Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-11, 17:08   #391
green-aria
Raczkowanie

Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

Trzeba wziąć 21 tabletek.Dlaczego z góry zakładasz,że nie dostaniesz krwawienia?Przeczytaj uważnie ulotkę - jesteś zabezpieczona od momentu wzięcia pierwszej tabletki pod warunkiem,ze nie zapomnisz połknąć żadnej następnej.
green-aria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 19:05   #392
korin
Zadomowienie

Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest takie jak przy prawidłowym przyjmowaniu tabletek, bo nie popełniłaś żadnego błedu, jak wcześniej pisałam praktycznie wyszło na to że wziełaś tabltke godzine puźniej i tyle. Co nie ma prawa osłabić działania tabletek.
Krwawienie powinno się pojawić(choć przy pierwszym opakowaniu różnie się może zdażyć), tylko może się pojawić puźniej niż normalnie. U mnie po pierwszym opakowaniu diany pojawiło się, nie jak normalnie po 3dniach, tylko po ok6. Mimo że wcześniej przyjmowałam inne tabletki.
Jeśli krwawienie nie pojawi się wydaje mi się że powinnaś dalej przyjmować tabsy, bo możesz wcale go nie mieć tylko np plamienie albo dostaniesz po tygodniu.

Edytowane przez korin
Czas edycji: 2007-05-11 o 19:17 Powód: dopisek
korin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 10:54   #393
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25

hej dziewczyny.Pisalam juz wczesniej.5 miesiecy temu wykryto u mnie objawy pco.lekarz mi przepisal diane 35.dzis bylam na usg i stwierdzono ze nie jestem chora na pco tabletki pomogly.takze dziewczyny co do diane to naprawde dobre tabletki trzeba tylko wierzyc!!!!!!!!mialam watbliwosci czy zajde w ciaze majac to pco i lekarz powiedzial ze nie ma problemu zajsc w cize poniewaz to byly tylko objawy pco i tabletki to zaleczyly.wiec dziewczyny ktore takze macie taki problem to glowa do gory i trzeba wierzyc w siebie....buziaki
dorotka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 10:56   #394
dorotka_25
Raczkowanie

GG do dorotka_25
Talking Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

ach i mam jeszcze jedno pytanko.jesli odstawie calkowicie tabletki to od ktorego mometu przestaje dzialac zabezbieczenie(antykoncep cja)przed ciaza...bo ja juz bym sie chciala starac o mala kruszynke
dorotka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 09:44   #395
adulka.p
Zakorzenienie

Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35

ja naleze do szczuplych osob<48kg przy 170> jak zaczelam brac diane 35 przytylam 11kg:O w 4 miesiace....zrzucenie tych kg zajelo rok nie stosowalam zadnej diety....pilnowalam po prostu co jem
nie mam sklonnosci do tycia....zdecydownie nie mam....teraz probuje przytyc i nie za bardzo mi sie to udaje mimo ogromnej ilosci pochlanianego jedzenia

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 09:21   #396
aangelika
Przyczajenie

Question Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

Mam pytanie.....biore Diane 35 na wyregulowanie miesiaczki....oraz rowniez stosuje diete odchudzajaca...ostatnimi czasy siedzac w łazience mocno poleciała mi krew z nosa...diete stosuje nie pierwszy raz dlatego zastanawiam sie czy ta krew z nosa moze byc spowodowana lekiem??...Pierwszy raz biore takie leki dlatego chciałam sie dowiedziec.Za odp z góry dziekuje.
aangelika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 12:03   #397
korin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aangelika Pokaż wiadomość
Mam pytanie.....biore Diane 35 na wyregulowanie miesiaczki....oraz rowniez stosuje diete odchudzajaca...ostatnimi czasy siedzac w łazience mocno poleciała mi krew z nosa...diete stosuje nie pierwszy raz dlatego zastanawiam sie czy ta krew z nosa moze byc spowodowana lekiem??...Pierwszy raz biore takie leki dlatego chciałam sie dowiedziec.Za odp z góry dziekuje.
Jest to raczej mało prawdopodobne choć różne dziwne rzeczy się zdażają przy tabletkach. Tabletki anty w niektórych przypakach powodują zakrzepice a co za tym idzie zagęszczają krew. U mnie również spowodowały zagęszczenie czyli zatrzymały krwotoki. Do krwotoków dochodzi kiedy krew jest żadka(z powodu np przyjmowania aspiryny) lub/i naczynia są słabe z powodu np braku witamin albo taka już ich uroda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 18:38   #398
Anika-na
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanko.Biore diane od 4miesiecy. Ostatnio zwymiotowalam tabletke, wzielam na nastepy dzien i po dwoch dniach znowu.Jakies klopotyn jelitowe mialam.a po jeszcze dwoch dniach mialam biegnke.Nie przyjmowalam dodatkowych dawek.Przczekalam.Skonczy lam opakowanie, dostalam @, i w terminie zaczelam znowu brac.Teraz mam chyba 15 tbletke.I moje pytanko.Czy tamten miesiac mogl jakos wplynac zdrowotnie lub antykoncepcyjnie na ten?O ciaze sie nie boje,nie uywalam wtedy.
Anika-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 19:06   #399
korin
Zadomowienie

Jedyne co to mogło to wpłynąć na działanie tabletek na samym początku opakowania, ale ogólnie rzecz biorąć to nie powinno to mieć wpływu bo każde opakowanie liczy osobno.
Stary 2007-05-21, 18:45   #400
Anika-na
Raczkowanie

Dzięki KorinTakmyślałam, ale nie byłampewna,biore angielska wersje Diany-Dianette i ulotka jest w jezyku angielskim a nie bardzo jeszcze potrafie sie posługiwac tym jezykiem
Anika-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 16:33   #401
aangelika
Przyczajenie

Dzieki Korin za odpowiedz pozdrawiam
aangelika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 18:10   #402
Blondzia
Raczkowanie

Kiedyś pisałam w tym wątku na temat tabletek anty- Diane....Po sporym czasie od odstawienia mogę powiedziec, że dla mnie podziałały strasznie negatywnie...Po pierwsze- przytyłam aż 10 kilo, po drugie- mam teraz straszny trądzik grudkowy i przed okresem bolące buzy, po trzecie- rozregulowany cykl (po malutku zaczyna wracac do normy). Podczas stosowania tez nie było tak kolorowo.... Tak więc dziewczyny- zastanówcie się, zanim sięgniecie po ten lek.

Coco Chanel
Blondzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-23, 08:23   #403
monikaa2222
Raczkowanie

Dziewczyny a chodzicie na solarium w czasie brania Diane? Ja mam ochotę iść- lato idzie a ja bladziutka Więc trzeba się choć troszkę opalić, ale się boję... Jak było u Was? Miałyście przebarwienia lub jakieś inne problemy?
Stary 2007-05-23, 09:36   #404
korin
Zadomowienie

Ja nie miałam żadnych problemów, ani po tych ani po żadnych innych tabletkach. Niestety z tym jak z innymi skutkami ubocznymi zależy od organizmu więc puki sama nie sprawdzisz to nigdy nie bedziesz wiedzieć.
Stary 2007-05-23, 09:41   #405
dolare
BAN stały

GG do dolare

Cytat:
Napisane przez monikaa2222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a chodzicie na solarium w czasie brania Diane? Ja mam ochotę iść- lato idzie a ja bladziutka Więc trzeba się choć troszkę opalić, ale się boję... Jak było u Was? Miałyście przebarwienia lub jakieś inne problemy?

Monisia ja biore dianki od 3.5 roku. od 2 laże na solarke- raz w tygodniu po 10 minut-choć zdarza mi sie nie pójśc , gdy złapię lenia... używam raczej niewysokiego filtra a do tego przyspieszacz opalania i nie mam żadnych plam
puk puk odpukać...
dolare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 07:23   #406
dolare
BAN stały

GG do dolare

Mam pytanie do Pana Doktora- planuje zmienić tabletki Diane-35- biorę je od 3.5 roku na Jasmine.
Od kiedy kuracja antykoncepcyjna będzie skuteczna?
Jak długo organizm się przestawia?
Czego mogę się spodziewać w związku ze zmianą. Od swojej P.Ginekolog słyszałam, że skuteczność antykoncepcyjna będzie po 1 m-cu przyjmowaniu Jasmine (w trakcie pierwszego opakowania należy się dodatkowo zabezpieczać), gdyż Jasmine są tabletkami słabszymi niż Diane i mniej obciążającymi...

Dziewczyny czy któraś z was przechodziła z Diane na Jasmin??

Bardzo proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam
dolare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 11:13   #407
shake
Raczkowanie

Mnie tabletki Diane 35 bardzo pomogly a zaczelam je zazywac ze wzgledu na trodzik.Dzieki tym tabletkom wyleczylam sobie twarz a myslalam ze to jusz jest niemozliwe bo probowala wszystkiego.Nie przytylam po nich ani nie mialam zadnych skutkow ubocznych.
shake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 17:10   #408
Fudge
Raczkowanie

GG do Fudge
Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Cytat:
Napisane przez Justy Pokaż wiadomość
cyprest nie jest refundowany.
tzn. nie powinien, ale część aptek popełnia błąd w naliczeniu odpłatności i omyłkowo liczy ze zniżką.

dokładnie wygląda to tak: cyprest mógłby być refundowany jeśli spełaniałby jednocześnie wszystkie następujące warunki:
-skład identyczny jak refundowana Diane-35 (tak),
-ilość tabletek w opakowaniu tak jak w refundowanej Dianie (tak),
-cena (100%) nie wyższa niz limit refundacji dla Diane, czyli 18,52zł (tak),
-taka sama postać, jak Diane, czyli 'tabletki powlekane" (nie, są "tabletki drażowane")
przez inny rodzaj powłoczki na tabletce niż w przypadku refundowanej Diany-35, Cyprest nie powinien być sprzedawany ze zniżką.
ale bywa, więc jeśli chcecie zaoszczędzić, poszukajcie apteki, która ma błąd w komputerze i liczy ze zniżką.
KOchane moje. Bralam pól roku Diane35 i teraz moj pan dr przepisal mi cyprest mówiac ze jest to polski odpowiednik diane... Sklad ten sam i cena tez... Czyli chyba kierujemy sie zasada "Dobre bo polskie"
A cena cyprestu to raczej nie pomyBka aptek bo mój gin ma w gabinecie dwa rodzaje recept, jedne na laki refundowane a drugie na te bez znizki i wyraznie mi mowil ze zapisuje na recepcie ze znizka bo to lek refundowany ze wzgldu na to to ze dziaBa kleczniczo na tradzik. Moja psiapsióla bierze Cilest i on nie jest refundowany bo ma dzialanie "tylko" antykoncepcyjne....
Stary 2007-05-25, 17:22   #409
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

cyperest jest refundowany !!bo ja sobie go sprowadzam zawsze z innej apteki i za kazdym razem kobieta dzowni na magazyny hurtownie i zawsze mi mowie ze koszt to 18 zeta ale jest refundacja i 50%zniżki!!!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-25, 21:01   #410
korin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolare Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś z was przechodziła z Diane na Jasmin??

Bardzo proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam
Ja, ja . Ale pierwsze słysze żeby nie było ciągłego zabezpieczenia, mi lekarz nic takiego nie powiedział tyle że mam robić normalną przerwe i koniec. W ulotce też nic takiego nie pisze, a dokładnie jest opisane jak postepować przy zmianie z różnych typów tabletek.
Co z tego że diana jest mocniejsza? jak dla mnie wynika tyle z tego że jej działanie będzie trwać dużo dłużej niż do końca przerwy. Mi osobiście się wydaje że działanie diany skończyło się dopiero po miesiącu(nie mam tu namyśli działanie anty tylko jej skutki uboczne).
Tak czy siak żadnych dodatków nie stosowałam i w ciąży nie jestem, a o lekarzach nie mam najlepszej opini.
Stary 2007-05-26, 00:13   #411
Tikitaka
Raczkowanie

Prawdopodobnie moja ginekolog przepisze mi diane 35 ze względu na moje zaburzenia hormnalne. Oprócz strasznie nieregularnych miesiączek mam duże problemy z cerą. Czy zawsze po odstawieniu diane trądzik powraca? Bo tak można wywnioskować po przeczytabyniu opini na temat tego leku.
myśli złych”
Tikitaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 15:18   #412
korin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tikitaka Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie moja ginekolog przepisze mi diane 35 ze względu na moje zaburzenia hormnalne. Oprócz strasznie nieregularnych miesiączek mam duże problemy z cerą. Czy zawsze po odstawieniu diane trądzik powraca? Bo tak można wywnioskować po przeczytabyniu opini na temat tego leku.
Nie, nie zawsze choć dość często ale to zależy od wieku i organizmu. Jeśli jesteś dorosła masz już urególowaną gospodarke hormonalną, więc po odstawieniu hormonów organizm powróci do stanu normalnego choć na początku mogą temu towazyszyć spore wachania.
A wogóle nie jest pewne że diana pomoże na cere, ja się na to strasznie napaliłam i guzik z tego wyszło. Żadne skutki które obiecują w ulotce się u mnie nie pojawiły.
Stary 2007-05-27, 07:35   #413
Fudge
Raczkowanie

GG do Fudge

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
cyperest jest refundowany !!bo ja sobie go sprowadzam zawsze z innej apteki i za kazdym razem kobieta dzowni na magazyny hurtownie i zawsze mi mowie ze koszt to 18 zeta ale jest refundacja i 50%zniżki!!!
No wlasnie wlasnie
Stary 2007-05-27, 12:11   #414
Tikitaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez korin Pokaż wiadomość
Nie, nie zawsze choć dość często ale to zależy od wieku i organizmu. Jeśli jesteś dorosła masz już urególowaną gospodarke hormonalną, więc po odstawieniu hormonów organizm powróci do stanu normalnego choć na początku mogą temu towazyszyć spore wachania.
A wogóle nie jest pewne że diana pomoże na cere, ja się na to strasznie napaliłam i guzik z tego wyszło. Żadne skutki które obiecują w ulotce się u mnie nie pojawiły.
Na wielki cud nie licze i już nie raz się rozczarowałam stosując nowe specyfiki . Ale podobno diane 35 pomaga na trądzik tak naprawdę tylko jeśli jego przyczyną są hormony. A mojego przyczyną są własnie one. Robiłam badania i wyszło że mam za dużo testosteronu, moje miesiączka jeśli wogóle była (bo zdarzyło się że zanikła prawie na rok) to była bardzo nieregularna. Tak więc mam dosyć duże zaburzenia hormonalne i dlatego mam nadzieje, że diane 35 pomoże mi także na trądzik. Dodam że mam 18 lat, więc może kiedyś to wszystko się jeszcze u mnie ureguluje... bo mam już tego wszystkiego dosyc.
myśli złych”
Tikitaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 20:51   #415
Snufki
Rozeznanie

Jak moja gienkolog mi go przepisywała to odrazu mówiła,ze refundowny, więc myśle,ze na pewno tak jest
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 09:36   #416
Megi17
Przyczajenie

a jak Wasze nastroje po tabletkach Cyprest? Macie jakieś skutki uczoczne związane z nastrojem np wybuchy złości, drażliwość, nastroje smutku i przygnębienia...?
Megi17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 15:29   #417
kassia69
Przyczajenie

Ja kupiłam za ok. 18 zł, za to tydzien pozniej odkrylam inna apteke, gdzie kosztowaly ok. 8 zl.
Przy pierwszym opakowaniu strasznie bolały mnie piersi i po każdej wziętej tabletce bolało mnie podbrzusze. za tydzień zaczynam 3 opakowanie i jestem zadowolona- urosły mi piersi, mam dużo większe libido, mniejszy apetyt, poprawiła nieco cera [poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy ]. Jedyny minus, to zmienne nastroje, bardzo łatwo mnie zdenerwować, a gdy zbliża się 7dmio dniowa przerwa, to już w ogóle nie da się ze mną wytrzymać. Niestety bardzo martwi mnie ich skutecznosc dot. antykoncepcji... zastanawiam się, czy ich nie zmienić, co radzicie?
kassia69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-01, 17:06   #418
201707171556
Konto usunięte

Mnie tez dziś lekarz przepisał Cyprest, to będa moje pierwsze tabletki i powiem Wam że po przeczytaniu Waszych postów troche się ich boję...
Szczególnie pogorszenia stanu włosów bo i tak juz są osłabione (ach ta próżność ) i spadku libido.

A za dwa opakowania zapłaciłam 36 z groszami I dodatkowo zdenerwowałam sie teraz ze niektóre z Was kupowały je taniej no ale trudno już

Kassia69 dlaczego martwi Cie ich skutecznośc dot. antykoncepcji?
Dlatego,, że nie mają działania typowo antykoncepcyjnego ale tez dodatkowe (jak np na trądzik)? Do tej pory myślałam ,ze to lepiej że tabletki są "wielofunkcyjne" ze się tak wyraże...
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 20:31   #419
kassia69
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość

Kassia69 dlaczego martwi Cie ich skutecznośc dot. antykoncepcji?
Dlatego,, że nie mają działania typowo antykoncepcyjnego ale tez dodatkowe (jak np na trądzik)? Do tej pory myślałam ,ze to lepiej że tabletki są "wielofunkcyjne" ze się tak wyraże...
wlasnie przez to, ze sa 'wielofynkcyjne' mam wrazenie, ze pozostale- typowo antykoncepcyjne są po prostu w tym lepsze...
kassia69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 22:07   #420
dita153
Przyczajenie

mam pytanie.diane 35 jest tez pigulka antykoncepcyjna po jakim czasie od pierwszego opakowania moge kochac sie bez zabezpieczenia???i czy diane 35 jest 100%?
dita153 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości