|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
onaella współczuję
![]() dlatego ja na rok jeszcze na wychowawczy idę.. Wiecie co ja to się boję np. teraz Dawida zostawiać pod opieka T. i siostry TZta.. One nagminnie nagabują mnie na temat słodyczy, że przecież nic mu się nie stanie, przecież OLIWCIA JE. T. gapi się na mnie jak na idiotkę, że każe dla Dawida odkładać zupę przed przyprawieniem, że mu ziemniaki bez tłuszczu daję. Poza tym siostra TZ ja k tylko podpatrzy że ja mu coś daję do spróbowania to zaraz mu OD SIEBIE (jedzone przez nią w tym momencie) chce dawać. W takim wypadku ja na 90% jestem pewna że jak mnie nie będzie to mu coś wpieprzą. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- A! I jeszcze mega wkurzająca rzecz. Jak Dawid gdzieś się koło mnie walnął czy bęcnął to T zaraz: co ta mama robi, nie przytrzymała Cię! Wiola pilnowała Dawida, zapatrzona w telefon Dawid dosłownie je.bnął na ziemięę raziem z krzesełkiem plastikowym (OLiwci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurna,a mi sie wychowawczy nie należy;/ poza tym dzienne to i tak d.pa. ;( u mnie zależy od planu nowego. Jak bede miala taki jak teraz to ide do robotki jakiejs a jak nie to dopiero od czerwca...
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie dostanę celofan?
#3576 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() w kwiaciarni a ja np dostałam w Hebe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czwartek lecimy z Małym do Pl i tez pewnie będę musiała pilnować co dają Wiktorkowi. A teraz hit dnia ![]() ![]() moja t na to jak powiedziałam, ze Wiktorek cały czas w nocy budzi się na jedzenie, śmiertelnie poważnie: Mam nadzieję, że mu NIE dajesz w noc y jeść! ![]() bo ona nie lubi grubych dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
#3580 |
Zakorzenienie
|
#3581 | |
Zakorzenienie
|
też bym chciała iść, ale wtedy już powrotu do pracy nie mam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i może Miecia osobiście poznasz ![]()
![]() |
#3582 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak ty woski wyciagasz, wsadzasz kominek do zamrazarki czy wylewasz ?? moze masz jakies rady dla poczatkujacej yankemaniaczki ... Aha zamawialam 1 raz z tego sklepu do kt dalas linka, rozmawialam z super dziewczyna chyba z 30 min, doradzala mi, dala gratis wosk, zmniejszyla cene wysylki ... to byla Twoja siorka ??? Cytat:
Marsi kupilam ta ksiazeczke z biedry ... byly tylko odglosy aut ... kurcze mam nadzieje, ze uda mi sie gdzies dostac te zwierzaki, bo za 25 zl to serio super zabawa jest
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem pełna podziwu dla Ill. Ja bym chyba zabiła - albo ją albo siebie
![]() Dawid się naczynkami plastikowymi bawi. Miesza sobie w kubeczku łyżeczką, daje mi ![]() komentarz teściowej? "przecież to zabawka dla dziewczynek" |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Laska jakl ci nie przeszkadza [przzroczysty w swiateczne wzorki to jest teraz w lidlu, chyba 6 zl za 5 metrow takze cena super ... moja przyjaciola zamawiala na allegro ... w kwiaciarni w zeszlym roku zawolali ode mnie 2 zl za 1 arkusz :O potrzebowalam do pakowania pierniczkow
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nadrobilam wszystko, ale czuję się do d.u.p.y. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
ASKA ja daje zawsze pół tego wosku czasem 1/3...można i mniej..ale ja daję tak...no i zawsze fru do zamrażalnika jak zaschnie..po minucie wyjmujesz i praktycznie wyskakuje samo
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Fewciu dziękuję za paczuszkę, doszło ekspresem
![]() ![]() nadrobię wieczorem, źle mi, nawet trening dzisiaj odpuszczam
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam że Hania ma dziś jeden policzek czerwony i ciepły. Nie szorstki ani nie podrażniony tylko taki rumiany a drugi normalny i zimny ![]()
![]() |
#3590 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Wreszcie dziecko śpi.
Masakra z tą pogodą. Paskudnie jest. ponuro, cały dzień leje... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Daria od teścia dostała pieluszki Dady te 2 paki za 49 zł edycja świąteczna z reniferkiem ![]() ![]() ![]() A teściowa nic nie kupiła.... już się przyzwyczaiłam do tego... W ogóle teściu tak często przyjeżdza do Darii. Widać jaki jest głupi za nią ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-09 o 14:01 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na szybko napiszę, że jestem wściekła :/
nie kupiła chodzika, w ogóle nic nie przywiozła oprócz jajek. Ja rozumiem wszystko ale kurde przecież przyjechała do wnuczka. Podobno była w smyku i co? Nic tam nie było? Powiedziałam, że ludzie, którzy uważają sadzanie za naukę siedzenie są zacofani, tak samo ci co uważaja ciagnięcie za raczki za za☠☠☠vista metodę nauki. I że czy sama chciałaby się leczyc u lekarza,który leczy metodami sprzed wojny. Ale i tak jestem zła matka. Lece nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-09 o 14:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Ezzo jak piekę dla Blanki to tylko nacieram ziołami wymieszanymi z oliwą z oliwek, a jak dla nas, to robię różne marynaty
![]() ![]() Hope u nas identyko z prezentami dla Blanki i siostrzenicy TŻ.... Illusion odwieczny argument "ja swoje dzieci karmiłam i zyją", "wy jeździliście w chodzikach i nic Wam nie jest" ![]() Michael gratuluję ząbka! Mam nadzieję, że Hani szybko przejdzie ![]() Oanella a nie możecie Małego oddawać do żłobka na 2-3 dni w tygodniu? Żebyś mogła się zregenerować??? Mała na allegro ![]() Lady już???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak macie że jak któraś z dziewczyn w nerwach pisze to Wam się ten wqrw udziela? bo ja tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam makaron tagiatelle piers z kurczaka pesto zielone i czerwne...co mżna zrobić??????
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety ale tutaj żłobki zupełnie inaczej funkcjonują nić z Pl. A na dofinansowanie nie mam szans bo za dużo zarobiłam w zeszłym roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() utłukłabym ![]() ![]() ciekawe czy mamusie naszych watkowych Chłopaków też takie będą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3598 |
Raczkowanie
|
Hejka...troszkę tylko poczytałam aby być w temacie.Nie mam zbytnio czasu na nadrabianie :/
Co do jedzenia,ubierania to chyba jest tak wszędzie że zawsze znajdzie się "ciocia dobra rada" U nas podobnie choć ja jestem twarda i staram się nie denerwować. Moja teściowa jest z kolei nadopiekuńcza. Małej to nakupowałaby zabawek pod sufit.Bo jej dzieci miały. Ja tez miałam bardzo dużo ale jak byłam starsza. Teraz to szkoda kasy a przede wszystkim miejsca na takie zabawki które ona zaraz rzuci.Robi się tylko bałagan. Ja zabraniam...nie chce by była rozwydrzona.Ona i tak najlepiej bawi się kulkami albo talerzem z łyżką. Gdyby mi nie naznosili to miałaby o połowę tego wszystkiego mniej. Teraz ma 2 kosze a i tak bawi się trzema rzeczami. Furorę robią u nas bańki mydlane.Mała stara się je złapać i jest w nie wpatrzona. To samo z jedzeniem...moja teściowa nic by jej nie dawała oprócz mięska,marchewki i ziemniaka. Ja z kolei chce by jadła to co my. Wszystkie warzywa (oprócz kapusty i ogórka)...normalny obiad. Zaznaczę że my jemy b.dużo warzyw,mało tłuszczy No i wypaliła ostatnio z parówkami...spokojnie wytłumaczyłam że parówki to najgorsze mięso...same śmieci. Sama ich nie jem tym bardziej nie dam dziecku.Jem tylko wędliny"w jednym kawałku" żadnych mielonek itd. Ah podejrzewam że to się nie skończy...ale może damy rade dziewczyny. Ja cierpię...mam okres..jeszcze wczoraj świetnie się czułam a dziś? Szkoda gadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze kobity pomóżcie jedziemy z tż po świętach do niego do domu i przydało by sie coś wziąć w zeszłym roku wysyłałam paczkę jakieś słodycze, pierniki itp. No a teraz nie wiem bo osobiście to zupełnie inaczej. tam jest tak: teść, teściowa. siostra 1- 23l siostra 2- 20 lat - w ciąży siostra 3- 17l siostra 4- 16l siostra 5- 12l siostra 6- 8l siostra 7 -6l brat - 10l do tego siostra co ma męża i dwójke dzieci jedno malutkie 6 miesięcy a druga 2,5 l chrześnica tż ..... nie kupię każdemu osobnego prezentu bo ... no wiadomo czemu ![]() i chciałam taką paczkę w ktrej każdy by znalazł coś dla siebie do podzielenia z innym.... kurde nie wiem. A tej chrześnicy też nie wiem co i temu małemu, żeby nie wydac kupy forsy. Macie jakiś pomysł?
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Podsmaż kawałeczki kurczaka w przyprawach, dodaj do ugotowanego makaronu i zmieszaj z czerwonym pesto. To taka wersja na szybciora
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.