|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzień dobry!!!
Wszystkiego najlepszego dla Igiego i Michałka naszych dorosłych chłopczyków ![]() ![]() poranna drzemka, bo wstaliśmy o 6.20, więc zamówiłam szybko zakupy i przyleciałam do Was. Współczuję, że dzieciaczki tak się stresują na "obce" osoby, u nas póki co to każdy obcy jest raczony uśmiechem ![]() Wczoraj mieliśmy przygodę - wracamy od teściów, podjechaliśmy na stację bp auto zatankować, a TŻ nalał do naszego diesla cały bak benzyny 95 ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze, że mamy drugie auto, bo TŻ je wziął dziś do sklepu, podjechał rano do mechanika benzyne spuści i później będę miała zatankowaną alfę do pełna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aha zabawki - ja kupowałam mojej chrześnicy Garnuszek na klocuszek i Moją zdolną torebeczkę z FP. Garnuszkiem bawi się do dzisiaj, a minęło 2 lata ![]() I ja też ostatnio mam alergię na odwiedziny, nie mam siły sprzątać, szykować, kawek parzyć, dzikus ze mnie totalny. TŻ sprzedał pierwsze kozaczki w naszym sklepie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Kejt: hyhy to udanych zakupów!
Ewusia: brawo za pierwszą sprzedaż! a mi Gałganek sie obudził
#2103 |
Zadomowienie
|
Aha przypomniało mi się:
Nam pediatra poleciła podawać Cebion (witamina C w kropelkach) po 5 kropli na dzień przez cały okres zimowy. Na katar nasivin soft 2 x dziennie po 1 kropli do każdej dziurki plus maść majerankowa pod nosek 3 x dziennie. A zastanawiam się czy ten nasz katar to nie jest czasem alergia na pierze, bo mamy pościel taką od TŻ mamy pierzastą. I Tymuś ma największy katar rano, a rano go bierzemy do nas do łóżka na dospanie. Katar mamy juz 12 dni ![]()
![]() |
#2104 | |
Konto usunięte
|
Brawa dla solenizantów!!
U nas nocka niezbyt. Najpierw kładłam Artura ze 4 razy, bo popłakiwał przez sen co chwila. Potem się obudził na jedzenie i koniec, nie umiałam go odłożyć. Więc dzisiaj w drodze wyjątku spał ze mną :/ (i nie chodzi o to, że ja nie chcę z nim spać, ale o to, że ja mam łóżko blisko okna i ciągnie..). No ale opatuliłam go kocykami i przespał do 6.30 (pobudka była o 2.30). Karmienie i pospaliśmy do 9, z przerwami na popłakiwania. Czy jak Waszym dzieciom wychodzą/wychodziły ząbki, to płakały przez sen? Cytat:
Oglądam stale tylko Na dobre i na złe i czekam na nowy sezon Przyjaciółek. A co do reakcji dziecka na obcych, akurat Artek reaguje w miarę dobrze, choć też mu się zdarza płakać. Ale u mojej mamy spokojnie go mogę zostawić na 3-4 godziny (albo i dłużej, ale mleka tyle nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje sprzedaży kozaczków. Dziewcczyny chyba każda z nas ma takie dni. Ja ostatnio zamiast do szkoły poszłam spacerkiem do galerii i tyle mi to siły dało...mimo brzydkiej pogody mam jakiegoś powera. Odkurzyłam mieszkanie mimo, ze jakies brudne nie było. Zaraz jak nakarmie syna to biore sie za prasowanie Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
![]() Wczoraj mieliśmy dzień pełen wrażeń ![]() ![]() ![]() ![]() Później pojechaliśmy na spotkanie ze znajomymi do CH i tam nasze dziecko ZWARIOWAŁO! Nie szło rozmawiać, bo wszystkich przekrzykiwała, śmiała się i zaczepiała ![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję Wam tych problemów z zostawianiem dzieci... My Basię pierwszy raz zostawiliśmy z moimi rodzicami jak miala 3 tygodnie i od tego czasu zostaje systematycznie i nie mamy na szczescie problemu z tym. Na poczatku wiadomo, że serce mi się lamało, ale moja mama twierdziła, że mamy tak zrobic, bo na dobre nam to wyjdzie no i miala racje... Mała zostaje z moimi rodzicami, siostrami, a ostatnio nawet z moja przyjaciolka i nie ma problemu, a my z TZ mamy czas dla siebie, czy to zakupy, czy kino, czy cokolwiek innego ![]()
#2107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pada. ![]() ![]() Ale...Miś mój najsłodszy i Iguś kochany kończą dziś 5 miesięcy!!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
DZOAN jeżeli ktoś powie, że jesteś wyrodna matką to ja też nią jestem.
EWUSIA podaję te witaminy i Mały w ogóle nie ma kaszlu, ani kataru, ale ciii. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2110 |
Zakorzenienie
|
Hej zabcie
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2111 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My tez zaczynamy Tymusia zostawiać z Tż rodzicami, jeszcze w kinie nie byliśmy, ale 21 grudnia planuje zrobić spotkanie urodzinowo swiateczne i Tymus zostanie pierwszy raz na noc u babci
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Konto usunięte
|
Ja też bym chciała iść do kina (na Nimfomankę von Triera), ale to długi film i obawiam się, że po godzinie będę nerwowo zerkać na komórkę i czekać na meldunek...
![]() Słuchajcie mój Mały ma jakąś wysypkę :/ Ma krostki na policzkach, czole i na powiekach :/ Przemywam mu buzię 2 razy dziennie wodą przegotowaną i jest ciut lepiej, ale i tak się martwię. Jeszcze parę dni temu, do wczoraj miał te krostki tak jakby otoczone taką czerwoną plamą (w sensie: była czerwona plama, a na niej te krostki), dziś już nie ma zaczerwienienia, ale i tak myślę, co to może być. Podrażnienie? Alergia? Młody od czasu do czasu miał jakieś małe wypryski, ale teraz to trochę przybrało na sile... |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla doroślaczków za 5 miesiecy ![]() My wczoraj na randce u Zuzi znów byliśmy a wcześnie u teściów szok ze mały cały czas tak grzeczny był wieczorem jak już mieliśmy wracać do domu usunął w wozeczku Zuzi i wyobrazcie sobie że ubralam go w całe zimowe ubranie kurtka spodnie na szelkach czapa buty rękawiczki szalik przywiezlismy go do domu rozebralismy go z tego nakarmilismy a on się nawet ma sekundę nie obudził ![]() Znajomi nie mogli uwierzyć Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
Perse - nam dermatolog powiedziala, ze do 6 mca hormony moga powodowac różne zmiany skórne i polecila przemywać uwaga! nizoralem buzie szalona!! Mam nadzieję ze u Was to przejsciowe zagoi się i nie alergiczne. Ta dermatolog tez mowila ze alergiczne to sa bardzo zaognione, gorące, czerwone itp. i jezeli nic niepokojącego się nie dzieje to poczekać i powinno samo ustąpić przemywane przegotowan woda, kremik a+e
![]() |
#2115 |
Konto usunięte
|
Ewusiu dziękuję za odpowiedź. No właśnie staram się nie panikować, bo jak czytam o problemach (prawdziwych!) skórnych innych dzieciaczków, to to nasze nie jest takie złe. Żadne tam suche placki ani plamy, ot kilka(naście) krostek i zaczerwienienie. Z drugiej strony nie chcę niczego zaniedbać... Na razie będę przemywać, może nawet częściej i zobaczymy, będę obserwować.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
Perse - a może rączki miał w buzi i później wytarł się w policzki/powieki/czoło? I to od śliny?
![]()
#2117 |
Konto usunięte
|
kolejna nocka do bani.... juz sie chyba nie doczekam kiedy chociaż jedna bedzie w miare ok... kurde mole... pierwsze karmienie o 22 potem 23 24 od 1 do 3 nie spał ?? potem nie pamietam.. ocknelam sie o 6,30 chwile pociamkal ale już nie chciał spać... jestem totalnie wymielona
![]() buziaczki i ściski dla Michasia i Igiego za 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() Ewusia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nawet nie że zmęczenie, choć energią nie tryskam, ale jak mam przy marudzącym dziecku kogoś przyjmować, gdzie nie wiadomo czy akurat nie będzie to w porze drzemki i sama bez męża..gdzie jeszcze mieszkanie ciągle zagracone.. gdzie nawet spokojnej rozmowy nie będzie można przeprowadzić.. męczy mnie to na samą myśl. Chyba długo nie będę się czuła swobodnie.. jakoś tak mi dziwnie z tego powodu... Cytat:
![]() Dobrze to ujęłaś 'z doskoku przy akompaniamencie jęków' ![]() ![]() Fajna ta 'zdolna torebeczka'! tylko troszkę droga.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
U nas już druga drzemka, nawet nie zdążyliśmy się pobawic po mleczku i maruda się włączyła powiedziała - Matka nie widzisz że pogoda senna, daj mi spokój, chce spać
![]()
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
PERSE albo czymś potarl oczka? Tak bym stawiała..obserwuj..
ANULKA : ![]() KRYSIA bardzo fajnie macie z pomocą. U nas pewnie byłoby podobnie gdyby nie fakt ze jednych i drugich rodziców mamy całego,a brat który mieszka z nami złamał obojczyk ![]() Widzialyscie w wawie ma zagrać Mettalica i Alice in chains i Slipknot ![]() Maz czeka wprawdzie na ogłoszenie trasy Pearl Jam,ale ja bym się na ten koncert też wybrała... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2121 |
Zakorzenienie
|
EWUSIA akcjja z autem niezla. Bardzo dobrze ze maz się zorientował. Ja na stacji zawsze mam schize ze zle zatankuje..i co wtedy robić..
FIAZO masz racje chwila dla siebie jest mega wazna! Mi tego trochę ostatnio brakuje.. Muszę gdzieś fryzjera upchnąć...przed świętami.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2122 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44079746]Ewusiu dziękuję za odpowiedź. No właśnie staram się nie panikować, bo jak czytam o problemach (prawdziwych!) skórnych innych dzieciaczków, to to nasze nie jest takie złe. Żadne tam suche placki ani plamy, ot kilka(naście) krostek i zaczerwienienie. Z drugiej strony nie chcę niczego zaniedbać... Na razie będę przemywać, może nawet częściej i zobaczymy, będę obserwować.[/QUOTE]
Perse to moze byc od sliny bo przeciez co chwile maluchy maja raczki w buzi i wszystko ciamkaja.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Jejku co z moim dzieckiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() przyszłam się tylko przywitać bo od soboty nie bardzo na bieżąco jestem ani tu ani na fb. mąż w domu był, trochę u teściów byliśmy a dzisiaj próbuje jakieś menu na święta obmyślać, tzn jakieś ciasta, sałatki, przekąski bo na wigilię idziemy. a wy co robicie do jedzenia?
#2125 |
Zakorzenienie
|
TESO wspolczuje nocki. A w dzień lepiej śpi? Pamiętam ,ze pisałaś,ze na dworze ładnie sypia tak?
DZOAN wspolczuje... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2126 | |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44080275]kolejna nocka do bani.... juz sie chyba nie doczekam kiedy chociaż jedna bedzie w miare ok... kurde mole... pierwsze karmienie o 22 potem 23 24 od 1 do 3 nie spał ?? potem nie pamietam.. ocknelam sie o 6,30 chwile pociamkal ale już nie chciał spać... jestem totalnie wymielona
![]() buziaczki i ściski dla Michasia i Igiego za 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() Ewusia ![]() ![]() ![]() ![]() No całe szczęście w nieszczęściu, że zauważył, że to nie diesla wlał, jakbyśmy pojechali do domu to po silniku. Dziś mechanik powiedział,że zleje to paliwo, naleje mu ropy i że "będzie hulał" ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas tez wlasnie był problem ze spaniem przez ten katar. Wcześniej soli używaliśmy, teraz dajemy ten nasivin i już praktycznie nie ma kataru, rano tylko charczał odrobinkę, więc już go zarejestrowaliśmy na szczepienie za tydzień w środę, bo później święta, skończy 6mcy i będzie do tyłu z szczepionkami. Mam nadzieję, że katar już nas opuścił i nic się nie stanie jak go zaszczepimy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() lubie nasz plan dnia a takie wydarzenie zawsze wszystko mi rozwali a przede wszystkim malemu... nawet w góry poczatkowo wcale nie chcialam jechac z chlopakami, ale potem zmienilam zdanie.. i nie przejmuj się wcale a wcale, to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
STOKROTKA chyba nic nie robię. Jedziemy do rodziców i chyba na ostatnia chwile. Chciałam śledzia w śmietanie z cebula i jabłkiem. Zobaczymy czy uda mi się szybciej pojechać to wtedy pewnie pomogę w kuchni...
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja czekam na kolejny koncert Lacrimosy i The Cure, na te wybiorę się na 100%, a na co innego - się zobaczy. (przy czym L. bardziej prawdopodobne niż TC). Ja nie zapraszam nikogo :P Odlud ze mnie totalny, ale jak była w czwartek babcia, to tylko ja wiem, jaki mieliśmy potem rozwalony dzień. Tzn. znajomych chętnie, ale tylko po południu i tylko w weekend, kiedy mi TŻ pomoże. Ale jakoś na razie nie gościmy pielgrzymek. Tak, Dziewczyny, macie rację. Mały ciągle ładuje rączki do oka, nawet, jak je np. jabłuszko, to wkłada rączkę do buzi, a zaraz potem trze oczy i ja to jabłuszko zbieram potem z każdej części jego twarzyczki.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
robiłam np - łososia pieczonego z warzywami na patelnie -roladki z cukinii z rybą i jakieś ciasto robię do mamy , do teściowej nie robie bo ona milion piecze w tym roku to się u niej nie pożywię bo pewnie będzie wszystko tak zrobione, że nie będę mogła jeść |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.