|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Trzeba wziąć 21 tabletek.Dlaczego z góry zakładasz,że nie dostaniesz krwawienia?Przeczytaj uważnie ulotkę - jesteś zabezpieczona od momentu wzięcia pierwszej tabletki pod warunkiem,ze nie zapomnisz połknąć żadnej następnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest takie jak przy prawidłowym przyjmowaniu tabletek, bo nie popełniłaś żadnego błedu, jak wcześniej pisałam praktycznie wyszło na to że wziełaś tabltke godzine puźniej i tyle. Co nie ma prawa osłabić działania tabletek.
Krwawienie powinno się pojawić(choć przy pierwszym opakowaniu różnie się może zdażyć), tylko może się pojawić puźniej niż normalnie. U mnie po pierwszym opakowaniu diany pojawiło się, nie jak normalnie po 3dniach, tylko po ok6. Mimo że wcześniej przyjmowałam inne tabletki. Jeśli krwawienie nie pojawi się wydaje mi się że powinnaś dalej przyjmować tabsy, bo możesz wcale go nie mieć tylko np plamienie albo dostaniesz po tygodniu. Edytowane przez korin Czas edycji: 2007-05-11 o 19:17 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.Pisalam juz wczesniej.5 miesiecy temu wykryto u mnie objawy pco.lekarz mi przepisal diane 35.dzis bylam na usg i stwierdzono ze nie jestem chora na pco tabletki pomogly.takze dziewczyny co do diane to naprawde dobre tabletki trzeba tylko wierzyc!!!!!!!!mialam watbliwosci czy zajde w ciaze majac to pco i lekarz powiedzial ze nie ma problemu zajsc w cize poniewaz to byly tylko objawy pco i tabletki to zaleczyly.wiec dziewczyny ktore takze macie taki problem to glowa do gory i trzeba wierzyc w siebie....buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
![]()
ach i mam jeszcze jedno pytanko.jesli odstawie calkowicie tabletki to od ktorego mometu przestaje dzialac zabezbieczenie(antykoncep cja)przed ciaza...bo ja juz bym sie chciala starac o mala kruszynke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35
ja naleze do szczuplych osob<48kg przy 170> jak zaczelam brac diane 35 przytylam 11kg:O w 4 miesiace....zrzucenie tych kg zajelo rok
![]() ![]() nie mam sklonnosci do tycia....zdecydownie nie mam....teraz probuje przytyc i nie za bardzo mi sie to udaje mimo ogromnej ilosci pochlanianego jedzenia
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie.....biore Diane 35 na wyregulowanie miesiaczki....oraz rowniez stosuje diete odchudzajaca...ostatnimi czasy siedzac w łazience mocno poleciała mi krew z nosa...diete stosuje nie pierwszy raz dlatego zastanawiam sie czy ta krew z nosa moze byc spowodowana lekiem??...Pierwszy raz biore takie leki dlatego chciałam sie dowiedziec.Za odp z góry dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko.Biore diane od 4miesiecy. Ostatnio zwymiotowalam tabletke, wzielam na nastepy dzien i po dwoch dniach znowu.Jakies klopotyn jelitowe mialam.a po jeszcze dwoch dniach mialam biegnke.Nie przyjmowalam dodatkowych dawek.Przczekalam.Skonczy lam opakowanie, dostalam @, i w terminie zaczelam znowu brac.Teraz mam chyba 15 tbletke.I moje pytanko.Czy tamten miesiac mogl jakos wplynac zdrowotnie lub antykoncepcyjnie na ten?O ciaze sie nie boje,nie uywalam wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Jedyne co to mogło to wpłynąć na działanie tabletek na samym początku opakowania, ale ogólnie rzecz biorąć to nie powinno to mieć wpływu bo każde opakowanie liczy osobno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Dzięki Korin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
Dzieki Korin za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Kiedyś pisałam w tym wątku na temat tabletek anty- Diane....Po sporym czasie od odstawienia mogę powiedziec, że dla mnie podziałały strasznie negatywnie...Po pierwsze- przytyłam aż 10 kilo, po drugie- mam teraz straszny trądzik grudkowy i przed okresem bolące buzy, po trzecie- rozregulowany cykl (po malutku zaczyna wracac do normy). Podczas stosowania tez nie było tak kolorowo.... Tak więc dziewczyny- zastanówcie się, zanim sięgniecie po ten lek.
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a chodzicie na solarium w czasie brania Diane? Ja mam ochotę iść- lato idzie a ja bladziutka
![]()
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Ja nie miałam żadnych problemów, ani po tych ani po żadnych innych tabletkach. Niestety z tym jak z innymi skutkami ubocznymi zależy od organizmu więc puki sama nie sprawdzisz to nigdy nie bedziesz wiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
BAN stały
|
Cytat:
Monisia ja biore dianki od 3.5 roku. od 2 laże na solarke- raz w tygodniu po 10 minut-choć zdarza mi sie nie pójśc , gdy złapię lenia... używam raczej niewysokiego filtra a do tego przyspieszacz opalania i nie mam żadnych plam ![]() puk puk odpukać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
BAN stały
|
Mam pytanie do Pana Doktora- planuje zmienić tabletki Diane-35- biorę je od 3.5 roku na Jasmine.
Od kiedy kuracja antykoncepcyjna będzie skuteczna? Jak długo organizm się przestawia? Czego mogę się spodziewać w związku ze zmianą. Od swojej P.Ginekolog słyszałam, że skuteczność antykoncepcyjna będzie po 1 m-cu przyjmowaniu Jasmine (w trakcie pierwszego opakowania należy się dodatkowo zabezpieczać), gdyż Jasmine są tabletkami słabszymi niż Diane i mniej obciążającymi... Dziewczyny czy któraś z was przechodziła z Diane na Jasmin?? Bardzo proszę o odpowiedź! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Mnie tabletki Diane 35 bardzo pomogly a zaczelam je zazywac ze wzgledu na trodzik.Dzieki tym tabletkom wyleczylam sobie twarz a myslalam ze to jusz jest niemozliwe bo probowala wszystkiego.Nie przytylam po nich ani nie mialam zadnych skutkow ubocznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Cytat:
![]() A cena cyprestu to raczej nie pomyBka aptek bo mój gin ma w gabinecie dwa rodzaje recept, jedne na laki refundowane a drugie na te bez znizki i wyraznie mi mowil ze zapisuje na recepcie ze znizka bo to lek refundowany ze wzgldu na to to ze dziaBa kleczniczo na tradzik. Moja psiapsióla bierze Cilest i on nie jest refundowany bo ma dzialanie "tylko" antykoncepcyjne....
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
cyperest jest refundowany !!bo ja sobie go sprowadzam zawsze z innej apteki i za kazdym razem kobieta dzowni na magazyny hurtownie i zawsze mi mowie ze koszt to 18 zeta ale jest refundacja i 50%zniżki!!!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co z tego że diana jest mocniejsza? jak dla mnie wynika tyle z tego że jej działanie będzie trwać dużo dłużej niż do końca przerwy. Mi osobiście się wydaje że działanie diany skończyło się dopiero po miesiącu(nie mam tu namyśli działanie anty tylko jej skutki uboczne). Tak czy siak żadnych dodatków nie stosowałam i w ciąży nie jestem, a o lekarzach nie mam najlepszej opini. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie moja ginekolog przepisze mi diane 35 ze względu na moje zaburzenia hormnalne. Oprócz strasznie nieregularnych miesiączek mam duże problemy z cerą. Czy zawsze po odstawieniu diane trądzik powraca? Bo tak można wywnioskować po przeczytabyniu opini na temat tego leku.
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wogóle nie jest pewne że diana pomoże na cere, ja się na to strasznie napaliłam i guzik z tego wyszło. Żadne skutki które obiecują w ulotce się u mnie nie pojawiły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Jak moja gienkolog mi go przepisywała to odrazu mówiła,ze refundowny, więc myśle,ze na pewno tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
a jak Wasze nastroje po tabletkach Cyprest? Macie jakieś skutki uczoczne związane z nastrojem np wybuchy złości, drażliwość, nastroje smutku i przygnębienia...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam za ok. 18 zł, za to tydzien pozniej odkrylam inna apteke, gdzie kosztowaly ok. 8 zl.
Przy pierwszym opakowaniu strasznie bolały mnie piersi i po każdej wziętej tabletce bolało mnie podbrzusze. za tydzień zaczynam 3 opakowanie i jestem zadowolona- urosły mi piersi, mam dużo większe libido, mniejszy apetyt, poprawiła nieco cera [poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Konto usunięte
|
Mnie tez dziś lekarz przepisał Cyprest, to będa moje pierwsze tabletki i powiem Wam że po przeczytaniu Waszych postów troche się ich boję...
Szczególnie pogorszenia stanu włosów bo i tak juz są osłabione (ach ta próżność ![]() A za dwa opakowania zapłaciłam 36 z groszami ![]() ![]() Kassia69 dlaczego martwi Cie ich skutecznośc dot. antykoncepcji? Dlatego,, że nie mają działania typowo antykoncepcyjnego ale tez dodatkowe (jak np na trądzik)? Do tej pory myślałam ,ze to lepiej że tabletki są "wielofunkcyjne" ze się tak wyraże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
wlasnie przez to, ze sa 'wielofynkcyjne' mam wrazenie, ze pozostale- typowo antykoncepcyjne są po prostu w tym lepsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
mam pytanie.diane 35 jest tez pigulka antykoncepcyjna po jakim czasie od pierwszego opakowania moge kochac sie bez zabezpieczenia???i czy diane 35 jest 100%?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.