajął...

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Miło być świątecznie, wyszło dość weselnie ;-) takie moje świąteczne przygotowania
Chwilke znalazłam, żeby się pochwalić, bo jutro znów czasu mieć nie będę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oooo jakie śliczne! Zdolniacha z Ciebie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:03   #2016
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
I jak ceny w tym Anne? Bardzo miła dziewczyna odebrała tam telefon, sobie pogadałyśmy pytała kiedy ślub, jaki model by mnie interesował itp
Ile czasu zajmują przymiarki? Godzina? Czy więcej?
Ja też dobrze wpominam Anne Też przez telefon Pani pytała czy już coś mierzyłam, jaki fason sukni szukam, miło Godzina na salon to optymalny czas. Chociaż ja potrafiłam mierzyć błyskawicznie, jak mi się coś nie podobało to ekspresem odrzucałam. Właśnie w Anne mi kobieta powiedziała że jestem wyjątkowo szybka Chociaż w tej co wybrałam na trzeciej przymiarce prawie godzinę stałam przed lustrem

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
My jak postanowiliśmy tam zrobimy - rodzice będą jednymi z najważniejszych naszych gości, więc dlaczego ich nie zaprosić.
My też rodziców zapraszamy i to w pierwszej kolejności.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
popieram ijaa
Ja tez nie mam tajemnic przed swoim tz, czasem nawet wydaje mi sie, ze az za duzo mu mowie ale on rowniez jest wobec mnie szczery i bardzo sie ciesze, ze mamy takie relacje
Tak samo uważam. Ja mojemu TZ wszystko mówię, oprócz tego że to moja druga połówka to i też mój najlepszy przyjaciel

Cytat:
Dziś dzwoni ksiądz, że zaszło małe nieporozumienie i nasza godzina jest już zarezerwowana A co lepsze podobna para rezerwowała ten termin już w czerwcu! Kurcze, nie wyobrażam sobie ślubu w innym kościele. Póki co wstępnie zgodziłam się na 15.00 ale chyba na wszelki wypadek pójdę po jakieś pisemne potwierdzenie.... No ale TŻ mega się wkurzył, no i jednak pozostaje pewny niesmak
Ale chamsko Nie zazdroszczę...

I ja się muszę pożalić. Byłam niedawno u dermatologa, żeby wyleczyć wszelkie niedoskonałości przed ślubem, i czuję jak przepisana maść wyżera mi twarz Makijaż po porannym specyfiku też wygląda kiepsko i fatalnie się trzyma, nie wiem jak to przetrwam, czuję się z tym fatalnie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:08   #2017
marlenqa22
Zadomowienie

Dziewczyny, ile jest tych przymiarek? bo ja już zgłupiałam
Jak już wybiorę tę jedyną piękną suknię to ile jeszcze razy do ślubu mam ją mierzyć?
Nie mogę się doczekać 11 stycznia i moich pierwszych przymiarek

Tak w ogóle chyba namówiłam dwie pary i idziemy na bal sylwestrowy jeszcze tylko musimy zapłacić

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:14   #2018
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już wybiorę tę jedyną piękną suknię to ile jeszcze razy do ślubu mam ją mierzyć?
Wcześniej masz przymiarkę.

Ja mam mieć dwie albo trzy.
Moja suknia przyjedzie ok. 5 tygodni przed ślubem, więc wtedy pierwsza przymiarka. Robią/poprawiają.
Na 2-3 tygodnie przed ślubem druga przymiarka - jeśli wszystko jest ok, płacę resztę i zabieram suknię, a jeśli jeszcze coś trzeba poprawić to na 1-2 tygodnie przed ślubem ostateczna przymiarka i wtedy płacę i zabieram.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:15   #2019
cashmere
Zakorzenienie

Marlenqa jeśli się zdecydujesz na pierwszym mierzeniu to ten jeden raz + przymiarki jak będą Ci robić poprawki jak suknia przyjdzie. To ja tak chodziłam moją mierzyć trzy razy

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:21   #2020
Polcia1410
Raczkowanie

Cytat:
No sporo razy chyba? Ja nawet jak na sylwestra idę, czy na prywatkę to co dwa dni mierzę, a zwykle wybieram około 2-3 tygodnie przed No a ŚLUB to przecież najważniejszy dzień w życiu i trzeba być ubranym tak, żeby TŻ zapamiętał Cię najpieknięjsza A więc warto kilka razy przymierzyć, żeby być pewnym ,że nie ma żadnej plamy, sierści kota, czy nitki która wisi

Razem: od 14.02.2012
Zaręczyny: 05.12.2013
Ślub: 31.05.2014
Polcia1410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:21   #2021
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Marlenqa jeśli się zdecydujesz na pierwszym mierzeniu to ten jeden raz + przymiarki jak będą Ci robić poprawki jak suknia przyjdzie. To ja tak chodziłam moją mierzyć trzy razy
Aha mam nadzieję że na coś się zdecyduję Dzięki dziewczyny! Marzy mi się jakaś princessa ale zobaczymy jak ja w ogóle w niej wyglądam

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:21   #2022
Polcia1410
Raczkowanie

Cytat:
No sporo razy chyba? Ja nawet jak na sylwestra idę, czy na prywatkę to co dwa dni mierzę, a zwykle wybieram około 2-3 tygodnie przed No a ŚLUB to przecież najważniejszy dzień w życiu i trzeba być ubranym tak, żeby TŻ zapamiętał Cię najpieknięjsza A więc warto kilka razy przymierzyć, żeby być pewnym ,że nie ma żadnej plamy, a, czy nitki która wisi

Razem: od 14.02.2012
Zaręczyny: 05.12.2013
Ślub: 31.05.2014
Polcia1410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:51   #2023
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrazam zeby rodzicom nie dac zaproszenia mimo ze wspolfinansuja wesele. Save the date tez oczywiscie dostali.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 00:30   #2024
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrazam zeby rodzicom nie dac zaproszenia mimo ze wspolfinansuja wesele. Save the date tez oczywiscie dostali.

Sent from my iPhone using Tapatalk
My akurat save'ów rodzicom ani rodzeństwu nie dajemy, ale zaproszenia jak najbardziej.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 01:08   #2025
czekooczekolada
Zakorzenienie

250 DDŚ !

przepraszam za off top z góry, ale pamiętam że jakaś dziewczyna kiedyś tu mówiła że używała systemu wybielającego do ząbków Biała Perła . coś mi świta że say-hello ale nie jestem pewna ? bo chciałam się spytać, na ile ( jaki okres czasu w sensie ) wystarcza to jedno opakowanie, i ile trzeba użyć opakowań żeby coś było widać ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-12-09 o 01:10
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:10   #2026
vixena
Rozeznanie

My zaproszenie rodzicom damy, bo nie wyobrażam sobie bez. ale chyba zmienimy ciut treść, jeszcze pomyślimy

postanowienie na ten tydzień: wybrać w końcu sukienkę!
Stary 2013-12-09, 07:41   #2027
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, muszę się wyżalić.

Jestem niepocieszona We wrześniu byliśmy zarezerwować termin ślubu w kościele. Usłyszeliśmy, że do sierpnia jeszcze mnóstwo czasu, a poza tym nie mają jeszcze kalendarza na przyszły rok. Kazali przyjść w styczniu. Ale coś nie dawało mi spokoju i pod koniec listopada wysłałam tam jeszcze raz TŻ - okazało się, że kalendarz cudownie się pojawił, więc wpisali nas na upragnioną godzinę 16.00

Dziś dzwoni ksiądz, że zaszło małe nieporozumienie i nasza godzina jest już zarezerwowana A co lepsze podobna para rezerwowała ten termin już w czerwcu! Kurcze, nie wyobrażam sobie ślubu w innym kościele. Póki co wstępnie zgodziłam się na 15.00 ale chyba na wszelki wypadek pójdę po jakieś pisemne potwierdzenie.... No ale TŻ mega się wkurzył, no i jednak pozostaje pewny niesmak
Ojejku, współczuję! Chyba aż się wybiorę do kancelarii sprawdzić czy nic się nie zmieniło, chociaż ksiądz wpisał nas do kalendarza. Upewnijcie się osobiście, że jesteście wpisani na 15, ja nie zmieniałabym już kościoła. Godzina to nie taka duża różnica.

Blondi2989 no po prostu masakra Jak ja nienawidzę takich ludzi!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
W końcu i jak mogę się czymś pochwalić!

Mamy podpisana umowę z fotografem! i w tym miejscu pragnę podziękować anannke i Anesthesia za namiar

Wódkę też prawie mamy - kolega nam kupi w najbliższym czasie Pana Tadeusza za 20zł/0,5.
Byliśmy w makro i od wtorku ma być promocja na Pana Tadeusza - 20,95/0,5.
i... mam bilet na koncert Metallicę!
Gratki za załatwione rzeczy! I zazdroszczę biletu!!!

KasiaK_080290 ślicznie wyglądasz Powiem Ci, że mi się bardzo podoba ten oryginalny dekolt
Stary 2013-12-09, 07:57   #2028
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
My będziemy szyć garnitur i zapłacimy za to ok. 2000 zł. Do tego 2 koszule, buty, dodatki. Myślę że w 3000 zł się zamkniemy czyli podobnie jak dla mnie.
Wiem, że już za 500 zł można kupić fajny garnitur, w Vistuli dziewczyny kupowały za 1700 zł a TŻ zawsze marzył o garniturze z czerwoną podszewką więc za te 300 zł więcej będzie miał idealnie dopasowany.

Cytat:
Ja mam planowo 2. Pierwsza miesiąc przed ślubem, druga tydzień przed. Oczywiście jeśli za pierwszym razem będzie sporo do poprawy, to dojdzie jedna przymiarka. Suknia do odbioru w tygodniu przed ślubem.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:59   #2029
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
miałam Wam wrzucić moje fotki w sukni
Bardzo ładnie wyglądasz, gratuluję wyboru!

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
My zaproszenie rodzicom damy, bo nie wyobrażam sobie bez. ale chyba zmienimy ciut treść, jeszcze pomyślimy

postanowienie na ten tydzień: wybrać w końcu sukienkę!
My również rodzicom dajemy zaproszenia, tylko właśnie jakiś inny tekst.
Trzymam kciuki za postanowienie!

Dziewczyny muszę się pochwalić w sobotę ekipa skończyła nam robić tynki, w końcu nasze gniazdko zaczyna nabierać kształtu w przyszłym tygodniu będzie można już malować, kłaść panele, płytki - ale jestem szczęśliwa.

A i jeszcze coś Wam powiem. Tydzień temu dostaliśmy zaproszenie na wesele do kuzyna tż. I co najlepsze - potwierdzenie przybycia do 10 grudnia, a wesele 23 maja
Chyba "lekka" przesada
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:07   #2030
Cherry_24
Wtajemniczenie

No i mamy poniedziałek Hejka Kobietki Postaram się jakoś Was nadrobić
Nie byłam na targach bo nam się nie chciało, na liście wystawców były same beznadziejne usługi, zostaliśmy w domu Dziś wizyta u Księdza, także wieczorem napiszę Wam co nowego się dowiedziałam i ile to będzie kosztowało Z nowości weselnych to mam taką, że prawdopodobnie zaproszenia i wszystko to co będzie potrzeba wydrukować zrobi mi mój kuzyn który ma studio graficzne i drukarnie
Ustaliliśmy, że goście dostaną na odchodne po szampanie, moi kochani rodzice mi to załatwią dosyć tanio Jutro mój wielki dzień

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Dziewczyny muszę się pochwalić w sobotę ekipa skończyła nam robić tynki, w końcu nasze gniazdko zaczyna nabierać kształtu w przyszłym tygodniu będzie można już malować, kłaść panele, płytki - ale jestem szczęśliwa.

A i jeszcze coś Wam powiem. Tydzień temu dostaliśmy zaproszenie na wesele do kuzyna tż. I co najlepsze - potwierdzenie przybycia do 10 grudnia, a wesele 23 maja
Chyba "lekka" przesada
Gratulacje !!! Będziecie mieli własne miejsce na ziemi
A czemu mają taki rozstrzał czasowy ??:co nfused:
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:11   #2031
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba "lekka" przesada
Super, gratulacje, coraz bliżej wykończenia mieszkania

Niezłe zaproszenie! Moi znajomi kiedyś też dostali coś podobnego, PM tłumaczyła że oni muszą już wiedzieć zeby koszty oszacować. Dodam, że sporo osób potwierdziło i 2 tyg przed odwoływali...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:13   #2032
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość

Gratulacje !!! Będziecie mieli własne miejsce na ziemi
A czemu mają taki rozstrzał czasowy ??:co nfused:
Tego właśnie nie wie nikt... Moim zdaniem to trochę chore, wymagać potwierdzenia prawie pół roku przed ślubem.

Wieczorem postaram się wrzucić Wam moje własnoręcznie zrobione zawieszki na wódkę Mam na razie 30 szt

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Niezłe zaproszenie! Moi znajomi kiedyś też dostali coś podobnego, PM tłumaczyła że oni muszą już wiedzieć zeby koszty oszacować. Dodam, że sporo osób potwierdziło i 2 tyg przed odwoływali...
Właśnie o to chodzi, mogę się założyć, że większość gości nie będzie pewna przybycia, poza tym do maja to dużo może się wydarzyć...
Stary 2013-12-09, 08:19   #2033
Robusta
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane
fascinata wystraszyłam się czytając Twój post !! Chyba też polecę do kancelarii sprawdzić czy jest wszystko w porządku, my początkowo umówiliśmy na 14, ale później zmieniliśmy na 15

Dziewczyny, a czy znacie jakąś dobrą krawcową/krawca w Krakowie, trzeba zacząć się oglądać również za garniturem dla TŻta, a mój wybranek niestety nie jest super wymiarowy, szczupły ale garnitur trzeba by składać z 2 rozmiarów więc będziemy również szyć

Pochwalę się: OTO MOJE CUDO OD SKARBA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-12-09 07.49.03.jpg (70,7 KB, 57 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:21   #2034
ysia
Zadomowienie

KasiaK_080290 piękna suknia ! Dekold w serduszko zdecydowanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
oj to bardzo względne....
my planujemy za garnitur do ślubu z koszulą i resztą wydać jakieś 1000 zł, a na garnitur na poprawiny 500. oczywiście do tego dochodzą buty (300) i pasek(?). Spinki już na poprawiny ma (I love my wife) a na ślub kupimy jakieś klasyczne na allegro (50 zł) Także Pan Młody to też spory wydatek
Nawet bardzo względny. Mój Top model zażyczył sobie garnitur 2x droższy niż moja suknia. No ale będzie miał na następny ślub. Teraz na mikołaja dostał muchę, więc też przy wyborze mucha/krawat klamka zapadła;D

Robusta to jest zaręczynowy? Piękny , strasznie mi się podobają te z obrączką z diamentów !

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2013-12-09 o 08:23
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:22   #2035
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Tego właśnie nie wie nikt... Moim zdaniem to trochę chore, wymagać potwierdzenia prawie pół roku przed ślubem.

Wieczorem postaram się wrzucić Wam moje własnoręcznie zrobione zawieszki na wódkę Mam na razie 30 szt

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Właśnie o to chodzi, mogę się założyć, że większość gości nie będzie pewna przybycia, poza tym do maja to dużo może się wydarzyć...
Ludzie to mają pomysły, ja nie wiem co będę robiła w środę a co dopiero w maju
Stary 2013-12-09, 08:56   #2036
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba "lekka" przesada
Przecież u nas tez jest dziewczyna, która ma ślub w maju a potwierdzenia w styczniu, bo jej to potrzebne do rezerwacji noclegów w okresie komunijnym.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:59   #2037
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przecież u nas tez jest dziewczyna, która ma ślub w maju a potwierdzenia w styczniu, bo jej to potrzebne do rezerwacji noclegów w okresie komunijnym.
A widzisz, o tym nie pomyślałam. Faktycznie maj może być dodatkowo obłożony
Stary 2013-12-09, 08:59   #2038
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Serio ?? A my mamy tak, że zarezerwowaliśmy wstępną ilość pokoi i możemy to przesuwać jak chcemy, nie musieliśmy się już deklarować
Stary 2013-12-09, 09:09   #2039
ParisParisienne
Rozeznanie

Co tam u Was? jak po weekendziku ?
Macie snieg? U mnie 10°C zadnej zimy, wiec jakos tak jeszcze tego kilmaciku swiatecznego nie czuje

Cytat:
Dziewczyny, jak już wspominałam moja wymarzona godzina ślubu tj. 16.00 po miesiącu od rezerwacji okazała się jednak zarezerwowana Mam teraz dylemat - lepszą godziną będzie w takim przypadku 15.00 czy 17.00? Dodam że od kościoła do sali jest około 10km
Zalezy jak sie praktykuje u Ciebie w regionie. U mnie raczej by byla 17.00. Ja sama mam slub o 16.00 i to tez dlatego, ze 17.00 byla juz zajeta
Wg mnie 15.00 to taka dziwna godzina, bo potem to ani obiad,ani kolacja. No ale to moja subiektywna opinia.

17.00 slub i pewnie ok 19.00 bedzie juz kolacja, wiec fajnie i rozklad posilkow tez sie lepiej ulozy.
Moim zdaniem jak o 15.00 slub to trzeba liczyc jeden posilek cieply wiecej, bo wszystko dluzej trwa.

Cytat:
Wszystko zalezy od tego gdzie chcesz kupic. Chyba nie ma gornej granicy. My mamy dwa, jeden za 1000, drugi za 750. Ale wiadomo, ze do tego dochodza koszule, muszka/krawat, buty... My na stroj PM przeznaczamy 2500 za wszystko. Ale wezcie pod uwage, ze mamy w sumie dwie uroczystosci. Bo i cywilna i koscielna. I to w roznych terminach.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:16   #2040
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Zalezy jak sie praktykuje u Ciebie w regionie. U mnie raczej by byla 17.00. Ja sama mam slub o 16.00 i to tez dlatego, ze 17.00 byla juz zajeta
Wg mnie 15.00 to taka dziwna godzina, bo potem to ani obiad,ani kolacja. No ale to moja subiektywna opinia.
Tak jak piszesz wszystko zależy od regionu i upodobań.Ja w domu nigdy nie jem obiadu wcześniej niż 17 (chyba tylko w niedzielę). Więc dla mnie godzina 17 jest standardową na zjedzenie obiadu a 15 idealna na ślub.
W naszym regionie śluby są już od godziny 13.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości