Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 12:17   #151
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 12:20   #152
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

wydaje mi się że takie pokazanie się "klasa klasa klasa szyk i elegancja" to głównie domena osób które na codzień tego nie doświadczają a na weselu chcą sobie odbić za wszystkie czasy
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 12:37   #153
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-12-09, 12:58   #154
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
wydaje mi się że takie pokazanie się "klasa klasa klasa szyk i elegancja" to głównie domena osób które na codzień tego nie doświadczają a na weselu chcą sobie odbić za wszystkie czasy
Czyli ludzie na poziomie muszą zrobić z wesela jak najbardziej wiejską imprezę?
Jest "elegancja" i elegancja. Na tą pierwszą każdy moze sobie pozwolić i wtedy widać, ze raczej nie są to jego klimaty.
Nie byłam na wielu weselach w Polsce. Rodzine i znajomych mam w Anglii i USA i tamtejsze klimaty weselne są mi bliższe. Naprawdę alternatywą dla imprezy z wódką i disco polo nie jest stypa i można zrobić ekstra przyjęcie z klasą.
Zdaje sobie sprawę, ze u nas wesela zawsze są trochę kiczowate, dlatego coraz wiecej osób decyduje sie na przyjęcia weselne.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 13:16   #155
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-12-09, 13:46   #156
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Przyjęcie= obiad- tak w skrócie. Chodzi mi o normalne siedzenie przy stole do 22:00, z muzyką w tle (ale bez tańców). Tylko to jest opcja na max 50 osób, bo setki gości nie da sie zamawiać rozmową.
A jak ktoś chce imprezę z tańcami, no to wiadomo, że kiczu sie nie uniknie i o ile ktoś nie sfinansuje wszystkim gościom kursu tańca klasycznego i nie organizuje skrzypków, to automatycznie sie na to godzi.
Nic nie mam do wesel w remizach, z disco polo i przekladaniem jajka przez mogawke. Jeżeli ktoś sobie takie wesele wymarzył, to droga wolna. Ale są tez osoby (w mojej rodzinie była to kuzynka), które wolałaby z tych "tradycji" zrezygnować i zrobić właśnie przyjęcie. Tylko ze rodzina często "wymusza" i młodzi chcąc im dogodzić, przyporządkowują się. Moja kuzynka żałuje, ze się zgodziła i jej siostra miała już tylko obiad. To nie znaczy, ze jest sie sztywnym, albo "ę ą"

Stary 2013-12-09, 13:53   #157
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
A z resztą ludzie są przewrażliwieni na punkcie "braku klasy" żeby nie daj boże nikt im niczego nie zarzucił. Dla mnie większy brak klasy jest wtedy jak panna co jej słoma z butów wystaje a pod kreacją ma bawełniane majty w misie z bazaru, sili się na buk-wie-co i chodzi na kursy walca zeby się popisać swoim obyciem, niż jak mamy wiejskie wesele z wódą i kiełbasą a wujkowie naklepią sobie po mordzie (to jest folklor, nie żebym specjalnie lubiła - ale jest na luzie, nikt się nie sili na sztuczność i na wersal)

rozbawił mnie ten post !

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 13:56   #158
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Treść usunięta
dobra to ja odpowiem,bo miałam bardziej przyjęcie niż wesele

czas trwania ,przyjęcie jest krótsze
brak zespołu (u nas była muzyka z płyt,bez nadęcia ale i bez disco polo),kto chciał to tańczył
brak zabaw
brak oczepin,podziękowań,powit ania chlebem i solą itd.
mniejsza ilość gości
wódka była ,stypy nie było

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 13:57   #159
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-12-09, 14:00   #160
Kalini
Zakorzenienie

Tym bardziej, że widać, że rodzina nie jest taka światowa, skoro chce zwykłych wesel i może zaszaleć : D
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 14:02   #161
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 14:05   #162
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Treść usunięta
no ten Twój pomysł z bramkarzem nie jest zły

mnie niezmiennie dziwi,ze ktoś zaprasza ludzi ,ktorych podejrzewa o to,ze spiją się jak świnie i będą spać pod stołem ,z resztą nie widziałam od bardzo dawna pijanych ludzi na weselu

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 14:08   #163
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że widać, że rodzina nie jest taka światowa, skoro chce zwykłych wesel i może zaszaleć : D
Akurat w tym przypadku to było najstarsze dziecko i pierwszy ślub w rodzinie (tej bliższej) i nikt nie miał porównania z obiadem, a na zabawę bardziej naciskali rodzice narzeczonego. Nie chce, żeby to źle zabrzmialo, ale oni akurat nie odnalezliby sie w rozmowie przy stole
No i jasne, ze szampanem za 1000zl tez sie upijesz, a kraby mogą ci zaszkodzić, ale ja w sumie byłabym zadowolona, gdybym poszła na takie wesele. Przynajmniej coś innego i można sobie wyrobić opinie, a nie z góry twierdzić, ze to snobizm

Stary 2013-12-09, 14:13   #164
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Akurat w tym przypadku to było najstarsze dziecko i pierwszy ślub w rodzinie (tej bliższej) i nikt nie miał porównania z obiadem, a na zabawę bardziej naciskali rodzice narzeczonego. Nie chce, żeby to źle zabrzmialo, ale oni akurat nie odnalezliby sie w rozmowie przy stole
No i jasne, ze szampanem za 1000zl tez sie upijesz, a kraby mogą ci zaszkodzić, ale ja w sumie byłabym zadowolona, gdybym poszła na takie wesele. Przynajmniej coś innego i można sobie wyrobić opinie, a nie z góry twierdzić, ze to snobizm
To ja mam nadzieję, że u Ciebie wszyscy odnajdą się w rozmowie przy stole, ale jakby co pomysł z selekcjonerem do wykorzystania .
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 14:14   #165
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 14:29   #166
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

W jakieś straszne skrajności popadacie
Jak nie wiocha, to już snobizm i ąę

Osobiście chyba bym wolała już ten snobizm i zmycie się o 17, cały wieczór wolny dla mnie No a poza tym jest jeszcze sporo opcji pomiędzy, są tez te wspomniane przyjęcia/obiady czy tam kolacje, zależy o której ślub. I nie rozumiem czemu niby na takiej kolacji miałoby być sztywno i biedni goście nie wiedzą czy wolno im przejść na drugi koniec sali, no dajcie spokój Byłam i na takim przyjęciu weselnym i jakoś nie zauważyłam by goście mieli jakikolwiek problem z tym co im wolno a co nie. To taka impreza rodzinna, tylko większa. Nie musi wcale być bardziej sztywno.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 14:29   #167
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjęcie= obiad- tak w skrócie. Chodzi mi o normalne siedzenie przy stole do 22:00, z muzyką w tle (ale bez tańców). Tylko to jest opcja na max 50 osób, bo setki gości nie da sie zamawiać rozmową.
A jak ktoś chce imprezę z tańcami, no to wiadomo, że kiczu sie nie uniknie i o ile ktoś nie sfinansuje wszystkim gościom kursu tańca klasycznego i nie organizuje skrzypków, to automatycznie sie na to godzi.
Nic nie mam do wesel w remizach, z disco polo i przekladaniem jajka przez mogawke. Jeżeli ktoś sobie takie wesele wymarzył, to droga wolna. Ale są tez osoby (w mojej rodzinie była to kuzynka), które wolałaby z tych "tradycji" zrezygnować i zrobić właśnie przyjęcie. Tylko ze rodzina często "wymusza" i młodzi chcąc im dogodzić, przyporządkowują się. Moja kuzynka żałuje, ze się zgodziła i jej siostra miała już tylko obiad. To nie znaczy, ze jest sie sztywnym, albo "ę ą"
I że ten, że na świecie są 2 rozaje imprez:
a) wiejska potupanka do disco polo, gdzie wszyscy chleją na umór i rzygają do własnych talerzy, a o północy tradycyjne pchanie jajka przez nogawkę
b) klasyczna impreza ze skrzypcami i wiolonczelą, gdzie tańce uznawane są za faux pas, a kelnerzy w garniturach roznoszą owoce morza i egzotyczne przysmaki, a o 12 wszyscy gości, w liczbie max 50 tańczą poloneza w stronę autobusu i rozchodzą się do domów
?

Wyczuwam szerokie horyzonty.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 14:45   #168
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Wiesz, na imprezie weselnej o której pisałam to trzeba było się wsłuchiwać w koncert, a przed i po koncercie można było rozmawiać owszem, ale po tym jak panna młoda zabiła wzrokiem teścia, który się roześmiał, to nikt nie odważył się na nic więcej niż tylko jedzenie i ciche, krótkie rozmówki

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 16:28   #169
dominikmeller25
Zakorzenienie

a ja bym poradził tym którzy myślą o większym weselu, aby śledzili program Weeding TV kiedyś tam były pokazywane relacje z Polskich wesel i naprawdę niektóre były świetnie zorganizowane i fajnie oglądało się taki materiał gdzie było widać pomysł pary młodej a nie że trzymali się powielanych schematów.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 19:12   #170
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Czyli ludzie na poziomie muszą zrobić z wesela jak najbardziej wiejską imprezę?
Jest "elegancja" i elegancja. Na tą pierwszą każdy moze sobie pozwolić i wtedy widać, ze raczej nie są to jego klimaty.
Nie byłam na wielu weselach w Polsce. Rodzine i znajomych mam w Anglii i USA i tamtejsze klimaty weselne są mi bliższe. Naprawdę alternatywą dla imprezy z wódką i disco polo nie jest stypa i można zrobić ekstra przyjęcie z klasą.
Zdaje sobie sprawę, ze u nas wesela zawsze są trochę kiczowate, dlatego coraz wiecej osób decyduje sie na przyjęcia weselne.
Jest też snobizm i niewymuszona elegancka z którą nie trzeba się obnosić jak ze złotym jajcem
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:02   #171
_vixen_
Zakorzenienie

Mega obciachowa jest jeszcze dłuuuuuuuuuuuuga limuzyna.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:02   #172
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
E tam, zwykli prawnicy

Wiesz, na imprezie weselnej o której pisałam to trzeba było się wsłuchiwać w koncert, a przed i po koncercie można było rozmawiać owszem, ale po tym jak panna młoda zabiła wzrokiem teścia, który się roześmiał, to nikt nie odważył się na nic więcej niż tylko jedzenie i ciche, krótkie rozmówki
Oni urządzili jakieś ekstremalnie dziwne przyjęcie, ja to gdybym miała coś urządzać to najchętniej zamówiłabym sobie piękną pogodę i urządziła przyjęcie w ogrodzie Na luzie, z jakąś przyjemna muzyką (nie disco polo, ale też nie skrzypce i harfa ), dobrym jedzeniem i bez wódy, bo nie lubię i już I krótkie, tzn wieczorne, a nie na całą noc i jeszcze jakieś poprawiny
Ale raczej nic wielkiego urządzać nie będę tylko to tzw "przyjęcie weselne" dla najbliższej rodziny i tyle.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:23   #173
dudipopka
kobieta za ladą

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post44089272

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 21:05   #174
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a co do alkoholi to jeszcze straszna jest ta ciepła a niekiedy gorąca wódka, zamiast ją chłodzić i jak się skończy donieść nową, to wystawiają wszystkie butle i niech leżą tak aby ludzie widzieli.
Pierwsze słyszę. Chyba rzeczywiście co kraj to obyczaj, bo ja na weselach byłam trzech, a wszędzie wódkę przynosili w miarę potrzeb, jak się po prostu kończyła.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
A o ludziach, którzy niefajnie komentują wesela innych, nie mam dobrego zdania:/
Dozwolone jest tylko mówienie w superlatywach?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Treść usunięta
Bo zagranic wszystko jest takie dystyngowane te angielskie przyjęcia, na których podadzą obiad i do domu, a jak ktoś chce deser to niech sobie kupi

Polecam piosenkę w klimacie:
Stary 2013-12-09, 21:10   #175
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-12-09, 21:25   #176
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
No jak najbardziej wegetarianizm/abstynencja młodych nie jest powodem by męczyć gości chodziło mi o to, by nie traktować wyborów/alergii/chorób gości jak fanaberii
Stary 2013-12-09, 21:49   #177
Dione
Zakorzenienie

Cytat:

To co te wszystkie kiczowate wesela organizuje.. kto ? Dziedzice fortuny wychowani w rezydencjach którym sie elegancja znudziła
Chyba chodizło ci o psudoelegancje , udawanie że sie jest światowym chociaz gust zaściankowy ,wybieranie podrob .To jest wręcz powszechne na wesealch chociazby te sztuczne kwiaty i satyny -na prawdziwe nas nie stać no ale nie mozna dać prostych dekoracji bo biednie sie kojarzy wiec udajemy pałacowe draperie i platikowe kfiatki

Cytat:
Treść usunięta

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-12 o 23:02
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 22:07   #178
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
:
Tak od razu albo chlanie i popijawa albo do domu po obiedzie Nie ma innych opcji
Co polecasz w tej piosence. Bo jak dla mnie nie ma w niej nic sensownego
Najlepiej coś pomiędzy.
A piosenkę polecam bo w ironiczny sposób odnosi się do "wesela" anglosaskiego
Stary 2013-12-09, 22:13   #179
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Najlepiej coś pomiędzy.
A piosenkę polecam bo w ironiczny sposób odnosi się do "wesela" anglosaskiego
Wiem przeczytłam jej tekst ale nie znalazłam w niej nic sensownego
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 22:40   #180
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Uwielbiam tą piosenkę Gogolów Where is the vodka, where is marinated herring? Sama chciałam ją tu wrzucić Dione - kompletnie nie ogarniam o co ci chodzi? :P American wedding idealnie wpisuje się w dyskusję...
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości