Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 17:33   #3301
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

oj rzeczywiście nie ma co nadrabiac
własnie doszłam do niesamowitych wniosków a mianowicie NIE MAM SIE W CO UBRAC NA SWIETA wszystko jest beeee a jak mam sukienke w którą wejde to mi nie pasuje ze wzledu na kp gdzie musiałabym całą kiecke ściagac żeby młodemu dac papu wniosek takiż etrzeba kupic spódnice i wygodną bluzke z adim nie miałam tego problemu bo był urodzony w maju i tu szły w ruc koszulki na szeleczkac i było mega wygodnie a teraz to koszmar z ubraniem
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:48   #3302
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Motyl zdjecie z mamą :

Na tym zdjęciu mniej podobny
Ja porównuję to poprzednie z tym Twoim to oczy i nosek ma podobny Ale jeszcze musiałabym się przyjrzeć Twojemu małżowi

a tak w ogóle to pięknaś! Ja z twarzy wyglądam jak pączek w maśle

Przeglądałam nasze wątki na poczekalni, bo robię album ze zdjęciami, wsadzałam fotki z usg i chciałam mieć też spisane wagi Tuśki w poszczególnych tygodniach. i tak patrzyłam na zdjęcia dzieciaków z usg i brzuszki, powzruszałam się i doszłam do wniosków, że na zdjęciach z usg Jasiek od Maharet, Julcia od Ladan i Elenka od Matal są podobni do siebie po urodzeniu

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:59   #3303
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
adi tez robi ze mna kotlety tylko boje się przyprawiania w jego wersji bo cioeżko mu solniczke wyrwac z reki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść.
Ja nie wiem no, moje dziecko od przedwczoraj to głównie przy cycu, w dzień tylko się bawić, spać rzadko (chociaż zawsze ta okołopołudniowa drzemka trwa te 3 godziny). I dłuuuuuugooooo je, ale nie ciumka tylko naprawdę je, potrafi po 30-40 miut jeść no i wtedy naturalnie zmieniam piersi. To może być skok?Bo tak ogólnie to grzeczna jest.

Nie grzeszę, naprawdę jest mi obojętne czy oglądnę na normalnym trybie czy tzw. HD
Fajnie,że rodzice przyjeżdżają, na długo?

Piękne. Ale tanie nie są też mam kilka rzeczy i uwielbiam głównie sukienki i tuniki.

No a my primarku nie mamy

Nionia?Jeju widzę,że określenia są różne.
Ja znowu na smoka mówię CIUMEL

Zakopane też fajne, bardzo lubię i mam max.2 godzinki drogi przez Słowację

A Hawaje,to dopiero luksus!

Ja wprawdzie butków nie oglądam i nie kupuję,ale te są urocze

Podobno można mieszać z tego samego dnia, ale ja mieszam jak są max 3-4 godziny odstępu między ściąganie. I wtedy czas mierzę od tej godziny kiedy było ściągane to pierwsze mleczko.
A ml to zależy ile ściągnę. Najczęściej do tego dużego pojemnika z Aventa wlewam, mam kilka

Bidulka z Ciebie A ja nie miałam tak.

Mój małż. A kto to Saul?Jakiś diler czy 'chemik' od metaamfy?

i rób tak dalej mamuśka, wychowasz prawdziwy skarb i przyszła synowa będzie Cię po stópkach całować
Może ma jeden z tych wzrostów kiedy to potrzebuje więcej jeść i przestawić Twoją produkcje mleka na wyższe obroty ?

Mama już u mnie jes od miesiąca i wraca razem z tatą w sylwestra. Będą mieć sylwestra na pokładzie

A Saul to prawnik taki dość lewy I jego hasło przewodnie to "better call Saul". Ma nawet wyjść prequel do Breaking Bad o tym tytule

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie latają za darmo, my latamy liniami wizzair i jest normalnie opłata za niemowlę.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Serio? To dziwne. Może dlatego że to tanie linie
W lufthansie, air france i klm jest tylko dopłata za bagaż malucha, ale przy kosztach biletu to nic.

