|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
BAN stały
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tzn. ja mogłabym mieć drugą córeczkę, nie mam nic przeciwko, ale jednak przydałoby się zrobić DZIEDZICA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3394 |
BAN stały
|
Ja bym udala, ze mnie nie ma.
Nie wiem jak ja mam przygotowac sama cala wigilie, majac dwoje malych dzieci do obrobienia... |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
to chyba nie ma sensu bo:
a) następne to może być syn b) może mi się gust zmienić i będę chciała już inną kieckę (o ile będzie córa) c) może być za duża/za mała na następne dziecko, zależy kiedy chrzest będzie. Brawa dla Jaśka, duży chłopak ![]()
#3396 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
No ja tez bym udała tyle ze mysłałam ze to kurier dzwoni demofonem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj byli u nas znajomi z synkiem 2 miesiace starszym od naszego ![]() ![]() ![]() ![]() 29.12 mielismy zamiar robic chrzest w polsce... i tak...ksiadz z parafii tzta zazyczyl sobie zaswiadczenie z obecnego kosciola... z kolei ksiadz z tego kosciola nie chce nam takiego zaswiadczenia dac bo nas nie zna... no nie dziwne jak dopiero ponad rok tu mieszkamy... no i wczoraj oczywiscie sie nagadal, ze on nas w kosciele nie widzi (no fakt ostatnio nie bylismy bo z malym to ciezko, ale przed porodem chodzilismy w co on nie wierzy bo nas nie widzial super...) normalnie rece mi wczoraj opadly i tylko sie zdenerwowalam...ksiadz niby powiedzial ze musi posprawdzac w komputerze i moze w przyszlym tyg wystawi nam zaswiadczenie (pewnie chce sprawdzic czy placimy na kosciol bo tu jest taki obowiazek)...najgorsze jest to ze w tym tygodniu tesciu powinien zaplacic w restauracji calosc imprezy, no i teraz nie wiem co robic... i oni sie dziwia ze ludzie do kosciola nie chodza... ja pierdu ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
BAN stały
|
Samba to zrobisz impreze bez chrztu hehehehe
A w DE chyba ksieza katoliccy sa bardziej zasadniczy.Ale moze wystarczy, ze placicie. Złozywas juz papiery o Kinder i Elterngeld? |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
BAN stały
|
Cytat:
Żaluje, ze sie wrypalam w organizacje swiat.Tak nawet jakbym pojechala do pl, to pewnie w dniu wigilii, albo bym byla tylko gosciem i bym tylko pomogla ile by mi sie chcialo, a tak to wszystko na mojej glowie.Albo bym wogole nigdzie nie pojechala i zostala z mezem i dziecmi w domu. Tz pracuje w wigilie do 15 tej... Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-12-09 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3402 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie mieszkanie ze chcac nie chcac z duzego pokoju widac wszystkie pomieszczenia..do lazienki weszła bo musiała umyc ręce.Przepraszałam ją za ten nieład a ona ze mam się nie przejmowac,ze ona to rozumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
BAN stały
|
Nie ma, pewnie Monia zapomniala, że ja w DE. Ale jest mnostwo przeroznych gotowcow i dobrych. Maz czesto kupuje.
Ale gotowce na swieta to troche jak dla mnie glupio.Lubie gotowac, boje sie tylko ze nie zdaze, bo przeciez nie zaczne tydzien wczesniej. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Ale mam garow do mycia. Maz naniosl z domu jakiegos denata(tesc ma firme i czasami maja taki dom posprzatac i pozbyc sie rzeczy, tesc jest na urlopie wiec maz sie tym zajal). Sa za to zaje***, talerzy kilka z prawdziwej angielskiej porcelany, porzadne garnki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emi czyli Emilka? Ja też mam Emilcię ![]()
![]() |
#3405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn dalej ma ![]() spacerowka jest na 15minut i.wrzask caly rok jak chciala gdzies isc to tylko chusta ahh i fotelik samochodowy tez ble wiec autem gdzies.sie wybrac to histeria na maksa byla Cytat:
ja yez sie boje ze drugie mi da w kosc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3406 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie czas dać mogę, ale świąt nie przesunę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja przy samym Jaśku nie wyobrażam sobie przygotowania wigilii.
![]() |
#3407 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Po wczorajszym dniu, który wieczorem ze spaniem trochę się poplątał, bo ostatnia szamka była nie o 21.30 a godzinę później, Julek obudził się niespodziewanie o 2.30. Hmm... durna matka myślała, że skoro zjadł później, to obudzi się nie o 4.30, a o 5.30. Guzik! ![]() ![]() Cytat:
![]() Skomentuję to tak: ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos kuponu, to ja w sobotę nie wydrukowałam tej zniżki, a byłam na zakupach. Mówię pani przy kasie, że szkoda itd. Ona na to, czy mam internet w telefonie. To wlazłam na stronę, poinstruowała mnie gdzie ten kupon, ale zaczęła mi padać bateria, kliknęłam nie tam gdzie trzeba, więc ona na to: ok, tak dam pani zniżkę ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3408 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=policzanka;44079912]najwidoczniej mogą...ale jestem na siebie zła...najbardziej za naczynia na suszarce i bałagan w łazience.reszta ujdzie...[COLOR="Silver"]
u nas też była niezapowiedziana wizyta położnej i też zastała "lekki nieporządek" więc myślę, że nie masz się co przejmować, pewnie są przyzwyczajone wiadomo że sprzątam codziennie ale nie o każdej porze mam w domu tak że chciałabym przyjmować gości moje dziecko też spokojne, tyle tylko że robi sobie bardzo krótkie drzemki w ciągu dnia (30-40 min) i już gotowy do zabawy ![]() Tassia chyba pokazywała huśtawkę, my też dostaliśmy niedawno, tylko troszkę tańsza wersję, jak Maks ma jakiś gorszy dzień i nic tylko rączki to czasem na niej uda się go choć trochę odłożyć, nie jest może za piękna i zajmuje dużo miejsca ale rozkłada się do pozycji leżącej i można ją przerobić póżniej na krzesło do karmienia http://www.adbor.pl/pl/33,N1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie otwierajcie ich i dajcie komuś w prezencie ![]() ![]() ![]() ![]() Hehe z moją suknią wygląda dokładnie tak samo ![]() ![]() ![]() Dizewczyny a jak wasze dzieci reagują jak widzą się w lustrze?Moja już kolejny raz pod rząd ma zaciesz i się zastanawiam,czy to przypadek, czy tak się sobie podoba ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- moje dziecko dzisiaj dużo spi, w domu wszystko porobiłam, wy mało piszecie...nudzi mi się ![]() Czytam sobie o wychowaniu religijnym w KEA i wyczytałam też pewnie ciekawostki, np: w KEA uznaja ślub cywilny na równi z kościelnym ![]() ![]() niezłe ![]() No i w KEA małżonkowie są równi, ojciec ma się zajmować dziećmi na równi z matką i jeszcze najlepsze- uznają antykoncepcję.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-12-09 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
czyli Endżi
|
Jaram się, bo ostatnie kilka razy mały wołał o jedzenie dopiero po 5 (a nie 2) godzinach
![]() Misia, ślicznie wyglądasz. A ta bluzeczka, którą masz na sobie to przypadkiem nie H&M? Mam identyko, ale czarną ![]() Uwaga, zapodaję cynk, że dziś około 14 dorzucają przecenę na H&M ![]() Czekam aż tż wróci z lekcji angielskiego i z garażu, to zaraz robię tam szpulę ![]()
#3411 |
Zakorzenienie
|
nie, ale pewnie w aldi tez maja gotowce
ja bym sie nie szczypala, sama zabijesz sie albo bedziesz wymeczona. co to wtedy za swieta? albo powiedz by kazdy przyniosl 2 potrawy i wtedy sie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Little_Spark kochana pocieszyłas mnie troszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj wróciliśmy po tygodniowym pobycie u rodziców, wypoczęłam i zrelaksowałam się ale już nie mogę się doczekać świąt jak znowu tam pojedziemy ![]() dużo mi dał pobyt z mamą, dała mi kilka cennych wskazówek i teraz lepiej rozumiem własne dziecko ![]() z Mężem rozważamy rozpoczęcie sprzedaż na all ciuchów, chcemy spróbować,bo widzę po znajomej że to opłacalne , będziecie kupować ? ![]() Cytat:
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwww !!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#3414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Amelka do lustra tez sie cieszy jak glupia za kazdym razem, to nie przypadek ![]() a w KEA bardzo fajnie ze uznaja cywilny ![]() ![]() trzymajcie kciuki moj malzon za 4 min ma rozmowe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Wtajemniczenie
|
o własnie-miałam pytac w jakim płynie myjecie butelki?bo ja zawsze myłam białym jeleniem ale u mnie w miescie ostatnio brak wiec zakupiłam płyn Froscha a z tego nie jestem zadowolona :/
ja mam Lile na rekach i przez to nic nie moge zrobic..jak tylko probuje ja odłozyc to mały skubaniec budzi się.. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- 21.3 stopnie w mieszkanku a ja marzne...mam nadzieje ze nic mnie nie łapie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
Bajka kciuki są
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wróciliśmy ze spaceru. Dwie godz nas nie było i aż ręce mi skostniały i stopy (nałożyłam kalosze ocieplane bo była plucha a teraz to wszystko zamarza i lodowisko wszędzie). W ogóle zastanawiam się jak chodzić na spacery w taką pogodę, chodniki są masakryczne. Miłoszowi aż głowa odskakiwała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.