Cytat:
Ech kiedyś już o tym pisałyśmy na poczekalni i chyba znowu wywołam dyskusję
Ja wiem,że dzieci są różne,ale ja akurat mam takie doświadczenia z samolotów,że zawsze jak lataliśmy to były dzieci, które się darły przy starcie i lądowaniu. I w sumie ja sama zawsze mam dyskomfort i migrenę kilka dni, uszy bolą. I dlatego ja boję się latać z tak małym dzieckiem.
Ale np. mój bratanek latał od 2 rż i podobno dobrze to znosił. Różnie bywa, my chyba odczekamy te 3-4 lata.
Obstawiam, że to spowodowane zmianą ciśnienia przy startowaniu/lądowaniu. Mnie wtedy uszy czasem bolą a co to dopiero taki maluch. Dlatego zalecają przystawiać dziecko do cycka/butelki w tym czasie. Mnie bardziej martwi, ze taki samolot to 600 osób z różnymi zarazkami zamkniętych w jednej puszce a do tego strasznie suche powietrze. No ale czasem nie ma wyjścia.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Pozdro Ciotki !!
Słodziak

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na 1 pietrze. Tż jak wychodzi do pracy rano to znosi mi wózek na dół, a po południu/wieczorem go wnosi do mieszkania. Trochę się boję, że ktoś może go gwizdnąć, ale w sumie to kilka wózków tam stoi, bo mamy w klatce 4 takich niemowlaczków i 3 trochę starszych dzieciaczków

Ogarniamy temat chrzcin data już jest 19.01, kościół jest, zaproszenia zamówione, restauracja jest, chrzestny jest Jutro mamę chrzestną poprosimy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też mieszkam na pierwszym. Jak schodzę z kims to druga osoba znosi wózek a ja Pole na rękach. Jak sama to najpierw wędruje stelaż a potem Pola w gondoli

za ogarnięcie tematu chrzcin.

Cytat:
oj rzeczywiście nie ma co nadrabiac
własnie doszłam do niesamowitych wniosków a mianowicie NIE MAM SIE W CO UBRAC NA SWIETA wszystko jest beeee a jak mam sukienke w którą wejde to mi nie pasuje ze wzledu na kp gdzie musiałabym całą kiecke ściagac żeby młodemu dac papu wniosek takiż etrzeba kupic spódnice i wygodną bluzke z adim nie miałam tego problemu bo był urodzony w maju i tu szły w ruc koszulki na szeleczkac i było mega wygodnie a teraz to koszmar z ubraniem
Nawet o tym nie myślałam, ale w sumie mam podobny problem Też nie mam nic takiego. Ale chyba coś wykombinuję, bo u mnie skromne święta w tym roku, to nie będę się szczególnie stroić
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:33   #3304
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

doradzcie prosze, wracajac do tej naszej przerwy w spacerach z Jasiem... jutro wybieram sie z nim na swieze powietrze, tylko nei wiem czy zaczac znowu od werandowania na balkonie czy od razu isc z wóziem na pole ??
ja bym powerandowala dwadni bo na plu zomno jak.cholera

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ponoc to cisnienie w uszach dzieciom rpzeszkadza (a komu nie?!) i najlepiej by akurat podczas startu i lądowania jadly (piły dokladniej). ale ze ja sama tylko raz lecialam to sie nie wypowiem jak to jest.
dokladnie tak
przystawic do piersi i lecimy
kolezanka moja tak robila ze.skutkiem.mega pozytywnym

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

mam.dzis.dosc wlasnego.dziecka
co.hwile.placze

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Madziuchna na szczęście nie w Londynie mieszkam w Selby (okolice Doncaster, Leeds, blisko morza czy tam oceanu).
Mam wielki problem, mały już jest prawie zdrowy, nie płacze, nie ma problemów z brzuchem a mimo to nie chce mi jeść! Budzi się głodny, zje 30ml i zaczyna nawalać rękami w butelkę, wypychać smoczek językiem, poza tym robi minimum trzy kupy dziennie dość rzadkie wcześniej robił max jedną lub co drugi dzień. I ma do tego świetny humor, gada, śmieje się, a jeść nie chce. Wcześniej jadł 150-180ml. Możliwe że przestało mu mleko smakować, czy co? Syrop pije bez problemu

a moze sprobuj go pochustac do czasu az nie zasysnie butli
jak zasysnie.to.przestan bujac
i tak.do skutku
moze mu sie zoladek.skurczyl

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:38   #3305
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Na tym zdjęciu mniej podobny
Ja porównuję to poprzednie z tym Twoim to oczy i nosek ma podobny Ale jeszcze musiałabym się przyjrzeć Twojemu małżowi

a tak w ogóle to pięknaś! Ja z twarzy wyglądam jak pączek w maśle
Mąż zrobił, tak dobrze zdjecie, że nie mam takiej twarzy, ale normalnie mi się dwie brody robią.

racja nosek i oczka ma po mnie, po TŻ ma poliki i bródkę i czoło, a po MOIM bracie ma małe uszka
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:39   #3306
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

dokladnie tak

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

co.hwile.placze

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

i tak.do skutku

Wiesz zauważyłam że jak jestem z nim sama albo TŻ to zje spokojnie 150. Może to dlatego że jest nauczony że jest z nim ciągle jedna osoba (ja) a teraz zaczął sporo kumac i go to rozprasza jak są dwie? Może to głupie trochę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:59   #3307
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj Mały swój pierwszy lot zaliczy w marcu jak polecimy do Polski dla mnie to lepsze wyjście niż mordować się autem tyle czasu. A tak to 2h i w domu

no właśnie!

Cytat:
Ziiimno... Jutro zaczynam od balkonu jednak, po takiej dlugiej przerwie jak bylismy na polu gdzie bylo jeszvze w miare cieplo, wole go pomalu oswoic.

Butterfaly: a skad jestes dokladnie :P my tez malopolska )

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Misia: slodkie dzieciatko

Madziuchna: a nie boisz sie ze ten bephanten wepchnie przypadkiem do buzi? Moj jest ma etapie macanis twarzy a pozniej oblizywania rak

Ps. W aplikacji wizazowej nie da sie ogladac zslacznikow ktore dodajecie?

Niestety nie...

Cytat:
Wiesz zauważyłam że jak jestem z nim sama albo TŻ to zje spokojnie 150. Może to dlatego że jest nauczony że jest z nim ciągle jedna osoba (ja) a teraz zaczął sporo kumac i go to rozprasza jak są dwie? Może to głupie trochę

Wcale nie głupie,tak jest i to w dodatku chyba w tym wieku, nie wiedziałam tylko ze z butla,Ada tak miała z piersią,musiałam karmić ją sama w pokoju,musiała być cisza

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 18:59   #3308
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Możliwe, mój karmiony kp, nie zje spokojnie w salonie, zaczyna się rzucać, ale w sypialni jest spokojny, chyba, że jest strasznie głodny to odstawia wszedzie cyrk.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:09   #3309
tassia
Zakorzenienie

stresuje sie bo chyba przemrozilam.dzis macka
na spacerze nie spal bo pewnie mu zimno
bylo i jak.wrocilismy to byl zimnyyy

[/RIGHT]
Stary 2013-12-08, 19:37   #3310
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:

dokladnie tak

co.hwile.placze

i tak.do skutku

Zoladek skurczyl? Moj Jasiek tez jest glodny i jak dostaje flache to zamast jest to strasznie placze : ( myslicie ze o to chodzi? Dopiero musze go pochusiac uspokoic, czasem uspac i dopiero dac flache...

Widzialam dzisiaj w pepco piankowe puzzle za 25zl, chyba tanio nie?

Wkoncu przyszedl @ po rownych 3 miesiacach... Wkoncu moge pierwsza antykoncepcioche wziac

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:08   #3311
karolson
Zakorzenienie

Madzia000- moj Filip tez jak jest glodny i zly to jesc niechce musi przysnac i dopiero zje

Ewacia - tez mam problem ubraniowy a dzos jak sie ogarnelam i zalozylam tunike i rjtki to tez skwitowal ze " odpie...lilam sie jak dzieciol w swieto lasu" jutro fota w K.

Tassia a w co byl ubrany Maciej?

Co do wakcji to my jedziemy w maju/ czerwcu nad polskie morze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 20:47   #3312
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no wsumie racja, wczoraj tak jak już pisałam przyszedł o 2;35. dzisiaj jakbym nie zadzwoniła po niego żeby porozmawiać to też pewnie widzielibyśmy się tylko 10min podczas jedzenia obiadu, zobaczymy o której teraz wróci i jak się będzie zachowywał po naszej rozmowie
Larysa, ale czego Ty oczekujesz?
powiedział, że nie chce dziecka, żałuje, że dzicko już jest, dla Ciebie też nei jest partnerem...
na moje to wydaje mi sie, że chciałaby żebyście się wyprowadziły, tylko nie wie jak to powiedzieć, za to okazuje
jak będzie chciał, w co wątpię to i ojcem będzie dobrym nie mieszkając z Tobą.
chciałabym żeby Wam się ułożyło, kibicuję Ci od początku ale to bez sensu
Stary 2013-12-08, 20:52   #3313
policzanka
Wtajemniczenie

a ja chodze jeszcze w ciążowych ciuchach
do świąt mam cichą nadzieje ze uda mi się wcisnąc w jakiś przed ciążowy ciuch bo zakupów na razie nie planuje.
co do urlopiku to w najbliższe wakacje planujemy wypad w opolskie a urlopowac się w ciepełku będziemy (tak jak pisałam)jak Lila przestanie nosic pampy.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:54   #3314
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć laski. Trochę mam masakrę z Olą odwczoraj (z brzuszkiem). Strasznie marudzi i płacze,a teraz nie chce spać... ehh

Zniknęło mi pocytowane

Więc z tego, co pamiętam:

Madzia000 - chyba przesadzasz, że sama nie dasz rady z wózkiem. Już ci dziewczyny podpowiedziały, jak sobie poradzić, a ja robię jeszcze inaczej - wózek znoszę w całości )zjeżdżam po schodach tylnimi kołami - lekko się schodzi i wcale nie zajmuje dużo czasu), w tym czasie ubrana Ola już leży przy otwartych oknach, wracam na górę i ją biorę. powrót w odwrotnej kolejności. okna w domu zostawiam otwarte jak wychodzimy, akurat się przewietrzy, a Ola się nie gotuje podczas gdy ja wnoszę wózek i bardzo rzadko płacze. A nawet jak ci te 2 minuty dziecko popłacze, to nic się nie stanie Ja bym zaczęła od werandowania, skoro tak długo nie wychodziliście. Chociaż w sumie ja w tym tygodniu też tylko 2 dni wychodziłam, najpierw przez pakowanie i wyjazd do teściów,a potem przez tą wichurę

Ewacia - jest powód, żeby sobie kupić jakieś fajne ciuchy

Larysko
- bardzo bym chciała, żeby Ci się ułożyło z tż, ale poświęcanie własnego szczęścia dla dobra dziecka nie jest niczym dobrym, zwłaszcza że dzieci wiele rzeczy wyczuwają/zauważają. Jeśli on się nie zdeklaruje jakoś i nie zacznie starać, to ja bym sobie dała spokój, bo przecież w tej chwili tak naprawdę jesteś z Olą sama, a zasługujesz na kogoś, kto będzie Was kochał. Nie warto pozostawać w związku, żeby dziecko miało ojca. Skoro on i tak się nią nie zajmuje, to tak jakby go nie było

Ja też podaję biogaję prawie od poczatku

Boja - bardzo ciężko się kreci tym hula hop? Ja nigdy nie próbowałam na takim obciążonym? Trudne to?

Tassia - a w co był Maciej ubrany?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:15   #3315
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madzia000- moj Filip tez jak jest glodny i zly to jesc niechce musi przysnac i dopiero zje

Ewacia - tez mam problem ubraniowy a dzos jak sie ogarnelam i zalozylam tunike i rjtki to tez skwitowal ze " odpie...lilam sie jak dzieciol w swieto lasu" jutro fota w K.

Tassia a w co byl ubrany Maciej?

body, bluzka i gruby polar na gorze
spodenki bawelniane i dresowe
calosc wsadzona w grubego barana
w nogi bylo mu ciepo ale w tym.spiworku mial wystajaca klatke.piersiowa i mam.nadzieje ze nie zmarzl
jak weslzismy do.klatki to pod polarem cieplo bylo

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

madzia a ty z jakiej miejscowosci jestes?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
a ja chodze jeszcze w ciążowych ciuchach
do świąt mam cichą nadzieje ze uda mi się wcisnąc w jakiś przed ciążowy ciuch bo zakupów na razie nie planuje.
co do urlopiku to w najbliższe wakacje planujemy wypad w opolskie a urlopowac się w ciepełku będziemy (tak jak pisałam)jak Lila przestanie nosic pampy.
a co maja pampy do.wyjazdu? tzn to taki orientacyjny termin bo.dziecko wieksze.?

[/RIGHT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 21:20   #3316
gorgulek
Zakorzenienie

Larysko mimo, że dziewczyny mają rację to ja po części rozumiem Ciebie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:37   #3317
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Przeglądałam nasze wątki na poczekalni, bo robię album ze zdjęciami, wsadzałam fotki z usg i chciałam mieć też spisane wagi Tuśki w poszczególnych tygodniach. i tak patrzyłam na zdjęcia dzieciaków z usg i brzuszki, powzruszałam się i doszłam do wniosków, że na zdjęciach z usg Jasiek od Maharet, Julcia od Ladan i Elenka od Matal są podobni do siebie po urodzeniu
Serio? Mi sie wydaje, że wogole nie podobny. Na USG bylo widac podobienswo do meza i do tescia, a teraz do mnie.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:

To nie głupie. Calkiem mozliwe
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:01   #3318
nena_milka
Wtajemniczenie

Czeeeesc...
Caly dzień gniłam przed tv w pidzamie i czuję się okrutnie faktycznie nie ma co nadrabiać

Wyciągnęłam starego jutro na zakupy. Miał zostać z młodą ale on też chce coś sobie kupić więc idziemy wszyscy. Bez spodni nie wracam. Mama mi doradziła żebym kupiła dżinsy na gumce hehe.

Jutro zakupy i pranie, we wtorek pakowanie i wio!
Dobranoc

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:10   #3319
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna: a nie boisz sie ze ten bephanten wepchnie przypadkiem do buzi? Moj jest ma etapie macanis twarzy a pozniej oblizywania rak
W sumie...

Cytat:
co.hwile.placze
Mój dziś jest dziwny Uśmiecha się, wszystko wydaje się ok - czy to po kąpieli czy w trakcie jedzenia - i nagle wisk na wysokich rejestrach

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
My chcielibyśmy z naszymi przyjaciółmi zapakować się z dziećmi w jedno auto i też nad Bałtyk, ale może na Litwę, bo lepsza droga od nas

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 22:20   #3320
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
w nogi bylo mu ciepo ale w tym.spiworku mial wystajaca klatke.piersiowa i mam.nadzieje ze nie zmarzl

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

a co maja pampy do.wyjazdu? tzn to taki orientacyjny termin bo.dziecko wieksze.?

Tak chodzi o orientacyjny termin
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:16   #3321
tassia
Zakorzenienie

ide spac
dzis mlody bez kapieli
padl o 19i nie mialam sumienia go budzic
przed chwila.nakarmilam.go.na.s piocha
zjadl 125ml i spi dalej
moze uda.sie do rana bo od dwoch nocy zaczal.sie wybudzac
nie wiem vzy to kwestia tych wiatrow czy zabkow bo slini sie tak, ze bede od jutra mu sliniak zakladac bo ma cale koszulki przemoczone
moze dlatego placze itp.

[/RIGHT]
Stary 2013-12-09, 05:51   #3322
ewacia85
Wtajemniczenie

witam moje dziecko ponownie mnie zaskoczyło spal od 20 do 3;30 10 min jedzienia i spanie do 6;30 jestem strasznei wyspana a nawet za dużo spałam
Stary 2013-12-09, 06:14   #3323
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
witam moje dziecko ponownie mnie zaskoczyło spal od 20 do 3;30 10 min jedzienia i spanie do 6;30 jestem strasznei wyspana a nawet za dużo spałam
u mnie pobudka o 4 byla
tz chory nie jedzie do pracy
mam nadzieje ze mnie nie zarazi a przede wszystkim maluszka

[/RIGHT]
Stary 2013-12-09, 06:32   #3324
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:

Jak pod polarkiem bylo cieplo to chyba jest ok

My jestesmy z Nowego Sacza a Wy chyba Krk?

U nas zniwi super nocka jedzenie o 22, 4 i teraz po 7

My chrzciny tez zamowilismy u ksiedza w pt na 26.12 Jasiek jest juz 10 dzieckiem a jesxcze troche czasu zostalo...
Kicha u nas z godzina bo tylko o jednej porze sie chrzci, tj o 13:30 :/
Powiedzcie mi czy bralyscie do kosciola cos z jedzenia czy picia ?

Aaa i klade juz Jasia pod kolderka, wogole sie nie rozkopuje bo rogi zawijam miedzy szczebelki, a materacyk na dol go przebieram w same polspioszki, a na gorze zostawiam go w body z krotkim rekaw.i na to body z dlugim rekawkiem. I jest mu ok

Czesto tylko po nocy pampek jest przesiurany. Sa takie pampersy slip&play, czy one nie sa bardziej chlonne?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Edytowane przez Madzia000
Czas edycji: 2013-12-09 o 06:37
Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 06:42   #3325
tassia
Zakorzenienie

motyl przepadla mi ta stronka ale znalalzlam ta sama.liste gdzie indziej
to sa.certyfikowani doradcy laktacyjni
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...=article&id=80

[/RIGHT]
Stary 2013-12-09, 06:49   #3326
ewacia85
Wtajemniczenie

adi własnie z tz ulepili wielkiego bałwana i jezdza na sankach

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Jak pod polarkiem bylo cieplo to chyba jest ok

My jestesmy z Nowego Sacza a Wy chyba Krk?

U nas zniwi super nocka jedzenie o 22, 4 i teraz po 7

My chrzciny tez zamowilismy u ksiedza w pt na 26.12 Jasiek jest juz 10 dzieckiem a jesxcze troche czasu zostalo...
Kicha u nas z godzina bo tylko o jednej porze sie chrzci, tj o 13:30 :/

Aaa i klade juz Jasia pod kolderka, wogole sie nie rozkopuje bo rogi zawijam miedzy szczebelki, a materacyk na dol go przebieram w same polspioszki, a na gorze zostawiam go w body z krotkim rekaw.i na to body z dlugim rekawkiem. I jest mu ok

Czesto tylko po nocy pampek jest przesiurany. Sa takie pampersy slip&play, czy one nie sa bardziej chlonne?

1.tak ale nie skorzystałam bo mały cały czas spał
2. to sa te pomarańczowe...to nie są jak dla mnie jakies lepsze czy bardziej cłonne

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

btw ppomaranczowe pampy sa dzisiaj w kauflandzie po 19,90 własnie zakupiłam trzy paczki a własciwieszwaier mi kupił
Stary 2013-12-09, 06:59   #3327
gorgulek
Zakorzenienie

MADZIA to sa pomaranczowe pampersy. Ja ich nie lubilam bo nie maja rozciagliwych boczkow i zostawaly czerwone otarcia.

Nasypalo u nas ze hej a mialam isc na pogrzeb kolezanki mamy. Ciekawe jak ja dam rade po tych zaspach z wozkiem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:01   #3328
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
eee, ale po co? dla kogo? normalnie do Kosciola tez bierzesz jedzenie?

Cytat:
adi własnie z tz ulepili wielkiego bałwana i jezdza na sankach

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

1.tak ale nie skorzystałam bo mały cały czas spał
2. to sa te pomarańczowe...to nie są jak dla mnie jakies lepsze czy bardziej cłonne

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

btw ppomaranczowe pampy sa dzisiaj w kauflandzie po 19,90 własnie zakupiłam trzy paczki a własciwieszwaier mi kupił
o tej porze balwana i sanki? kurcze, to o której Wy wstajecie?)) az tyle u Was sniegu? u nas wieczorem bylo bialo a teraz juz prawie nic nie ma

ide dzis na druga ture szczepienia...

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

dzis w koncu Ada poszla do przedszkola!!!

po ile sa dady w biedronce?
Stary 2013-12-09, 07:03   #3329
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
eee, ale po co? dla kogo? normalnie do Kosciola tez bierzesz jedzenie?

o tej porze balwana i sanki? kurcze, to o której Wy wstajecie?)) az tyle u Was sniegu? u nas wieczorem bylo bialo a teraz juz prawie nic nie ma

ide dzis na druga ture szczepienia...
adi jedzie do przedszola z wujkiem który był zawieźć wczesniej moją mamae do pracy , wstał o 6;30 , a tż poszedł odśnieżyc codnik wiec po 7 ubrałam adriana i poszedł do taty wiec zrobili bałwana odśniezyli razem codni i jeszcze zdążyli sanki wyjąć już wczoraj zaliczył pierwsze sanki koło domu ...na fb filmik wstawiłam
Stary 2013-12-09, 07:07   #3330
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
adi jedzie do przedszola z wujkiem który był zawieźć wczesniej moją mamae do pracy , wstał o 6;30 , a tż poszedł odśnieżyc codnik wiec po 7 ubrałam adriana i poszedł do taty wiec zrobili bałwana odśniezyli razem codni i jeszcze zdążyli sanki wyjąć już wczoraj zaliczył pierwsze sanki koło domu ...na fb filmik wstawiłam
AAA TO SUPER!!!myslalam, ze spacerek sobie urzadzili o tej porze:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości